Expedition Surinam och GuyanaDjur och natur i Amazonas

Resan går till Surinam och Guyana i nordvästra hörnet av den sydamerikanska kontinenten. Få platser i det väldiga Amazonas erbjuder bättre möjligheter att komma urskogens flora och fauna så nära som där. Vi bor på djungellodger som ligger i unika omgivningar i regnskog och savann och som vart och ett ger de bästa förutsättningarna för att lära känna djur och natur. På programmet står djungelvandringar, trädtoppsspaning, kanotturer, jeepsafari men också stadsturer i världsarvet Paramaribo och djungelstaden Georgetown. Lägg där till också alla möten med lokalbefolkningen och deras omtumlande historia.

RESFAKTA

Länder: Guyana, Suriname

Typ av resa: Rundresa - Safari

Reslängd: 15 dagar

Gruppstorlek: 10-16 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Kaieteurfallen
 • Kanotturer och vandringar i regnskogen
 • Trädtoppsbroarna i Iwokramareservatet
 • Stadstur i Paramaribo
 • Danpaati River Lodge

Dagsprogram
2020

Dag 1. Avresa till Surinam
Via Amsterdam går flyget till Surinams huvudstad Paramaribo. Vi anländer under eftermiddagen. Efter pass- och tullformaliteter möter TEMAs reseledare för vidare färd till hotellet inne i staden, cirka fem minuters promenad från Paramaribos historiska stadsdel, som sedan 2002 står på Unescos världsarvslista för sina välbevarade 1600- och 1700-tals hus.

Efter incheckning och presentation är resten av dagen och kvällen ledig för vila eller egna strövtåg.

Dag 2. Kaffe, kakao och sockerrör
Vi inleder dagen med frukost. Sedan bär det iväg österut över Surinamfloden till Commewijnedistriktet, känt för sina många koloniala plantager. Vägen går över den berömda Wijdenboschbroen. På Peperpotplantaget producerade man kaffe och kakao fram till 1996. Vid direktörsvillan ligger det gamla kontoret. här vi stannar till och får höra lite mera om områdets kolonialhistoria och möter lokalbefolkningen som har javanesiskt ursprung.

Från Peperpot fortsätter vi till Marenburg, där vi besöker det lilla minimuseet över det koloniala sockerrörsplantaget.

Lunchen serveras på en indonesisk restaurang i Tamanredjo, innan vi fortsätter till Nieuw Amsterdam och fortet med samma namn. Här bevakades inloppet till de värdefulla odlingarna av kaffe, kakao och sockerrör.

Resten av eftermiddagen ägnar vi åt en flodtur med uppfriskande drycker och lokala snacks och spaning efter delfiner. De brukar komma in hit i grupper om cirka 20 djur, där floderna Paramaribo och Commewijne möter Atlanten. Med lite tur kommer de fram till vårt fartyg och visar sin leklust.

Efter solnedgången är vi på väg tillbaka till hotellet i Paramaribo.

Resten av kvällen ledig för egna aktiviteter.

Dag 3. Kaieteurfallen, guldklippfåglar och makushiindianer
Efter en kortare transfer checkar vi in på flyget till Guyanas huvudstad Georgetown. Framme i Georgetown byter vi flygplats och går om bord på ett chartrat flyg som tar oss till Kaieteurfallen. Det är en fascinerande syn att se regnskogen breda ut sig från flygplanets fågelperspektiv likt en oändlig tät och grön bullig gräsmatta.

Framme vid fallen hänförs vi av vattnet som fritt störtar ner 228 meter. Kaieteur är inte bara regionens högsta vattenfall utan ett av världens högsta. Skaparen av detta har haft sina bästa stunder när han skapade detta, vars skönhet nästan får oss att tappa andan.

De fågelintresserade vet nog redan att här finns flera arter sällsynta fåglar. Det är speciellt en fågel vi ska försöka få syn på: den starkt brandgula guldklippfågeln. Det var en av de fåglar som den svenske naturfilmaren Jan Lindblad var ute efter när han gjorde sina djungelfilmer här. Då tog det 5 dagar att ta sig hit – landväg, flod och till fots genom urskogen.

Efter att ha återvänt till flygplatsen fortsätter dagsetappen med flyg till Surama, där vi tillbringar de närmaste två dagarna. Vår lodge ligger i hjärtat av Guyana. Här möts tät regnskog och savannliknande natur och förutsättningarna för att få se många olika djur är goda.

Det har varit en lång resa hit; transfer till flygplatser, tåg, buss eller bil och många timmar i luften över halva jordklotet och nu långt inne i Amazonas, då kommer kanske känslan av att just ha påbörjat en fantastisk resa till ett äventyr som kommer att förändra oss en smula och ge oss minnen för livet.

Lodgen drivs i samarbete med indianbefolkningen, som huvudsakligen kommer från makushistammen. Vid ankomsten hälsas vi välkomna, och en guide tar oss med på en rundtur i den lilla byn med skola, sjukhus och kyrka. Lite senare tar vi en kortare promenad och får en introduktion i traktens flora och fauna. Våra djungelguider har levt större delen av sina liv i djungeln och har stora kunskaper.

Dag 4. Djungel och savann
Innan solen går upp har vi möjlighet att följa med på en bergsvandring till de intilliggande Suramabergen. Härifrån är utsikten över savannen och Pakaraimabergen fenomenal. Vandringen kan upplevas rätt ansträngande, eftersom det är relativt brant på sina håll. För de som avstår erbjuds alternativa aktiviteter.

Efter lunch som intas på lodgen vandrar vi knappt 5 km över savannen och genom regnskogen till floden Burro Burro. Här fortsätter safarituren i kanoter som de lokala guiderna skickligt navigerar. Chanserna är goda att få se den fascinerande jätteuttern, tapir, sengångare, spindelapa och många andra av djungelns invånare.

Efter djungeläventyret återvänder vi till lodgen, där middag väntar senare under kvällen.

Dag 5. Harpyjaörn, purpurkotinga och svarthocko
Före avresan finns möjlighet att välja några tidiga aktiviteter, innan frukosten serveras. Antingen djungelvandring som alltid är lika spännande när dagen gryr och djungeln förändras med ljuset i den snabbt stigande solen. Eller också en tur till ett harpyjabo. Vi tar oss dit med en Bedfordtruck och till fots. Vandringen tar cirka en timme fram och tillbaka. Harpyjan är en av fågelvärldens kraftfullaste rovfåglar. Den lever huvudsakligen på apor och sengångare som den jagar i regnskogens övre skikt. Dess främsta vapen är de enormt kraftiga klorna, som den sliter av ryggraden med på sina byten.

Efter frukost checkar vi ut och fortsätter amazonasäventyret genom regnskogen till Iwokrama. Här, i de södra delarna av Iwokramareservate,t finns ”trädtoppsbroar” 30 meter upp i luften. Det är en plats som skulle få vilken ornitolog som helst att jubla. Vi håller utkik efter några av regnskogens praktfåglar som inte bara får fågelskådare att tappa fattningen utan även normalintresserade naturvänner att häpna – bara för att nämna några arter som håller till i uppe i lövverken: brunstrupig och guldvingad parakit, caicapapegoja, guyanatrögfågel och purpurkotinga.

Vi byter boende idag och kring den nya lodgen häckar andra färgsprakande arter som den röda fruktkråkan eller den märkliga svarthockon (crax alector). Har man inte varit intresserad av fåglar tidigare så bir men det garanterat.

Vårt nya hem ligger helt inbäddat i regnskog.

Dag 6. Vrålapor, agutier och kanske en skymt av jaguar
Regnskogen sjuder och sjunger av liv. Eftersom det är svårt att synas i den täta grönskan gäller det att höras. Vi koncentrerar vår hörsel för att kunna identifiera ljuden som blandas till en fascinerande kakafoni av fågelsång och insekters höga gnissel. Det är inte lätt att identifiera vilka arter vi hör, men vi får hjälp av våra djungelguider. Här rasslar det till också högt upp i lövverken av spänstiga vrålapor och viga spindelapor som ofta är närvarande runt lodgen och håller oss under uppsikt. Andra vanliga besökare är hjortar och agutier. Den senare är en större fröätande gnagare som lever på marken och är dagaktiv.

Idag bestämmer vi själva för vad vi vill göra. Flera intressanta alternativ står till buds, som Iwokramas trädkronor eller djungelvandring – både på dagen och på natten. På natten kan man med lite tur få se Amerikas största katt, jaguaren.

Dag 7. Jätteuttrar i Karanambu
Innan dagen gryr finns möjlighet att klättra upp i trädkronorna en sista gång, för att få vara med om djungelns förvandling från natt till dag.  

Efter frukost ger vi oss iväg till Rupununifloden och med båt tar vi oss vidare till Karanambulodgen. Karanambu är en före detta boskapsfarm, där den kända zoologen och specialisten på jätteuttern bodde, Diane McTurk. Området ligger i North Rupununi, i de sydvästra delarna av Guyana, som är känt för sina våtmarker och savannlandskap. North Rupununi är idag ett av landets artrikaste naturområden och är antagligen hem åt mer än 600 fågelarter, 200 olika däggdjur och kanske över 700 arter fiskar. Karanambu ligger mitt i denna biologiska mångfald, där flera idag sällsynta arter lever: jätteutter, svart kajman, jaguar, jättemyrslok och den märkliga fisken arapaiman. Men Norra Rupununi är också känt för makushifolket vars historia går tillbaka cirka 7000 år.

Vi stannar i två dagar här och kommer att utforska områdets olika naturtyper: floden, våtmarkerna och savannen, dels med båt på floden, dels med fyrhjulsdrivna terrängfordon. Med andra ord regelrätta safariturer, två gånger om dagen när det är som svalast och den bästa tiden för att få se dess unika invånare.

Dag 8. Regnskogens enorma mångfald
Vi fortsätter att utforska denna unika och skyddade natur idag och programmet anpassas efter vad vi gjort och sett föregående dag.

Dag 9. Från djungeln till Georgetown
Tidigt på morgonen finns möjlighet att göra ännu en safaritur innan vi beger oss till flygplatsen för att flyga tillbaka till Guyanas huvudstad Georgetown, där vi checkar in på hotellet.

Under eftermiddagen besöker vi Botaniska trädgården och får ännu en lektion i Amazonas flora och fauna.

Kvällen är ledig fram till middagen som serveras på en välkänd restaurang, där vi njuter av lokala tropiska frukter, grönsaker, fisk eller kött inhandlade på marknaden samma dag och tillagade på guyanskt sätt i form av flera smårätter för avsmakning.

Resten av kvällen ledig.

Dag 10. Scharlakansröda ibisar och saxnäbbar
Idag utforskar vi ett par intressanta naturområden utanför Georgetown. Vi börjar med en smal kustremsa öster om staden. Här kan man få se två mycket sällsynta fågelarter: den endemiska hackspetten, blodspett och den mycket specialiserade krabbhöken.

På vägen tillbaka stannar vi till vid några lersjöar där man antagligen får se den nästan osannolikt röda ibisen, plus en massa andra intressanta fåglar som amerikansk saxnäbb och den minsta av pelikanfåglarna.

Tillbaka på hotellet checkar vi ut och tar med oss bagaget. Vi lämnar hotellet för att flyga till Surinams huvudstad. Men först njuter vi av en sista middag i Georgetown, innan vi tar bussen ut till flygplatsen.

Vid midnatt anländer vi till Paramaribo, där vi efter pass och tullformaliteter, åker direkt till hotellet.

Dag 11. Kanottur på Surinamfloden
Tidig avresa för djungeläventyr. Vi reser söder ut mot regnskogen. Efter 190 km kommer vi fram till byn Atjoni, varifrån vi fortsätter vårt äventyr uppför Surinamfloden i kanot som skickligt navigeras av lokala ”kanotmän”.

De närmaste två nätterna tillbringar vi på en flodö inne i regnskogen på Danpaati River lodge.

Denna första kväll lär vi oss lite mera om Saramaccankulturen, vars unika språk verkligen speglar en del av Sydamerikas turbulenta historia. Språket innehåller komponenter från engelska, portugisiska och kongolesiska språk. De afrikanska inslagen utgör cirka 50 procent.

Dag 12. Saramaccankreol och alligatorspaning
Idag börjar vi med att besöka en av de tolv byar som är knutna till Danpaatilodgen, möta dess befolkning och lära oss mer om hur livet ser ut här.
Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Lodgen erbjuder olika typer av massage eller varför inte låna en kanot och ta en tur på floden kring ön vi bor på.  

På kvällen blir det en flodtur med alligatorspaning.

Dag 13. Paramaribo och indonesisk mat
Innan vi återvänder till civilisationen hinner vi njuta ännu en stund av morgonens magi och ta farväl av personalen på lodgen.

Surinam har en brokig befolkning som verkligen speglar dess koloniala historia. England, Nederländerna, Afrika, Indonesien, Korea, Indien, ursprungsbefolkning och ett 20-tal språk med lika brokigt ursprung. Nederländskan är officiellt språk.

På kvällen väntar en spännande middag på en indonesisk restaurang.

Dag 14. Stadstur i tropiskt världsarv
Resans sista dag i Paramaribo rundar vi av med en stadstur i stadens historiska stadsdel, som sedan 2002 står på Unescos världsarvslistan för sina välbevarade 1600- och 1700-tals hus. Vi får höra om fästningen Fort Zeelandia, Presidentpalatset, Självständighetstorget och flera andra viktiga byggnader.

Eftermiddagen ledig fram till bussresan till flygplatsen för hemresan via Amsterdam.

Dag 15. Hemresa via Amsterdam
Ankomst till Skandinavien via Amsterdam.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien

• Flyg t/r Paramaribo/Georgetown
• 2 inrikesflyg i Guyana
• Samtliga övernattningar
• Alla aktiviteter som nämns i programmet
• Inträden enligt program
• Mat på flyget
• 13 frukostar
• 10 luncher
• 11 middagar
• TEMA-reseledare
• Enkelrumstillägg från 3 000:-

RESFAKTA

Dag 1
Skandinavien Surinam via Amsterdam. Mat på Flyget. Två övernattningar på hotell i Paramaribo.

Dag 2
Utflykt till kaffe- och kakaofarm och lunch på javanesisk restaurang. Flodtur och delfinspaning. Frukost och lunch ingår

Dag 3
Paramaribo – Georgetown – Kaieteur Falls – Surama. Transfer och flyg. Utflykt till Kaieteur Falls och djungelsamhälle. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på ekolodge i Surama.

Dag 4
Utflykter, kanotturer och vandringar i regnskogen. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5
Utflykter och vandringar. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på djungellodge i Mauisparu.

Dag 6
Utflykter och vandringar. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7
Båtresa till Karanambu.Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på Karanambu Lodge i North Rupununi.

Dag 8
Valda utflykter, safriturer och vandringar. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 9
Transfer och flygresa till Georgetown. Frukost och middag ingår. En övernattning på lodge i Georgetown.

Dag 10
Utflykt och spaning efter bl a röd ibis. Transfer och flygresa till Paramaribo. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Paramaribo.

Dag 11
Transfer till Atjoni. 190 km. Kanottur till Danpaati River Lodge. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på Danpaati River Lodge.

Dag 12
Utflykt till djungelby. Egna aktiviteter och kanottur. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 13
Kanottransfer och buss till Paramaribo. 190 km. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Paramaribo.

Dag 14
Stadstur i Paramaribo. Transfer och flyg till Skandinavien via Amsterdam. Frukost och mat på flyget ingår.

Dag 15
Ankomst Skandinavien.

Guyana

Folkmängd:
735 000
Landets yta:
215 000 km²
Valuta:
GYD Guyanska dollar
Religion:
Kristna 57,4%, hinduer 28,3%, muslimer 7,2%, annan 7,1%
Språk:
Engelska, amerindianska dialekter (arawakspråk och karibspråk), kreolspråk, hindi, urdu

Viktigt om resan

I grundpriset ingår:
Flygresa Paramaribo  t o r via Amsterdam inklusive Paramaribo/Georgetown, inrikes flygresor och övriga transporter enligt program, del i dubbelrum hotell/lodger, mål-tider enligt program, TEMAs reseledning, inträden, utflykter enligt program om inget annat anges. Detaljerad flygrutt ser du på din flygbiljett en s k e-ticket.

Programändringar:
Resan går till avlägsna platser inne i regnskogen, till de bästa tänkbara områdena för att få se djuren i sitt rätta element. Kunskaperna är stora på plats var man har störst möjlighet att möta och observera djungels invånare. Men det finns naturligtvis inga garantier och det kan man ju uppfattade som en del äventyret. Dagsprogrammen kan snabbt ändras om det behövs. Regnskogen kan bjuda på överraskningar – för det mesta fantastiska och till allas glädje, men vädrets makter kräver ibland snabba beslut och följande programändringar som kan inträffa under resans gång.
Övriga programändringar som nya flygtider, hotellbyten meddelas i god tid.

Visum och hälsa:
Inom kort publicerar vi uppdaterad information om visum!
OBS, inför inrikesflygen i Guyana (3 sträckor. Biljetter fås på plats.) kräver flygbola-get att få förhandsuppgifter om passagernas kroppsvikt inklusive kläder, det vill säga: man väger sig helt enkelt i sina ”djungelkläder”. Dessa uppgifter lämnas vid bokning eller rings in till vår bokningsavdelning vid eller efter bokning tillsammans med pass-uppgifterna. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader från hemresedagen! Inför flygtransporterna väger man varje passagerare med bagage.
Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs av resenärer som kommer från eller har vistats i ett land med gula febern. I och med att vi först vistas i Surinam och därefter reser till Guyana och avslutar resan i Surinam så kommer vi att avkrävas ett sådant intyg i båda länderna. Vaccinationen måste genomföras minst 10 dagar före avre-san. En vaccination ger livslång immunitet och vaccinationsbeviset, det gula, är god-känt i Surinam och Guyana. Resenärer bör bära sitt vaccinationskort med sig hela tiden under hela resan.
Observera att vaccinationskravet i inte krävs för att skydda oss resenärer från denna myggburna virussjukdom, utan i första hand för att skydda landet och dess befolk-ning mot gula febern. Sjukdomen är sällsynt i båda länderna. Surinam har haft ett fall de senaste 50 åren. Hör med din vaccinationscentral!

Valuta:
USD eller EUR i Surinam. USD och GYD(Guyanska dollar)
Ta med reskassa i US-dollar eller EUR för de första dagarna, eftersom det är lättare att växla än svenska kronor. På lodgerna i Guyana är det en fördel att ha guyanska dollar. Mer information publiceras inom kort.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Utgifter du har att tänka på är för de måltider som inte ingår i resans pris som dricks till chaufför och lokalguider samt för måltidsdrycker, förfriskningar, frivilliga extra utflykter, privata drickspengar samt souvenirinköp.

Dricks:
Dricks ingår ej i resans pris. Vår TEMA-guide samlar in 80 EUR per person (ca 800 kr) vid resans början, och sköter om fördelningen av dricks till chaufförer, djungelguider, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider med mera.

Önskar du utöver detta ge extra bevis på uppskattning är det naturligtvis upp till dig. TEMAs reseledare kan ge råd om vilken summa som är lämplig.

Klimat och klädsel:
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Tänk på att det är tropisk varmt och relativ hög luftfuktighet under hela resan. Varma till heta dagar och kvällar och nätter ljumma till varma. Ta med solskydd, hatt eller keps. Bekväma skor! För övrigt är klädseln i båda länderna informell.

Förutom kamera med tillbehör så kan en bra kikare komma väl till pass.

 
Övrigt:
Ta med myggmedel. Hör med ditt apotek.

Tag också med ordentligt med våtservetter eller alcogel (finns på apoteket). Du undviker många magproblem, om du tvättar händerna ofta.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2020-02-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2020-02-16
06:00
2020-02-16
07:35
K L M, 1152
Amsterdam
Paramaribo
2020-02-16
11:20
2020-02-16
16:35
K L M, 713
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paramaribo
Amsterdam
2020-02-29
19:30
2020-03-01
08:20
K L M, 714
Gothenburg
Gothenburg
2020-03-01
12:10
2020-03-01
13:40
K L M, 1155
15 dagar Expedition Surinam och Guyana Göteborg 79 995 SEK 6 platser kvar Boka
2020-02-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-02-16
06:00
2020-02-16
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Paramaribo
2020-02-16
11:20
2020-02-16
16:35
K L M, 713
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paramaribo
Amsterdam
2020-02-29
19:30
2020-03-01
08:20
K L M, 714
Amsterdam
Copenhagen
2020-03-01
09:55
2020-03-01
11:20
K L M, 1127
15 dagar Expedition Surinam och Guyana Köpenhamn 79 995 SEK 4 platser kvar Boka
2020-02-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2020-02-16
06:30
2020-02-16
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Paramaribo
2020-02-16
11:20
2020-02-16
16:35
K L M, 713
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paramaribo
Amsterdam
2020-02-29
19:30
2020-03-01
08:20
K L M, 714
Amsterdam
Stockholm
2020-03-01
10:40
2020-03-01
12:45
K L M, 1109
15 dagar Expedition Surinam och Guyana Stockholm 79 995 SEK 6 platser kvar Boka
2020-03-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2020-03-15
06:00
2020-03-15
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Paramaribo
2020-03-15
11:20
2020-03-15
16:35
K L M, 713
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paramaribo
Amsterdam
2020-03-28
19:30
2020-03-29
09:20
K L M, 714
Amsterdam
Copenhagen
2020-03-29
12:35
2020-03-29
13:55
K L M, 1129
15 dagar Expedition Surinam och Guyana Köpenhamn 69 950 SEK 4 platser kvar Boka
2020-03-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2020-03-15
06:30
2020-03-15
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Paramaribo
2020-03-15
11:20
2020-03-15
16:35
K L M, 713
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paramaribo
Amsterdam
2020-03-28
19:30
2020-03-29
09:20
K L M, 714
Amsterdam
Stockholm
2020-03-29
10:55
2020-03-29
12:55
K L M, 1109
15 dagar Expedition Surinam och Guyana Stockholm 69 950 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-03-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2020-03-15
06:00
2020-03-15
07:35
K L M, 1152
Amsterdam
Paramaribo
2020-03-15
11:20
2020-03-15
16:35
K L M, 713
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paramaribo
Amsterdam
2020-03-28
19:30
2020-03-29
09:20
K L M, 714
Gothenburg
Gothenburg
2020-03-29
12:15
2020-03-29
13:40
K L M, 1157
15 dagar Expedition Surinam och Guyana Göteborg 69 950 SEK 6 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • TEMAs reseledare
 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose