Nyhet

Nanfang till MacaoGula berg, Crouching Tigers och James Bond

Nanfang brukar på mandarin beteckna södra Kina. Denna nya rutt har destinationer med speciell fascination för kräsna TEMA-resenärer. Vi startar i Nanjing, ”Den södra huvudstaden”, där kejserlig historia samsas med tragedier från andra världskriget. Huangshans heliga berg stod modell för traditionella kinesiska tuschteckningar på sidenrullar och bjuder på några av Kinas största landskapsupplevelser. Efter en rad världsarv avslutar vi i de forna kolonierna Hongkong och Macao.

RESFAKTA

Länder: Kina

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 13 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Huangshans bildsköna berg
 • Bambuskogen från "Crouching Tiger, Hidden Dragons"
 • Tulou-husen i Hongkeng
 • Honkgongs alltid lika snygga skyline
 • Det portugisiska arvet i Macau

Dagsprogram
2020

Dag 1. Avresa mot Mittens rike

Vi flyger bekvämt från Europa till Nanjing. Stadens namn betyder ”Den södra huvudstaden” (Peking betyder ”Den norra huvudstaden”). Denna resa fokuserar södra Kina, som på mandarin kan sammanfattas som Nanfang.

Dag 2. Nanjing i Nanfang
På Yangtzeflodens södra strand, med sina drygt 8 miljoner invånare och ett rikt kulturarv, ligger det välmående Jiangsudistriktets provinshuvudstad Nanjing, även kallat Nanking. Då vi landar på förmiddagen passar vi på att lära känna staden så smått redan på väg in till de centrala delarna när vi passerar den imponerande södra stadsporten, landets största. Dess grund lades redan på 1300-talet och porten är mer en slottsruin än en vanlig port i den en gång så starka stadsmuren som omgav staden. Vi äter också en lokal lunch ute på stan innan vi tidig eftermiddag checkar in på ett centralt beläget hotell.

På kvällen samlas vi för gemensam välkomstmiddag.

Dag 3. Yangtzefloden och Sun Yat-sen
Republiken Kinas grundare och första president, Sun Yat-sen, föddes i södra Kina. Även om han dog i Peking så är det här i Nanjing som hans mausoleum finns, vid foten av Zijinberget. Vi besöker mausoleet som uppfördes mellan 1926–1929 och anses vara den mest förnämliga mausoleet i Kinas moderna historia.

Staden har ett strategiskt läge vid Yangtzefloden och över den spänner här en av de mest imponerande broarna i Kina. Massiv och flera kilometerlång, går den inte att undgå. Något vi inte heller kan undvika i Nanjing är andra världskrigets historia. I december 1937 ockuperade den japanska armén Nanjing och begick fruktansvärda övergrepp på lokalbefolkningen. För att hedra offren öppnades 1985 en minnespark som är en stillsam och tänkvärd plats med såväl lämningar som konstverk. Under dagen besöker vi också den mindre men väl så charmiga äldre stadsdelen. Här ser vi den äldre traditionella arkitekturen och gatuförsäljare med frukt och mycket mer.

Kvällen är öppen för egna aktiviteter och matäventyr. Nanjing är känt för saltad anka; men anka serveras på många olika sätt här i staden. Gatan Dashiba nära Konfuciustemplet och Lejonbron vid Hunan Road är de mest populära platserna för matstånd och lokalt liv.

Dag 4. Tunxi och kalligrafins värld
Kina är ett land av kontraster och det ser vi verkligen idag då vi lämnar storstaden för att bege oss till De gula bergen. Med snabbtåg tar vi oss till Tunxi, Huangshan stad. Det är en mindre, och charmigare stad vid bergskedjan Huangshan här i södra Anhui-provinsen. Området är berömt för sina vackra vyer med spetsiga granittoppar och vindpinade tallar som sticker upp bland molnen. Vi promenerar i den äldre stadsdelen och lär oss vid ett besök i en skrivarstudie om konstnärens fyra skatter, eller verktyg för att producera den allra vackraste kalligrafin.

På kvällen besöker vi en lokal restaurang för att prova på den lokala kokkonsten.

Dag 5. Huangshan, De gula bergen
En heldag i fantasieggande, sagolik bergsmiljö. Vi tar oss upp och nerför berget med kabinbana men likväl innebär dagen en del promenerande på stigar uppe på berget för att komma till de sceniska utsiktsplatserna. Oberoende av säsong är dessa berg en fantastisk upplevelse med spetsiga stenformationer samt träd, buskar och blommor alla utsatta för väder och vind. Kort och gott kan det sammanfattas som att vandra omkring i en klassisk kinesisk tavla.

Dag 6. Bambuskog med tigrar och drakar
Mukengs bambuskog upptar en yta om cirka 6 kvadratkilometer och vi ägnar området en heldag. Om gårdagen var klippor och tallar är dagen mer rullande kullar och bara bambuskog. Det är en grönska och stillhet som ger ett lugn. Men områdets skönhet attraherar också folk från när och fjärran då Mukeng nått internationell kännedom genom Ang Lees film Crouching Tiger, Hidden Dragon som delvis spelades in här. Ett tips är att även denna dag ha promenadvänliga skor.

De gula bergen i sig är ett av Unescos världsarv, men vi finner även byn Xidi här i södra Anhui, som är ett av landets kulturella världsarv. Den pittoreska byn med sin unika gatubeläggning och intrikata bevattningssystem har anor från 900-talet. Vi gör ett besök här innan vi kommer tillbaka till Tunxi efter ytterligare en naturskön heldagsutflykt.

Dag 7. Te, Tangmo och tåg
Huangshan är ett framstående distrikt gällande teproduktion och då just grönt te. Området producerar bland annat så kallat det gröna teet yun wu som betyder moln och dimma. Denna morgon åker vi till hjärtat av regionen för teproduktion för att uppleva te i alla dessa former. Vi börjar med att själva, tillsammans med lokala plockare få en kort upplevelse av det mödosamma jobbet att plocka teblad. Dagen fortsätter med framställningsprocess och det hela avrundas med att vi får ta del av en teceremoni och dricka te tillsammans.

Innan lunch besöker vi också den pittoreska byn Tangmo vid Huangshanbergets fot. Byn bjuder vacker Huizhouarkitektur och är inte helt olikt världarvet Xidi förutom att just inte lika många besökare hittar hit. Vi strosar längs byn kanaler och får sedan en lunch innan det är dags att med höghastighets åka söderut till kusten och den okända men väl så trevliga storstaden Xiamen. Trots ett invånarantal på cirka 3,5 miljoner är det en unik stad belägen på en ö och bjuder på botaniska trädgårdar och stränder. Med tanke på sitt strategiska läge i Taiwansundet har Xiamen historiskt varit en stad med tungt försvar och många befästningar finns att beskåda än idag. Xiamen var också krigsskådeplats under Opiumkriget. Med sitt läge vid havet är fisk och skaldjur populärt vilket också blir serverat vid kvällens middag.

Dag 8. Världsarvshus
I sydsydvästra Fujianprovinsen, drygt tre timmars bussresa från Xiamen finner vi ytterligare ett av Kinas många fascinerande världsarv, Fujian Tulou, som är kluster av jordbrukshus med anor från 1400-talet. Husen är oftast flera våningar höga med cirkulär eller fyrkantig planlösning endast med en entré till innergården. Dessa tulou-hus är byggda i försvarsändamål och kan husera en hel klan med hundratals av Hakka, som är en folkgrupp inom majoritetsfolket han. Människorna här i Yong Ding-länet lever i en gemenskap och i harmoni med naturen som är unik. Det blir en dag med vackra vyer och spännande möten. Först tidig kväll är vi tillbaka i Xiamen.

Dag 9. Xiamen och Kulangsu
Xiamen är som sagt strategiskt beläget på en ö i Taiwansundet. Här flyter också Chiu-lungfloden ut i havet och i dess mynning ligger lilla ön Kulangsu (Gulangyu). Redan 1843 öppnades i Xiamen en kommersiell hamn och Kulangsu blev då platsen där utländska arbetare och delegationer fick bosätta sig. Olika kulturer blandades här och så även arkitekturer. Byggnadsstilarna blandades så man till slut fick sin egen arkitektoniska rörelse, Amoy Deco Style. Amoy var det tidigare namnet på Xiamen. Musik har också spelat en central roll på Kulangsu och här finner vi ett något udda museum, pianomuseet. Ön charmar och är så speciell att även denna plats har hamnat på Unescos världsarvslista!

Efter en gemensam lunch tar vi färjan den korta biten tillbaka till Xiamen för att upptäcka några för staden unika platser såsom det anrika buddhisttemplet Putuo och ”kattgatan” Dingaozai, där just allt går i temat katt, samt det kilometerlånga promenadstråket Zhongshan med 20-tals arkitektur och otvingad shopping, caféer och restauranger.

Dag 10. Hongkong
Resan fortsätter söderut och målet för dagen är Hongkong. Liksom New York säger man att Hongkong är en stad som aldrig sover. Det är folk konstant på stadens gator under dygnets alla timmar. Skyskrapor imponerar och för den som är ute efter shopping, god mat och nöjen kan det knappt bli bättre. Denna kväll äter vi middag ute på vattnet och när vi efter maten återvänder till fastlandet med båt är utsikten spektakulär.

Dag 11. Stadsrundtur och egentid
Under förmiddagen ser TEMAs reseledare till att du får se och lära mer om denna före detta brittiska koloni och asiatiska tiger. Vi åker spårvagn och sampan-båt, ser Avenue of Stars och utsikten från Victoria Peak. Eftermiddagen och kvällen lämnar vi öppna för egna önskemål och upptäckter.

Dag 12. Macao
Äventyret fortsätter efter frukost med en heldag i Macao, en kort färjeresa bort. Liksom Hongkong är det en mångfacetterad stad med sin egen speciella historia. Macao blev européernas första- och sista koloni i Kina. Portugiserna styrde här i över 400 år vilket vi ser arvet av i ruinerna av Sankt Paul-katedralen och vid Senadotorget. Det historiska arvet i Macao har placerat staden på Unescos världarvslista men staden har också en modern sida som ävenså är speciell. Det nya Macao bjuder på kasinon och arkitektur som ett kinesiskt Las Vegas. Och det var här som vi kunde se Daniel Craig som James Bond i Skyfall.

Efter en gedigen stadsrundtur avslutar vi dagen med en avskedsmiddag i portugisisk-macao-tappning innan vi återvänder till Hongkong.

Dag 13. Hemresa
En fullspäckad resa i södra Kina med variation och världsarv (fem stycken) har kommit till ända. Välkommen åter!

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Kina, t/r
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 7 luncher
• 5 middagar 
• Viss måltidsdryck ingår. Vid merparten av inkluderade luncher och middagar erbjuds en (1) dryck som till exempel lokal öl eller läsk.
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst till Nanjing. Utflykt till Zhonghuaslottet. Lunch och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Nanjing.

Dag 3
Stadsrundtur i Nanjing med Sun Yat-sen mausoleum. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Snabbtåg Nanjing – Tunxi. Stadspromenad i Tunxi. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på hotell i Tunxi.

Dag 5
Heldagsutflykt i Huangshan-bergen. Frukost och lunch ingår.

Dag 6
Heldagsutflykt till Mukeng bambuskog och byn Xidi. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7
Snabbtåg Tunxi – Xiamen. Utflykt till teodling med smakprov. Frukost, lunch och middag ingår. Tre övernattningar på hotell i Xiamen.

Dag 8
Besök vid Fujian Tulou. Frukost och lunch ingår.

Dag 9
Utflykt till Kulangsu och stadsrundtur i Xiamen. Frukost och lunch ingår.

Dag 10
Snabbtåg Xiamen – Hongkong. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på hotell i Hongkong.

Dag 11
Stadsrundtur i Hongkong. Frukost ingår.

Dag 12
Färja Hongkong – Macao. Stadsrundtur i Macao. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 13
Flyg Hongkong – Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Kina

Folkmängd 1,39 miljarder
Landets yta 9 600 000 km²
Valuta Yuan
Religion Buddism, taoism och konfucianism (utövas ofta jämsides), minoriteter av kristna och muslimer.
Språk Kinesiska (med flera mycket olika dialekter); de flesta minoriteter har dessutom egna språk

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Nanjing/Hongkong t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Observera
Se till att ha namn, adress och telefonnummer till första hotellet tillgängligt vid ankomst till Kina, då det kan komma att efterfrågas i pass/tullgenomgång.

Övrigt
På kinesiska flygplatser är det inte tillåtet att medföra vare sig alkohol, läsk eller vatten i handbagaget genom säkerhetskontrollen. Flytande mediciner får medföras men öppnas och kontrolleras av säkerhetspersonalen. Efter säkerhetskontroll kan man handla vatten, läsk och tullfria varor. I det incheckade bagaget får endast oöppnade flaskor (med alkoholhaltiga drycker) packas ner. Tändare eller magneter får inte heller medföras. Noggranna kontroller genomförs.

Bussarna i Kina är av god kvalitet, men håller inte alltid samma bekväma standard som i Skandinavien.

Observera
Tågresande i Kina innebär säkerhetsrutiner som nästintill liknar de på flygplatser. Vassa föremål och men även gasfyllda behållare, som till exempel spray for inte medföras oavsett incheckad väska eller handbagage.

Valuta
Kinesisk yuan (CNY).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras på hotellen samt i större butiker och på restauranger.

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.


När du beräknar reskassan, tänk på att Kina är ett eldorado för shopping samt att måltidsdryck till de gemensamma måltiderna inte ingår i resans pris.


Klimat
Nästan hela Kinas klimat styrs av monsunvindarna och under sommaren är luftfuktigheten hög. Under vintersäsongen kan dagarna vara kyliga.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning
Atmosfären på hotellen är relativt informell, även på de bättre hotellen. Under dagarna går du löst och ledigt klädd i oömma kläder. Det är viktigt att du har bra skor med låg klack och gummisula.

Utrustningen beror naturligtvis på årstiden. Hotellen har snabb och bra tvättservice. Under tidig vår och under sen höst bör du ha ett ylleplagg samt ordentlig jacka till hands för dagarna i Huangshan. Regn kan förekomma, så ta med dig regnkläder och gärna ett paraply.

Det finns gott om shoppingmöjligheter, så det är nästan ofrånkomligt att du har med dig mer bagage på hemresan än vad du hade med dig på utresan. Det kan vara bra att ta med sig en extra, hopvikbar shoppingväska/bag.

Dricks
Dricks på denna resa är inte inkluderad och du bör beräkna ett belopp om 350 CNY för dricks till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokalguider och bagagebärare. TEMAs reseledare samlar ihop drickspott vid start av resan och portionerar därefter ut till berörda personer.

Visum
Visum krävs och erhålles innan avresa. Nu finns möjligheten att TEMA kan ordna gruppvisum till er som inte redan ordnat egna visum. För att köpa visumtjänsten till Kina kontaktar ni vår kundtjänst.

Priser per visum:
Norge: 1600 NOK
Sverige: 1600 SEK
Finland: 165 EUR
Danmark: 1250 DKK

För hanteringen behöver vi en passkopia i färg samt ett passfotografi i färg, uppgift om er sysselsättning(inklusive arbetsgivare) samt bokningsnummer och avresedatum. Notera att vi behöver detta senast 2 månader innan avresa alternativt snarast efter bokning. Sänds till passport@temaresor.se eller via post till TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. Detta visum gäller 30 dagar.

Gruppvisumet skickas per post ca 1 vecka innan avresa och då får ni mer information. OBS! Dokumentet ska kunna visas upp både vid inresa och utresa.

Om ni önskar ansöka om visum på egen hand kan ni kontakta Kinesiska ambassadens visumcenter direkt (har kontor i Stockholm och Göteborg). För mer information besök deras hemsida. Notera att vi på TEMA tillhandahåller de bekräftelser (Hotellvoucher och dagsprogram) som ni behöver för att söka visum. Vänligen kontakta oss på passport@temaresor.se så sänder vi er dessa dokument. Notera att turistvisumet är giltigt i 3 månader så därför kan man tidigast ansöka om visum cirka 2 månader innan avresa. Behandlingstid på ambassaden är cirka 4 arbetsdagar. Beräkna dock några extra dagar i marginal. Vänligen ansök om visum i god tid.

Det krävs även kompletterande uppgifter till flygbolaget. Vänligen fyll i dessa uppgifter snarast möjligt på ”Min resa”.

OBS! Visumet kräver att man är minimum två personer. Är ni ensamresande resenär behöver vi därför lägga ihop er visumansökan med andra resenärers ansökan. Det betyder att ni kommer att behöva checka in tillsammans på flygplatsen samt passera säkerhetskontrollen i Kina tillsammans. Detsamma gäller för hemresan. Närmare avresa kommer vi kontakta er med ni varandras kontaktuppgifter så ni kan komma överens om vart ni skall mötas på flygplatsen för incheckningen.

Har ni fler frågor vänligen kontakta vår kundtjänst på; 0771-37 38 39.

Vi behöver även din passkopia senast 40 dagar före avresan. Skicka den till; TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm eller maila den till oss på passport@temaresor.se.

Övrigt
För dig som vill läsa lite mer om Kina innan din resa rekommenderar vi:

Det röda fältet
En roman som utspelas under 1920 och 30-talets kaos med fattigdom, banditer och japansk ockupation. Det är kärlek, grymhet och poesi mot en bakgrund av de oändliga fälten av mörkröd sorghum på Kinas landsbygd.

Vitlöksballaderna
Storslagen roman som har sin handling i nordöstra Kina där vitlöksodlarna gör uppror mot en totalitär och korrumperad byråkrati. Hyllad världen över men fördömdes i Kina pga sitt kontroversiella innehåll.

Ximen Nao och hans sju liv
Den rike godsägaren i Gaomi (Mo Yans födelsort), Ximen Nao skjuts ihjäl av upproriska bönder och förflyttas till dödsriket där underjordens härskare ska bestämma hans framtida öde. Hans dom blir att återfödas som diverse djur under de kommande femtio åren för att uppleva Kina efter revolutionen.

Vi rekommenderar också följande litteratur från och om Mittens rike:
Den harmoniska revolutionen, Ulrika K Engström
Den siste kejsaren, Brian Power
Förste kejsaren av Kina, R W L Guisso
En röd hjältinnas död, Qiu Xiaolong
(deckare i Shanghai miljö)
Shanghai Baby, Wei Hui – (40 000 exemplar brända av kinesiska staten. Ung författarinna, sågs tidigt som en av landets mest lovande författarinnor. Den här bokens innehåll ansågs dock allt för vågat och frispråkigt.)
Vilda Svanar, Jung Chang

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2020-10-31 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2020-10-31
13:00
2020-10-31
15:25
Finnair, 864
Helsinki
Nanjing
2020-10-31
17:50
2020-11-01
08:55
Finnair, 105
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Hong Kong
Helsinki
2020-11-12
10:25
2020-11-12
15:05
Finnair, 102
Helsinki
Gothenburg
2020-11-12
16:30
2020-11-12
17:45
Finnair, 865
13 dagar Nanfang till Macao Göteborg 30 450 SEK 4 platser kvar Boka
2020-10-31 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2020-10-31
14:35
2020-10-31
16:35
Finnair, 810
Helsinki
Nanjing
2020-10-31
17:50
2020-11-01
08:55
Finnair, 105
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Hong Kong
Helsinki
2020-11-12
10:25
2020-11-12
15:05
Finnair, 102
Helsinki
Stockholm
2020-11-12
16:05
2020-11-12
16:05
Finnair, 813
13 dagar Nanfang till Macao Stockholm 29 850 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-10-31 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2020-10-31
13:10
2020-10-31
15:50
Finnair, 954
Helsinki
Nanjing
2020-10-31
17:50
2020-11-01
08:55
Finnair, 105
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Hong Kong
Helsinki
2020-11-12
10:25
2020-11-12
15:05
Finnair, 102
Helsinki
Copenhagen
2020-11-12
17:45
2020-11-12
18:30
Finnair, 959
13 dagar Nanfang till Macao Köpenhamn 30 250 SEK 5 platser kvar Boka
2020-11-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2020-11-14
13:00
2020-11-14
15:25
Finnair, 864
Helsinki
Nanjing
2020-11-14
17:50
2020-11-15
08:55
Finnair, 105
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Hong Kong
Helsinki
2020-11-26
10:25
2020-11-26
15:05
Finnair, 102
Helsinki
Gothenburg
2020-11-26
16:30
2020-11-26
17:45
Finnair, 865
13 dagar Nanfang till Macao Göteborg 30 490 SEK 4 platser kvar Boka
2020-11-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2020-11-14
14:35
2020-11-14
16:35
Finnair, 810
Helsinki
Nanjing
2020-11-14
17:50
2020-11-15
08:55
Finnair, 105
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Hong Kong
Helsinki
2020-11-26
10:25
2020-11-26
15:05
Finnair, 102
Helsinki
Stockholm
2020-11-26
16:05
2020-11-26
16:05
Finnair, 813
13 dagar Nanfang till Macao Stockholm 29 950 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-11-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2020-11-14
13:10
2020-11-14
15:50
Finnair, 954
Helsinki
Nanjing
2020-11-14
17:50
2020-11-15
08:55
Finnair, 105
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Hong Kong
Helsinki
2020-11-26
10:25
2020-11-26
15:05
Finnair, 102
Helsinki
Copenhagen
2020-11-26
17:45
2020-11-26
18:30
Finnair, 959
13 dagar Nanfang till Macao Köpenhamn 30 350 SEK 6 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.