Kryssning i Bordeaux- kultur, natur, vin och världsarv

Med båt går färden på floderna La Garonne och La Dordogne.
Vi kryssar stillsamt mellan några av världens finaste vindistrikt och besöker charmiga småstäder och inte mindre än tre världsarv. Missa inte möjligheten att prova världens kanske bästa ostron i Arcachon och utforska den vackra staden Bordeaux på egen hand.

RESFAKTA

Länder: Frankrike

Typ av resa: Kryssning

Reslängd: 7 dagar

Gruppstorlek: 20-26 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Guidad tur i Bordeaux
 • Médoc-distriktet
 • Fantastiska viner
 • Många världsarv
 • Ostron i Arcachon

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien - Bordeaux t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.


Valuta
Euro (EUR). Uttagsautomater finns. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.


Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 40 EUR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.


Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.


Klädsel och utrustning
Medtag gärna något varmare plagg, likaså ett lättpackat regnplagg. I huvudsak kan du räkna med behagligt sommarväder. Vad gäller kvällsklädsel på restaurang och ombord på fartyget är fransmännen inte överdrivet formella, men det är god sed att byta om till middagen. Och sista kvällen ombord finns tillfälle att klä upp sig lite extra. Viktigast är kanske ett par bekväma och väl ingångna skor för promenader under utflykterna.


Kryssningen
Rederiet CroisiEurope använder sig av två olika fartyg för denna kryssning. Dessa fartyg har 69 och 87 hytter och som mest 174 passagerare. Hytterna är komfortabla dubbelrum för 2 personer. Alla hytter är utsideshytter med fönster, dusch/wc, luftkonditionering, kassafack, radio, satellit-tv och hårfön. Wifi finns ombord utan extra kostnad. El/strömstyrka är 220 V.

Ombord- och avstigning kan ske över flera fartyg som ligger förtöjda långsida vid långsida, ofta kan 3-4 fartyg ligga i bredd.

Kryssningsfartyget har All Inclusive ombord och alla måltidsdrycker i restaurangen och lounge/baren ingår. Gäller ej vin från vinlistan samt champagne och drycker som köps i samband med utflykter och transfers. Önskar du ta med en flaska vatten till din hytt betalar du detta separat.

Beroende på ebb och flod och tillgång på slussar kan dagsprogrammet ibland genomföras i en delvis annan ordning är vad vi skriver i vårt program.

Restaurang, bar, presentbutik och soldäck finns på samtliga fartyg. Det officiella språket ombord är franska men de flesta i besättningen talar engelska. Alla utflykter leds av Temas egen reseledare.


Uppgradering
I mån av tillgänglighet finns möjligheten att uppgradera hytten till mellersta eller övre däck. Priset är ca 1 200 – 1 500 kronor per person. Fråga gärna i samband med din bokning.


Fartyg 2021
7 september – MS Cyrano de Bergerac
18 september – MS Cyrano de Bergerac


Utflykterna
Alla utflykter som finns beskrivna i programmet är inkluderade och vi har egen buss och egen reseledare. Observera att flera av utflykterna innehåller lite längre promenader i stadsmiljö med kullersten.


Hotellet i Bordeaux
Incheckning på hotellet sker tidigast från kl 14.00, men du kan placera ditt bagage i hotellets bagagerum för att kunna utnyttja fler timmar i Bordeaux. Vid incheckningen på hotellet gör hotellet en kopia på ditt kreditkort, alternativt betalar du 50 EUR i kontanter. Depositionen är för att täcka eventuella extrakostnader under vistelsen. Depositionen återbetalas vid utcheckning.

Hotell/boende

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Kryssningar

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.