Sydostasiens olika världarSingapore, Malaysia och Indonesien

En mångfacetterad och mångkulturell rundresa i denna magiska del av Asien. Här blandar vi moderna metropoler med huvudjägare på Borneo, sol och bad på Penang, samt matlagning hos lokal familj. På Java kommer vi till Ostindiska kompaniets Batavia, dagens moderna Jakarta. I Yogjakarta besöker vi världsarvstemplen Prambanan och Borobudur. Resan avrundas på gröna och hinduiska Bali, där de två sista dagarna erbjuder sköna bad på resort vid Sanurstranden.


RESFAKTA

Länder: Singapore, Malaysia, Indonesien

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 21 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Singapore med Clarke Quay och botaniska trädgården
 • Orangutang rehabcenter på Borneo
 • Georgetown och strandliv på Penang
 • Världsarvs-templen Prambanan och Borobudur på Java
 • Bali med risterasser, avkoppling och sin egen hinduism

Dagsprogram
2020

Dag 1. Tre länder i Asien
Avresa med flyg från Skandinavien. Nu startar denna innehållsrika rundresa i Sydostasien som kommer att ta dig genom tre vitt skilda länder: Singapore, Malaysia och Indonesien. 

Dag 2. Singapore & Clark Quay

Efter den bekväma men långa flygningen möter TEMAs reseledare på Singapores flygplats, Changi. Singa och pura är malajiska ord för lejon respektive stad. Enligt folktraditionen var den första levande varelsen som stadens grundare såg ett lejon. En av attraktionerna vi ser under stadsrundturen är The Merlion, Singapores symbol, som har ett lejons huvud på en fiskkropp. I Singapore bor vi två nätter.

Första kvällen samlas vi för en kort promenad längs Singaporefloden till Clarke Quay. Området bestod en gång i tiden av stora lagerlokaler för den intensiva handeln som ägde rum i flodmynningen. Idag är de anrika hamnkvarteren något av stadens nöjescentrum med ett stort utbud av restauranger, caféer och utomhusbarer. Vi äter välkomstmiddag vid hamnkvarteren längs Singapore River.

Dag 3. Sightseeing i Singapore 
Efter en god frukostbuffé på hotellet är det dags för en stadsrundtur i denna metropol. Singapores nationalblomma är en vacker orkidée. Denna och mycket annat vackert finns att beskåda i Singapores botaniska trädgård som vi besöker under förmiddagen. Den botaniska trädgården är också det lilla landets världsarv uppfört på Unescos lista.

Det moderna Singapores grundare skulle man kunna kalla Sir Thomas Stamford Raffles, som var tjänsteman vid Brittiska Ostindiska Kompaniet. Han undertecknade ett fördrag med sultanen av Johor 1819 och upprättade Singapore som handelsplats. Hans namn sattes 1887 på det som kommit att bli ett av världens mest anrika hotell, The Raffles Hotel. Det var här drinken Singapore Sling uppfanns.

Under dagen äter vi en fin lunch på ett annat anrikt hotell, The Fullerton Hotel. Fullerton är idag ett femstjärnigt hotell men har tidigare tjänstgjort som Singapores Post, och även huserat prestigefulla Singapore Club. 

Kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 4. Malaysia och Melaka
Efter frukost packar vi ihop, checkar ut och lämnar Singapore landvägen till grannlandet Malaysia.

Melaka är Malaysias historiska centrum. En gång var platsen en mycket viktig sjöfarts- och handelsstad. Portugiserna var de första européerna som kom till Sydostasien år 1511, därefter följde holländare och engelsmän. Du får se gamla portugisiska bosättningar och det engelska bevakningsfortet. Vi tar också en promenad till The Dutch Square, det flerhundraåriga holländska torget med sitt berömda rådhus.

Lunchen serveras på en restaurang med inriktning på det som kallas Peranakan, eller Baba & Nyonya, uppkallat efter ättlingarna till kinesiska immigranter som kom hit. Smakerna är en blandning av kinesiska och malaysiska ingredienser och kryddor.

På kvällen ankommer vid huvudstaden. Förutom den populära förkortningen KL så kallas också Kuala Lumpur för ”The Garden City of Lights”. Men det som de flesta förknippar staden med är de ikoniska kontors-templet Petronas Twin Towers. Efter incheckning äter vi en gemensam middag.

Dag 5. Kuala Lumpur 
Idag upptäcker vi denna relativt anonyma asiatiska storstad. Religionen spelar stor roll i Asien och här i KL är alla välkomna. Såväl muslimska, hinduiska, kristna och buddhistiska helgedomar finns om vartannat. Flera av de främsta sevärdheterna hinner vi med, till exempel malajernas viktigaste landmärke, Dataran Merdeka, Självständighetstorget. Här hissades landets egen flagga för första gången vid självständigheten den 31 augusti 1957.

Vid Central Market har den forna fiskförsäljningen ersatts med hantverk från Malaysias alla hörn. Vid Sze Yah-templet kommer vi in i Chinatown och även här finns en marknad med chans till shopping. Det moderna Kuala Lumpur är starkt influerat av västerländsk arkitektur, men historien och det lokala malaysiska livet är ständigt närvarande. Det är en vibrerande stad med en rik och färgstark historia som fascinerar.

Kvällen är till att utforska mer av staden på egen hand.

Dag 6. Batu Caves
Vi lämnar huvudstaden och beger oss norröver på Malackahalvön. På förmiddagen gör vi ett stopp och besök vid Batu. Här finns hinduernas allra heligaste tempel utanför Indiens gränser, tillägnat guden Muruga. Guden själv finns att beskåda i form av en drygt 40 meter hög bronsstaty. Här kan du som hinduerna bestiga de nästan 300 trapporna upp till grottemplen (Observera att man inte får besöka grottorna iklädd shorts eller kort kjol).

Under eftermiddagen fortsätter vi till det sägenomspunna, gröna höglandet, Cameron Highlands. Vi gör ett par stopp längs vägen för vackra vyer, men också kaffe och te. Vid det vackra vattenfallet Iskandar blir det givetvis också ett fotostopp.

Dag 7. Cameron Higlands
Under kolonialtiden kom engelsmännen gärna till Cameron Highlands, främst för att klimatet liknade det engelska klimatet. Det koloniala arvet är påtagligt i mycket av traktens arkitektur. Här upptäckte man ett fantastiskt odlingslandskap. Och just teodlingar kom att dominera landskapet men även jordgubbar blev en populär gröda. Idag är det många som kommer hit för att se en annan sida av landet och njuta av det svalare och mindre fuktiga klimatet.

Givetvis besöker vi en teplantage, Sydostasiens till ytan största. Vi följer hela processen och besöker även fabriken där bladen torkas och paketeras. Passa på att njuta en kopp te och kanske en god kaka därtill!

Vi återvänder till vår resort och du har under eftermiddagen möjlighet att gå en promenad i djungeln med lokal guide (extra kostnad, betalas lokalt).   

Dag 8. Världsarv Georgetown
Vi lämnar inlandet och färdas genom en vacker natur ut till kusten. Via en lång bro når vi lunchtid den tropiska ön Penang. Här blandas djungel, stränder och den historiska pärlan Georgetown. Under eftermiddagen utforskar vi tillsammans denna levande koloniala stad som är så välförtjänt av sin plats på Unescos världsarvslista. Vi promenerar längs "Street of Harmony" där religiösa monument från islam, hinduism, kristendom och buddhism, mer eller mindre ligger vägg i vägg.

Senare på eftermiddagen checkar vi in på vår resort vid Penangs fina stränder längs nordkusten.

Dag 9. Sol- och baddag på Penang
Njut en avkopplande dag med sol och bad. Är du mer nyfiken och rastlös finns det mycket att se och göra på Penang. Kanske ett besök i Penang National Park, eller en badutflykt med båt till Monkey Beach.

Dag 10. Kuching, Sarawak, Borneo
Njut en avkopplande förmiddag innan vi på eftermiddagen flyger från fastlandet till Borneo, en flygresa om ungefär 1 timme och 45 minuter.

Kucin betyder katt och på kvällen har du möjlighet att lära känna Kattstaden lite bättre på egen hand. Vi bor direkt vid Sarawakfloden som flyter genom staden och utanför dörren har vi just en stor kattstaty. Inom promenadavstånd finner du även Kuching Waterfront Bazaar med moderna souvenirer till salu i gamla fina byggnader vid promenadvägen utmed vattnet.

Dag 11. Orangutanger och tidvatten
Borneo förknippas av många med orangutanger. Och det är endast på Borneo och norra Sumatra man kan träffa på dessa människor från skogen vilket orang hutan betyder. Idag har vi chansen att få se dessa individer när vi besöker Semenggoh Wildlife Rehabilitation Center. Här har man sedan länge tagit hand om orangutanger på ett framgångsrikt sätt. Djuren här lever i ett stort reservat så någon garanti för att få se primaterna finns inte, men med lite tur kan man se de mycket människoliknande djuren.

Vår slutdestination för dagen är Sri Aman vid floden Batang Lupar. Floden är känd för sin benak, en påtaglig tidvattenskillnad som vissa tider på året är så hög som 3 meter.

Dag 12. Naturpromenad
Tidig morgon fortsätter resan vidare in i djungeln i Batang Ai National Park. Vi åker genom ett landskap som är som ett lapptäcke av jungfrulig regnskog, men också odlingsområden och små byar. Vid Lemanakfloden byter vi fordon till en så kallad longboat och fortsätter på floden. Vid flodens sidor kan vi se longhouses/långhus, rumah panjang, byggda av tropiskt timmer. Här bor här storfamiljer av Ibanfolket på mer eller mindre samma sätt som man gjort under århundraden. Iban var beryktade huvudjägare ända in under den europeiska kolonisationen. Vi besöker ett långhus och får en uppvisning i hur man skjuter pilar med blåsrör.

Väl tillbaka i Kuching har vi tid på egen hand innan vi på kvällen tar en kort promenad till en annan kulinarisk upplevelse. Nu ska vi prova etnisk mat från Sarawakprovinsen.

Dag 13. Bako nationalpark
Dagen bjuder på en utflykt till Bako nationalpark som är en av de bästa platserna i Sarawak för att se vilda djur i sin naturliga miljö. Här är det inte ovanligt att se de endemiska näsaporna, budenglangurer och krabbmakaker. Men även djur som vildsvin, varaner och givetvis många arter av fågel går att lägga till listan. Parken har olika skogstyper som till exempel mangrove, tropisk träskskog och kerangas, som är en typ av buskskog man bara finner på Borneo. Det finns ett nätverk med stigar och leder som gör att man kommer naturen nära och parkens spektakulära kustlinje är prickad med små vikar och stränder.

Vi är tillbaka i Kuchin sen eftermiddag.

Dag 14. Indonesiens Java och Jakarta
Vi lämnar Borneo med flyg och beger oss till Java och Indonesien. Landets huvudstad Jakarta är en megametropol och smältdegel av kulturyttringar från Java, Malaysia, Kina, arabvärlden, Indien samt Europa – och då framförallt från holländarnas Ostindienkompani. Vi kommer att se ikoniska platser som till exempel presidentpalatset, men fokuserar vår dag i Jakarta på den gamla stadsdelen Batavia, eller Kota Tua, med fina koloniala byggnader.

För kvällen tar vi oss till en av Jakartas bättre restauranger och bland antik inredning serveras vi en middag gjord på historiska recept som blandar javanesisk och kinesisk matlagningskonst.

Dag 15. Yogyakarta och Prambaran
Indonesien består av 13 000 öar, fördelade på 33 provinser. Befolkningen är drygt 240 miljoner och med det räknas man som världens fjärde folkrikaste land. Detta innebär långa avstånd och vi flyger därför en dryg timme från Jakarta till Yogyakarta.

Den här dagen tar vi del av ett av landets världsarv, de imponerande templen vid Prambanan. Det är mer eller mindre 240 tempel totalt inom området. Vackra stenhuggerier och spännande legender trollbinder oss fram till lunch. Då tar en lokal familj vid, bjuder oss på lunch och berättar sina hemligheter om tempelområdet.

På eftermiddagen besöker vi torget Alun Alun Kidul. Här får vi pröva på Masangin, en utmaning som om man klarar den visar på ett gott hjärta och rent samvete, allt enligt lokal vidskepelse. Middagen denna kväll intas i ett kulturskyddat hus, och köket lovordas av både lokalbor som långväga gäster.

Dag 16. Världsarvet Borobudur
Nordväst om Yogyakarta finner vi det majestätiska Borobudur. Det buddhistiska tempelområdet började byggas på mitten av 700-talet och de drygt 70 stuporna som alla innehåller en Buddhastaty restaurerades under 1970-talet med hjälp av Unesco och är nu ett av världsarven, vilket är lätt att förstå när man står mitt i detta sagolika landskap.

På vägen tillbaka till Yogjakarta besöker vi Ngayogyakarta Hadiningrat, eller enklare kallat Kraton Yogjakarta palatset, som är ett levande museum. Palatset tillhör Yogjakartas Sultan och hans familj. Här kan vi se delar av det kungliga vardagslivet.

Med det lokala fortskaffningsmedlet Becak fortsätter vi till Taman Sari Water Castle, från mitten av 1700-talet. Här kan vi ana hur äldre tiders Sultaner, i de fina poolområdet, omgav sig med vackra kvinnor från hela landet. Den underjordiska moskén är speciell och byggd med perfekt akustik, där böneledaren inte behöver någon förstärkare.

Efter lunch besöker vi Jalan Malioboro. Jalan betyder gata men Malioboro är så mycket mer än bara en gata: här breder ett helt kvarter ut sig med marknadsstånd, butiker och barer för både lokalbefolkning och turister.

Dag 17. Till Bali
Vi lämnar Java och flyger till Bali.

Bali har sedan århundranden kallats för "världens gryning" och "en jordisk lustgård" av konstnärer och poeter. Kanske var skälet det vackra folket, med sina förtrollande seder och bruk. Eller var det möjligen naturen, med alla sina nyanser av grönt, regnskogens myriader av ljud och färger, alla orörda stränder och det bördiga landskapet.

Denna 'Gudarnas ö' är en oerhört grön ö, vilket du blir varse om när vi direkt vid ankomst beger oss till mitten av ön och charmiga Ubud med sina risterasser. Under dagen gör vi ett besök vid Tirta Empul, Bali, ett av de största och mest välbesökta vattentemplen i hela Indonesien. Templet grundades för mer än 1000 år sedan och och är tillägnat Vishnu, den hinduiska vattenguden. Templets namn betyder "helig vattenfjäder" på balinesiska.

Dag 18. Kultur och tradition på landsbygden
Från konstnärsbyn Ubud åker vi till hantverksbyn Mas för ett kort besök. Vårt mål för dagen är Guliang Kawan där man värnar varmt om Balis tradition och kultur. Under dagen får vi ta del av balinesiskt träsnideri och besöka byns smed. Vi får även se hur man gör en balinesisk sari, och dessutom får vi ett smakprov på palmvin innan vi blir serverade en lunch bland risfälten. 

På eftermiddagen beger vi oss till sydkusten och vår sista anhalt på resan, Sanur. Här checkar vi in för resans sista två övernattningar på en resort med fin strand.

Dag 19. Sol- och baddag
Idag kan du koppla av med sol och bad. Resorten ligger direkt vid havet men har också ett trevligt poolområde. Den här dagen är perfekt för att smälta alla intryck av vad du har upplevt hittills under resan och kanske unnar du dig en skön behandling i hotellets spa.

Dag 20. Hemresa från Indonesien och Bali
Då vi först lämnar resorten sen eftermiddagen kan du njuta en avkopplande förmiddag vid stranden eller poolen.

Dag 21. Hemkomst
Vi mellanlandar i Europa (flygplats beroende på flygbolag) innan den sista biten hem. Efter en lång och innehållsrik resa kommer vi hem med många nya intryck. Vi hoppas att resan gett mersmak och att vi ses snart igen.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 18 frukostar
• 11 luncher
• 8 middagar

• Inträden enligt program
• Temaguide

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien – Singapore. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst till Singapore. Promenad längs Singapore River. Välkomstmiddag. Två övernattningar på hotell i Singapore.

Dag 3
Stadsrundtur i Singapore. Frukost och lunch.

Dag 4
Singapore – Kuala Lumpur, 350 km. Stadsrundtur i Melaka. Frukost, lunch och middag. Två övernattningar på hotell i Kuala Lumpur.

Dag 5
Stadsrundtur i Kuala Lumpur. Frukost.

Dag 6
Kuala Lumpur – Cameron Highlands, 210 km. Besök vid Batugrottorna. Frukost och lunch. Två övernattningar på hotell i Cameron Highlands.

Dag 7
Heldagsutflykt i Cameron Highlands med besök på teplantage. Frukost.

Dag 8
Cameron Highlands – Georgetown, 260 km. Stadsrundtur i Georgetown. Frukost och lunch. Två övernattningar på resort vid Tanjung Bungah.

Dag 9
Sol- och baddag på Penang. Frukost.

Dag 10
Flyg Penang – Kuching. Frukost. En övernattning på hotell i Kuching.

Dag 11
Kuching – Sri Aman, 270 km. Besök orangutang-center. Frukost, lunch och middag. En övernattning på resort i Sri Aman.

Dag 12
Djungeläventyr i Batang Ai. Sri Aman – Kuching, 300 km. Frukost, lunch och middag. Två övernattningar på hotell i Kuching.

Dag 13
Dagsutflykt till Bako nationalpark. Frukost och lunch.

Dag 14
Flyg Kuching (via Kuala Lumpur) – Jakarta. Stadsrundtur i Batavia, Gamla Jakarta. Frukost och middag. En övernattning på hotell i Jakarta.

Dag 15
Flyg Jakarta – Yogyakarta, ca 1 timme 10 minuter. Utflykt till Prambanan. Frukost, lunch och middag. Två övernattningar på hotell i Yogyakarta.

Dag 16
Utflykt till Borobudur, Sultanens palats och Malioboro marknad. Frukost, lunch och middag.

Dag 17
Flyg Yogyakarta – Bali. Utflykt till balinesiskt tempel. Frukost, lunch och middag. En övernattning i Ubud.

Dag 18
Utflykt på Balis landsbygd med hantverk och risfarmer. Frukost och lunch ingår Två övernattningar på hotell vid Sanurstranden.

Dag 19
Sol- och baddag. Frukost.

Dag 20
Avkopplande förmiddag. Flyg Bali – Europa. Frukost och flygmåltider.

Dag 21
Amsterdam – Skandinavien.

Singapore

Folkmängd 5,6 miljoner
Landets yta 647 km²
Valuta
Singaporiansk dollar
Religion
Buddism, taoism och konfucianism (ofta i blandning), minoriteter av mer ortodoxa buddister, sunnimuslimer, hinduer, sikher och kristna
Språk Fyra officiella språk: engelska, kinesiska, malajiska och tamil; malajiska har en särställning som nationellt språk; endast engelska talas av alla folkgrupper

Malaysia

Folkmängd 27,5 miljoner
Landets yta 329 758 km²
Religion Islam dominerar; minoriteter av hinduer, sikher, kristna, buddister och konfucianer
Valuta Ringgit
Språk Malajiska (bahasa malaysia) är officiellt språk; kinesiska är största minoritetsspråk; engelska används ofta som affärsspråk

Indonesien

Folkmängd 253 miljoner
Landets yta 1 904 600 km²
Valuta
Rupiah (USD och EUR kan användas som betalningsmedel på hotell, i större butiker och restauranger)
Religion
Islam, protestantism, katolicism, "hindu-buddhism", inhemska stamreligioner.
Språk Officiellt språk är Indonesiska (bahasa indonesia, en form av malajiska). I övrigt ca 300 språk tillhörande austronesiska språkfamiljen, varav de största är javanska och sundanesiska. Övriga dominerande språk är achinesiska, balinesiska, batak, makassar, maduresiska och minangkabau.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien till Singapore med retur från Jakarta. Regionala flyg ingår likaså (dessa biljetter erhålles på plats). TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta

Singaporiansk dollar (SGD).
Malaysisk ringgit (MYR).
Indonesisk rupiah (IDR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Gemensam dricks inkluderas ej i resans pris. Beräkna ett belopp om 50 USD dricks till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokalguider och bagagebärare. TEMAs reseledare samlar ihop drickspott vid start av resan och portionerar därefter ut till berörda personer på respektive destination.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel 
Bekväm och lätta bomullsplagg är att rekommendera för resa i dessa länder. Vid besök i tempel eller till andra heliga platser samt officiella byggnader ska man inte klä sig i ärmlösa tröjor/blusar, shorts eller korta kjolar. Vid besök i tempel och privata hem ska skor tas av. Solskydd, solglasögon och hatt/keps samt myggmedel rekommenderas att ha till hands.

Under resan blir det kortare vandringar både i stadsmiljö men också i naturen så vi rekommenderar bra skor att promenera i med grepp i sulan.

Observera
Cigaretter får ej införas tullfritt i Singapore. Snus får inte föras in i Singapore, inte ens för eget bruk.

Övrigt
De regionala flygresorna i Malaysia och Indonesien bokas av våra samarbetspartner. Biljetterna till dessa flygningar erhålls på plats. Vid incheckning för avresa från Skandinavien rekommenderar vi att du har resans dagsprogram/dagbok tillgängligt för att om kunna uppvisa resplanen.

Observera att maxvikt för incheckat bagage på inrikessträckorna oftast är 20 kg (plus max 7 kg handbagage) – oavsett vad dina internationella flygningar till och från Asien tillåter.

Vissa helgdagar som firas i Sydostasien, särskilt det kinesiska nyåret, Idul Fitri – avslutningen på fastemånaden Ramadan samt Nyepi – balinesiskt nyår, kan innebära tillfälliga ändringar i dagsprogrammet.

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2020-11-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-11-05
17:25
2020-11-05
18:55
K L M, 1132
Amsterdam
Singapore
2020-11-05
21:05
2020-11-06
16:20
K L M, 835
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Denpasar (Bali)
Amsterdam
2020-11-24
21:30
2020-11-25
07:55
K L M, 836
Amsterdam
Copenhagen
2020-11-25
09:55
2020-11-25
11:20
K L M, 1127
21 dagar Sydostasiens olika världar Köpenhamn 42 050 SEK 6 platser kvar Boka
2020-11-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2020-11-05
17:20
2020-11-05
18:55
K L M, 1162
Amsterdam
Singapore
2020-11-05
21:05
2020-11-06
16:20
K L M, 835
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Denpasar (Bali)
Amsterdam
2020-11-24
21:30
2020-11-25
07:55
K L M, 836
Amsterdam
Gothenburg
2020-11-25
09:15
2020-11-25
10:50
K L M, 1157
21 dagar Sydostasiens olika världar Göteborg 41 550 SEK 2 platser kvar Boka
2020-11-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2020-11-05
17:20
2020-11-05
19:30
K L M, 1116
Amsterdam
Singapore
2020-11-05
21:05
2020-11-06
16:20
K L M, 835
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Denpasar (Bali)
Amsterdam
2020-11-24
21:30
2020-11-25
07:55
K L M, 836
Amsterdam
Stockholm
2020-11-25
10:40
2020-11-25
12:45
K L M, 1109
21 dagar Sydostasiens olika världar Stockholm 42 850 SEK 4 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.