Vandring på Sorrentohalvönmed Capri

Denna vandringsresa med kultur går till den berömda Amalfikusten, ett av Unescos världsarv. Med flärdens Sorrento som bas upplever vi konstnärsstaden Positano, ön Capri och Vesuvius kraterkant. I den historiska staden Herkulaneum stiger vi in i antikens värld. Vi vandrar tätt inpå den grönskande medelhavsnaturen med dess dofter, olivlundar, citrusodlingar och småbyar.

RESFAKTA

Länder: Italien

Typ av resa: Vandringsresa - svårighetsgrad 3, utmanande

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 15-22 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Vandring på vulkanen Vesuvius
 • Konstnärsbyn Positano
 • Sju nätters boende i Sorrento
 • Vandring på romantiska Capri
 • Herkulaneums arkeologiska område

Dagsprogram
april - september 2019

Dag 1 - Ankomst Neapel.

Avresa från Skandinavien till Neapel, där TEMAs reseledare möter. Vi fortsätter till den vackra Sorrentohalvön där vi på vänster sida av bussen snart ser vulkanen Vesuvius konturer resa sig samtidigt som vi på höger sida kan blicka ut över vattnet och ön Capri. Den karaktäristiska kustremsan där bland annat Sorrento ligger har världens finaste och godaste citroner. Med start i februari börjar de söta citronerna att skördas. Vi checkar in på hotellet där vi bor hela vistelsen. I mån av tid gör vi en gemensam stadsvandring.

Dag 2 - Sirenernas öar.
Resans första vandring går på vackra naturleder ovanför Sorrento. En kort busstransport tar oss upp ovanför Sorrento varifrån vi vandrar längs smala stenlagda gränder och genom det terrasserade kulturlandskapet med sina karaktäristiska citrus- och olivodlingar. På 350 meter över havet, njuter vi av utsikten över Neapelbukten och Sorrento. Efter en liten kaffepaus fortsätter vi på en vacker naturstig på Amalfikustsidan med utsikt över Galliöarna, de mytomspunna Sirenernas hemvist, upp till 450 meter över havet. Vi går därefter ner, via ganska branta och steniga partier, till ett jordbruksområde med olivlundar och små lantgårdar. Lagom till lunch gör vi ett kulinariskt uppehåll på en lantgård med restaurang. Efter lunchen kan du välja om du vill vandra ner till Sorrento på egen hand eller åka med bussen tillbaka till hotellet.  

Dag 3 - Vesuvius. Herkulaneum.
Efter frukost reser vi till berget och vulkanen Vesuvius. Vulkanen som sträcker sig 1 277 meter över havet klassificeras som en stratovulkan och är fortfarande aktiv. På en höjd av 1000 meter går vi av bussen och vandrar upp till kraterkanten. Det var den här vulkanens utbrott år 79 som lade många andra städer i området under aska och pimpsten. Vesuvius har haft hög förekomst av vulkanutbrott, även om lång tid förflyger mellan utbrotten. Det senaste ägde rum 1944.

På eftermiddagen har det blivit dags för ett besök vid Herkulaneums unika ruiner – en av resans absoluta höjdpunkter. Tack vare utgrävningarna, som började 1748, har vi idag möjlighet att konkret stiga in i antikens värld och få en inblick i romarnas dagliga liv. Vi går på gator och trottoarer som anlades under antiken. Vi ser olika typer av byggnader som tempel, butikslokaler, badhus och bostadshus dekorerade med mosaiker och fresker. Vi återvänder till hotellet.

Dag 4 – Capri.
Med buss och båt reser du från Sorrento till romantiska Capri, ön som både är unik och exklusiv. Dramatiska klippor stupar rakt ner i ett azurblått hav och byarna ligger utspridda bland doftande apelsin- och citronlundar. På Capri följer vi den så kallade feniciska trappan upp till Villa San Michele, där den svenske läkaren Axel Munthe byggde sitt livsverk. Det palatsliknande huset är byggd på ruinerna efter den romerska kejsaren Tiberius villa från 20-talet efter Kristus. Från den praktfulla terrasserade trädgården har vi en oslagbar utsikt över Capri stad, hamnen och Neapelbukten. Efter vår picknick på Cetrella går vi upp till högsta toppen Monte Solaro. Härirån vandrar vi ner till Anacapri, där vi får lite tid på egen hand innan bussen tar oss tillbaka till hamnen.

Dag 5 - Ledig dag.
Du har dagen till eget förfogande. Din reseledare kan ge dig flera tips på trevliga aktiviteter. Du kanske vill göra en tågutflykt till Pompeji, besöka Neapel, bada i Ischias termalbad eller göra sköna strövtåg i Sorrento. Kanske går du på en gastronomisk upptäcktsfärd? Regionens huvudstad, Neapel, är ett mecka för pizza.

Dag 6 - Punta della Campanella.
I dag börjar vi med att bege oss till Sorrentohalvöns yttersta udde; Punta della Campanella. Enligt de gamla grekerna hade udden en viktig position och de lät resa ett tempel till gudinnan Atenas ära här. På grund av väder och vind står tyvärr ingenting kvar av detta idag. Sedan 1997 klassas området som ett naturreservat. Resans första vandring går från kusten upp på en brant och stenig led. Nästan 500 meter över havet når vi kapellet San Costanzo. Klara dagar ser vi Amalfikusten, Capri och Vesuvius! Under eftermiddagen gör vi en lättare promenad på cirka en timme. Vi går på naturstigar, i smala åsnetrappor, förbi olivlundar och genom små byar omgivna av grönska. Naturen är avkopplande och doftande odlingar med bland annat citron- och apelsinträd förgyller vandringen. Kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 7 – Positano och Gudarnas stig.
Dagens vandring går bland annat på berömda Gudarnas stig. Ordet ”stig” är kanske inte helt överensstämmande med verkligheten. Leden är både stenig, brant och ojämn, men det poetiska namnet hänger kvar sedan lång tid. Bussen tar oss upp till byn Bomerano där vandringen börjar. Gudarnas stig bjuder på undersköna, vidsträckta vyer över öarna och havet. Efter ett par timmar når vi den lilla byn Nocelle, som relativt nyligen blivit tillgänglig för trafik och därför bibehållit mycket av sin gamla karaktär. Under eftermiddagen vandrar vi med hjälp av de branta trapporna mot den charmiga konstnärsstaden Positano, vars hus i milda pasteller klänger sig fast längs bergsväggen mot det glittrande Medelhavet. Positano är trappornas stad, men läget är verkligen sagolikt.

Dag 8 - Hemresa.
Busstransfer från Sorrento – Capodicchino och Napolis flygplats. Vi säger Arrivederci och på återseende till pastan, pizzan och de solgula citronernas förlovade land!

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Neapel/Napoli, t/r 
• Samtliga övernattningar
• TEMA-reseledare
• 7 frukostar
• 5 luncher, varav 1 picknick lunch
• 2 middagar inklusive måltidsdryck
• hotellskatt (115 kronor ingår)

RESFAKTA

Dag 1.

Flyg Skandinavien – Napoli/Capodicchino. Buss till Sorrento, ca 55 km. Sju övernattningar på hotell i Sorrento. Stadsvandring i Sorrento. Middag ingår.

Dag 2.
Buss från Sorrento till Sant´Agnello - Sant´Agata, ca 10 km. Vi följer smala stenlagda vägar ca 350 meter över havet, vidare upp 100 meter och så ner till ojämnare terräng på ca 100 meter över havet och till restaurangen. Buss tillbaka ca 10 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 3.
Buss Sorrento - Vesuvius – Herkulaneum ToR ca 88 km. Vandring på vulkanen Vesuvius, ca 5 km. Vandring vid Herkulaneum, ca 2,5 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 4.
Naturvandringar på Capri, ca 6 km. Lokalbuss och båt. Frukost, picknicklunch och middag ingår.

Dag 5.
Ledig dag. Frukost ingår.

Dag 6.
Vandring vid Punta della Campanella, ca 10 km. Buss 23 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 7.
Vandring längs Gudarnas stig, ca 9 km. Buss 28 km. Tid på egen hand i Positano. Frukost och lunch ingår.

Dag 8.
Buss Sorrento – Napoli/Capodicchino, ca 55 km. Flyg Napoli - Skandinavien. Frukost ingår.

Italien

Folkmängd 60 milj

Landets yta 301 230 km²

Valuta Euro

Språk Italienska samt minoritetsspråken sardiska, ladinska, tyska, franska. 

Religion Ca 85 % av italienarna är romerska katoliker. 

Viktigt om resan

I grundpriset ingår:

Flygresa Neapel t o r TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.


Valuta:Euro (EUR).
De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling "

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.


Dricks:
Gemensam dricks inkluderas inte på denna resa och istället rekommenderar vi ett belopp om 30 EUR (cirka 300 kronor) för dricks till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokalguider och bagagebärare. TEMAs reseledare samlar ihop drickspott vid start av resan och portionerar därefter ut till berörda personer.


Gruppstorlek:
Minst 15 personer och max 22 personer.


Klimat och klädsel:
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.bbc.com.


Vandringen:
Det natursköna området bjuder på spektakulär utsikt. Terrängen vi vandrar i är mycket brant, stenig och ojämn. 

På denna resa ingår bara 1 picknick, övriga måltider serveras vid dukade bord. Du behöver därför inte ta med mugg, bestick och tallrik.

Tips och information om TEMAs vandringsresor »


Boendet:
Hotel Britannia erbjuder standardrum med utsikt mot trädgården eller havet för samma pris. Säg till vid bokningstillfället om du önskar havsutsikt då det är ett begränsat antal rum som erbjuds. Först till kvarn.  


Med reservation för ändringar. 

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-09-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Munich
2019-09-14
06:00
2019-09-14
07:45
Lufthansa, 2433
Frankfurt
Naples
2019-09-14
10:45
2019-09-14
12:20
Lufthansa, 1926
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Munich
2019-09-21
13:10
2019-09-21
14:50
Lufthansa, 1927
Munich
Gothenburg
2019-09-21
16:20
2019-09-21
18:10
Lufthansa, 2430
8 dagar Vandring på Sorrentohalvön Göteborg 21 650 SEK 6 platser kvar Boka
2019-09-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2019-09-14
06:05
2019-09-14
07:40
Lufthansa, 2447
Frankfurt
Naples
2019-09-14
10:45
2019-09-14
12:20
Lufthansa, 1926
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Munich
2019-09-21
13:10
2019-09-21
14:50
Lufthansa, 1927
Munich
Copenhagen
2019-09-21
17:15
2019-09-21
18:45
Lufthansa, 2444
8 dagar Vandring på Sorrentohalvön Köpenhamn 21 650 SEK 6 platser kvar Boka
2019-09-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2019-09-14
06:00
2019-09-14
08:10
Lufthansa, 2421
Frankfurt
Naples
2019-09-14
10:45
2019-09-14
12:20
Lufthansa, 1926
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Munich
2019-09-21
13:10
2019-09-21
14:50
Lufthansa, 1927
Munich
Stockholm
2019-09-21
15:30
2019-09-21
17:40
Lufthansa, 2418
8 dagar Vandring på Sorrentohalvön Stockholm 21 650 SEK 4 platser kvar Boka
2019-09-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2019-09-21
06:05
2019-09-21
07:40
Lufthansa, 2447
Frankfurt
Naples
2019-09-21
10:45
2019-09-21
12:20
Lufthansa, 1926
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Munich
2019-09-28
13:10
2019-09-28
14:50
Lufthansa, 1927
Munich
Copenhagen
2019-09-28
17:15
2019-09-28
18:45
Lufthansa, 2444
8 dagar Vandring på Sorrentohalvön Köpenhamn 21 590 SEK 2 platser kvar Boka
2019-09-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2019-09-21
06:00
2019-09-21
08:10
Lufthansa, 2421
Frankfurt
Naples
2019-09-21
10:45
2019-09-21
12:20
Lufthansa, 1926
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Munich
2019-09-28
13:10
2019-09-28
14:50
Lufthansa, 1927
Munich
Stockholm
2019-09-28
15:30
2019-09-28
17:40
Lufthansa, 2420
8 dagar Vandring på Sorrentohalvön Stockholm 21 590 SEK 6 platser kvar Boka
2019-09-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Munich
2019-09-21
06:00
2019-09-21
07:45
Lufthansa, 2433
Frankfurt
Naples
2019-09-21
10:45
2019-09-21
12:20
Lufthansa, 1926
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Munich
2019-09-28
13:10
2019-09-28
14:50
Lufthansa, 1927
Munich
Gothenburg
2019-09-28
16:20
2019-09-28
18:10
Lufthansa, 2430
8 dagar Vandring på Sorrentohalvön Göteborg 21 590 SEK 2 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • TEMAs reseledare
 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • Se dagsprogrammet

Andra Vandringsresor

 
XClose