Route 62Sydafrikas verkliga Garden Route

Längs Route 62, ligger idylliska små historiska samhällen och välkända vindistrikt. Här avlöser berg, dalar, välskötta frukt- och vinodlingar i skiftande färger varandra längs vägen genom välkända vindistrikt och vild natur. Vi håller extra fokus på vin och mat, bekantar oss med pärlor som Graaf Reinet och Stellenbosch, och inleder storstilat i nationalparken Addo på spaning efter "the big five" och avslutar i sköna Kapstaden.

RESFAKTA

Länder: Sydafrika

Typ av resa: Mat- och vinresa - Rundresa - Safari

Reslängd: 13 dagar

Gruppstorlek: 15-24 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Safari i Addo Nationalpark
 • Historiska Graaf Reinet
 • Inkluderade måltider och vinprovningar
 • Route 62
 • Stellenbosch och Kapstaden

Dagsprogram
Apr – nov

Dag 1. Avresa till Sydafrika.
Vi reser till Sydafrika via London eller Frankfurt och anländer till Port Elizabeth via Johannesburg tidig eftermiddag följande dag.

Dag 2. Addo nationalpark
Efter ankomst till Johannesburg, byte till inrikesflyg till Port Elizabeth. Bagaget måste checkas in på nytt, eftersom flyget till Port Elisabeth är en inrikessträcka. Bagaget måste alltså tas med ut genom tullen, för att sedan checkas in på nytt.

I PE, som Port Elizabeth kallas, möter TEMA:s reseledare och buss för avresan till nationalparken Addo, som är Sydafrikas tredje största och hyser ett stort antal elefanter och antiloper. Förutom elefanterna finns också de övriga fyra i familjen de fem stora, "the big five", det vill säga noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard. Här bor vi i två nätter på en trevlig lodge i parken med milsvid utsikt över landskapet.

Under eftermiddagen beger vi oss ut på den första safarituren i öppna safarijeepar.

På kvällen serveras en härlig sydafrikansk middag.

Dag 3. Safari i nationalparken
Idag ägnar vi oss parkens djur och natur och gör safariturer. Det finns också möjlighet att delta i en vandring och skåda fågel.

Nationalparken Addo började 1931 som ett projekt för att rädda de sista 11 elefanterna som stod på randen till total utrotning. Idag är Addo Sydafrikas tredje största nationalpark och hyser numera inte bara cirka 600 elefanter utan en mängd av Afrikas kända djurarter – inklusive de fem stora, som är elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard.

På kvällen väntar en gemensam middag.

Dag 4. The Great Karoo – Den stora torkan
Vi lämnar nationalparken Addo, men före frukost finns möjlighet att hänga med på ännu en gryningssafari, innan resan fortsätter in i landet till Karoo och den historiska staden Graaff Reinet, i Great Karoo – det stora glesbefolkade inre av Sydafrika.

Landskapet är vidöppet och kargt med oändliga vyer där blicken kan vila på ensamma uråldriga berg, som ger ödsligheten en sällsam skönhet. Med en utbredning på 400 000 km2 är det större än de flesta europeiska länder. För inte allt för länge sedan kunde man fortfarande se nomadiska bushmän jaga antilop och zebra som de gjort i tiotusentals år. Bushmän, san eller khoisan som folkgrupperna också kallas är södra Afrikas ursprungsbefolkning och klickljudspråkens folk. Till skillnad från landets övriga svarta befolkning, tillhör inte bushmän bantufolken utan utgör en egen folkgrupp. I kontakt med de européer som kom hit på 1700-talet förändrades livet drastiskt. Urinvånarna, som betraktades som vildar och jagades som djur, flydde norrut till Kalahari eller förslavades och blev tjänstehjon hos de nya herrarna. Av den stora gruppen färgade i Sydafrika är många ättlingar till de europeiska nybyggarna och bushmän.

Ekonomin idag i Karoo är huvudsakligen baserad på får- och getuppfödning. Tycker man om lammkött så är Karoolamm en delikatess och mycket uppskattat i Sydafrika. Står det Karoolamm på menyn, ska man definitivt slå till.

Under andra Boerkriget, 1899–1902 utkämpades några av de blodigaste slagen här.

Tidig eftermiddag anländer vi till den lilla staden Graaff Reinet som breder ut sig mellan två höga berg. Ingen annan stad i Sydafrika har fler historiska monument än Graaf Reinet. Ta en promenad längs Cradock och Parsonage Street som ståtar med en rad vackra byggnader från 1700- och 1800-talet.
Staden grundades redan 1786 och fick sitt namn efter den dåvarande guvernören i Kapstaden Cornelius van de Graaff.
Flera nordbor har satt sina avtryck här bland annat den svenske invandraren Anders Stockenström som blev landshövding just i Graaf Reinet.


Vi vandrar bland historiska kvarter i denna lilla, vackra stad.

Kvällen är ledig för egna strövtåg och aktiviteter.

Dag 5. Bergspass och olivlundar
Idag fascineras vi och njuter av mäktiga landskap. Genom ett av Sydafrikas mer spektakulära bergspass, Meiringspoort, lämnar vi Great Karoo för Klein Karoo. Vid dåligt väder och häftiga regn tar vi dock en annan väg. Vårt mål idag är ”strutsfjädrarnas huvudstad”, Oudshoorn.

Vi stannar för kaffe i det lilla vackra jordbrukssamhället De Rust, sedan är det inte långt till hotellet som är en del av en större olivfarm, där förstklassig olivolja produceras – en växande verksamhet i landet. Här får vi en intressant introduktion i framställningen och därefter provsmakning med tilltugg och vin.

Efter incheckning hinner vi ta det lugnt och kanske njuta några timmar kring poolen i denna lantliga idyll om vädret tillåter.

På kvällen väntar ännu en härlig middag.

Dag 6. Lektion i strutsar och världens längsta vinrutt
Efter en delikat frukost och utcheckning, besöker vi en av regionens stora strutsfarmar. Här får vi en lektion i strutsar, som inte bara ger fjädrar och utsökt kött utan också förstklassigt läder.

Efter ett lärorikt möte rullar vi vidare västerut på Route 62, världens längsta vinrutt enligt sydafrikanerna själva. Från början var det den enda landförbindelsen mellan Kapstaden i väster och Port Elizabeth i öster. Den betraktas idag av många sydafrikaner som den verkliga ”Garden Route” för den vackra naturen som växlar mellan majestätiska bergslandskap, floddalar, hagar och vida slätter och idylliska små historiska samhällen, som vart och ett utgör namnkunniga inslag i Sydafrikas mest kända vindistrikt. Områdets charmiga och välbevarade historiska arkitektur från 1700- och 1800-talen överraskar de flesta resenärer. Till detta kan du också njuta av god mat och utsökta viner.

Vi färdas genom vackra små samhällen med eleganta byggnader i edvardiansk och viktoriansk stil. Först Calitzdorp sen "Lilla Karoos pärla" Ladismith.
Förutom vin, persikor, nektariner, äpplen och plommon odlas aprikoser – en tredjedel av landets produktion kommer härifrån. Klimatet är mycket gynnsamt för odling av frukt, med varma somrar och milda vintrar.

Som en naturlig "nervknut" längs vår rutt ligger Montagu, vackert beläget med sköna omgivningar av dramatiska bergspass som ramar in denna gudabenådade plats, där vi stannar en natt.

Framme på vårt charmiga hotell blir vi inbjudna till en vinprovning av hotellets egen produktion.

Kvällen är ledig för egna aktiviteter. Är ni sugna på riktigt god mat rekommenderar vi att boka bord på hotellets prisbelönta restaurang.

Dag 7.  Böljande landskap med frukt- och vinodlingar
Dagens slutdestination är Stellenbosch, landets näst äldsta och Sydafrikas mest kända ”vinstad” med över 100 vingårdar. Det är också ett av landets viktigaste lärdomssäten med ett universitet med drygt 27 000 studenter.

Stellenboschs historiska stadskärna med sin typiska cape-dutch arkitektur från 1600- och 1700-talet och gatornas sekelgamla ekalléer är oemotståndligt betagande. Här kommer vi att tillbringa två nätter på ett trevligt hotell mitt i stan.

Innan vi når vårt resmål idag, gör vi ett spännande besök på en vingård som utmärker sig för att vara en av de första, efter att man avskaffat aparteidlagarna, där lantarbetarna fått möjlighet att bli delägare. Vi får höra lite mer om detta och självklart prova vinerna och äta en härlig lunch.

Sydafrika är idag bland de ledande vinproducenterna i världen. Före 1994 fanns i stort sett inga Sydafrikanska viner i Europa på grund av den världsomfattande bojkotten av sydafrikanska varor. Vinerna var så gott som helt okända utanför södra Afrika. Vad många inte vet är att vinproduktionen i Sydafrika är äldre än den i den nya världens vinländer som USA, Chile och Argentina – även Australien inräknat. Den första vinstocken planterades redan 1655 av guvernören Jan van Riebeeck. Men den verkliga produktionen tog fart i och med ankomsten av franska hugenotter 1660–1690. Flera av dessa familjer, som flytt Europa på grund av de religiösa konflikterna mellan katoliker och protestanter, var vinbönder.

Klimatet och jordmånen är näst intill perfekta för vinodling, snarlikt Medelhavsregionerna med varma och torra somrar och svala till kyliga och ganska regniga vintrar. För närvarande finns fem officiella vinregioner, men det sker förändringar hela tiden, vilket tyder på att vinproduktionen är i ständig förändring och expansion.

Den viktigaste och mest kända vinregionen är Kustregionen (Coastal Region) med berömda vindistrikt som Constantia, Stellenbosch, Franschhoek och Paarl.

Kvällen är ledig för egna strövtåg och aktiviteter.

Dag 8. Historisk stadstur till fots med provsmakningar av lokala specialiteter
Idag lär vi oss lite mera om denna vackra stad, Ekstaden. Vi har satt på oss våra bekvämaste skor och med en initierad lokalguide promenerar vi runt i Stellenboschs historiska kvarter, får berättelserna och lite känt skvaller om stadens viktigaste personligheter. Förutom det kan vi se fram emot en teprovning av sydafrikanska teer och kakor. Vi hälsar på hos lokale kötthandlaren och avslutar med en lättare lunch och vinprovning.

Resten av dagen och kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 9. Pingviner och goda hopp
Efter frukosten lämnar vi Stellenbosch och färdas mot kusten och Muizenberg. Vi passerar Kayelitsha, Kapstadens största kåkstad med svart befolkning och därefter kommer Mitchelsplain med huvudsakligen färgade invånare. Befolkningsindelningen lever kvar trots att aparteidlagarna upphörde på 1990-talet.

Kontrasterna blir enorma när vi kommer fram till Kalk Bay, Fishhoek och så småningom Simonstown. I sistnämna har den Sydafrikanska flottan sin viktigaste örlogsbas och högkvarter. Stadens kändisar är dock pingvinerna på Boulders Beach, som vi hälsar på. Pingvinerna invaderade stranden efter en svår storm någon gång på 1980-talet och har stannat kvar sedan dess.
 
Den stora vida bukten vi ser framför oss, False Bay, är också hemvist åt pälssälar som lever på flera olika öar runt ikring. En annan kändis, kanske mindre lustig, är en stor ful fisk med dåligt rykte och mycket intresserad av sälarna. Det är vithajen naturligtvis, som förorsakar ständig oro – inte bara hos pälsdjuren. Även surfarna blir nervösa ibland och med all rätt.

Här möts två oceaner, Indiska oceanen med sitt varma tropiska vatten och Atlantens iskalla antarktiska. Öster om Kaphalvön i just False Bay är vattnet betydligt varmare än på västsidan, där det sällan är över 10 grader.
Kommer man hit mellan augusti och november ser man ofta stora valar tumla runt i dessa farvatten. Havet här är fullt av liv och mycket fiskrikt.

Vi fortsätter till Godahoppsudden och njuter av de enastående vackra omgivningarna.
På vägen tillbaka till Kapstaden tar vi Chapmans Peak, en av världens vackraste kustvägar. I fiskebyn Hout Bay äter vi en sen lunch och får njuta av havet läckerheter på en lokal restaurang.

Vi bor i stadsdelen Sea Point, nära till havet och havspromenaden. 

Dag 10. Kap-Malajkökets hemligheter och svindlande utsikt
Det är stora skillnader i stil och utseende på Kapstadens stadsdelar. Den som skiljer sig mest och har en alldeles egen stil är Bo-Kaap som sticker ut med sina färggranna fasader och branta backar. Befolkningen här är övervägande muslimsk. Kvarteret kallades tidigare Malajkvarteren efter dess invånare som har sitt ursprung i Malaysia och Indonesien och tillhör den så kallade färgade befolkningen som fick sin godtyckliga definition under apartheidtiden och tvingades bo och leva i speciella områden.

En intressant aspekt i det sydafrikanska samhället är just de färgades kultur som verkligen är en smältdegel av mycket olika människor med flera religioner – inte bara kristendom och islam utan också hinduism. Detta får sitt uttryck naturligtvis på många olika sätt och idag ska vi lära oss lite mera om matkulturen, den som kallas Kap-Malaj. Första intrycket är indiskt, alla de orientala kryddorna, men tittar man närmare så ser man också inflytandet från europeisk matlagning framför allt från Holland och Belgien.

Vi hälsar på hos några välkända invånare i Bo-Kaap med matlagning som specialitet och får en intressant lektion i hur man lagar några av de mest kända maträtterna: kycklingcurry, rotibröd och samosas (fyllda friterade degknyten). Här gäller det att vara en duktig elev, eftersom vi kommer att bjuda oss själva på resultatet. Samosas till förrätt och kycklingcurry med rotibröd (ett sorts tunnbröd som gräddas på speciella järn på spisen) som huvudrätt.

Efter en förhoppningsvis delikat kapmalajlunch, besöker vi en lokal kryddbod och kanske förser oss med ingredienser för framtida matlagningsprojekt som kommer att imponera på vänner och bekanta.

Om inte vädret och vindarna sätter käppar i maskineriet tar vi linbanan upp till taffelbergets liftstation, som ligger drygt 1000 meter över havet, och det är nästan rakt upp i himlen, eftersom vi är nära havsnivån. Utsikten från Taffelberget är minst sagt enastående som dessutom med sin unika fauna och flora står upptaget på världsarvslistan.

Kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 11. Ledig dag och avskedsmiddag
Ledig dag fram till kvällens avskedsmiddag, som hålls på en av stadens mer välkända krogar, The Roundhouse. Här serveras läcker mat i form av en avsmakningsmeny med passande och utvalda viner. Restaurangen är känd för sin enastående utsikt över Camps Bay och Atlanten.

Dag 12. Hemresa
Dags att resa hem. En oförglömlig resa är över, men vi kommer länge att bära den med oss. Vi flyger hem via Johannesburg och anländer Skandinavien nästa dag.

Dag 13. Ankomst Skandinavien
Flygtiderna varierar. Ankomst är beräknad till antingen sen förmiddag eller under eftermiddagen.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 10 frukostar
• 5 luncher
• 4 middagar (ej inkl flygmat)
• 4 vinprovningar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Enkelrumstillägg från, 4585 kr

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien via London och Johannesburg. Mat på flyget ingår.

Dag 2
Ankomst till Port Elizabeth via Johannesburg. Avresa till Addo nationalpark. Mat på flyget och middag ingår. Två övernattningar på lodge i nationalparken.

Dag 3
Vandring och safariturer. Frukost och middag ingår.

Dag 4
Addo – Graaf Reinet.240 km. Frukost ingår. En övernattning på hotell i Graaf Reinet.

Dag 5
Graaf Reinet – Meiringsport Pass – Oudshoorn. 320 km. Besök på olivfarm och vinprovning med tilltugg. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Oudshoorn.

Dag 6
Oudshoorn – Montagu. 240 km. Besök på strutsfarm. Vinprovning. Frukost ingår. En övernattning på hotell i Montagu.

Dag 7
Montagu – Stellenbosch. 170 km. Vingårdsbesök. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Stellenbosch.

Dag 8
Stadstur i Stellenbosch med provsmakningar och lunch. Frukost och lunch ingår.

Dag 9
Stellenbosch – Godahoppsudden – Hout Bay – Kapstaden. 50 km. Utflykt till pingvinkolonien i Simonstown och Goda Hoppsudden. Frukost och lunch ingår. Tre övernattningar på hotell i Kapstaden.

Dag 10
Stadstur med Bo-Kaap och Taffelberget. Matlagningskurs. Frukost och lunch ingår.

Dag 11
Ledig dag för egna aktiviteter. Avskedsmiddag. Frukost och middag ingår.

Dag 12
Kapstaden – Skandinavien. Transfer och flygresa hem. Frukost och mat på flyget ingår.

Dag 13
Ankomst Skandinavien. Mat på flyget ingår.

Sydafrika

Folkmängd
55 000 000 Landets yta
1 221 037 km² Valuta
Rand Religion
Kristendom (ofta med inslag av traditionella inhemska religioner), relativt stora grupper av hinduer, muslimer och judar Språk
Elva språk med officiell status: engelska, afrikaans, ndebele, nordsotho, sydsotho, siswati (swazi), tsonga, tswana, venda, xhosa och zulu

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Sydafrika t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider inklusive flygmåltider enligt resfakta, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om ej annat anges.

Programändringar – alternativa hotel
Vissa avresor har alternativa likvärdiga hotell som inte påverkar programinnehållet. Variationer av programmet kan förekomma om alternativt hotell ligger på annan ort än den i publicerad text. TEMA meddelar detta i god tid före avresan.

Observera
För de som är intresserade av att se Robben Island under den lediga dagen i Kapstaden, Dag 11, är det numera enkelt att boka och köpa biljetter via museets hemsida, vilket vi också rekommenderar. Se hemsidan: http://www.robben-island.org.za. Från hotellet till hamnen i Waterfront är det cirka 10 min med taxi, 20–30 zar.

Valuta
Sydafrikanska rand (ZAR).
De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 250 ZAR (sydafrikanska rand) per person vid resans början, och sköter om fördelningen.

Klimat
Inom ett så vidsträckt land som Sydafrika finns många lokala klimatzoner. Årstiderna är omvända på det södra halvklotet. Våren infaller i augusti till oktober, sommaren under december till mars, hösten i april till maj och vintern under juni till augusti.
Sommarmånaderna (december till mars) är oftast varma och nederbördsrika. Vintern (juni till augusti) bjuder på soliga, klara dagar då temperaturen på inlandets högplatå kan sjunka ned mot fryspunkten nattetid, men med solens hjälp stiger dagstemperaturen till 15–25 grader beroende på region. Längs kusten mot Indiska Oceanen är temperaturen alltid högre.
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning
Oömma, lättvättade fritidskläder i bomull passar bra under dagsturerna. En jacka och varm tröja kan ibland behövas för tidiga morgnar och kyliga kvällar.

Atmosfären på våra hotell är relativt informell. Vi rekommenderar praktiska skor med låg klack för promenader i städer och natur. Solhatt, solglasögon, kikare för safariturerna samt givetvis en kamera, extra minneskort och glöm inte dina laddare.

De flesta hotell har pool, så badkläder är bra att ha med sig. Ett regnplagg och paraply kan också komma väl till pass.

Övrigt
Vaccinationer och hälsa, kontakta din läkare eller närmaste vaccinationscentral. Vi reser i malariafria områden av landet under hela resan.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-11-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-11-05
14:55
2019-11-05
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-11-05
18:05
2019-11-06
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-11-06
10:55
2019-11-06
12:30
South African, 405
Cape Town
Johannesburg
2019-11-16
16:45
2019-11-16
18:40
South African, 354
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-11-16
20:55
2019-11-16
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2019-11-17
09:55
2019-11-17
12:50
SAS, 502
13 dagar Route 62 Köpenhamn 39 990 SEK 6 platser kvar Boka
2019-11-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2019-11-05
09:40
2019-11-05
10:25
SAS, 443
Copenhagen
London
2019-11-05
14:55
2019-11-05
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-11-05
18:05
2019-11-06
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-11-06
10:55
2019-11-06
12:30
South African, 405
Cape Town
Johannesburg
2019-11-16
16:45
2019-11-16
18:40
South African, 354
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-11-16
20:55
2019-11-16
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2019-11-17
09:55
2019-11-17
12:50
SAS, 502
Copenhagen
Gothenburg
2019-11-17
14:05
2019-11-17
15:00
SAS, 438
13 dagar Route 62 Göteborg 39 990 SEK 2 platser kvar Boka
2019-11-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2019-11-05
11:05
2019-11-05
12:50
SAS, 531
London
Johannesburg
2019-11-05
18:05
2019-11-06
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-11-06
10:55
2019-11-06
12:30
South African, 405
Cape Town
Johannesburg
2019-11-16
16:45
2019-11-16
18:40
South African, 354
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-11-16
20:55
2019-11-16
06:25
South African, 234
London
Stockholm
2019-11-17
10:35
2019-11-17
14:10
SAS, 526
13 dagar Route 62 Stockholm 39 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-02-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2020-02-11
16:40
2020-02-11
18:45
Lufthansa, 807
Frankfurt
Johannesburg
2020-02-11
20:45
2020-02-12
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-02-12
10:55
2020-02-12
12:30
South African, 405
Cape Town
Johannesburg
2020-02-22
16:45
2020-02-22
18:40
South African, 354
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Frankfurt
2020-02-22
20:25
2020-02-22
06:15
South African, 260
Frankfurt
Stockholm
2020-02-23
11:05
2020-02-23
13:15
Lufthansa, 802
13 dagar Route 62 Stockholm 39 890 SEK 5 platser kvar Boka
2020-02-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2020-02-11
14:35
2020-02-11
16:05
Lufthansa, 829
Frankfurt
Johannesburg
2020-02-11
20:45
2020-02-12
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-02-12
10:55
2020-02-12
12:30
South African, 405
Cape Town
Johannesburg
2020-02-22
16:45
2020-02-22
18:40
South African, 354
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Frankfurt
2020-02-22
20:25
2020-02-22
06:15
South African, 260
Frankfurt
Copenhagen
2020-02-23
08:00
2020-02-23
09:25
Lufthansa, 824
13 dagar Route 62 Köpenhamn 39 890 SEK 6 platser kvar Boka
2020-02-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2020-02-11
13:55
2020-02-11
15:35
Lufthansa, 817
Frankfurt
Johannesburg
2020-02-11
20:45
2020-02-12
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-02-12
10:55
2020-02-12
12:30
South African, 405
Cape Town
Johannesburg
2020-02-22
16:45
2020-02-22
18:40
South African, 354
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
Frankfurt
2020-02-22
20:25
2020-02-22
06:15
South African, 260
Frankfurt
Gothenburg
2020-02-23
09:35
2020-02-23
11:15
Lufthansa, 810
13 dagar Route 62 Göteborg 39 890 SEK 2 platser kvar Boka
2020-03-03 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2020-03-03
17:00
2020-03-03
19:10
SAS, 673
Frankfurt
Johannesburg
2020-03-03
20:45
2020-03-04
08:25
South African, 261
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-03-04
10:55
2020-03-04
12:30
South African, 405
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-03-14
16:45
2020-03-14
18:40
South African, 354
Johannesburg
London
2020-03-14
20:55
2020-03-15
06:25
South African, 234
London
Stockholm
2020-03-15
10:35
2020-03-15
14:10
SAS, 526
13 dagar Route 62 Stockholm 39 165 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-03-03 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2020-03-03
14:35
2020-03-03
16:05
Lufthansa, 829
Frankfurt
Johannesburg
2020-03-03
20:45
2020-03-04
08:25
South African, 261
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-03-04
10:55
2020-03-04
12:30
South African, 405
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-03-14
16:45
2020-03-14
18:40
South African, 354
Johannesburg
London
2020-03-14
20:55
2020-03-15
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2020-03-15
09:55
2020-03-15
12:50
SAS, 502
13 dagar Route 62 Köpenhamn 39 165 SEK 6 platser kvar Boka
2020-03-03 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2020-03-03
13:55
2020-03-03
15:35
Lufthansa, 817
Frankfurt
Johannesburg
2020-03-03
20:45
2020-03-04
08:25
South African, 261
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-03-04
10:55
2020-03-04
12:30
South African, 405
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-03-14
16:45
2020-03-14
18:40
South African, 354
Johannesburg
London
2020-03-14
20:55
2020-03-15
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2020-03-15
09:55
2020-03-15
12:50
SAS, 502
Copenhagen
Gothenburg
2020-03-15
14:05
2020-03-15
15:00
SAS, 438
13 dagar Route 62 Göteborg 39 165 SEK 2 platser kvar Boka
2020-03-17 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2020-03-17
13:55
2020-03-17
15:35
Lufthansa, 817
Frankfurt
Johannesburg
2020-03-17
20:45
2020-03-18
08:25
South African, 261
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-03-18
10:55
2020-03-18
12:30
South African, 405
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-03-28
15:05
2020-03-28
17:00
South African, 346
Johannesburg
London
2020-03-28
20:00
2020-03-29
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2020-03-29
09:50
2020-03-29
12:40
SAS, 502
Copenhagen
Gothenburg
2020-03-29
14:25
2020-03-29
15:20
SAS, 438
13 dagar Route 62 Göteborg 39 290 SEK 2 platser kvar Boka
2020-03-17 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2020-03-17
18:10
2020-03-17
19:45
SAS, 1635
Frankfurt
Johannesburg
2020-03-17
20:45
2020-03-18
08:25
South African, 261
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-03-18
10:55
2020-03-18
12:30
South African, 405
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-03-28
15:05
2020-03-28
17:00
South African, 346
Johannesburg
London
2020-03-28
20:00
2020-03-29
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2020-03-29
09:50
2020-03-29
12:40
SAS, 502
13 dagar Route 62 Köpenhamn 39 290 SEK 6 platser kvar Boka
2020-03-17 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2020-03-17
17:00
2020-03-17
19:10
SAS, 673
Frankfurt
Johannesburg
2020-03-17
20:45
2020-03-18
08:25
South African, 261
Johannesburg
Port Elizabeth
2020-03-18
10:55
2020-03-18
12:30
South African, 405
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2020-03-28
15:05
2020-03-28
17:00
South African, 346
Johannesburg
London
2020-03-28
20:00
2020-03-29
06:25
South African, 234
London
Stockholm
2020-03-29
10:35
2020-03-29
14:05
SAS, 526
13 dagar Route 62 Stockholm 39 290 SEK 6+ platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • TEMAs reseledare
 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • Se dagsprogrammet

Andra Matresor och vinresor

 
XClose