Kryssning i Bordeaux- kultur, natur, vin och världsarv

Med båt färdas du på två floder, La Garonne och La Dordogne, mellan några av världens finaste vindistrikt. Upplev Bordeaux, Médoc och Saint-Emilion, vin, världsarv och ostronets franska huvudstad Arcachon.

Du får en stillsam och behaglig flodkryssning med fyra övernattningar ombord och helpension, samt två nätter på hotell i Bordeaux. Under färden besöker du berömda vindistrikt, charmiga småstäder och inte mindre än tre världsarv. Du får möjligheten att prova världens kanske bästa ostron i Arcachon och en dag att utforska den vackra staden Bordeaux på egen hand.

RESFAKTA

Länder: Frankrike

Reslängd: 7 dagar

Gruppstorlek: 20-26 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Guidad tur i Bordeaux
 • Médoc-distriktet
 • Fantastiska viner
 • Alla världsarv
 • Ostron i Arcachon

Dagsprogram
maj-okt

Dag 1 – Ankomst och Bordeaux

Vid ankomsten till flygplatsen i Bordeaux möts vi av TEMA-reseledare och buss som tar oss till fartyget. Fartyget blir vårt hem de kommande fyra nätterna. Efter välkomstdrink och middag får vi uppleva Bordeaux by night. En buss tar oss på en panoramatur med stadens alla sevärdheter, följt av en stadsvandring i det gamla Bordeaux. Från de breda avenyerna i det neo-klassiska Les Quinconces och Le Grand Théâtre och de smala gränderna i kvarteren kring Saint Pierre, får du en bild av det kulturarv som förärat Bordeaux med en plats bland UNESCOs världsarv. 

Dag 2 – Médoc

Vi kryssar från Bordeaux till Pauillac i det legendariska vindistriktet Médoc, inklämt mellan havet och en flodmynning. Med ett milt och fuktigt mikroklimat, fördelaktigt för vinets framställning, producerar Médoc några av världens mest kända röda viner. Under resan går vi igenom flertalet av Médocs beteckningar, som Saint Julien, Margaux och Haut-Médoc. På välkända La Route des Châteaux  gör vi ett stopp på en vingård för en provsmakning. Vi passerar också några av de största vinproducenterna; Châteaux Laffitte-Rothschild, Latour och Mouton Rothschild.

Dag 3 – Blaye

Idag förflyttar vi oss först vattenvägen från Paulliac till den lilla staden Blaye. Med buss från Blaye reser vi sedan längs La Corniche Fleurie, där du kan se de traditionella fiskehusen på styltor och vackra kalkstensklippor. Vi gör ett stopp i gamla staden Bourg för att njuta av den fantastiska utsikten och ta en promenad in till den lokala marknaden. På eftermiddagen återvänder vi till Blaye för att besöka världsarv nummer två – kastellet i Blaye. Kastellet byggdes på 1600-talet av den berömda militärarkitekten Vauban som ett sätt att skydda Bordeaux mot invasioner från havet. Vi får en guidad tur som även inkluderar klostret och armébarackerna.

Dag 4 – Saint-Emilion

Fartyget anländer Libourne och vi beger oss mot veckans sista världsarv – Saint-Emlion, på samma gång en unik medeltidsby och ett unikt vindistrikt. Juridiction de Saint-Emilion (staden och 8 byars territorier som slogs samman under medeltiden) fördes upp på Unescos världsarvslista 1999. Detta för att bevara, restaurera och överföra detta enastående kulturarv. Vi gör en guidad tur och får lära oss allt om Saint-Emilions historia. Vi besöker också den berömda monolitkyrkan från 1100-talet, helt byggd i kalksten, och de tillhörande underjordiska gallerierna. Vi avslutar vår tur med ett besök på en av de lokala vingårdarna. Här förklarar de processen bakom vinproduktionen i Saint-Emilion och vi får självklart också en provsmakning.

Dag 5 – Fria aktiviteter i Bordeaux

Från Libourne kryssar vi idag tillbaka till Bordeaux och ankommer staden ca 11.00. Här väntar transfer till hotellet vi bor på de närmaste två nätterna. Efter incheckning är resten av dagen och kvällen fri för egna aktiviteter. Ett ypperligt tillfälle att uppleva stadens charm på egen hand och kanske avnjuta en god måltid eller två på någon av de många franska bistroerna.

Dag 6 – Arcachon och ostron

Heldagsutflykt till Arcachon, ostronens franska huvudstad, där vi bjuds på ett helt annorlunda landskap. Atlanten är här ett innanhav och småbåtar ligger vid ebb strandade på lerbottnen. Här får du tillfälle att bestiga Europas högsta sanddyn, La Dune de Pilat och från en höjd av 110 meter blickar du ut över havsbukten och Les Landes pinjeskogar. Arcachon är också en traditionsrik badort där du får tid till lunch och att strosa runt eller ta en kaffe på en av de trevliga uteserveringarna. Vi besöker ett ostronmuseum i Gujan-Mestras och har du aldrig ätit ostron tidigare, så är någon av de lokala ostronbodarna den mest lämpliga platsen för att göra debut. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag på restaurang i Bordeaux.

Dag 7 – Hemresa

Det är dags att återvända till Skandinavien igen och förhoppningsvis har du många härliga minnen med dig från resan. Bussen tar dig från hotellet direkt till flygplatsen. Vi tackar för den här gången och önskar välkommen åter.


ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg Bordeaux ToR
• Hamnavgifter
• Samtliga övernattningar
• TEMA-reseledare
• TEMA har egen utflyktsbuss (även under kryssningen)
• Välkomstdrink ombord
• Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice och kaffe/te
• Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
• Underhållning ombord
• 6 frukostar
• 3 luncher
• 5 middagar
• Inträden enligt program
• Bagageservice ingår

RESFAKTA

Dag 1
Skandinavien – Bordeaux. Incheckning på fartyget under kvällen. Kvällsguidning i Bordeaux med buss. Middag med måltidsdryck ombord. Fyra övernattningar på Croisieuropes fartyg.

Dag 2
Bordeaux – Pauillac. Utflykt till vindistriktet Médoc och vinprovning. Helpension med måltidsdrycker ingår.

Dag 3
Pauillac – Blaye. Utflykt till Bourg och sedan Blaye med guidad tur. Helpension med måltidsdrycker ingår.

Dag 4
Blaye – Libourne. Utflykt till Saint Emilion med guidad stadsvandring och vinprovning. Helpension med måltidsdrycker ingår.

Dag 5
Libourne – Bordeaux. Ledig eftermiddag och kväll. Frukost ingår. Två övernattningar på hotell i Bordeaux.

Dag 6
Bordeaux. Utflykt till Arcachon. Frukost och avskedsmiddag ingår.

Dag 7
Bordeaux – Skandinavien. Frukost ingår.

Frankrike

Folkmängd 60,6 miljoner Landets yta 547 030 km² Valuta Euro Religion 75 % romerska katoliker, 6–7% muslimer (främst sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % judar buddister m fl Språk Franska är det officiella språket.

Mer om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Skandinavien - Bordeaux t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling "

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
På grund av anvisningar från skattemyndigheterna ingår inte dricks längre i resans pris. Vår TEMA-guide samlar in 25 EUR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider med flera.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klädsel och utrustning
Medtag gärna något varmare plagg, likaså ett lättpackat regnplagg. I huvudsak kan du räkna med behagligt sommarväder. Vad gäller kvällsklädsel på restaurang och ombord på fartyget är fransmännen inte överdrivet formella, men det är god sed att byta om till middagen. Och sista kvällen ombord finns tillfälle att klä upp sig lite extra.Viktigast är kanske ett par bekväma och väl ingångna skor för promenader under utflykterna.

Kryssningen
Rederiet CroisiEurope använder sig av två olika fartyg för denna kryssning. Dessa fartyg har 69 och 87 hytter och som mest 174 passagerare. Hytterna är komfortabla dubbelrum för 2 personer. Alla hytter är utsideshytter och har fönster. Samtliga hytter ligger över vattenytan. Alla hytter har dusch/wc, luftkonditionering, kassafack, radio,satelit- tv och hårfön. Wifi finns ombord utan extra kostnad. El/strömstyrka är 220 V. Kryssningsfartyget har All Inclusive ombord. Alla måltidsdrycker i restaurangen och lounge/baren ingår. Gäller ej vin från vinlistan samt champagne och drycker som köps i samband med utflykter och transfers. Önskar du ta med en flaska vatten till din hytt betalar du detta separat.

Dagsprogrammet kan få variationer beroende på ebb och flod och tillgång på slussar. Programmet kan komma att utföras i en delvis annan ordning är vad vi skriver i vårt program.

Restaurang, bar, presentbutik och soldäck finns på samtliga fartyg. Det officiella språket ombord är franska, de flesta i besättningen talar engelska. Teknisk arrangör av utflykterna är Travel Tailor. Utflykterna leds av Temas egen guide.

Vi använder dessa fartyg hos Croisieurope
15-19 maj – MS Cyrano de Bergerac
28 juni-2 juli – MS Princesse d'Aquitaine
10-14 juli – MS Princesse d'Aquitaine
2-6 september – MS Princesse d'Aquitaine

Hytt på mellersta eller övre däck mot förfrågan, pris ca 800-1000 kronor per person.

Utflykterna
Hos oss är utflykterna inkluderade och vi kör med egen buss och med egen guide.

Hotellet
Incheckning på hotellet sker tidigast från kl 14.00, men du kan placera ditt bagage i hotellets bagagerum för att kunna utnyttja fler timmar i Bordeaux. Vid incheckningen på hotellet gör hotellet en kopia på ditt kreditkort, alternativt betalar du Euro 50,00 i kontanter. Depositionen är för att täcka eventuella extrakostnader under vistelsen. Depositionen återbetalas vid utcheckning.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-05-15

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-05-15
11:15
2018-05-15
13:20
K L M, 1108
Amsterdam
Bordeaux
2018-05-15
14:30
2018-05-15
16:10
K L M, 1317
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2018-05-21
11:50
2018-05-21
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Stockholm
2018-05-21
14:45
2018-05-21
16:45
K L M, 1115
7 dagar Kryssning i Bordeaux Stockholm 18490 SEK Förfrågan
2018-05-15

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2018-05-15
12:05
2018-05-15
13:35
K L M, 1156
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Amsterdam
Gothenburg
2018-05-21
16:20
2018-05-21
17:45
K L M, 1161
7 dagar Kryssning i Bordeaux Göteborg 18490 SEK Förfrågan
2018-05-15

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-05-15
11:50
2018-05-15
13:15
K L M, 1128
Amsterdam
Bordeaux
2018-05-15
14:30
2018-05-15
16:10
K L M, 1317
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2018-05-21
11:50
2018-05-21
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Copenhagen
2018-05-21
14:20
2018-05-21
15:40
K L M, 1131
7 dagar Kryssning i Bordeaux Köpenhamn 18490 SEK Förfrågan
2018-06-28

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-06-28
06:30
2018-06-28
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Bordeaux
2018-06-28
09:20
2018-06-28
11:05
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2018-07-04
11:50
2018-07-04
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Stockholm
2018-07-04
14:45
2018-07-04
16:45
K L M, 1115
7 dagar Kryssning i Bordeaux Stockholm 18150 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-06-28

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-06-28
06:00
2018-06-28
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Bordeaux
2018-06-28
09:20
2018-06-28
11:05
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2018-07-04
11:50
2018-07-04
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Copenhagen
2018-07-04
14:20
2018-07-04
15:40
K L M, 1131
7 dagar Kryssning i Bordeaux Köpenhamn 18150 SEK 4 platser kvar Boka
2018-07-10

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-07-10
06:00
2018-07-10
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Bordeaux
2018-07-10
09:20
2018-07-10
11:05
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2018-07-16
11:50
2018-07-16
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Copenhagen
2018-07-16
14:20
2018-07-16
15:40
K L M, 1131
7 dagar Kryssning i Bordeaux Köpenhamn 17990 SEK 5 platser kvar Boka
2018-07-10

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-07-10
06:30
2018-07-10
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Bordeaux
2018-07-10
09:20
2018-07-10
11:05
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2018-07-16
11:50
2018-07-16
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Stockholm
2018-07-16
14:45
2018-07-16
16:45
K L M, 1115
7 dagar Kryssning i Bordeaux Stockholm 17990 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-07-10

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2018-07-10
06:10
2018-07-10
07:40
K L M, 1152
Amsterdam
Bordeaux
2018-07-10
09:20
2018-07-10
11:05
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2018-07-16
11:50
2018-07-16
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Gothenburg
2018-07-16
16:20
2018-07-16
17:45
K L M, 1161
7 dagar Kryssning i Bordeaux Göteborg 17990 SEK 4 platser kvar Boka
2018-09-02

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-09-02
06:30
2018-09-02
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Bordeaux
2018-09-02
09:30
2018-09-02
11:15
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2018-09-08
11:50
2018-09-08
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Stockholm
2018-09-08
14:45
2018-09-08
16:45
K L M, 1115
7 dagar Kryssning i Bordeaux Stockholm 17195 SEK Fullbokad
2018-09-02

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2018-09-02
06:10
2018-09-02
07:40
K L M, 1152
Amsterdam
Bordeaux
2018-09-02
09:30
2018-09-02
11:15
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2018-09-08
11:50
2018-09-08
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Gothenburg
2018-09-08
16:20
2018-09-08
17:45
K L M, 1161
7 dagar Kryssning i Bordeaux Göteborg 17195 SEK Fullbokad
2018-09-02

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-09-02
06:00
2018-09-02
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Bordeaux
2018-09-02
09:30
2018-09-02
11:15
K L M, 1315
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bordeaux
Amsterdam
2018-09-08
11:50
2018-09-08
13:40
K L M, 1316
Amsterdam
Copenhagen
2018-09-08
14:20
2018-09-08
15:40
K L M, 1131
7 dagar Kryssning i Bordeaux Köpenhamn 17195 SEK Fullbokad

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Kryssningar

 
XClose