Nyhet

Etiopiens spektakulära landskapmed levande kultur

Etiopien har ännu inte blivit ett resmål för de stora massorna, detta avspeglar sig i småskaligheten, antalet besökare vid sevärdheterna och det varma välkomnandet av människorna vi möter längs vår resa.Till Etiopien reser vi inte för att bo på lyxiga hotell eller för att få en fläckfri service. Hit reser vi för kulturen, de många spännande sevärdheterna, den mytomspunna historien och det bedövande vackra landskapet.

RESFAKTA

Länder: Etiopien

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 11 dagar

Gruppstorlek: 18-24 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Mytomspunna Aksum
 • Lalibelas klippkyrkor
 • Gondars ruiner av borgar och palats
 • Simienbergens oslagbara natur
 • Två nätter på Afrikas högst belägna hotell

Dagsprogram
2020

Dag 1. Avresa från Stockholm till Etiopien

Vi flyger på kvällen från Arlanda med Ethiopian Airlines, som är ett av världens snabbast växande flygbolag. Flyget går direkt till Addis Abeba, där vi landar tidigt på morgonen dag. Flygmåltider ingår.

Dag 2. Addis Abeba. Stadsrundtur. 
God morgon och välkommen till Etiopien. Efter pass och säkerhetskontroll väntar Temaresors reseledare och buss. . Vi inleder med ett stopp på ett hotell så vi får möjlighet att fräscha upp oss och byta kläder innan vi bekantar oss med Addis Abeba och det myllrande folklivet.

Stadsrundturen inleds med utsikten från Entoto för att 3250 meter över havet få en överblick över huvudstaden. Nationalmuseet, där kvarlevorna av urtidsmänniskan Lucy finns, ger inblick i Etiopiens rika historia och kultur.  

Efter lunch beger vi oss till flygplatsen för en kort inrikes flygresa till Aksum i Norra Etiopien. På 100-talet efter Kristus stod Aksum på sin topp och var en viktig knytpunkt för handeln mellan Afrika och Asien. Man lät resa gigantiska obelisker, vissa upp emot 30 meter höga. OBS, att programmet kan ändras beroende på ändrade flygtider.

Aksum är idag ett religiöst centrum, huvudsäte för den etiopisk-ortodoxa kyrkan, och finns med på Unescos lista över världsarv. Staden, som ligger på 2 130 meters höjd, breder ut sig i en trädbevuxen dal mellan vulkaniska kullar. Den har många kyrkor och har omkring 50 000 invånare. Mellan husen ligger ruinerna av den forna huvudstaden.  

Vi checkar in på vårt hotell och äter middag. En stor del av den etiopiska kulturen provar vi i samband med måltiderna. Det traditionella surdegsbrödet injera  ser ut som en tjock pannkaka, läggs först ut och ovanpå läggs de olika rätterna upp på brödet. Vi river bitar av brödet och tar för oss av de olika och välkryddade rätterna.

Dag 3. Obelisker och förbundsarken. 
Hela dagen ägnas åt Aksum och stadens mytomspunna och spännande historia. Vad som är klarlagt är att kristendomen blev officiell religion i Aksumriket redan på 300-talet efter Kristus och att stadens storhetstid inleddes på 600 år tidigare och varade i ungefär 1 000 år. Det finns en mängd lämningar från denna tid och fascinerande fynd upptäcks konstant av arkeologer som arbetar här och av bönder som brukar jorden. Vi besöker den imponerande obeliskparken med sina rikt dekorerade monoliter. Obeliskerna, av vilka många ännu står upprätt, är helt olika de egyptiska. Flera bär grekiska inskrifter och andra den berömda aksumitiska inskriften.  

Den italienske diktatorn Mussolini blev så imponerad av obeliskerna att han lät transportera den näst största, 25 meter hög, till Rom, där den länge stod i närheten av Circus Maximus. Först år 2005 fördes den äntligen tillbaka till Aksum. Avslutningsvis ser vi ruinerna av Sabas palats och heliga Maria av Zions kyrka, platsen där förbundsarken skall finnas. En av kyrkorna får bara besökas av män. 

Dag 4. Klippkyrkorna i Lalibela.
För morgonpigga rekommenderas en promenad i de äldre delarna av Aksum innan inrikesflyget går mot Lalibela. Resan vidare från flygplatsen tar sedan cirka 45 minuter på slingriga vägar genom ett bergigt landskap. På vägen passerar vi byar, odlingar och barn på väg till skolan.  

Det var på 1100-talet, efter att Aksums makt hade minskat, som Lalibela tog över som huvudstad.  Runt det lilla samhället som idag har cirka 10 000 invånare, ligger 11 kyrkor uthuggna direkt ur berget. Kung Lalibela beordrade byggandet av dessa kyrkor. Några är hela monolitklossar, de byggdes uppifrån och sedan ner till grunden, helt i motsats till klassiska regler för byggkonst. Man kan se kyrkorna som monumentala skulpturer.  

Lalibelas vision var att likna Jerusalem för att etiopier på nära håll skulle kunna vallfärda till den heliga staden. De heliga platserna, Jordanfloden, Olivberget, Golgata, Adams grav – allt var sammanbundet genom ett system av gallerier och tunnlar på var sin sida av Jordanfloden. Området som finns upptaget på Unescos världsarvslista är i högsta grad levande eftersom klippkyrkorna fortfarande används. Var vi går ser vi munkar, nunnor, präster och tillresta pilgrimer.  

Vi ser ett urval av de många vackra kyrkorna som till exempel i Lalibelas nordvästra område; Bet Medhane Alem, Bet Maryam, Bet Meskel, Bet Danaghel, Bet Mikael och Bet Golgotha. Vi sover två nätter i Lalibela.

Dag 5. Lalibelas omgivningar.
På förmiddagen går färden till kyrkan Yimrehanne Kristos utanför Lalibela. Kyrkan är byggd av trä och sten, är mycket välbevarad och troligtvis från 1000-talet. Traditionell, etiopisk lunch serveras på restaurang Ben Abeba, en restaurang som inte liknar någon annan och dessutom har fantastisk utsikt. Eftermiddagen tillbringas i det sydöstra området med dess fyra klippkyrkor. Dagen avslutas med en kort promenad till den mest kända, och kanske vackraste, av kyrkorna, Bet Giyorgis.  

Dag 6. Kungliga palatset i Gondar. 
Idag tar vi ett lunchflyg till Gondar, som är Etiopiens fjärde största stad. Här besöker vi bland det kungliga slottsområdet. Kejsare Fasilides utsåg år 1636 Gonder till Etiopiens huvudstad och den förblev så till slutet av 1800-talet. Under dessa år byggdes flera palats, varav kejsaren är det största och äldsta. Arkitekturen bär starka hinduiska, arabiska och även europeiska influenser. Här finns också den vackra kyrkan Debre Berhan Selassie som bär det vackraste kyrkotaket i Etiopien. Vi sover en natt i Gondar.  

Dag 7. Geladababianerna. 
Tidigt om morgonen går resan till nationalparken Simien, som sedan 1978 står på Unescos världsarvslista. En spektakulär väg tar oss in bland mäktiga dalgångar och höga berg. Landskapet förändrar karaktär och blir mer dramatiskt. Vi checkar in för två nätter på Afrikas högst belägna hotell på 3 260 meter över havet.  

Efter lunch vandrar vi i nationalparken tillsammans med en engelsktalande naturguide. Naturen är obeskrivligt vacker. Vi går på upptrampade stigar och stannar upp för att njuta av utsikten och för att lära oss om växterna som finns i området. Här letar vi upp de fascinerande geladababianerna som är endemiska för området. De lever i stora flockar och det går att komma dem riktigt nära då de inte tycks bry sig om vår närvaro. Vandringen, som tar två-tre timmar, är inte ansträngande i sig, men vi är på hög höjd, så det är viktigt att vi går i lugnt tempo och dricker ordentligt med vatten. Givetvis kan en kortare vandring arrangeras för dem som så önskar. Vi sover två nätter i nationalparken Simien.

Dag 8. Naturvandring i Simien.
Tidig morgon reser vi mot Chenek som är en av de bästa platserna för att se den endemiska etiopiska stenbocken och lammgamen. Vi fortsätter ännu högre upp. Efter lunch gör vi en kortare vandring för att besöka en landsby. Här får vi dels lära oss lite om byns invånare samt se några av deras aktiviteter som vävning, smidesarbete och öltillverkning. Vi får också uppleva en traditionell kaffeceremoni. Efter besöket vandrar vi tillbaka till Chenek fyllda av intryck och frisk luft. Med bussens hjälp är vi snart åter på hotellet och kan vi ta igen oss lite innan middagen serveras.  

Här uppe är det kyligt på kvällar och nätter, runt noll grader är inte ovanligt. Vid klart väder visar sig en enastående stjärnhimmel när mörkret har lagt sig.

Dag 9. Traditionell festmat med musik och dans.
Med buss reser vi tillbaka till Gondar och tar inrikesflyget till Addis Abeba.

Efter ankomst och incheckning på hotellet är resten av eftermiddagen och kvällen ledig fram till middagen som blir traditionell etiopisk festmat med dans och musik.

Dag 10. Stadstur med Afrikas största utomhusmarknad
Denna sista dag i huvudstaden svänger vi förbi Universitetet och därefter besöker vi det intressanta Etnografiska Museet som ger oss lite mera kunskaper och detta multietniska lands många folkgrupper. Vi hinner också med Selassiekyrkan som är tillägnad landets viktigaste ledare, kejsaren Haile Selassie som avled 1974 samma år som han störtades vid en stadskupp.

Avslutningsvis stannar vi till vid en utomhusmarknad, Merkato som lär vara Afrikas största.

Före avresan till flygplatsen hinner fräscha upp oss på hotellet och byta om inför flygresan tillbaka till Skandinavien, där vi landar följande dag.

Dag 11. Hemkomst till Skandinavien på förmiddagen.
Ankomst Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg Addis Abeba, t/r

• Fyra sträckor inrikesflyg

• Transporter i luftkonditionerad buss

• Samtliga övernattningar

• Inträden enligt program till nationalparker, museer och aktiviteter

• 9 frukostar

• 8 luncher

• 8 middagar

• TEMA-reseledare

• Lokala naturguider i Simiens nationalpark

RESFAKTA

Dag 1

Avresa från Skandinavien till Etiopien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst till Addis Abeba. Busstransfer från flygplatsen till hotellet. Duschmöjligheter. Kort stadsrundtur med besök på berget Enoto och i nationalmuseet. Inrikesflyg Addis Abeba - Aksum. Frukost, lunch och middag ingår. Två hotellövernattningar i Aksum.

Dag 3
Heldagsutflykt i Aksum. Frukost, lunch och middag ingår. Abeba.

Dag 4
Bussresa från hotellet i Aksum till flygplatsen. Inrikesflyg till Lalibela. Buss från flygplatsen till Lalibelas kyrkor ca 11 km (ca 45 minuter). Eftermiddagsbesök i Lalibela. Frukost, lunch och middag ingår. Två hotellnätter i Lalibela.

Dag 5
Heldag vid Lalibelas klippkyrkor med buss till Yimrehane Kristos (ca 3 timmar tur och retur). Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6
Buss från hotellet till flygplatsen i Lalibela. Inrikesflyg till Gondar. Besök i slottsområdet. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning i Gondar.

Dag 7
Buss från Gondar till nationalparken Simien, cirka fyra timmars resväg. Tre timmars lättare vandring i Simienbergen. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på hotell i nationalparken.

Dag 8
Bussresa till Chenek, eftermiddagsvandring (45 minuter enkel väg) för besök i etiopisk landsby. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 9
Bussresa Simien – Gondar, cirka fyra timmars resväg. Inrikesflyg till Addis Abeba. Frukost, lunch och avskedsmiddag med musik och dansföreställning. En övernattning på hotell i Addis Abeba.

Dag 10
Stadstur med Etnografiska Museet och utomhusmarknad. Flygresan från Addis avgår vid midnatt. Tidtabellsändringar kan förekomma. Flygmåltider ingår.

Dag 11
Ankomst till Stockholm, Arlanda tidig morgon. Anslutningsflyg till Göteborg, Köpenhamn och Oslo under förmiddagen. Flygfrukost ingår.

Etiopien

Folkmängd 105 milj


Landets yta 1 133 380 km²

Valuta Birr

Språk Amhariska, engelska och  oromo. 

Religion Ca 43 % ortodoxt kristna, 34 % muslimer, 19 % protestanter, 2,6 % inhemska religioner.  

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Addis Abeba T/R, fyra sträckor med inrikesflyg, TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta
Etiopiska birr (ETB).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. 

Ta med dig amerikanska dollar (USD) som växlas till Etiopiska birr ETB på plats. Växlingskontor finns på flygplatsen vid ankomst. Kreditkort som VISA och Master Card accepteras endast sporadiskt och uttagsautomater är ofta ur funktion. Det kan vara svårt att växla tillbaka birr till amerikanska dollar i Etiopien. Därför är det bäst att använda upp valutan innan hemresa.

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Dricks ingår inte i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 1500 birr (cirka 650 kronor) per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, lokalguider, bagagebärare och serveringspersonal vid gemensamma måltider med flera.

El
220V, adapter kan behövas.

Hotellen

Hotellstandard är generellt låg i Etiopien. Badrummen kan vara slitna, vattentrycket dåligt och varmvattnet opålitligt. Värt att notera är att hotellen ofta är lyhörda, så ljud utifrån kan vara störande på nätterna. I samband med ankomst och avresa använder vi oss av Magnolia Hotel (eller liknande) som ger oss möjlighet att fräscha till oss och byta kläder.

Klimat och hög höjd
Eftersom stora delar av landet ligger på hög höjd (över 1800 m) är klimatet ofta varmt och soligt på dagen och svalt/kyligt på nätterna. I Simienbergen som ligger på över 3000 meters höjd är temperaturen vanligtvis mellan -2 grader på natten och +18 grader på dagen. De långa regnen brukar vara mellan april och september och de korta mellan februari och april. Kroppen kan påverkas av den höga höjden genom att man blir andfådd och får ont i huvudet. Detta kan minimeras genom att dricka mycket och att ta det väldigt lugnt.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klädsel och utrustning
Oömma, svala kläder. Varm jacka/tröja och långbyxor för kyliga kvällar och morgnar. Kläder som täcker axlar och knän är lämpligt vid besök inne i kyrkor. Skor tillåts inte inne i kyrkorna så ha därför gärna skor som är lätta att ta av och på. Bekväma, stadiga skor för promenader vid sevärdheterna och för vandringen i Simienbergen. Kamera, extra minneskort, solskydd, våtservetter, handsprit, myggmedel och ficklampa. Litet reseapotek med febernedsättande tabletter, vätske-ersättning och tabletter mot orolig mage kan vara bra att ha med

Mobiltelefon/internet
Fungerar bra. Wifi finns på de flesta hotell utan kostnad. Nätet kan dock vara opålitligt. I Simienbergen är mobiltäckning och wifi generellt mycket dålig. Kontrollera med din mobiltelefonoperatör innan avresa vad som gäller för ditt abonnemang.

På resan genom Etiopien besöker vi några av landets före detta huvudstäder, kyrkor och palats i kronologisk ordning. Aksum, Lalibela och Gondar finns alla upptagna på Unescos världsarvslista. Nästan hälften av Etiopiens befolkning tillhör den etiopisk-ortodoxa kyrkan och landet är ett av världens äldsta kristna länder. Som en följd av detta finns en mängd spännande sägner, häpnadsväckande fakta och intressant historia kopplad till de vackra kyrkorna, ruinerna och palatsen vi får se under resan.

För att få ut så mycket som möjligt av det fjärde världsarvet på resan, Simien nationalpark, bor vi som få andra inne i nationalparken på Afrikas högst belägna hotell. Naturen här, på 3 260 meters höjd över havet, är betagande. Här får vi uppleva bergens storslagenhet och vi får spendera tid med de speciella gelada-aporna, som bara lever i Etiopiens bergsområden.

Etiopien är ett av världens fattigaste länder. Standarden på hotell, bussar och vägar avspeglar detta. Var beredd att göra avkall på komforten för förmånen att få uppleva ett fantastiskt och spännande land.
Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2020-02-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2020-02-05
18:10
2020-02-05
19:25
SAS, 410
Stockholm
Addis Ababa
2020-02-05
20:50
2020-02-06
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Axum
2020-02-06
15:20
2020-02-06
16:40
Ethiopian, 116
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Axum
Lalibela
2020-02-08
12:10
2020-02-08
12:50
Ethiopian, 123
Lalibela
Gondar
2020-02-10
13:20
2020-02-10
13:50
Ethiopian, 123
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gondar
Addis Ababa
2020-02-13
09:40
2020-02-13
10:40
Ethiopian, 125
Addis Ababa
Stockholm
2020-02-13
23:50
2020-02-14
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Copenhagen
2020-02-15
07:55
2020-02-15
09:05
SAS, 401
11 dagar Etiopiens spektakulära landskap Köpenhamn 34 345 SEK 6 platser kvar Boka
2020-02-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2020-02-05
17:35
2020-02-05
18:35
SAS, 164
Stockholm
Addis Ababa
2020-02-05
20:50
2020-02-06
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Axum
2020-02-06
15:20
2020-02-06
16:40
Ethiopian, 116
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Axum
Lalibela
2020-02-08
12:10
2020-02-08
12:50
Ethiopian, 123
Lalibela
Gondar
2020-02-10
13:20
2020-02-10
13:50
Ethiopian, 123
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gondar
Addis Ababa
2020-02-13
09:40
2020-02-13
10:40
Ethiopian, 125
Addis Ababa
Stockholm
2020-02-13
23:50
2020-02-14
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Gothenburg
2020-02-14
08:55
2020-02-14
09:55
SAS, 151
11 dagar Etiopiens spektakulära landskap Göteborg 34 180 SEK 6 platser kvar Boka
2020-02-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Addis Ababa
2020-02-05
20:50
2020-02-06
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Axum
2020-02-06
15:20
2020-02-06
16:40
Ethiopian, 116
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Axum
Lalibela
2020-02-08
12:10
2020-02-08
12:50
Ethiopian, 123
Lalibela
Gondar
2020-02-10
13:20
2020-02-10
13:50
Ethiopian, 123
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gondar
Addis Ababa
2020-02-13
09:40
2020-02-13
10:40
Ethiopian, 125
Addis Ababa
Stockholm
2020-02-13
23:50
2020-02-14
05:40
Ethiopian, 714
11 dagar Etiopiens spektakulära landskap Stockholm 32 860 SEK 6 platser kvar Boka
2020-03-18 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2020-03-18
18:10
2020-03-18
19:25
SAS, 410
Stockholm
Addis Ababa
2020-03-18
20:50
2020-03-19
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Axum
2020-03-19
15:20
2020-03-19
16:40
Ethiopian, 116
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Axum
Lalibela
2020-03-21
12:10
2020-03-21
12:50
Ethiopian, 123
Lalibela
Gondar
2020-03-23
13:20
2020-03-23
13:50
Ethiopian, 123
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gondar
Addis Ababa
2020-03-26
09:40
2020-03-26
10:40
Ethiopian, 125
Addis Ababa
Stockholm
2020-03-26
23:40
2020-03-27
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Copenhagen
2020-03-28
07:55
2020-03-28
09:05
SAS, 401
11 dagar Etiopiens spektakulära landskap Köpenhamn 34 465 SEK 6 platser kvar Boka
2020-03-18 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2020-03-18
17:35
2020-03-18
18:35
SAS, 164
Stockholm
Addis Ababa
2020-03-18
20:50
2020-03-19
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Axum
2020-03-19
15:20
2020-03-19
16:40
Ethiopian, 116
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Axum
Lalibela
2020-03-21
12:10
2020-03-21
12:50
Ethiopian, 123
Lalibela
Gondar
2020-03-23
13:20
2020-03-23
13:50
Ethiopian, 123
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gondar
Addis Ababa
2020-03-26
09:40
2020-03-26
10:40
Ethiopian, 125
Addis Ababa
Stockholm
2020-03-26
23:40
2020-03-27
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Gothenburg
2020-03-28
08:55
2020-03-28
09:55
SAS, 151
11 dagar Etiopiens spektakulära landskap Göteborg 34 080 SEK 6 platser kvar Boka
2020-03-18 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Addis Ababa
2020-03-18
20:50
2020-03-19
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Axum
2020-03-19
15:20
2020-03-19
16:40
Ethiopian, 116
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Axum
Lalibela
2020-03-21
12:10
2020-03-21
12:50
Ethiopian, 123
Lalibela
Gondar
2020-03-23
13:20
2020-03-23
13:50
Ethiopian, 123
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gondar
Addis Ababa
2020-03-26
09:40
2020-03-26
10:40
Ethiopian, 125
Addis Ababa
Stockholm
2020-03-26
23:40
2020-03-27
05:40
Ethiopian, 714
11 dagar Etiopiens spektakulära landskap Stockholm 32 965 SEK 6 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.