Regionen Venetos platta landskap, delvis skapat av Italiens största flod Po, får en dramatisk brytning av Dolomiternas berg i norr.

Cykelresa. Vi cyklar i behagligt tempo längs bergsvägar, kanaler och laguner. Den första dagsetappen för oss in i Österrike. Mellan cykelturerna besöker vi charmiga Treviso och den odödliga staden Venedig. Läckra italienska måltider ingår, liksom provsmakning av rödvin och prosecco.

Visa avgångar från 13 198:-
Laddar...

Resfakta

 • Land: Italien
 • Svårighetsgrad:
 • Reslängd: 8 dagar
 • Gruppstorlek: 15–18 personer
 • Visum krävs: Nej

Höjdpunkter

 • Olympiastaden Cortina d´Ampezzo
 • Proseccotillverkning
 • Rödvinsdistriktet Raboso
 • Den vackra staden Treviso
 • Besök i Venedig
Ulf Karlsson, reseledare
"All natur, kultur, mat och dryck man kan få ända från Dolomiterna ner till Venedig – oj"!
Ulf Karlsson, reseledare
 

Avresor

Datum och avresetid Reslängd Avreseort Grundpris Platser kvar
8 dagar Köpenhamn 13 498:- 2 Boka
8 dagar Landvetter 14 298:- 2 Boka
8 dagar Sthlm/Arlanda 14 298:- 6 Boka
8 dagar Köpenhamn 13 798:- 8 Boka
8 dagar Landvetter 14 998:- 4 Boka
8 dagar Sthlm/Arlanda 17 998:- 1 Boka
8 dagar Köpenhamn 14 498:- 4 Boka
8 dagar Landvetter 13 998:- Fullbokad
8 dagar Sthlm/Arlanda 13 998:- Fullbokad
8 dagar Köpenhamn 13 498:- Fullbokad
8 dagar Sthlm/Arlanda 13 498:- 3 Boka
8 dagar Köpenhamn 13 498:- 4 Boka
8 dagar Landvetter 15 698:- 2 Boka
8 dagar Sthlm/Arlanda 15 698:- 3 Boka
8 dagar Köpenhamn 15 198:- 10 Boka
8 dagar Landvetter 14 498:- 4 Boka
8 dagar Sthlm/Arlanda 14 498:- 3 Boka
8 dagar Köpenhamn 13 998:- Fler än 10 Boka
8 dagar Landvetter 13 698:- 4 Boka
8 dagar Sthlm/Arlanda 13 698:- 2 Boka
8 dagar Köpenhamn 13 198:- 6 Boka

Andra TEMA-resor i Europa

Prisinformation

 • Flyg t/r Venedig
 • Samtliga övernattningar
 • 7 frukostar
 • 2 luncher
 • 3 middagar
 • 1 vinprovning
 • Inträden enligt program
 • TEMA-reseledare
 • Prisavdrag om du bokar flyg på egen hand 2 100:-
 • Enkelrumstillägg från 3 000:-
Ulf Karlsson, reseledare
"All natur, kultur, mat och dryck man kan få ända från Dolomiterna ner till Venedig – oj"!
Ulf Karlsson, reseledare

Italien

Italien
 • Folkmängd: 58 milj
 • Landets yta: 301 230 km²
 • Valuta: Euro
 • Språk: Italienska samt minoritetsspråken sardiska, ladinska, tyska, franska, albanska, slovenska och grekiska
 • Religion: Ca 85 % av italienarna är romerska katoliker. Övriga är bl a muslimer, protestanter, Jehovas vittnen, buddister och judar.

Dagsprogram Sommar 2014

jun–okt

Dag 1 - Avresa (semestern börjar)

Avresa från Skandinavien till flygplatsen i Venedig. Här möts du av reseledare och buss, som tar dig till hotellet i Dobbiaco. När vi har checkat in på hotellet bekantar vi oss med våra cyklar.

Dag 2 - Cykling till Österrike

Från Dobbiaco cyklar vi från 1 250 meters höjd till staden Lienz på 750 meters höjd. Cyklingen får ses som en lättsam uppvärmning. Vi trampar fram på en mjukt sluttande cykelväg längs floden Drava. Här behövs ingen större ansträngning.

Vi njuter av stillhet och ett pastoralt landskap. Vid den obemannade italiensk-österrikiska gränsen rullar vi fram. Här njuter vi utsikten av gröna ängar, betande kor och enstaka slott.

Njut en läcker apfelstrudel med grädde. Öst Tyrolens vackra huvudstad Lienz har flera trevliga uteserveringar. Tid på egen hand ger dig möjlighet att äta lunch och göra egna strövtåg. Tåget tar oss tillbaka till Dobbiaco, varifrån vi cyklar de sista fem kilometerna till hotellet. Middag äter vi på en välrenommerad restaurang i byn.

.

Dag 3 - Alpbyar i Dolomiterna

Den gamla järnvägen har ersatts med en bekväm grusväg. Lutningen är knappt skönjbar och tar oss uppåt till ca 1 500 meter över havet. Vid Cimabanche-passet bjuds vi på de skönaste utsikterna. Med de karaktäristiska Dolomiterna som kuliss i bakgrunden passerar vi pittoreska alpbyar och skog.

Klarblå alpsjöar med spegelbild av himmel och bergstoppar lockar till fotostopp och dryckespaus. Den kristallklara luften kan även under sommarmånaderna vara sval och krispig.

I Italiens mest älskade skidort Cortina d’Ampezzo tar vi paus. Vi får möjlighet att strosa runt på gågatorna i denna världsberömda olympiastad. Kanske lockar en aperitif på någon av de trendiga barerna?

Eftermiddagens cykling går till största delen nedför på fint asfalterade cykelvägar tills vi når Pieve di Cadore.

Dag 4 - Prosecco och picknick

I området kring Vittorio Veneto får vi göra en avsmakning av Prosecco. Drycken anses vara Italiens motsvarighet till Champagne. Vi cyklar från Pieve di Cadore till Calalzo. Sedan väntar lokaltåget som tar oss till Vittorio Veneto.

Vi cyklar vidare och uppför några backar i ca 1 timme. Vid en liten sjö dukar vi upp dagens picknick. I ca 30 minuter till trampar vi fram till hotellet. Avslutningsvis väntar oss en avkopplande eftermiddag med skön egen tid.

 

Dag 5 - Rödvinsvägen

"La strada del vino rosso" är den plana trafikerade väg som leder oss in i rödvinsdistrikt. På Villa Bonotto har familjen återupptagit produktionen av det historiska vinet Raboso Piave. Vinet tillverkas av druvor som växte i området redan innan romartiden. Vi får det serverat med lite ost och skinka.

I den charmiga staden Treviso gör vi ett uppehåll för lunch på egen hand. Innanför stadsmurarna från 1500-talet ligger den historiska stadsdelen. Denna gamla romarstad anslöt sig redan 1339 till Republiken Venedig.

På mindre vägar når vi Fossalta, staden där Hemingway skadades under kriget då han var frivillig ambulansförare. Här har han fått ett minnesmärke och romanen "Farväl till vapnen" skrevs efter författarens vistelse vid Piave. Vi fortsätter till Noventa di Piave.

Dag 6 - Lagunlandskapet och Lido di Venezia

Med cykel lämnar vi Noventa di Piave och trampar vidare mot byarna Musile di Piave och Jesolo. Vi följer floden mot den venetianska lagunen och cyklar helt fram till Punta Sabbioni. Med båt och till fots fortsätter vi till den största ön; Lido di Venezia. Vi bär själva med oss bagaget.

Lido är den största ön och den enda med både biltrafik och tjusiga badstränder. Under den internationella filmfestivalen trängs berömdheter på de anrika hotellen från seklets början. Kanske känner du igen miljön från Thomas Manns "Döden i Venedig".

Dag 7 - Venedig och öarna

Under vår sista cykeldag tar vi oss till de yttre öarna i lagunen. Dessa skyddar Venedig från det öppna Adriatiska havet. Vi gör ett besök vid ön Pellestrina i fiskebyn Santa Maria del Mare. Här trampar vi längs de murar som skyddar mot havet. 

Efter en gemensam lunch återvänder vi till Lido för att lämna tillbaka cyklarna. Vi tar båten till Venedig och du har eftermiddagen ledig för egna promenader runt Markusplatsen.

Dag 8 - Hemresa

Efter frukost har det blivit dags att ta farväl av Venedig. Med motorbåt reser vi direkt till Venedigs flygplats Marco Polo. Vi säger Arrivederci – på återseende.

I korthet

Dag 1

Flyg Skandinavien – Venedig. Buss Venedig – Dobbiaco ca 190 km. Två övernattningar på hotell i Dobbiaco. Middag ingår.

Dag 2

Cykeltur Italien - Österrike – Italien. Cykel ca 60 km och tåg 45 km. Frukost och middag ingår.

Dag 3

Cykeltur förbi alpbyar i Dolomiterna. Besök i Cortina d'Ampezzo. Cykel 70 km. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Pieve di Cadore.

Dag 4

Pieve di Cadore – Vittorio Veneto. Cykling ca 24 km. Proseccoprovning. Frukost, picknick och middag ingår. En övernattning på hotel vid Revinesjön.

Dag 5

Revinesjön – Noventa di Piave. Rödvinsvägen och vinprovning. Buss 50 km. Besök i Treviso. Cykel 66 km. Frukost ingår. En övernattning på hotell i Noventa di Piave.

Dag 6

Cykel från Noventa di Piave in i lagunlandskapet och till Punta Sabbioni. Cykel 54 km. Båt Punta Sabbione - Lido di Venezia. Frukost och picknick ingår. Två övernattningar på hotell i Lido di Venezia.

Dag 7

Båt till venetianska lagunen och besök på ön Pellestrina. Cykel 36 km. Besök i Venedig. Frukost och lunch ingår.

Dag 8

Lido di Venezia – Marco Polo flygplatsen utanför Venedig – Skandinavien. Båt direkt till flygplatsen. Frukost ingår.

Bilder & Film

Reseledare

Våra smått berömda reseledare är inte bara vandrande uppslagsverk. De har förmågan att förmedla sina kunskaper, att fascinera, beröra och sätta in detaljerna i en levande berättelse. Kanske är det därför de brukar få 4,9 i medelbetyg av resenärerna.

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Venedig t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om ej annat anges.

Valuta:

Euro (EUR).

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks:

Med TEMA möter du det vardagliga livet med dess seder och bruk. Kanske kommer du i kontakt med vanor som du ogillar eller inte är van vid, som bruket av drickspengar. TEMA-reseledaren kan ge dig råd om vilken summa som är "lagom", men avskaffa drickssystemet, kan vi inte. På denna resa har vi inkluderat all gemensam dricks till restauranger och chaufförer.

Klimat och klädsel:

Kontrollera gärna webben ett par dagar innan avresa för vädret i Venedig och Dolomiterna. I början och slutet av säsongen kan alla delar av Italien vara kyliga om mornar och kvällar och regnskurar förekommer. Medtag därför ett par varmare plagg, likaså ett lättpackat regnplagg. I huvudsak kan du räkna med behagligt högsommarväder. Viktigast är kanske ett par bekväma och väl ingångna skor för promenader i naturen, i städerna och på museer.

Cykelturerna:

Bagaget transporteras mellan hotellen. Broms -handbroms till både fram- och bakhjul. Cykel - citycykel, växlar -21. Cykelväska - finns att låna. Hjälm - finns, men för bättre passform medtag gärna egen hjälm. Pakethållare samt hållare för vattenflaska finns. Picknickutrustning - behövs. Servicebil - ja med reservcyklar, här kan du få åka med en kortare sträcka om du tycker att backen blir för svår. Vi rekommenderar att du tar med dig: Cykelglasögon/solglasögon, cykelhandskar, gelésadel, solcreme, ryggsäck, vattenflaska (50 cl). Vatten ingår och fraktas med servicebilen.

Har du normalkondition kan du i regel genomföra cykelresan utan större problem. Obs att det kan vara kyligt dag 2–3 i början och slutet av säsongen då varm jacka och långa byxor kan behövas. Dag 3 kan vissa delar av cykelvägen som går genom betesmarker vara avstängd juni – början av september.

För tips och mer information, se under Cykelresa – tips och utrustningsråd »

Observera

Alla hotell-turistskatter ingår. Vi har ingen bagageservice på denna resa.

Pass och visum/Italien

Nordiska medborgare behöver ej visum.

Ta del av viktig allmän information om pass och visum

Hotell

Vi reserverar oss för tillfälliga ändringar av hotell och övernattningsorter, liksom för ändringar av hotellens webbadresser.

Hotel Toblacherhof

Via Pusteria, 8, DOBBIACO

Telefon: + 39 0474 972217

Hotel Belvedere

Gradinata Belvedere 11, PIEVE DI CADORE.

Telefon: +39 0435 500072

Fax: +39 0435 500672

Ai Cadelach

Via Giuseppe Grava, 2, 310200 REVINE LAGO

Telefon: + 39 0438 523010

VILLA Leon d'Oro

Via Romanziol 5/7, 30020 NOVENTA DI PIAVE

Telefon: +39 0421 307300

Fax: +39 0421 307333

Hotel Belvedere

P. le S. M. Elisabetta, 4, 30126 VENEZIA LIDO

Telefon: +39 041 5260115

Fax: +39 041 5261486