Armenien och GeorgienTvå länder i Kaukasus

Armenien och Georgien är två länder i Kaukasus belägna mellan Svarta Havet i väst och Kaspiska Havet i öst med mäktiga bergskedjor på över 5000 m ö h, djupa bördiga dalar och mäktiga lövskogar. Här gick flera av de medeltida handelsvägarna från Orienten till de stora handelsplatserna i östra Europa.  Kultur, historia, mat och vin och nästan obeskrivligt vackra landskap är innehållet i denna resa.

RESFAKTA

Länder: Armenien, Georgien

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 13 dagar

Gruppstorlek: 16-24 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Utflykt till Araratdalen med Khor Virap
 • Sevansjön
 • Kazbegi och Treenighetskyrkan i Gergeti
 • Maten under hela resan
 • Jeeputflykten i Azatravinen

Dagsprogram
Sommar 2019

Dag 1 - Flygresa till Jerevan, Armenien
Efter ankomsten till Jerevan möts du av din reseledare som tar dig till hotellet i Jerevan. Du anländer efter midnatt och får lite sovmorgon innan vi startar stadsturen Dag 2.

Dag 2 - Stadstur i Jerevan och brandyprovning
Vi ägnar hela dagen åt Armeniens huvudstad, med gammalt och nytt, flera stopp och spännande besök. Inledningsvis tar vi oss upp till Stadsparken varifrån vi kan njuta av utsikten över staden som är omgiven av höga berg. Om vädret tillåter kan vi beundra den väldiga och mytomspunna siluetten av Ararat som i bakgrunden bildar gräns mot Turkiet.

Ett annat museum är Matenadaran, tillägnat grundaren av det unika armeniska alfabetet, Mesrop Mashtots. Här finns en av de största samlingarna av historiska dokument i världen, bokskatter med vackra illustrerade verk från medeltiden - den äldsta är från 900-talet. Vi får en unik guidning av en specialist.

Före lunchen, får vi lära oss mera om det armeniska köket och hur man lagar en av nationalrätterna. Armenisk kokkonst och matkultur står högt på listan över världens bästa kök. Det gäller för övrigt också det georgiska köket, som vi bekantar oss med lite senare under resan.

Avslutningsvis gör vi ett besök på ett av stadens brandyhus. Den armeniska brandyn håller världsklass och under en rundvandring på destilleriet lär vi oss mera om den ädla drycken. Anledningen till att det inte är så lätt att komma över armenisk brandy i Västeuropa kanske beror på att vin- och spritjättarna i Frankrike har stora intressen i produktionen och p g a rent kommersiella intressen säljs den huvudsakligen i länder där fransk konjak inte dominerar. Vi avslutar naturligtvis besöket med en brandyprovning.

Resten av eftermiddagen och kvällen är ledig fram till den gemensamma middagen.

Dag 3 - En helig plats, Echmiadzin
Armeniernas heligaste plats, Världsarvet Echmiadzin, som grundades år 303, är en motsvarighet till Vatikanstaten och sålunda den Armeniska Apostoliska Kyrkans högsäte. Här finner vi den viktigaste kyrkan, katedralen, ett religiöst centrum med kyrkor och prästseminarium. Katedralen räknas till en av de äldsta i världen grundad redan under 300-talet.
Senare avnjuter vi vår lunch här i Echmiadzin som blir traditionell och ekologisk.

Inte långt från Echmiadzin ligger ruinerna av Zvartnots-templet – ett av landets många Världsarv – som byggdes redan på 600-talet. Ruinerna vittnar om en enastående utvecklad arkitektur.

Tillbaka i Jerevan besöker vi Genocide Museums där vi får ta del av en omskakande och väldokumenterad utställning över händelserna i Turkiet runt 1915.


Dag 4 – Änglasång och fyrhjulsdrivet längs Azatfloden

Detta bibliska land bjuder inte bara på dramatiska alplandskap utan också på magnifika historiska monument med några av kristenhetens äldsta kyrkor och kloster. Strax utanför Jerevan i en vacker flodravin ligger Geghardklostret, Världsarv sedan år 2000. Klostret grundades redan på 300-talet. De nuvarande byggnaderna är från 800- till 1200-talet. Här får vi njuta av en stunds medeltida körmusik som i denna miljö blir mycket suggestiv.

Vi fortsätter med fyrhjulsdrivna fordon längs Azatflodens ravin till det lilla samhället Garni, känt för sitt klassiska tempel och Världsarv med samma namn Garnitemplet. Enligt vissa tillägnat solguden Mihr. Men därom tvistar de lärde.

Lunchen idag blir en traditionell festmåltid hos en familj i Garni. Vi får vara med och se hur man bakar nationalbrödet lavash och lära oss hur man förbereder en traditionell grillmåltid med lamm, gris och kyckling i en s.k. tonir som är en lerugn där man både bakar bröd och lagar mat, alltså en motsvarighet till den indiska lerugnen tandoor.
Armeniska liksom georgiska måltider är alltid ackompanjerade med massor av grönsaker och färska örtkryddor.

Kvällen ledig för egna aktiviteter.


Dag 5 – Kristendomens vagga och vinets ursprung
Dagens utflykt går till Arenidalen, som man menar är den äldsta vindalen i världen, där man var först med att odla vin som en jordbruksprodukt. Vi kommer att besöka ett utgrävningsområde som har sitt ursprung 6000 år tillbaka i historien. Enligt legenden planterade Noak den första vinstocken i denna dal.

Innan vi kommer fram till Areni stannar vi till vid Khor Virap-klostret från 300-talet, andäktigt beläget uppe på en klippavsats med Ararats mäktiga gestalt i bakgrunden. Det kan knappast bli mera bibliskt än så här, och så får vi höra historien om Sankt Gregorius Upplysaren som var verksam här och fängslad i en brunn, innan Armenien blev det första riket i historien som tog kristendomen till statsreligion och blev kungens religiösa rådgivare. Vi fortsätter sedan till Noravankklostret i Gnishikravinen omgivet av ett dramatiskt klipplandskap med röda toner.
Vi njuter av ännu en härlig lunch innan vi kommer fram till Arenidalens böljande jordbrukslandskap.

På återfärden passerar vi flera klimatzoner, vilket också är typiskt här i Kaukasus med sina höga berg och djupa dalar.

Tillbaka i Jerevan har du ledig tid fram till den gemensamma middagen.


Dag 6 - Sevansjön och "mjölkdrickarna"
Efter frukosten lämnat vi huvudstaden och startar vår resa norrut mot Sevansjön, som är en av världens största sjöar på hög höjd, cirka 2000 m ö h.
I det historiska Kungadömet Armenien fanns tre stora sjöar som benämndes "Armeniens Hav". Det var Sevan, Van och Urmia. De två sistnämnda ligger idag i Turkiet respektive i Iran.
Under 1930-talet och framåt blev Sevansjön utsatt för ett sovjetiskt dräneringsprojekt som skulle ge dels energi dels bördiga stränder där fruktträd skulle digna av frukt på de vackra sluttningarna som omgärdar sjön. Nya fiskarter skulle introduceras för att flerdubbla fångstmängden. Det hela höll på att sluta i en ekologisk kollaps – en katastrof liknande den som drabbade Aralsjön. Idag försöker man att återställa sjöns ekosystem genom att långsamt höja vattennivån till ursprunglig nivå.

Under våren och försommar är de omgivande bergskedjorna snöklädda kring Sevansjön och utsikten från Sevanklostret, som ligger på en liten höjd över sjön är perfekt för ett landskapsfoto.
Vi fortsätter norrut och kommer till Armeniens Lilla Schweiz, Dilijan. De täta lövskogarna och höjden över havet skapar förutsättningar för ett behagligt syrerikt och betydligt svalare klimat än i Jerevan, vilket också gjort platsen mycket populär. När Luften dallrar och asfalten smälter i huvudstaden är det ofta fullt på hotellen och pensionaten här uppe.
Efter lunch besöker du Haghartsinklostret från 1200-talet. De vackra byggnaderna ligger längs med en bergssluttning omgivet av frodig vegetation. Kyrkor och kloster är det gått om i Armenien och Georgien. Man är mycket stolt över sitt religiösa och kulturella arv. På den här resan är det inget självändamål att se så många kyrkor och kloster som möjligt. Det faller sig naturligt eftersom de religiösa monumenten hittas ofta på de vackraste platserna och blir en naturlig del av en rundresa i ett land som med rätta kan kallas bibliskt.

Innan vi kommer fram till vårt hotell passerar vi ett litet samhälle med en minoritetsgrupp som tillhör en lite udda kristen religion, som bannlystes och de troende fördrevs från Ryssland. Detta var på 1800-talet. De brukar kallas ”mjölkdrickarna”, molokaner, efter ryskans ord för mjölk. Detta för att man inte följde påbudet att avstå mjölk under fastan. Här lever de nära naturen ungefär på samma sätt som för 150 år sedan och man talar fortfarande ryska.

Sen eftermiddag kommer vi fram till hotellet i den lilla bergsbyn Dzoraget, där du övernattar.

Ledig tid fram till den gemensamma middagen.

Dag 7 - Världsarv, överljudsplan och Tbilisi
Idag efter lunch lämnar vi Armenien men innan vi korsar gränsen mot Georgien, besöker vi Akhtalaklostret med mycket fina bysantinska väggmålningar. Men före detta i byn Odzun med sin basilika från 400- och 500-hundratalet hälsar vi på hos en familj som producerar härlig bergshonung som vi provar med timjan- och mintte.

Vi gör dessutom ett besök i en av Armeniens viktigaste religiösa byggnader, Världsarvet Haghpat från 900-talet med intressant armenisk medeltida arkitektur. Omgivningarnas höga berg och prunkande grönska är en upplevelse i sig. För det armeniska folket är platsen helig. När armenier berättar om denna heliga plats brukar man också nämna att uppfinnaren, av det sovjetiska överljudsplanet MIG, Artem Mikoyan, kommer härifrån.

Efter en stunds byråkrati vid gränsposteringen i Sadakhlo lämnar vi Armenien och kommer in i Georgien. Det finns stora likheter mellan dessa båda länder, men också stora skillnader som vi ska se.

Vi är på väg till Tbilisi, landets huvudstad, där vi gör vår första övernattning.

Framme i Tbilisi gör vi en panorama- och stadstur.
I Gamla Stan som på senare år rustats upp möter oss välkomnande smala slingrande gator och trähus med karaktäristiska snideriutsmyckade balkonger. Staden grundades redan på 300-talet e. Kr och kom från och med 1100-talet att få en betydelsefull roll, både politiskt och ekonomiskt, som huvudort och marknadsplats på Sidenvägen mitt emellan öst och väst. Kulturarvet är blandat och rikt. Här står de monoteistiska religionernas tempel bredvid varandra: ortodoxa kyrkor, moskén och synagogan. Vi gör en panoramatur och stannar till vid Sionikatedralen.

På kvällen väntar en gemensam middag.

Dag 8 - Gammal huvudstad och alpina skidorter
Direkt efter frukosten reser vi norrut mot den ryska gränsen. Vi stannar till i Mtskheta, huvudstad i det gamla kungadömet Kartli-Iberia (200-talet e Kr) och besöker Ivariklostret från 500-talet, Svetitskhoveli-katedralen och nunneklostret Samtavro. Båda från 1000-talet.

Framför oss har vi nu ett dramatiskt alpint landskap som tornar upp sig mot den mäktiga grannen i norr. Vi reser på den uråldriga handels- och militärvägen som förbinder södra Kaukasus med de norra delarna och Ryssland.
Lite ledig tid på vägen för lunch på egen hand, innan vi fortsätter till Kasbegi, som också går under namnet Stepandminda. Här stannar vi i två nätter.

Resten av dagen ledig fram till den gemensamma middagen.

Dag 9 - Kazbegi och rysk romantisk poesi
Dagens utflykt gör vi i närområdet. Vi färdas i fyrhjulsdrivna fordon på en ansenligt höjd, ca 2400 m ö h. Första stoppet gör vi vid Gergeti Treenighetskyrkan från 1200-talet. Utsikten härifrån tar nästan andan ur en med Mount Kazbegs väldiga gestalt på över 5000 m ö h. Vi gör sedan ett längre stopp för lunch på egen hand i centrum av Kazbegi. Därefter fortsätter utflykten till Darialiravinen, som sedan antiken varit en av de viktigaste passagerna genom Kaukasus, mellan norr och söder, vilket det fortfarande är. Här går gränsen mellan Den Ryska Federationen och Georgien.

Darialiravinen förevigades av den ryske poeten Lermontov, i hans berömda romantiska diktsvit Demonen (1830-talet), som också blivit både film och opera och faktiskt i sin helhet översatt till svenska 2013.

Kvällen ledig fram till den gemensamma middagen.


Dag 10 – Georgiskt vin och chacha
Georgien producerar vin och är en av de äldsta vinproducenterna i världen. Här har man odlat och jäst vin i tusentals år. Vi besöker en traditionell vinproducent på vägen i det lilla samhället Chardakhi. Det lokala traditionella vinet är annorlunda än det vi är vana vid idag – betydligt sötare. Vi lär oss lite mera om själva proceduren, själva tekniken för framställningen, och avslutar med en provning av vin och det lokala brännvinet chacha, som är tillverkat av vinmäsk, d v s en motsvarighet till italienarnas grappa och fransmännens eau-de-vi.

Efter detta informativa och spännande besök återvänder vi till Tbilisi med ledig tid fram till den gemensamma middagen.

Dag 11 – Hemma hos Stalin
I Sjida Kartli-provinsen ligger staden Gori, cirka 90 km väst om Tbilisi. Här möts floderna Liachvi och Kura. Men staden är egentligen bara känd för en sak. Här föddes den sovjetiske diktatorn Josef Stalin.
Mitt i staden står Stalinmuseet, med det lilla huset i den intilliggande parken där han bodde med sina föräldrar och tåget som han färdades i på sina resor i det väldiga riket. Ett märkligt museum över en av 1900-talets värsta diktatorer.

Efter Gori och dess ökände son, återvänder vi till huvudstaden och på vägen gör vi ett intressant stopp vid grottstaden Uplistsikhe, vars storslagna historia går tillbaka ett par tusen år före Kristus. När kristendomen kom till regionen på 300-talet förlorade den sin betydelse och på 1100-talet gjorde mongolerna processen kort med den kanske äldsta staden i Georgien.

På kvällen väntar ännu en härlig georgisk middag.

Dag 12 - Vindistrikt och kunglig stad
Idag utvecklar vi vintemat med en resa till vindistrikten i Kakheti. Vi färdas på en av Georgiens vackraste vägar via Gomboro Passet mot Telavi och flera vackra byar. I Tsinandali stannar vi till för att njuta av den vackra herrgården och vingården som grundades av poeten Alexander Chavchavadze i början av 1800-talet. Vi fortsätter till den lilla kungliga och muromgärdade staden Signagi. Innan vi påbörjar resan tillbaka till Tbilisi gör vi ett vingårdsbesök och provar lokala viner.

Tillbaka på hotellet i Tbilisi ledig tid fram till den gemensamma middagen.

Dag 13 - Hemresa
Tidig transfer och flygresa till Skandinavien. Flygmåltider ingår.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 7 luncher
• 8 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Enkelrumstillägg från: 4455:-

RESFAKTA

Dag 1.
Avresa till Armeniens huvudstad Jerevan via Wien. Flygmåltider ingår. Ankomst efter midnatt. Fem övernattningar på hotell i Jerevan.

Dag 2.
Panorama- och stadstur i Jerevan. Frukost, lunch med matlektion och middag ingår.

Dag 3.
Utflykt till Echmiatsin, Zvartnots och Folkmordsmuseet. 60 km. Frukost, lunch och ingår.

Dag 4.
Utflykt till Geghard och Garni. 81 km. Jeeptur längs Azatfloden och en traditionell lunch hos en armenisk familj. Frukost och lunch ingår.

Dag 5.
Utflykt till Khor Virab, Noravank och Arenidalen. 240 km. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6.
Jerevan – Sevansjön – Dzoraget. 170 km. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Dzoraget.

Dag 7.
Dzoraget – Odzun – Akhtala – Haghpat – Sadakhlo – Tbilisi. Stadstur i Tbilisi. 154 km. Besök på Haghpat och stadstur i Tbilisi. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Tbilisi.

Dag 8.
Tbilisi – Mtskheta – Kazbegi. 160 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Kazbegi.

Dag 9.
Utflykt till Kazbegi och Darialiravinen med korare vandring till Gweletitifallen. 30 km. Frukost och middag ingår.

Dag 10.
Kazbegi – Chardakhi – Tbilisi. 166 km. Vingårdsbesök med provning av vin och brännvin. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på hotell i Tbilisi.

Dag 11.
Utflykt till Gori och Uplistiskhe. 200 km. Frukost och lunch ingår

Dag 12.
Utflykt till Gomboripasset, Telavi och Signagi. Besök på traditionell vingård. 265 km. Frukost och avskedsmiddag ingår.

Dag 13.
Transfer till flygplatsen och flygresa hem. Flygmåltider ingår.

Armenien

Folkmängd: 3 051 250 Landets yta: 29 743km² Valuta Dram (AMD) Religion Kristendom Språk Officiellt språk är Armeniska. Många talar också ryska och engelska.

Georgien

Folkmängd: 3 715 000 Landets yta: 69 700km² Valuta: Lari (GEL) Religion: Kristendom Språk: Officiellt språk är georgiska. Många talar också ryska och engelska.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår:
Flygresa Skandinavien-Armenien via Wien t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt resfakta. Tema-resors reseledning, inträden, samtliga utflykter och aktiviteter enligt program, om ej annat anges.

Pass/visum:
Inget visum behövs för medborgare i EU. Har du annat medborgarskap bör du kontrollera visumreglerna för din nationalitet.
 
Valuta:
Valutan i Armenien heter dram, AMD. 1 svensk krona ger cirka 50 dram. I Georgien heter valutan Lari, GEL. 10 sek ger ca 2,5 gel. De vanligaste kontokorten fungerar på internationella hotell och i bankomater för kontantuttag. Bankomater ger bästa växlingskurs. Vi rekommenderar dock att man tar med sig US Dollar eller Euro som växlas till lokal valuta på plats. Under resans gång är det inte alltid att man hittar någon bankomat. Det finns gott om växlingskontor i huvudstaden Yerevan/Tbilisi. I resan ingår måltider enligt resfakta. Utgifter du måste räkna med är måltider som inte ingår, måltidsdrycker, kaffe, förfriskningar, dricks och eventuellt konsthantverk, vin och brandy.

Dricks:
Från och med 2018 ingår ej dricks i resans pris. Istället rekommenderar vi dig att räkna med 65 USD per passagerare till chaufförer,  lokalguider, dricks för gemensamma måltider och bagagehantering. Anledningen är striktare skatteregler och rekommendationer från Skattemyndigheten. För att göra detta så smidigt som möjligt betalar ni detta på plats i början av resan till vår Temareseledare som sköter fördelningen.
Vi vill dock understryka att det är helt frivilligt att ge drickspengar, men i många länder förutsätter man dricks. Temas resenärer har alltid betalt dricks, men den har varit inkluderad i resans pris. Nu lyfter vi den kostnaden och sköter den på ovanstående sätt.

Klimat och klädsel:
Armenien och Georgien ligger på hög nivå, huvudstaden Jerevan 900-1.300 m ö h och landet generellt ännu högre. Detta innebär att under de första resorna i april och maj kan det bli kallt. Detta gäller båda länderna. Annars är det lätta och bekväma sommarkläder. Dagtid kan temperaturen stiga över 30 grader.

Övrigt:
Inga extra elkonvertrar behövs. Kontakter och eluttag är av europeisk standard. Vissa språkproblem kan uppstå i Armenien, då få människor "på gatan" talar engelska. Ryskan är fortfarande ett levande andraspråk. Men detta håller snabbt på att förändras speciellt bland den yngre generationen. Inom turistnäringen, hotell- och restaurangbranschen är språkkunskaperna däremot goda. Kartor över land och städer kan köpas på plats.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-04-23 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Warsaw
2019-04-23
19:50
2019-04-23
21:15
Lot, 462
Warsaw
Yerevan
2019-04-23
22:20
2019-04-24
03:55
Lot, 727
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tbilisi
Warsaw
2019-05-05
04:55
2019-05-05
06:40
Lot, 724
Warsaw
Copenhagen
2019-05-05
08:15
2019-05-05
09:45
Lot, 463
13 dagar Armenien och Georgien Köpenhamn 26 750 SEK 6 platser kvar Boka
2019-04-23 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Warsaw
2019-04-23
19:30
2019-04-23
21:10
Lot, 458
Warsaw
Yerevan
2019-04-23
22:20
2019-04-24
03:55
Lot, 727
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tbilisi
Warsaw
2019-05-05
04:55
2019-05-05
06:40
Lot, 724
Warsaw
Stockholm
2019-05-05
08:05
2019-05-05
09:50
Lot, 453
13 dagar Armenien och Georgien Stockholm 26 750 SEK 6 platser kvar Boka
2019-04-23 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2019-04-23
16:15
2019-04-23
17:15
SAS, 162
Stockholm
Warsaw
2019-04-23
19:30
2019-04-23
21:10
Lot, 458
Warsaw
Yerevan
2019-04-23
22:20
2019-04-24
03:55
Lot, 727
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tbilisi
Warsaw
2019-05-05
04:55
2019-05-05
06:40
Lot, 724
Warsaw
Stockholm
2019-05-05
08:05
2019-05-05
09:50
Lot, 453
Stockholm
Gothenburg
2019-05-05
12:05
2019-05-05
13:00
SAS, 157
13 dagar Armenien och Georgien Göteborg 26 750 SEK 4 platser kvar Boka
2019-05-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Vienna
2019-05-07
18:25
2019-05-07
20:40
Austrian Airlines, 316
Vienna
Yerevan
2019-05-07
22:20
2019-05-08
03:35
Austrian Airlines, 641
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tbilisi
Munich
2019-05-19
05:05
2019-05-19
07:10
Lufthansa, 2557
Munich
Stockholm
2019-05-19
08:50
2019-05-19
11:00
Lufthansa, 2414
13 dagar Armenien och Georgien Stockholm 26 650 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-05-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2019-05-07
17:45
2019-05-07
19:30
Austrian Airlines, 304
Vienna
Yerevan
2019-05-07
22:20
2019-05-08
03:35
Austrian Airlines, 641
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tbilisi
Munich
2019-05-19
05:05
2019-05-19
07:10
Lufthansa, 2557
Munich
Copenhagen
2019-05-19
10:35
2019-05-19
12:05
Lufthansa, 2442
13 dagar Armenien och Georgien Köpenhamn 26 650 SEK 2 platser kvar Boka
2019-09-03 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Vienna
2019-09-03
18:25
2019-09-03
20:40
Austrian Airlines, 316
Vienna
Yerevan
2019-09-03
22:20
2019-09-04
03:35
Austrian Airlines, 641
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tbilisi
Munich
2019-09-15
05:05
2019-09-15
07:10
Lufthansa, 2557
Munich
Stockholm
2019-09-15
08:50
2019-09-15
11:00
Lufthansa, 2414
13 dagar Armenien och Georgien Stockholm 27 150 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-09-03 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2019-09-03
17:45
2019-09-03
19:30
Austrian Airlines, 304
Vienna
Yerevan
2019-09-03
22:20
2019-09-04
03:35
Austrian Airlines, 641
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tbilisi
Munich
2019-09-15
05:05
2019-09-15
07:10
Lufthansa, 2557
Munich
Copenhagen
2019-09-15
10:35
2019-09-15
12:05
Lufthansa, 2442
13 dagar Armenien och Georgien Köpenhamn 27 150 SEK 6 platser kvar Boka
2019-09-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2019-09-10
17:45
2019-09-10
19:30
Austrian Airlines, 304
Vienna
Yerevan
2019-09-10
22:20
2019-09-11
03:35
Austrian Airlines, 641
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tbilisi
Munich
2019-09-22
05:05
2019-09-22
07:10
Lufthansa, 2557
Munich
Copenhagen
2019-09-22
10:50
2019-09-22
12:20
Lufthansa, 2442
13 dagar Armenien och Georgien Köpenhamn 28 590 SEK 6 platser kvar Boka
2019-09-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Vienna
2019-09-10
18:25
2019-09-10
20:40
Austrian Airlines, 316
Vienna
Yerevan
2019-09-10
22:20
2019-09-11
03:35
Austrian Airlines, 641
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tbilisi
Munich
2019-09-22
05:05
2019-09-22
07:10
Lufthansa, 2557
Munich
Stockholm
2019-09-22
08:55
2019-09-22
11:05
Lufthansa, 2414
13 dagar Armenien och Georgien Stockholm 28 590 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-09-17 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Vienna
2019-09-17
18:25
2019-09-17
20:40
Austrian Airlines, 316
Vienna
Yerevan
2019-09-17
22:20
2019-09-18
03:35
Austrian Airlines, 641
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tbilisi
Munich
2019-09-29
05:05
2019-09-29
07:10
Lufthansa, 2557
Munich
Stockholm
2019-09-29
08:50
2019-09-29
11:00
Lufthansa, 2414
13 dagar Armenien och Georgien Stockholm 27 150 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-09-17 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2019-09-17
17:45
2019-09-17
19:30
Austrian Airlines, 304
Vienna
Yerevan
2019-09-17
22:20
2019-09-18
03:35
Austrian Airlines, 641
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tbilisi
Munich
2019-09-29
05:05
2019-09-29
07:10
Lufthansa, 2557
Munich
Copenhagen
2019-09-29
10:35
2019-09-29
12:05
Lufthansa, 2442
13 dagar Armenien och Georgien Köpenhamn 27 150 SEK 6 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose