Malaysia med Borneohos orangutanger och näsapor

Under två veckor i Malyasia upptäcker vi såväl fastland som djungelön Borneo. Upplevelserna inkluderar besök vid såväl teplantage, Mount Kinabalu och världsarvstaden Melaka. Resan börjar i huvudstaden, den kulturella smältdegeln Kuala Lumpur - med landmärket framför andra, Petronas Tower. På Borneo besöker vi ett rehabiliteringscenter för orangutanger och gör oförglömliga safariturer med båt på floden Kinabatangan. I Kota Kinabalu avrundas resan på lyxig resort direkt vid havet. Här njuter vi med sol, bad och snorkling i den marina nationalparken Tunku Abdul Rahman.

RESFAKTA

Länder: Malaysia

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 14 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Stadsvandring i Kuala Lumpur
 • Orangutangcentret i Sepilok
 • Safari längs Kinabatanganfloden
 • Vandring i Mount Kinabalu nationalpark
 • Besök i Tunku Abdul Rahman nationalpark

Dagsprogram
Vinter 2019/20

Dag 1 - Avresor from 2019-11-01 till 2020-04-30
Avresa från Skandinavien via Amsterdam till Kuala Lumpur (vissa avresor flyger med Turkish Airlines och då flyg via Istanbul). 

Dag 2 - Ankomst Malaysia
Du anländer Kuala Lumpurs moderna flygplats och möts av din Temareseledare. Vi beger oss direkt in till huvudstadens centrum. Kuala Lumpur kallas i folkmun kort och gott KL. Och efter just en kort transfer checkar vi in på vårt hotell för de första två nätterna som vi spenderar här i KL. 

På kvällen samlas vi och avnjuter en välkomstmiddag och din reseledare ger dig nu en introduktion till landet och de upplevelser som ligger framför er. 

Dag 3 - Petronas Tower och KLs historiska center
Att bege sig upp i Petronas Twin Towers räknas nästan som ett "måste" bland stadens sevärdheter och därför ser vi till att inkludera ett besök denna morgon.

Denna dag promenerar vi, och använder lokala transportmedel som metro och KL monorail. Detta moderna tåg, vars räls löper på pelare över biltrafiken, tar dig till det historiska Kuala Lumpur. Vi börjar med en guidad vandring vid malajernas viktigaste landmärke, Dataran Merdeka, Självständighetstorget. Här hissades landets egen flagga för första gången vid självständigheten den 31 augusti 1957.

Vandringen passerar Central Market som en gång var en fiskmarknad. Idag säljs istället hantverk från Malaysias alla hörn här. Vid Sze Yah-templet kommer vi in i Chinatown och även här finns en marknad med trevlig shopping. Det moderna Kuala Lumpur är starkt influerat av västerländskt arkitektur, men historien och det lokala malajsiska livet är ständigt närvarande. Det är en vibrerande stad med en rik och färgstark historia som fascinerar. Under promenaden äter vi också en lokal lunch på en mysig, liten restaurang i Chinatown.

Det blir också tid för att själv utforska mer av Kuala Lumpur eller njuta hotellets poolområde, innan vi träffas igen för middag tillsammans.

Dag 4 - Batugrottor, bladapor och lysmaskar
Förmiddagen har du till eget förfogande att utforska mer av staden. Först efter lunch träffas vi igen och ger oss ut på en eftermiddags- och kvällsutflykt. 

Den första anhalten är Batugrottorna med ett rikt utsmyckat hindutempel, byggt till guden apguden Hanumans ära. Häromkring är därför apor fredade och du lär möta flera i de branta trapporna upp till templet. 

Vidare på vår tur kommer vi till en tennfabrik där vi får lära mer om tennhantverk och se var de fina Formel-1 troféerna gjuts. Melawati Hills bjiuder därefter på fin utsikt över Selangorfloden och fiskebyarna längs med vattnet. Även här trivs aporna och vi ser med största sannolikhet såväl bladapor som markattor. Vid vattenbrynet njuter vi dagens middag med havet som förtecken. När mörkret sänker sig ger vi oss ut på en båttur för att se lysmaskarna som trivs längs med floden. 

Dag 5 - Melaka flodkryss och peranakan-lunch
Det har blivit dags att lämna huvudstaden och istället bege oss söderut till portugisernas gamla fäste, Melaka (andra stavningar såsom Malacca/Malacka kan påträffas). Den gamla stadskärnan är en historisk och kulturell smältdegel som sedan 2008 är listat som ett av Unescos världsarv. Vi lär känna staden bättre såväl med buss och till fots, men också med en båttur på Melakafloden. Vi ser St Paul kyrkans ruiner och det äldsta kinesiska templet i Malaysia, samt besöker det intressanta Baba & Nyonya-muséet. 

Vid lunch får vi också smaka den speciella matkulturen för regionen. Även denna är en blandning med mycket kinesiska förtecken och går under namnet Peranakan.  

Kvällen på egen hand och du kan strosa på Jonker Street med sina antikbutiker. Här finner man även matmarknaden och du kan lätt avnjuta en egen middag vid något matstånd eller nån av alla vanliga restauranger som också finns här.

Dag 6 - Flyg till Borneo och stadsrundtur i Sandakan
På morgonen flyger vi till Borneo och Sabah. Delstaten kallas också "The land below the wind", eftersom området ligger söder om det orkanbälte som annars ofta drabbar regionen.Vi anländer till Sandakan mitt på dagen och äter lunch på koloniala English Tea House innan vi upptäcker lite mer av Sandakan. 

Senare på eftermiddagen checkar vi in på vårt fina hotell i hjärtat av Sandakan. Hotellet ligger vid hamnen direkt på Waterfront Promenade med direkt access till Harbour Square Mall. 

Dag 7 - Orangutanger, björnar och nattsafari
Vi börjar dagen på Sepiloks rehabiliteringscenter för orangutanger. Djuren som finns här har tagits om hand för att de är skadade eller för att de konfiskerats ur illegal fångenskap. I reservatet ges de vård och rehabilitering i syfte att återanpassa dem till det vilda igen. Från gångbryggor i den tropiska regnskogen kan vi njuta av de fantastiska djuren.Vill du bidra ytterligare till Sepiloks rehabiliteringscenter och bistå i kampen för orangutangernas överlevnad i det vilda kan du adoptera en orangutang. Du får ett certifikat, foton och din adoptivapas personliga histora på pränt. Därutöver får du uppdateringar två gånger per år om hur din adept mår. Läs vidare om adoptionen här.

I början av 2014 öppnade ytterligare ett rehabiliteringscenter i Sepiloks gröna omgivningar, nämligen The Bornean Sun Bear Conservation Centre (BSBCC). Detta har skapats för att omhänderta illegalt tillfångatagna Malajbjörnar, den minsta björnarten i världen. Här får de en dräglig tillvaro, samtidigt som forskning bedrivs för att lära mer om björnen och dess behov.

Vi fortsätter längre in i Borneos fantastiska natur och byter så småningom från buss till flodbåt. Resans mål är Bilit vid Kinabatanganfloden. Lodgen är byggd på pålar och smälter väl in i sin omgivning. 

Efter middagen är det dags för nattsafari på floden.

Dag 8 - Safari och trek längs Kinabatanganfloden
Fågellivet är mycket rikt. Kanske vaknar du till lätet från någon av de åtta arter näshornsfåglar som lever här. Redan vid kl 6 sätter vi oss i båten för en morgontur. Horisonten ändrar färg dramatiskt när solen går upp. Även färggranna fåglar gör morgonen minnesvärd. Troligtvis ser du eleganta hägrar och olika kungsfiskare liksom snabba biätare, med sina typiskt långa näbbar. Det är dock inte bara fåglar som fångar din uppmärksamhet. Krokodiler finns och kanske kommer någon upp på en strandbank för att värma sig lite i morgonsolen. Efter ca 1,5 timme är du tillbaka på lodgen för frukost.

Under förmiddagen gör vi en kortare djungeltrek där vi kan se närmare på framförallt närområdets flora. Men vi försöker också lära oss mer om för oss annorlunda insekter och grodor. 

På eftermiddagen beger vi oss åter ut på floden för att se försöka se mer av faunan. Kinabatanganfloden har det största koncentratet av vilt på Borneo och chansen är stor att du får se gibbon och makaker. Mycket ska dock till för att du ska få se pygmeelefanten, men förhoppningsvis ser du den utseendemässigt udda näsapan, Proboscis monkey.

(WWF bedriver ett projekt för att bevara livet längs Kinabatangan och återskapa de naturliga förutsättningarna för faunan längs floden. Läs mer om detta på WWF Corridor of life).

Dag 9 - Fladdermöss och flodmänniskor
Denna morgon beger vi oss till Batu Tuluq-grottan som vi finner i ett isolerat kalkstensberg. Denna naturens konstverk tillhör Labangs kalkstenformationer som beräknas bildats för 20-25 miljoner år sedan. Det är en plats som som använts för begravningar för 500-900 år sedan och här har man funnit ett unikt kulturarv. 

Under dagen gör vi ett besök i själva Bilit by och träffar Orang Sungei, vilket betyder folket från floden på malajsiska. Det är ett av Sabahs många etniska minoriteter och de har en mycket intressant kultur och historia att dela med sig av. 

Under eftermiddagen gör vi en utflykt till ytterligare en grottöppning för att se fladdermössen ge sig ut på sin nattjakt. När mörkret sedan lagt sig är du tillbaka på lodgen för middag och en skön natts sömn till regnskogens ljud.

Dag 10 - Quailey's Hill och fiskmassage

Vi lämnar nu livet vid floden och resan fortsätter in mot de centrala delarna av Sabah. I det kuperade inlandet vid Quailey's Hill får vi ta del av den tragiska historien om Sandakans dödsmarscher på 1940-talet. Under andra världskriget ockuperade japanerna Borneo och tvingade tusentals krigsfångar, såväl lokalbefolkning som allierade soldater, ut på sinnlösa marscher i den ogenomträngliga regnskogen. Av över tvåtusen allierade soldater som hölls som krigsfångar överlevde endast sex.

Här i inlandet breder vida teplantager ut sig och på en av dessa äter vi lunch. 

Det är en längre färd tvärs genom Sabahprovinsen och vi gör ytterligare stop, bland annat vid Tagal Morolifloden där du kan uppleva en naturlig fiskmassage. Här kan du vada ut en liten bit och känna hur fiskarna försiktigt nafsar bort gammal hud från fötter och ben. Kul och lite kittligt.

Vid Kinabalu National Park ser vi Sydostasiens högsta berg, 4 095 meter höga Mount Kinabalu. Parken är en botanists paradis. Här växer över 1500 orkidéearter och 26 olika slags rhodedendron. Därtill finns över 300 fågelarter representerade här. Bland all denna flora och till ackompanjemang av fågelsång sträcker vi på benen innan vi fortsätter den sista biten ned till kusten och delstatens huvudstad Kota Kinabalu. 

Väl framme vid kusten checkar vi in på vår 5-stjärniga resort för de tre sista nätterna. 

Dag 11 - Tunku Abdul Rahman Marine Park
Vi tillbringar dagen i Tunku Abdul Rahman Marine Park. Området är känt för sitt klara vatten och vackra korallrev där du får chans att snorkla och bada i havet (Snorklingsutrustning ingår ej). 

På ön Raya gör vi ett besök på Marine Ecology Research Center. Här lär du dig mer om vad som finns under ytan och får chans att känna på sjögurka och andra exotiska ting i en så kallad "touch-pool. 

Dag 12 - Sol- och bad
Njut ett härligt klimat, sol och bad när du smälter dina intryck från en innehållsrik resa. Dagen är din egen att forma efter eget behag.

På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.

Dag 13 - Avresa från Borneo
Tid för avkoppling fram till avfärd under eftermiddagen mot Kota Kinabalus flygplats. Byte av flyg sker i Kuala Lumpur för vidare färd mot Skandinavien.

Dag 14 - Ankomst Skandinavien
Ankomst till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 9 luncher
• 7 middagar
• Flygmåltider ingår
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst Kuala Lumpur. Ankomsttransfer 60 km. Middag ingår. Tre övernattningar på hotell i centrala Kuala Lumpur.

Dag 3
Utflykt med besök i Petronas Tower och stadsvandring. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4
Eftermiddag- och kvällsutflykt till Batugrottorna, Melawati Hills och Selangorfloden. Frukost och middag ingår.

Dag 5
Kuala Lumpur – Melaka, 160 km. Stadsrundtur i Melaka. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Melaka.

Dag 6
Melaka – Sandakan, flyg 2 tim 45 min. Bussresor ca 90 km. Stadsrundtur i Sandakan. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Sandakan.

Dag 7
Sandakan – Bilit, buss 100 km. Besök till Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre och det nya Bornean Sun Bear Conservation Centre. Nattsafari med båt. Frukost, lunch och middag ingår. Tre övernattningar på lodge vid Kinabatanganfloden.

Dag 8

Morgon- och eftermiddagssafari med båt, samt djungeltrek. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 9
Utflykt till kalkstensgrottor och besök i lokal by. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 10
Bilit – Kota Kinabalu, buss 350 km. Quailey's Hill och fiskmassage. Frukost och lunch ingår. Tre övernattningar på resort i Kota Kinabalu.

Dag 11
Dagsutflykt i Tunku Abdul Rahman Marine Park. Frukost och lunch ingår.

Dag 12
Sol- och baddag. Frukost och avskedsmiddag.

Dag 13
Ledig dag fram till avresa. Flyg från Kota Kinabalu via Kuala Lumpur till Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 14
Ankomst Skandinavien.

Malaysia

Folkmängd
27,5 miljoner Landets yta
329 758 km² Religion
Islam dominerar; minoriteter av hinduer, sikher, kristna, buddister och konfucianer Valuta
Ringgit Språk
Malajiska (bahasa malaysia) är officiellt språk; kinesiska är största minoritetsspråk; engelska används ofta som affärsspråk

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Kuala Lumpur t o r samt inrikesflyg Kuala Lumpur – Sandakan och Kota Kinabalu – Kuala Lumpur, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om inget annat anges.

Flygningen Kuala Lumpur – Sandakan och Kota Kinabalu – Kuala Lumpur bokas lokalt på plats och den flygbiljetterna erhåller du under resans gång när du är på plats i Malaysia. Flygbolag på dessa sträckor kan variera, vikt på incheckat bagage sätts då till min/max 20 kg per person.  

Valuta
Ringgit (MYR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras vanligtvis i Malaysia.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

I Malaysia är det sommar året om. Landet har ett varmt, tropiskt klimat med allmänna temperaturer på mellan 21–32 grader. I sydväst förekommer monsuner under månaderna april till oktober. I de nordvästra delarna av Malaysia förkommer monsuner från oktober till februari.

På Borneo gäller generellt ett tropiskt klimat med regn året runt, med mest nederbörd från maj fram till oktober. Det är dock mest korta eftermiddagsskurar med klart väder både före och efter. Januari till mars är det förhållandevis lite regn i hela Sabah-provinsen.

Klädsel
Tunna, luftiga kläder är att rekommendera. Heltäckt sko med gummisula bör också användas då en del promenader och i/urstigning i båtar förekommer på resan. Ett bra regnställ, regnjacka eller poncho är en nödvändighet; speciellt lämpligt vid flodturerna på Kinabatanganfloden. Malaysia är ett muslimskt land och vid besök till tempel ska axel och knän vara täckta, vilket gäller för både män och kvinnor.

Dricks
Gemensam dricks är inte inkluderad i denna resa. Istället rekommenderar vi dig att räkna med 200 MYR till chaufförer, restaurangpersonal och vid inkluderade aktiviteter. Betalas på plats till vår Temareseledare som sköter fördelningen.

Att ge dricks handlar först och främst om att visa sin uppskattning med positiva extratjänster. T.ex. en slant motsvarande en eller ett par tior per dag till en duktig chaufför, 10–15 procent på restaurangnotan om maten och servicen var god, och en slant till den som bär bagaget till hotellrummet. I Sverige är dricks för många av dessa tjänster redan inkluderade i priset, t.ex. på taxikvittot eller restaurangnotan. Så är sällan fallet utomlands.

Övrigt
Vissa sedvänjor i Malaysia känner man igen sig i, andra inte. Detta gör det ett spännande land att resa i. Vår typiska punktlighet håller man inte så hårt på men att ta av sig skorna när man besöker någons hem, eller en moské till exempel är ett måste. Om du skulle äta något med händerna, ska du också komma ihåg att använda din högra hand, då vänster hand enligt muslimsk kultur används när man besöker toaletten.

Musik och trafik kan ibland vara högljudd. Men generellt så är malajerna lågmälda och ganska återhållsamma i sitt kroppsspråk. Skulle du, väl på plats, bli upprörd så hjälper det med andra ord inte att höja rösten och fäkta med armarna.

Observera
Vid besök på Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre kan kameraavgift begäras om man har avancerad utrustning; vid 400mm objektiv hela 1.000 MYR. Även vid Gomantong/fladdermusgrottan har man infört en kameraavgift a 30 MYR. 

Hotell 2019-20

From november 2019 bor vi i Kuala Lumpur på Meliá Kuala Lumpur.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-11-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2019-11-10
17:20
2019-11-10
19:35
K L M, 1116
Amsterdam
Kuala Lumpur
2019-11-10
20:50
2019-11-11
15:50
K L M, 809
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2019-11-22
23:50
2019-11-23
05:55
K L M, 810
Amsterdam
Stockholm
2019-11-23
08:20
2019-11-23
10:25
K L M, 1107
14 dagar Malaysia med Borneo Stockholm 30 590 SEK Förfrågan
2019-11-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2019-11-10
17:20
2019-11-10
18:55
K L M, 1162
Amsterdam
Kuala Lumpur
2019-11-10
20:50
2019-11-11
15:50
K L M, 809
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2019-11-22
23:50
2019-11-23
05:55
K L M, 810
Amsterdam
Gothenburg
2019-11-23
08:00
2019-11-23
09:30
K L M, 1153
14 dagar Malaysia med Borneo Göteborg 29 950 SEK 2 platser kvar Boka
2019-11-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-11-10
17:25
2019-11-10
18:55
K L M, 1132
Amsterdam
Kuala Lumpur
2019-11-10
20:50
2019-11-11
15:50
K L M, 809
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2019-11-22
23:50
2019-11-23
05:55
K L M, 810
Amsterdam
Copenhagen
2019-11-23
07:50
2019-11-23
09:10
K L M, 1125
14 dagar Malaysia med Borneo Köpenhamn 31 390 SEK 2 platser kvar Boka
2019-12-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2019-12-22
17:25
2019-12-22
22:55
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Kuala Lumpur
2019-12-23
01:45
2019-12-23
17:15
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2020-01-03
23:40
2020-01-04
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Gothenburg
2020-01-04
09:20
2020-01-04
10:55
Turkish Airlines, 1797
14 dagar Malaysia med Borneo Göteborg 37 990 SEK 2 platser kvar Boka
2019-12-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2019-12-22
18:00
2019-12-22
23:10
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2019-12-23
01:45
2019-12-23
17:15
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2020-01-03
23:40
2020-01-04
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2020-01-04
09:30
2020-01-04
10:55
Turkish Airlines, 1783
14 dagar Malaysia med Borneo Köpenhamn 37 890 SEK Förfrågan
2019-12-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2019-12-22
17:35
2019-12-22
23:05
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Kuala Lumpur
2019-12-23
01:45
2019-12-23
17:15
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2020-01-03
23:40
2020-01-04
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Stockholm
2020-01-04
09:05
2020-01-04
10:45
Turkish Airlines, 1793
14 dagar Malaysia med Borneo Stockholm 38 150 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-01-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2020-01-19
17:20
2020-01-19
19:35
K L M, 1116
Amsterdam
Kuala Lumpur
2020-01-19
20:50
2020-01-20
15:50
K L M, 809
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2020-01-31
23:50
2020-02-01
05:55
K L M, 810
Amsterdam
Stockholm
2020-02-01
08:20
2020-02-01
10:25
K L M, 1107
14 dagar Malaysia med Borneo Stockholm 33 800 SEK 4 platser kvar Boka
2020-01-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2020-01-19
17:20
2020-01-19
18:55
K L M, 1162
Amsterdam
Kuala Lumpur
2020-01-19
20:50
2020-01-20
15:50
K L M, 809
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2020-01-31
23:50
2020-02-01
05:55
K L M, 810
Amsterdam
Gothenburg
2020-02-01
08:00
2020-02-01
09:30
K L M, 1153
14 dagar Malaysia med Borneo Göteborg 33 990 SEK Förfrågan
2020-01-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-01-19
17:25
2020-01-19
18:55
K L M, 1132
Amsterdam
Kuala Lumpur
2020-01-19
20:50
2020-01-20
15:50
K L M, 809
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2020-01-31
23:50
2020-02-01
05:55
K L M, 810
Amsterdam
Copenhagen
2020-02-01
07:50
2020-02-01
09:10
K L M, 1125
14 dagar Malaysia med Borneo Köpenhamn 35 150 SEK 6 platser kvar Boka
2020-02-23 14 dagar Malaysia med Borneo Göteborg 30 790 SEK 4 platser kvar Boka
2020-02-23 14 dagar Malaysia med Borneo Köpenhamn 30 890 SEK 4 platser kvar Boka
2020-02-23 14 dagar Malaysia med Borneo Stockholm 30 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-03-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-03-08
17:20
2020-03-08
18:50
K L M, 1132
Amsterdam
Kuala Lumpur
2020-03-08
20:45
2020-03-09
15:50
K L M, 809
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2020-03-20
23:50
2020-03-21
05:55
K L M, 810
Amsterdam
Copenhagen
2020-03-21
07:55
2020-03-21
09:15
K L M, 1125
14 dagar Malaysia med Borneo Köpenhamn 29 990 SEK 2 platser kvar Boka
2020-03-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2020-03-08
17:20
2020-03-08
19:35
K L M, 1116
Amsterdam
Kuala Lumpur
2020-03-08
20:45
2020-03-09
15:50
K L M, 809
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2020-03-20
23:50
2020-03-21
05:55
K L M, 810
Amsterdam
Stockholm
2020-03-21
08:20
2020-03-21
10:25
K L M, 1107
14 dagar Malaysia med Borneo Stockholm 29 990 SEK 6 platser kvar Boka
2020-03-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2020-03-08
17:45
2020-03-08
19:15
K L M, 1160
Amsterdam
Kuala Lumpur
2020-03-08
20:45
2020-03-09
15:50
K L M, 809
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Amsterdam
2020-03-20
23:50
2020-03-21
05:55
K L M, 810
Amsterdam
Gothenburg
2020-03-21
08:05
2020-03-21
09:35
K L M, 1153
14 dagar Malaysia med Borneo Göteborg 29 990 SEK 2 platser kvar Boka
2020-04-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2020-04-05
17:25
2020-04-06
00:40
Qatar Airways, 160
Doha
Kuala Lumpur
2020-04-06
02:05
2020-04-06
15:00
Qatar Airways, 848
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Doha
2020-04-17
20:50
2020-04-17
23:30
Qatar Airways, 849
Doha
Copenhagen
2020-04-18
01:35
2020-04-18
07:05
Qatar Airways, 161
14 dagar Malaysia med Borneo Köpenhamn 32 590 SEK 4 platser kvar Boka
2020-04-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2020-04-05
17:40
2020-04-06
00:45
Qatar Airways, 168
Doha
Kuala Lumpur
2020-04-06
02:05
2020-04-06
15:00
Qatar Airways, 848
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Doha
2020-04-17
20:50
2020-04-17
23:30
Qatar Airways, 849
Doha
Stockholm
2020-04-18
01:50
2020-04-18
07:15
Qatar Airways, 169
14 dagar Malaysia med Borneo Stockholm 32 950 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-04-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2020-04-05
15:45
2020-04-05
16:35
SAS, 439
Copenhagen
Doha
2020-04-05
17:25
2020-04-06
00:40
Qatar Airways, 160
Doha
Kuala Lumpur
2020-04-06
02:05
2020-04-06
15:00
Qatar Airways, 848
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Doha
2020-04-17
20:50
2020-04-17
23:30
Qatar Airways, 849
Doha
Copenhagen
2020-04-18
01:35
2020-04-18
07:05
Qatar Airways, 161
Copenhagen
Gothenburg
2020-04-18
08:20
2020-04-18
09:05
SAS, 434
14 dagar Malaysia med Borneo Göteborg 35 690 SEK 4 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.