Norra Indiens magimed Amritsar, Rajasthan och Varanasi

Vår spännande rundresa i Norra Indien inleds med myllret i Delhi och avslutas med det fridfulla gyllene templet i Amritsar. Vi färdas bland dofter, nyfikna leenden och heliga kor.


Rundresan Norra Indiens magi tar oss från Qutab Minar i Delhi till soluppgången på floden Ganges och kärleksbeviset Taj Mahal. I konstens, kulturens och kärlekens Rajasthan bor vi en natt på ett Maharadjapalats förvandlat till hotell. Vi ser dessutom regionens vackraste städer som Jaipur och Udaipur. Rundresan avslutas Amritsar och det Gyllene templet. Vi kommer att uppslukas av Indiens färgstarka kultur och hänföras av landskapet - gör dig redo att förföras!

RESFAKTA

Länder: Indien

Reslängd: 15 dagar

Gruppstorlek: 20-24 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Båttur på den heliga floden Ganges
 • Historisk stadsvandring i Lucknow
 • Kärleksmonumentet Taj Mahal
 • Boende i Deogarh maharadjapalats
 • Amritsars gyllene tempel

Dagsprogram
Våren 2018

Dag 1 – Avresa.

Äntligen har det blivit dags för avresa från Skandinavien mot Sydostasien för att uppleva Indien. Vi flyger med Qatar Airways via Doha. Flygmåltider ingår. 


Dag 2 –  Stadsrundtur Delhi. 

Vi ankommer till Indira Gandhi International Airport tidigt på morgonen och möts av TEMAs reseledare och lokala guide. Namasté – välkommen till Indien! Vi checkar in på hotellet och du får direkt tillgång till ditt rum. Efter frukost och några timmars vila gör vi en stadsrundtur I Delhi och ser bland annat en vacker stenkälla från förhistorisk tid. I det bubblande kvarteret Hauz Khas, med dess gemytliga trädgårdar, charmerande butiker och spännande barer botaniserar vi runt. Här finns något för alla. Här finner vi en blandning av gammalt och nytt. Studenter och nyfikna. Ett rofyllt kvarter med mycket färg och smak. Vi bor två nätter på hotell i Delhi. 


Dag 3 – Gandhi.  

Efter frukost åker vi till Gandhis hus, eller Birla House som det hette tidigare är ett palatsliknande hus i närheten av Connaught Place i New Delhi. Huset uppfördes av och är uppkallat efter företagarfamiljen Birla. Här tillbringade Mathma Gandhi de sista 144 dagarna av sitt liv och det var här han mördades. I dag finns här ett museum över Gandhi.

Ett fartfyllt måste är en tur med cykel-rickshaw i de smala gränderna i de äldre stadsdelarna i Delhi. Här förflyttas du snabbt mellan de olika kvarteren. Guld, bröllopsutstyrsel, kryddor och tyger. Vi rekommenderar att du har kameran och mobilen beredd. 

Bland de brittiska monumenten i New Delhi passerar vi den imponerande triumfbågen India Gate, samt besöker Indiens äldsta moské med den berömda minareten Qutab Minar, som med sina 72 meter räknas som ett av Islams underverk. 


Dag 4 - Sarnath.

Vi flyger från Delhi till Varanasi. Ungefär en mil söder om Varanasi ligger Sarnath. Här höll Buddha sin första predikan. Här besöker vi den så kallade Hjortparken, fridfull och avkopplande. Miljontals hinduiska pilgrimer vallfärdar hit till Varanasi, som sägs vara den äldsta, fortfarande bebodda staden i Indien. Det är hinduernas heligaste stad, men Varanasi har även stor betydelse för buddhismen. Om kvällen gör vi ett fascinerande besök vid stentrapporna som vetter ner mot floden Ganges för att uppleva en specielI ljusceremoni. I Varanasi sover vi en natt.


Dag 5 - Varanasi. 

Floden Ganges har alltid fascinerat människor. Under en båttur i soluppgången ser vi staden långsamt vakna till liv. Det är en magisk känsla. Fromma män och kvinnor strömmar ner mot floden. Många är försänkta i bön eller meditation. Deras hopp är att renas från sina livsynder. En vanlig syn här är även likbålen vid så kallade Ghats eller stentrappor. Traditionen är att få kremeras vid Ganges. Härifrån strös sedan askan i den heligaste av hinduismens alla floder. Efter lunch lämnar vi Varanasi och flyger till Lucknow. Staden ligger i Uttar Pradesh, landets folkrikaste delstat. Lucknow är ett kulturellt centrum. Vi bor två nätter i Lucknow. 


Dag 6 – Lucknow. 

Idag besöker vi Bara Imambara, ett av de största arkitektoniska byggnadsverken i Lucknow. Genom svindlande gångar och korridorer når vi taket och njuter en svindlande utsikt över området. Vi besöker även det residens, varifrån engelsmännen styrde sitt imperium. Kvar finns en vacker trädgård med romantiska ruinbyggnader. Området är populärt bland nyförälskade. På den prestigefyllda internatskolan La Martiniere får vi en rundvandring bland de historiska byggnaderna. 

Vi vandrar i Qaiser Bagh med en lokal expert genom Lucknows gränder och hundraårig historia. Stadens världsberömda kultur blandas med spännande anekdoter. Vi avslutar med lunch och te på Kotwara House.

Om kvällen vandrar vi istället bland grytor och matos i Lucknows matglada kvarter. (Området är stängt under religiösa helgdagar).

 

Dag 7 - Taj Mahal. 

Idag reser vi med buss från Lucknow till Agra. Under eftermiddagen väntar ett besök vid Taj Mahal. När detta universella kärleksbevis byggdes sparades varken möda eller pengar. Själva sarkofagen är utförd i agat, lapis lazuli och jaspis. Konsten att skapa dekorativa mönster med hjälp av olikfärgade stensorter, pietre dure, har sina rötter i antiken. Stor möda läggs på att leta fram olika stenars naturliga färgskiftningar och ådringar. Utanför Agra gör vi också ett besök i en liten landsby. Här blir vi ledsagade av byns egna invånare och får en unik möjlighet att se hur den indiska vardagen ser ut. Vi sover en natt på hotell i Agra. 


Dag 8 – Agra. 

Innan avresa från Agra besöker vi fortet med samma namn. I det omtalade Jasmintornet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fängslad i åtta år. Härifrån överblickade han sin älskade hustrus imponerande gravmonument, Taj Mahal. Agrafortet är uppfört som en halvmåne och omsluts av en mur. Anläggningen byggdes för de militära styrkorna, men kom senare att förses med bostadskomplex, audienssalar och en stor trädgård. Med buss fortsätter vi till Jaipur och avslutar dagen med ett besök vid den kungliga kremeringsplatsen Gator Ki Chhatriyan. Byggnaderna är elegant och sirligt dekorerade med vackra motiv. Området ligger i en lugn och harmonisk del strax utanför Jaipur. Vi bor två nätter i Jaipur. 


Dag 9 - Jaipur. 

Jaipur grundades på 1700-talet av kungen och astronomen Sawai Jai Sing. Staden kallas ofta för den rosa staden på grund av dess rosamålade äldre delar. Vi besöker Amberfortet och gör en jeepfärd upp till själva borggården där besöket börjar. Fortet och det tillhörande palatset byggdes 1592 av Maharajan Man Singh. Vi kan bland annat se välbevarade originalmålningar, vackra marmorpelare och njuta vyerna ut i dalgångarna. 

Vi besöker även det ståtliga City Palace, byggt av samme Maharaja. Palatset blev hans nya hem efter att han lämnat Amber Fort. Den kungliga familjen bor fortfarande här. Det finns mycket att se på här. Vi finner bland annat ett textilmuseum, en vapenutställning och flera vackra portaler att beskåda. Hawa Mahal, eller vindarnas palats, är mer en fasad än ett palats. Vi stannar till och beundrar denna berömda byggnad. Här kunde palatsets kvinnor se ut över stadens liv utan att själva bli sedda. Om kvällen får vi en uppvisning av traditionella folkdanser från Rajasthan. 


Dag 10 – Rajasthan. 

Får färd fortsätter vidare in i Rajasthan. Vårt nästa stopp blir vid Deogarh Mahal där vi checkar in på vårt hotel. Familjen Deogarh förvandlade sitt palats till hotell för några år sedan. Här får vi uppleva hur en välmående familj i Indien har det idag, då delar av familjen fortfarande bor kvar här. Under en resa i ett historiskt tåg från 1930-talet, får vi uppleva hur lokalbefolkningen transporterade sig  mellan byarna Deogarh och Phulad. Om just denna upplevelse skrev Rudyard Kipling i sin bok; Mannen som ville bli Kung. Vi checkar in på hotellet för en natt. 


Dag 11 – Deogarh Mahal. 

Efter frukost gör vi en promenad i Deogarh by. Under eftermiddagen reser vi till den vita staden Udaipur, en skön stad belägen omgiven av kala bergsmassiv. 


Dag 12 – Udaipur. 

Mitt i Udaipur ligger en konstgjord sjö med ett fantastiskt palats. Många byggnader i staden är uppförda i vitglänsande vacker marmor, som bryts i området kring Udaipur. Udaipurs City Palace erbjuder ett fint museum med bland annat välbevarade miniatyrmålningar.  

Filmfrekvenser från den gamla James Bond-filmen Octopussy och den nyare Marigold Hotel filmen spelades in här. På tv apparater i gränderna kring palatset flimrar de populäraste scenerna från filmerna än idag. Under dagen gör vi en båttur på den konstgjorda sjön, samt får vara med på en matlagningsdemonstration. 


Dag 13 - Amritsars historiska kvarter. 

Under morgonen reser vi till Udaipurs flygplats. Flygningen tar oss via Delhi till Amritsar. Vid lunch checkar vi in på vårt hotell i Amritsar. Under eftermiddagen gör vi en promenad nära det gyllene templet när vi besöker hantverkskvarteren i de historiska stadsdelarna. Två övernattningar i Amritsar. 


Dag 14 - Amritsars gyllene tempel. 

Amritsar är kanske en av de mest sevärda platserna i Indien för här ligger nämligen Sikhernas heligaste plats, Det gyllene templet. Staden ligger långt från de traditionella resrutterna, och få utländska turister finner hit. Det gyllene templet har en arkitektur som påminner om en blandning av hinduisk och muslimsk arkitektur. Det gyllene templet sägs vara förgyllt med 200 kg bladguld. 

Under eftermiddagen reser vi till gränsstationen mellan Indien och Pakistan. Det här är den enda gränsövergången mellan Indien och Pakistan i dagsläget. Varje solnedgång instämmer sig här ett pampigt spel mellan de två sidorna.


Dag 15 - Hemresa. 

Efter frukost beger vi oss till flygplatsen. Det har blivit dags för hemresa och vi tackar för oss och önskar på återseende. Avresa med Qatar Airways via Doha till Skandinavien. Hemkomst samma eftermiddag. Flygmåltider ingår.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

•Flyg Skandinavien – Delhi, Amritsar – Skandinavien

•TEMA-reseledare

•Inrikesflyg Delhi – Varanasi, Varanasi – Lucknow, Jodphur – Amritsar (våren 2018)

•Inrikesflyg Delhi – Varanasi, Varanasi – Agra, Jodphur – Amritsar (hösten 2018/våren 2019)

•Samtliga övernattningar

•14 frukostar

•1 lunch

•14 middagar

• Inträden enligt program

RESFAKTA

Dag 1.

Avresa med Qatar Airways från Skandinavien till Delhi, Indien. Flygmåltider ingår.

Dag 2.

Ankomst till Delhi. Bussutflykt till källan Agrasen Ki Baoli och Haus Khaz. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Delhi.

Dag 3.

Bussutflykt till Gandhis hus, färd i cykel-rickshaw, besök vid Qutab Minar och India Gate. Frukost och middag ingår.

Dag 4.

Flyg Delhi – Varanasi, buss till Sarnath ca 32 km. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Varanasi.

Dag 5.

Båttur på floden Ganges. Flyg Varanasi – Delhi – Lucknow, ca 310 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Lucknow.

Dag 6.

Stadsvandring och bussrundtur i Lucknow. Historisk rundvandring med te och kulinarisk kvällsvandring. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7.

Buss Lucknow – Agra ca 330 km. Besök vid Taj Mahal. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Agra.

Dag 8.

Buss Agra – Jaipur, ca 240 km. Besök vid Agras röda fort och Gatore Ki Chhatriayan. Frukost och middag ingår. Du bor två nätter på hotell i Jaipur.

Dag 9.

Buss Jaipur – Amber t/r, ca 25 km. Besök i Amber Fort inklusive jeepfärd och Maharajans palats. I Jaipur besöker du City Palace. Frukost och middag ingår.

Dag 10.

Buss Jaipur – Deogarh, ca 310 km. Tågresa Deogarh – Phulad. Frukost och middag ingår. En natt på Maharadjapalats.

Dag 11.

Buss Deogarh – Udaipur, ca 90 km. Två nätter på hotell i Udaipur. Frukost och middag ingår.

Dag 12.

Besök i Udaipur. Båttur på Lake Pichola. Matlagnings-demonstration. Frukost och middag ingår.

Dag 13.

Flyg Udaipur – Delhi – Amritsar. Kvällsvandring i Amritsar. Två övernattningar i Amritsar. Frukost och middag ingår.

Dag 14.

Stadsrundtur i Amritsar. Besök vid det gyllene templet och Wagah Border. Frukost och middag ingår.

Dag 15.

Flyg Amritsar – Doha – Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Indien

Folkmängd 1 080 miljoner Landets yta 3 287 590 km² Valuta Rupie Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristna 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, övriga 3,5 % Språk Hindi och engelska är Indiens två officiella språk.

Dagsprogram
Hösten 2018/Våren 2019

Dag 1 – Avresa.

Äntligen har det blivit dags för avresa från Skandinavien mot Sydostasien för att uppleva Indien. Vi flyger med Qatar Airways via Doha. Flygmåltider ingår.

Dag 2 – Stadsrundtur Delhi. 
Vi ankommer till Indira Gandhi International Airport tidigt på morgonen och möts av TEMAs reseledare och lokala guide. Namasté – välkommen till Indien! Vi checkar in på hotellet och du får direkt tillgång till ditt rum. Efter frukost och några timmars vila gör vi en stadsrundtur I Delhi och ser bland annat en vacker stenkälla från förhistorisk tid. I det bubblande kvarteret Hauz Khas, med dess gemytliga trädgårdar, charmerande butiker och spännande barer botaniserar vi runt. Här finns något för alla. Här finner vi en blandning av gammalt och nytt. Studenter och nyfikna. Ett rofyllt kvarter med mycket färg och smak. Vi bor två nätter på hotell i Delhi.  

Dag 3 – Gandhi.   
Efter frukost åker vi till Gandhis hus, eller Birla House som det hette tidigare är ett palatsliknande hus i närheten av Connaught Place i New Delhi. Huset uppfördes av och är uppkallat efter företagarfamiljen Birla. Här tillbringade Mathma Gandhi de sista 144 dagarna av sitt liv och det var här han mördades. I dag finns här ett museum över Gandhi. 

Ett fartfyllt måste är en tur med cykel-rickshaw i de smala gränderna i de äldre stadsdelarna i Delhi. Här förflyttas du snabbt mellan de olika kvarteren. Guld, bröllopsutstyrsel, kryddor och tyger. Vi rekommenderar att du har kameran och mobilen beredd. 

Bland de brittiska monumenten i New Delhi passerar vi den imponerande triumfbågen India Gate, samt besöker Indiens äldsta moské med den berömda minareten Qutab Minar, som med sina 72 meter räknas som ett av Islams underverk.  

Dag 4 - Sarnath.
Vi flyger från Delhi till Varanasi. Ungefär en mil söder om Varanasi ligger Sarnath. Här höll Buddha sin första predikan. Här besöker vi den så kallade Hjortparken, fridfull och avkopplande. Miljontals hinduiska pilgrimer vallfärdar hit till Varanasi, som sägs vara den äldsta, fortfarande bebodda staden i Indien. Det är hinduernas heligaste stad, men Varanasi har även stor betydelse för buddhismen. Om kvällen gör vi ett fascinerande besök vid stentrapporna som vetter ner mot floden Ganges för att uppleva en specielI ljusceremoni. I Varanasi sover vi en natt. 

Dag 5 - Varanasi. 
Floden Ganges har alltid fascinerat människor. Under en båttur i soluppgången ser vi staden långsamt vakna till liv. Det är en magisk känsla. Fromma män och kvinnor strömmar ner mot floden. Många är försänkta i bön eller meditation. Deras hopp är att renas från sina livsynder. En vanlig syn här är även likbålen vid så kallade Ghats eller stentrappor. Traditionen är att få kremeras vid Ganges. Härifrån strös sedan askan i den heligaste av hinduismens alla floder. Efter lunch lämnar vi Varanasi och flyger till Agra. Staden ligger vid floden Yamuna och är mest känd för Taj Mahal. Vi bor en natt i Agra.  

Dag 6 – Taj Mahal. Röda fortet. 
Under förmiddagen väntar ett besök vid Taj Mahal. När detta universella kärleksbevis byggdes sparades varken möda eller pengar. Själva sarkofagen är utförd i agat, lapis lazuli och jaspis. Konsten att skapa dekorativa mönster med hjälp av olikfärgade stensorter, pietre dure, har sina rötter i antiken. Stor möda läggs på att leta fram olika stenars naturliga färgskiftningar och ådringar. Innan avresa från Agra besöker vi fortet med samma namn. I det omtalade Jasmintornet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fängslad i åtta år. Härifrån överblickade han sin älskade hustrus imponerande gravmonument, Taj Mahal. Agrafortet är uppfört som en halvmåne och omsluts av en mur. Anläggningen byggdes för de militära styrkorna, men kom senare att förses med bostadskomplex, audienssalar och en stor trädgård.  

Med buss fortsätter vi till Jaipur och avslutar dagen med ett besök vid den kungliga kremeringsplatsen Gator Ki Chhatriyan. Byggnaderna är elegant och sirligt dekorerade med vackra motiv. Området ligger i en lugn och harmonisk del strax utanför Jaipur. Vi bor två nätter i Jaipur.

Dag 7 - Jaipur. 
Jaipur grundades på 1700-talet av kungen och astronomen Sawai Jai Sing. Staden kallas ofta för den rosa staden på grund av dess rosamålade äldre delar. Vi besöker Amberfortet och gör en jeepfärd upp till själva borggården där besöket börjar. Fortet och det tillhörande palatset byggdes 1592 av Maharajan Man Singh. Vi kan bland annat se välbevarade originalmålningar, vackra marmorpelare och njuta vyerna ut i dalgångarna.  

Vi besöker även det ståtliga City Palace, byggt av samme Maharaja. Palatset blev hans nya hem efter att han lämnat Amber Fort. Den kungliga familjen bor fortfarande här. Det finns mycket att se på här. Vi finner bland annat ett textilmuseum, en vapenutställning och flera vackra portaler att beskåda. Hawa Mahal, eller vindarnas palats, är mer en fasad än ett palats. Vi stannar till och beundrar denna berömda byggnad. Här kunde palatsets kvinnor se ut över stadens liv utan att själva bli sedda. Om kvällen får vi en uppvisning av traditionella folkdanser från Rajasthan.

Dag 8 – Rajasthan.
Får färd fortsätter vidare in i Rajasthan. Vårt nästa stopp blir vid Deogarh Mahal där vi checkar in på vårt hotel. Familjen Deogarh förvandlade sitt palats till hotell för några år sedan. Här får vi uppleva hur en välmående familj i Indien har det idag, då delar av familjen fortfarande bor kvar här. Under en resa i ett historiskt tåg från 1930-talet, får vi uppleva hur lokalbefolkningen transporterade sig mellan byarna Deogarh och Phulad. Om just denna upplevelse skrev Rudyard Kipling i sin bok; Mannen som ville bli Kung. Vi checkar in på hotellet för en natt.

Dag 9 – Deogarh Mahal.
Efter frukost gör vi en promenad i Deogarh by. Under eftermiddagen reser vi till den vita staden Udaipur, en skön stad belägen omgiven av kala bergsmassiv.

Dag 10 – Udaipur.
Mitt i Udaipur ligger en konstgjord sjö med ett fantastiskt palats. Många byggnader i staden är uppförda i vitglänsande vacker marmor, som bryts i området kring Udaipur. Udaipurs City Palace erbjuder ett fint museum med bland annat välbevarade miniatyrmålningar.

Filmfrekvenser från den gamla James Bond-filmen Octopussy och den nyare Marigold Hotel filmen spelades in här. På tv apparater i gränderna kring palatset flimrar de populäraste scenerna från filmerna än idag. Under dagen gör vi en båttur på den konstgjorda sjön, samt får vara med på en matlagningsdemonstration.

Dag 11 - Amritsars historiska kvarter.
Under morgonen reser vi till Udaipurs flygplats. Flygningen tar oss via Delhi till Amritsar. Vid lunch checkar vi in på vårt hotell i Amritsar. Under eftermiddagen gör vi en promenad nära det gyllene templet när vi besöker hantverkskvarteren i de historiska stadsdelarna. Två övernattningar i Amritsar.

Dag 12 - Amritsars gyllene tempel.
Amritsar är kanske en av de mest sevärda platserna i Indien för här ligger nämligen Sikhernas heligaste plats, Det gyllene templet. Staden ligger långt från de traditionella resrutterna, och få utländska turister finner hit. Det gyllene templet har en arkitektur som påminner om en blandning av hinduisk och muslimsk arkitektur. Det gyllene templet sägs vara förgyllt med 200 kg bladguld.

Under eftermiddagen reser vi till gränsstationen mellan Indien och Pakistan. Det här är den enda gränsövergången mellan Indien och Pakistan i dagsläget. Varje solnedgång instämmer sig här ett pampigt spel mellan de två sidorna.

Dag 13 - Hemresa.
Efter frukost beger vi oss till flygplatsen. Det har blivit dags för hemresa och vi tackar för oss och önskar på återseende. Avresa med Qatar Airways via Doha till Skandinavien. Hemkomst samma eftermiddag. Flygmåltider ingår.


ALLT DETTA INGÅR I RESAN

•Flyg Skandinavien – Delhi, Amritsar – Skandinavien

•TEMA-reseledare

•Inrikesflyg Delhi – Varanasi, Varanasi – Lucknow, Jodphur – Amritsar (våren 2018)

•Inrikesflyg Delhi – Varanasi, Varanasi – Agra, Jodphur – Amritsar (hösten 2018/våren 2019)

•Samtliga övernattningar

•14 frukostar

•1 lunch

•14 middagar

• Inträden enligt program

RESFAKTA

Indien

Folkmängd 1 080 miljoner Landets yta 3 287 590 km² Valuta Rupie Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristna 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, övriga 3,5 % Språk Hindi och engelska är Indiens två officiella språk.

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien - Delhi, Amritsar - Skandinavien. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.


Valuta:

Indiska Rupies (INR).

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Växla gärna till dig indisk valuta vid ankomsten till flygplatsen i Delhi. Det är praktiskt att ha små valörer för alla former av dricks.


Dricks ingår inte:

Dricks ingår inte i resans pris,Vår TEMA-guide samlar in 3700 INR per person (ca 500 kr) vid resansbörjan, och sköter om fördelningen till chaufförer, lokalguider, bagagebärareoch restaurangpersonal vid gemensamma måltider med flera


Klimat:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.


Klimatet i Indien styrs av monsunen i Bengaliska viken. De lämpligaste månaderna för ett besök i dessa länder är från oktober till april.


Klädsel och utrustning:

Under dagarna rör du dig i lätta (och lättvättade) och bekväma bomullskläder. Från december till mitten av februari är morgnar och kvällar oftast kyliga. Det kan även vara svalare vid dåligt väder. Du kan gardera dig med ett ylleplagg och en vindjacka. 

Kläderna bör vara oömma eftersom vi ofta är på utflykt. Den allra viktigaste utflyktsdetaljen är dock ett par bekväma och rejäla skor, väl ingångna och med låg klack och gummisula, för våra promenader i naturen, byarna och städerna.

Tänk på att på vissa heliga platser och vid tempelbesök måste man vara "anständigt" klädd, vilket betyder att kvinnor inte kan gå med bara axlar och både män och kvinnor måste ha täckta ben. Vid dagar med tempelbesök är det bra att ha ett par bekväma skor som är lätta att ta av och på, då du måste ta av skorna. Badkläder bör också tas med då de flesta hotellen har swimmingpool. Packa ner en solhatt och solglasögon. Även solkräm och läppcerat med hög solskyddsfaktor är bra att ha med sig. En ficklampa är också bra att ta med.


Övrigt:

Indien är ett relativt billigt land att vistas i även som turist. I hotellens kafeterior kan du få lunch och mer omfattande indiskt kryddade måltider för en låg kostnad. Vin är dyrt och de vanligaste måltidsdryckerna är öl, lemonad eller mineralvatten. Smycken, broderier, samt konsthantverk är exempel på varor och souvenirer som du kan köpa i Indien. Tänk på detta när du beräknar din reskassa.

Vi vill påminna om att svenska importbestämmelser förbjuder införsel av produkter från utrotningshotade djurarter, som elfenben, skinn från krokodil, fläckiga kattdjur, många ormarter, koraller med mera.

Bussarna i Indien är av god kvalitet, men på grund av dåliga vägar kan bussfärderna bitvis upplevas som obekväma.


Observera:

Vi använder framförallt Flygbolagen IndiGo Airline och Jet Airways.
Biljetterna för inrikesflyget i Indien får du på plats av vår reseledare och lokala agent. Vi använder flygbolagen IndiGo Airline på linjen Delhi - Varanasi, Varanasi - Lucknow samt Udaipur - Delhi. Flygsträckan Delhi - Amritsar sker med Jet Airways. Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage och 7 kg handbagage. 

Resan blir 2 dagar kortare hösten 2018/våren 2019. 


Hälsa:

Det är mycket du kan göra själv för att undvika att bli sjuk under resan, bland annat är det viktigt att du tvättar händerna innan du äter och är noga med vad du äter och dricker. Om det inte är tillagat eller går att skala – låt bli att äta det. Skala alltså frukt och avstå från sallader. En potatisskalare för att skala frukt kan vara bra att ha med. Drick inte kranvattnet eller något med is i, utan välj buteljerat vatten, gärna kolsyrat, eller läskedrycker med förseglat lock. Borsta inte tänderna i kranvatten och håll munnen stängd när du duschar. Ta gärna med antiseptiska våtservetter. Tänk också på att inte klappa eller röra lösspringande hundar då många har sjukdomar. Ta med myggmedel för att skydda mot insekter.

Hotellinformation

 • Antal nätter: 2
 • Ort: AMRITSAR
 • Hyatt

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-03-09

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2018-03-09
16:55
2018-03-10
00:55
Qatar Airways, 160
Doha
Delhi
2018-03-10
02:25
2018-03-10
08:25
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amritsar
Doha
2018-03-23
03:15
2018-03-23
04:55
Qatar Airways, 551
Doha
Copenhagen
2018-03-23
08:35
2018-03-23
13:15
Qatar Airways, 159
15 dagar Norra Indiens magi Köpenhamn 27465 SEK Förfrågan
2018-03-09

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2018-03-09
16:50
2018-03-10
00:50
Qatar Airways, 168
Doha
Delhi
2018-03-10
02:25
2018-03-10
08:25
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amritsar
Doha
2018-03-23
03:15
2018-03-23
04:55
Qatar Airways, 551
Doha
Stockholm
2018-03-23
07:00
2018-03-23
11:30
Qatar Airways, 167
15 dagar Norra Indiens magi Stockholm 27465 SEK 3 platser kvar Boka
2018-09-28 13 dagar Norra Indiens magi Stockholm 25520 SEK Förfrågan
2018-09-28 13 dagar Norra Indiens magi Köpenhamn 25520 SEK Förfrågan
2018-11-16 13 dagar Norra Indiens magi Stockholm 24660 SEK Förfrågan
2018-11-16 13 dagar Norra Indiens magi Köpenhamn 24660 SEK Förfrågan
2019-02-15 13 dagar Norra Indiens magi Stockholm 24965 SEK Förfrågan
2019-02-15 13 dagar Norra Indiens magi Köpenhamn 24965 SEK Förfrågan
2019-04-19 13 dagar Norra Indiens magi Stockholm 24800 SEK Förfrågan
2019-04-19 13 dagar Norra Indiens magi Köpenhamn 24800 SEK Förfrågan

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose