Cykelresor

TEMAs cykelresor är inga flås- och tävlingsarrangemang för atleter. Det är genomtänkta rundresor per cykel. Som i alla våra resor står platsens magi i centrum. Du njuter av landskapet, charmiga byar, vackra kulturbyggnader, mat, dryck och möten med människor.

Här och där samlar reseledaren gruppen och inspirerar med spännande berättelser om förr och nu. På andra ställen äter ni picknicklunch i det fria med traktens delikatesser.

Vi på TEMA har letat upp de finaste cykelvägarna. Skulle sadeln kännas felvinklad sitter vår mekaniker i följebilen. Där åker förstås också ditt bagage. De flesta måltider, entréavgifter och andra kringkostnader ingår.

För fler detaljer, se Inför cykelresan. Välkommen!

Resor

  • Vi har delat in våra vandringar och cykelresor i tre olika svårighetsgrader som markeras enligt följande:
  • 1 Tempot är lugnt

    Dessa resor går i ett lugnt tempo och terrängen är inte så kuperad. Normal kondition räcker. Sträckorna per dag är inte så långa. 

  • 2 Tempot är lagom

    Här är sträckorna något längre och terrängen mer varierad. Svårighetsgraden kan variera under resans gång. Underlaget kan vara ojämnt och höjdskillnaderna är större.

  • 3 Tempot är utmanande

    För att ha utbyte av dessa resor bör du ha god kondition samt kunna ta dig fram på krävande underlag. Du bör inte ha problem med dina knän. Dagsetapperna är vissa dagar långa och kan innehålla en del branta partier med stora höjdskillnader. 

 
XClose