Viltsafari i KenyaMasai Mara till Mombasa

Safari i Kenya med Masai Maras grässavann, Nakurus rosa flamingor och Mombasas vita stränder. Resan börjar i Nairobi med besök på Karen Blixens farm innan safariäventyret tar sin början. Inspirerade av Blixens Out of Africa söker vi de stora upplevelserna av savannen och "the big five". Med jeep, fina lodger och TEMAs kunniga safariguide upplever vi naturen på nära håll. Vi avslutar med sol och bad på Mombasakusten.

RESFAKTA

Länder: Kenya

Typ av resa: Safari

Reslängd: 13 dagar

Gruppstorlek: 16-18 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Masai Maras grässavann
 • Sodasjön i Nakuru
 • Vandring på Crescent Island
 • Jeepsafari med stora chanser att se "the big five"
 • Tre dagars avkoppling vid Mombasas vita stränder

Dagsprogram
Sommar 2019

Dag 1 - Avresa till Kenya
Avresa från Skandinavien till Nairobi via Amsterdam med ankomst till Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) sen kväll, samma dag.

Efter pass-, visum- och tullformaliteter möter TEMAs reseledare tillika safariguide. Efter kort transfer incheckning på hotellet.

Dag 2 - Nairobi och utflykt till Karen Blixens gård
Under dagen gör vi en utflykt till Karen Blixens gård, där den danska författarinnan levde i början av 1920-talet. Många av de möbler som Karen Blixen sålde när hon lämnade Kenya har köpts tillbaka och ett besök i huset ger en inblick i hur det koloniala livet kunde te sig i Östafrika. Det var på gården som delar av "Mitt Afrika", succéfilmen om hennes liv, spelades in. 

Vi besöker också ett "hem" för giraffer. Girafferna här tillhör underarten rothschildgiraffer som tyvärr är utrotningshotade numera. Under själva safarin ser vi med största sannolikhet massaigiraff.  

”Jag kan en sång om Afrika (...)  om girafferna och om den afrikanska nymånen, som ligger på rygg, om plogarna i jorden och om kaffeplockarnas svettiga ansikten. Kan också Afrika en sång om mig? Darrar någonsin luften över slättena med en färg som jag varit klädd i, leker barnen en lek vari mitt namn förekommer, kastar fullmånen en skugga över gruset på vägen upp mot huset som liknar min? Spejar örnarna på Ngong efter mig?” 

Karen Blixen ur Mitt Afrika 

På kvällen äter vi gemensam välkomstmiddag på hotellet. 

Dag 3 - Vandringssafari på Crescent Island
Tidigt på morgonen lämnar vi det myllrande folklivet i Nairobi bakom dig och kommer ut på den kenyanska landsbygden. Färden i sig bjuder på en fantastisk utsikt när vi når vägen nedför Stora Riftdalens förkastningsbrant (Great Rift Valley). Vårt mål är sötvattenssjön Naivasha.

Vi gör en båttur på sjön, vilket ger oss en möjlighet att uppleva en del av det fantastiska fågelliv som sjön stoltserar med. Men även stora flodhästkolonier i sjön imponerar.

På Crescent Island stiger vi iland och gör en kortare promenad i Crescent Island Game Park. Det är en av få platser i Östafrika där man kan göra vandringssafari bland hjordar av zebra, gnu, gaseller och giraffer.

Det finns inga staket, men heller inga rovdjur. Det är lätt att känna sig placerad i sitt eget, "Mitt Afrika". I bakgrunden ståtar silhuetten av Mount Longonot, en slocknad stratovulkan med sin högsta punkt nästan 2800 meter över havet. 

Dag 4 - Safari i Lake Nakuru nationalpark 
Efter en tidig frukost ger vi oss ut på en heldagstur till sodasjön Nakuru. 

Lake Nakuru nationalpark är bland annat känd för de enorma mängder flamingofåglar som finns här och tidvis färgar Nakurusjön rosa. Här kommer du att se vidsträckta områden av starrgräs, sumpmark och grässlätter men även klippiga berg och akacieskogar. Rödrosa flamingo är långt ifrån det enda som kan dyka upp i djurväg. Det här är också Afrikas mest noshörningstäta reservat.  

I Nakurusjöns omgivningar har du även chans att få möta Pumba från Lejonkungen, det vill säga vårtsvin. Andra djur som trivs här är vattenbockar, bufflar, impala och giraffer. Med lite tur ser vi även lejon och leopard. Under dagen i Nakuru äter vi en god lunch på lodge med utsikt över sjön.

Väl tillbaka vid Naivasha avrundar vi med en middag på lodgen och somnar sedan gott efter ytterligare en dag full av spännande intryck.

Dag 5 - Till Masai Mara
Efter frukost reser vi vidare till de till synes oändliga grässavannerna i Masai Mara, det allra mest vilttäta av Kenyas naturreservat.Området är indelat i två stora delar. Den ena är på nära 600 kvadratkilometer och betraktas som själva nationalparken. Den andra är ungefär 1 200 kvadratkilometer och här lever massajerna i enlighet med gamla traditioner tillsammans med sina hjordar av nötkreatur.

Massajerna, ett av Kenyas fyrtio folkslag, är ett nomadiserande herde- och krigarfolk som kom vandrande från Nildalen i norr och etablerade sig i denna region under 1700-talets början. 

Vi har möjlighet att besöka en massajby, antingen på väg till lodgen eller under någon av de kommande dagarna i området.

Dag 6 - Safari i Masai Mara
Masai Mara är troligtvis den enda regionen där du kan möta samma mängd djur som för årtionden sedan. Det är också en av få platser på jorden där man fortfarande kan se enorma hjordar av gräsätare under den så kallade migrationen.Reservatet gör ett starkt intryck med sina rundade kullar, fläckvis täta buskage och savannen som breder ut sig åt alla håll. Elefant- och buffelhjordarna utgör förstås ett imponerande inslag, men en helt oförglömlig upplevelse är när lejonen plötsligt dyker upp. I Masai Mara finns flest lejon i hela Kenya. Här finns även ett stort antal arter av gräsätare, som fredligt betar sida vid sida. Denna samexistens förklaras av att de delvis äter olika typer av föda och därför inte behöver konkurrera. En morgon- och en eftermiddagssafari står på dagens program. 

Under kvällen samlas vi för att gå genom dagens upplevelser och lyssnar till spännande djurläten i den sammetslena afrikanska natten.

Dag 7 - Heldagssafari i Masai Mara
En av de två heldagarna i Masai Mara gör vi en längre game drive med lunch i form av picknick. Vi reser längre in i det stora reservatet och kommer fram till Marafloden, som även flyter genom Serengeti i grannlandet Tanzania.Floden är kanske framför allt känd som platsen för det dramatiska skådespel som äger rum under gnuernas årliga migration mellan Serengeti och Masai Mara. Miljontals djur måste då korsa floden ungefär vid gränsen mellan Kenya och Tanzania. Krokodiler och flodhästar finns i stora delar av floden. 

Som avrundning på fina safaridagar tillsammans äter vi middag under bar himmel (om vädrets makter tillåter).

Dag 8 - Flyg till Mombasa för sol- och baddagar
Tidigt på morgonen lämnar du Masai Mara med fantastiska upplevelser i bagaget. Resan tillbaka till Nairobi går genom massajernas betesmarker, över Rift Valley och det frodiga höglandet. Vid lunchtid anländer du till Nairobi och flygplatsen. TEMAs reseledare tackar för sig innan du går ombord på ditt inrikesflyg till kusten och Indiska oceanen, där några sköna sol- och baddagar på egen hand väntar.  

På Mombasas flygplats möter TEMAs engelsktalande representant som tar dig till din strandresort för incheckning. 

Dag 9 - 11 - Semester på resort vid Diani Beach
Njut av sköna sol- och baddagar vid Diani Beach.Ett flertal olika utflyktsmöjligheter med engelsktalande guide finns att boka på plats. Kanske vill du utforska Mombasa stad närmare. 

Vi kan varmt rekommendera en kvällsutflykt till staden och dess kända befästning Fort Jesus, som anlades av portugiserna i slutet av 1500-talet. Där bjuds du på en extravagant avskedsmiddag, ackompanjerad av en ljus- och ljudshow som visar Östafrikas turbulenta historia. Som en extra stämningshöjare serveras du av kypare i traditionella dräkter. 

Dag 12 - Hemresa
Resan börjar lida mot sitt slut. På eftermiddagen är det dags för busstransfer till Mombasas flygplats och hemresa mot nordligare breddgrader. Resan går via Nairobi och Amsterdam innan du ankommer Skandinavien. 

Dag 13 - Hemkomst
Efter mellanlandning i Amsterdam anländer du till Skandinavien. 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 8 luncher
• 10 middagar
• All-inclusive på resort i Mombasa
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien – Nairobi, Kenya. Flygmåltider ingår. Två övernattningar på hotell i Nairobi.

Dag 2
Ankomst till Nairobi. Utflykt till Karen Blixens gård. Frukost och middag ingår.

Dag 3
Nairobi – Lake Naivasha, 90 km. Frukost, lunch och middag ingår. Båttur på Naivashasjön. Två övernattningar på lodge vid Lake Naivasha.

Dag 4
Heldagsutflykt till Lake Nakuru, 150 km. Game drive vid Lake Nakuru. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5
Lake Naivasha – Masai Mara, 220 km. Game drive i Masai Mara. Frukost, lunch och middag. Tre övernattningar på lodge i Masai Mara.

Dag 6
Game drives i Masai Mara. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7
Heldagssafari i Masai Mara. Frukost, picknicklunch och middag ingår.

Dag 8
Masai Mara – Nairobi, 260 km. Flyg Nairobi – Mombasa. Transfer till resort, 50 km. Frukost och middag ingår. Fyra övernattningar på resort i Mombasa.

Dag 9 - 11
Sol- och baddagar. All inclusive ingår.

Dag 12
Diani Beach – Mombasas flygplats, 50 km. Busstransfer till flygplatsen och hemresa. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 13
Hemkomst.

Kenya

Folkmängd 51 miljoner
Landets yta 582 650 km²
Valuta Kenyansk shilling
Religion Kristna 83 %, muslimer 11 %, samt traditionella och övriga trossamfund
Språk Kiswahili, engelska m fl

Dagsprogram
2019-2020

Dag 1. Avresa till Kenya
Avresa från Skandinavien till Nairobi via Amsterdam med ankomst till Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) följande dag.

Dag 2. Nairobi och utflykt till Karen Blixens gård
Efter pass-, visum- och tullformaliteter möter TEMAs reseledare tillika safariguide. Efter kort färd till Nairobis centrum incheckning på hotellet.

Under dagen gör vi en utflykt till Karen Blixens gård, där den danska författarinnan levde i början av 1920-talet. Många av de möbler som Karen Blixen sålde när hon lämnade Kenya har köpts tillbaka och ett besök i huset ger en inblick i hur det koloniala livet kunde te sig i Östafrika. Det var på gården som delar av "Mitt Afrika", succéfilmen om hennes liv, spelades in.

Vi besöker också ett "hem" för giraffer. Girafferna här tillhör underarten rothschildgiraffer som tyvärr är utrotningshotade numera. Under själva safarin ser vi med största sannolikhet massaigiraff. 

”Jag kan en sång om Afrika (...)  om girafferna och om den afrikanska nymånen, som ligger på rygg, om plogarna i jorden och om kaffeplockarnas svettiga ansikten. Kan också Afrika en sång om mig? Darrar någonsin luften över slättena med en färg som jag varit klädd i, leker barnen en lek vari mitt namn förekommer, kastar fullmånen en skugga över gruset på vägen upp mot huset som liknar min? Spejar örnarna på Ngong efter mig?”

Karen Blixen ur Mitt Afrika

På kvällen äter vi gemensam välkomstmiddag på hotellet.

Dag 3. Vandringssafari på Crescent Island
Tidigt på morgonen lämnar vi det myllrande folklivet i Nairobi bakom dig och kommer ut på den kenyanska landsbygden. Färden i sig bjuder på en fantastisk utsikt när vi når vägen nedför Stora Riftdalens förkastningsbrant (Great Rift Valley). Vårt mål är sötvattenssjön Naivasha.

Vi gör en båttur på sjön, vilket ger oss en möjlighet att uppleva en del av det fantastiska fågelliv som sjön stoltserar med. Men även stora flodhästkolonier i sjön imponerar.

På Crescent Island stiger vi iland och gör en kortare promenad i Crescent Island Game Park. Det är en av få platser i Östafrika där man kan göra vandringssafari bland hjordar av zebra, gnu, gaseller och giraffer.

Det finns inga staket, men heller inga rovdjur. Det är lätt att känna sig placerad i sitt eget, "Mitt Afrika". I bakgrunden ståtar silhuetten av Mount Longonot, en slocknad stratovulkan med sin högsta punkt nästan 2800 meter över havet.

Dag 4. Safari i Lake Nakuru nationalpark 
Efter en tidig frukost ger vi oss ut på en heldagstur till sodasjön Nakuru.

Lake Nakuru nationalpark är bland annat känd för de enorma mängder flamingofåglar som finns här och tidvis färgar Nakurusjön rosa. Här ser vi vidsträckta områden av starrgräs, sumpmark och grässlätter men även klippiga berg och akacieskogar. Rödrosa flamingo är långt ifrån det enda som kan dyka upp i djurväg. Det här är också Afrikas mest noshörningstäta reservat.

I Nakurusjöns omgivningar finns även chans att få möta Pumba från Lejonkungen, det vill säga vårtsvin. Andra djur som trivs här är vattenbockar, bufflar, impala och giraffer. Med lite tur ser vi även lejon och leopard. Under dagen i Nakuru äter vi en god lunch på lodge med utsikt över sjön.

Väl tillbaka vid Naivasha avrundar vi med en middag på lodgen och somnar sedan gott efter ytterligare en dag full av spännande intryck.

Dag 5. Till Masai Mara
Efter frukost reser vi vidare till de till synes oändliga grässavannerna i Masai Mara, det allra mest vilttäta av Kenyas naturreservat.Området är indelat i två stora delar. Den ena är på nära 600 kvadratkilometer och betraktas som själva nationalparken. Den andra är ungefär 1 200 kvadratkilometer och här lever massajerna i enlighet med gamla traditioner tillsammans med sina hjordar av nötkreatur.

Massajerna, ett av Kenyas fyrtio folkslag, är ett nomadiserande herde- och krigarfolk som kom vandrande från Nildalen i norr och etablerade sig i denna region under 1700-talets början.

Vi har möjlighet att besöka en massajby, antingen på väg till lodgen eller under någon av de kommande dagarna i området.

Dag 6. Safari i Masai Mara
Masai Mara är troligtvis den enda regionen där man möter samma mängd djur som för årtionden sedan. Det är också en av få platser på jorden där man fortfarande kan se enorma hjordar av gräsätare under den så kallade migrationen. Reservatet gör ett starkt intryck med sina rundade kullar, fläckvis täta buskage och savannen som breder ut sig åt alla håll. Elefant- och buffelhjordarna utgör förstås ett imponerande inslag, men en helt oförglömlig upplevelse är när lejonen plötsligt dyker upp. I Masai Mara finns flest lejon i hela Kenya. Här finns även ett stort antal arter av gräsätare, som fredligt betar sida vid sida. Denna samexistens förklaras av att de delvis äter olika typer av föda och därför inte behöver konkurrera. En morgon- och en eftermiddagssafari står på dagens program.

Under kvällen samlas vi för att gå genom dagens upplevelser och lyssnar till spännande djurläten i den sammetslena afrikanska natten.

Dag 7. Heldagssafari i Masai Mara
En av de två heldagarna i Masai Mara gör vi en längre game drive med lunch i form av picknick. Vi reser längre in i det stora reservatet och kommer fram till Marafloden, som även flyter genom Serengeti i grannlandet Tanzania.Floden är kanske framför allt känd som platsen för det dramatiska skådespel som äger rum under gnuernas årliga migration mellan Serengeti och Masai Mara. Miljontals djur måste då korsa floden ungefär vid gränsen mellan Kenya och Tanzania. Krokodiler och flodhästar finns i stora delar av floden.

Som avrundning på fina safaridagar tillsammans äter vi middag under bar himmel (om vädrets makter tillåter).

Dag 8. Flyg till Mombasa för sol- och baddagar
Tidigt på morgonen lämnar vi Masai Mara med fantastiska upplevelser i bagaget. Resan tillbaka till Nairobi går genom massajernas betesmarker, över Rift Valley och det frodiga höglandet. Vid lunchtid anländer vi till Nairobi och flygplatsen. TEMAs reseledare tackar för sig innan övriga går ombord på inrikesflyget till kusten och Indiska oceanen, där några sköna sol- och baddagar på egen hand väntar. 

På Mombasas flygplats möter TEMAs engelsktalande representant för färd till strandresorten.

Dag 9–11. Semester på resort vid Diani Beach
Njut av sköna sol- och baddagar vid Diani Beach. Ett flertal olika utflyktsmöjligheter med engelsktalande guide finns att boka på plats. Vi kan varmt rekommendera en kvällsutflykt till staden och dess kända befästning Fort Jesus, som anlades av portugiserna i slutet av 1500-talet. Där bjuds på en extravagant avskedsmiddag, ackompanjerad av en ljus- och ljudshow som visar Östafrikas turbulenta historia. Som en extra stämningshöjare serverar kypare i traditionella dräkter.

Dag 12. Hemresa
Resan börjar lida mot sitt slut. På eftermiddagen är det dags för busstransfer till Mombasas flygplats och hemresa mot nordligare breddgrader. Resan går via Nairobi och Amsterdam innan vidareflyg till Skandinavien.

Dag 13. Hemkomst
Ankomst Skandinavien. 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 8 luncher
• 10 middagar
• All-inclusive på resort i Mombasa
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien – Nairobi, Kenya. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst till Nairobi. Utflykt till Karen Blixens gård. Middag ingår. En övernattning på hotell i Nairobi.

Dag 3
Nairobi – Lake Naivasha, 90 km. Frukost, lunch och middag ingår. Båttur på Naivashasjön. Två övernattningar på lodge vid Lake Naivasha.

Dag 4
Heldagsutflykt till Lake Nakuru, 150 km. Game drive vid Lake Nakuru. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5
Lake Naivasha – Masai Mara, 220 km. Game drive i Masai Mara. Frukost, lunch och middag. Tre övernattningar på lodge i Masai Mara.

Dag 6
Game drives i Masai Mara. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7
Heldagssafari i Masai Mara. Frukost, picknicklunch och middag ingår.

Dag 8
Masai Mara – Nairobi, 260 km. Flyg Nairobi – Mombasa. Transfer till resort, 50 km. Frukost och middag ingår. Fyra övernattningar på resort i Mombasa.

Dag 9 - 11
Sol- och baddagar. All inclusive ingår.

Dag 12
Diani Beach – Mombasas flygplats, 50 km. Busstransfer till flygplatsen och hemresa. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 13
Hemkomst.

Kenya

Folkmängd 51 miljoner
Landets yta 582 650 km²
Valuta Kenyansk shilling
Religion Kristna 83 %, muslimer 11 %, samt traditionella och övriga trossamfund
Språk Kiswahili, engelska m fl

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien – Nairobi/Mombasa – Skandinavien t o r, inrikesflyg Nairobi – Mombasa, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum på hotell, lodger och permanenta tältläger, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden och utflykter, om inget annat anges.

Gruppstorlek
Minimum 16 personer och max 18 personer.

Safari:
Jeepar

I Kenya reser vi med 4-hjuls drivna jeepar med uppfällbar taklucka. Max sex resenärer i respektive jeep, det vill säga, alla är garanterade fönsterplats. Taket kan öppnas upp för bästa möjligheter till fotografering när man är ute på en så kallad gamedrive = safaritur i nationalparken.

Bagaget
Packa i mjuka väskor (ej väska med hårt skal), då utrymmet i safarins jeepar begränsat.

Packningstips
- Ficklampa. På grund av energi- och vattenransonering stänger många lodger av både varmvatten och el vid vissa tidpunkter.
- Kamera.
- Kikare med förstoringsgrad 8–10. Vissa resenärer kan uppleva att en bra kikare till och med kan vara mer värt än en kamera på safari.
- Adapter till afrikanska stickkontakter. På många platser i Kenya används fortfarande den brittiska stickkontaktsmodellen (commonwealth-modell) med tre pluggar.
- Myggstift eller liknande är nödvändigt om kvällarna då du delvis vistas utomhus.

Vaccinationer
Angående malariaprofylax och vaccinationer, ta kontakt med vaccinationscentral eller motsvarande. Vissa vaccinationer kan vara obligatoriska för att få komma in i respektive land. Hör med din vaccinationscentral.

Fotografering
Under safarin ses de vilda djuren i sin rätta miljö i skyddade områden. Det betyder att man ofta stannar på avstånd hellre än att köra så nära att djuren störs. Teleobjektiv är nödvändigt för bra djurbilder, 135 mm kan räcka då det gäller större djur, men för mindre däggdjur och fåglar behövs 300–400 mm.

Att fotografera människor kan ibland vara känsligt. Förr var det dessutom enligt lag förbjudet att fotografera en av folkgrupperna, masaierna. Endast efter direkt överenskommelse kan man ta bilder och man bör i förväg göra upp om ett pris. Överhuvudtaget är det en god regel att alltid fråga först innan du tar en bild. Uniformerad personal (polis, militär och parkvakter) får aldrig fotograferas.

Valuta

Kenyansk shilling (KES). En rekommendation är att växla små belopp i taget. Möjlighet till valutaväxling finns på flygplatsen i Nairobi direkt vid ankomsten. På grund av den lokala valutans periodvisa instabilitet är US-dollar eller euro bra valuta att ha med sig.

Banker och uttagsautomater finns i Nairobi och Mombasa, de vanligaste bank- och kreditkorten accepteras.

Under safarin ingår helpension, därför behöver du inte räkna med andra utgifter än just personlig dricks, måltidsdrycker och eventuella inköp av souvenirer.

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks

Det är vanligt och god sed att ge dricks till bland annat chaufförer, bagagebärare, servitörer och städpersonal. Dricksen är ej inkluderad men vi rekommenderar ca 30 USD i dricks. TEMAs reseledare samlar in dricks vid ankomst för gemensamma måltider och bagagehantering.

Utöver ovanstående, ges dricks till respektive safarichaufför vid avslutad safari direkt till din dedikerade safarichaufför, (för en safari såsom denna rekommenderas ungefär 50 US-dollar per person).

Klimat

Under safarin befinner vi oss nära ekvatorn som går rakt igenom Kenya, men större delen av Kenya är ett höglandsområde, Nairobi ligger på 1 660 meter över havet. På dagarna är det i regel hett med stark sol. Eftermiddagstemperaturer över 30 grader är inte ovanligt. I inlandet sjunker temperaturen kraftigt under natten och det kan vara kallt på morgonen, ibland under 10 grader. Från juni till augusti kan temperaturen sjunka under nollsträcket. Hotellen/husen är inte lika välisolerade som hemma och nattkylan kan tränga in i rummen. I Mombasa är det varmt dygnet runt och minimitemperaturen ligger sällan under 25 grader.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel
Under dagsetapperna passar bekväma och oömma kläder. Under dagtid fungerar det som regel bra med shorts eller kjol. Ta även med långbyxor och långärmade skjortor som skydd mot nattkyla, mygg och stark sol. Vi rekkomenderar bekväma och väl ingångna skor. En lätt huvudbonad mot den starka solen är nödvändig. Även solglasögon är bra att ta med. Kvällar och morgnar kan tröja eller en lätt jacka behövas. Badkläder behövs givetvis både för dopp i lodgernas swimmingpooler och ute vid kusten.

Övrigt

Safarituren i Kenya genomförs med jeepar med begränsat utrymme. Jeeparna har höjbart soltak, som underlättar fotografering. Många vägar i Kenya är från och till i dåligt skick.

Observera
Införande och användande av plastpåsar är sedan 2017-08-28 förbjudet i Kenya!

Lämna plastpåsarna hemma. Med avsikt att minska miljöförstöringen har Kenya infört stränga straff mot införande och användande av platspåsar. Den nya lagen stöds av FN:s miljöprogram, som uppskattar att tidigare användes ca 24 miljoner plastpåsar per månad i Kenya, varav merparten hamnade i Indiska oceanen.

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2020-01-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2020-01-16
17:20
2020-01-16
19:35
K L M, 1116
Amsterdam
Nairobi
2020-01-16
20:40
2020-01-17
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Mombasa
2020-01-23
17:00
2020-01-23
18:00
Kenya Airways, 610
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Mombasa
Nairobi
2020-01-27
20:40
2020-01-27
21:40
Kenya Airways, 617
Nairobi
Amsterdam
2020-01-27
23:59
2020-01-28
06:25
K L M, 566
Amsterdam
Stockholm
2020-01-28
10:40
2020-01-28
12:45
K L M, 1109
13 dagar Viltsafari i Kenya Stockholm 32 250 SEK 3 platser kvar Boka
2020-01-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2020-01-16
17:20
2020-01-16
18:55
K L M, 1162
Amsterdam
Nairobi
2020-01-16
20:40
2020-01-17
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Mombasa
2020-01-23
17:00
2020-01-23
18:00
Kenya Airways, 610
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Mombasa
Nairobi
2020-01-27
20:40
2020-01-27
21:40
Kenya Airways, 617
Nairobi
Amsterdam
2020-01-27
23:59
2020-01-28
06:25
K L M, 566
Amsterdam
Gothenburg
2020-01-28
12:10
2020-01-28
13:40
K L M, 1155
13 dagar Viltsafari i Kenya Göteborg 31 250 SEK 2 platser kvar Boka
2020-01-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-01-16
17:25
2020-01-16
18:55
K L M, 1132
Amsterdam
Nairobi
2020-01-16
20:40
2020-01-17
06:45
Kenya Airways, 117
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nairobi
Mombasa
2020-01-23
17:00
2020-01-23
18:00
Kenya Airways, 610
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Mombasa
Nairobi
2020-01-27
20:40
2020-01-27
21:40
Kenya Airways, 617
Nairobi
Amsterdam
2020-01-27
23:59
2020-01-28
06:25
K L M, 566
Amsterdam
Copenhagen
2020-01-28
09:55
2020-01-28
11:20
K L M, 1127
13 dagar Viltsafari i Kenya Köpenhamn 30 990 SEK 2 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Safariresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.