Om TEMA

Kristina Rogers

Kristina-Rogers

  • Utbildning: Kvalificerad KPSGA Guide
  • Antal år som reseledare: 20
  • Språk: Svenska, engelska, kiswahili
  • Leder: Kenya, Tanzania
  • Okänd kunskap: Lite expert på korsord, men bara de riktigt svåra duger…

Östafrika är inte bara där jag arbetar utan ocksa där jag bor sedan 23 år. Hemma för mig är ett hus i utkanten av Nairobi med apor och hundar i trädgården.

Att vara reseledare här blir aldrig enformigt eftersom naturen bjuder på nya unika upplevelser varje gång man åker ut på ’safari’.

Jag älskar Östafrika och det är ett otroligt privilegium att få chansen att visa andra manniskor något man själv är så passionerad över.

Som Vice Ordförande i Kenya Professional Safari Guides Association (KPSGA) måste jag också se till att jag får ny kunskap hela tiden och det är alltid spännande att kunna berätta om de senaste forskningsrönen för mina gäster.

Minnen från mina safariturer är många och varierade, men jag tänker nog mest på när vi var pa tältsafari i Tanzania och bodde med fyra lejon bara femtio meter bort från oss på en klippa i Serengeti. De gick förbi alldeles framför tälten då och då, tittade pa oss och rullade runt i gräset som för att säga att de kunde tolerera oss och inte var farliga. Vi kände oss ganska trygga i solskenet på dagarna, men tänk er att behöva ut pa toaletten på natten!!

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.