Seychellernas paradisiska övärldpå tur i Edens lustgård

Tillsammans upptäcker vi ett av jordens mest omtyckta paradis på bästa sätt. Vi bor bekvämt med helpension på en mindre motorkryssare som tar oss till några av de finaste öarna. Vi upplever områdets unika flora och fauna på nära håll och får stifta bekantskap med både sköldpaddor och fåglar. Självklart väntar också snorkling och bad för den som vill – vid de kanske vackraste stränderna i världen.

RESFAKTA

Länder: Seychellerna

Typ av resa: Kryssning

Reslängd: 11 dagar

Gruppstorlek: 15-24 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Livet ombord
 • Sköldpaddorna på Curieuse
 • Fantastiska stränder
 • Fågellivet
 • Besök i Vallée de Mai

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa till och från Seychellerna. TEMAs reseledning, samtliga övernattningar med del i dubbelrum/hytt, måltider, utflykter och resans transporter enligt dagsprogrammet.

OBS! För denna resa gäller en förhöjd anmälningsavgift på 7 500 kr per person som inbetalas inom en vecka. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid en eventuell avbeställning. Se därför gärna över ditt avbeställningsskydd innan du bokar.

Om fartyget
M/Y Pegasos är en motorkryssare med dubbla skrov, byggd 1990. Fartyget genomgick en omfattande renovering så sent som 2016 och inför vintersäsongen 2019/2020 genomfördes ytterligare mindre uppgraderingar för att fortsätta leverera den höga standard rederiet, Variety Cruises, är känt för. Totalt finns plats för cirka 40 gäster ombord.

Ombord är atmosfären social och avslappnad, och gästernas välmående och säkerhet är alltid av högsta prioritet för kaptenen och hans erfarna besättning. Dagtid kretsar tiden ombord kring fartygets lounge och bar på övre däck, där det också finns ett väl tilltaget soldäck för avkoppling. På nedre däck har man installerat att mini-spa, men massage går även att beställa på övre däck.

I aktern finns en plattform som tillåter bad och snorkling direkt från fartyget när vädret tillåter. Snorklingsutrustning finns att låna i mån av tillgång. Vi rekommenderar dock att du tar med egen utrustning om du är entusiast.

Wi-fi finns ombord mot avgift. 1 GB surf kostar ca 30 euro.

Hytterna
Vi bor bekvämt i hyttkategori A. Alla hytter är utrustade med antingen en stor dubbelsäng eller två mindre sängar (double eller twin), stora fönster, eget badrum med dusch, tv, radio, hårtork, luftkonditionering och förvaringsbox för värdesaker.

Mat och dryck ombord
I resan pris ingår helpension vilket innefattar frukostbuffé, lunch och middag. Ingår gör också vanligt kaffe, te, vatten och en välkomstdrink. Övrig dryck står du själv för. På fartygets huvuddäck finns en fullt utrustad bar med anslutande middagssal. Middagarna kan även intas på övre däck.

Valuta och betalning ombord
Seychellernas egen valuta är Seychellisk rupie (SCR) men även de större valutorna accepteras. Mest gångbart är euro eller amerikanska dollar som fungerar nästan överallt. Den som handlar på marknaden eller i en mindre affär kan dock ha nytta av några rupier på fickan. Seychellisk rupie går inte att växla till sig hemma men betalar du med annan valuta på plats, får du i regel växeln i rupier.

På fartyget kan du betala både med kort och kontant. Väljer du kontant betalning går det bra med såväl euro som dollar och rupier. Vill du ha kontanter med dig rekommenderar vi att du växlar till önskad valuta innan avfärd eller nyttjar växlingskontor alternativ uttagsautomat på Mahé.

Dricks
Gemensam dricks inkluderas inte på denna resa.
Dricks ombord på fartyget är inget tvång, men förväntas av nöjda resenärer. Rekommendationen är 13–15 euro per person och dag som lämnas i slutet av resan. Det totala beloppet fördelas sedan jämnt mellan besättningsmedlemmarna som tagit hand om dig under resan.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns bland annat på vädersajter som www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klädsel och utrustning
Ombord på fartyget finns ingen specifik klädkod, du klär dig i det du trivs i. Den enda regeln är att inte ha badkläder på sig vid middagen.

Utflykterna på denna resa genomförs i regel på platser med höga dagstemperaturer och subtropiskt klimat. Vädret kan växla fort på Seychellerna och regn faller året om, om än i korta skurar. Ta därför med dig ett lättare regnplagg och klä dig gärna i bekväma och luftiga kläder. En långärmad tröja kan dock vara bra att ha med för kvällsbruk eller vid besök på platser med hög luftkonditionering. Ett par sköna promenadskor är ett måste, för såväl guidade promenader som utforskande på egen hand. Strand-/badskor är också en rekommendation för långgrunda vatten där det finns gott om korall.

Kontrollera gärna med reseledaren vilken typ av klädsel som rekommenderas inför respektive utflykt.

Hotell/boende

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.