Cykling i Venetomed Gardasjön och Venedig

Cykla i regionen Venetos vackra landskap med det dramatiskt bergiga Dolomiterna. Vi trampar fram bland prunkande växtlighet och vingårdar och njuter det behagliga tempot vid den klassiska Gardasjöns miljöer. 

Cykla i regionen Venetos platta landskap, det dramatiskt vackra Dolomiterna och den italienska klassikern Garda. Under resan cyklar du omgiven av spetsiga, ljusa bergstoppar som skjuter upp från högalpina gräsplatåer, genom trolska skogar och i charmerande italienska småstäder. Vi besöker Cortina, Gardasjön, Treviso och Venedig. Mellan cyklingarna provsmakar vi vin, prosecco och grappa.

RESFAKTA

länder: Italien

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 15-18 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Olympiastaden Cortina d´Ampezzo
 • Proseccotillverkning
 • Cykling vid Gardasjön
 • Den vackra staden Treviso
 • Besök i Venedig

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2017-06-05 8 dagar Cykling i Veneto Stockholm 15735 SEK Förfrågan
2017-06-05 8 dagar Cykling i Veneto Köpenhamn 15735 SEK Förfrågan
2017-06-05 8 dagar Cykling i Veneto Göteborg 15735 SEK Förfrågan
2017-09-04 8 dagar Cykling i Veneto Göteborg 15735 SEK Förfrågan
2017-09-04 8 dagar Cykling i Veneto Köpenhamn 15735 SEK 3 platser kvar Boka
2017-09-04 8 dagar Cykling i Veneto Stockholm 15735 SEK 3 platser kvar Boka
2017-09-11 8 dagar Cykling i Veneto Göteborg 15735 SEK Förfrågan
2017-09-11 8 dagar Cykling i Veneto Köpenhamn 15735 SEK 3 platser kvar Boka
2017-09-11 8 dagar Cykling i Veneto Stockholm 15735 SEK 6+ platser kvar Boka
2017-09-18 8 dagar Cykling i Veneto Köpenhamn 15735 SEK 3 platser kvar Boka
2017-09-18 8 dagar Cykling i Veneto Stockholm 15735 SEK 2 platser kvar Boka
2017-09-18 8 dagar Cykling i Veneto Göteborg 15735 SEK 2 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Cykelresor

Dagsprogram
maj–okt

Dag 1 - Avresa till Venedig
Avresa från Skandinavien till Venedig och flygplatsen i Marco Polo. Som de flesta italienska flygplatser är också denna uppkallad efter en historisk hjälte. Upptäcksresande Marco Polo levde i Venedig på 1200-talet.

Kort efter att flyget har lämnat de snöklädda alperna bakom sig börjar inflygningen och landskapet ändrar karaktär. Redan innan landning förstår vi att regionen Veneto erbjuder något alldeles speciellt. Du ser enstaka landpartier, sumpmarker, kanaler och den stora lagunen.

När vi har landat och hämtat ut vårt bagage möter reseledaren. Här väntar en bussresa på två timmar till de högre höjderna och Dolomiterna. Det är ett gränsområde där österrikisk och italiensk kultur blandats. Detta avspeglas i matkultur, byggnadsstil och språk. Vi bor två nätter på ett äldre men mycket charmerande familjedrivet hotell i den världsberömda olympiastaden Cortina d´Ampezzo.


Dag 2 - S. Vito di Cadore
Efter frukost bekantar vi oss med våra cyklar för att sedan bege oss upp till den gamla järnvägsstationen. Här passerade tidigare Dolomiterbanan, en järnväg som mellan åren 1921 och 1964 knöt samman byarna Calalzo di Cadore, Cortina och Dobbiaco. Den gamla järnvägsvallen har idag ersatts av en bekväm grusväg. Vägen är omtyckt av både fotgängare och cyklister. Cykelresans första dag tar oss med denna väg ner till grannbyn S. Vito di Cadore.

S. Vito är framförallt berömd för sina vackra omgivande berg, men erbjuder även kulturhistoriskt intressanta kyrkor.

Vi suger in den friska alpluften och njuter spektakulära vyer över de vackra alptopparna. Vid Mosigo sjön dukar vi om vädret tillåter upp vår smått berömda TEMA picknick med lokala delikatesser. Vi cyklar tillbaka upp till Cortina och du har kvällen ledig.


Dag 3 - Dobbiaco och Brunico
Stärkta av frukosten lämnar vi Cortina för att idag cykla norrut. Även idag cyklar vi på delar av den gamla järnvägen. Lutningen som knappt är skönjbar gör att vi lätt klättrar tre hundra höjdmeter med cykeln under förmiddagen.

Vi cyklar genom gröna alpina skogar med vattenfall, broar och utsiktsplatser. Vi vågar lova att fågelsången och de idylliska blågröna alpsjöarna gör mirakel för humöret. Det är en mycket vacker cykling. Vi når resans högsta punkt på 1529 meter vid  Cimabanchepasset. Här smakar det riktigt gott med något att dricka.

Vi sätter oss upp våra cyklar igen och fortsätter färden. Nu går det mest nedför. Till en början behöver vi inte ens trampa, bara njuta av den friska luften. Här befinner vi oss i en av Dolomiternas mest storslagna naturparker; Fanes-Sennes-Braies. Efter en liten stund kommer vi fram till den blågröna Landrosjön. Utsikten över bergstopparna är imponerande. Vid Dobbiacosjön gör vi en längre paus för lunch.

Under eftermiddagen fortsätter vi genom  Dobbiaco eller Toblach som byn heter på tyska. Här hyrde Gustav Mahler och hans hustru Alma Mahler ett sommarhus. Alma lät bygga en kompositionsstuga åt sin man. I Dobbiaco komponerade Mahler större delen av sin nionde symfoni.

Senare på eftermiddagen kommer vi fram till den medeltida staden Brunico.


Dag 4 - Novicellaklostret och vinprovning
Vi lämnar Brunico och cyklar till Novacella och dess kloster från 1100-talet. Här bor idag arton augustinereremiter. Munkorden grundades 1256 som en förening av olika italienska eremiter. Ordens mest kända medlemmar var Martin Luther. De munkar som bor här idag sysselsätter sig bland annat med att producera kvalitetsviner.

I samband med en vinprovning i munkarnas källare får vi prova två vita samt två röda viner. Vi serveras också en lättare lunch baserad på olika rätter från regionen. Bland annat får vi prova späck, ostar och rökta korvar. Vi får också smaka det lokalt bakade brödet.

Cyklingen fortsätter till Bressanone, en liten stad som helt fram till 1919 tillhörde Österrike-Ungern. Trots att staden då blev italiensk, talar idag mer än 70 % av befolkningen här tyska. Här stiger vi av cykeln och gör en tre timmar lång tågresa till Gardasjön. När tåget når Peschiera del Garda möter vi våra cyklar igen och kan trampa den sista sträckan fram till vårt hotell. Hit till Gardasjön reste antikens poeter, Goethe och Maria Callas för att bara nämna några namn. Klimatet vid sjön är ljuvligt, en vistelse på ett par dagar bjuder på skönhet, flärd och gastronomiska höjder.

Peschiera del Garda har som många andra italienska städer en lång och spännande historia bakom sig. Staden har ett trevligt litet historiskt centrum med glassbarer, restauranger och butiker. Missa inte att prova glassen på konditoriet Peccati alla gola.


Dag 5 - Cykling vid Gardasjön
Cykelvägen vi väljer slingrar sig fram genom ett böljande landskap av vinodlingar och fruktplantage. Vi tar oss sedan ner till Gardasjöns strandkant och cyklar längs med stränder och stigar. Kanske lockar ett bad? Gardasjön bildades under den senaste istiden liksom många av de andra stora bergssjöarna i norra Italien. Sjöns södra kust är belägen vid den norditalienska slätten och är därför flack och tätbebyggd. Ju längre norrut mot Alperna vi kommer, desto brantare blir stränderna. Pinjeträd, magnolia och färgglada orkidéer frodas längs vattnet.

Lazise är namnet på en av de mysiga byarna vi passerar. Här finns mycket av den medeltida atmosfären bevarad. Byn är omgiven av kraftiga murar, uteserveringarna är många och trivselfaktorn hög. Här finner vi historiska monument från Romarriket, Medeltiden och Renässansen.

Framme i Garda får vi provsmaka olivolja och vin. Du får även tid på egen hand. I Garda lämnar vi våra cyklar och tar istället båten tillbaka till Peschiera. Vår servicebil tar hand om våra cyklar och eventuellt inköpta vin- och olivoljeflaskor.


Dag 6 - Proseccos vinkullar
Morgontåget tar oss från Peschiera del Garda till Conegliano på två timmar. Här möter vi våra cyklar igen och ger oss genast ut på en upptäcksfärd i områdets proseccokullar. Vi cyklar även på "Strada del Vino rosso", rödvinsvägen och når vingården Villa Bonotto. Familjen som driver gården sedan flera generationer både odlar och producerar ett gott vin. På vingården får vi smaka deras prosecco, vin och äter en lätt lunch.

Cykelresans sista sträcka tar oss via de så kallade palladiska villorna till staden Treviso. Staden fick sitt smeknamn "kanalernas stad" på grund av de många kanalerna som finns i dess centrum. Treviso är en vacker stad med smala gator och freskomålade väggar. Här finns också en skyddande stadsmur med vallgravar och kanaler. Denna gamla romarstad anslöt sig redan 1339 till sjörepubliken Venedig.

Vid hotellet lämnar vi tillbaka cyklarna. Efter incheckning gör vi en kort promenad in i Trevisos sköna miljö och hjärta och kan här njuta en italiensk atmosfär med framförallt italiensk turism.

 

Dag 7 - Venedig
Efter frukost promenerar vi till stationen i Treviso. Den korta tågresan på 30 minuter tar oss till Venedigs tågstation Santa Lucia. Utanför stationen i Venedig ser vi Canale Grande med "vaporettos", vattenbussar och vattentaxis. I Venedig har vi inget gemensamt program. Du är nu fri att göra vad du vill och stanna så länge du har lust. Givetvis hjälper vi dig med tips och råd för att du skall få ut så mycket som möjligt av ditt besök. Vi rekommenderar att du köper ett dagspass, för 200 kronor på stadens vattenbussar. Då kan du åka så mycket du vill under en dag.

Venedig, ett av världens mest välkända resmål behöver knappast någon närmare presentation. För att bäst uppleva staden väljer vi att gå runt och njuta miljöerna. Gamla hus, mängder av kanaler, trånga gränder. Mysiga små torg, broar och palats. Allt i en enda stor röra. Härligt. Staden är bilfri, invånarna i staden har antingen en egen båt eller åker båttaxi eller båtbuss när de skall ta sig fram. Även polis, brandkår och ambulans samt varuleverenser tar sig fram vattenvägen.

Om du har varit i Venedig förr kan du istället välja att stanna kvar i Treviso som är en trevlig stad att vandra runt i och uppleva.


Dag 8 - Hemresa
Efter frukost har det blivit dags att ta farväl av Treviso och Italien.  Med buss återvänder vi till Venedigs flygplats. Vi säger Arrivederci – på återseende.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg Venedig ToR
• Samtliga övernattningar
• TEMA-reseledare
• Inträden enligt program
• Bagagetransport mellan hotellen
• 7 frukostar
• 5 luncher
• 3 middagar
• All gemensam dricks ingår
• 3 vinprovning
• Obegränsat med vatten under cyklingen

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien – Venedig. Buss Venedig – Cortina d´Ampezzo ca 150 km. Två övernattningar på hotell i Cortina. Middag ingår.

Dag 2
Cykeltur Cortina – S. Vito di Cadore – Cortina, 30 km. Frukost och picknicklunch ingår.

Dag 3
Cykeltur Cortina – Dobbiaco – Brunico, 66 km. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Brunico.

Dag 4
Cykeltur Brunico – Novacella – Bressanone ca 39 km. Tåg Bressanone – Peschiera del Garda 186 km. Vinprovning i Novacella. Frukost och lättare lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Peschiera del Garda.

Dag 5
Cykeltur Peschiera del Garda – Lazise – Garda, 33 km. Besök I Lazise och Garda. Oliv- och vinprovning. Frukost och lätt lunch ingår. Båt Garda – Peschiera del Garda.

Dag 6
Tåg från Peschiera del Garda – Conegliano 2 timmar. Cykeltur Conegliano – Collabrigo - San Pietro Feletto – Tezze di Piave - Treviso 60km. Frukost, lunch och middag ingår. Proseccosmakning och rödvinsprovning. Två övernattningar på hotell i Treviso.

Dag 7
Tåg från Treviso – Venedig, 30 minuter. Besök i Venedig. Frukost ingår.

Dag 8
Buss från Treviso – Venedig flygplats, 30 km. Frukost ingår. Hemresa.

Italien

Folkmängd 58 milj Landets yta 301 230 km² Valuta Euro Språk Italienska samt minoritetsspråken sardiska, ladinska, tyska, franska, albanska, slovenska och grekiska Religion Ca 85 % av italienarna är romerska katoliker. Övriga är bl a muslimer, protestanter, Jehovas vittnen, buddister och judar.

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2017-06-05 8 dagar Cykling i Veneto Stockholm 15735 SEK Förfrågan
2017-06-05 8 dagar Cykling i Veneto Köpenhamn 15735 SEK Förfrågan
2017-06-05 8 dagar Cykling i Veneto Göteborg 15735 SEK Förfrågan
2017-09-04 8 dagar Cykling i Veneto Göteborg 15735 SEK Förfrågan
2017-09-04 8 dagar Cykling i Veneto Köpenhamn 15735 SEK 3 platser kvar Boka
2017-09-04 8 dagar Cykling i Veneto Stockholm 15735 SEK 3 platser kvar Boka
2017-09-11 8 dagar Cykling i Veneto Göteborg 15735 SEK Förfrågan
2017-09-11 8 dagar Cykling i Veneto Köpenhamn 15735 SEK 3 platser kvar Boka
2017-09-11 8 dagar Cykling i Veneto Stockholm 15735 SEK 6+ platser kvar Boka
2017-09-18 8 dagar Cykling i Veneto Köpenhamn 15735 SEK 3 platser kvar Boka
2017-09-18 8 dagar Cykling i Veneto Stockholm 15735 SEK 2 platser kvar Boka
2017-09-18 8 dagar Cykling i Veneto Göteborg 15735 SEK 2 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Cykelresor

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien - Venedig t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks

I denna resa ingår gemensam dricks, exempelvis till bagagebärare, chaufförer, eventuella lokala guider och även till serveringspersonal vid gemensamma måltider.

Klimat:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klädsel och utrustning:
Medtag gärna ett par varmare plagg, likaså ett lättpackat regnplagg. Viktigast är kanske ett par bekväma och väl ingångna skor för promenader i naturen, i städerna och på eventuella museum.

Cykelturerna:

Bagaget transporteras mellan hotellen. Broms -handbroms till både fram- och bakhjul. Cykel - citycykel, växlar -21. Cykelväska - finns att låna. Hjälm - finns, men för bättre passform medtag gärna egen hjälm. Pakethållare samt hållare för vattenflaska finns. Picknickutrustning - behövs. Servicebil - ja med reservcyklar, här kan du få åka med en kortare sträcka om du tycker att backen blir för svår. Vi rekommenderar att du tar med dig: Cykelglasögon/solglasögon, cykelhandskar, gelésadel, solcreme, ryggsäck, vattenflaska (50 cl). Vatten ingår och fraktas med servicebilen.

Har du normalkondition kan du i regel genomföra cykelresan utan större problem.

Observera:
Vänligen uppge din längd vid bokningstillfället, detta för att vi ska kunna ta fram en cykel som passar dig. Din längd fyller du i på ”Min resa”. Notera att vi behöver få in denna information snarast efter bokning, men absolut senast 1 månad innan avresa.

Hotellinformation