Vandring i AndorraMiniatyrlandet med den storslagna naturen

Under denna vandringsresa utforskar vi ett spektakulärt och välmående bergslandskap med dalgångar och smaragdgröna blomsterängar utmed sluttningarna. Till fots upplever vi natursköna och varierande naturscenerier och besöker också en vin- och tobaksgård med avsmakning av Andorraviner! Kanske lockar inköp i huvudstaden Andorra la Vellas butiker, tack vare landets låga skatter.

RESFAKTA

Länder: Andorra, Spanien

Typ av resa: Vandringsresa - svårighetsgrad 3, utmanande

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 15-22 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Bekvämt boende i Ordino hela veckan
 • Vandring vid de tre Tristainasjöarna
 • Vinprovning och tobaksmuseum
 • Cirkelvandring i Madriu naturpark
 • Sortenys botaniska avdelning

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Skandinavien – Barcelona (via Frankfurt eller München) t/r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta
Euro (EUR).

Uttagsautomater finns. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 30 EUR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Gruppstorlek
Minst 15 personer och max 22 personer.

Hotel Coma
Hotellet är 3 stjärnigt och har fina rum, stor bar med sällskapsrum, terrass - där man kan sitta, stor trädgård och stor restaurang. Hotellet ligger lite ovanför Ordino i ett lugnt område, på fem minuter når du byn med lite affärer och barer. Hotellet är rustikt, lite slitet men med en härlig atmosfär. Hotellets pool (utomhus) är öppen 09.00 - 20.00 varje dag med start kring den 24 juni, beroende på vädret. I närheten av hotellet finns både minigolf och tennis. Wifi på hela hotellet, streaming av filmer fungerar bäst från reception och restaurangen.

Klimat och klädsel
Temperaturerna under natten är ofta 7–15 grader, liksom tidig morgon. Under dagarna är det 20–27 grader. Ta gärna med handskar för eventuell morgonkyla. Vi vandrar i shorts och t-shirt, men ett regnplagg samt några varmare kläder bör medtagas. Många tycker att vandringsstavar kan avlasta en del, finns numera i praktiskt hopfällbart teleskopformat. Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Vandringen
Vandringarna är spridda över hela Andorra och har olika karaktär, naturscenerier samt växtliv. Vandringarna är jordade stigar med granitsten (ej rullstenar). Vi vandrar i skog, gläntor och över gräsfält.

Då det är ont om livsmedelsaffärer där vi vistas blir det omöjligt att handla in till Tema picknick. Du behöver därför inte ta med mugg, bestick eller tallrik. På denna resa ingår bara 3 picnick, och dessa prepareras av hotellet och innehåller:

1 stor smörgås med olika pålägg
1 frukt
1 paket kakor eller energibar
1 liten flaska vatten

Tips och information om TEMAs vandringsresor »

Med reservation för ändringar.

Hotell/boende

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Vandringsresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.