Nyhet

Moldavien med TransnistrienKultur, vin och svensk historia

Välkommen till Moldavien, storlek som Jämtland och ett av Europas minst besökta länder. Ett ungt mångkulturellt land med framtidstro och historisk koppling till Sverige. Upplev ett av Centraleuropas okända guldkorn med TEMA. I ”surrealistiska” Transnistrien reser vi tillbaka i tiden och vi njuter av vacker natur, unika kulturhistoriska byggnader och lantliga vingårdar. Vi utforskar den mysiga huvudstaden Chişinau, testar viner och nedstiger i en av världens största vinkällare.

RESFAKTA

Länder: Moldavien

Typ av resa: Mat- och vinresa - Weekend- och storstadsresa - Rundresa

Reslängd: 5 dagar

Gruppstorlek: 20-28 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Vingården Cricova
 • Utbrytarrepubliken Transnistrien
 • Besök vid unikt grottkloster
 • Forntida staden Orheiul Vechi
 • Traditionell Moldavisk mat och vin

Dagsprogram
Avresedatum 10/5 – 20/9 2022

Dag 1 – Ankomst till Moldavien

Välkommen till Moldavien och Chisinau. Moldavien är både det minst kända och ett av de minst besökta länderna i Europa. Ett unikt land med charmig landsbygd som ligger inklämd mellan Ukraina och Rumänien. Moldavien har den högsta andelen mark som är avsedd för vingårdar i hela världen. Här är det vinproduktion som gäller. I Moldavien handlar allt om vin, vin och vin. Det är inte många länder i världen som till och med har en egen helgdag för att fira vinet. Moldavien har starka vinodlingstraditioner och på senaste åren har man tagit steget vidare mot ett internationellt erkännande. Vi börjar vår resa i huvudstaden Chisinau, en stad med stort kulturarv och lämningar från medeltida fästningar och arkeologiska komplex. Kulturen är en blandning av rumänsk och sovjetisk kultur och är kluvet mellan väst och öst.

Första kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag och bjuds på livemusik och traditionell Moldavisk mat.

Dag 2 – Stadspromenad och vingårdsbesök
Idag utforskar vi Chisinau lite närmare och promenerar bland annat förbi stadens huvudattraktioner som katedralen, huvudgatan och parlamentet. Huvudstaden Chisinau bjuder på en livlig atmosfär med gröna parker och ett sprudlande café och restaurangliv. I folkmun säger man att ”alla vägar i Moldavien leder till den vin- och matälskande huvudstaden”. Huvudstaden grundades på 1400-talet men större delen av staden jämnades tragiskt nog till marken under andra världskriget samt under en kraftig jordbävning på 40-talet. Under sovjettiden byggdes staden upp till vad det är idag, med grandiose stalinistisk arkitektur blandad med brutalism från den senare sovjetiska perioden. Moldavien är verkligen kluvet mellan öst och väst och efter självständigheten från Ryssland i början på 90-talet är den nationella identiteten spretig. De flesta invånarna har rötter i såväl Rumänien, Ryssland som Ukraina och många talar både flytande ryska och rumänska.

Efter att ha lärt känna den Moldaviska huvudstaden närmare beger vi oss vidare till en av landets mest kända vingårdar Cricova. De stoltserar med en av världens största vinkällare. Under jorden ligger en hel stad av vin, det är gator, lager, provningsrum och gatorna är till och med döpta efter vindruvor så som ”Cabernet” och ”Pinot”. Cricovas undergjordiska vinrike anses ha idealiska förhållanden för att lagra vin. 60 km av de 120 km långa underjordiska kalkstenstunnlar är fyllda från golv till tak med vinflaskor. Cricovas 120 km långa vintunnlar är de mest kända men otroligt nog inte de längsta I världen. Ett besök på Cricova är en sann höjdpunkt på denna resa. Här lär vi oss om vingårdens historia och avslutar besöket med vinprovnig.

Efter vinprovning åker vi vidare till samhället Trebujeni där vi äter lunch. Sedan besöker vi den forntida staden Orheiul Vechi och det unika grottklostret. Klostret är utan tvekan Moldaviens mest intressanta historiska platser, daterat 2000 år bak i tiden. Vi besöker även stadens friluftsmuseum och lär oss mer om hur det traditionella bondgårdslivet på 1800-talet såg ut.

I natt bor vi i en traditionell Moldavisk by på en så kallad ”Agro Pension” i byn Butuceni. Kvällen är fri att spendera på egen hand.

Dag 3 – Prisbelönt vingård och klosterbesök
Efter frukosten gör vi oss redo för att besöka en av regionens vackraste och mest betydelsefulla kloster. Curchi-klostret ligger beläget vid floden Vatic mellan skogsklädda kullar och vackra fruktträdgårdar. Klostret ståtar med en enastående arkitektur och är en betydelsefull kultursymbol för Moldavien. 

Vi reser sedan vidare i gastronomins tecken när vi besöker den prisbelönta vingården Chateau Vartely. Den 260 hektar stora vingården ligger belägen på bergigt underlag vilket gör det till ett perfekt plats för en naturligt kyld vinkällare. Här lär vi oss mer om den Moldaviska vin-historien, traditionen samt kulturen. Deras vinerna är omtyckta bland såväl vinkännare som den ”vanlige” vindrickaren. Vingården har tagit emot fler än 120 medaljer och diplom från flertalet internationella tävlingar där de har tävlat emot mer välkända vindestinationer som Frankrike, Portugal och Spanien. I slutet på besöket får vi vara med om en vinprovning och avslutar sedan vårt besök med traditionell moldavisk mat på vingårdens omtyckta restaurang.

Sista stoppet för dagen gör vi i det natursköna området kring floden Saharna i närheten av klostret med samma namn. Klostret ligger pittoreskt beläget vid floden omgiven av grönskande kullar och vattenfall. Vi återvänder sedan till Chisinau och kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4-Utbrytarrepubliken Transnistrien
Efter frukost beger vi oss till utbrytarrepubliken Transnistrien, en surrealistisk plats som många av oss inte ens hört talas om. Denna övervägande ryskspråkiga utbrytarrepublik ligger mellan östra Moldavien och Ukraina. Denna del av Moldavien erövrades med våld i ett inbördeskrig som kostade nära 700 människors liv 1992. Transnistrien har dock aldrig blivit godkänt av världssamfundet eller omvärlden vilket gör det till en märklig politisk plats, ett litet land med egen regering, gräns och valuta. Transnistrien – ett hörn av Moldavien där tiden verkligen har stått still. Ett besök här är som att komma tillbaka till Sovjetunionen och det är definitivt en plats värt att besöka för Sovjetnostalgikern.  

Dagens första besök blir i den näst största staden Bender. För den historieintresserade är det här platsen där kalabaliken i Bender utspelade sig och platsen där Karl XII och hans svenska soldater bodde under ett par års tid i början på 1700-talet. Svenskarna övermannades dock och den svenske kungen blev tillfångatagen. Vi besöker fästningen där Karl XII tillbringade några av sina svåraste år. Vi besöker även krigsmonumentet innan vi beger oss vidare mot huvudstaden Tiraspol. Lunchen intar vi på en lokal restaurang och får idag testa på smaker ur det ukrainska köket.

Efter lunch gör vi en sightseeing i huvudstaden Tiraspol, ett besök här är som en resa tillbaka till den forna sovjettiden. Vi besöker bland annat Leninmonumentet och avslutar besöket med Cognacsprovning på destilleriet Kvint, Transnistriens stolthet. Konjaks- och vintillverkaren grundades redan på 1897 och efter en guidad tur på fabriken slår vi oss ner för att prova några av deras mest kända konjakssorter. Gemensam transfer tillbaka till Chisinau och kvällen är sedan fri för egna aktiviteter.Vi återvänder sedan till Chisinau och där vi äter en gemensam avskedsmiddag och summerar våra dagar i Moldavien.Dag 5 – Avresedag
Efter frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen. Vi tackar för denna gången och hoppas ni haft en fantastiskt spännande resa i okända Moldavien och att vi ses snart igen på någon av våra andra TEMAresor.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Chisinau, t/r
• Samtliga övernattningar
• TEMA-reseledare
• Inträden enligt program
• 4 frukostar
• 3 luncher
• 2 middagar
• Konjaksprovning (gäller ej specialavgången vid Vinfestivalen)
• 2 vinprovningar

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien - Moldavien. Buss till Chisinau ca 17 km. 1 övernattning på centralt beläget hotell i Chisinau. Välkomstmiddag ingår.

Dag 2
Stadspromenad och besök på vingården Cricova. Buss ca 70 km. 1 övernattning på "Agro Pension" i Butuceni. Frukost, lunch och vinprovning ingår.

Dag 3
Klosterbesök och vingårdsbesök. Buss ca 220 km. 2 övernattningar på centralt beläget hotell i Chisinau. Frukost, lunch, vinprovning ingår.

Dag 4
Besök i Transnistrien. Buss ca 160 km. Frukost, lunch, cognacsprovning och avskedsmiddag ingår.

Dag 5
Hemresa. Transfer till flygplatsen ca 15 km. Frukost ingår.

Moldavien

Folkmängd: Drygt 3,5 miljoner

Landets yta: 33 851 km²

Valuta: Moldavisk leu (MDL)

Religion: 98 % ortodoxa kristna

Språk: Moldaviska, rumänska, ryska, ukrainska & gagauziska


Dagsprogram
Vinfestival 30/9 – 4/10 oktober 2022

SPECIALPROGRAM VINFESTIVAL


Dag 1 – Ankomst till Moldavien 30:e september
Välkommen till Moldavien och Chisinau. Moldavien är både det minst kända och ett av de minst besökta länderna i Europa. Ett unikt land med charmig landsbygd som ligger inklämd mellan Ukraina och Rumänien. Moldavien har den högsta andelen mark som är avsedd för vingårdar i hela världen. Här är det vinproduktion som gäller. I Moldavien handlar allt om vin, vin och vin. Det är inte många länder i världen som till och med har en egen helgdag för att fira vinet. Moldavien har starka vinodlingstraditioner och på senaste åren har man tagit steget vidare mot ett internationellt erkännande. Vi börjar vår resa i huvudstaden Chisinau, en stad med stort kulturarv och lämningar från medeltida fästningar och arkeologiska komplex. Kulturen är en blandning av rumänsk och sovjetisk kultur och är kluvet mellan väst och öst. 

Första kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag och bjuds på livemusik och traditionell Moldavisk mat.


Dag 2 - Vinfestival 1:a oktober
Efter frukost är det dags för oss att bege sig till vinfestivalen i centrala Chisinau. Vinfestivalen är en av årets festligaste högtider i Moldavien och går av stapeln varje år i början på oktober. Denna tradition går fler hundra år bak i tiden och festivalen avslutar årets vinskörd. Under festivalen erbjuder ett 60-tal av landets vingårdar vinprovningar till besökarna. Torget är fullt av vinproducenter som visar upp allt ifrån sina årgångsviner till de senaste trenderna. Det är både de stora vingårdarna och de mindre boutiquevingårdarna som deltar. Under 2 dagar pågår festligheterna, det bjuds på konserter, folkmusik, dans och vackra folkdräkter. Staden pyntas upp och restauranger och caféer dukar upp med traditionella maträtter, frukter och desserter.    

För årtionden sedan var Moldavien känt inom Sovjetunionen för att göra landets bästa viner. Men under kommunismen sjönk kvalitén på vinet drastiskt och de producerade kvantitetsviner snarare än kvalitetsviner. Efter Sovjetunionen kollaps har vinindustrin börjat blomstra igen. Vinerna som produceras i Moldavien görs både på internationellt kända druvor som lokala druvsorter. Fortsatt än idag är vinerna mest kända i forna sovjetstater även om de mer och mer vinner internationell berömmelse.

Efter en gemensam lunch gör vi en stadsvandring i Chisinau. Eftermiddagen och kvällen är sedan fri till att delta i festivalyran.

Dag 3 - Utbrytarrepubliken Transnistrien 2:a oktober
Efter frukost beger vi oss till utbrytarrepubliken Transnistrien, en surrealistisk plats som många av oss inte ens hört talas om. Denna övervägande ryskspråkiga utbrytarrepublik ligger mellan östra Moldavien och Ukraina. Denna del av Moldavien erövrades med våld i ett inbördeskrig som kostade nära 700 människors liv 1992. Transnistrien har dock aldrig blivit godkänt av världssamfundet eller omvärlden vilket gör det till en märklig politisk plats, ett litet land med egen regering, gräns och valuta. Transnistrien – ett hörn av Moldavien där tiden verkligen har stått still. Ett besök här är som att komma tillbaka till Sovjetunionen och det är definitivt en plats värt att besöka för Sovjetnostalgikern.

Dagens första besök blir i den näst största staden Bender. För den historieintresserade är det här platsen där kalabaliken i Bender utspelade sig och platsen där Karl XII och hans svenska soldater bodde under ett par års tid i början på 1700-talet. Svenskarna övermannades dock och den svenske kungen blev tillfångatagen. Vi besöker fästningen där Karl XII tillbringade några av sina svåraste år. Vi besöker även krigsmonumentet innan vi beger oss vidare mot huvudstaden Tiraspol. Lunchen intar vi på en lokal restaurang och får idag testa på smaker ur det ukrainska köket.

Efter lunch gör vi en sightseeing i huvudstaden Tiraspol, ett besök här är som en resa tillbaka till den forna sovjettiden.

Vi reser sedan vidare i vinets tecken och besöker vingården Asconi. En ganska ung vingård som grundas efter Sovjetunionens fall på 90-talet. Trots sin unga ålder som vingård har de kommit långt, mycket tack vare den senaste tekniken och moderniseringen av vinproduktionen. Vi återvänder sedan till Chisinau där kvällen är fri att spendera på egen hand. 

Dag 4 - Vingårdsbesök 3:e oktober
Idag besöker vi en av landets mest kända vingårdar Cricova. De stoltserar med en av världens största vinkällare. Under jorden ligger en hel stad av vin, det är gator, lager, provningsrum och gatorna är till och med döpta efter vindruvor så som ”Cabernet” och ”Pinot”. Cricovas undergjordiska vinrike anses ha idealiska förhållanden för att lagra vin. 60 km av de 120 km långa underjordiska kalkstenstunnlar är fyllda från golv till tak med vinflaskor. Cricovas 120 km långa vintunnlar är de mest kända men otroligt nog inte de längsta I världen. Ett besök på Cricova är en sann höjdpunkt på denna resa. Här lär vi oss om vingårdens historia och avslutar besöket med vinprovnig.

Efter vinprovning åker vi vidare till samhället Trebujeni där vi äter lunch. Sedan besöker vi den forntida staden Orheiul Vechi och det unika grottklostret. Klostret är utan tvekan Moldaviens mest intressanta historiska platser, daterat 2000 år bak i tiden. Vi besöker även stadens friluftsmuseum och lär oss mer om hur det traditionella bondgårdslivet på 1800-talet såg ut.

Vi besöker även en av regionens vackraste och mest betydelsefulla kloster. Curchi-klostret ligger beläget vid en flod mellan skogsklädda kullar och vackra fruktträdgårdar. Klostret ståtar med en enastående arkitektur och är en betydelsefull kultursymbol för Moldavien.

Vi återvänder sedan till Chisinau och där vi äter en gemensam avskedsmiddag och summerar våra dagar i Moldavien.

Dag 5 - Hemresa 4:e oktober
Efter frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen. Vi tackar för denna gången och hoppas ni haft en fantastiskt spännande resa i okända Moldavien och att vi ses snart igen på någon av våra andra TEMAresor.  

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Chisinau, t/r
• Samtliga övernattningar
• TEMA-reseledare
• Inträden enligt program
• 4 frukostar
• 3 luncher
• 2 middagar
• Konjaksprovning (gäller ej specialavgången vid Vinfestivalen)
• 2 vinprovningar

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien - Moldavien. Buss till Chisinau ca 17 km. 4 övernattningar på centralt beläget hotell i Chisinau.Välkomstmiddag ingår.

Dag 2
Vinfestival i Chisinau. Ingen transport idag. Frukost och lunch ingår.

Dag 3
Besök i Transnistrien. Buss ca 174 km. Frukost, lunch och vinprovning ingår.

Dag 4
Vingården Cricova och klosterbesök. Buss ca 160 km. Frukost, lunch, vinprovning och avskedsmiddag ingår.

Dag 5
Hemresa. Transfer till flygplatsen ca 15 km. Frukost ingår.

Moldavien

Folkmängd: Drygt 3,5 miljoner

Landets yta: 33 851 km²

Valuta: Moldavisk leu (MDL)

Religion: 98 % ortodoxa kristna

Språk: Moldaviska, rumänska, ryska, ukrainska & gagauziska


Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Chisinau t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter och inträden enligt program, om inget annat anges.

Valuta
Moldavisk Leu (MDL). I Moldavien används kontanter i högre utsträckning än i Sverige så vi rekommenderar att växla till sig Moldavisk Leu. Det är dock svårt att växla till sig Leu i Sverige. Vi rekommenderar att du tar med dig Euro och växlar till lokal valuta på plats. Många hotell, restauranger och butiker accepterar kort, men det finns även små butiker som bara accepterar kontanter. I de större städerna finns uttagsautomater, men de är svåra att hitta i mindre orter. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
På denna resa ingår inte dricks. TEMAs reseledare samlar in 450 LEU (MDL) per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider med flera.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel
Bra skor att promenera i då det är en del promenader i resans program och vid flera tillfällen ojämn kullersten. Ingen formell klädsel krävs, men det uppskattas lokalt om man har en vårdad klädsel vid till exempel restaurangbesök.

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2022-09-12 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Warsaw
2022-09-12
07:00
2022-09-12
08:25
Lot, 460
Warsaw
Chișinău
2022-09-12
11:55
2022-09-12
14:10
Lot, 513
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chișinău
Warsaw
2022-09-16
14:45
2022-09-16
15:35
Lot, 514
Warsaw
Copenhagen
2022-09-16
17:25
2022-09-16
18:25
Lot, 461
5 dagar Moldavien med Transnistrien Köpenhamn 14 250 SEK 4 platser kvar Boka
2022-09-12 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Warsaw
2022-09-12
08:00
2022-09-12
09:40
Lot, 496
Warsaw
Chișinău
2022-09-12
11:55
2022-09-12
14:10
Lot, 513
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chișinău
Warsaw
2022-09-16
14:45
2022-09-16
15:35
Lot, 514
Warsaw
Gothenburg
2022-09-16
20:10
2022-09-16
21:55
Lot, 495
5 dagar Moldavien med Transnistrien Göteborg 14 250 SEK 2 platser kvar Boka
2022-09-12 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Warsaw
2022-09-12
07:55
2022-09-12
09:35
Lot, 456
Warsaw
Chișinău
2022-09-12
11:55
2022-09-12
14:10
Lot, 513
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chișinău
Warsaw
2022-09-16
14:45
2022-09-16
15:35
Lot, 514
Warsaw
Stockholm
2022-09-16
17:00
2022-09-16
18:45
Lot, 457
5 dagar Moldavien med Transnistrien Stockholm 14 250 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-09-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Warsaw
2022-09-22
09:55
2022-09-22
11:25
Lot, 464
Warsaw
Chișinău
2022-09-22
14:50
2022-09-22
17:35
Lot, 515
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chișinău
Warsaw
2022-09-26
14:45
2022-09-26
15:35
Lot, 514
Warsaw
Copenhagen
2022-09-26
20:40
2022-09-26
22:10
Lot, 459
5 dagar Moldavien med Transnistrien Köpenhamn 14 990 SEK 6 platser kvar Boka
2022-09-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Warsaw
2022-09-22
08:00
2022-09-22
09:40
Lot, 496
Warsaw
Chișinău
2022-09-22
14:50
2022-09-22
17:35
Lot, 515
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chișinău
Warsaw
2022-09-26
14:45
2022-09-26
15:35
Lot, 514
Warsaw
Gothenburg
2022-09-26
20:35
2022-09-26
22:20
Lot, 495
5 dagar Moldavien med Transnistrien Göteborg 14 690 SEK 6 platser kvar Boka
2022-09-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Warsaw
2022-09-22
10:30
2022-09-22
12:15
Lot, 454
Warsaw
Chișinău
2022-09-22
14:50
2022-09-22
17:35
Lot, 515
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chișinău
Warsaw
2022-09-26
14:45
2022-09-26
15:35
Lot, 514
Warsaw
Stockholm
2022-09-26
20:35
2022-09-26
22:20
Lot, 455
5 dagar Moldavien med Transnistrien Stockholm 14 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-09-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Warsaw
2022-09-30
07:00
2022-09-30
08:25
Lot, 460
Warsaw
Chișinău
2022-09-30
11:25
2022-09-30
14:10
Lot, 513
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chișinău
Warsaw
2022-10-04
18:10
2022-10-04
18:50
Lot, 516
Warsaw
Copenhagen
2022-10-04
20:40
2022-10-04
22:10
Lot, 459
5 dagar Moldavien med Transnistrien Köpenhamn 12 450 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-09-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Warsaw
2022-09-30
08:00
2022-09-30
09:40
Lot, 496
Warsaw
Chișinău
2022-09-30
11:25
2022-09-30
14:10
Lot, 513
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chișinău
Warsaw
2022-10-04
18:10
2022-10-04
18:50
Lot, 516
Warsaw
Gothenburg
2022-10-04
20:35
2022-10-04
22:20
Lot, 495
5 dagar Moldavien med Transnistrien Göteborg 12 150 SEK 5 platser kvar Boka
2022-09-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Warsaw
2022-09-30
07:55
2022-09-30
09:35
Lot, 456
Warsaw
Chișinău
2022-09-30
11:25
2022-09-30
14:10
Lot, 513
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chișinău
Warsaw
2022-10-04
18:10
2022-10-04
18:50
Lot, 516
Warsaw
Stockholm
2022-10-04
20:35
2022-10-04
22:20
Lot, 455
5 dagar Moldavien med Transnistrien Stockholm 12 450 SEK 6+ platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Matresor och vinresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.