Cykling på Kubapå två hjul genom natur, kultur och historia

I Havanna dominerar färgglada kolonialhus och amerikanska femtiotalsbilar medan landsbygden erbjuder grönskande landskap och spännande kultur. Vi rullar fram i behagligt tempo längs vidsträckta betesmarker och genom byar och städer. Kuba kittlar sinnena, förbryllar och griper tag i oss. Redan Columbus beskrev ön som ”det vackraste landskap som någonsin kan ses”.

RESFAKTA

Länder: Kuba

Typ av resa: Cykelresa - svårighetsgrad 2, medel

Reslängd: 13 dagar

Gruppstorlek: 14-18 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Världsarvsstaden Trinidad
 • Salsakurs
 • Las Terrazas och natursköna Soroa
 • Vackra Viñalesdalen
 • Kulturstaden Havanna

Dagsprogram
Avresor 2021

Dag 1. Välkommen till Kuba!
Avresa från Skandinavien till Havanna. På flygplatsen möter TEMAs reseledare och bussen tar oss till hotellet i Havanna. Transfern tar cirka 30 minuter beroende på trafiken. Havanna är en spännande och kulturell stad med historiska vingslag. Ikväll får vi en liten inblick i staden och i slutet på resan kommer det finnas mer tid att utforska och upptäcka Havanna. På kvällen äter vi gemensam välkomstmiddag och laddar inför kommande cykeläventyr på Kuba.


Dag 2. Havanna – Matanzas
Tidig morgon beger vi oss iväg med buss i cirka 1,5 timme till den sömniga kubanska byn Hershey, en gång hem för den sockerfabrik som levererade allt socker som behövdes för Hershey choklad. En choklad som funnits med i den amerikanska arméns matranson sedan 30-talet. I Hershey förbereder vi våra cyklar och gör oss redo för resans första cykeletapp. Vi börjar med en kort uppförsbacke och vidare på en lugn landsväg. Första stopp blir i den lantliga byn Comino. Vi passerar därefter små jordbruksbyar och sockerrörsplantage.

Efter 28 km tar vi av mot bergen och underlaget blir grövre, trafiken består mestadels av jordbrukare med oxkärror. Vägen klättrar stadigt uppför men den svala skogen och den frodiga vegetationen ger oss nödvändig skugga och ett bra tillfälle för välförtjänt vila och picknicklunch. Dagens utmaning är sträckan till utsiktspunkten Valle de Picadura, en gradvis stigning på 150 meter fördelat över 9 km. Precis innan vi når huvudvägen in mot Matanzas, stoppar vi för dagen och tar bussen in till staden för middag och övernattning.


Dag 3. Matanzas – Cienfuegos
Idag börjar cykelturen direkt från Matanzas och tillsammans trampar vi i lugn takt ut från stan tills vi lämnat morgontrafiken bakom oss. Vi trampar söderut genom provinsen Matanzas böljande landskap och längs landsvägen passerar vi både citrusodlingar och sockerplantage. På lämplig plats stannar vi för att ätea vår medhavda lunch innan vi når den lilla byn Bolondron. Här lastar vi på cyklarna och tar bussen den resterande biten in till Cienfuegos och vårt hotell för natten, vackert beläget vid havet en liten bit utanför staden.


Dag 4. Cienfuegos – Trinidad
Idag laddar vi för vår mest utmanande cykeldag. Efter frukost beger vi oss iväg direkt från hotellet på de böljande vägarna. Efter cirka 12 kilometer, efter kullarnas slut tar vi höger in på huvudvägen Cienfuegos till Trinidad. Utsikten är fantastisk med de majestätiska Escambraybergen till vänster och det böljande landskapet som är kantat av palmer. Efter drygt 50 kilometer når vi La Vega där vi får njuta av en välförtjänt kubanska lantlig lunch. Efter lunch fortsätter vi med buss till Trinidad. Vi checkar in för två nätter på så kallade casas particulares, vilket kan liknas med kubanska varianten av "bed and breakfast"-boende hos privata familjer. Det är ett unikt sätt att komma närmare det kubanska livet. Rummen är enkla, men rena och utrustade med luftkonditionering och eget badrum.


Dag 5. Salsakurs i Trinidad
Idag har vi egen tid på dagen och har möjlighet att på egen hand utforska den charmiga staden Trinidad och dess omgivningar. Staden har en välbevarad kolonial arkitektur och upplevs av många som ett levande museum med de vackra kullerstensgatorna och dess färgglada hus. Trinidad som brukar benämnas som Kubas koloniala pärla har varit med på Unescos världsarvslista sedan i slutet på 80-talet. Vid det centrala torget med sina kungspalmer, bougainvillea och rosor finns de forna sockerbaronernas vackra hem som numera är ett museum.

Den som vill ha mer avkoppling tar taxi ner till den vackra stranden där sol, bad och färska skaldjur kan förgylla dagen. För den rastlöse finns det fina vandringsleder inte långt från Trinidad. Populära El Cubano trail hittar du bara en kort promenad från staden och en kortare taxiresa tar dig till El Caburni trail uppe i bergen. Fråga gärna din reseledare eller lokalguide för fler detaljer.

På kvällen möts vi och tar del av en introduktionslektion i Salsa. Vår lokala danslärare håller en timmes kurs i ett kubanskt hem nära boendet. Kvällen är sedan fri och finns möjlighet att att prova de nya danskunskaperna och njuta av den kubanska musiken. För dem som ger sig ut i den kubanska natten är det nästan ett "måste" att testa en "canchanchara" på baren med samma namn. Det är en söt romdrink som Mambaindianerna sägs ha svept innan de gick i strid mot de spanska conquistadorerna.


Dag 6. Trinidad – Hanabanilla
Vi börjar dagen med busstur på cirka 45 min, tillbaka längs kustlinjen och starten på dagens cykeltur. Dagens etapp tar oss in i landet och genom den böljande kubanska landsbygden och i ytterkanterna av bergskedjan Escambray. Terrängen är bitvis backig men mestadels platt. De sista 6 kilometerna upp till hotellet innehåller dock en utmanade klättring på ungefär 200 meter. Längs vägen stannar vi för en välbehövlig vila och en välsmakande picknicklunch. Hotellet i Hanabanilla är omgivet av lummiga tropiska kullar och ligger vackert beläget precis nere vid sjön. Här finns möjligheten till välbehövlig vila och kanske ett dopp i poolen. På kvällen blir det gemensam middag på en lokal paladar.


Dag 7. Hanabanilla – Santa Clara
Tidig morgon börjar cykelturen som tar oss till Santa Clara. Idag cyklar vi på böljande vägar och passerar genom små samhällen på landsbygden. Etappen erbjuder oss betydligt enklare cykling och det är först när vi närmar oss provinshuvudstaden Santa Clara som vi möter mer trafik. Precis innan vi kommer till Santa Clara samlar vi ihop gruppen och tar oss in till stan tillsammans. Vi avslutar sedan dagen vid Ches mausoleum, en av Kubas viktigaste revolutionära monument.


Dag 8. Santa Clara – Soroa
Idag börjar dagen med buss till området Las Terrazas där vi njuter av en typisk kubansk lunch. Naturområdet Las Terrazas är ett lyckat projekt där man 1967 efter sekler av skogsskövling återinplanterade träd och byggde upp ett samhälle vid en liten vacker sjö. Invånarna lever främst av ekoturism och träindustrin. Efter ett besök i samhället tar vi oss upp på våra cyklar och cyklar en kort men vacker bit till Soroa. Vi cyklar på mindre vägar genom tropisk skog och biosfärområdet självt.

Den totala sträckan vi cyklar är relativt kort, men bitvis ordentligt kuperad. Här väntar två tuffa uppförsbackar (räkna med att få kliva av och promenera upp) och därefter en ordentlig utförsbacke som belöning (dock är den ganska brant och kurvig, så ta det lugnt). Vid ankomsten till Soroa checkar vi in på hotellet för natten. Resten av eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Soroa är oerhört vackert och en betydelsefull plats för de som älskar natur. Det finns ett stort utbud av tropiska växter och ett brett spektrum av exotiska fåglar att upptäcka. Det är en idealisk plats att njuta av den vackra naturen och områdets är även känt för sina vackra orkidéer. Soroa ligger högt beläget och varje år faller det rejält med regn i området vilket gör det otroligt frodigt och grönt. I folkmun benämns ofta Soroa som ”Kubas regnbåge”.  Soroa har dock fått sitt namn från fransmannen Jean-Pierre Soroa som skapade en kaffeplantage här för länge sedan.


Dag 9. Soroa – Viñales
Efter frukost cyklar vi ner för backen i Soroa och vidare in i dalen. Vi tillbringar större delen av dagen med att cykla på slätten och genom koloniala gårdar och städer som ligger längs den gamla Havannavägen. Det är en lätt cykling och ett trevligt sätt att få uppleva Kubas landsbygd riktigt nära. Vi passerar skolor, lantgårdar och små handelsstäder och får en bra inblick i det kubanska vardagslivet.

Turen går vidare mot kurorten San Diego de los Baños, en gång känd för sitt medicinska vatten. Staden är numera något sömnig men erbjuder både vackra torg och koloniala byggnader. Idag blir det en lite senare lunch och efter det tar vi bussen vidare till Viñales, cirka 1,5 timme från San Diego. Byn Viñales har anor från 1600-talet och ståtar med koloniala byggnader och små torg. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.


Dag 10. Viñales
I morgonens svalka cyklar vi åter i det natursköna landskapet runt Viñales. Här står palmer och barrträd sida vid sida och vi cyklar genom en mjukt kuperat landskap. Med bergen som kuliss cyklar vi längs vidsträckta betesmarker med lojt betande boskap som enda betraktare. Under dagen passerar vi karaktäristiska tobaksfält, grönskande landskap och överallt dominerar den röda jorden. Vi stannar vid Cueva del Indio där vi gör kort båttur i den vackra grottan. Tillbaka i Viñales avslutar vi dagens cykeltur och tar bussen till Finca Wilfredo, en ekologisk gård där vi får en guidad tur i trädgården följt av en läcker måltid ackompanjerad av den makalösa utsikten över dalen.

Efter lunch tar vi en kort promenad i det vackra jordbrukslandskapet. Här träffar vi en lokal tobaksbonde och lär oss hur tobak odlas och varför just den här regionen är så lämpad för tobaksodling. Kvällen är fri för egna äventyr i Viñales och här finns gott om trevliga restauranger att välja på.


Dag 11. Viñales – Havanna
Vi lämnar cykelsadeln för denna gång och färdas med buss in i huvudstaden Havanna. Där gör vi en stadsrundtur i både Gamla och Nya Havanna. Gamla Havanna beskrivas som ett levande museum med dess fantastiska monument, katedraler och palats. Havannas gamla stadsdel är välbevarat och bjuder på vackra kullerstensgator och välgjorda smidesdetaljer på byggnaderna. Det är verkligen som att resa tillbaka i tiden. Vi besöker också Miramar distriktet och Plaza de la Revolution med sina bilder av den kubanska revolutionen. Det ges möjlighet till egen tid i gamla stan för lunch.

Under eftermiddagen finns tid att utforska staden på egen hand innan vi checkar in på boendet för natten. På kvällen samlas vi för att åka runt under en timmes tid i amerikanska bilar. Bilarna har varit kvar på Kuba sen revolutionen 1959. Vi rundar av denna resa med en gemensam avskedsmiddag på en lokal Paladar där vi har möjlighet att samla intrycken från cykeläventyret på Kuba.


Dag 12. Hemresa
Idag är förmiddagen fri för egna upptäcktsfärder i Havanna. På eftermiddagen åker vi gemensamt till flygplatsen och vidare med flyg hem mot Skandinavien. Vi hoppas att resan har gett många nya intryck och upplevelser och att vi i framtiden får hälsa välkomna tillbaka till oss på TEMA.


Dag 13. Hemkomst
Välkommen hem till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 8 luncher
• 9 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Lokalguide
• Följebuss
• Egen mekaniker

RESFAKTA

Dag 1
Avresa. Flygmåltider ingår. Ankomst till Kuba och Havanna. Busstransfer till hotellet. En övernattning på hotell Memories Miramar i Havanna. Middag ingår.

Dag 2
Bussresa Havanna - Hershey cirka 1,5 timme. Cykling från Hershey - Mantanzas cirka 47 km. Höjdskillnader +333m/-341m. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Mantanzas.

Dag 3
Cykling från Mantanzas - Bolondron cirka 53 km. Höjdskillnader +119m/-118m. Bussresa Bolondron - Cienfuegos cirka 90 minuter. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell Faro Luna i Cienfuegos.

Dag 4
Cykling Cienfuegos - La Vega cirka 43 km. Höjdskillnader +439m/-307m. Bussresa La Vega - Trinidad. Frukost, lunch och middag ingår. Två nätter i Casas Particulares i Trinidad.

Dag 5
Ledig dag. Gemensam Salsakurs på eftermiddagen. Frukost ingår.

Dag 6
Busstransfer från Trinidad cirka 45 minuter. Cykling till Hanabanilla cirka 37 km. Höjdskillnader +506m/-197m. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell Hanabanilla i Hanabanilla.

Dag 7
Cykling Hanabanilla - Santa Clara cirka 57 km. Höjdskillnader +451m/-708m. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell Los Caneyes eller La Granjita i Santa Clara.

Dag 8
Bussresa Santa Clara - Las Terrazes. Cykling Las Terrazes - Soroa cirka 21 km. Höjdskillnader +354m/-418m. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell Villa Soroa i Soroa.

Dag 9
Cykling Soroa - San Diego cirka 56 km. Höjdskillnader +307m/-443m. Bussresa från San Diego - Viñales cirka 1 1/2 timme. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar i Casas Particulares i Viñales.

Dag 10 Cykling i och omkring Viñales cirka 26 km. Höjdskillnader +276m/-276m. Frukost och lunch ingår.

Dag 11
Bussresa Viñales - Havanna. Frukost och middag ingår. En övernattning i Havanna på hotell Old Havana Hotel.

Dag 12
Ledig förmiddag. Frukost ingår. Avresa till flygplatsen på eftermiddagen.

Dag 13
Hemkomst till Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Kuba

Folkmängd 11 miljoner
Landets yta 110 860 km²
Valuta Kubansk peso
Religion Huvudsakligen katolicism, minoriteter av protestantiskt kristna och utövare av afro-kubanska religioner
Språk
Spanska

Viktigt om resan

OM CYKLINGEN

Obligatorisk utrustning
Bekväma och väl ingångna skor för cykling och promenad
Lättpackat regnplagg
Cykelhjälm, ta med egen
Vattenflaska, gärna en filter-flaska

Vi rekommenderar

Cykelglasögon/solglasögon
Cykelhandskar
Gel-sadel eller cykelbyxor
Mindre ryggsäck eller midjeväska
Långärmade, luftiga plagg (för extra skydd mot solen)
T-shirts i funktionsmaterial (ta gärna med extra för ombyte under turerna).
Ett varmare plagg/jacka (för ibland blåsiga dagar och kyliga kvällar)
Solkräm
Badkläder
Egen handduk (för eventuella strandbesök)
Reseapotek (Huvudvärkstabletter, plåster etc. finns inte alltid på Kuba)
Adapter (för 110 V)

Om cyklarna
Mountainbike med handbroms och 24 växlar.
Alla cyklar är unisex, inga herr- respektive dammodeller finns.
Flaskhållare finns. Ta med egen flaska, eller en "camelback".
Ingen pakethållare, cykelväska eller cykelkorg finns på cyklarna. Ryggsäck rekommenderas.
För dig som vill använda cykelskor kan SPD-pedaler finnas att låna. Fråga gärna i samband med bokningen.
Inga elcyklar finns på denna tur.

Viktigt att veta
Vänligen uppge din längd vid bokningstillfället, detta för att vi ska kunna ta fram en cykel som passar dig. Din längd fyller du i på ”Min resa”. Notera att vi behöver få in denna information snarast efter bokning, men absolut senast en månad innan avresa.

På denna resa har vi följe/servicebil för assistans vid punkteringar och eventuella andra problem som kan uppstå med cyklarna.

Bagaget transporteras mellan hotellen i följebilen.

Cykelturerna

Cykling på Kuba kräver bra kondition och cykelvana då landskapet är kuperat med i vissa fall långa uppförsbackar och på sina håll dåligt underhållna asfalterade vägar. Tänk på att det kan bli extra ansträngande på grund av värmen, hög luftfuktighet och motvind. Vissa av dagarna kan komma att få delvis ändrad resrutt, beroende på väder och vind.

Dag 1
Ankomst, ingen cykling.

Dag 2
Cykling Hershey - Matanzas cirka 47 km. Höjdskillnader +333m/-341.

Dag 3
Cykling Matanzas - Bolondron cirka 46 km. Höjdskillnader +119m/-118m.

Dag 4
Cykling Cienfuegos - La Vega cirka 43 km. Höjdskillnader +439m/-307m.

Dag 5
Ledig dag, ingen cykling

Dag 6
Cykling Trinidad - Hanabanilla cirka 60 km. Höjdskillnader +506m/-197m.

Dag 7
Cykling Hanabanilla - Santa Clara cirka 57 km. Höjdskillnader +451m/-708m.

Dag 8
Cykling Las Terrazes - Soroa cirka 21 km. Höjdskillnader +354m/-481m.

Dag 9
Cykling Soroa - San Diego cirka 56 km. Höjdskillnader +307 m/-443 m.

Dag 10
Cykling i och omkring Viñales cirka 26 km. Höjdskillnader +276 m/-276 m.

Dag 11
Bussresa Viñales - Havanna, ingen cykling

Dag 12
Hemresa, ingen cykling


ÖVRIG INFORMATION

I grundpriset ingår
Flygresa Havanna tur och retur, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, TEMAs reseledning, cykelhyra, inträden och samtliga utflykter enligt program, om ej annat anges.

Pass och visum
Pass måste vara giltigt 6 månader efter hemresedatum. Turistkort krävs för skandinaviska medborgare. TEMA är godkänd auktorisatör att utfärda turistkort, det kostar 350 kr per person och måste köpas till vid bokningstillfället. Passkopia krävs för att vi ska kunna ställa ut turistkort.

Reseförsäkring för inresa till Kuba
De kubanska myndigheterna kräver att resenärer till Kuba uppvisar bevis på giltig reseförsäkring med medicinskt skydd vid inresa (utskrivet intyg på engelska från ditt/ert försäkringsbolag krävs).

Du bör vara fullt försäkrad för medicinsk behandling, sjukhusvistelse och medicinsk evakuering till Sverige. Se också gärna till att reseförsäkringen täcker oväntade förluster och utgifter. Exempelvis inställda flyg, förlorat bagage, stulna pengar eller bankkort och förlorat pass.

Valuta
Kubansk konvertibel peso (CUC). Utländska besökare måste växla till pesos convertibles, vilket är Kubas turistvaluta. Vi rekommenderar att du tar med dig euros för att växla till pesos convertibles.

Kuba är i mycket större utsträckning än skandinaviska länder ett kontantsamhälle. Antalet affärer som accepterar kortbetalning är fortfarande begränsat, speciellt utanför Havanna. Bankomater finns där du kan ta ut pengar med framför allt VISA, men även Mastercard kan fungera, om än i mindre utsträckning.

Du kan också använda bankkorten till att få ut kontanter över disk inne på banker och växlingskontor (s.k. cadecas) som finns över hela landet. Räkna dock med att köerna kan vara långa. Alla större hotell har växlingskontor, men tar normalt ut en liten växlingsavgift.

Tänk på att det är förbjudet att både föra in och föra ut konvertibla pesos från Kuba. Se därför till att du spenderat eller växlat tillbaka den kubanska valuta du har kvar, innan du passerar passkontrollen på flygplatsen.

Överblivna pesos kan växlas in på flygplatsen innan du passerar passkontrollen. Det är dock inte tillåtet att växla in ett högre belopp än 300 CUC. Skulle du vilja handla något på flygplatsen är det möjligt att använda både betalkort och amerikanska dollar.

För mer information om valuta och kurs, kontakta bank- eller växlingskontor.

Om dricks
På Kuba är det brukligt att ge dricks om du har fått bra service, även om man bor med "all inclusive". På denna resa ingår inte dricks i resans pris. Istället samlar TEMAs reseledare in 40 euro per person vid resans början, och sköter sedan om fördelningen till bland annat chaufförer, lokalguider och restaurangpersonal vid gemensamma måltider.

Utöver det rekommenderas att också lämna dricks vid exempelvis offentliga toalettbesök och till städerskan. Dricksen är en viktig del av lönen för de som arbetar inom turism och service. Fråga gärna reseledaren vad som är lämpligt att lämna i dricks.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns bland annat på yr.no, bbc.com och cnn.com

Internet
Tillgången till internet är fortfarande begränsad på Kuba. Såväl kabeluppkoppling som wifi fungerar i regel långsamt och oregelbundet. Ibland fungerar det inte alls. Det finns heller inget 3G-nät. Några av de större hotellen har vanligtvis wifi mot betalning.

Service och hotell
Kuba är ett annorlunda land så var beredd på allt inte fungerar på samma sätt som i andra länder. För att uppskatta och ta till sig den kubanska livskänslan måste man vara inställd på att allt inte fungerar som hemma. Besökare välkomnas med värme men man håller också på sin stolthet, och gäster som förväntar sig att få alla önskemål uppfyllda genast kan emellanåt bli frustrerade. Kunskaperna i engelska varierar och det kan vara en fördel att behärska några enkla hälsnings- och artighetsfraser på spanska.

Att landets ekonomi är pressad, bland annat till följd av tidigare handelshinder, märks på allt från vägunderhåll till hotellstandard. Vi på TEMA gör allt för att erbjuda de bästa hotellen, ändå måste du ibland vara beredd på att mötas av skavanker som fuktfläckar, skeva garderobsdörrar eller reparationer som inte utförts. Dessutom finns inte allt att köpa eller är svårt att få tag på. Affärerna har ett mycket begränsat utbud, även om det börjar bli bättre. Så om ni till exempel har kamera som kräver batterier – köp med extra batterier hemifrån.

Casa Particulares
På Kuba kan privatpersoner numera hyra ut rum till turister. I både Trinidad och i Viñales bor vi två nätter i casa particular (privathus). Varje familj har 1-2 dubbelrum och med egen dusch med varmt vatten. Måltider blir du serverad vid eget bord. Standarden är vanligtvis enkel men det är rent och fräscht. Det är också ett unikt tillfälle att få en inblick i det kubanska vardagslivet. Familjerna kan ofta några ord på engelska men vill du prova att öva lite på spanskan så är det mycket uppskattat.  

Ändringar i programmet
Hotell och programinslag kan komma att ändras med mycket kort varsel på Kuba, ibland utan någon som helst information eller förklaring till oss på TEMA. Kuba är en kommuniststat och på grund av de stora tillströmningarna av turister blir det allt svårare att få sina förbokade hotell bekräftade. Vår agent på plats gör allt de kan för att säkerställa att vi får de boenden som vi bokat. Men vi vill göra er uppmärksamma på att trots detta kan det komma att ske både överbokningar och sena ändringar när det kommer till både boende och cykelrutt.

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2021-02-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Paris
2021-02-11
09:50
2021-02-11
11:50
Air France, 1751
Paris
Havana
2021-02-11
14:10
2021-02-11
18:35
Air France, 820
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Paris
2021-02-22
20:55
2021-02-23
11:50
Air France, 825
Paris
Copenhagen
2021-02-23
17:40
2021-02-23
19:35
Air France, 1050
13 dagar Cykling på Kuba Köpenhamn 33 750 SEK 4 platser kvar Boka
2021-02-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Paris
2021-02-11
06:00
2021-02-11
08:55
Air France, 1463
Paris
Havana
2021-02-11
14:10
2021-02-11
18:35
Air France, 820
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Paris
2021-02-22
20:55
2021-02-23
11:50
Air France, 825
Paris
Stockholm
2021-02-23
15:30
2021-02-23
18:10
Air France, 1062
13 dagar Cykling på Kuba Stockholm 33 250 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-02-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Paris
2020-02-11
06:50
2020-02-11
09:10
Air France, 1553
Paris
Havana
2021-02-11
14:10
2021-02-11
18:35
Air France, 820
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Gothenburg
2020-02-23
15:00
2020-02-23
17:10
Air France, 1452
Havana
Paris
2021-02-22
20:55
2021-02-23
11:50
Air France, 825
13 dagar Cykling på Kuba Göteborg 33 990 SEK 4 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Cykelresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.