Safari i Botswanamed Chobe, Okavango och Victoriafallen

Vi reser till en av världens mest fascinerande vildmarker, Okavangodeltat i Botswana. Från Victoria Falls går resan genom både Zimbabwe och Namibia, till Okavango. Vi färdas i buss, i båt, gör kanotturer, vandrar och gör safariturer i öppna safarijeepar. På programmet står Victoriafallen, elefanthjordarna i Chobe, flodturer och Okavangos rika djurliv. Vi bor på utvalda hotell och lodger.

RESFAKTA

Länder: Namibia, Botswana, Zimbabwe

Typ av resa: Safari - Rundresa

Reslängd: 14 dagar

Gruppstorlek: 12-16 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Victoriafallen
 • Utflykten till sältplatån Makgadikdai
 • Safariturer i Moremi
 • Båt - och kanotutflykter i Okavango
 • Safari och båttur i Chobe

Dagsprogram
2020

Dag 1. Avresa till Victoriafallen
Avresa till Victoriafallen, Zimbabwe. Ankomst följande dag.

Dag 2 och 3. Välkommen till Afrika

Efter pass- och tullkontroll möter TEMAs reseledare och buss. Visumet fås direkt vid ankomsten och betalas i dollar (ca 30 USD).

Victoriafallens Nationalpark. "Mullrande rök", Mosi-oa-Tunya, är lokalbefolkningens benämning på fallen. Skotten dr Livingstone tog sig friheten att döpa om dem efter sin drottning. Cecil Rhodes beställde en bro över floden strax nedanför fallen i början av 1900-talet. Han ville att tågen skulle bestänkas av det skummande vattnet. Victoriafallen är ett av de största och mest imponerande vattenfall naturen skapat med en bredd på 1,7 km och ett fall på cirka 110 m. Detta vattenskådespel är numera en av Afrikas stora turistattraktioner och är sedan 1989 upptaget på Unescos världsarvslista.

Zambezifloden, Afrikas fjärde största flod, har fått äran att gestalta denna sköna och dramatiska vattenkonst. Floden, som har sina källor i Zambia, rinner genom ett flertal länder innan den hittar ut i Indiska oceanen i Moçambique strax norr om staden Beira. Då har den färdats över 2 500 km. Vid fallen är det lämpligt att skydda sin kamera med en plastpåse. Regnkläder kan också vara bra om man är rädd för att bli blöt (OBS, kan lånas vid entrén).

Från olika utsiktsplatser i parken kan man studera och fotografera vattenfallen från olika vinklar.

Första kvällen väntar en gemensam välkomstmiddag.

Andra dagen är ledig för egna aktiviteter. Hotellet har ett härligt poolområde och en behaglig trädgård. I samhället finns flera intressanta marknader med allehanda afrikanskt och lokalt konsthantverk.

Vill man prova på rafting (gummibåt) på Zambezifloden eller ta en helikoptertur över fallen kan man göra det också. Även andra aktiviteter erbjuds på plats. TEMAs reseledare hjälper till att boka. Priser för utflykter, aktiviteter, safarituren så kallade game drives, som ligger utanför ordinarie program hittar du under "Viktigt om resan".

Dag 4. Saltpannkaka, flammande solnedgång och gnistrande stjärnor

Tidig morgon påbörjar vi en fascinerande resa rakt söderut längs gränsen mot Zimbabwe och Hwange Nationalpark genom sanfolkens (bushmän), uråldriga jaktmarker. Landskapet är verkligen platt som en pannkaka och vegetationen huvudsakligen gräs- och busksavann.

Dagens mål är saltslätterna (Salt pans) i de östra delarna av Makgadikgadis saltslätter (uttalas Masjadisjadi), som totalt upptar nästan 12 000 km² av Kalaharis enorma slättland.

Under eftermiddagens sena timmar ger vi oss ut på saltslätten och avvaktar den afrikanska solens nedgång bortom Kalaharis brinnande horisont i väster medan stjärnhimlen skruvar upp sina myriader blåvita lyktor. Få platser i världen har en tydligare stjärnhimmel än Kalahari.

På kvällen serveras middag på lodgen.

Dag 5 och 6. Maun och Edens lustgård
Maun är porten till Okavangodeltat.  Här börjar nästan alla safariaktiviteter. Innan man fick en fungerande landsväg, var Maun ett tillhåll för tvivelaktiga boskapsuppfödare och tjuvjägare – ett sorts afrikanskt vilda västern var det. Idag bor det ca 50 000 människor här och man har både internationell flygplats, bra infrastruktur och bekväma hotell. Tjuvjägarna har ersatts av reseagenter, safariguider och rangers som tar en paus mellan varven eller väntar på nästa uppdrag.

Från lodgen till Maun tar cirka 3 tim. Framme i ”safaristaden” byter vi till fyrhjulsdrivna jeepar för att fortsätta ut i vildmarken mot lodgen i Mababe, vackert beläget vid floden Khwai. Här kommer vi att bo i två nätter och utforska vildmarken i området.
Vi besöker även Moremi, omfattar de centrala och östra delarna av Okavango och räknas som ett av de artrikaste och mest varierade ekosystemen i Afrika. Mer än 400 arter fåglar, både svart och vit noshörning har man chans att få se. Övrigt storvilt finns naturligtvis också: elefant, lejon, buffel och leopard och en mängd antiloper. Här möts flera ekosystem: deltat med sina vattenvägar och små öar, gräs- och busksavann, slättland med spridda skogsdungar, laguner och små sjöar, mopane- och tiklundar. Detta gör safariturerna till en fröjd för ögat. Det är oerhört vackert och liknar det som många skulle kunna kalla Edens lustgård.

Under två dagar njuter vi av den afrikanska vildmarkens rikedomar genom safariturer vid olika tidpunkter på dygnet, men vi hinner också njuta av stillheten och maten på lodgen.

Dag 7. Maun
Idag återvänder vi till Maun, där vi stannar en natt. Efter ankomsten till lodgen är dagen fri för egna aktiviteter. Hotellet har ett trevligt poolområde. Möjlighet att flyga över Okavango finns. Se prisbild under Mer om resan!

Dag 8 och 9. Okavango, världens största inlandsdelta
Efter drygt 3,5 timmars bussresa kommer vi fram till Okavangodeltats nordvästligaste utbredning.

Deltat skapas av sötvatten som rinner in norrifrån från Angola och svämmar över öknen i otaliga större och mindre vattendrag, och utgör ca 15 000 km² stort område. Här kan man verkligen säga att öknen blommar. Vegetationen är mycket varierande från öppna gräsbevuxna ängar inramade av tätt buskage till märkligt idylliska och fridfulla lundar av höga mopane- och ebenholtsträd, och vatten i form av stillsamma bäckar eller åar till större öppna och grundare sjöar. Här sjuder det av liv i alla storlekar. Störst är elefanterna som är svåra att undvika och ljudligast är flodhästarna och grodorna som bräker och kluckar. Här härskar några av de största elefanthjordarna i Afrika och trots den stundom täta vegetationen stöter man ideligen på djur. Intressant är att denna enorma vattenmängd som rinner in i detta område liksom bara försvinner, går upp i rök, eller rättare sagt, dunstar. 95 % av vattnet ångar upp i atmosfären. Paradoxalt är vattennivån som högst under de torraste månaderna i juni och juli och lägst i januari och februari när det förekommer nederbörd. Vad man än kallar Okavangodeltat, Edens lustgård eller Kalaharis Juvel, så är det få platser i världen som erbjuder vackrare natur och "scenografi" för safariturer.

Lodgen vi bor på de närmaste två dagarna ligger i de nordvästra delarna av Okavangodeltat. Härifrån kommer vi att utforska omgivningarna med olika aktiviteter: kanotturer i traditionella mokoros, båtturer och safari till fots på öar i deltat.

Följande dag kommer vi att utforska omgivningarna med olika aktiviteter: kanotturer i traditionella mokoros, båtturer och safari till fots på Pepere Island och på öarna intill.

Dag 10. En dröm som stoppades av ett fall
Vi lämnar Botswana för ett dygn och korsar gränsen in i Namibia och Caprivi. För skandinaviska medborgare behövs inget visum, men det kan ta en stund likväl. Vi korsar gränsen vid Mohembo Border Control.

Om man tittar närmare på kartan över södra Afrika och i synnerhet på Namibia så lägger man märke till "Capriviremsan", som ser helt onaturlig ut, en märklig utväxt som skjuter in mellan Angola i norr och Botswana i söder för att längre österut möta Zambia och Zimbabwe. Det handlar naturligtvis om kolonialpolitik. Caprivi har också fått sitt fått sitt namn efter den tyske kanslern (1890–1894) Leo von Caprivi som representerade Tyskland när världens mäktigaste länder skulle dela upp Afrika. Han lyckades förhandla till sig denna märkliga ”utväxt” på Namibias för övrigt kvadratiska gränsdragning. Tanken var politisk och kommersiell, eftersom man ville kunna nå Zambezifloden som skulle förbinda Namibia med Indiska Oceanen, där den andra tyska kolonien Tanganyika låg. Det visade sig dock att floden inte var framkomlig hela vägen. Ett enormt vattenfall låg i vägen, Victoriafallen. Men Namibia fick ett stycke land som till skillnad från de övriga delarna av landet är vattenrikt, betydligt grönare och med ett oerhört rikt växt- och djurliv.

Vi övernattar en natt i Caprivi, Namibia vid Zambezifloden. Framme vid lodgen är resten av dagen ledig.

Dag 11 och 12. Elefanter och flodsafari
Äventyret fortsätter idag i Botswana. Välkommen åter till Botswana! Efter att passerat gränsen vid Chobefloden och Ngomabron, fortsätter vi Chobe Safari Lodge, för de kommande två nätterna.

Chobe nationalpark har som huvudsakliga särdrag frodiga slätter och täta teakskogar och så floden förstås som gett namn åt hela regionen och som skapar förutsättningarna för allt liv i denna enormt viltrika del av södra Afrika.

Chobefloden är ett naturligt vattenhål för elefanter och bufflar under torrperioden. Ingen annan nationalpark i Afrika har större koncentration av elefanter.

Efter ankomsten är eftermiddagen och kvällen ledig fram till middagen. Lodgen är välutrustad med alla bekvämligheter inklusive swimmingpool. Möjlighet att åka med på safariturer erbjuds till extrakostnad. Se under Mera om resan.

Tidigt på morgonen följande dag gör vi en safaritur i öppna safarijeepar och på eftermiddagen njuter vi av en flodsafari på Chobefloden tills kvällen ännu en gång försöker överträffa sig själv med Afrikas vackraste solnedgång.

Dag 13. Hemresa

Vi reser tillbaka till Zimbabwe och Victoriafallens internationella flygplats för att påbörja resan hem till Skandinavien.

Dag 14. Ankomst Skandinavien

Någon gång under eftermiddagen landar vi i Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 13 frukostar
• 4 luncher
• 10 middagar inkl flygmåltider
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Enkelrumstillägg från

RESFAKTA

Dag 1
Skandinavien – Victoriafallen. Mat på flyget ingår.

Dag 2
Ankomst till Victoriafallen. Transfer till hotellet i Victoria Falls. Utflykt till Victoriafallen. Välkomstmiddag ingår. Två övernattningar på hotell i Victoria Falls.

Dag 3

Ledig dag med möjlighet till olika aktiviteter. Se under Viktigt om resan. Frukost ingår.

Dag 4

Victoria Falls – Nata Lodge, Makgadikgadi. Buss 320 km. Utflykt till saltslätten med solnedgångstur. Frukost och middag ingår. En övernattning på lodge i Makgadikgadi.

Dag 5 – 6
Nata Lodge – Maun – Mogotlho Safari Lodge, Moremi Wildlife Reserve. Buss 311 km. Jeep 110 km. Frukost och middag Dag 5, helpension Dag 6 ingår. Två övernattningar på Mogotlho Safari Lodge.

Dag 7
Mogotlho Safari Lodge – Maun. Jeep110 km. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Maun.

Dag 8 – 9
Maun – Sepopa, Okavangodeltat. Buss 350 km. Frukost och middag Dag 8, helpension Dag 9. Två övernattningar på lodge i Okavangodeltat.

Dag 10
Sepopa – Katima Mulilo, Caprivi, Namibia. Buss 440 km. Frukost och middag ingår. En övernattning på lodge i Namibia.

Dag 11–12
Katima, Mulilo – Chobe, Botswana. 130 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Victoriafallen.

Dag 13
Chobe – Victoriafallen – Skandinavien. 104 km. Transfer och flyg. Frukost och mat på flyget ingår.

Dag 14
Ankomst till Skandinavien. Mat på flyget ingår.

Namibia

Folkmängd 2 200 000
Landets yta 825 418 km²
Valuta Namibisk dollar
Religion Kristendom (80 procent protestanter, 20 procent katoliker), ofta med inslag av traditionella inhemska religioner
Språk Engelska är officiellt språk; oshivambo, rukavango, herero, khoisan, lozi, afrikaans, tyska är minoritetsspråk

Botswana

Folkmängd 2 200 000
Landets yta 581 730 km²
Valuta Pula
Religion Traditionella afrikanska religioner, minoriteter av kristna och muslimer
Språk Engelska och Setswana är officiella språk; ett tjugotal andra språk förekommer också.

Zimbabwe

Folkmängd 16 miljoner
Landets yta 390.580 km²
Valuta Zimbabwisk dollar (ZWD)
Religion 50 %, kristna 25 %, inhemska religioner 24 %, muslimer och annan 1 %.
Språk Officiella språk är engelska, shona och sindebele.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår:

Flygresa till Zimbabwe/Botswana t o r. (Utresan går till Victoria Falls i Zimbabwe och hemresan från Maun i Botswana.) TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Nya Bussar:
Från och januari 2020 kommer vi att genomföra denna resa med helt nya fordon, så kallade sprinterbussar. Dessa är betydligt bekvämare än tidigare overlandbussar och är utrustade med bekväma säten och luftkonditionering.

Vid varje säte finns en USB-kontakt för uppladdning av elektronisk utrustning.

Dricks:
Dricks ingår ej i resans pris. Vår rekommendation är 85 USD per resenär för hela resan – gärna i mindre valörer. För att göra detta så smidigt som möjligt betalar ni detta på plats efter ankomsten till vår Temareseledare som sköter fördelningen till safariguider, chaufförer, för gemensamma måltider, bagagehantering och övriga gemensamma aktiviteter, där vi förväntas betala dricks.

Hotellen och lodgerna:
Botswana räknas som det mest exklusiva safariresmålet i världen och är också ett av de absolut bästa när det gäller safari. Här finns safarilodger med mycket hög standard och prissatta för andra marknader än den skandinaviska. Temaresor har valt enklare boende men med bra standard under hela resan.

Extrautflykter:

Under resans gång finns möjligheter att vara med på olika aktiviteter som inte ingår i resan. TEMA rekommenderar följande extraturer:

Victoriafallen, Zimbabwe:
12-13 minuters helikopterflygning över fallen: 160 USD (ca1300 sek)

Maun, Botswana:
Panoramaflyg över Okavangodeltat. Tid, en timme. Pris: 1080 BWP, botswanska pula, (ca 890 sek).

Priserna kan ändras något under säsongen. Betalas på plats med kort eller kontanter.

Valuta:
Ta gärna med en startkassa i USD för de första dagarna i Zimbabwe. De accepteras också i alla länder vi reser i, Zimbabwe, Namibia och För övrigt accepteras de vanligaste bank- och kreditkorten allmänt på hotell och lodger.


De flesta hotell/lodger tar bankkort. För övrigt är kontanta USD, EUR eller ZAR (sydafrikanska rand) lätta att få växlade. OBS, att i Namibia och Botswana gäller lokal valuta, men ZAR är en bra valuta att ha med sig i dessa länder. I Zimbabwe enbart USD.
Ha jämna kontanter (USD) till Visumbetalningen i Zimbabwe, som är det enda landet där skandinaviska medborgare måste ha visum, vilket fås vid ankomst. Sedlarna bör även vara "snygga/fräscha" och ovikta.
Du bör kalkylera för privata inköp av hantverk och souvenirer, samt för måltider som ej är inkluderade i programmet (se resfakta). Det underlättar att ha små valörer på USD eftersom det alltid är ont om växel överallt. Ta gärna med 1- 5- och 10-dollarssedlar.


Under denna resa är nästan alla middagar inkluderade. Räkna med att en lunch kostar från 10-15 USD. Dryck ingår inte heller under hela resan. 0,5 l vatten kostar ca 1-2 USD, 33 cl öl 2-3 USD, 1 glas vin ca 3-4 usd. Priserna varierar men är lägst i Namibia och högst i Zimbabwe.
Läs mer under Valutaväxling »
För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.


OBS, Visa och Mastercard kreditkort accepteras på de flesta hotell och lodger under hela resan. Detta gäller inte American Express och Diners Club.

Uttagsautomater finns i Victoria Falls och i Maun.

Klimat och klädsel:
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Tillåtet bagage är en större väska/bag i mjukare material max 20 kg – inte i hård i hårdplast eller metall. Endast handbagaget är tillåtet att ha inne i bussen. Kom också ihåg att packa lätt. Räkna med att du själv bär ditt bagage vid ankomst och avresa på de olika hotellen, även om vissa av lodgerna har bagageservice.

Viktigt! Dagarna 5 - 6 i Moremi/Mogotlgo byter vi fordon  till fyrhjulsdrivna terräng jeepar, som hämtar oss i Maun. För dessa dagar tar vi med oss vad vi behöver i mindre mjukare väska/bag. Övrigt bagage förvaras inlåst tills vi återkommer till Maun. 


Vid sidan av den fotografiska utrustningen man har med sig så rekommenderar vi att ta med en bra kikare. Den kan vara till stor hjälp och glädje.

Många vägar ger ifrån sig damm så vi rekommenderar att ta med plastpåsar för att skydda dammkänslig utrustning.

Solhatt och solglasögon kan också vara bra om man är känslig. Solen kan vara mycket stark.
Långbyxor för vandringarna


Bussarna:
Bussen är också försedd med laddningsstation för laddning av elektronisk utrustning under körning. Varje sittplats i bussen har USB-kontakter för laddning. För övrigt på lodgerna är de flesta väggkontakter av sydafrikansk typ med tre hål. Sydafrikanka kontakter skaffar du själv före avresan. Man kan ofta låna adaptrar på hotellen/lodgerna. TEMA rekommenderar att man tar med sig en grenkontakt med tre eller flera urtag om man har flera enheter som måste laddas.


Övrigt:
På bussen finns sjukvårdsuttrustning. Vi rekommenderar att du gör en genomgång av husapoteket. Ta gärna med följande utrustning:


Plåster i olika storlekar
Aspirin eller paracetamol
Handdesinfektion
Sårsalva och sårtvätt
Myggmedel
Antidiarrepiller typ imodium
Solskydd

När det gäller malaria och andra tropiska sjukdomar vänligen kontakta din vårdcentral eller närmaste vaccinationsservice.

Wifi finns på flera hotell men är långsamt jmf med vad vi får i Skandinavien. Mobilnätet är väl utbyggt, men är inte tillgängligt under alla dagar.

TEMA rekommenderar följande böcker som kunskapskälla och sällskap under resan:
Robert's Birds of Southern Africa - G L Maclean
Newman's Birds of Southern Africa - Kenneth Newman
Field Guide to Mammals of Southern Africa - Chris & Tilde Stuart
Southern Africa Mammals - Robin Frandsen

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2020-10-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2020-10-15
13:15
2020-10-15
14:45
SAS, 675
Frankfurt
Johannesburg
2020-10-15
20:45
2020-10-16
07:25
South African, 261
Johannesburg
Victoria Falls
2020-10-16
10:50
2020-10-16
12:25
South African, 040
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2020-10-27
13:05
2020-10-27
14:45
South African, 041
Johannesburg
Frankfurt
2020-10-27
20:25
2020-10-28
06:15
South African, 260
Frankfurt
Copenhagen
2020-10-28
09:30
2020-10-28
10:55
SAS, 640
14 dagar Safari i Botswana Köpenhamn 54 450 SEK 3 platser kvar Boka
2020-10-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2020-10-15
14:45
2020-10-15
16:25
Lufthansa, 817
Frankfurt
Johannesburg
2020-10-15
20:45
2020-10-16
07:25
South African, 261
Johannesburg
Victoria Falls
2020-10-16
10:50
2020-10-16
12:25
South African, 040
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2020-10-27
13:05
2020-10-27
14:45
South African, 041
Johannesburg
Frankfurt
2020-10-27
20:25
2020-10-28
06:15
South African, 260
Frankfurt
Gothenburg
2020-10-28
08:05
2020-10-28
09:45
Lufthansa, 812
14 dagar Safari i Botswana Göteborg 54 690 SEK 2 platser kvar Boka
2020-10-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2020-10-15
16:35
2020-10-15
18:40
Lufthansa, 807
Frankfurt
Johannesburg
2020-10-15
20:45
2020-10-16
07:25
South African, 261
Johannesburg
Victoria Falls
2020-10-16
10:50
2020-10-16
12:25
South African, 040
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2020-10-27
13:05
2020-10-27
14:45
South African, 041
Johannesburg
Frankfurt
2020-10-27
20:25
2020-10-28
06:15
South African, 260
Frankfurt
Stockholm
2020-10-28
11:10
2020-10-28
13:20
Lufthansa, 802
14 dagar Safari i Botswana Stockholm 54 550 SEK 3 platser kvar Boka
2020-10-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2020-10-29
14:35
2020-10-29
16:05
Lufthansa, 829
Frankfurt
Johannesburg
2020-10-29
20:45
2020-10-30
08:25
South African, 261
Johannesburg
Victoria Falls
2020-10-30
10:50
2020-10-30
12:25
South African, 040
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2020-11-10
13:25
2020-11-10
15:05
South African, 041
Johannesburg
Frankfurt
2020-11-10
20:25
2020-11-11
06:15
South African, 260
Frankfurt
Copenhagen
2020-11-11
07:55
2020-11-11
09:20
Lufthansa, 824
14 dagar Safari i Botswana Köpenhamn 53 190 SEK 2 platser kvar Boka
2020-10-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2020-10-29
13:55
2020-10-29
15:35
Lufthansa, 817
Frankfurt
Johannesburg
2020-10-29
20:45
2020-10-30
08:25
South African, 261
Johannesburg
Victoria Falls
2020-10-30
10:50
2020-10-30
12:25
South African, 040
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2020-11-10
13:25
2020-11-10
15:05
South African, 041
Johannesburg
Frankfurt
2020-11-10
20:25
2020-11-11
06:15
South African, 260
Frankfurt
Gothenburg
2020-11-11
08:05
2020-11-11
09:45
Lufthansa, 812
14 dagar Safari i Botswana Göteborg 53 190 SEK 2 platser kvar Boka
2020-10-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2020-10-29
16:40
2020-10-29
18:45
Lufthansa, 807
Frankfurt
Johannesburg
2020-10-29
20:45
2020-10-30
08:25
South African, 261
Johannesburg
Victoria Falls
2020-10-30
10:50
2020-10-30
12:25
South African, 040
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Victoria Falls
Johannesburg
2020-11-10
13:25
2020-11-10
15:05
South African, 041
Johannesburg
Frankfurt
2020-11-10
20:25
2020-11-11
06:15
South African, 260
Frankfurt
Stockholm
2020-11-11
11:10
2020-11-11
13:20
Lufthansa, 802
14 dagar Safari i Botswana Stockholm 53 190 SEK 4 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Safariresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.