Nyhet

Kryssning i GreklandPeloponnesos runt med M/S Galileo

Ombord på motorseglaren M/S Galileo glider vi runt den stora, flikiga halvön Peloponnesos, där så mycket av den hellenistiska historien har utspelat sig. Det blir en kryssning i Greklands klarblå och turkosa farvatten, från Aten tillbaka till historien. Varje dag en ny hamn och antika ikoner som Olympia, Mykene, Epidauros, Delfi och Odysséens Pylos tillsammans med TEMAs reseledare. Ombord kopplar vi av med helpension och högklassig service. Kryssningen avrundas med en resa genom Korinthkanalen innan vi är tillbaka i Aten.

RESFAKTA

Länder: Grekland

Typ av resa: Kryssning

Reslängd: 9 dagar

Gruppstorlek: 16-18 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Akropolis och arkeologiska museet i Aten
 • M/S Galileos personal och goda mat
 • Mykenes borg och Olympias stadium
 • Staden Nafplion, en gång Greklands huvudstad
 • Delfis orakel och ruiner

Dagsprogram
2019

Dag 1. Ankomst Aten 2019-10-31
Atens flygplats möter TEMAs reseledare som tar oss till det centralt belägna Electra Hotel Athens vid Syntagmatorget. Utanför dörren väntar den intensivt levande mångmiljonstaden med sitt ständiga myller av människor och upplevelser. Här möter du dagens moderna Aten, men också de gamla hantverkarkvarter som än idag finns kvar just i området kring hotellet.

På kvällen kan man söka sig till Platía Iroon i den historiska stadsdelen Psiri. Med ett pittoreskt gytter av små restauranger och kaféer har stadsdelen liknats vid New Yorks Soho.

Dag 2. Akropolismuseet
Över gyttret av hus i centrala Aten reser sig Akropolisklippan som ett skepp över havet. De andlöst vackra, vita marmortemplen imponerar inte bara tack vare sin skönhet. Denna morgon besöker vi det fina Akropolismuseet nedanför klippan och får höra historien och legenderna. Det blir en bra grund för vår kommande vecka och de platser vi har på programmet.

På eftermiddagen beger vi oss till Atens hamn Pireus och Marina Zea. Det är dags för ombordstigning på motorseglaren Galileo som blir vårt ombonade hem den kommande veckan. Det blir tid att träffa medresenärerna och båtens personal över en välkomstdrink och vi får veta mer om båten och kryssningsrutten. Därefter börjar kryssningen och det mot Palaia, dvs gamla Epidauros.

Dag 3. Världsarvet Epidauros
Vi lämnar vårt skepp efter tidig frukost för att åka buss den korta biten till utgrävningarna av den världsarvslistade staden Epidaurus. Här dyrkades Apollos son Asklepios, som var läkekonstens gud. Hans helgedom plundrades först av den romerske generalen Sulla, sedan av pirater och till slut av goterna 395 efter Kristus. Mycket lite av helgedom och stad återstår idag. Men det som begravdes under jordmassorna och grävts fram i modern tid är den magnifika teatern för vilken Epidauros är mest känd för idag. Här finns plats för 14 000 åskådare och akustiken har aldrig överträffats. Vi hör tydligt en viskning från scenen ända upp till de översta bänkraderna. Det är en märklig upplevelse att stå på en scen som ännu används, där de antika dramerna spelats alltsedan före vår tideräknings början. Teatern används återigen idag och ett av de mest omtalade framträdandena i modern tid är från början av 60-talet när Maria Callas sjöng här.

Lunchen intas ombord på båten och under eftermiddagen kryssar vi vidare till Nafplion. Den pittoreska staden var under forntiden relativt obetydlig. Men venetianarna lämnade här efter sig hela tre fästningar varav den största Palamidi som ligger på höjden nås med 999 trappsteg. 1824 kom Nafplion att bli moderna Greklands första huvudstad under tio års tid. Vi ligger förtöjda i hamn över natten.


Dag 4. Mykenes borg och lejonport
Vi upplever Nafplion under en kort stadsvandring innan vi stiger ombord på en buss för en kort resa genom Argolis vackra landskap, fullt med apelsinodlingar. Målet är Mykene.

När vi träder in genom lejonporten i Mykenes antika och mycket vackra borg är det som att stiga tillbaka in i forntiden. Gränsen mellan saga och sanning suddas ut och Homeros berättelser om trojanska kriget utgör inramningen. Det var i denna suggestiva omgivning som Agamemnon samlade akajerna inför kriget mot Troja, för att efter hemkomsten mördas av sin hustru. Kanske är detta Homeros påhitt? Men sentida utgrävningar har bekräftat berättelsens fakta, som går att kontrollera. På 1870-talet hittades till och med en vacker dödsmask av rent guld och arkeologen Schliemann telegraferade då hem: "Jag har skådat Agamemnons ansikte”.

Åter tillbaka på båten serveras lunch och resan fortsätter till havs mot Monemvasia. Här ligger en fästning på en hög och långsmal klippa, en klippa som har smeknamnet Österns Gibraltar.

Under nattens timmar fortsätter kryssningen till staden Gythion.

Dag 5. Spartas hamn och Diros grotta
Vi ankommer Gythions hamn tidig morgon. Antikens Gythion användes av Sparta som en marinbas och här i bukten, på en liten ö, spenderade Paris och den sköna Helena sin första natt tillsammans, enligt Homeros. Dagens utflykt går över Peloponessos mest södra landtunga, Mani. Här ser vi ett unikt landskap, annorlunda allt det vi tidigare sett i Grekland. Det är en ödslig del av landet, med grottsystem, underjordiska sjöar och floder. Vid Diros besöker vi den spektakulära grottan som upptäcktes på 60-talet. Dirosgrottan räknas som en av de mest betydelsefulla naturhistoriska platserna i landet. De paleolitiska och neolitiska fynd man gjort här, och som idag finns att beskåda i museet, visar att detta är en av de först bebodda platserna i Grekland. Grottan är delvis vattenfylld idag och vi går ombord på små båtar som tar oss genom de stora salarna med fantasieggande stalaktiter och stalagmiter.

Innan vi återvänder till kusten och vårt skeppet besöker vi Areopolis för en kort promenad. Den lilla staden är av historisk betydelse för Grekland eftersom det var här som frihetskriget efter 350 års turkisk belägring började. Under natten kryssar vi vidare till Pylos.

Dag 6. Nestors Pylos
Efter frukost på båten i Pylos hamn blir det en intressant resa i historien. Pylos är en pittoresk och bildskön kuststad i sydvästra Peloponnesos. Benämningen Nestor, avseende den äldste och mest vördnadsfulle i ett sällskap kommer härifrån. I grekisk mytologi var just Nestor kung här i Pylos. Kanske har någon läst om honom både i Iliaden och Odysseen, där han är en av få personer som beskrivs i enbart positiva ordalag. Homeros beskriver honom som särskilt klok och vältalig åldrig kung som själv deltog i det trojanska kriget med en stor egen flotta.

Nestors förhistoriska palats ligger vackert på en kulle strax norr om Pylos. Från återupptäckten 1939 har det grävts ut och den välbevarade kungliga våningen och ett badkar som arkeologerna menar kan vara Nestors eget. I det närbelägna museet i byn Chora finns tusentals fynd från palatset och efter ett besök även här återvänder vi till båten för vidare färd mot Katakolon.

Dag 7. Tempel och stadion i Olympia
Tidig morgon ankommer vi Katakolon och redan vid sjutiden kliver vi iland och reser med buss till Olympia, kanske den mest välkända och en av de viktigaste platserna i den antika världen. Förutom att vara platsen där de Olympiska spelen startade så fanns också här den största panhellenistiska helgedomen för dyrkan av Zeus. Det är en upplevelse att besöka stadion, som mer eller mindre ser ut som den gjorde för över 2000 år sedan. Vi kommer även till Heras tempel och Zeustemplet där atleterna, som deltog i olympiaderna, inhystes.

Lunchen intas i Olympia och vi besöker även Olympia museet innan färden går vidare landvägen till Patras på nordkusten av Peloponnesos. I Patras stiger vi åter ombord och låter oss kryssas vidare i Korintbukten till Itea där vi ankrar för natten.

Dag 8. Delfi och Korintkanalen
Efter frukost har vi en halv dag att upptäcka Delfis mycket välbevarade tempelområde och museum. På sluttningarna av Parnassosberget slingrar sig den heliga processionsvägen förbi "skattehusen", där omätliga rikedomar lagrades. I själva Apollotemplet satt oraklet och gav tvetydiga svar på alla frågor om framtiden.

Lite längre upp ligger den antika amfiteatern med sin hänförande utsikt över bergen och Pleistosdalens vidsträckta olivodlingar. Härifrån är det uppenbart varför Delfi alltid varit en helig plats.

Under eftermiddagen är det dags att för motor gå genom Korintkanalen. Nästa 6,5 kilometer lång, 21 meter bred och med nästan 90 meter höga lodrätta väggar är det ett arkitektoniskt mästerverk. Idéen om en kanal över denna smalare landtunga fanns redan 700 fKr men det var kejsare Nero som påbörjade bygget av denna viktiga sjötransportled mellan Korintiska- och Saroniska bukten år 67 eKr. Först 1893 stod den färdig och de facto gjorde Peloponnesos till en ö. Senare på kvällen ankommer vi Pireus och Marina Zea där vi spenderar sista natten i hamn.

Dag 9. Landstigning och flygfärd

Frukost serveras ombord. Landstigning efter en fin och inkluderande kryssningsvecka. Med avkoppling ombord och ett bagage fullt av mytologi tackar vi båtpersonalen och går iland.

Då flyget hem till Skandinavien avgår efter 17-tiden utnyttjar vid dagen med en utflykt till Sounion, den södra udden av Attika. Här finner vi det pampiga Poseidon-templet byggt 44 f.Kr. Många av de doriska kolonnerna står fortfarande upprätt kvar. En av dessa har en grafittimålning som ingen mindre än Lord Byron ristade in i början av 1800-talet. Om vädret är klart kan vi se hela vägen till ön Kea. Önskar någon ett sista dopp i havet så finns möjlighet när vi äter lunch på en taverna direkt vid vattnet.

Under eftermiddagen fortsätter vi sedan till Atens flygplats, Eleftherios Venizelos, för hemresa. 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar (M/S Galileo: Hyttkategori C - uppgradering möjlig)
• 8 frukostar
• 8 lunch 
• 7 middagar 

• Kaffe (brygg), te och dricksvatten ombord hela dagarna
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien – Aten. Busstransfer till hotell 40 km. En övernattning på hotell i Aten.

Dag 2
Aten – Palaia Epidauros. Besök på Akropolis och i Akropolismuseet. Frukost, lunch och middag ingår. Sju övernattningar ombord på M/S Galileo. Inatt övernattning ombord i Palaia Epidauros.

Dag 3
Utflykt till Epidauros. Kryssning Palaia Epidauros – Nafplion. Frukost, lunch och middag. Övernattning ombord i Nafplions hamn.

Dag 4
Utflykt till Mykene. Kryssning Nafplion – Monemvasia. Frukost, lunch och middag. Övernattning ombord under segling mot Gythion.

Dag 5
Utflykt på Mani-halvön med besök i Dirosgrottan. Frukost, lunch och middag. Övernattning ombord under segling mot Pylos.

Dag 6
Utflykt i Pylos med besök i Nestors Palats. Frukost, lunch och middag. Övernattning ombord under segling mot Katakolon.

Dag 7
Heldagsutflykt till Olympia. Kryssning Patras – Itea. Frukost, lunch och middag. En övernattning ombord i Iteas hamn.

Dag 8
Halvdagsutflykt till Delfi. Färd genom Korintkanalen. Kryssning Itea – Pireus. Frukost, lunch och middag. Övernattning ombord i Marina Zea.

Dag 9
Landstigning, dagsutflykt till Sounion och transfer till flygplats. Flygresa Aten – Skandinavien. Frukost och lunch.

Grekland

Folkmängd 10,7 miljoner
Landets yta 131 940 km²
Valuta Euro
Religion Grekisk-ortodoxt kristna ca 98 %, minoriteter av muslimer, judar och katoliker.
Språk Dimotiki (en form av nygrekiska) är officiellt språk

Dagsprogram
2020

Dag 1. Ankomst Aten 2020-11-05
Atens flygplats möter TEMAs reseledare som tar oss till det centralt belägna Electra Hotel Athens vid Syntagmatorget. Utanför dörren väntar den intensivt levande mångmiljonstaden med sitt ständiga myller av människor och upplevelser. Här möter vi dagens moderna Aten, men också de gamla hantverkarkvarter som än idag finns kvar just i området kring hotellet.

På kvällen kan man söka sig till Platía Iroon i den historiska stadsdelen Psiri. Med ett pittoreskt gytter av små restauranger och kaféer har stadsdelen liknats vid New Yorks Soho.

Dag 2. Akropolismuseet
Över gyttret av hus i centrala Aten reser sig Akropolisklippan som ett skepp över havet. De andlöst vackra, vita marmortemplen imponerar inte bara tack vare sin skönhet. Denna morgon besöker vi det fina Akropolismuseet nedanför klippan och får höra historien och legenderna. Det blir en bra grund för vår kommande vecka och de platser vi har på programmet.

På eftermiddagen beger vi oss till Atens hamn Pireus och Marina Zea. Det är dags för ombordstigning på motorseglaren Galileo som blir vårt ombonade hem den kommande veckan. Det blir tid att träffar medresenärerna och båtens personal över en välkomstdrink och vi får veta mer om båten och kryssningsrutten. Därefter börjar kryssningen och det mot Palaia, dvs gamla Epidauros.

Dag 3. Världsarvet Epidauros
Vi lämnar skeppet efter tidig frukost för att åka buss den korta biten till utgrävningarna av den världsarvslistade staden Epidaurus. Här dyrkades Apollos son Asklepios, som var läkekonstens gud. Hans helgedom plundrades först av den romerske generalen Sulla, sedan av pirater och till slut av goterna 395 efter Kristus. Mycket lite av helgedom och stad återstår idag. Men det som begravdes under jordmassorna och grävts fram i modern tid är den magnifika teatern för vilken Epidauros är mest känd för idag. Här finns plats för 14 000 åskådare och akustiken har aldrig överträffats. Vi hör tydligt en viskning från scenen ända upp till de översta bänkraderna. Det är en märklig upplevelse att stå på en scen som ännu används, där de antika dramerna spelats alltsedan före vår tideräknings början. Teatern används återigen idag och ett av de mest omtalade framträdandena i modern tid är från början av 60-talet när Maria Callas sjöng här.

Lunchen intas ombord på båten och under eftermiddagen kryssar vi vidare till Nafplion. Den pittoreska staden var under forntiden relativt obetydlig. Men venetianarna lämnade här efter sig hela tre fästningar varav den största Palamidi som ligger på höjden nås med 999 trappsteg. 1824 kom Nafplion att bli moderna Greklands första huvudstad under tio års tid. Vi ligger förtöjda i hamn över natten.

Dag 4. Mykenes borg och lejonport
Vi upplever Nafplion under en kort stadsvandring innan vi stiger ombord på en buss för en kort resa genom Argolis vackra landskap, fullt med apelsinodlingar. Målet är Mykene.

När vi träder in genom lejonporten i Mykenes antika och mycket vackra borg är det som att stiga tillbaka in i forntiden. Gränsen mellan saga och sanning suddas ut och Homeros berättelser om trojanska kriget utgör inramningen. Det var i denna suggestiva omgivning som Agamemnon samlade akajerna inför kriget mot Troja, för att efter hemkomsten mördas av sin hustru. Kanske är detta Homeros påhitt? Men sentida utgrävningar har bekräftat berättelsens fakta, som går att kontrollera. På 1870-talet hittades till och med en vacker dödsmask av rent guld och arkeologen Schliemann telegraferade då hem: "Jag har skådat Agamemnons ansikte”.

Åter tillbaka på båten serveras lunch och resan fortsätter till havs mot Monemvasia. Här ligger en fästning på en hög och långsmal klippa, en klippa som har smeknamnet Österns Gibraltar.

Under nattens timmar fortsätter kryssningen till staden Gythion.

Dag 5. Spartas hamn och Diros grotta
Vi ankommer Gythions hamn tidig morgon. Antikens Gythion användes av Sparta som en marinbas och här i bukten, på en liten ö, spenderade Paris och den sköna Helena sin första natt tillsammans, enligt Homeros. Dagens utflykt går över Peloponessos mest södra landtunga, Mani. Här ser vi ett unikt landskap, annorlunda allt det vi tidigare sett i Grekland. Det är en ödslig del av landet, med grottsystem, underjordiska sjöar och floder. Vid Diros besöker vi den spektakulära grottan som upptäcktes på 60-talet. Dirosgrottan räknas som en av de mest betydelsefulla naturhistoriska platserna i landet. De paleolitiska och neolitiska fynd man gjort här, och som idag finns att beskåda i museet, visar att detta är en av de först bebodda platserna i Grekland. Grottan är delvis vattenfylld idag och vi går ombord på små båtar som tar oss genom de stora salarna med fantasieggande stalaktiter och stalagmiter.

Innan vi återvänder till kusten och skeppet besöker vi Areopolis för en kort promenad. Den lilla staden är av historisk betydelse för Grekland eftersom det var här som frihetskriget efter 350 års turkisk belägring började. Under natten kryssar vi vidare till Pylos.

Dag 6. Nestors Pylos
Efter frukost på båten i Pylos hamn blir det en intressant resa i historien. Pylos är en pittoresk och bildskön kuststad i sydvästra Peloponnesos. Benämningen Nestor, avseende den äldste och mest vördnadsfulle i ett sällskap kommer härifrån. I grekisk mytologi var just Nestor kung här i Pylos. Kanske har någon läst om honom både i Iliaden och Odysseen, där han är en av få personer som beskrivs i enbart positiva ordalag. Homeros beskriver honom som särskilt klok och vältalig åldrig kung som själv deltog i det trojanska kriget med en stor egen flotta.

Nestors förhistoriska palats ligger vackert på en kulle strax norr om Pylos. Från återupptäckten 1939 har det grävts ut och den välbevarade kungliga våningen och ett badkar som arkeologerna menar kan vara Nestors eget. I det närbelägna museet i byn Chora finns tusentals fynd från palatset och efter ett besök även här återvänder vi till båten för vidare färd mot Katakolon.

Dag 7. Tempel och stadion i Olympia
Tidig morgon ankommer vi Katakolon och redan vid sjutiden kliver vi iland och reser med buss till Olympia, kanske den mest välkända och en av de viktigaste platserna i den antika världen. Förutom att vara platsen där de Olympiska spelen startade så fanns också här den största panhellenistiska helgedomen för dyrkan av Zeus. Det är en upplevelse att besöka stadion, som mer eller mindre ser ut som den gjorde för över 2000 år sedan. Vi kommer äventill Heras tempel och Zeustemplet där atleterna, som deltog i olympiaderna, inhystes.

Lunchen intas i Olympia och vi besöker även Olympia museet innan färden går vidare landvägen till Patras på nordkusten av Peloponnesos. I Patras stiger vi åter ombord och låter oss kryssas vidare i Korintbukten till Itea där vi ankrar för natten.

Dag 8. Delfi och Korintkanalen
Efter frukost har vi en halv dag att upptäcka Delfis mycket välbevarade tempelområde och museum. På sluttningarna av Parnassosberget slingrar sig den heliga processionsvägen förbi "skattehusen", där omätliga rikedomar lagrades. I själva Apollotemplet satt oraklet och gav tvetydiga svar på alla frågor om framtiden.

Lite längre upp ligger den antika amfiteatern med sin hänförande utsikt över bergen och Pleistosdalens vidsträckta olivodlingar. Härifrån är det uppenbart varför Delfi alltid varit en helig plats.

Under eftermiddagen är det dags att för motor gå genom Korintkanalen. Nästa 6,5 kilometer lång, 21 meter bred och med nästan 90 meter höga lodrätta väggar är det ett arkitektoniskt mästerverk. Idéen om en kanal över denna smalare landtunga fanns redan 700 fKr men det var kejsare Nero som påbörjade bygget av denna viktiga sjötransportled mellan Korintiska- och Saroniska bukten år 67 eKr. Först 1893 stod den färdig och de facto gjorde Peloponnesos till en ö. Senare på kvällen ankommer vi Pireus och Marina Zea där vi spenderar sista natten i hamn.

Dag 9 - Landstigning och flygfärd
Frukost serveras ombord. Landstigning efter en fin och inkluderande kryssningsvecka. Med avkoppling ombord och ett bagage fullt av mytologi tackar vi båtpersonalen och går iland.

Då flyget hem till Skandinavien avgår efter 17-tiden utnyttjar vid dagen med en utflykt till Sounion, den södra udden av Attika. Här finner vi det pampiga Poseidon-templet byggt 44 f.Kr. Många av de doriska kolonnerna står fortfarande upprätt kvar. En av dessa har en grafittimålning som ingen mindre än Lord Byron ristade in i början av 1800-talet. Om vädret är klart kan vi se hela vägen till ön Kea. Önskar någon ett sista dopp i havet så finns möjlighet när vi äter lunch på en taverna direkt vid vattnet.

Under eftermiddagen fortsätter vi sedan till Atens flygplats, Eleftherios Venizelos, för hemresa. 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar (M/S Galileo: Hyttkategori C - uppgradering möjlig)
• 8 frukostar
• 8 lunch 
• 7 middagar 

• Kaffe (brygg), te och dricksvatten ombord hela dagarna
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien – Aten. Busstransfer till hotell 40 km. En övernattning på hotell i Aten.

Dag 2
Aten – Palaia Epidauros. Besök på Akropolis och i Akropolismuseet. Frukost, lunch och middag ingår. Sju övernattningar ombord på M/S Galileo. Inatt övernattning ombord i Palaia Epidauros.

Dag 3
Utflykt till Epidauros. Kryssning Palaia Epidauros – Nafplion. Frukost, lunch och middag. Övernattning ombord i Nafplions hamn.

Dag 4
Utflykt till Mykene. Kryssning Nafplion – Monemvasia. Frukost, lunch och middag. Övernattning ombord under segling mot Gythion.

Dag 5
Utflykt på Mani-halvön med besök i Dirosgrottan. Frukost, lunch och middag. Övernattning ombord under segling mot Pylos.

Dag 6
Utflykt i Pylos med besök i Nestors Palats. Frukost, lunch och middag. Övernattning ombord under segling mot Katakolon.

Dag 7
Heldagsutflykt till Olympia. Kryssning Patras – Itea. Frukost, lunch och middag. En övernattning ombord i Iteas hamn.

Dag 8
Halvdagsutflykt till Delfi. Färd genom Korintkanalen. Kryssning Itea – Pireus. Frukost, lunch och middag. Övernattning ombord i Marina Zea.

Dag 9
Landstigning, dagsutflykt till Sounion och transfer till flygplats. Flygresa Aten – Skandinavien. Frukost och lunch.

Grekland

Folkmängd 10,7 miljoner
Landets yta 131 940 km²
Valuta Euro
Religion Grekisk-ortodoxt kristna ca 98 %, minoriteter av muslimer, judar och katoliker.
Språk Dimotiki (en form av nygrekiska) är officiellt språk

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Aten t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum och hytt (kategori C), måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Hyttkategori
Grundpriset är baserat på delad hytt av kategori C. Önskar du uppgradera din hytt är tillägg enligt nedan

Hyttkategori B - del i dubbel +3000 SEK per person / singelrum +4500 SEK

Hyttkategori A - del i dubbel +6000 SEK per person / singelrum +9500 SEK

Kategori C/B: Nedre däck - 1 dubbelsäng eller 2 sängar 

Hytterna i kategori B och C ligger på nedre däcken och har så kallade port hole-fönster. Hytterna är luftkonditionerade och utrustade med platt-TV, minikylskåp, centralmusik, intern telefon, värdeskåp, hårtork och eget badrum med dusch. Det som skiljer B och C är storleken och placering. C-hytt är något mindre och de finns längst framme i fören samt under trapp från övre däck.

Kategori A: Övre däck - 1 dubbelsäng eller 2 sängar 

Kategori A-hytterna ligger på övre däcken och har stora port hole-fönster. A-hytterna är luftkonditionerade och utrustade med platt-TV, minikylskåp, centralmusik, intern telefon, värdeskåp, hårtork och eget badrum med dusch.


Valuta
Euro (EUR). Uttagsautomater finns. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks

Dricks ombord är inte inkluderad och lämnas i kuvert till kapten i slutet av kryssning. Kaptenen fördelar därefter till kryssningsvärd, servis- och hyttpersonal. Riktlinjen är 10–12 euro per person och dag, det vill säga 80–100 euro för kryssningsveckan.

Övrig genemnsam dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 10 EUR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klädsel
Till havs och kvällstid kan det blir svalt och blåsigt, vi rekommenderar därför en varm tröja och vindjacka.

Det viktigaste är kanske ett par bekväma och väl ingångna skor med tjocka sulor, då det är en del promenader på ojämnt underlag när man besöker de arkeologiska utgrävningsplatserna.

Ta även med badkläder.


Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2020-11-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2020-11-05
10:00
2020-11-05
11:35
K L M, 1154
Amsterdam
Athens
2020-11-05
12:35
2020-11-05
16:40
K L M, 1575
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Amsterdam
2020-11-13
17:25
2020-11-13
20:00
K L M, 1576
Amsterdam
Gothenburg
2020-11-13
20:50
2020-11-13
22:20
K L M, 1163
9 dagar Kryssning i Grekland Göteborg 29 750 SEK 4 platser kvar Boka
2020-11-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-11-05
09:55
2020-11-05
11:25
K L M, 1126
Amsterdam
Athens
2020-11-05
12:35
2020-11-05
16:40
K L M, 1575
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Amsterdam
2020-11-13
17:25
2020-11-13
20:00
K L M, 1576
Amsterdam
Copenhagen
2020-11-13
21:05
2020-11-13
22:30
K L M, 1139
9 dagar Kryssning i Grekland Köpenhamn 29 750 SEK 4 platser kvar Boka
2020-11-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2020-11-05
09:35
2020-11-05
11:40
K L M, 1106
Amsterdam
Athens
2020-11-05
12:35
2020-11-05
16:40
K L M, 1575
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Athens
Amsterdam
2020-11-13
17:25
2020-11-13
20:00
K L M, 1576
Amsterdam
Stockholm
2020-11-13
20:50
2020-11-13
22:55
K L M, 1121
9 dagar Kryssning i Grekland Stockholm 29 750 SEK 4 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Kryssningar

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.