New Yorks bästamed gospel i Harlem

Följ med på en unik sexdagarsresa till New York och vandra bland museer, skyskrapor och nöjesställen. Upplev gospel i Harlem, steakhouse och sightseeing i Brooklyn samt båttur på Hudsonfloden. Vi har också gott om egen tid för shopping och att ta in den brokiga gatubilden av människor, stilar och miljöer.

RESFAKTA

Länder: USA

Typ av resa: Weekend- och storstadsresa - Rundresa

Reslängd: 6 dagar

Gruppstorlek: 18-25 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Gospel och soul food i Harlem
 • Guidad vandring på Manhattan
 • Steakhouse dinner
 • Sightseeing i Brooklyn
 • Centralt beläget hotell

Dagsprogram
2022

Dag 1. Avresa mot New York
Avresa från Skandinavien med SAS direkt till New York, landning tidig eftermiddag på flygplatsen Newark.

Efter transfer till det centralt belägna hotellet är kvällen på egen hand. Passa på att utforska närområdet på egen hand.

Dag 2. Harlem till Brooklyn – brunch och steak dinner
Söndag morgon och det är dags att gå i kyrkan. Norrut på Manhattan, i Harlem, upplever vi färgstark och medryckande gospel under morgonens mässa. Vi stannar kvar i stadsdelen och känslan genom att äta soul food brunch. Uttrycket "soul food" beskriver den afroamerikanska matlagningstraditionen som uppstod i landets södra stater, men också spridit sig hit till Harlem.

Efter brunch kommer vi till den imponerande Cathedral of Saint John the Divine, världens största katedral. Dess konstruktion påbörjades redan 1892, men bygget fick avbrytas av två världskrig. I december 2001 förstördes stora delar i en omfattande brand. Renoveringsarbetet genomfördes mellan 2005–2007 och katedralen är nu återställd till sitt ståtliga ursprung. Vi ser även den legendariska Apollo Theater som är ett av Harlems landmärken.

Under eftermiddagen beger vi oss över East River till ett annan del av New York, Brooklyn. Det är den mest tätbefolkade stadsdelen efter Manhattan och ett lustfyllt område med populära restauranger, annorlunda barer och spännande gallerier. Under guidningen i stadsdelen ser vi de historiska 1800-talshusen i brunsten, Prospect Park och Park Slope samt Brooklyn Heights.Vi åker tillbaka till Manhattan. På kvällen smälter vi intrycken över en gemensam söndagsmiddag på ett amerikanskt "steakhouse".

Dag 3. Stadsvandring på Manhattan 
När New York-borna beger sig till jobbet denna måndagsmorgon, beger vi oss ut på en guidad vandring. Vi börjar med Times Square med sina billboards och fortsätter sedan längs 5th Avenue mot Saint Patricks katedral, svulstiga Rockefeller Center och Grand Central Station. Väl på Grand Central Station provar vi en 'local lunch' på restaurang där.

Vi nöjer oss inte med att bara uppleva New York från marken utan beger oss också upp i Rockefeller Center, till utsiktsplatsen Top of the Rock. Här bjuds Manhattans bästa utsikt, och det med mycket mindre trängsel än just Empire State Building som vi istället får nöjet att blicka ut över här uppifrån. Rockefeller Center i sig, med skridskobana, shopping, statyer och övrig konst är en destination värd ett besök.

Efter rundvandringen finns tid att utforska staden på egen hand. Några kanske fortsätter in i natten för att se om New York verkligen lever upp till sitt rykte som "staden som aldrig sover".

Dag 4. Ledig dag i New York
Programfri dag. Ströva runt, shoppa eller besök någon av de välkända museerna Metropolitan och Guggenheim. 

TEMAs reseledare kan ge flera tips på aktuella evenemang, utställningar och annat spännande att fylla dagen och kvällen med i denna pulserande stad.Vi rekommenderar den som vill uppleva en föreställning på Broadway och vill se en specifik musikal eller teateruppsättning att förboka biljetten hemifrån.

Den som vill se New York och Manhattan från luften och från vattnet, tipsar vi om en spännande en-gång-i-livet-upplevelse: kombinationen av helikoptertur och New York Water Taxis tur till Frihetsgudinnan!

Dag 5. Hemresa
Den sista förmiddagen i New York för den här gången tillbringas på egen hand. Under eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen för hemresa tidigt på kvällen.

Dag 6. Hemkomst
Ankomst till Skandinavien efter några innehållsrika dagar i The Big Apple.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 4 frukostar
• 1 soul food brunch

• 1 lunch
• 1 middag
• Inträden enligt program
• Gospelkonsert i Harlem
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien – New York. Transfer. Flygmåltid. Fyra övernattningar på hotell på Manhattan.

Dag 2
Sightseeing i Harlem med gospelkonsert och soul food brunch. Eftermiddag, sightseeing i Brooklyn. Middag på Steakhouse. Frukost, soul food brunch och middag ingår.

Dag 3
Stadsvandring på Manhattan och panoramabesök på Top of the Rock/Rockefeller Center. Ledig kväll. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Programfri dag i New York. Frukost ingår.

Dag 5
Ledig förmiddag. Transfer till flygplatsen. Flyg New York – Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 6
Hemkomst till Skandinavien.

USA

Folkmängd 322 miljoner
Landets yta 9 372 614 km²
Valuta US-dollar (USD)
Religion Protestantisk kristendom dominerar; även katoliker och ortodoxt kristna, judisk minoritet, mindre grupper av muslimer, buddhister och sikher
Språk Engelska. Största minoritetsspråk är spanska.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa New York t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om ej annat anges.

Observera
Observera del i dubbelrum innebär i New York dubbelsäng. För att garanteras twin bed/separata sängar tillkommer ett tillägg. Detta tillägg (650 kr per person) måste bokas och betalas innan avresa.

Valuta
Amerikansk dollar (USD).

Kreditkort är vanligt förekommande och på vissa hotell måste du lämna numret som säkerhet för att använda telefon och minibar.

I resan ingår måltider enligt dagsprogram. Vad gäller övriga måltider bör du räkna med att en komplett meny kostar ca 25–40 USD. Räkna även med utgifter för måltidsdrycker och förfriskningar, souvenirer, dricks med mera.

Klimat och klädsel
New York bjuder på fyra distinkta årstider med mycket varierande väder. Man skulle kunna jämföra det med syd- eller mellansvenska förhållanden. Våren är grön och vacker, speciellt i stadens alla parker. Somrarna upplevs ofta som varma och fuktiga, medan hösten är sval och bjuder på klara dagar. Under vintern får man räkna med minusgrader och snö. Oftas så kan det bli bitande kallt i staden under vinterhalvåret.

Många menar att den skönaste tiden att besöka New York, om man bara tänker på vädret, är maj–juni och september–oktober.

Snittemperaturer under maj 13–22 grader och oktober 11–19 grader.

Vi rekommenderar ett par bekväma skor för promenader.

Dricks
I USA råder "drickskultur". Det är regel att betala 15–18 % dricks vid restaurangbesök. Observera att lokala skatter på 1–10 % läggs till priset på varor liksom mat och dryck på de flesta ställen.

Gemensam dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 22 USD per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Vid egna utflykter rekommenderas dricks 3–4 USD/person och dag.

Övrigt
Vid incheckning på flygplatsen för avresa från Skandinavien krävs rundresans första hotellnamn och adress inklusive riktnummer/zip code tillgängligt.

Hotell/boende

Kommentarer

Avresor 2021 bor vi på Radisson Hotel New York Times Square


Observera
Vid incheckning på flygplatsen för avresa från Skandinavien krävs rundresans första hotellnamn och adress inklusive riktnummer/zip code tillgängligt. 

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.