Parmesan- och prosciuttofyllda kalvrullader med balsamicobrässerade tomater och marsalareduktion
Smakupplevelser
Ingredienser
(6 personer)
12 tunna skivor innanlår
eller rostbiff av kalv (ca 900 gr kött)
6 stora skivor prociuttoskinka
ca 200 gr parmesanost delad i 12 bitar
2 dl halvtorrt marsalavin
2 finhackade schalottenlökar
3 tomater
2 vitlöksklyftor
0,5 dl balsamicovinäger
1 tsk gourmetsalt
2 msk olivolja
smör till stekning
salt och nymalen svartpeppar
Så här gör du
Placera en halv skiva skinka och en bit parmesan på varje kalvskiva. Krydda med lite nymalen svartpeppar och rulla ihop kalvskivorna till rullader. Fäst med tandpetare.
Halvera tomaterna och stek de hastigt i olivoljan. Pressa vitlöksklyftorna över tomaterna och slå på balsamicovinäger. Brässera tomaterna tills de är mjuka. Strö lite gourmetsalt över tomaterna och ta av de från värmen.
Bryn kalvrulladerna runt om i lite smör. Tillsätt de finhackade schalottenlökarna och slå på marsalavinet. Sänk värmen och låt rulladerna puttra i vinet ca 5 minuter eller tills osten börjar smälta. Lyft upp rulladerna och håll de varma. Koka ner vinet tills ca 3/4 återstår. Avsluta med att vispa i ett par matskedar smör och smaka av med salt och peppar. Arrangera rulladerna och tomaterna på varma tallrikar och fördela marsalareduktionen över kalvrulladerna.
Servera gärna rulladerna med basilikarostad färskpotatis.
Smaklig måltid!
önskar
TEMA & Enjoy Wine AB