Sydostasiens olika världarSingapore, Malaysia, Brunei, Indonesien

En mångfacetterad och mångkulturell rundresa i denna magiska del av Asien. Här blandar vi moderna metropoler med huvudjägare på Borneo, sol och bad på Penang, samt matlagning hos lokal familj. I det lilla sultanatet Brunei ser vi det storslagna palatset, men också byar på pålar i vattnet. På Java kommer vi till Ostindiska kompaniets Batavia, dagens Jakarta. Resan avrundas i Yogjakarta där vi besöker världsarvstemplen Prambanan och Borobudur. 

RESFAKTA

Länder: Singapore, Malaysia, Brunei, Indonesien

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 19 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Singapore med Clarke Quay och botaniska trädgården
 • Orangutang rehabcenter på Borneo
 • Båttaxi till byn Kampong Ayer på Bruneifloden
 • Världsarvs-templen Prambanan och Borobudur på Java
 • Georgetown och strandliv på Penang

Dagsprogram
Vinter 2018/19

Dag 1 - Fyra länder i Asien
Avresa med flyg från Skandinavien. Nu startar denna innehållsrika rundresa i Sydostasien som kommer att ta dig genom fyra vitt skilda länder: Singapore, Malaysia, Brunei och Indonesien.  

Dag 2 - Singapore & Clark Quay
Efter den bekväma men långa flygningen möts du på Singapores flygplats, Changi, av din TEMA-reseledare. Efter den korta transfern in till centrala Singapore och ditt hotell för de kommande två nätterna, får du möjlighet att koppla av en stund.

På kvällen samlas vi för en kort promenad längs Singaporefloden till Clarke Quay. Området bestod en gång i tiden av stora lagerlokaler för den intensiva handeln som ägde rum i flodmynningen. Idag är de anrika hamnkvarteren något av stadens nöjescentrum med ett stort utbud av restauranger, caféer och utomhusbarer. Vi äter vår välkomstmiddag vid hamnkvarteren längs Singapore River.

Dag 3 - Sightseeing i Singapore 
Efter en god frukostbuffé på hotellet är det dags för en stadsrundtur i denna metropol. Singa och pura är de malajiska orden för lejon respektive stad. Enligt folktraditionen var den första levande varelsen som stadens grundare såg ett lejon. En av attraktionerna vi ser under stadsrundturen är The Merlion, Singapores symbol, som har ett lejons huvud på en fiskkropp.

Singapores nationalblomma är en vacker orkidée. Denna och mycket annat vackert finns att beskåda i Singapores botaniska trädgård som vi besöker under förmiddagen. Den botaniska trädgården är också det lilla landets världsarv uppfört på Unescos lista.

Det moderna Singapores grundare skulle man kunna kalla Sir Thomas Stamford Raffles, som var tjänsteman vid Brittiska Ostindiska Kompaniet. Han undertecknade ett fördrag med sultanen av Johor 1819 och upprättade Singapore som handelsplats. Hans namn sattes 1887 på det som kommit att bli ett av världens mest anrika hotell, The Raffles Hotel. Det var här drinken Singapore Sling uppfanns. 

(Raffles Hotel kommer hålla helt stängt för renovering från mitten av december 2017 till slutet av september 2018).

Under dagen äter vi en fin lunch på ett annat anrikt hotell, The Fullerton Hotel. Fullerton är idag ett femstjärnigt hotell men har tidigare tjänstgjort som Singapores Post, och även huserat prestigefulla Singapore Club.  

Kvällen är ledig för egna aktiviteter. 

Dag 4 - Malaysia och Melaka
Efter frukost packar vi ihop, checkar ut och lämnar Singapore landvägen till grannlandet Malaysia.

Melaka är Malaysias historiska centrum. En gång var platsen en mycket viktig sjöfarts- och handelsstad. Portugiserna var de första européerna som kom till Sydostasien år 1511, därefter följde holländare och engelsmän. Du får se gamla portugisiska bosättningar och det engelska bevakningsfortet. Vi tar också en promenad till The Dutch Square, det flerhundraåriga holländska torget med sitt berömda rådhus.

Vår lunch serveras på en restaurang med inriktning på det som kallas Peranakan, eller Baba & Nyonya, uppkallat efter ättlingarna till kinesiska immigranter som kom hit. Smakerna är en blandning av kinesiska och malaysiska ingredienser och kryddor.

På kvällen ankommer vid huvudstaden. Förutom den populära förkortningen KL så kallas också Kuala Lumpur för ”The Garden City of Lights”. Men det som de flesta förknippar staden med är de ikoniska kontors-templet Petronas Twin Towers. Efter incheckning äter vi en gemensam middag. 

Dag 5 - Kuala Lumpur 
Idag upptäcker vi denna relativt anonyma asiatiska storstad. Religionen spelar stor roll i Asien och här i KL är alla välkomna. Såväl muslimska, hinduiska, kristna och buddhistiska helgedomar finns om vartannat. Flera av de främsta sevärdheterna hinner vi med, till exempel malajernas viktigaste landmärke, Dataran Merdeka, Självständighetstorget. Här hissades landets egen flagga för första gången vid självständigheten den 31 augusti 1957.

Vid Central Market, som en gång var stadens fiskmarknad, äter vi en enkel lokal lunch. Fiskförsäljningen har ersatts med hantverk från Malaysias alla hörn. Vid Sze Yah-templet kommer vi in i Chinatown och även här finns en marknad med chans till shopping. Det moderna Kuala Lumpur är starkt influerat av västerländsk arkitektur, men historien och det lokala malaysiska livet är ständigt närvarande. Det är en vibrerande stad med en rik och färgstark historia som fascinerar. 

Du har kvällen till att utforska mer av stad på egen hand.

Dag 6 - Batu Caves
Vi lämnar huvudstaden och beger oss norröver på Malackahalvön. På förmiddagen gör vi ett stopp och besök vid Batu. Här finns hinduernas allra heligaste tempel utanför Indiens gränser, tillägnat guden Muruga. Guden själv finns att beskåda i form av en drygt 40 meter hög bronsstaty. Här kan du som hinduerna bestiga de nästan 300 trapporna upp till grottemplen (Observera att man inte får besöka grottorna iklädd shorts eller kort kjol). 

Under eftermiddagen fortsätter vi till det sägenomspunna, gröna höglandet, Cameron Highlands. Vi gör ett par stopp längs vägen för vackra vyer, men också kaffe och te. Vid det vackra vattenfallet Iskandar gör vi givetvis också ett fotostopp. 

Dag 7 - Cameron Higlands
Under kolonialtiden kom engelsmännen gärna till Cameron Highlands, främst för att klimatet liknade det engelska klimatet. Det koloniala arvet är påtagligt i mycket av traktens arkitektur. Här upptäckte man ett fantastiskt odlingslandskap. Och just teodlingar kom att dominera landskapet men även jordgubbar blev en populär gröda. Idag är det många som kommer hit för att se en annan sida av landet och just få njuta av ett svalare och mindre fuktigt klimat. 

Givetvis besöker vi en teplantage, Sydostasiens till ytan största. Vi följer hela processen och besöker även fabriken där bladen torkas och paketeras. Passa på att njuta en kopp te och kanske en god kaka därtill!

Vi återvänder till vår resort och du har under eftermiddagen möjlighet att gå en promenad i djungeln med lokal guide (extra kostnad, betalas lokalt).    

Dag 8 - Världsarv Georgetown
Vi lämnar inlandet och färdas genom en vacker natur ut till kusten. Via en lång bro når vi lunchtid den tropiska ön Penang. Här blandas djungel, stränder och den historiska pärlan Georgetown. Under eftermiddagen utforskar vi tillsammans denna levande koloniala stad som är så välförtjänt av sin plats på Unescos världsarvslista. Vi promenerar längs "Street of Harmony" där religiösa monument från islam, hinduism, kristendom och buddhism, mer eller mindre ligger vägg i vägg. 

Senare på eftermiddagen checkar vi in på vår resort vid Penangs fina stränder längs nordkusten. 

Dag 9 - Sol- och baddag på Penang
Njut en avkopplande dag med sol och bad. Är du mer nyfiken och rastlös finns det mycket att se och göra på Penang. Kanske ett besök i Penang National Park, eller en badutflykt med båt till Monkey Beach. 

Dag 10 - Kuching, Sarawak, Borneo
Njut en avkopplande förmiddag innan vi på eftermiddagen flyger från fastlandet till Borneo, en flygresa om ungefär 1 timme och 45 minuter. 

Kucin betyder katt och på kvällen har du möjlighet att lära känna Kattstaden lite bättre på egen hand. Vi bor direkt vid Sarawakfloden som flyter genom staden och utanför dörren har vi just en stor kattstaty. Inom promenadavstånd finner du även Kuching Waterfront Bazaar med moderna souvenirer till salu i gamla fina byggnader vid promenadvägen utmed vattnet. 

Dag 11 - Till djungeln med orangutanger och huvudjägare!
Borneo förknippas av många med orangutanger. Och det är endast på Borneo och norra Sumatra man kan träffa på dessa människor från skogen vilket orang hutan betyder. Idag har vi chansen att få se dessa individer när vi besöker Semenggoh Wildlife Rehabilitation Center. Här har man sedan länge tagit hand om orangutanger på ett framgångsrikt sätt. Djuren här lever i ett stort reservat så någon garanti för att få se primaterna finns inte, men med lite tur kan man se de mycket människoliknande djuren.

Dagen fortsätter därefter vidare in i djungeln på väg mot Batang Ai National Park. Vi åker genom ett landskap som är som ett lapptäcke av jungfrulig regnskog, men också odlingsområden och små byar. Vid Lemanakfloden byter vi fordon till en så kallad longboat och fortsätter på floden. Vid flodens sidor kan vi se longhouses, rumah panjang, byggda av tropiskt timmer. Här bor här storfamiljer av Ibanfolket på mer eller mindre samma sätt som man gjort under århundraden. Iban var beryktade huvudjägare ända in under den europeiska kolonisationen. Vårt boende för natten blir en naturskön resort vid flodkanten. 

Dag 12 - Naturpromenad
Naturens ljud kanske väcker dig och efter en avkopplande morgon med frukost på resorten gör vi en promenad i naturen tillsammans med en specialist på området.

Vi checkar sedan ut och beger oss tillbaka mot Kuching längs den natursköna vägen. Väl tillbaka i Kuching får du ledig tid på egen hand innan vi på kvällen tar en kort promenad till en annan kulinarisk upplevelse. Nu ska vi prova etnisk mat från Sarawakprovinsen. 

Dag 13 - Brunei Darussalam
Redan i ottan går reveljen. Flyget från Kuching till Miri i norra Sarawak går tidigt och vi får med oss frukost från hotellet. Väl från Miri har vi sedan cirka två timmar att köra innan vi når Bruneis huvudstad Bandar Seri Begawan. Det lilla landet har stora oljefält och har fått sina rikedomar utan att behöva skövla sin tropiska regnskog. Rikedomarna har också tillåtit fantastiska byggnadsverk i huvudstaden och vi besöker Jame Asr Hassanil Bolkiah-moskén. Och vid Istana Nurul Iman som är det officiella residenset för Sultanen av Brunei gör vi ett fotostopp.

En av dagens begivenheter blir en tur med vatten-taxi runt världens största by byggd på pelare i vatten, Kampong Ayer i Bruneifloden. Här kan vi se hur vardagen ser ut för en stor del av huvudstadens befolkning.

Dag 14 - Indonesiens Java och Jakarta
Vi lämnar Brunei och Borneo med flyg och beger oss till Java och Indonesien. Landets huvudstad Jakarta är en megametropol och smältdegel av kulturyttringar från Java, Malaysia, Kina, arabvärlden, Indien samt Europa – och då framförallt från holländarnas Ostindienkompani. Vi kommer att se ikoniska platser som till exempel presidentpalatset, men fokuserar vår dag i Jakarta på den gamla stadsdelen Batavia, eller Kota Tua, med fina koloniala byggnader.

För kvällen tar vi oss till en av Jakartas bättre restauranger och bland antik inredning serveras vi en middag gjord på historiska recept som blandar javanesisk och kinesisk matlagningskonst. 

Dag 15 - Yogyakarta och Prambaran
Indonesien består av 13 000 öar, fördelade på 33 provinser. Befolkningen är drygt 240 miljoner och med det räknas man som världens fjärde folkrikaste land. Detta innebär långa avstånd och vi flyger därför en dryg timme från Jakarta till Yogyakarta.

Den här dagen får vi ta del av ett av landets världsarv, de imponerande templen vid Prambanan. Det är mer eller mindre 240 tempel totalt inom området. Vackra stenhuggerier och spännande legender trollbinder oss fram till lunch. Då tar en lokal familj vid, bjuder oss på lunch och berättar sina hemligheter om tempelområdet. 

På eftermiddagen besöker vi torget Alun Alun Kidul. Här får vi pröva på Masangin, en utmaning som om man klarar den visar på ett gott hjärta och rent samvete, allt enligt lokal vidskepelse. Middagen denna kväll intas i ett kulturskyddat hus, och köket lovordas av både lokalbor som långväga gäster. 

Dag 16 - Världsarvet Borobudur
Denna morgon lämnar vi stadslivet och beger oss till en by ca 1,5 timme utanför centrum. Här vi kan uppleva javanesisk kultur och traditioner. På en farm får vi plocka grönsaker som vi sedan tar med oss till den lokala familjen som sedan visar och lär oss att laga en traditionell lunch. 

Nordväst om Yogyakarta finner vi det majestätiska Borobudur. Det buddhistiska tempelområdet började byggas på mitten av 700-talet och de drygt 70 stuporna som alla innehåller en Buddhastaty restaurerades under 1970-talet med hjälp av Unesco och är nu ett av världsarven, vilket är lätt att förstå när man står mitt i detta sagolika landskap.

Dag 17 - Sultanliv
Idag besöker vi Ngayogyakarta Hadiningrat, eller enklare kallat Kraton Yogjakarta palatset, som är ett levande museum. Palatset tillhör Yogjakartas Sultan och hans familj. Här kan vi se delar av det kungliga vardagslivet. 

Med det lokala fortskaffningsmedlet Becak fortsätter vi till Taman Sari Water Castle, från mitten av 1700-talet. Här kan vi ana hur äldre tiders Sultaner, i de fina poolområdet, omgav sig med vackra kvinnor från hela landet. Den underjordiska moskén är speciell och byggd med perfekt akustik, där böneledaren inte behöver någon förstärkare. 

Under eftermiddagen besöker vi Jalan Malioboro. Jalan betyder gata men Malioboro är så mycket mer än bara en gata: här breder ett helt kvarter ut sig med marknadsstånd, butiker och barer för både lokalbefolkning och turister.

På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

Dag 18 - Adjö till Java
Vi har en avkopplande förmiddag och lämnar Java, via Jakarta med flyg tillbaka till Europa och Amsterdam. 

Dag 19 - Hemkomst

Vi byter flyg i Amsterdam för den sista biten hem. Efter en lång och innehållsrik resa kommer du hem med många nya intryck. Vi hoppas att resan gett mersmak och att du snart kommer med oss på nya äventyr.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 16 frukostar
• 10 luncher
• 9 middagar

• Inträden enligt program
• Temaguide

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien – Singapore. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst till Singapore. Promenad längs Singapore River. Välkomstmiddag. Två övernattningar på hotell i Singapore.

Dag 3
Stadsrundtur i Singapore. Frukost och lunch.

Dag 4
Singapore – Kuala Lumpur, 350 km. Stadsrundtur i Melaka. Frukost, lunch och middag. Två övernattningar på hotell i Kuala Lumpur.

Dag 5
Stadsrundtur i Kuala Lumpur. Frukost.

Dag 6
Kuala Lumpur – Cameron Highlands, 210 km. Besök vid Batugrottorna. Frukost och lunch. Två övernattningar på hotell i Cameron Highlands.

Dag 7
Heldagsutflykt i Cameron Highlands med besök på teplantage. Frukost.

Dag 8
Cameron Highlands – Georgetown, 260 km. Stadsrundtur i Georgetown. Frukost och lunch. Två övernattningar på resort vid Tanjung Bungah.

Dag 9
Sol- och baddag på Penang. Frukost.

Dag 10
Flyg Penang – Kuching. Frukost. En övernattning på hotell i Kuching.

Dag 11
Kuching – Batang Ai, 300 km. Besök orangutang-center. Djungeläventyr. Frukost, lunch och middag. En övernattning på resort i Batang Ai.

Dag 12
Naturpromenad i Batang Ai. Batang Ai – Kuching, 300 km. Frukost, lunch och middag. En övernattning på hotell i Kuching.

Dag 13
Flyg Kuching – Miri, ca 1 timme. Buss Miri – Bandar Seri Begawan, 160 km. Stadsrundtur. Frukostbox, lunch och middag. En övernattning på hotell i Bandar Seri Begawan.

Dag 14
Flyg Bandar Seri Begawan – Jakarta, ca 1 timme 20 minuter. Stadsrundtur i Batavia, Gamla Jakarta. Frukost och middag. En övernattning på hotell i Jakarta.

Dag 15
Flyg Jakarta – Yogyakarta, ca 1 timme 10 minuter. Utflykt till Prambanan. Frukost, lunch och middag. Tre övernattningar på hotell i Yogyakarta.

Dag 16
Bybesök med matlagningsaktivitet. Utflykt till Borobudur. Frukost, lunch och middag.

Dag 17
Utflykt med besök till Sultanens palats och Malioboro marknad. Frukost, lunch och middag.

Dag 18
Avkopplande förmiddag. Flyg Yogyakarta – Amsterdam via Jakarta. Frukost och flygmåltider.

Dag 19
Amsterdam – Skandinavien.

Singapore

Folkmängd 4 400 000 Landets yta 647 km² Valuta Singaporiansk dollar Religion Buddism, taoism och konfucianism (ofta i blandning), minoriteter av mer ortodoxa buddister, sunnimuslimer, hinduer, sikher och kristna Språk Fyra officiella språk: engelska, kinesiska, malajiska och tamil; malajiska har en särställning som nationellt språk; endast engelska talas av alla folkgrupper

Malaysia

Folkmängd 27,5 miljoner Landets yta 329 758 km² Religion Islam dominerar; minoriteter av hinduer, sikher, kristna, buddister och konfucianer Valuta Ringgit Språk Malajiska (bahasa malaysia) är officiellt språk; kinesiska är största minoritetsspråk; engelska används ofta som affärsspråk

Brunei

Folkmängd 442,216 Landets yta 5,765 km² Valuta Brunei dollar (BND) Religion Sunni Islam Språk Officiellt språk är malajiska och engelska.

Indonesien

Folkmängd 245,5 milj. Landets yta 1 904 600 km² Valuta Rupiah (USD och EUR kan användas som betalningsmedel på hotell, i större butiker och restauranger) Religion Islam, protestantism, katolicism, "hindu-buddhism", inhemska stamreligioner. Språk Officiellt språk är Indonesiska (bahasa indonesia, en form av malajiska). I övrigt ca 300 språk tillhörande austronesiska språkfamiljen, varav de största är javanska och sundanesiska. Övriga dominerande språk är achinesiska, balinesiska, batak, makassar, maduresiska och minangkabau.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien till Singapore med retur från Jakarta. Regionala flyg ingår likaså (dessa biljetter erhålles på plats). TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta

Singapore dollar (SGD).
Malaysisk ringgit (MYR).
Brunei dollar (BND).
Indonesisk rupiah (IDR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks

I denna resa ingår gemensam dricks, exempelvis till bagagebärare, chaufförer, eventuella lokala guider och även till serveringspersonal vid gemensamma måltider.

Klimat

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no. Se även TEMAs klimattabell »

Klädsel 
Bekväm och lätta bomullsplagg är att rekommendera för resa i dessa länder. Vid besök i tempel eller till andra heliga platser samt officiella byggnader ska man inte klä sig i ärmlösa tröjor/blusar, shorts eller korta kjolar. Vid besök i tempel och privata hem ska skor tas av. Solskydd, solglasögon och hatt/keps samt myggmedel rekommenderas att ha till hands.

Vi kommer under resan göra en del kortare vandringar både i stadsmiljö men också i naturen så vi rekommenderar en bra sko att promenera i med grepp i sulan.

Observera

Cigaretter får ej införas tullfritt i Singapore och Brunei. 

Snus får inte föras in i Singapore, inte ens för eget bruk. 

Alkohol kan medtas till Brunei men ska redovisas.

Beträffande stadsrundturen i Brunei:

* Icke-muslimer är ej tillåtna att gå in i moskéerna på tors- och fredagar eller under religiösa festivaler. Skulle besöket infalla under sådant datum så besöker man trädgården och området runtomkring själva moskén.
* Ingen fotografering tillåten i moskén eller på Brunei Museum.
* Kvinnliga besökare måste bära en svart sjal vi moskébesöket, sjalen tillhandahålls av/vid moskén.
* Skor ska tas av före besök i själva moskén eller vid de kungliga regalierna.
* Vänligen använd en sko utan klack då utflykten inkluderar bl a en kort promenad på plankor vid "vattenbyn" (Water Village Kampong Ayer).

Övrigt

Flygresorna inrikes i Malaysia och Indonesien samt regionalt Brunei till Indonesien bokas lokalt av våra samarbetspartners på plats. Biljetterna till dessa flygningar erhålls på plats. Vid incheckning för avresa från Skandinavien rekommenderar vi att du har resans dagsprogram/dagbok tillgängligt för att om kunna uppvisa resplanen.

Observera att maxvikt för incheckat bagage på inrikessträckorna oftast är 20 kg (plus max 7kg handbagage) - oavsett vad dina internationella flygningar till och från Asien tillåter.

Vissa helgdagar som firas i Sydostasien, särskilt det Kinesiska nyåret, Idul Fitri - avslutningen på fastemånaden Ramadan samt Nyepi - Balinesiskt nyår, kan innebära tillfälliga ändringar i dagsprogrammet.


Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-02-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2019-02-14
07:20
2019-02-14
08:35
SAS, 402
Stockholm
Singapore
2019-02-14
09:45
2019-02-15
06:40
Singapore Airlines, 361
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Jakarta
Singapore
2019-03-03
19:00
2019-03-03
21:55
Singapore Airlines, 965
Singapore
Stockholm
2019-03-04
00:05
2019-03-04
08:15
Singapore Airlines, 362
Stockholm
Copenhagen
2019-03-04
09:10
2019-03-04
10:20
SAS, 403
19 dagar Sydostasiens olika världar Köpenhamn 38 990 SEK 2 platser kvar Boka
2019-02-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Singapore
2019-02-14
09:45
2019-02-15
06:40
Singapore Airlines, 361
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Jakarta
Singapore
2019-03-03
19:00
2019-03-03
21:55
Singapore Airlines, 965
Singapore
Stockholm
2019-03-04
00:05
2019-03-04
08:15
Singapore Airlines, 362
19 dagar Sydostasiens olika världar Stockholm 38 990 SEK 5 platser kvar Boka
2019-02-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2019-02-14
07:00
2019-02-14
08:05
SAS, 144
Stockholm
Singapore
2019-02-14
09:45
2019-02-15
06:40
Singapore Airlines, 361
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Jakarta
Singapore
2019-03-03
19:00
2019-03-03
21:55
Singapore Airlines, 965
Singapore
Stockholm
2019-03-04
00:05
2019-03-04
08:15
Singapore Airlines, 362
Stockholm
Gothenburg
2019-03-04
11:25
2019-03-04
12:25
SAS, 157
19 dagar Sydostasiens olika världar Göteborg 38 990 SEK 2 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose