Kenya och TanzaniaMasai Maras savann & Zanzibars strand

Upplev Kenyas bästa djur- och naturliv under fem dagar. Äventyret börjar i vackra Naivashasjön med fågelliv och säker safaripromenad på Crescent Island. Därefter fortsätter vi till det världsberömda reservatet Masai Mara. Här bor vi på en lodge utan staket, centralt placerad i reservatet med djurlivet inpå knutarna. Under safariutflykterna guidar TEMAs erfarna, lokalt boende guide. Efter safaridagarna går flyget till Tanzanias tropiska ö Zanzibar med världsarvet Stenstaden och några sköna dagar med sol och bad.

RESFAKTA

Länder: Kenya, Tanzania

Typ av resa: Safari

Reslängd: 11 dagar

Gruppstorlek: 15-18 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Game drives på Masai Maras savann
 • Safari med bush-breakfast och sundowner
 • Unika naturupplevelser med TEMAs safariguider
 • Stenstaden och kryddodlingar på Zanzibar
 • Sol och bad vid Zanzibars stränder

Dagsprogram
Vinter 2020/21

Dag 1. Safari njema
Vi lämnar Skandinavien för en härlig semester i Östafrika. Här väntar en upplevelse utöver det vanliga. Under ledning av TEMAs reseledare möter vi livet på savannen och har därefter egen tid att njuta av Indiska oceanens fina vatten runt Tanzanias paradisö, Zanzibar.

Dag 2. Lake Naivasha
Vi ankommer Jomo Kenyatta International Airport i Nairobi på morgonen. Här möter TEMAs reseledare och tillsammans beger vi oss direkt med fyrhjulsdrivna jeepar mot sötvattensjön Naivasha.

Vi tar en båttur på Naivashasjön, vilket ger oss möjlighet att uppleva en del av det fantastiska fågelliv som sjön stoltserar med. Men även stora flodhästkolonier i sjön imponerar.

På Crescent Island stiger vi iland och gör en kortare promenad i Crescent Island Game Park. Det är en av få platser i Östafrika där man kan göra vandringssafari bland hjordar av zebra, gnu, gaseller och giraffer. Det är lätt att känna sig placerad i sitt eget, "Mitt Afrika". I bakgrunden ståtar silhuetten av Mount Longonot, en slocknad stratovulkan med sin högsta punkt nästan 2800 meter över havet.

På kvällen blir det gemensam välkomstmiddag på anrika Lake Naivasha Country Club.

Dag 3. Till savannen
Längs en förkastningsbrant fortsätter färden ner i Östafrikanska riftsystemet. Vårt mål ligger på andra sidan om denna mäktiga sänka, det stora naturreservatet Masai Mara. Det är en del av det vidsträckta ekosystem som spänner över nationsgränserna och även inkluderar Serengetis nationalpark i Tanzania.

Vi når safarilodgen Keekorok Lodge lagom för lunch. Därefter ger reseledaren en introduktion till safarilivet och senare på eftermiddagen är det dags för resans första riktiga "game drive". Kanske får vi redan denna första dag få bevis på att Masai Mara är det område i Kenya som har flest kattdjur. Om inte lejonen visar sig denna kväll kanske vi åtminstone hör dem ryta. Ett lejonvrål kan höras på flera kilometers håll.

Keekorok ligger i den södra delen av Masai Mara och mitt i färdvägen för den årliga migrationen. Vid lodgen finns ett 300 meter långt promenaddäck över en våtmark. I slutet av denna brygga finns en bar där man gärna tar en solnedgångsdrink och spanar ut över dammen där de fastboende flodhästarna grymtar. Runt lodgen finns inget staket och vi befinner oss nu i det vilda Afrika, eller Out of Africa (det finns dock vakter som konstant patrullerar området för allas säkerhet).

Dag 4. Morgon- och kvällssafari
Efter en mycket tidig frukost är det dags att fortsätta utforska denna fantastiska del av Kenya. Masai Mara-reservatet omsluter mer än 1 510 kvadratkilometer och ligger på en höjd av mellan 1 500 och 2 170 meter över havet. Det betyder att morgnar och kvällar kan vara lite kyliga. När vi höjer taket på fordonen och den friska luften strömmar in kan det vara skönt med en tröja eller fleecejacka. Det finns över 95 olika däggdjursarter registrerade här och vi kommer också att spana efter fåglar. Vilket sannerligen inte saknas, det finns 570 fågelarter representerade, så vi har en hel del att titta efter. Som alltid när det gäller vilda djur kan man inte veta var de befinner sig och det är inte alltid de vill visa sig. Chansen är trots det stor att se många, många arter.

Mitt på dagen, när det är som varmast, vilar många djur och det har vi också möjlighet att göra. Vi åker tillbaka till lodgen för att äta lunch och det finns också tid för ett dopp i poolen, som har en härlig utsikt över landskapet.

På eftermiddagen ger vi oss ut på "game drive" igen. Den stora migrationen i Masai Mara följer regnets cykler och när gräset är som grönast kommer cirka en miljon gnuer över gränsen från Serengeti i Tanzania. Det är en storslagen upplevelse. Men det finns även fördelar med att besöka Masai Mara när gräset är torrare och ordentligt betat. Då är sikten och möjligheten att se kattdjuren faktiskt bättre.

Dag 5. Heldagssafari
Idag väcks vi före soluppgången och i mörkret inleder vi dagens "game drive" i Masai Mara. Stunden alldeles före gryningen är den kanske bästa tiden på dygnet, eftersom många rovdjur är nattaktiva och nu sugna på frukost. I mörkret ser vi kanske ögonen på en galago (ett litet apdjur som även kallas bushbaby) glimma till. Att sedan få se solen gå upp över savannen är verkligen värt den tidiga uppstigningen och frukosten ute i det fria smakar himmelskt. Kanske väljer vi att äta nere vid floden och flodhästarna eller på en liten höjd där vi fortsätter att spana efter djur på slätten. 

Masai Mara är ett av få naturområden på jorden där man möter samma mängd djur som för årtionden sedan, och dessutom närmast unikt som skådeplats för den så kallade migrationen under vissa månader av året, då enorma hjordar av gräsätare söker sig till nya betesmarker. Reservatet gör ett starkt intryck på alla sina besökare året runt, med rundade kullar, fläckvis täta buskage och savannen, som till synes oändlig breder ut sig åt alla håll. Elefant- och buffelhjordarna utgör förstås ett imponerande inslag, men en helt oförglömlig upplevelse är när lejonen plötsligt dyker upp.

För att kunna röra oss över en större yta tar vi idag med oss lunchboxar och tillbringar en heldag med att spana efter djur och njuta av naturscenerierna. Mitt på dagen letar vi upp någon trevlig plats, förhoppningsvis med skön skugga, där vi intar vår picknick i det fria.

Dag 6. Förmiddagssafari
Vi avrundar safarin i Masai Mara. Vi packar ihop, checkar ut och ger oss ut på en "game drive" med picknick-lunch och påbörjar därefter återfärden till Nairobi.

På kvällen ankommer vi Nairobi där vi checkar in på trevliga Tamarind Tree Hotel. Senare på kvällen beger vi oss till välkända restaurangen Carnivore för gemensam middag.

Dag 7. Kryddön och Stenstaden
Tidig morgon checkar vi ut från hotellet och checkar in på flyget till Zanzibar (07:50 i skrivande stund/ juni 2019), och TEMAs reseledare vinkar adjö.

Flygresan tar ungefär en timme och i till Tanzania och ön Zanzibars internationella flygplats tar ungefär en timme. Efter tull- och visumproceduren hälsar en engelsktalande guide och chaufförvälkommen till denna paradisö. Vid ankomst blir det en introduktion till landet och ön med besök i Stenstaden, som är den äldsta delen av huvudstaden Zanzibar stad. Stenstaden är ett levande världsarv enastående swahiliarkitektur och palats. Sedan beger vi oss in mot hjärtat av den frodiga ön och besöker odlingarna som gett den smeknamnet Kryddön. I det tropiska klimatet trivs till exempel kryddnejlika, kanel och muskot. (Observera att utflykten genomförs med lokal, engelsktalande guide.)

Efter Stenstaden och kryddor fortsätter resan till östkusten för incheckning på strandresorten Ocean Paradise Resort för sol, bad och avkoppling.

Dag 8–9. Sol- och baddagar på Zanzibar
Förutom att vila och bada under dagarna på Zanzibar finns möjlighet till en mängd aktiviteter, som till exempel snorkling och båtturer eller en utflykt till det lilla men spännande naturreservatet Jozani, som bland annat är känt för sina endemiska röda guerezerapor.

Extrautflykter kan du boka genom hotellet eller av representanter för TEMAs lokala samarbetspartner. Mer information får du vid ankomsten eller i hotellreceptionen.

Dag 10 - Hemresa
Flyget från Zanzibar avgår först på kvällen så njut även denna dag av skön temperatur, svalkande bad och varm sol. Sen utcheckning från ditt hotellrum är inkluderat i resans pris. 

Så är det dags att lämna Afrika, men som man brukar säga, när väl Afrikas akacieträd har fått sina taggar i dig så vägrar hon att släppa taget. Förhoppningsvis har du fått smak på mer samtidigt som du kopplat av med både upplevelser och sköna bad.

Dag 11. Hemkomst
Hemresan går via Dar es Salaam samt Amsterdam, och tidig förmiddag landar vi återigen i Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 9 frukostar (2020: 8 frukostar)
• 4 luncher (from 2020-02-28: 5 luncher)
• 8 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare under safaridagarna
• Sol- & baddagar Zanzibar, på egen hand (engelsktalande transfer/utflykt)

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien – Kenya. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Nairobi – Lake Naivasha, 112 km. Transfer till Lodge. Båttur på Lake Naivasha. Lunch och middag ingår. En övernattning på Lodge vid Lake Naivasha.

Dag 3
Lake Naivasha – Masai Mara, 225 km. Game drive på eftermiddagen i Masai Mara. Frukost, lunch och middag ingår. Tre övernattningar på lodge i Masai Mara.

Dag 4
Game drives på förmiddagen och eftermiddagen. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5
Heldagssafari. Frukost, picknicklunch och middag ingår.

Dag 6
Masai Mara – Nairobi, ca 300 km. Game drive på förmiddagen. Frukost, picnick-lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Nairobi.

Dag 7
Flyg Nairobi – Zanzibar. Utflykt till Stonetown och kryddplantage. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på resort på Zanzibar.

Dag 8 - 9
Lediga dagar. Halvpension med frukost och middag ingår.

Dag 10
Flyg Zanzibar – Skandinavien. Ledig dag med sen utcheckning från ditt hotellrum. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 11

Ankomst Skandinavien.

Kenya

Folkmängd 51 miljoner
Landets yta 582 650 km²
Valuta Kenyansk shilling
Religion Kristna 83 %, muslimer 11 %, samt traditionella och övriga trossamfund
Språk Kiswahili, engelska m fl

Tanzania

Folkmängd 55 miljoner
Landets yta 945 090 km²
Valuta Tanzanisk shilling
Religion Kristna 62 %, muslimer 35 %, små grupper av anhängare av hinduism, buddism, bahai och traditionella afrikanska religioner
Språk Engelska och swahili (kiswahili) är officiella språk; arabiska talas på Zanzibar och Pemba; därutöver ett stort antal lokala språk

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien – Nairobi/Zanzibar – Skandinavien t o r, regionalflyg Nairobi – Zanzibar, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum på lodge och resort, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden och utflykter, om inget annat anges.

För retur till Skandinavien sker resa från Zanzibar via Dar es-Salaam/Amsterdam. Flygbiljett Zanzibar – Dar es-Salaam bokas av lokal agent och biljetten erhålles på destinationen.


Safari:
Jeepar

I Kenya reser vi med 4-hjuls drivna jeepar med uppfällbar taklucka. Max sex resenärer i respektive jeep, det vill säga, alla är garanterade fönsterplats. Taket kan öppnas upp (höj- och sänkbart) för bästa möjligheter till fotografering när man är ute på en så kallad gamedrive = safaritur i nationalparken.

Många vägar i Kenya, till och från naturreservaten och även i parkerna, är från och till i mycket dåligt skick. Trots moderna och väl omhändertagna 4-hjulsdrivna jeepar så kan det bli en del guppiga färder.

Bagaget

Packa i mjuka väskor (ej väska med hårt skal), då utrymmet i safarins jeepar begränsat.

Packningstips

- Ficklampa. På grund av energi- och vattenransonering stänger många lodger av både varmvatten och el vid vissa tidpunkter.
- Kamera.
- Kikare med förstoringsgrad 8–10. Vissa resenärer kan uppleva att en bra kikare till och med kan vara mer värt än en kamera på safari.
- Adapter till afrikanska stickkontakter. På många platser i Kenya används fortfarande den brittiska stickkontaktsmodellen (commonwealth-modell) med tre pluggar.
- Myggstift eller liknande är nödvändigt om kvällarna då du delvis vistas utomhus.

Vaccinationer
När det gäller malariaprofylax och vaccinationer, ta kontakt med vaccinationscentral eller motsvarande. Vissa vaccinationer kan vara obligatoriska för att få komma in i respektive land.

Fotografering

Under safarin ser vi de vilda djuren i sin rätta miljö i skyddade områden. Det betyder att man ofta stannar på avstånd hellre än att köra så nära att djuren störs. Teleobjektiv är nödvändigt för bra djurbilder, 135 mm kan räcka då det gäller större djur, men för mindre däggdjur och fåglar behövs 300–400 mm.

Att fotografera människor du möter kan ibland vara känsligt. Förr var det dessutom enligt lag förbjudet att fotografera en av folkgrupperna, masaierna. Endast efter direkt överenskommelse med dem kan du få ta bilder och du bör i förväg göra upp om ett pris. Överhuvudtaget är det en god regel att alltid fråga först innan du tar en bild. Uniformerad personal (polis, militär och parkvakter) får aldrig fotograferas.

Valuta

Kenyansk shilling (KES).
Tanzanisk shilling (TZS).

En rekommendation är att växla små belopp i taget. Möjlighet till valutaväxling finns på flygplatsen i Nairobi direkt vid ankomsten. På grund av den lokala valutans periodvisa instabilitet är US-dollar en bra valuta att ha med sig. Banker och uttagsautomater finns i Nairobi, de vanligaste bank- och kreditkorten accepteras.

Under safarin ingår helpension och under sol- och baddagarna på Zanzibar halvpension, därför behöver du inte räkna med så mycket andra utgifter än just personlig dricks, luncher på Zanzibar, måltidsdrycker och eventuella inköp av souvenirer.

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.


Dricks
Det är vanligt och god sed att ge dricks till bland annat chaufförer. Eftersom vi färdas i olika jeepar under resan dricksar man själv direkt sin egen chaufför när safarin kommit till ända. Vi rekommenderar per safaridag är ca 10 USD per person. Dvs kalkylera med ca 50 USD per person till safarichauffören. 

Räkna därtill med 20 USD till serveringspersonal och bagagebärare på lodgerna. Betalas på plats till TEMAs reseledare som sköter fördelningen.

Vistelsen på Zanzibar är på egen hand och dricks är som alltid individuell och efter egen upplevd service. Normen är ca 1 USD per person vid lunch, och även middag. Därtill rekommenderas 1 USD per person till väskbärare vid ankomst, respektive avresa från resorten på Zanzibar.

Summa summarum ca 80 USD per person i total dricks.

Klimat

Under safarin befinner vi oss nära ekvatorn som går rakt igenom Kenya, men större delen av Kenya är ett höglandsområde, Nairobi ligger 1 660 meter över havet. På dagarna är det i regel hett med stark sol. Eftermiddagstemperaturer över 30 grader är inte ovanligt. I inlandet sjunker temperaturen kraftigt under natten och det kan vara kallt på morgonen, ibland under 10 grader. Från juni till augusti kan temperaturen sjunka under nollsträcket. Hotellen/husen är inte lika välisolerade som hemma och nattkylan kan tränga in i rummen. På Zanzibar är det varmt dygnet runt och minimitemperaturen ligger sällan under 25 grader.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel
Under dagsetapperna passar bekväma och oömma kläder. Under dagtid fungerar det som regel bra med shorts eller kjol. Ta även med långbyxor och långärmade skjortor som skydd mot nattkyla, mygg och stark sol. Vi rekommenderar bekväma och väl ingångna skor, en lätt huvudbonad mot den starka solenoch bra solglasögon. Kvällar och morgnar kan tröja eller en lätt jacka behövas. Badkläder behövs givetvis både för dopp i lodgernas swimmingpooler och ute vid kusten.

Observera
Införande och användande av plastpåsar är sedan 2017-08-28 förbjudet i Kenya! Och from 2019-06-01 gäller detsamma i Tanzania.

Lämna plastpåsarna hemma (med undantag för de så kallade zip-lock påsar som man har vätskor i på flyget). Med avsikt att minska miljöförstöringen har Kenya infört stränga straff mot införande och användande av platspåsar. Den nya lagen stöds av FN:s miljöprogram, som uppskattar att tidigare användes ca 24 miljoner plastpåsar per månad i Kenya, varav merparten hamnade i Indiska oceanen.

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2020-11-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2020-11-19
17:20
2020-11-19
18:55
K L M, 1162
Amsterdam
Nairobi
2020-11-19
20:40
2020-11-20
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2020-11-24
07:50
2020-11-24
09:10
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2020-11-28
23:40
2020-11-29
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Gothenburg
2020-11-29
09:15
2020-11-29
10:50
K L M, 1157
11 dagar Kenya och Tanzania Göteborg 28 590 SEK 2 platser kvar Boka
2020-11-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-11-19
17:25
2020-11-19
18:55
K L M, 1132
Amsterdam
Nairobi
2020-11-19
20:40
2020-11-20
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2020-11-24
07:50
2020-11-24
09:10
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2020-11-28
23:40
2020-11-29
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Copenhagen
2020-11-29
09:55
2020-11-29
11:20
K L M, 1127
11 dagar Kenya och Tanzania Köpenhamn 29 450 SEK 2 platser kvar Boka
2020-11-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2020-11-19
17:20
2020-11-19
19:30
K L M, 1116
Amsterdam
Nairobi
2020-11-19
20:40
2020-11-20
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2020-11-24
07:50
2020-11-24
09:10
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2020-11-28
23:40
2020-11-29
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Stockholm
2020-11-29
08:25
2020-11-29
10:25
K L M, 1107
11 dagar Kenya och Tanzania Stockholm 28 590 SEK 4 platser kvar Boka
2021-01-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2021-01-29
17:20
2021-01-29
18:55
K L M, 1162
Amsterdam
Nairobi
2021-01-29
20:40
2021-01-30
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-03
08:00
2021-02-03
09:20
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-07
23:40
2021-02-08
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Gothenburg
2021-02-08
08:05
2021-02-08
09:35
K L M, 1153
11 dagar Kenya och Tanzania Göteborg 29 650 SEK 4 platser kvar Boka
2021-01-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-01-29
17:25
2021-01-29
18:55
K L M, 1132
Amsterdam
Nairobi
2021-01-29
20:40
2021-01-30
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-03
08:00
2021-02-03
09:20
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-07
23:40
2021-02-08
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Copenhagen
2021-02-08
09:55
2021-02-08
11:20
K L M, 1127
11 dagar Kenya och Tanzania Köpenhamn 29 990 SEK 4 platser kvar Boka
2021-01-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2021-01-29
17:20
2021-01-29
19:30
K L M, 1116
Amsterdam
Nairobi
2021-01-29
20:40
2021-01-30
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-03
08:00
2021-02-03
09:20
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-07
23:40
2021-02-08
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Stockholm
2021-02-08
08:25
2021-02-08
10:25
K L M, 1107
11 dagar Kenya och Tanzania Stockholm 31 150 SEK 6 platser kvar Boka
2021-02-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2021-02-05
17:20
2021-02-05
18:55
K L M, 1162
Amsterdam
Nairobi
2021-02-05
20:40
2021-02-06
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-10
08:00
2021-02-10
09:20
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-14
23:40
2021-02-15
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Gothenburg
2021-02-15
08:05
2021-02-15
09:35
K L M, 1153
11 dagar Kenya och Tanzania Göteborg 29 650 SEK 4 platser kvar Boka
2021-02-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-02-05
17:25
2021-02-05
18:55
K L M, 1132
Amsterdam
Nairobi
2021-02-05
20:40
2021-02-06
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-10
08:00
2021-02-10
09:20
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-14
23:40
2021-02-15
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Copenhagen
2021-02-15
09:55
2021-02-15
11:20
K L M, 1127
11 dagar Kenya och Tanzania Köpenhamn 30 695 SEK 2 platser kvar Boka
2021-02-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2021-02-05
17:20
2021-02-05
19:30
K L M, 1116
Amsterdam
Nairobi
2021-02-05
20:40
2021-02-06
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-10
08:00
2021-02-10
09:20
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-14
23:40
2021-02-15
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Stockholm
2021-02-15
08:25
2021-02-15
10:25
K L M, 1107
11 dagar Kenya och Tanzania Stockholm 31 150 SEK 6 platser kvar Boka
2021-02-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2021-02-11
17:20
2021-02-11
18:55
K L M, 1162
Amsterdam
Nairobi
2021-02-11
20:40
2021-02-12
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-16
08:00
2021-02-16
09:20
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-20
23:40
2021-02-21
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Gothenburg
2021-02-21
08:05
2021-02-21
09:35
K L M, 1153
11 dagar Kenya och Tanzania Göteborg 30 790 SEK 2 platser kvar Boka
2021-02-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-02-11
17:25
2021-02-11
18:55
K L M, 1132
Amsterdam
Nairobi
2021-02-11
20:40
2021-02-12
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-16
08:00
2021-02-16
09:20
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-20
23:40
2021-02-21
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Copenhagen
2021-02-21
09:55
2021-02-21
11:20
K L M, 1127
11 dagar Kenya och Tanzania Köpenhamn 31 050 SEK 4 platser kvar Boka
2021-02-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2021-02-11
17:20
2021-02-11
19:30
K L M, 1116
Amsterdam
Nairobi
2021-02-11
20:40
2021-02-12
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Zanzibar
2021-02-16
08:00
2021-02-16
09:20
Kenya Airways, 490
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2021-02-20
23:40
2021-02-21
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Stockholm
2021-02-21
08:25
2021-02-21
10:25
K L M, 1107
11 dagar Kenya och Tanzania Stockholm 32 450 SEK 6 platser kvar Boka
2021-02-27 11 dagar Kenya och Tanzania Göteborg 29 390 SEK 4 platser kvar Boka
2021-02-27 11 dagar Kenya och Tanzania Köpenhamn 30 290 SEK 4 platser kvar Boka
2021-02-27 11 dagar Kenya och Tanzania Stockholm 29 450 SEK 6 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Safariresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.