Nya Zeelanden resa till Antipoden

Nya Zeeland är kontrasternas land – från den subtropiska Nordön till Sydöns glaciärer och fjordar. Hela landet uppvisar en frodig grönska och i faunan ingår unika arter som kivifågeln och keapapegojan. Du får bekanta dig med maoriernas spännande kultur vid Rotorua. Och följa med på en av världens vackraste tågresor: TranzAlpine Express från Greymouth till Christchurch. Vi stannar till i Bangkok både på ut- och hemresan.

RESFAKTA

Länder: Nya Zeeland, Thailand

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 21 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Båttur i Bay of Islands
 • Stämningsfylld marae (maorifest)
 • Naturpromenad med maoriguide
 • Havskryssning vid Dunedin bland sälar och pingviner
 • Tågresan TranzAlpine från Greymouth till Christchurch

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Skandinavien – Bangkok – Auckland / Christchurch t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Inrikesflyg på Nya Zeeland ingår givetvis; biljetten bokas och skrivs ut på plats och du erhåller denna under resans gång av reseledaren. På inrikesflyget gäller max bagagevikt 23 kg/person.

Valuta
Nya Zeeländska dollar (NZD).
Thailändska baht (THB).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Gemensam dricks ingår inte i denna resa och istället bör du beräkna ett belopp om THB 400, NZD 50 för dricks till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokalguider och bagagebärare. TEMAs reseledare samlar ihop drickspott vid start av resan och portionerar därefter ut till berörda personer på respektive destination.

Klimat och klädsel
Årstiderna i Nya Zeeland är de motsatta jämfört med det norra halvklotet. Där infaller våren under september–november, sommaren i perioden december-februari, höst mars-maj samt vinter juni–augusti.

Eftersom avståndet är stort mellan norra och södra Nya Zeeland är det stora lokala variationer i klimatet beroende även på höjden över havet, avståndet till kusten osv. Klimatet på norra Nordön är subtropiskt och har normalt högre medeltemperatur än Sydön som har ett mer "skandinaviskliknande" klimat.

Bra att ha med sig till Nya Zeeland är en extra tröja och eventuellt en regnjacka och oömma skor samt solhatt, solglasögon och shorts. Badkläder är ocksa bra att ha med sig.

Övrigt
För att vara garderad mot annorlunda stickkontakter behöver du en universell adapter till medförda elartiklar, ofta av Commonwealth-modell.

Observera
I Nya Zeeland tillämpas ett strikt förbud mot införsel av frukt, grönsaker, frön, nötter, färsk mat med mera. Inför ankomsten till Nya Zeeland måste du fylla i ett formulär där frågorna bland annat avser produkter av detta slag. En av frågorna gäller till och med om man har varit på landet och råkat få jord på skorna. I samband med passerandet av nyzeeländsk tullgräns, sker en rigorös kontroll. Om du råkar ha någon av ovan nämnda varor med dig, finns det soptunnor tillgängliga där du kan kasta bort det.

Observera också att Nya Zeeland har stränga regler beträffande införsel av tobak; max 50 gram tobak får föras in tullfritt. Denna mängd gäller oavsett var och när den har inhandlats och oavsett om den fraktas i hand- eller incheckat bagage. Tobak utöver detta måste deklareras och betalas tull för.

Hotell/boende

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.