Kanadas bästaVancouver med omnejd

Det 150 år gamla Kanada verkar bara bli bara mer och mer välkomnande för sina besökare. Staden Vancouver är en av Nordamerikas vackraste städer tack vare hamnen, parkerna och läget direkt intill de höga bergen och den storslagna vildmarken. Här börjar och avslutar vi rundresan i landets provins British Columbia. Resan bjuder på spektakulära vandringar, valsafari och björnskådning. Vi upplever charmiga städer, provar vin och åker Sea-to-Sky Highway till OS-byn Whistler.

RESFAKTA

Länder: Kanada

Typ av resa: Rundresa - Safari

Reslängd: 12 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Grouse Mountain med varg, grizzly och lumberjacks
 • Färd med Sea to Sky Gondola
 • Björn- och valsafari
 • Vinprovning på Vancouver Island
 • Vackra Whistler med sitt aktivitesutbud

Dagsprogram
2019 - augusti 11 dagar

Dag 1 - To the "Best City in the Americas"
Avresa från Skandinavien och ankomst till Vancouver. TEMAs reseledare möter dig på flygplatsen för en kort transfer in till en av världens vackraste städer. Denna naturnära och multikulturella stad har flera gånger blivit utnämnd till ”Best City in the Americas” av Condé Nast Traveller Magazine. 

Du bor mitt i staden, så du kan lätt börja utforska denna vänliga stad eller bara koppla av innan kvällens middag.

Dag 2 - Grouse Mountain
Efter frukost är det dags för en stadsrundtur i Vancouver. Några av platserna vi besöker är Granville Island, Lions Gate Bridge och Canada Place nere vid Vancouver Waterfront. Här kan du vid tillfälle ta en promenad längs hamnen, njuta av stadens vackraste vyer och läsa anekdoter om dess historia intill förstorade gamla foton. Men det får bli på din lediga tid. Stadsrundturen tar oss också genom Stanley Park, som är lika stor som hela citykärnan. Parken är en populär tillflykt för invånarna när de vill till en strand, ha picknick eller ta sig en joggingtur.

Vi fortsätter till Grouse Mountain och byter bussen mot kabinbana. Uppe på berget är utsikten över Vancouver fantastisk och här avnjuter vi dagens lunch. Man förstår att det är lätt att vara både storstads- och naturmänniska i Vancouver. Berget, som bara ligger 15 minuters bilresa från stadskärnan, är perfekt för vandringar, mountainbiketurer och utförsåkning. Sommartid finns många aktiviteter och du kommer att hinna se gråvargar, grizzlybjörnar och en imponerande uppvisning av rovfåglar. Ytterligare en show blir det när skogshuggarna visar hur man klättrar i och fäller träd – i den populära Grouse Mountain’s Lumberjack Show.

Turen fortsätter i norra Vancouver och till Capilano där du får njuta av en promenad bland cederdoftande trädkronor. Capilanos park bjuder på mer än bara vacker natur och här kan du förkovra dig i Kanadas indiankultur och totempålar. Det finns även en laxtrappa i Capilanofloden med tillhörande besökcenter där du får lära dig mer om kanadensisk lax. Vill du förena utsikt med upplevelse går du ut på den 137 meter långa hängbron som är spänd 70 meter ovanför Capilanos ravin.

Dag 3 - Sea to Sky till Whistler
Under de olympiska vinterspelen 2010 var inte bara Vancouver i fokus, utan även vintersportorten Whistler. Idag beger vi oss dit för ett par dagar bland vindlande pister och vackra toppar.

Färden går på Sea to Sky Highway med vacker utsikt över Howe-sundet via Squamish till Whistler. Vägen löper parallellt med Shannon Falls Provincial Park och vi gör ett uppehåll vid själva vattenfallen, som med sina 335 meter är mycket imponerande.En bit vidare längs vägen finns Sea to Sky Gondola. En tio minuter lång linbanefärd tar oss upp till en höjd av nästan 900 meter över havet. Här får vi en mäktig utsikt över Howe-sundet och hela Sunshine Coast, som kusten kallas.

Alldeles innan vi sedan anländer Whistler gör vi ett besök på Whister Brewing Company där vi får en visning och ölprovning innan vi äter lunch. 

Tidig eftermiddag checkar vi så in på vårt hotell för de kommande två nätterna och du har resten av dagen till eget förfogande i fina Whistler

Dag 4 - Egna upptäckter i Whistler
Denna dag står till eget förfogande. Ett tips är att göra en vandringstur på en glaciär (utrustning kan lånas på plats), eller kanske en kanottur mellan sjöarna Alta och Green.

Den som vill upp till bergstopparna kan prova världens längsta, fritt löpande gondollift på drygt tre kilometer mellan Blackcomb och berget Whistler. Som högst hänger gondolen 430 meter över dalbotten. Annars kan du lära dig mer om indiankulturerna vid Squamish Lil'Wat Cultural Centre. 

TEMAs reseledare hjälper dig att boka utflykterna på plats.

Dag 5 - Vancouver Island
Vi  hämtas med buss och reser från bergen ut mot kusten längs "Sea-to-Sky Highway", en scenisk väg med Howe-sundet på ena sidan och branta berg på den andra.

Från Horseshoe Bay tar vi färjan över sundet till Nanaimo på Vancouver Island. På vägen från ostkusten till öns mer vilda västkust, besöker vi Cathedral Grove i MacMillan Provincial Park. Cedarträden i Cathedral Grove är giganter och man behöver ofta vara fyra till fem personer för att nå runt deras stammar. Du får möjlighet att med andra krama dessa skogens lungor som tack för det syre de ger oss. Man känner sig ganska liten bland dessa träd och inser storheten i naturen.

Vid Ucluelets vackra kust och stränder checkar vi in på en mycket fin och naturnära resort under två nätter. Om vädrets makter är på vår sida kan vi få njuta av en enastående solnedgång i havet här.

Dag 6 - Björnsafari
Pacific Rim National Parks ödsliga skog och stränder är målet för dagens utfärd. Här promenerar vi genom orörd natur. När tidvattnet drar sig tillbaka sätter vi oss i en s k zodiakbåt för att se när svartbjörnar kommer ner till stranden för att fiska mellan stenarna. En zodiakbåt är öppen och uppblåsbar, men väldigt stabil och lättmanövrerad. Vädertåliga kläder är dock ett måste.

Lunch intas i den charmiga, stilla byn Tofino direkt vid Alafiafloden.

På kvällen kopplar du av vid brasan med en bok eller kanske njuter en solnedgångsdrink på lodgen.

Dag 7 - Vingårdsbesök
Dagens färd går över det kuperade inlandet och söderut till British Columbias huvudstad, Victoria.I byn Coombs får du möjlighet att besöka en lokal marknad med bland annat många ekologiska varor. Kanske passar du på att köpa din lunch där. Orten är även känd för sina takbetande getter som du kan försöka få på bild.

I det mindre kustsamhället Chemainus ser vi samtida väggmålningar som skildrar stadens och öns historia. Att måla på väggarna började som ett försök att få liv i ett stagnerande samhälle och har idag satt orten på kartan. Besökare kommer numera från hela världen för att se skapelserna.

När vi  närmar oss Victoria stannar vi till vid Cherry Points vingård. Det är en av endast fyra vingårdar i världen som ägs av ursprungsbefolkningen. Här får vi en guidad tur genom vingården och avslutar givetvis med vinprovning. Då vinodling på Vancouver Island är relativtt nytt, odlas ännu ett flertal olika druvsorter. Syftet är att ta reda på vilka druvor som lämpar sig bäst på öns sydöstkust.

Dag 8 - Valsafari
Morgonen börjar med en kort promenad till hamnen där vi stiger ombord på zodiakbåtar. Det är dags för, kanske en av resans absoluta höjdpunkter, valsafari. Safarin är tre timmar lång och det blir ett minne för livet att se kolosser som knölvalar och späckhuggare leka direkt runt båten.

Med sina viktorianska byggnader, stiliga hamn och fina trädgårdar bjuder Victoria på en trevlig stadsrundtur. Av öns ca 750 000 invånare bor ca 300 000 i Victoria. Många fasader i stadskärnan har renoverats och ger Victoria en charmig, viktoriansk hamnstadskänsla.

Du får även egen tid att utforska staden närmare. 

Dag 9 - Butchart Gardens
Färden från Victoria går via sceniska Marine Drive till Oak Bay, med sina stora herrgårdar och vackra vyer. Innan vi lämnar Vancover Island besöker vi Butchart Gardens, som räknas som en av världens främsta botaniska trädgårdar. På denna nordliga breddgrad har man sedan 1904 lyckats bjuda på en prunkande prakt som följt årstiderna. Det tillhörande, övergivna kalkbrottet har förvandlats till en estetisk "sjunkande trädgård". Här kan du ta del av säsongens blomsterprakt eller avnjuta förmiddagskaffe.

På kvällen samlas vi för en gemensam middag och summerar upp händelserika dagar tillsammans. 

Dag 10 - Hemresa
Det centrala läget på hotellet gör att du hinner med den sista shoppingen innan det är dags att bege sig till flygplatsen och resa tillbaka till Skandinavien.

Dag 11 - Hemkomst
Ankomst Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 10 frukostar (avresa 2019-08-21: 9 frukostar)
• 3 luncher
• 4 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien till Vancouver. Transfer till hotell, 20 km. Välkomstmiddag. Två övernattningar på hotell i Vancouver.

Dag 2
Heldag stadsrundtur Vancouver med Grouse Mountain och Capilano naturpark, 50 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 3
Vancouver – Whistler, 125 km. Tur med Sea to Sky Gondola. Besök på Whistler Brewing Company med ölprovning. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Whistler.

Dag 4
Ledig dag i Whistler. Frukost ingår.

Dag 5
Whistler – Ucluelet. 360 km. Besök i MacMillan Provincial Park. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Ucluelet.

Dag 6
Utflykt i Pacific Rim National Park. Björnskådning med Zodiacbåtar. 70 km. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7
Ucluelet – Victoria, 320 km. Besök på vingård inklusive vinprovning. Frukost ingår. Två övernattningar på hotell i Victoria.

Dag 8
Tre timmars valskådning med båt och stadsrundtur med buss i Victoria. Frukost ingår.

Dag 9
Victoria – Vancouver, 120 km. Besök i Butchart Gardens. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Vancouver.

Dag 10
Ledig tid fram till avresa. 20 km. Frukost ingår.

Dag 11
Hemkomst Skandinavien.

Kanada

Folkmängd
33,4 miljoner Landets yta
9,976,140 km2 Valuta
Kanadensisk dollar (CAD) Språk
Engelska 59,3% , franska 23,2% (officiella språk) - sammanlagt talas ett hundratal språk i Kanada Religion
Katoliker 45 %, protestanter 36 %, grekisk-ortodoxa, judar, muslimer, sikher, hinduer med flera Statsskick
Konstitutionell monarki

Dagsprogram
2019 - september 12 dagar

Dag 1 - To the "Best City in the Americas"
Avresa från Skandinavien och ankomst till Vancouver. TEMAs reseledare möter dig på flygplatsen för en kort transfer in till en av världens vackraste städer. Denna naturnära och multikulturella stad har flera gånger blivit utnämnd till ”Best City in the Americas” av Condé Nast Traveller Magazine. 

Du bor mitt i staden, så du kan lätt börja utforska denna vänliga stad eller bara koppla av innan kvällens middag.

Dag 2 - Grouse Mountain
Efter frukost är det dags för en stadsrundtur i Vancouver. Några av platserna vi besöker är Granville Island, Lions Gate Bridge och Canada Place nere vid Vancouver Waterfront. Här kan du vid tillfälle ta en promenad längs hamnen, njuta av stadens vackraste vyer och läsa anekdoter om dess historia intill förstorade gamla foton. Men det får bli på din lediga tid. Stadsrundturen tar oss också genom Stanley Park, som är lika stor som hela citykärnan. Parken är en populär tillflykt för invånarna när de vill till en strand, ha picknick eller ta sig en joggingtur.

Vi fortsätter till Grouse Mountain och byter bussen mot kabinbana. Uppe på berget är utsikten över Vancouver fantastisk och här avnjuter vi dagens lunch. Man förstår att det är lätt att vara både storstads- och naturmänniska i Vancouver. Berget, som bara ligger 15 minuters bilresa från stadskärnan, är perfekt för vandringar, mountainbiketurer och utförsåkning. Sommartid finns många aktiviteter och du kommer att hinna se gråvargar, grizzlybjörnar och en imponerande uppvisning av rovfåglar. Ytterligare en show blir det när skogshuggarna visar hur man klättrar i och fäller träd – i den populära Grouse Mountain’s Lumberjack Show.

Turen fortsätter i norra Vancouver och till Capilano där du får njuta av en promenad bland cederdoftande trädkronor. Capilanos park bjuder på mer än bara vacker natur och här kan du förkovra dig i Kanadas indiankultur och totempålar. Det finns även en laxtrappa i Capilanofloden med tillhörande besökcenter där du får lära dig mer om kanadensisk lax. Vill du förena utsikt med upplevelse går du ut på den 137 meter långa hängbron som är spänd 70 meter ovanför Capilanos ravin.

Dag 3 - Sea to Sky till Whistler
Under de olympiska vinterspelen 2010 var inte bara Vancouver i fokus, utan även vintersportorten Whistler. Idag beger vi oss dit för ett par dagar bland vindlande pister och vackra toppar.

Färden går på Sea to Sky Highway med vacker utsikt över Howe-sundet via Squamish till Whistler. Vägen löper parallellt med Shannon Falls Provincial Park och vi gör ett uppehåll vid själva vattenfallen, som med sina 335 meter är mycket imponerande.En bit vidare längs vägen finns Sea to Sky Gondola. En tio minuter lång linbanefärd tar oss upp till en höjd av nästan 900 meter över havet. Här får vi en mäktig utsikt över Howe-sundet och hela Sunshine Coast, som kusten kallas.

Alldeles innan vi sedan anländer Whistler gör vi ett besök på Whister Brewing Company där vi får en visning och ölprovning innan vi äter lunch. 

Tidig eftermiddag checkar vi så in på vårt hotell för de kommande två nätterna och du har resten av dagen till eget förfogande i fina Whistler

Dag 4 - Egna upptäckter i Whistler
Denna dag står till eget förfogande. Ett tips är att göra en vandringstur på en glaciär (utrustning kan lånas på plats), eller kanske en kanottur mellan sjöarna Alta och Green.

Den som vill upp till bergstopparna kan prova världens längsta, fritt löpande gondollift på drygt tre kilometer mellan Blackcomb och berget Whistler. Som högst hänger gondolen 430 meter över dalbotten. Annars kan du lära dig mer om indiankulturerna vid Squamish Lil'Wat Cultural Centre. 

TEMAs reseledare hjälper dig att boka utflykterna på plats.

Dag 5 - Vancouver Island
Vi  hämtas med buss och reser från bergen ut mot kusten längs "Sea-to-Sky Highway", en scenisk väg med Howe-sundet på ena sidan och branta berg på den andra.

Från Horseshoe Bay tar vi färjan över sundet till Nanaimo på Vancouver Island. På vägen från ostkusten till öns mer vilda västkust, besöker vi Cathedral Grove i MacMillan Provincial Park. Cedarträden i Cathedral Grove är giganter och man behöver ofta vara fyra till fem personer för att nå runt deras stammar. Du får möjlighet att med andra krama dessa skogens lungor som tack för det syre de ger oss. Man känner sig ganska liten bland dessa träd och inser storheten i naturen.

Vid Ucluelets vackra kust och stränder checkar vi in på en mycket fin och naturnära resort under två nätter. Om vädrets makter är på vår sida kan vi få njuta av en enastående solnedgång i havet här.

Dag 6 - Björnsafari
Pacific Rim National Parks ödsliga skog och stränder är målet för dagens utfärd. Här promenerar vi genom orörd natur. När tidvattnet drar sig tillbaka sätter vi oss i en s k zodiakbåt för att se när svartbjörnar kommer ner till stranden för att fiska mellan stenarna. En zodiakbåt är öppen och uppblåsbar, men väldigt stabil och lättmanövrerad. Vädertåliga kläder är dock ett måste.

Lunch intas i den charmiga, stilla byn Tofino direkt vid Alafiafloden.

På kvällen kopplar du av vid brasan med en bok eller kanske njuter en solnedgångsdrink på lodgen.

Dag 7 - Vingårdsbesök
Dagens färd går över det kuperade inlandet och söderut till British Columbias huvudstad, Victoria.I byn Coombs får du möjlighet att besöka en lokal marknad med bland annat många ekologiska varor. Kanske passar du på att köpa din lunch där. Orten är även känd för sina takbetande getter som du kan försöka få på bild.

I det mindre kustsamhället Chemainus ser vi samtida väggmålningar som skildrar stadens och öns historia. Att måla på väggarna började som ett försök att få liv i ett stagnerande samhälle och har idag satt orten på kartan. Besökare kommer numera från hela världen för att se skapelserna.

När vi  närmar oss Victoria stannar vi till vid Cherry Points vingård. Det är en av endast fyra vingårdar i världen som ägs av ursprungsbefolkningen. Här får vi en guidad tur genom vingården och avslutar givetvis med vinprovning. Då vinodling på Vancouver Island är relativtt nytt, odlas ännu ett flertal olika druvsorter. Syftet är att ta reda på vilka druvor som lämpar sig bäst på öns sydöstkust.

Dag 8 - Valsafari
Morgonen börjar med en kort promenad till hamnen där vi stiger ombord på zodiakbåtar. Det är dags för, kanske en av resans absoluta höjdpunkter, valsafari. Safarin är tre timmar lång och det blir ett minne för livet att se kolosser som knölvalar och späckhuggare leka direkt runt båten.

Med sina viktorianska byggnader, stiliga hamn och fina trädgårdar bjuder Victoria på en trevlig stadsrundtur. Av öns ca 750 000 invånare bor ca 300 000 i Victoria. Många fasader i stadskärnan har renoverats och ger Victoria en charmig, viktoriansk hamnstadskänsla.

Du får även egen tid att utforska staden närmare. 

Dag 9 - Butchart Gardens
Färden från Victoria går via sceniska Marine Drive till Oak Bay, med sina stora herrgårdar och vackra vyer. Innan vi lämnar Vancover Island besöker vi Butchart Gardens, som räknas som en av världens främsta botaniska trädgårdar. På denna nordliga breddgrad har man sedan 1904 lyckats bjuda på en prunkande prakt som följt årstiderna. Det tillhörande, övergivna kalkbrottet har förvandlats till en estetisk "sjunkande trädgård". Här kan du ta del av säsongens blomsterprakt eller avnjuta förmiddagskaffe.

På kvällen samlas vi för en gemensam middag och summerar upp händelserika dagar tillsammans.

Dag 10 - Egna upplevelser i Vancouver
Du har nu en helt ledig dag att sortera alla intryck från rundresan. Eller så passar du på att samla på dig fler. Det finns mycket att sysselsätta sig med här! Din TEMA-reseledare känner staden väl och kan ge dig tips och rekommendationer som passar dina intressen. 

Dag 11 - Hemresa
Det centrala läget på hotellet gör att du hinner med den sista shoppingen innan det är dags att bege sig till flygplatsen och resa tillbaka till Skandinavien.

Dag 12 - Hemkomst
Ankomst Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 10 frukostar (avresa 2019-08-21: 9 frukostar)
• 3 luncher
• 4 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien till Vancouver. Transfer till hotell, 20 km. Välkomstmiddag. Två övernattningar på hotell i Vancouver.

Dag 2
Heldag stadsrundtur Vancouver med Grouse Mountain och Capilano naturpark, 50 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 3
Vancouver – Whistler, 125 km. Tur med Sea to Sky Gondola. Besök på Whistler Brewing Company med ölprovning. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Whistler.

Dag 4
Ledig dag i Whistler. Frukost ingår.

Dag 5
Whistler – Ucluelet. 360 km. Besök i MacMillan Provincial Park. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Ucluelet.

Dag 6
Utflykt i Pacific Rim National Park. Björnskådning med Zodiacbåtar. 70 km. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7
Ucluelet – Victoria, 320 km. Besök på vingård inklusive vinprovning. Frukost ingår. Två övernattningar på hotell i Victoria.

Dag 8
Tre timmars valskådning med båt och stadsrundtur med buss i Victoria. Frukost ingår.

Dag 9
Victoria – Vancouver, 120 km. Besök i Butchart Gardens. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Vancouver.

Dag 10
Ledig dag. Frukost ingår.

Dag 11
Ledig tid fram till avresa. 20 km. Frukost ingår.

Dag 12
Hemkomst Skandinavien.

Kanada

Folkmängd
33,4 miljoner Landets yta
9,976,140 km2 Valuta
Kanadensisk dollar (CAD) Språk
Engelska 59,3% , franska 23,2% (officiella språk) - sammanlagt talas ett hundratal språk i Kanada Religion
Katoliker 45 %, protestanter 36 %, grekisk-ortodoxa, judar, muslimer, sikher, hinduer med flera Statsskick
Konstitutionell monarki

Dagsprogram
2020

Dag 1 - To the "Best City in the Americas"
Avresa från Skandinavien och ankomst till Vancouver. TEMAs reseledare möter dig på flygplatsen för en kort transfer in till en av världens vackraste städer. Denna naturnära och multikulturella stad har flera gånger blivit utnämnd till ”Best City in the Americas” av Condé Nast Traveller Magazine. 

Du bor mitt i staden, så du kan lätt börja utforska denna vänliga stad eller bara koppla av innan kvällens middag.

Dag 2 - Grouse Mountain
Efter frukost är det dags för en stadsrundtur i Vancouver. Några av platserna vi besöker är Granville Island, Lions Gate Bridge och Canada Place nere vid Vancouver Waterfront. Här kan du vid tillfälle ta en promenad längs hamnen, njuta av stadens vackraste vyer och läsa anekdoter om dess historia intill förstorade gamla foton. Men det får bli på din lediga tid. Stadsrundturen tar oss också genom Stanley Park, som är lika stor som hela citykärnan. Parken är en populär tillflykt för invånarna när de vill till en strand, ha picknick eller ta sig en joggingtur.

Vi fortsätter till Grouse Mountain och byter bussen mot kabinbana. Uppe på berget är utsikten över Vancouver fantastisk och här avnjuter vi dagens lunch. Man förstår att det är lätt att vara både storstads- och naturmänniska i Vancouver. Berget, som bara ligger 15 minuters bilresa från stadskärnan, är perfekt för vandringar, mountainbiketurer och utförsåkning. Sommartid finns många aktiviteter och du kommer att hinna se gråvargar, grizzlybjörnar och en imponerande uppvisning av rovfåglar. Ytterligare en show blir det när skogshuggarna visar hur man klättrar i och fäller träd – i den populära Grouse Mountain’s Lumberjack Show.

Turen fortsätter i norra Vancouver och till Capilano där du får njuta av en promenad bland cederdoftande trädkronor. Capilanos park bjuder på mer än bara vacker natur och här kan du förkovra dig i Kanadas indiankultur och totempålar. Det finns även en laxtrappa i Capilanofloden med tillhörande besökcenter där du får lära dig mer om kanadensisk lax. Vill du förena utsikt med upplevelse går du ut på den 137 meter långa hängbron som är spänd 70 meter ovanför Capilanos ravin.

Dag 3 - Sea to Sky till Whistler
Under de olympiska vinterspelen 2010 var inte bara Vancouver i fokus, utan även vintersportorten Whistler. Idag beger vi oss dit för ett par dagar bland vindlande pister och vackra toppar.

Färden går på Sea to Sky Highway med vacker utsikt över Howe-sundet via Squamish till Whistler. Vägen löper parallellt med Shannon Falls Provincial Park och vi gör ett uppehåll vid själva vattenfallen, som med sina 335 meter är mycket imponerande.En bit vidare längs vägen finns Sea to Sky Gondola. En tio minuter lång linbanefärd tar oss upp till en höjd av nästan 900 meter över havet. Här får vi en mäktig utsikt över Howe-sundet och hela Sunshine Coast, som kusten kallas.

Alldeles innan vi sedan anländer Whistler gör vi ett besök på Whister Brewing Company där vi får en visning och ölprovning innan vi äter lunch. 

Tidig eftermiddag checkar vi så in på vårt hotell för de kommande två nätterna och du har resten av dagen till eget förfogande i fina Whistler

Dag 4 - Egna upptäckter i Whistler
Denna dag står till eget förfogande. Ett tips är att göra en vandringstur på en glaciär (utrustning kan lånas på plats), eller kanske en kanottur mellan sjöarna Alta och Green.

Den som vill upp till bergstopparna kan prova världens längsta, fritt löpande gondollift på drygt tre kilometer mellan Blackcomb och berget Whistler. Som högst hänger gondolen 430 meter över dalbotten. Annars kan du lära dig mer om indiankulturerna vid Squamish Lil'Wat Cultural Centre. 

TEMAs reseledare hjälper dig att boka utflykterna på plats.

Dag 5 - Vancouver Island
Vi  hämtas med buss och reser från bergen ut mot kusten längs "Sea-to-Sky Highway", en scenisk väg med Howe-sundet på ena sidan och branta berg på den andra.

Från Horseshoe Bay tar vi färjan över sundet till Nanaimo på Vancouver Island. På vägen från ostkusten till öns mer vilda västkust, besöker vi Cathedral Grove i MacMillan Provincial Park. Cedarträden i Cathedral Grove är giganter och man behöver ofta vara fyra till fem personer för att nå runt deras stammar. Du får möjlighet att med andra krama dessa skogens lungor som tack för det syre de ger oss. Man känner sig ganska liten bland dessa träd och inser storheten i naturen.

Vid Ucluelets vackra kust och stränder checkar vi in på en mycket fin och naturnära resort under två nätter. Om vädrets makter är på vår sida kan vi få njuta av en enastående solnedgång i havet här.

Dag 6 - Björnsafari
Pacific Rim National Parks ödsliga skog och stränder är målet för dagens utfärd. Här promenerar vi genom orörd natur. När tidvattnet drar sig tillbaka sätter vi oss i en s k zodiakbåt för att se när svartbjörnar kommer ner till stranden för att fiska mellan stenarna. En zodiakbåt är öppen och uppblåsbar, men väldigt stabil och lättmanövrerad. Vädertåliga kläder är dock ett måste.

Lunch intas i den charmiga, stilla byn Tofino direkt vid Alafiafloden.

På kvällen kopplar du av vid brasan med en bok eller kanske njuter en solnedgångsdrink på lodgen.

Dag 7 - Vingårdsbesök
Dagens färd går över det kuperade inlandet och söderut till British Columbias huvudstad, Victoria.I byn Coombs får du möjlighet att besöka en lokal marknad med bland annat många ekologiska varor. Kanske passar du på att köpa din lunch där. Orten är även känd för sina takbetande getter som du kan försöka få på bild.

I det mindre kustsamhället Chemainus ser vi samtida väggmålningar som skildrar stadens och öns historia. Att måla på väggarna började som ett försök att få liv i ett stagnerande samhälle och har idag satt orten på kartan. Besökare kommer numera från hela världen för att se skapelserna.

När vi  närmar oss Victoria stannar vi till vid Cherry Points vingård. Det är en av endast fyra vingårdar i världen som ägs av ursprungsbefolkningen. Här får vi en guidad tur genom vingården och avslutar givetvis med vinprovning. Då vinodling på Vancouver Island är relativtt nytt, odlas ännu ett flertal olika druvsorter. Syftet är att ta reda på vilka druvor som lämpar sig bäst på öns sydöstkust.

Dag 8 - Valsafari
Morgonen börjar med en kort promenad till hamnen där vi stiger ombord på zodiakbåtar. Det är dags för, kanske en av resans absoluta höjdpunkter, valsafari. Safarin är tre timmar lång och det blir ett minne för livet att se kolosser som knölvalar och späckhuggare leka direkt runt båten.

Med sina viktorianska byggnader, stiliga hamn och fina trädgårdar bjuder Victoria på en trevlig stadsrundtur. Av öns ca 750 000 invånare bor ca 300 000 i Victoria. Många fasader i stadskärnan har renoverats och ger Victoria en charmig, viktoriansk hamnstadskänsla.

Du får även egen tid att utforska staden närmare. 

Dag 9 - Butchart Gardens
Färden från Victoria går via sceniska Marine Drive till Oak Bay, med sina stora herrgårdar och vackra vyer. Innan vi lämnar Vancover Island besöker vi Butchart Gardens, som räknas som en av världens främsta botaniska trädgårdar. På denna nordliga breddgrad har man sedan 1904 lyckats bjuda på en prunkande prakt som följt årstiderna. Det tillhörande, övergivna kalkbrottet har förvandlats till en estetisk "sjunkande trädgård". Här kan du ta del av säsongens blomsterprakt eller avnjuta förmiddagskaffe.

På kvällen samlas vi för en gemensam middag och summerar upp händelserika dagar tillsammans.

Dag 10 - Egna upplevelser i Vancouver
Du har nu en helt ledig dag att sortera alla intryck från rundresan. Eller så passar du på att samla på dig fler. Det finns mycket att sysselsätta sig med här! Din TEMA-reseledare känner staden väl och kan ge dig tips och rekommendationer som passar dina intressen. 

Dag 11 - Hemresa
Det centrala läget på hotellet gör att du hinner med den sista shoppingen innan det är dags att bege sig till flygplatsen och resa tillbaka till Skandinavien.

Dag 12 - Hemkomst
Ankomst Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 10 frukostar (avresa 2019-08-21: 9 frukostar)
• 3 luncher
• 4 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien till Vancouver. Transfer till hotell, 20 km. Välkomstmiddag. Två övernattningar på hotell i Vancouver.

Dag 2
Heldag stadsrundtur Vancouver med Grouse Mountain och Capilano naturpark, 50 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 3
Vancouver – Whistler, 125 km. Tur med Sea to Sky Gondola. Besök på Whistler Brewing Company med ölprovning. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Whistler.

Dag 4
Ledig dag i Whistler. Frukost ingår.

Dag 5
Whistler – Ucluelet. 360 km. Besök i MacMillan Provincial Park. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Ucluelet.

Dag 6
Utflykt i Pacific Rim National Park. Björnskådning med Zodiacbåtar. 70 km. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7
Ucluelet – Victoria, 320 km. Besök på vingård inklusive vinprovning. Frukost ingår. Två övernattningar på hotell i Victoria.

Dag 8
Tre timmars valskådning med båt och stadsrundtur med buss i Victoria. Frukost ingår.

Dag 9
Victoria – Vancouver, 120 km. Besök i Butchart Gardens. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Vancouver.

Dag 10
Ledig dag. Frukost ingår.

Dag 11
Ledig tid fram till avresa. 20 km. Frukost ingår.

Dag 12
Hemkomst Skandinavien.

Kanada

Folkmängd
33,4 miljoner Landets yta
9,976,140 km2 Valuta
Kanadensisk dollar (CAD) Språk
Engelska 59,3% , franska 23,2% (officiella språk) - sammanlagt talas ett hundratal språk i Kanada Religion
Katoliker 45 %, protestanter 36 %, grekisk-ortodoxa, judar, muslimer, sikher, hinduer med flera Statsskick
Konstitutionell monarki

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Vancouver t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta

Valuta Kanadensiska dollar (CAD). Kreditkort är vanligt förekommande och på vissa hotell måste du lämna numret som säkerhet för att använda telefon och minibar. I resan ingår måltider enligt dagsprogram. Vad gäller övriga måltider bör du räkna med att en komplett meny kostar ca 20–30 CAD. Räkna även med utgifter för måltidsdrycker och förfriskningar, souvenirer, dricks med mera.

Klimat och klädsel

Vancouvers sommar sträcker sig till slutet av september och medeltemperaturen under månaden ligger på ca 15 grader. På Vancouver Island möter man öppet hav och vindar kan vara starka. Regnkläder eller vattenavstötande jacka och byxa kan rekommenderas för båtturerna samt besök i nationalparken Pacific Rim. Båtturerna genomförs med zodiakbåtar med 6 personer i respektive båt.

Då kortare vandringar i oländig terräng (till störst del vandringsspångar) står på schemat rekommenderas en bekväm sko med gummisula. Ämnar du genomföra mer utförlig trek under ledig dag i Whistler kan eventuellt en vandringssko vara att rekommendera.

Dricks

Gemensam dricks inkluderad i resan och istället bör du beräkna ett belopp om CAD 60 för dricks till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokalguider och bagagebärare. TEMAs reseledare samlar ihop drickspott vid start av resan och portionerar därefter ut till berörda personer på respektive destination.

Övrigt

El 110 volt såsom i USA. Adapter behövs då stickkontakterna är annorlunda än de europeiska. Mobiltelefon. Trebandstelefoner fungerar.Kontrollera alltid med din mobiloperatör om vilkoren för utlandssamtal med ditt abonnemang.

Observera

Icelandair inkluderar ej mat ombord utan erbjuder ett sortiment av dryck och mat till försäljning. För mer information läs vidare här på flygbolagets hemsida.

När du erhåller din flygbiljett och får biljettnummer/bokningsreferens - ca 3 veckor innan avresa kan du gå på Icelandairs hemsida förbeställa och betala mat ombord

Avresa 2020-09-02
Nästa år har vi förutom i Ucluelet andra hotell enligt nedan:

Vancouver - Blue Horizon

Whistler - Delta Whistler Village Suites

Victoria - Inn at Laurel Point


Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-09-01 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Reykjavík
2019-09-01
14:00
2019-09-01
15:10
Icelandair, 205
Reykjavík
Vancouver
2019-09-01
17:15
2019-09-01
18:00
Icelandair, 697
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Reykjavík
2019-09-11
19:00
2019-09-12
09:05
Icelandair, 698
Reykjavík
Copenhagen
2019-09-12
11:15
2019-09-12
16:15
Icelandair, 204
12 dagar Kanadas bästa Köpenhamn 39 950 SEK 6 platser kvar Boka
2019-09-01 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Reykjavík
2019-09-01
13:50
2019-09-01
15:05
Icelandair, 307
Reykjavík
Vancouver
2019-09-01
17:15
2019-09-01
18:00
Icelandair, 697
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Reykjavík
2019-09-11
19:00
2019-09-12
09:05
Icelandair, 698
Reykjavík
Stockholm
2019-09-12
11:05
2019-09-12
16:00
Icelandair, 308
12 dagar Kanadas bästa Stockholm 39 950 SEK 2 platser kvar Boka
2019-09-01 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2019-09-01
10:00
2019-09-01
10:55
SAS, 144
Stockholm
Reykjavík
2019-09-01
13:50
2019-09-01
15:05
Icelandair, 307
Reykjavík
Vancouver
2019-09-01
17:15
2019-09-01
18:00
Icelandair, 697
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Reykjavík
2019-09-11
19:00
2019-09-12
09:05
Icelandair, 698
Reykjavík
Stockholm
2019-09-12
11:05
2019-09-12
16:00
Icelandair, 308
Stockholm
Gothenburg
2019-09-12
17:50
2019-09-12
18:50
SAS, 165
12 dagar Kanadas bästa Göteborg 39 950 SEK Förfrågan
2020-09-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Reykjavík
2020-09-02
13:50
2020-09-02
15:05
Icelandair, 307
Reykjavík
Vancouver
2020-09-02
17:15
2020-09-02
18:00
Icelandair, 697
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Reykjavík
2020-09-12
19:00
2020-09-13
09:05
Icelandair, 698
Reykjavík
Stockholm
2020-09-13
11:05
2020-09-13
16:00
Icelandair, 308
12 dagar Kanadas bästa Stockholm 43 390 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-09-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Reykjavík
2020-09-02
14:00
2020-09-02
15:10
Icelandair, 205
Reykjavík
Vancouver
2020-09-02
17:15
2020-09-02
18:00
Icelandair, 697
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Reykjavík
2020-09-12
19:00
2020-09-13
09:05
Icelandair, 698
Reykjavík
Copenhagen
2020-09-13
11:15
2020-09-13
16:15
Icelandair, 204
12 dagar Kanadas bästa Köpenhamn 43 390 SEK 6 platser kvar Boka
2020-09-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2020-09-02
10:00
2020-09-02
10:55
SAS, 144
Stockholm
Reykjavík
2020-09-02
13:50
2020-09-02
15:05
Icelandair, 307
Reykjavík
Vancouver
2020-09-02
17:15
2020-09-02
18:00
Icelandair, 697
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Reykjavík
2020-09-12
19:00
2020-09-13
09:05
Icelandair, 698
Reykjavík
Stockholm
2020-09-13
11:05
2020-09-13
16:00
Icelandair, 308
Stockholm
Gothenburg
2020-09-13
17:50
2020-09-13
18:50
SAS, 165
12 dagar Kanadas bästa Göteborg 43 390 SEK 2 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • TEMAs reseledare
 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose