Weekend i Lissabon

Vi bor mitt i centrum av Lissabon, som med sina trappstegsgränder och gamla sjömanskvarter har en alldeles egen magi. Förutom Lissabon upplever du drottningarnas stad det medeltida Óbidos, världsarvet cisterciensklostret i Alcobaça, fiskebyn Nazaré, Kungliga Sommarpalatset i Sintra och Europas västligaste udde Cabo da Roca och en vinprovning på en vingård i Colares.

RESFAKTA

Länder: Portugal

Typ av resa: Rundresa - Weekend- och storstadsresa

Reslängd: 5 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Cabo da Roca
 • Sintra med sommarpalatset
 • Vingården Casal de Santa Maria
 • Alfama
 • Belém och Jerónimos

Dagsprogram
Sommar 2019

Dag 1 - Ankomst till Lissabon
Vid ankomsten väntar buss och en kort transfer till hotellet i centrala Lissabon. Din TEMA-reseledare träffar du antingen på flygplatsen eller på hotellet. Flygtiderna och ankomsten varierar beroende på varifrån du flyger.

I Portugals västligaste provins, Extremadura, ligger huvudstaden Lissabon enastående vackert på kullarna vid floden Tejo. Just där hejdar sig floden och bildar ett mäktigt innanhav inför mötet med Atlanten. Fenicierna gav platsen namnet Olisippo, ”Den lugna bukten”, en naturlig skyddshamn, vars strategiska läge gjorde det till en självklar plats att slå sig ner på.Lissabon är en annorluda huvudstad med många unika särdrag som idag lockar besökare från när och fjärran.

Välkommen till Lissabon! Resten av dagen eller kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 2 - Europas västligaste Kap, Sintra och vingård
 Under dagens intressanta utflykt lär vi känna det mångskiftande och kontrastfyllda kustlandskapet kring det Europeiska fastlandets västligaste huvudstad.

Kustvägen från Cascais till Cabo da Roca bjuder på stor skönhet. Vi besöker det lummiga Sintra där huvudstadens aristokrati och den kungliga familjen brukade tillbringa de hetaste sommarmånaderna. Sintra fascinerar och har en stark attraktionskraft med sina fantasifulla palats omgivna av hundraåriga trädgårdar med prunkade grönska.

Vi besöker Kungliga Palatset vars historia går tillbaka till 1000-talet, när Sintra var muslimskt. Palatset är numera Världsarv. Efter detta spännande besök är det dags för en välsmakande lunch.

Dagens aktiviteter avslutas med en vinprovning i det lilla vindistriktet Colares, på Europas västligaste vingård.

Kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 3 - Stadstur i Lissabon
Lissabon har en alldeles egen magi och liknar ingen annan huvudstad i Europa. Som i många andra sydeuropeiska storstäder är kontrasten mellan gammalt och nytt påtaglig.

Vi besöker Alfama, som är en av de äldsta delarna av staden, med medeltida gränder, trappor och smala gator. I stadsdelen Belém, som blivit Lissabons verkliga kulturcentrum, finns det eleganta klostret och världsarvet Mosteiro dos Jerónimos från Portugals glansperiod på 1500-talet.

I Belém påbörjade Vasco da Gama sin långa och banbrytande resa till Indien 1497, vilket blev inledningen till det mäktiga portugisiska sjöfartsimperiet.Stadsturen avslutas med en smakrik lunch i Belém.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Lissabon ligger framför dina fötter, fråga gärna din TEMA-reseledare om tips. Rossio och Baixa, Chiado och Barrio Alto, stadens mest kända stadsdelar ligger alla i närheten!Är du intresserad av att besöka en fadorestaurang för att få lyssna till portugisernas egen ”blues” så kan din reseledare även hjälpa till att organisera detta.

Dag 4 - Ledig dag
Ledig för egna strövtåg i huvudstaden..

Dag 5 - Hemresa
Ledig tid fram till avresan till flygplatsen.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 4 frukostar
• 2 luncher
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Prisavdrag om du bokar flyg på egen hand, 2 700:-
• Enkelrumstillägg från 2 810:-

RESFAKTA

Dag 1
Avresa och ankomst till Lissabon. Flyg och transfer till hotellet. Fyra övernattningar på hotell i centrala Lissabon.

Dag 2
Utflykt till Cabo da Roca, Sintra och Colares. Frukost, lunch och vinprovning ingår.

Dag 3
Stadsrundtur i Lissabon med Alfama och Belém. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Ledig dag i Lissabon

Dag 5
Lissabon – Skandinavien. Transfer och flygresa. Frukost ingår.

Portugal

Folkmängd
10,5 milj Landets yta
92 391 km² (inkl ögrupperna Azorerna och Madeira) Religion
96 % kristna varav 95% katoliker. Dessutom små grupper av judar och muslimer. Valuta
Euro Språk
Portugisiska

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Lissabon t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta:

Euro (EUR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks:

Dricks inte inkluderad i priset. Istället rekommenderar vi dig att räkna med 25 EUR till chaufförer, restaurangpersonal och vid inkluderade aktiviteter. Betalas på plats till vår Temareseledare som sköter fördelningen.

Klimat och klädsel:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no. Se även TEMAs klimattabell »

Klädsel
Även om Portugal är ett av de solrikaste länderna i Europa förekommer regn på våren och sent på hösten. Ta därför med ett lättare regnplagg och en varmare tröja.

Hotellinformation

I alla våra resor ingår

 • TEMAs reseledare
 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose