Koh Kho Khao till Bangkok - Nationalparker och storstadsdjungel

Upplev södra Thailand bortom allfarvägarna upp till Bangkok, från väst- till östkust. Nationalparker med djur och fåglar, båtturer, snorkling samt öboende och vardagsliv. För att inte glömma historiska bron över floden Kwai och sagolika Grand Palace!

Resan börjar på tropiska ön Koh Kho Khao norr om Khao Lak och vi gör här ifrån en härlig dagstur till ögruppen Surin på gränsen till Burma. Vi fortsätter från västkusten, rakt genom Thailands vardag bortom turiststråken. Upplev två av Thailands finaste nationalparker, Khao Sok och Sam Roi Yot, med tropisk grönska, djur och fågelliv, till fots och med båt. Längs vägen besöker vi marknader, en ananasplantage och gränsen till Burma. På ön Koh Talu får du möjlighet att snorkla men också möta havssköldpaddor. I Kanchanaburi ringlar sig Kwaifloden fram, på vilken vi sakta flyter fram med flotte. Och här får du även tuffa fram på Andra världskrigets omtalade Dödens järnväg. Resan avslutas i fascinerande Bangkok där du utanför inkluderad kultur kan shoppa loss innan retur hemåt.

RESFAKTA

Länder: Thailand

Reslängd: 15 dagar

Gruppstorlek: 21-25 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Snorkling-, bad och kultur vid Surin-öarna
 • Heldag vid och på sjön Cheow Lan i Khao Sok
 • Nationalparken Sam Roi Yot med grottan Prayanakorn
 • Två dagar på ön Talu
 • Bangkok med möjlighet till egna och gemensamma upplevelser

Dagsprogram
Vinter 2017/18

Dag 1 - Till Thailand

Avresa till det leendet landet Thailand. Vi flyger med moderna och exklusiva Qatar via Doha. 

Dag 2 – Koh Kho Khao 

Du landar på Phuket vid Thailands kust tidig morgon. Här möts du av din TEMA-reseledare som tar dig norröver längs kusten till ön Kho Khao strax norr om Khao Lak. 

Efter flyg- och bussresa får du nu koppla av och acklimatisera dig. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag med den tropiskt, magiska ljud som ackompanjemang.

Dag 3 – Surin-öarna

Nationalparken Surin Islands, eller ögruppen Surin är vårt mål för dagen. Vi gör en dagsutflykt där vi kombinerar skön snorkling och bad, med att lära känna Mokenfolket. De kallas ibland för havsnomader eller Sjözigenare, men har här fasta hem, hus som de bygger på styltor på stranden och i vattnet. Vi tar del av deras kultur och kanske får du lära dig deras speciella simteknik. 

Sen eftermiddag är vi tillbaka på vår resort på ’fastlandet’. 

Dag 4 – Nationalparken Khao Sok 

Vi lämnar västkusten och beger oss till Khao Soks nationalpark. Den tropiska regnskogen här räknas som en av världens äldsta och det naturskyddade området utgör cirka 740 km². 

Här checkar vi in på en djungellodge och under eftermiddagen gör vi en lätt vandring i regnskogen. Höjdpunkten kanske dock blir när vi får skjuts i kanoter på Khao Sok-floden och njuter av grönskan och bergsformationerna runtomkring. 

Dag 5 - Båttur på Cheow Lan-sjön

Härligt nog fortsätter vi upplevelserna i denna vackra nationpark även denna dag. En stor sjö utgör en del av den annars regnskogstäckta parken, och hit åker vi efter frukost. Här och var sticker karstformationer upp och ger det hela en suggestiv inramning med drag av asiatiskt sagolandskap. Vi gör en båttur på sjön, vars namn är Cheow Lan, och äter sedan lunch i nationalparken. 

Under eftermiddagen fortsätter vi vår resa mot västkusten och hamnstaden Surat Thani. Därifrån går mycket båttrafik ut till närbelägna öar som Koh Samui, Koh Tao och Koh Phangan. Vi checkar in för en övernattning på ett bekvämt hotell i staden.

Dag 6 – Östkustens Koh Talu

Resan går nu norröver längs östkusten och förmiddagen blir lite av en transport. Vi ska återigen nämligen lämna fastlandet och denna gång spendera de närmaste dagarna på den lilla ön Koh Talu. Sen lunch ankommer vi färjeläget och får en båttur om ca 25 minuter till detta lilla tropiska paradis. 

Koh Talu är en grön pärla, där kokospalmer vajar längs en två kilometer lång strand. På eftermiddagen gör vi en kortare ö-promenad för att lära känna omgivningarna. 

Dag 7 – Snorkling och sköldpaddor

Förmiddagen ägnar vi åt en avkopplande båttur där den som vill kan snorkla eller njuta sköna bad. Runt Koh Talu finns ett korallrev och området är en marinpark där man såväl skyddar som planterar ny korall. 

Eftermiddagen besöker vi öns sköldspaddscenter. Äggkläckningssäsongen är mellan juli och september men aktiviteter sker året runt för att skydda och ta hand om den hotade karettsköldpaddan.

På kvällen njuter vi en barbeque på stranden.  

Dag 8 - Nationalparken Sam Roi Yot

Sam Roi Yot är Thailands första marina nationalpark. Förutom parkens utbredning längs kusten finns inom dess gränser även en lång bergskedja med kalkstensformationer som brant reser sig mot himlen och gett upphov till parkens namn, Sam Roi Yot betyder nämligen Trehundra toppar.Grönskan är överdådig. Med sitt konstanta tillflöde av färskvatten genom vattenfall och naturliga källor är området också Thailands största våtmark. Här trivs cirka 300 fågelarter och många vattenfåglar är tillfälliga gäster i januari och februari, under sin migration mellan Asien och Australien. Purpurhöns, skrikörn, vitbukig havsörn och lärkfalk är några av de arter som förekommer. Med en del tur så kan du även få syn på bladapor och krabbmakaker.

Den här dagen är bra skor med grepp ett måste. Vi vandrar nämligen upp till grottan Prayanakorn, där du får se den sagoaktigt formgivna lilla paviljongen som uppfördes till ära åt kung Rama V (1868–1910, även känd som Chulalongkorn).Väl nere vid havet igen äter vi gemensam lunch innan vi fortsätter utflykten med enkla fiskebåtar, för att uppleva kustens fiskebyar och stränder. Chansen till ett svalkande dopp finns absolut, så ta gärna med badkläder. 

Dag 9 – Hua Hin

Hua Hin är en för skandinaver välkänd semesterort i Thailand och här finns ett oändligt utbud av aktiviteter och shopping, längs den flera kilometer långa stranden. Besök den lokala marknaden eller varför inte fiskmarknaden. 

Kanske kan det vara dags att prova en thailändsk massage. 

Dag 10 – Bron över floden Kwai 

Tidig morgon fortsätter vi nordväst till Kanchanburi där den omtalade floden Kwai flyter fram. Här byter vi färdsätt och får en tur på den så kallade Dödens järnväg, byggd under japanskt välde av bl a brittiska krigsfångar under outsägliga vedermödor.

Dagen fortsätter med en flottfärd (stabila och säkra farkoster) på floden Kwai genom ett trolskt landskap med djupgrön vegetation. Vi stannar till vid en av de många stämningsfulla krigskyrkogårdarna. Sista etappen går med buss genom vidsträckta fält av sockerrör, majs och tapioka fram till vårt hotell inbäddat i djungelgrönska.

Dag 11 – Kanchanburis natur

Njut den trevliga och avslappnade atmosfären på vårt hotell denna morgon. Lilla Kwaifloden flyter nedanför och djungelns grönska och ljud hänför.  Efter lunch tar vi longtailbåt på floden för att besöka en grotta och minoritetsfolket Mon. Vi lär mer om monfolket med besök i en by är vi får se deras fina tempel.

På kvällen äter vi en god middag tillsammans med djungel och Kwaifloden direkt intill restaurangen.   

Dag 12 - Grand Palace

Tidigt på morgonen lämnar vi hotellet för att bege oss mot Bangkok. 

Även Bangkok inrymmer ett imponerande nätverk av kanaler och efter vår ankomst till huvudstaden slår vi oss ner vid dess pulsåder, den mäktiga floden Chao Phraya. Där dukas det upp en välkommen-till-Bangkok lunch intill den stilla framflytande floden. Därefter beger vi oss till det imponerande Grand Palace, som både är kungligt residens och landets kanske viktigaste religiösa kultplats. Bland annat får du se smaragdbuddhans tempel Wat Phra Kaew, vars lilla jadegröna buddhabild får sina kläder bytta av kungen själv tre gånger om året.

Nu väntar "two nights in Bangkok". Vi bor centralt med kort avstånd till en Skytrain-station, så att du lätt och billigt kan ta dig runt i världsstaden med detta högtgående tåg.

Dag 13 - Ledig dag i Bangkok 

Nu har du en hel dag till ditt eget förfogande. En rekommendation är Asiatique som är Bangkoks nya "Waterfront" med marknadsförsäljning, butiker, pariserhjul och en mängd trevliga restauranger. Delvis utomhus men också inrett i gamla lagerlokaler och byggnader direkt vid Chao Phraya-floden. Din TEMA-reseledare finns givetvis till hands även denna dag. Och för de som vill finns möjlighet att ge sig ut på en gemensam upptäcktsfärd i Änglarnas stad med Skytrain. Bara ett par stationer från hotellet ligger de stora shoppingcentren liksom Jim Thompsons fantastiska hus beläget vid en av stadens kanaler, så kallade klonger.

På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.

Dag 14 – Hemresa på kvällen 

Vårt flyg hem är på kvällen, så passa på att njuta förmiddagen i denna fantastiska metropol eller bara koppla av vid hotellets pool. 

Dag 15 – Hemkomst  

Hemkomst.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Flygmåltider

• Samtliga övernattningar
• 12 frukostar
• 8 luncher
• 7 middagar
• Inträden enligt program
• Temaguide

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien – Phuket. Flygmåltider.

Dag 2
Ankomst Phuket. Transfer till Koh Ko Khao, ca 120 km. Middag. Två övernattningar på hotell på Koh Kho Khao.

Dag 3
Dagsutflykt till Surinöarna och Mokenfolket. Frukost, lunch och middag.

Dag 4
Koh Kho Khao – Khao Sok, ca 70 km. Djungelvandring och kanotutflykt. Frukost, lunch och middag. En övernattning på lodge i Khao Sok.

Dag 5
Khao Sok – Surat Thani, ca 130 km. Utflykt vid sjön Cheow Lan. Frukost och lunch. En övernattning på hotell i Surat Thani.

Dag 6
Surat Thani – Koh Talu, ca 270 km. Lätt ö-vandring. Frukost, lunch och middag. Två övernattningar på Koh Talu.

Dag 7
Snorklingsutflykt och besök på sköldspaddscenter. Frukost, lunch och middag.

Dag 8
Koh Talu – Hua Hin, 210 km. Utflykt i nationalparken Sam Roi Yot. Frukost och lunch. Två övernattningar på hotell i Hua Hin.

Dag 9
Ledig dag för egen avkoppling. Frukost.

Dag 10
Hua Hin – Kanchanaburi, ca 220 km. Tågtur på Dödens järnväg. Frukost, lunch och middag. Två övernattningar på hotell vid Floden Kwai.

Dag 11

Utflykt vid Kwaifloden med besök hos Monfolket. Frukost, lunch och middag.

Dag 12
Kanchanburi – Bangkok, 130 km. Besök på Grand Palace. Frukost och lunch. Två övernattningar på hotell i Bangkok.

Dag 13
Ledig dag. Frukost och avskedsmiddag.

Dag 14
Flyg Bangkok – Skandinavien. Transfer. Frukost och flygmåltider.

Dag 15
Hemkomst.

Thailand

Folkmängd 65,4 miljoner Landets yta 514 000 km² Valuta Baht Religion Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfucianter, kristna och övriga 2 %. Språk Olika varianter av thai, kinesiska dialekter, malajiska, khmer m fl

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien - Phuket/Bangkok - Skandinavien t/r; övriga transporter enligt resans program, del i dubbelrum med dusch/wc, måltider enligt program, alla utflykter och inträden, om inget annat anges, samt TEMA-reseledare.

Valuta
Baht (THB).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns i de större städerna.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
I denna resa ingår viss gemensam dricks, exempelvis till bagagebärare, chaufförer, eventuella lokala guider och även till serveringspersonal vid gemensamma måltider.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Sydthailand har ett tropiskt klimat och regn faller i huvudsak under månaderna maj till oktober. I periodens inledning faller nederbörden i form av kraftiga, men kortvariga eftermiddagsskurar. I september och delvis i oktober kan det bli mer långvariga regn.

Klädsel och utrustning
Du klär dig bäst i svala, luftiga plagg med lång ärm, som skyddar mot stark sol och även mot insekter. Bra skor för promenader i nationalparken rekommenderas. Glöm inte badkläder. Packa även ner ett paraply och lättare regnkläder.

Programändringar
Delar av resan är väderberoende och om vädret är ogynnsamt med blåst och höga vågor erbjuder reseledaren alternativa utflykter.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2017-11-14

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2017-11-14
08:00
2017-11-14
16:00
Qatar Airways, 170
Doha
Phuket
2017-11-14
19:30
2017-11-15
05:50
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2017-11-27
20:40
2017-11-27
23:50
Qatar Airways, 835
Doha
Stockholm
2017-11-28
01:15
2017-11-28
05:45
Qatar Airways, 169
15 dagar Koh Kho Khao till Bangkok - Nationalparker och storstadsdjungel Stockholm 23980 SEK 6 platser kvar Boka
2017-11-14

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2017-11-14
08:00
2017-11-14
16:00
Qatar Airways, 162
Doha
Phuket
2017-11-14
19:30
2017-11-15
05:50
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2017-11-27
20:40
2017-11-27
23:50
Qatar Airways, 835
Doha
Copenhagen
2017-11-28
01:10
2017-11-28
05:50
Qatar Airways, 161
15 dagar Koh Kho Khao till Bangkok - Nationalparker och storstadsdjungel Köpenhamn 23980 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-01-09

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2018-01-09
08:00
2018-01-09
16:00
Qatar Airways, 162
Doha
Phuket
2018-01-09
19:30
2018-01-10
05:50
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2018-01-22
20:40
2018-01-22
23:50
Qatar Airways, 835
Doha
Copenhagen
2018-01-23
01:10
2018-01-23
05:50
Qatar Airways, 161
15 dagar Koh Kho Khao till Bangkok - Nationalparker och storstadsdjungel Köpenhamn 24560 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-01-09

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2018-01-09
08:00
2018-01-09
16:00
Qatar Airways, 170
Doha
Phuket
2018-01-09
19:30
2018-01-10
05:50
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2018-01-22
20:40
2018-01-22
23:50
Qatar Airways, 835
Doha
Stockholm
2018-01-23
01:15
2018-01-23
05:45
Qatar Airways, 169
15 dagar Koh Kho Khao till Bangkok - Nationalparker och storstadsdjungel Stockholm 24560 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-01-30

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2018-01-30
08:00
2018-01-30
16:00
Qatar Airways, 170
Doha
Phuket
2018-01-30
19:30
2018-01-31
05:50
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2018-02-12
20:40
2018-02-12
23:50
Qatar Airways, 835
Doha
Stockholm
2018-02-13
01:15
2018-02-13
05:45
Qatar Airways, 169
15 dagar Koh Kho Khao till Bangkok - Nationalparker och storstadsdjungel Stockholm 25230 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-01-30

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2018-01-30
08:00
2018-01-30
16:00
Qatar Airways, 162
Doha
Phuket
2018-01-30
19:30
2018-01-31
05:50
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2018-02-12
20:40
2018-02-12
23:50
Qatar Airways, 835
Doha
Copenhagen
2018-02-13
01:10
2018-02-13
05:50
Qatar Airways, 161
15 dagar Koh Kho Khao till Bangkok - Nationalparker och storstadsdjungel Köpenhamn 25230 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-03-13

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2018-03-13
08:00
2018-03-13
16:00
Qatar Airways, 162
Doha
Phuket
2018-03-13
19:30
2018-03-14
05:50
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2018-03-26
20:25
2018-03-26
23:35
Qatar Airways, 835
Doha
Copenhagen
2018-03-27
01:20
2018-03-27
06:45
Qatar Airways, 161
15 dagar Koh Kho Khao till Bangkok - Nationalparker och storstadsdjungel Köpenhamn 23860 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-03-13

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2018-03-13
08:00
2018-03-13
16:00
Qatar Airways, 170
Doha
Phuket
2018-03-13
19:30
2018-03-14
05:50
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2018-03-26
20:25
2018-03-26
23:35
Qatar Airways, 835
Doha
Stockholm
2018-03-27
01:15
2018-03-27
06:25
Qatar Airways, 169
15 dagar Koh Kho Khao till Bangkok - Nationalparker och storstadsdjungel Stockholm 23860 SEK 6+ platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose