Nyhet

Cykling längs Canal du Midimed Toulouse, Carcassonne och Béziers

Med start i "den rosa staden" färdas vi 24 mil österut längs Canal du Midi, ackompanjerade av stillsam natur och historiska skatter. På stadiga cyklar gör vi en spännande och inbjudande resa med flera höjdpunkter – som världsarvet Carcassonne och slussarna vid Fonseranes. God mat och dryck blir det också med både picknick i det gröna och trivsamma restaurangbesök.


RESFAKTA

Länder: Frankrike

Typ av resa: Cykelresa - svårighetsgrad 2, medel

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 10-14 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Vacker natur
 • Historiska Carcassonne och Béziers
 • Vinprovning
 • Slussarna vid Fonseranes
 • Narbonne

Dagsprogram
Sommar 2019

Dag 1. Välkommen till Toulouse
Efter ankomst till flygplatsen i Toulouse möter TEMAs reseledare och turen går vidare mot centrala Toulouse för lite sightseeing. Tillsammans utforskar vi de smala, historiska gatorna i La ville rose – den rosa staden – med sitt utsökta arkitektoniska arv. Många av Toulouse äldre byggnader är konstruerade i ett lokalproducerat tegel som nästan glimrar i den rosa färgton som gett staden sitt smeknamn.

Vid sidan av nygräddat bröd och färskbryggt kaffe är doften av viol som letar sig fram mellan husen en lika självklar som naturlig del av vårt besök här. Violen står symbol för staden Toulouse och var och varannan butik stoltserar med violtvålar, violparfym, violgodis och klädesplagg med violtryck – allt som kan tänkas på temat.

Vi besöker Le Capitole med sina mäktiga salar och takmålningar från mitten av 1800-talet och mitt i stadens kärna hittar vi klostret Couvent des Jacobins från 1229, med stenpelare som breder ut sig likt palmblad 28 meter upp i luften.

Blir det lite tid över letar vi upp ett trevligt café och provar lämpligen det goda kaffet, eller kanske violte och något violsmakande bakverk till det. Efter avslutad stadstur tar vi oss sen till hotellet för incheckning och äter välkomstmiddag på en lokal restaurang.Dag 2. Cykling till Castelnaudary
Vi säger adjö till Toulouse och börjar vår cykelresa österut, med marknadsstaden Castelnaudary som slutdestination för dagen. Tempot är lugnt och vi ger oss själva tid att känna in våra cyklar. Turen går genom områden som användes som färdvägar redan på romarnas tid.

Ursprungligen byggdes Castelnaudary kring ett slott under 1100-talet, men efter att två gånger belägrats av katarerna förstördes slottet 1229. Här invigdes också Canal du Midi 1681 med mycket pompa och ståt i ”den stora bassängen”, den största vattenansamlingen längs hela kanalen. Idag har staden även den största inlandshamnen mellan Toulouse och Medelhavet.

Castelnaudary är också känt för sin cassoulet, en rustik bondgryta med kyckling, bönor och korv eller fläsk. En smakrik och mättande delikatess som vi absolut kan rekommendera, speciellt med tanke på de råvaror som regionen erbjuder. Sedan 1976 huserar en enhet ur den berömda franska främlingslegionen här.Dag 3. Cykling till Carcassonne
När vi lämnar Castelnaudary passerar vi den imponerande St Roch-slussen med sina fyra slusskammare. Längre fram når vi den lilla staden Bram, känd för sin vackra silhuett och för sin stadskärna, byggd i koncentriska cirklar, en så kallad circulade. Vi gör en kort omväg in i staden för att se mer av denna medeltida pärla.

Från Bram följer en mycket natursköna delsträcka längs Canal du Midi… och plötsligt så är den bara där – Carcassonne. Redan på långt avstånd visar staden upp sin medeltida skönhet, lockar och väcker förväntningar hos sin betraktare. Detta berömda världsarv restaurerades under 1800-talet till sin forna skönhet tillhör idag Frankrikes mest besökta platser. Med 52 torn och 3 kilometer av fästningsvallar är det sannerligen en mäktig syn – och de många arkitektoniska skatterna gör Carcassonne till ett verkligt paradis för historiefantaster.

De första spåren av mänsklig närvaro i området är från 600-talet före Kristus, men det var först i början på 1000-talet som stadens inflytande började växa. Fästningsverket som vi kan se det idag började växa fram under 1200-talet då staden blivit kunglig hemvist.

På 1600-talet, med intåget av nya och kraftfullare vapen som krut och kanoner, blev de gamla fortifikationerna snabbt omoderna och staden innanför murarna övergavs och förvandlades till slum i utkanten av ett annars mycket välbärgat Carcassonne. Planer fanns vid den här tiden på att jämna allt med marken. Till räddning kom så lokala historikern Jean-Pierre Cros-Mayrevieille och arkitekten Viollet-le-Duc som med en gemensam insats återställde staden till sin forna glans.

Vi checkar in på hotellet och ger oss sedan ut på en gemensam guidad tur där vi bland annat tittar närmare på slottet och dess befästningsvallar.Dag 4. Fri dag i Carcassonne
Inget program denna dag och det är därför fritt att på egen hand utforska Carcassonne och dess omgivningar. Prata gärna med TEMAs reseledare som kan ge tips på aktiviteter. Cyklarna finns tillgängliga även denna dag och ger möjligheten att smidigt söka sig utanför stadens gränser för den som vill.Dag 5. Cykling till Homps
Vi lämnar Carcassonne bakom oss och ställer in siktet på Homps, vårt slutmål för dagen. Kanalen följer nu Audeflodens sträckning medan vi rullar in i regionen Minervois. I hjärtat av dessa landskap av vingårdar, med dofter av södra Frankrike hängande i luften, passerar vi mängder av charmiga byar på vår resa mot Homps hamnar. Någonstans på vägen pausar vi för att avnjuta dagens lunch. Vi stannar också till vid Aiguilleslussen i Puicheric och beundrar de otroliga skulpturerna av konstnären Joël Barthès.

Slutligen når vi den lilla och livliga hamnen i Homps som bjuder på härlig atmosfär och en kväll fri för egna aktiviteter.Dag 6. Cykling till Narbonne
Nedanför Homps har det kulliga landskapet runt kanalen tvingat fram en mängd charmiga konstruktioner – små broar och akvedukter avlöser varandra och blir en njutning för ögat. Tidigt når vi den pittoreska lilla byn Ventenac, känd för sitt vackra slott och den välfyllda vinkällare som döljs innanför slottets väggar. Här tar vi paus, suger åt oss av byns trivsamma atmosfär och gör självklart ett besök på slottet. För vinälskaren kan det vara läge att lämna lite plats i cykelväskan och/eller ryggsäcken om man vill köpa med sig en flaska eller två.

Under dagen passerar vi den lilla byn Le Somail, på 1600-talet en rastplats för passagerarna på postbåten på väg till Toulouse, och gör ett besök i den berömda bokaffären Le Trouve – Tout de Livre. Beskriven som en smått magisk plats av bokälskare, med över 50 000 titlar spridda över två plan – såväl nya titlar som gamla och sällsynta. Allting är visserligen på franska men de många vackra utgåvorna, den unika atmosfären och dofterna av trä och gamla böcker, gör det här till en mycket speciell upplevelse. När vi senare når mötesplatsen för två av områdets kanaler, tar vi höger och fortsätter längs Canal de la Jonction för att sedan välja Canal de Robine på vår väg mot Narbonne.

Narbonne var en gång en betydelsefull romersk hamn, men århundraden av igenslamning av floden Aude har lämnat staden isolerad 15 km från Medelhavets kust. Narbonne har ett starkt historiskt och kulturellt arv och erbjuder många sevärdheter för den nyfikne. Bland annat finns fina museer ägnade åt arkeologi, konst och skulptur, den ofärdiga katedralen Saint Just et Saint Pasteur de Narbonne och ärkebiskopens palats. För matälskare rekommenderas matmarknaden Les Halles på andra sidan kanalen, en vacker byggnad i smidesjärn och glas där du hittar ett digert utbud av grönsaker, bakverk, ostar, fisk och skaldjur – och flera barer där du kan provsmaka godbitarna.Dag 7. Cykling till Béziers
Idag går turen först vidare längs Canal de la Robine mot byn Sallés-d’Aude, där vi genar genom fält och upptorkade dammar för att komma tillbaka till Canal du Midi. Så småningom når vi staden Capestang där vi äter lunch på en lokal restaurang.

Med nyvunnen energi fortsätter vi österut och gör en avstickare till en kulle som för oss långt tillbaka i tiden – Oppidum d’Ensérune – platsen för en urgammal bosättning som var befolkad i cirka 600 år, med start under 500-talet före Kristus. Här finns också ett litet museum som visar en del av de fynd som gjorts vid utgrävningar i området.

Inte lång därifrån hittar vi Malpastunneln som 1697 grävdes genom kullen för att slippa behovet av ytterligare en sluss. Det blev Europas första navigerbara kanaltunnel. Trots den mycket porösa sandsten delar av kullen består av, lyckades man på mindre än åtta dagar färdigställa tunneln som är 165 meter lång och har en höjd på 8 meter över vattenytan. Taket förstärktes med betong för att eliminera risken för ras.

Vår väg mot Béziers bjuder på ytterligare tekniska prestationer som varit nödvändiga vid byggandet av kanalen. En av de viktigaste och mest imponerande är sannolikt slussarna vid Fonseranes, som hjälper till att överbrygga en skillnad i vattennivån på över 20 meter och skapa fri passage för de cirka 8 000 pråmar och båtar som passerar här varje år. Konstruktionen, och en av anledningarna att Canal du Midi förärats en plats som världsarv av Unesco, består av en 312 meter lång vattentrappa med åtta slusskammare och nio slussportar.

På eftermiddagen når vi till slut Béziers – en gång romersk koloni och ett viktigt stopp på den så kallade Domitiska vägen, en handelsväg som gick från Rom till Cadiz i södra Spanien. Handeln, speciellt med viner, har genom århundranden varit mycket viktig för staden. Det sägs att amforan, den behållare som användes för att lagra vin i fartygens lastutrymmen, uppfanns av Béziers vinodlare.

Det finns egen tid att utforska staden innan vi samlas igen för en gemensam avskedsmiddag.Dag 8. Hemresa
Resan har nått sitt slut och efter frukost på hotellet väntar bussen på att ta oss till flygplatsen i Toulouse, för vidare färd mot Skandinavien. Vi hoppas att ni har haft en fantastisk resa och tar med er många fina minnen hem.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Toulouse
• Samtliga övernattningar
• 7 frukostar
• 5 luncher (4 picknick)

• 2 middagar
• En vinprovning
• Temaguide
• Inträden enligt program
• Transporter t/r flygplats
• Bagagetransport mellan hotell (1 väska p/p)
• Cykelhyra

RESFAKTA

Dag 1
Flygresa till Toulouse. En övernattning på hotell i Toulouse. Middag ingår.

Dag 2
Cykling från Toulouse till Castelnaudary, ca 60 km. Inga större höjdskillnader. Frukost och picknick-lunch ingår. En övernattning på hotell i Castelnaudary.

Dag 3
Cykling från Castelnaudary till Carcassonne, ca 45 km. Inga större höjdskillnader. Frukost och picknick-lunch ingår. Två nätter på hotell i Carcassonne.

Dag 4
Fri dag i Carcassonne, ingen cykling. Frukost ingår.

Dag 5
Cykling från Carcassonne till Homps, ca 42 km. Inga större höjdskillnader. Frukost, picknick-lunch ingår. En natt på hotell i Homps.

Dag 6
Cykling från Homps till Narbonne, ca 45 km. Inga större höjdskillnader. Frukost och picknick-lunch ingår. En övernattning på hotell i Narbonne.

Dag 7
Cykling från Narbonne till Bézier, ca 60 km. Inga större höjdskillnader. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Bézier.

Dag 8
Buss till flygplatsen i Toulouse, ca 2 timmar. Avresa mot Skandinavien. Frukost ingår.

Frankrike

Folkmängd 67 miljoner
Landets yta 547 030 km²
Valuta Euro
Religion 70 % romerska katoliker, 6–7% muslimer (främst sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % judar buddister m fl
Språk Franska är officiellt språk.

Dagsprogram
Sommar 2020

Dag 1. Välkommen till Toulouse
Efter ankomst till flygplatsen i Toulouse möter TEMAs reseledare och turen går vidare mot centrala Toulouse för lite sightseeing. Tillsammans utforskar vi de smala, historiska gatorna i La ville rose – den rosa staden – med sitt utsökta arkitektoniska arv. Många av Toulouse äldre byggnader är konstruerade i ett lokalproducerat tegel som nästan glimrar i den rosa färgton som gett staden sitt smeknamn.

Vid sidan av nygräddat bröd och färskbryggt kaffe är doften av viol som letar sig fram mellan husen en lika självklar som naturlig del av vårt besök här. Violen står symbol för staden Toulouse och var och varannan butik stoltserar med violtvålar, violparfym, violgodis och klädesplagg med violtryck – allt som kan tänkas på temat.

Vi besöker Le Capitole med sina mäktiga salar och takmålningar från mitten av 1800-talet och mitt i stadens kärna hittar vi klostret Couvent des Jacobins från 1229, med stenpelare som breder ut sig likt palmblad 28 meter upp i luften.

Blir det lite tid över letar vi upp ett trevligt café och provar lämpligen det goda kaffet, eller kanske violte och något violsmakande bakverk till det. Efter avslutad stadstur tar vi oss sen till hotellet för incheckning och äter välkomstmiddag på en lokal restaurang.Dag 2. Cykling till Castelnaudary
Vi säger adjö till Toulouse och börjar vår cykelresa österut, med marknadsstaden Castelnaudary som slutdestination för dagen. Tempot är lugnt och vi ger oss själva tid att känna in våra cyklar. Turen går genom områden som användes som färdvägar redan på romarnas tid.

Ursprungligen byggdes Castelnaudary kring ett slott under 1100-talet, men efter att två gånger belägrats av katarerna förstördes slottet 1229. Här invigdes också Canal du Midi 1681 med mycket pompa och ståt i ”den stora bassängen”, den största vattenansamlingen längs hela kanalen. Idag har staden även den största inlandshamnen mellan Toulouse och Medelhavet.

Castelnaudary är också känt för sin cassoulet, en rustik bondgryta med kyckling, bönor och korv eller fläsk. En smakrik och mättande delikatess som vi absolut kan rekommendera, speciellt med tanke på de råvaror som regionen erbjuder. Sedan 1976 huserar en enhet ur den berömda franska främlingslegionen här.Dag 3. Cykling till Carcassonne
När vi lämnar Castelnaudary passerar vi den imponerande St Roch-slussen med sina fyra slusskammare. Längre fram når vi den lilla staden Bram, känd för sin vackra silhuett och för sin stadskärna, byggd i koncentriska cirklar, en så kallad circulade. Vi gör en kort omväg in i staden för att se mer av denna medeltida pärla.

Från Bram följer en mycket natursköna delsträcka längs Canal du Midi… och plötsligt så är den bara där – Carcassonne. Redan på långt avstånd visar staden upp sin medeltida skönhet, lockar och väcker förväntningar hos sin betraktare. Detta berömda världsarv restaurerades under 1800-talet till sin forna skönhet tillhör idag Frankrikes mest besökta platser. Med 52 torn och 3 kilometer av fästningsvallar är det sannerligen en mäktig syn – och de många arkitektoniska skatterna gör Carcassonne till ett verkligt paradis för historiefantaster.

De första spåren av mänsklig närvaro i området är från 600-talet före Kristus, men det var först i början på 1000-talet som stadens inflytande började växa. Fästningsverket som vi kan se det idag började växa fram under 1200-talet då staden blivit kunglig hemvist.

På 1600-talet, med intåget av nya och kraftfullare vapen som krut och kanoner, blev de gamla fortifikationerna snabbt omoderna och staden innanför murarna övergavs och förvandlades till slum i utkanten av ett annars mycket välbärgat Carcassonne. Planer fanns vid den här tiden på att jämna allt med marken. Till räddning kom så lokala historikern Jean-Pierre Cros-Mayrevieille och arkitekten Viollet-le-Duc som med en gemensam insats återställde staden till sin forna glans.

Vi checkar in på hotellet och ger oss sedan ut på en gemensam guidad tur där vi bland annat tittar närmare på slottet och dess befästningsvallar.Dag 4. Fri dag i Carcassonne
Inget program denna dag och det är därför fritt att på egen hand utforska Carcassonne och dess omgivningar. Prata gärna med TEMAs reseledare som kan ge tips på aktiviteter. Cyklarna finns tillgängliga även denna dag och ger möjligheten att smidigt söka sig utanför stadens gränser för den som vill.Dag 5. Cykling till Homps
Vi lämnar Carcassonne bakom oss och ställer in siktet på Homps, vårt slutmål för dagen. Kanalen följer nu Audeflodens sträckning medan vi rullar in i regionen Minervois. I hjärtat av dessa landskap av vingårdar, med dofter av södra Frankrike hängande i luften, passerar vi mängder av charmiga byar på vår resa mot Homps hamnar. Någonstans på vägen pausar vi för att avnjuta dagens lunch. Vi stannar också till vid Aiguilleslussen i Puicheric och beundrar de otroliga skulpturerna av konstnären Joël Barthès.

Slutligen når vi den lilla och livliga hamnen i Homps som bjuder på härlig atmosfär och en kväll fri för egna aktiviteter.Dag 6. Cykling till Narbonne
Nedanför Homps har det kulliga landskapet runt kanalen tvingat fram en mängd charmiga konstruktioner – små broar och akvedukter avlöser varandra och blir en njutning för ögat. Tidigt når vi den pittoreska lilla byn Ventenac, känd för sitt vackra slott och den välfyllda vinkällare som döljs innanför slottets väggar. Här tar vi paus, suger åt oss av byns trivsamma atmosfär och gör självklart ett besök på slottet. För vinälskaren kan det vara läge att lämna lite plats i cykelväskan och/eller ryggsäcken om man vill köpa med sig en flaska eller två.

Under dagen passera vi den lilla byn Le Somail, på 1600-talet en rastplats för passagerarna på postbåten på väg till Toulouse, och gör ett besök i den berömda bokaffären Le Trouve – Tout de Livre. Beskriven som en smått magisk plats av bokälskare, med över 50 000 titlar spridda över två plan – såväl nya titlar som gamla och sällsynta. Allting är visserligen på franska men de många vackra utgåvorna, den unika atmosfären och dofterna av trä och gamla böcker, gör det här till en mycket speciell upplevelse. När vi senare når mötesplatsen för två av områdets kanaler, tar vi höger och fortsätter längs Canal de la Jonction för att sedan välja Canal de Robine på vår väg mot Narbonne.

Narbonne var en gång en betydelsefull romersk hamn, men århundraden av igenslamning av floden Aude har lämnat staden isolerad 15 km från Medelhavets kust. Narbonne har ett starkt historiskt och kulturellt arv och erbjuder många sevärdheter för den nyfikne. Bland annat finns fina museer ägnade åt arkeologi, konst och skulptur, den ofärdiga katedralen Saint Just et Saint Pasteur de Narbonne och ärkebiskopens palats. För matälskare rekommenderas matmarknaden Les Halles på andra sidan kanalen, en vacker byggnad i smidesjärn och glas där du hittar ett digert utbud av grönsaker, bakverk, ostar, fisk och skaldjur – och flera barer där du kan provsmaka godbitarna.Dag 7. Cykling till Béziers
Idag går turen först vidare längs Canal de la Robine mot byn Sallés-d’Aude, där vi genar genom fält och upptorkade dammar för att komma tillbaka till Canal du Midi. Så småningom når vi staden Capestang där vi äter lunch på en lokal restaurang.

Med nyvunnen energi fortsätter vi österut och gör en avstickare till en kulle som för oss långt tillbaka i tiden – Oppidum d’Ensérune – platsen för en urgammal bosättning som var befolkad i cirka 600 år, med start under 500-talet före Kristus. Här finns också ett litet museum som visar en del av de fynd som gjorts vid utgrävningar i området.

Inte lång därifrån hittar vi Malpastunneln som 1697 grävdes genom kullen för att slippa behovet av ytterligare en sluss. Det blev Europas första navigerbara kanaltunnel. Trots den mycket porösa sandsten delar av kullen består av, lyckades man på mindre än åtta dagar färdigställa tunneln som är 165 meter lång och har en höjd på 8 meter över vattenytan. Taket förstärktes med betong för att eliminera risken för ras.

Vår väg mot Béziers bjuder på ytterligare tekniska prestationer som varit nödvändiga vid byggandet av kanalen. En av de viktigaste och mest imponerande är sannolikt slussarna vid Fonseranes, som hjälper till att överbrygga en skillnad i vattennivån på över 20 meter och skapa fri passage för de cirka 8 000 pråmar och båtar som passerar här varje år. Konstruktionen, och en av anledningarna att Canal du Midi förärats en plats som världsarv av Unesco, består av en 312 meter lång vattentrappa med åtta slusskammare och nio slussportar.

På eftermiddagen når vi till slut Béziers – en gång romersk koloni och ett viktigt stopp på den så kallade Domitiska vägen, en handelsväg som gick från Rom till Cadiz i södra Spanien. Handeln, speciellt med viner, har genom århundranden varit mycket viktig för staden. Det sägs att amforan, den behållare som användes för att lagra vin i fartygens lastutrymmen, uppfanns av Béziers vinodlare.

Du har lite egen tid att utforska staden innan vi samlas igen för en gemensam avskedsmiddag.Dag 8 – Hemresa
Resan har nått sitt slut och efter frukost på hotellet väntar bussen på att ta oss till flygplatsen i Toulouse, för vidare färd mot Skandinavien. Vi hoppas att ni har haft en fantastisk resa och tar med er många fina minnen hem.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Toulouse
• Samtliga övernattningar
• 7 frukostar
• 5 luncher (4 picknick)

• 2 middagar
• En vinprovning
• Temaguide
• Inträden enligt program
• Transporter t/r flygplats
• Bagagetransport mellan hotell (1 väska p/p)
• Cykelhyra

RESFAKTA

Dag 1
Flygresa till Toulouse. En övernattning på hotell i Toulouse. Middag ingår.

Dag 2
Cykling från Toulouse till Castelnaudary, ca 60 km. Inga större höjdskillnader. Frukost och picknick-lunch ingår. En övernattning på hotell i Castelnaudary.

Dag 3
Cykling från Castelnaudary till Carcassonne, ca 45 km. Inga större höjdskillnader. Frukost och picknick-lunch ingår. Två nätter på hotell i Carcassonne.

Dag 4
Fri dag i Carcassonne, ingen cykling. Frukost ingår.

Dag 5
Cykling från Carcassonne till Homps, ca 42 km. Inga större höjdskillnader. Frukost, picknick-lunch ingår. En natt på hotell i Homps.

Dag 6
Cykling från Homps till Narbonne, ca 45 km. Inga större höjdskillnader. Frukost och picknick-lunch ingår. En övernattning på hotell i Narbonne.

Dag 7
Cykling från Narbonne till Bézier, ca 60 km. Inga större höjdskillnader. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Bézier.

Dag 8
Buss till flygplatsen i Toulouse, ca 2 timmar. Avresa mot Skandinavien. Frukost ingår.

Frankrike

Folkmängd 67 miljoner
Landets yta 547 030 km²
Valuta Euro
Religion 70 % romerska katoliker, 6–7% muslimer (främst sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % judar buddister m fl
Språk Franska är officiellt språk.

Viktigt om resan

OM CYKLINGEN

Cykling längs Canal du Midi
Observera att cyklingen längs Canal du Midi är mer tekniskt utmanande än den är konditionskrävande. Vissa dagsetapper är relativt långa men terrängen är övervägande flack med få uppförsbackar. Dock går längre sträckor av själva cyklingen via smala cykelspår längs kanalen, genom högt gräs med en hel del stenar och rötter på marken. Detta ställer vissa krav på balans och koncentration och av den anledningen håller cyklingen relativt låg snitthastighet.

Obligatorisk utrustning

Bekväma och väl ingångna skor för cykling och promenad (inga öppna skor vid cykling).
Lättpackat regnplagg
Cykelhjälm, ta med egen
Picknickutrustning (mugg, tallrik, bestick)

Vi rekommenderar
Cykelglasögon/solglasögon
Cykelhandskar
Gel-sadel eller cykelbyxor
Ryggsäck och/eller midjeväska
Vattenflaska
Solkräm

Om cyklarna
Hybridcyklar med handbroms och 7-24 växlar, utrustade med cykelväska, pakethållare samt hållare för vattenflaska. Cyklarna finns i herr- och dammodell.

För dig som vill använda cykelskor rekommenderar vi att du tar med dig egna SPD-pedaler som kan monteras på plats.

Elcyklar finns att hyra mot en extra kostnad av 1150 kr per person och avresa.

Viktigt att veta
Vänligen uppge din längd vid bokningstillfället, detta för att vi ska kunna ta fram en cykel som passar dig. Din längd fyller du i på ”Min resa”. Notera att vi behöver få in denna information snarast efter bokning, men absolut senast en månad innan avresa.

Bagaget transporteras med buss mellan hotellen. Högst ett bagage per person på max 20 kg.

Ingen följebil finns på denna resa. Eventuella punkteringar eller andra problem som kan uppstå med cyklarna, löser vi på plats tillsammans med vår lokalguide.

Cykelturerna
Vissa av dagarna kan komma att få delvis ändrad resrutt, beroende på väder och vind.

Dag 1. Ankomst till Frankrike, ingen cykling.

Dag 2. Cykling från Toulouse till Castelnaudary, ca 60 km. Inga större höjdskillnader.

Dag 3. Cykling från Castelnaudary till Carcassonne, ca 45 km. Inga större höjdskillnader.

Dag 4. Fri dag i Carcassonne, ingen cykling.

Dag 5. Cykling från Carcassonne till Homps, ca 42 km. Inga större höjdskillnader.

Dag 6. Cykling från Homps till Narbonne, ca 45 km. Inga större höjdskillnader.

Dag 7. Cykling från Narbonne till Béziers, ca 60 km. Inga större höjdskillnader men en längre uppförsbacke den sista sträckan.

Dag 8. Avresa mot Skandinavien, ingen cykling.


ÖVRIG INFORMATION

I grundpriset ingår
Flygresa t/r Skandinavien - Toulouse. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Boende
Under veckan bor vi på trivsamma Bed & Breakfast av lite enklare standard. På enstaka platser händer det att vi delar upp gruppen på två boenden, då antalet bäddar är begränsat.

*Hotellen som finns angivna i listan "Hotellinformation" till höger är inte garanterade. Beroende på tillgång och efterfrågan kan hotellen vi bor på variera något mellan avresorna.


Valuta
Euro (EUR). De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 25 EUR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-09-04 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-09-04
09:30
2019-09-04
10:55
K L M, 1126
Amsterdam
Toulouse
2019-09-04
11:45
2019-09-04
13:35
K L M, 1303
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2019-09-11
14:05
2019-09-11
16:05
K L M, 1304
Amsterdam
Copenhagen
2019-09-11
17:00
2019-09-11
18:20
K L M, 1133
8 dagar Cykling längs Canal du Midi Köpenhamn 20 550 SEK Förfrågan
2019-09-04 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2019-09-04
06:30
2019-09-04
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Toulouse
2019-09-04
11:45
2019-09-04
13:35
K L M, 1303
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2019-09-11
14:05
2019-09-11
16:05
K L M, 1304
Amsterdam
Stockholm
2019-09-11
17:30
2019-09-11
19:30
K L M, 1117
8 dagar Cykling längs Canal du Midi Stockholm 20 550 SEK Förfrågan
2019-09-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Paris
2019-09-11
06:05
2019-09-11
08:05
Air France, 1351
Paris
Toulouse
2019-09-11
09:45
2019-09-11
11:05
Air France, 7518
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2019-09-18
14:05
2019-09-18
16:05
K L M, 1304
Amsterdam
Copenhagen
2019-09-18
17:00
2019-09-18
18:20
K L M, 1133
8 dagar Cykling längs Canal du Midi Köpenhamn 19 950 SEK Förfrågan
2019-09-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Paris
2019-09-11
06:05
2019-09-11
08:50
Air France, 1463
Paris
Toulouse
2019-09-11
09:45
2019-09-11
11:05
Air France, 7518
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2019-09-18
14:05
2019-09-18
16:05
K L M, 1304
Amsterdam
Stockholm
2019-09-18
17:30
2019-09-18
19:30
K L M, 1117
8 dagar Cykling längs Canal du Midi Stockholm 19 950 SEK Förfrågan
2020-05-26 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Paris
2020-05-26
06:15
2020-05-26
08:15
Air France, 1351
Paris
Toulouse
2020-05-26
09:45
2020-05-26
11:05
Air France, 7518
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2020-06-02
14:05
2020-06-02
16:05
K L M, 1304
Amsterdam
Copenhagen
2020-06-02
17:00
2020-06-02
18:20
K L M, 1133
8 dagar Cykling längs Canal du Midi Köpenhamn 25 450 SEK 2 platser kvar Boka
2020-05-26 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Paris
2020-05-26
06:00
2020-05-26
08:45
Air France, 1463
Paris
Toulouse
2020-05-26
09:45
2020-05-26
11:05
Air France, 7518
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2020-06-02
14:05
2020-06-02
16:05
K L M, 1304
Amsterdam
Stockholm
2020-06-02
17:30
2020-06-02
19:30
K L M, 1117
8 dagar Cykling längs Canal du Midi Stockholm 25 450 SEK 6 platser kvar Boka
2020-05-26 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Paris
2020-05-26
06:10
2020-05-26
08:25
Air France, 1553
Paris
Toulouse
2020-05-26
09:45
2020-05-26
11:05
Air France, 7518
Amsterdam
Gothenburg
2020-06-02
22:25
2020-06-02
21:55
K L M, 1163
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2020-06-02
14:05
2020-06-02
16:05
K L M, 1304
8 dagar Cykling längs Canal du Midi Göteborg 25 450 SEK 2 platser kvar Boka
2020-06-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Paris
2020-06-02
06:15
2020-06-02
08:15
Air France, 1351
Paris
Toulouse
2020-06-02
09:45
2020-06-02
11:05
Air France, 7518
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2020-06-09
14:05
2020-06-09
16:05
K L M, 1304
Amsterdam
Copenhagen
2020-06-09
17:00
2020-06-09
18:20
K L M, 1133
8 dagar Cykling längs Canal du Midi Köpenhamn 24 990 SEK Förfrågan
2020-06-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Paris
2020-06-02
06:00
2020-06-02
08:45
Air France, 1463
Paris
Toulouse
2020-06-02
09:45
2020-06-02
11:05
Air France, 7518
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2020-06-09
14:05
2020-06-09
16:05
K L M, 1304
Amsterdam
Stockholm
2020-06-09
17:30
2020-06-09
19:30
K L M, 1117
8 dagar Cykling längs Canal du Midi Stockholm 24 990 SEK Förfrågan
2020-06-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Paris
2020-06-02
06:10
2020-06-02
08:25
Air France, 1553
Paris
Toulouse
2020-06-02
09:45
2020-06-02
11:05
Air France, 7518
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Toulouse
Amsterdam
2020-06-09
14:05
2020-06-09
16:05
K L M, 1304
Amsterdam
Gothenburg
2020-06-09
20:25
2020-06-09
21:55
K L M, 1163
8 dagar Cykling längs Canal du Midi Göteborg 24 990 SEK Förfrågan
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • Se dagsprogrammet

Andra Cykelresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.