New Yorks bästamed gospel i Harlem

Följ med på en unik sexdagarsresa till New York och vandra bland museer, skyskrapor och nöjesställen. Upplev gospel i Harlem, steakhouse och sightseeing i Brooklyn samt båttur på Hudsonfloden. Vi har också gott om egen tid för shopping och att ta in den brokiga gatubilden av människor, stilar och miljöer.

RESFAKTA

Länder: USA

Typ av resa: Weekend- och storstadsresa - Rundresa

Reslängd: 6 dagar

Gruppstorlek: 18-25 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Gospel och soul food i Harlem
 • Guidad vandring på Manhattan
 • Steakhouse dinner
 • Sightseeing i Brooklyn
 • Centralt beläget hotell

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa New York t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om ej annat anges.

Observera
Observera del i dubbelrum innebär i New York dubbelsäng. För att garanteras twin bed/separata sängar tillkommer ett tillägg. Detta tillägg (650 kr per person) måste bokas och betalas innan avresa.

Valuta
Amerikansk dollar (USD).

Kreditkort är vanligt förekommande och på vissa hotell måste du lämna numret som säkerhet för att använda telefon och minibar.

I resan ingår måltider enligt dagsprogram. Vad gäller övriga måltider bör du räkna med att en komplett meny kostar ca 25–40 USD. Räkna även med utgifter för måltidsdrycker och förfriskningar, souvenirer, dricks med mera.

Klimat och klädsel
New York bjuder på fyra distinkta årstider med mycket varierande väder. Man skulle kunna jämföra det med syd- eller mellansvenska förhållanden. Våren är grön och vacker, speciellt i stadens alla parker. Somrarna upplevs ofta som varma och fuktiga, medan hösten är sval och bjuder på klara dagar. Under vintern får man räkna med minusgrader och snö. Oftas så kan det bli bitande kallt i staden under vinterhalvåret.

Många menar att den skönaste tiden att besöka New York, om man bara tänker på vädret, är maj–juni och september–oktober.

Snittemperaturer under maj 13–22 grader och oktober 11–19 grader.

Vi rekommenderar ett par bekväma skor för promenader.

Dricks
I USA råder "drickskultur". Det är regel att betala 15–18 % dricks vid restaurangbesök. Observera att lokala skatter på 1–10 % läggs till priset på varor liksom mat och dryck på de flesta ställen.

Gemensam dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 22 USD per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Vid egna utflykter rekommenderas dricks 3–4 USD/person och dag.

Övrigt
Vid incheckning på flygplatsen för avresa från Skandinavien krävs rundresans första hotellnamn och adress inklusive riktnummer/zip code tillgängligt.

Hotell/boende

Kommentarer

Avresor 2021 bor vi på Radisson Hotel New York Times Square


Observera
Vid incheckning på flygplatsen för avresa från Skandinavien krävs rundresans första hotellnamn och adress inklusive riktnummer/zip code tillgängligt. 

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet
 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.