Norra Indiens magimed Amritsar, Rajasthan och Varanasi

Rundresan Norra Indiens magi tar oss från Qutab Minar i Delhi till soluppgången på floden Ganges och kärleksbeviset Taj Mahal. I konstens, kulturens och kärlekens Rajasthan bor vi en natt på ett Maharadjapalats förvandlat till hotell. Vi ser dessutom regionens vackraste städer som Jaipur och Udaipur. Rundresan avslutas Amritsar och det Gyllene templet. Vi kommer att uppslukas av Indiens färgstarka kultur och hänföras av landskapet - gör dig redo att förföras!

RESFAKTA

Länder: Indien

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 13 dagar

Gruppstorlek: 15-21 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Båttur på den heliga floden Ganges
 • Kärleksmonumentet Taj Mahal
 • Boende i ett maharajapalats
 • Den vita staden Udaipur
 • Amritsars gyllene tempel

Dagsprogram
Hösten 2018/Våren 2019

Dag 1 – Avresa.

Äntligen har det blivit dags för avresa från Skandinavien mot Sydostasien för att uppleva Indien. Vi flyger med Qatar Airways via Doha. Flygmåltider ingår.

Dag 2 – Stadsrundtur Delhi. 
Vi ankommer till Indira Gandhi International Airport på morgonen och möts av TEMAs reseledare och lokala guide. Namasté – välkommen till Indien! Vi checkar in på hotellet och du får direkt tillgång till ditt rum. Efter lunch och lite vila gör vi en stadsrundtur I Delhi och ser bland annat en vacker stenbrunn från förhistorisk tid. I det färgstarka kvarteret Hauz Khas, med gemytliga trädgårdar, charmerande butiker och spännande barer botaniserar vi runt. Här finns något för alla. Här finner vi en blandning av gammalt och nytt. Studenter och nyfikna turister. Ett kvarter med mycket färg och smak. (Programmet dag 2 och 3 kan komma att utföras i en annan ordning, beroende på stadens trafik). Vi bor två nätter på hotell i Delhi.  

Dag 3 – Gandhi.   
Efter frukost åker vi till Gandhis hus, eller Birla House som det hette tidigare är ett palatsliknande hus i närheten av Connaught Place i New Delhi. Huset uppfördes av och är uppkallat efter företagarfamiljen Birla. Här tillbringade Mathma Gandhi de sista 144 dagarna av sitt liv och det var här han mördades. I dag finns här ett museum över Gandhi. 

Ett fartfyllt måste är en tur med cykel-rickshaw i de smala gränderna i de äldre stadsdelarna i Delhi. Här förflyttas du snabbt mellan de olika kvarteren. Guld, bröllopsutstyrsel, kryddor och tyger. Vi rekommenderar att du har kameran och mobilen beredd. 

Bland de brittiska monumenten i New Delhi passerar vi den imponerande triumfbågen India Gate, samt besöker Indiens äldsta moské med den berömda minareten Qutab Minar, som med sina 72 meter räknas som ett av Islams underverk.  

Dag 4 - Sarnath.
Vi flyger från Delhi till Varanasi. Ungefär en mil söder om Varanasi ligger Sarnath. Här höll Buddha sin första predikan. Här besöker vi den så kallade Hjortparken, fridfull och avkopplande. Miljontals hinduiska pilgrimer vallfärdar hit till Varanasi, som sägs vara den äldsta, fortfarande bebodda staden i Indien. Det är hinduernas heligaste stad, men Varanasi har även stor betydelse för buddhismen. Om kvällen gör vi ett fascinerande besök vid stentrapporna som vetter ner mot floden Ganges för att uppleva en specielI ljusceremoni. I Varanasi sover vi en natt. 

Dag 5 - Varanasi. 
Floden Ganges har alltid fascinerat människor. Under en båttur i soluppgången ser vi staden långsamt vakna till liv. Det är en magisk känsla. Fromma män och kvinnor strömmar ner mot floden. Många är försänkta i bön eller meditation. Deras hopp är att renas från sina livsynder. En vanlig syn här är även likbålen vid så kallade Ghats eller stentrappor. Traditionen är att få kremeras vid Ganges. Härifrån strös sedan askan i den heligaste av hinduismens alla floder. Efter lunch lämnar vi Varanasi och flyger till Agra. Staden ligger vid floden Yamuna och är mest känd för Taj Mahal. Vi bor en natt i Agra.  

Dag 6 – Taj Mahal. Röda fortet. 
Under förmiddagen väntar ett besök vid Taj Mahal. När detta universella kärleksbevis byggdes sparades varken möda eller pengar. Själva sarkofagen är utförd i agat, lapis lazuli och jaspis. Konsten att skapa dekorativa mönster med hjälp av olikfärgade stensorter, pietre dure, har sina rötter i antiken. Stor möda läggs på att leta fram olika stenars naturliga färgskiftningar och ådringar. Innan avresa från Agra besöker vi fortet med samma namn. (Besöket kan komma att flyttas till dag 5 om vi landar tidigt.)  I det omtalade Jasmintornet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fängslad i åtta år. Härifrån överblickade han sin älskade hustrus imponerande gravmonument, Taj Mahal. Agrafortet är uppfört som en halvmåne och omsluts av en mur. Anläggningen byggdes för de militära styrkorna, men kom senare att förses med bostadskomplex, audienssalar och en stor trädgård.  

Med buss fortsätter vi till Jaipur och avslutar dagen med ett besök vid den kungliga kremeringsplatsen Gator Ki Chhatriyan. Byggnaderna är elegant och sirligt dekorerade med vackra motiv. Området ligger i en lugn och harmonisk del strax utanför Jaipur. Vi bor två nätter i Jaipur.

Dag 7 - Jaipur. 
Jaipur grundades på 1700-talet av kungen och astronomen Sawai Jai Sing. Staden kallas ofta för den rosa staden på grund av dess rosamålade äldre delar. Vi besöker Amberfortet och gör en jeepfärd upp till själva borggården där besöket börjar. Fortet och det tillhörande palatset byggdes 1592 av Maharajan Man Singh. Vi kan bland annat se välbevarade originalmålningar, vackra marmorpelare och njuta vyerna ut i dalgångarna.  

Vi besöker även det ståtliga City Palace, byggt av samme Maharaja. Palatset blev hans nya hem efter att han lämnat Amber Fort. Den kungliga familjen bor fortfarande här. Det finns mycket att se på här. Vi finner bland annat ett textilmuseum, en vapenutställning och flera vackra portaler att beskåda. Hawa Mahal, eller vindarnas palats, är mer en fasad än ett palats. Vi stannar till och beundrar denna berömda byggnad. Här kunde palatsets kvinnor se ut över stadens liv utan att själva bli sedda. Om kvällen får vi en uppvisning av traditionella folkdanser från Rajasthan.

Dag 8 – Rajasthan.
Vår färd fortsätter vidare in i Rajasthan. Dagens mål är ett litet garnisonskloster beläget mitt i Aravallibergen. Klostret är numera känt under namnet Rawla Jojowar och förvandlat till ett arvshotell. Familjens söner Rao och Rani ser till att hotellet lever upp till kundernas förväntningar.  

Under dagen gör vi en resa i ett historiskt tåg från 1930-talet och som beskriver hur lokalbefolkningen transporterade sig mellan lokala byar. Om just denna upplevelse skrev Rudyard Kipling i sin bok; Mannen som ville bli Kung. Vi checkar in på vårt palats-hotell och njuter kvällen. 

Dag 9 – Jojowar.
Efter frukost gör vi en promenad i området och fortsätter därefter vår resa mot Udaipur. Under vägen gör vi ett stopp vid nästa stopp blir vid Ranakpur - mest känt för sitt Jaintempel med 1444 rikligt utsmyckade pelare som lyfter enorma kupoltak. Under eftermiddagen når vi fram till den vita staden Udaipur, en skön stad belägen omgiven av kala bergsmassiv. 

Dag 10 – Udaipur.
Mitt i Udaipur ligger en konstgjord sjö med ett fantastiskt palats. Många byggnader i staden är uppförda i vitglänsande vacker marmor, som bryts i området kring Udaipur. Udaipurs City Palace erbjuder ett fint museum med bland annat välbevarade miniatyrmålningar.

Filmfrekvenser från den gamla James Bond-filmen Octopussy och den nyare Marigold Hotel filmen spelades in här. På tv apparater i gränderna kring palatset flimrar de populäraste scenerna från filmerna än idag. Under dagen gör vi en båttur på den konstgjorda sjön, samt får vara med på en matlagningsdemonstration.

Dag 11 - Amritsars historiska kvarter.
Under morgonen reser vi till Udaipurs flygplats. Flygningen tar oss via Delhi till Amritsar. Efter lunch checkar vi in på vårt hotell i Amritsar. Under eftermiddagen gör vi en promenad nära det gyllene templet när vi besöker hantverkskvarteren i de historiska stadsdelarna. Två övernattningar i Amritsar.

Dag 12 - Amritsars gyllene tempel.Wagah Border.
Amritsar är kanske en av de mest sevärda platserna i Indien för här ligger nämligen Sikhernas heligaste plats, Det gyllene templet. Staden ligger långt från de traditionella resrutterna, och få utländska turister finner hit. Det gyllene templet har en arkitektur som påminner om en blandning av hinduisk och muslimsk arkitektur. Det gyllene templet sägs vara förgyllt med 200 kg bladguld.

Varje eftermiddag vid tiden för solnedgången utspelar sig här vid gränsövergången ett slags orrspel mellan de två länderna. Landsflaggorna hissas ceremoniellt ned, de bägge ländernas soldater marscherar som stolta tuppar och publiken jublar. Detta är en absurd upplevelse. – nästan som en slags gladiatorkamp – men utan insats för livet. Visst finns här rigorösa säkerhetskontroller, det är ju trotsallt en gränsövergång, men det finns också utrymme för fest och lek, färger och indiska souvenirer. Självklart är besöket frivilligt, kanske väljer du hellre att stanna kvar i Amritsar och se mer av staden. Men om du ändå följer med, vågar vi lova dig en mycket annorlunda upplevelse. 

Dag 13 - Hemresa.
Tidig natt äter vi lite frukost och beger oss till flygplatsen. Det har blivit dags för hemresa och vi tackar för oss och önskar på återseende. Avresa med Qatar Airways via Doha till Skandinavien. Hemkomst samma eftermiddag. 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

•Flyg Skandinavien – Delhi, Amritsar – Skandinavien

•TEMA-reseledare

•Inrikesflyg Delhi – Varanasi, Varanasi – Agra, Jodphur – Amritsar

•Samtliga övernattningar

•11 frukostar

•1 lunch

•11 middagar

• Inträden enligt program

RESFAKTA

Dag 1.
Avresa med Qatar Airways från Skandinavien via Doha till Delhi, Indien. Flygmåltider ingår.

Dag 2.
Ankomst till Delhi. Bussutflykt till källan Agrasen Ki Baoli och Haus Khaz. Lunch och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Delhi.

Dag 3.
Bussutflykt till Gandhis hus, färd i cykel-rickshaw, besök vid Qutab Minar och India Gate. Frukost och middag ingår.

Dag 4.
Flyg Delhi – Varanasi, buss till Sarnath ca 32 km. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Varanasi.

Dag 5.
Båttur på floden Ganges. Flyg Varanasi – Agra, ca 615 km. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Agra.

Dag 6.
Besök vid Taj Mahal och Agras röda fort. Buss Agra – Jaipur, ca 240 km. Frukost och middag ingår. Du bor två nätter på hotell i Jaipur.

Dag 7.
Buss Jaipur – Amber t/r, ca 25 km. Besök i Amber Fort inklusive jeepfärd och Maharajans palats. I Jaipur besöker du City Palace. Frukost och middag ingår.

Dag 8.
Buss Jaipur – Jojowar, ca 290 km. Tågresa. Frukost och middag ingår. En natt på Maharadjapalats.

Dag 9.
Buss Jojowar – Udaipur, ca 145 km. Två nätter på hotell i Udaipur. Frukost och middag ingår.

Dag 10.
Besök i Udaipur. Båttur på Lake Pichola. Matlagnings-demonstration. Frukost och middag ingår.

Dag 11.
Flyg Udaipur – Delhi – Amritsar. Kvällsvandring i Amritsar. Två övernattningar i Amritsar. Frukost och middag ingår.

Dag 12.
Stadsrundtur i Amritsar. Besök vid det gyllene templet. Frivilligt besök vid Wagah Border gräns. Frukost och middag ingår.

Dag 13.
Flyg Amritsar – Doha – Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Indien

Folkmängd 1, 33 miljarder

Landets yta 3 287 590 km²

Valuta Rupie

Språk Hindi och engelska är Indiens två officiella språk.

Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristna 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, övriga 3,5 %

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien - Delhi, Amritsar - Skandinavien. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.


Valuta:

Indiska Rupies (INR).

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Växla gärna till dig indisk valuta vid ankomsten till flygplatsen i Delhi. Det är praktiskt att ha små valörer för alla former av dricks.


Dricks ingår inte:

Dricks ingår inte i resans pris,Vår TEMA-guide samlar in 3700 INR per person (ca 500 kr) vid resansbörjan, och sköter om fördelningen till chaufförer, lokalguider, bagagebärareoch restaurangpersonal vid gemensamma måltider med flera


Visum
Visum behövs för resa till Indien och resenärer gör själva sin ansökan. Se mer information på information om visum för resa till Indien.


Klimat:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.


Klimatet i Indien styrs av monsunen i Bengaliska viken. De lämpligaste månaderna för ett besök i dessa länder är från oktober till april.


Klädsel och utrustning:

Under dagarna rör du dig i lätta (och lättvättade) och bekväma bomullskläder. Från december till mitten av februari är morgnar och kvällar oftast kyliga. Det kan även vara svalare vid dåligt väder. Du kan gardera dig med ett ylleplagg och en vindjacka. 

Kläderna bör vara oömma eftersom vi ofta är på utflykt. Den allra viktigaste utflyktsdetaljen är dock ett par bekväma och rejäla skor, väl ingångna och med låg klack och gummisula, för våra promenader i naturen, byarna och städerna.

Tänk på att på vissa heliga platser och vid tempelbesök måste man vara "anständigt" klädd, vilket betyder att kvinnor inte kan gå med bara axlar och både män och kvinnor måste ha täckta ben. Vid dagar med tempelbesök är det bra att ha ett par bekväma skor som är lätta att ta av och på, då du måste ta av skorna. Badkläder bör också tas med då de flesta hotellen har swimmingpool. Packa ner en solhatt och solglasögon. Även solkräm och läppcerat med hög solskyddsfaktor är bra att ha med sig. En ficklampa är också bra att ta med.


Övrigt:

Indien är ett relativt billigt land att vistas i även som turist. I hotellens kafeterior kan du få lunch och mer omfattande indiskt kryddade måltider för en låg kostnad. Vin är dyrt och de vanligaste måltidsdryckerna är öl, lemonad eller mineralvatten. Smycken, broderier, samt konsthantverk är exempel på varor och souvenirer som du kan köpa i Indien. Tänk på detta när du beräknar din reskassa.

Vi vill påminna om att svenska importbestämmelser förbjuder införsel av produkter från utrotningshotade djurarter, som elfenben, skinn från krokodil, fläckiga kattdjur, många ormarter, koraller med mera.

Bussarna i Indien är av god kvalitet, men på grund av dåliga vägar kan bussfärderna bitvis upplevas som obekväma.


Observera:

Vi använder framförallt Flygbolagen IndiGo Airline och Jet Airways.
Biljetterna för inrikesflyget i Indien får du på plats av vår reseledare och agent. Vi använder flygbolagen IndiGo Airline på linjen Delhi - Varanasi, Varanasi - Agra. Flygsträckan Delhi - Amritsar sker med Jet Airways. Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage och 7 kg handbagage. 


Hälsa:

Det är mycket du kan göra själv för att undvika att bli sjuk under resan, bland annat är det viktigt att du tvättar händerna innan du äter och är noga med vad du äter och dricker. Om det inte är tillagat eller går att skala – låt bli att äta det. Skala alltså frukt och avstå från sallader. En potatisskalare för att skala frukt kan vara bra att ha med. Drick inte kranvattnet eller något med is i, utan välj buteljerat vatten, gärna kolsyrat, eller läskedrycker med förseglat lock. Borsta inte tänderna i kranvatten och håll munnen stängd när du duschar. Ta gärna med antiseptiska våtservetter. Tänk också på att inte klappa eller röra lösspringande hundar då många har sjukdomar. Ta med myggmedel för att skydda mot insekter.

Med reservation för ändringar. 

Hotellinformation

 • Antal nätter: 2
 • Ort: AMRITSAR
 • Hyatt

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-02-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2019-02-15
16:25
2019-02-16
00:35
Qatar Airways, 168
Doha
Delhi
2019-02-16
02:25
2019-02-16
08:25
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amritsar
Doha
2019-02-27
03:50
2019-02-27
05:30
Qatar Airways, 549
Doha
Copenhagen
2019-02-27
09:00
2019-02-27
12:45
Qatar Airways, 159
Copenhagen
Stockholm
2019-02-27
15:20
2019-02-27
16:35
SAS, 1424
13 dagar Norra Indiens magi Stockholm 25 230 SEK Fullbokad
2019-02-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-02-15
15:35
2019-02-15
23:40
Qatar Airways, 160
Doha
Delhi
2019-02-16
02:25
2019-02-16
08:25
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amritsar
Doha
2019-02-27
03:50
2019-02-27
05:30
Qatar Airways, 549
Doha
Copenhagen
2019-02-27
09:00
2019-02-27
12:45
Qatar Airways, 159
13 dagar Norra Indiens magi Köpenhamn 25 230 SEK Fullbokad
2019-04-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2019-04-19
17:40
2019-04-20
00:45
Qatar Airways, 168
Doha
Delhi
2019-04-20
02:25
2019-04-20
08:40
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amritsar
Doha
2019-05-01
03:20
2019-05-01
04:55
Qatar Airways, 549
Doha
Copenhagen
2019-05-01
08:00
2019-05-01
13:30
Qatar Airways, 159
Copenhagen
Stockholm
2019-05-01
14:30
2019-05-01
15:40
SAS, 406
13 dagar Norra Indiens magi Stockholm 25 860 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-04-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-04-19
17:25
2019-04-20
00:40
Qatar Airways, 160
Doha
Delhi
2019-04-20
02:25
2019-04-20
08:40
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amritsar
Doha
2019-05-01
03:20
2019-05-01
04:55
Qatar Airways, 549
Doha
Copenhagen
2019-05-01
08:00
2019-05-01
13:30
Qatar Airways, 159
13 dagar Norra Indiens magi Köpenhamn 25 860 SEK 6+ platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose