Nyhet

Kryssning Australien och Nya ZeelandMed Tasmanien

Upplev en oförglömlig kryssning i Australien och Nya Zeeland, tillsammans med en av TEMAs kunniga reseledare. Näst intill varje dag väntar nya spännande stopp på denna resa, där vi upplever magiska landskap och fascinerande städer. Låt dig förföras av Oceaniens hisnande skönhet, samtidigt som du njuter av bekvämligheten ombord på Holland America Lines fartyg.

RESFAKTA

Länder: Australien, Nya Zeeland

Typ av resa: Kryssning

Reslängd: 20 dagar

Gruppstorlek: 16-32 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Sydney och Melbourne
 • Hobart, Tasmanien
 • Milford Sound och Fjordland Nationalpark
 • Marlborough, Rotorua och Christchurch
 • Auckland

Dagsprogram
Kryssning Australien och Nya Zeeland Med Tasmanien

Dag 1 Avresa från Skandinavien
Med stor förväntan och resväskor packade för äventyr lämnar vi Skandinavien bakom oss för att ge oss ut på en minnesrik resa genom Oceanien. Oceanien utgör en mångsidig och vidsträckt del av världen, omfattande Stilla havet och dess omgivande öar och kontinenter. Vårt fokus på den här resan är på Australien och Nya Zeeland.

Dag 2 Ankomst till Sydney
Vårt flyg når äntligen mark i Sydney, och vi möts upp av TEMAs reseledare. Bussen tar oss genom Sydneys gator och till det hotell där vi kommer att tillbringa de kommande två nätterna.

Dagen kulminerar med en gemensam välkomstmiddag, där vi får inte bara avnjuta läcker mat utan även har möjligheten att lära känna varandra bättre. Efter middagen har man möjligheten att utforska mer av Sydney eller koppla av efter den långa resan.

Dag 3 En fullspäckad dag i Sydney med Operahuset, Harbour Bridge och Bondi Beach
Vi inleder dagen med en busstur ut på Sydneys gator, en stad med rötter som sträcker sig tillbaka till 1788 då den grundades som en straffkoloni. Under turen får vi en glimt av stadens historiska och moderna sevärdheter. Harbour Bridge är en välkänd bro i Sydney, som sträcker sig över Sydneys hamn. Byggd mellan 1923 och 1932 är bron känd för sin imponerande design och är en av världens bredaste broar. Den sträcker sig över 1 100 meter och når över 130 meter över vattnet.

Vi gör ett kort stopp vid Bondi Beach, känt för sina långa surfvågor och livliga strandliv. Här kan vi avnjuta kaffe medan vi tar in atmosfären. Bondi Beach är en del av Sydneys historia som en populär plats för rekreation och sport sedan tidigt 1900-tal.

Vi fortsätter dagen med att utforska världens mest berömda operahus, designat av den danske arkitekten Jørn Utzon och klätt med svenskt kakel från Höganäs.

Eftermiddagen och kvällen är fri att använda till eget förfogande.

Dag 4 Ombordstigning på Holland Americas Westerdam
Förmiddagen är fri för egna äventyr. Vid lunch reser vi mot hamnen och checkar in på vårt fartyg, Westerdam, för de kommande 15 nätterna. Tidig kväll lämnar vi Sydneys hamn och kryssar mot Melbourne. Frukost, lunch och middag ingår under hela kryssningen.

Dag 5 Till havs
Slappna av på däck och njut av utsikten. Ombord finns många aktiviteter, matställen, barer, bibliotek, teater, klubbar med livemusik, kasino, gym och spa. Reseledaren informerar om alla möjligheter och organiserar gemensamma arrangemang och informationsmöten.

Dag 6 Melbourne – kulturhuvudstaden
Melbourne, grundat 1835 av nybyggaren John Batman och döpt efter brittiska premiärministern Lord Melbourne, har en rik historia som sträcker sig från guldfebern på 1850-talet till dagens kosmopolitiska metropol. Staden blomstrade under guldrushen och har bevarat många arkitektoniska pärlor från den eran.

Idag är Melbourne känt som "Australiens kulturhuvudstad" och erbjuder en dynamisk mix av konst, teater, kaféer och shopping. Stadens historia är tydligt synlig i dess gator och landmärken, vilket skapar en fascinerande fusion av det gamla och det nya.

Vår dag i Melbourne tar oss med på en fängslande panoramatur genom staden. Vi passerar genom Bay suburbs, Princess Theatre, Arts & Cultural Center, Melbourne Cricket Grounds och Melbourne Park.

Höjdpunkten blir besöket på Melbourne Eureka Skydeck, beläget i Eureka Tower, en av de högsta byggnaderna på södra halvklotet. Härifrån erbjuds inte bara en andlös 360-graders utsikt över staden utan även insikter i Melbournes urbana utveckling.

Under dagen tar vi också en paus vid Shrine of Remembrance, en minnesplats för Australiens krigsveteraner, och Royal Botanic Gardens, en vacker oas mitt i staden med sina frodiga trädgårdar och botaniska underverk.

Efter att ha sugit åt oss av stadens atmosfär och historia återvänder vi till fartyget.

Dag 7 Till havs
Nu kryssar vi söderut mot Tasmanien, en av Australiens fascinerande delstater. Tasmanien sträcker sig över cirka 30 mil från kust till kust. Vår destination är huvudstaden Hobart.

Hobart är en av Australiens äldsta städer och grundades 1804 som en straffkoloni. Idag är staden en blomstrande hamnstad och huvudstad i Tasmanien. Den präglas av historisk arkitektur, konstgallerier och pittoreska hamnområden.

Dag 8 Tasmanien och Hobart
Nu fortsätter vår resa genom det vackra Tasmanien. Vi tar oss genom Derwent Valley till Mt Field National Park, en av statens äldsta nationalparker. Här får vi uppleva den naturliga skönheten med ett besök vid de majestätiska Russell Falls, omgivna av en frodig regnskogsmiljö.

Efter en förmiddag i naturens famn beger vi oss till Meadowbank Estate Farm, där vi har möjlighet att prova regionens utsökta viner. Denna gårdsupplevelse ger oss en smak av Tasmaniens vintradition och den lokala landsbygdens charm.

Vår nästa anhalt är Bonorong Wildlife Sanctuary, där vi kommer nära Australiens djurliv. Här har vi chansen att mata wallabies och observera den ökända tasmaniska djävulen bland andra inhemska arter. Detta ger en insikt i Tasmaniens ansträngningar för att bevara och skydda sitt unika ekosystem.

Dag 9–10 Till havs och i riktning mot Nya Zeeland och Milford Sound
Idag tar kryssningen oss vidare till ett av resans mest magiska ögonblick – Milford Sound, som ofta beskrivs som världens åttonde underverk. Denna natursköna pärla är belägen på Nya Zeelands sydvästra kust och utgör en spektakulär fjord omgiven av branta berg och grönskande skogar.

Milford Sound är känt för sina dramatiska landskap med höga bergstoppar, imponerande vattenfall och kristallklara vatten. Mittpunkten av fjorden domineras av Mitre Peak, en av de mest ikoniska och fotograferade bergstopparna i området.

Dag 11 Milford till Dunedin under två dagar
Idag kommer vi till Milford Sound, även kallat världens åttonde underverk.

Milford Sound är som en portal till en förtrollad värld, där naturens mäktighet och skönhet smälter samman till en symfoni för sinnena. Här möts man av skira vattenfall som dansar nerför majestätiska klippväggar, omringade av frodiga grönområden och skogar som sträcker sig mot himlen. Dimman sveper över fjordens yta och lägger en mystisk slöja över den djupblåa viken, som om historiens hemligheter ville avslöjas.

I skymningen utspelar sig ett spektakulärt skådespel då solen sänker sig bakom horisonten och månen tar över. Stjärnornas dans på natthimlen reflekteras i fjordens vatten och skapar en magisk atmosfär av romantik och äventyr. Den tystnad som råder i denna avlägsna värld tillåter tankarna att vandra fritt, medan det stilla kluckandet av vattnet mot fartygets skrov blir som ett pulserande hjärtslag i naturens egen symfoni.

Oavsett om solen strålar eller regnet faller, så är Milford Sound en plats som ger en inre frid och förundran över naturens skapelsekraft. Det är som att vara en del av en sagolik berättelse, där man själv får vara med och forma sin alldeles egna magiska upplevelse.

Vi kryssar vidare söderut längs med mäktiga Fjordland Nationalpark mot Dunedin.

Dag 12 Resa genom fårfarmsdistrikten
En upptäcktsfärd genom Dunedin kommer att introducera dig till en välbevarad viktoriansk stad.

Upplev storheten i dess arkitektur, från den klassiska ANZ Bank till byggnaderna som omger The Octagon, en åttahörning plats som utgör kärnan av Dunedins livliga affärsdistrikt.

Stanna upp för att ta foton av betydelsefulla landmärken som stadshuset, det kommunala rådhuset och St Pauls katedral, alla övervakade av statyn av poeten Robert Burns.

Högst på agendan för din halvdagsutflykt är en guidad tur i Larnach Castle, vackert beläget på den fridfulla landsbygden. Denna magnifika nygotiska egendom byggdes för William och Eliza Larnach och deras sex barn, och dominerar den högsta punkten på Otago Peninsula.

Medan du utforskar Nya Zeelands enda slott kommer din kunniga guide att berätta historier om William Larnach och hans färgstarka liv. Du kommer att höra om slottets arkitekt, Robert Arthur Larson, vars rykte hängde på hans tidigare design för Dunedins First Church.

Lär dig om Barker-familjen, som köpte slottet som sitt hem 1967 och har spenderat över 40 år med att återställa det, fylla det med ursprungliga New Zealand-epokmöbler och antikviteter och förse det med en trädgård av internationell betydelse.

Dag 13 Lyttelton (Christchurch)
Utforska höjdpunkterna i Canterbury under denna natursköna och avslappnande halvdagstur i staden och på landsbygden.

Vi lämnar kajen i Lyttelton för en resa runt Lyttelton Harbor. Hamnen är inbäddad i kratern av en utdöd vulkan. Vi passerar den idylliska Governors Bay och korsar Gebbies Pass till Manderley Farm nära Little River.

Vid ankomsten möts vi entusiastiskt av Ross och Mary Millar, ägare till Manderley Farm, som välkomnar oss till deras hem. Ross underhåller oss med en demonstration av fårhundar som visar oss den viktiga roll hundar spelar i driften av en framgångsrik fårstation. Sedan bjuds vi in att inta en morgonsnack med Ross och Mary.

En tur längs stranden av Lake Ellesmere och genom den lilla staden Tai Tapu tar oss tillbaka till Christchurch. I staden kommer vi att se områden som påverkades av jordbävningarna 2010 och 2011. Vi får se hur Christchurch bevarar några av sina ikoniska byggnader och höra om den spännande visionen att återuppbygga och återställa stadens innerstad.

Vi återvänder sedan till Lyttelton.

Dag 14 Picton, Nya Zeeland
Marlborough är känt för sitt vin och det omfattande utbudet av vingårdar.

Denna tur genom Marlborough-regionen presenterar några av de finaste vinerna och läckra produkterna från regionen, allt bland pittoreska vingårdar. Upplevelsen inkluderar en djupgående provsmakning på två lokala vingårdar samt en läcker 2-rätters lunch och provsmakning på en annan vingård i Marlborough. Denna region på Sydön är en av de mest kända vinområdena och är särskilt känt för sina Sauvignon Blanc-viner. Marlboroughs kyliga klimat och mineralrika jordar ger unika smaker och aromer till vinerna. Trots att Nya Zeeland är en relativt liten producent på världsscenen har dess viner fått många internationella utmärkelser och fortsätter att vara eftertraktade för sin höga kvalitet och unika karaktär.

Dag 15 Wellington
Guidad tur på Te Papa Tongarewa Museum ger en djupdykning i Nya Zeelands historia och kultur. Museet, vars namn betyder "platsen som innehåller skatterna från detta land," är en fantastisk plats för att utforska nationens arv. Under rundturen får vi insikt i vad som gör Nya Zeeland unikt.

Te Papa Tongarewa Museum erbjuder en omfattande samling som sträcker sig från geologiska formationer och maorikulturens rika arv till modern konst och samhällsfrågor. Museet ger en känsla av Nya Zeelands mångfald och dess utveckling genom historien.

Efter den informativa museivandringen är det dags att uppleva Wellington från nya höjder. Vi tar Wellington Cable Car för en bekväm resa upp till en höjd där en fantastisk panoramautsikt väntar. Från denna position har vi en enastående vy över staden, dess kullar, hamnen och kusten. Det är ett perfekt tillfälle att beundra Wellingtons geografiska skönhet. I sången I wish I was in Wellington av The Mutton Birds från 1992 uttrycker sångaren en önskan att vara i huvudstaden. Sångaren uttrycker en stark önskan att återvända till denna plats och förlorar sig i tankar om Wellingtons skönhet och betydelse.

Dag 16 Napier, Nya Zeeland
Deco Distillery Tour presenterar Napier's rika historia av Art Deco byggnader tillsammans med en unik gindestilleriupplevelse för oss idag.

Vi anländer i Napier, känt för sin välbevarade Art Deco-arkitektur efter att staden återuppbyggdes efter en förödande jordbävning på 1930-talet. Här gör vi en rundtur i denna mysiga Art-Deco nostalgiska miljö. rt Deco är en stil inom arkitektur och konst som blomstrade under 1920- och 1930-talen, kännetecknad av geometriska former, symmetri och elegans. Den här designrörelsen betonar lyx och modernitet, och dess karakteristiska drag inkluderar användningen av rika färger, metalliska accenter och dekorativa mönster.

Vi möter Blair eller Christenson på trappan till prisbelönta National Distillery Company, där de välkomnar oss till det som tidigare var National Tobacco-byggnaden, känt för sin imponerande art deco-arkitektur och nu omvandlat till ett gindestilleri.

Vi får ett glas gin och väljer mixer samtidigt som vi får en guidad tur i byggnaden, inklusive destillerigolvet. Vi lär oss om gins tillverkningsprocess från början till slut och upptäck vilka botaniska ingredienser som används för att ge den bästa aromatiska smaken.

Utflykten avslutas med en provsmakning i balsalen och möjlighet att köpa NDC-gin. Upplev historien och smakerna av Napier genom denna unika kombination av kultur och dryck.

Dag 17 Tauranga (Rotorua)
Idag väntar en autentisk och levande Maori-bosättning full av historia på oss, tillsammans med det bästa av Rotoruas geotermiska aktiviteter. Maorierna är ursprungsbefolkningen på Nya Zeeland och de har en väldigt stark egen identitet.

Vi njuter av en panoramafärd från Tauranga till Rotorua och passerar vackra sjöar och täta skogar. Vår destination är Whakarewarewa i Rotorua - The Living Maori Village. En fördjupad kulturell upplevelse tar oss genom Maori-sång, dans och språk, inklusive den världsberömda ”haka-krigsdansen”.

Vi utforskar de geotermiska områdena med kokande lerpooler och varma källor, där vi får lära oss hur de lokala Maori anpassade sig efter förödelsen av sitt hem efter utbrottet från vulkanen Tarawera 1886. Vi upptäcker hur de har levt av detta land i århundraden och använt geotermisk aktivitet för värme, matlagning och bad.

Dagen kulminerar i en smakfull hangi-lunch, tillagad med hjälp av naturens geotermiska ångboxar och mineralpooler.

Observera: Hangi-måltiden är inte lämplig för veganer och vegetarianer, då kött och grönsaker tillagas tillsammans. Dessutom glöm inte att bära bekväma promenadskor för den här dagen.

Dag 18 Avstigning i Auckland
Vår oförglömliga kryssning når sitt slut när vi stiger i land i Auckland. En buss väntar för att transportera oss till vårt centralt belägna hotell. Därefter ger vi oss ut på en spännande tur runt denna metropol, omgiven av böljande jordbruksmarker, tät regnskog och majestätiska vulkaniska toppar. På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag där vi reflekterar över upplevelserna från resan.

Dag 19 Hemresa
Idag lyfter flyget för att ta oss hem till Skandinavien.

Dag 20 Ankomst till Skandinavien
Vi på TEMA tackar för den här gången och hoppas att resan skapat minnen för livet.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

RESFAKTA

Dag 1
Avresa Skandinavien.

Dag 2
Ankomst Sydney, välkomstmiddag. 2 övernattningar i Sydney. Middag ingår.

Dag 3
Stadstur Sydney, eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Frukost ingår.

Dag 4
Ombordstigning på Holland America Lines Westerdam. Frukost, lunch och middag ingår under hela kryssningen.

Dag 5
Till havs.

Dag 6
Halvdagsutflykt i Melbourne.

Dag 7
Till havs, vi kryssar mot Tasmanien.

Dag 8
Heldagsutflykt Tasmanien.

Dag 9–10
Till havs.

Dag 11
Vi kryssar i fjordlandskapet.

Dag 12
Halvdagsutflykt i Dunedin.

Dag 13
Halvdagsutflykt i Lyttleton (Christchurch).

Dag 14
Heldagsutflykt (ca 6 timmar) i Marlbourough (Picton).

Dag 15
Halvdagsutflykt i Wellington.

Dag 16
Halvdagsutflykt i Napier.

Dag 17
Utflykt i Rotorua (ca 5,5 tim).

Dag 18
Avstigning i Auckland och halvdagsutflykt. Avskedsmiddag och en övernattning i Auckland. Frukost och middag ingår.

Dag 19
Hemresa. Frukost ingår.

Dag 20
Ankomst Skandinavien.

Australien

Folkmängd 24 miljoner
Landets yta 7 692 024 km²
Valuta
Australisk dollar (AUD)
Religion
Kristendom (hälften katoliker, hälften protestanter)
Språk
Engelska är officellt språk; aboriginerna talar också australspråk.

Nya Zeeland

Folkmängd 4,5 miljoner
Landets yta
270 534 km²
Valuta Nyzeeländsk dollar
Religion
Protestantisk kristendom, minoritet av katoliker
Språk
Engelska och maori är officiella språk

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa till Australien och hem från Nya Zeeland. TEMAs reseledning, samtliga övernattningar med del i dubbelrum och utsideshytt, måltider, utflykter och resans transporter enligt dagsprogrammet.

OBS! För denna resa gäller en förhöjd anmälningsavgift på 9 000 kr per person som inbetalas inom en vecka. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid en eventuell avbeställning. Se därför gärna över ditt avbeställningsskydd innan du bokar.

Om rederiet

Holland America Line är ett engelskt/amerikanskt företag och ett av världens äldsta rederier, grundat redan 1873 som Netherlands-America Steamship Company. Då var syftet att transportera både varor och människor från Europa till Amerika. Redan 1895 erbjuder Holland America Line sin första kryssning och 1971 lämnar företaget transportdelen av verksamheten bakom sig för gott och går helt över till kryssningar.

Holland America Line har i dag en stor flotta fartyg i mellanstorlek och erbjuder kryssningar till spännande och exotiska platser över hela jordklotet. Känt för sin höga standard, fantastiska service, goda mat och stora engagemang för miljön, är Holland America Line en självklar samarbetspartner för TEMA.

Om kryssningsprogrammet

Notera att kryssningens längd och kryssningsprogrammet kan variera från avresa till avresa, då rederiet ibland lägger om rutterna. Det mesta är sig likt men förkommer att ett eller annat stopp avviker. Vi ber dig därför ha överseende med att det bildmaterial vi har tillgängligt kan visa destinationer vi inte besöker på den kryssning du valt. Liksom att programmet kan ändras.

Om fartygen

Vilket av Holland America Lines fartyg du reser med kan växla beroende på avresedatum. Alla erbjuder de en rymlig och bekväm resa där du aldrig behöver ha tråkigt. När du inte besöker någon av resans alla exotiska destinationer, har du gott om tid att upptäcka alla aktiviteter ombord – matlagningskurser, shower, musik och mycket annat. Vill du röra lite extra på dig under resan finns också ett stort träningscenter och två stora pooler. I Explorations Central kan du själv lära dig mer om de resmål vi besöker, utöver att din reseledare håller föreläsningar och förbereder dig inför kommande utflykter. Bäst av allt är att många av aktiviteterna ingår i resans pris. Mot en extra kostnad kan du koppla av i fartygets spa, göra ett besök på skönhetssalongen eller hos frisören. Wifi finns ombord men är i regel dyr att använda.

Avresa 2025-01-02 Westerdam

Hytterna

På den här resan är Ocean View-hytter/utsideshytter inkluderad i grundpriset (kategori G). Alla hytter har egen dusch och toalett, förvaringsmöjligheter, kylskåp och hårtork.

Möjlighet finns att uppgradera till balkonghytt (kategori VD) mot en kostnad på: 6500 SEK per person.

Mat och dryck ombord

På fartyget behöver du aldrig gå hungrig eller törstig. Här erbjuds ett stort utbud av restauranger, snacksserveringar, barer och caféer – och flera är inkluderade i priset. Vare sig du är sugen på fine dining eller något mer casual, så är alternativen många. Skulle du någon gång föredra att äta i hytten finns 24 timmars room service utan extra kostnad. Vad gäller dryck ingår vatten, juice, kaffe (vanligt bryggkaffe), te och mjölk. I resans pris ingår inte alkoholhaltiga drycker, vissa specialiteer, övriga kaffesorter (cappucino, café latte etc.), läsk, vatten på flaska eller smoothies. En tilläggsnyhet sedan april 2021 i Holland America Lines kryssningar är ett paket man kallar "Have it all". För Japankryssningar ingår då ett dryckespaket med ett stort utbud av vin, öl, drinkar eller alkoholfritt, två à la carte-middagar samt ett wifi-paket (1 enhet) och dricks till personalen ombord. Priset för detta tillägg är 65 EUR/person/dag eller totalt 975 EUR/person. Säg till oss vid bokningstillfället.

Det finns också dryckespaket som kan bokas separat, i förhand eller ombord på fartyget dock blir det priset något högre jämfört med "Have it all".

Valuta och valutaväxling

På fartyget gäller amerikanska dollar (USD) men det går utmärkt att vid behov växla till sig lokala valutor ombord eller via växlingskontor och uttagsautomater i de hamnar vi besöker. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras normalt i de flesta butiker i större städer.

Betalning ombord

Som gäst hos Holland America Line tilldelas du automatiskt ett eget konto när du kliver ombord. Alla eventuella inköp och tjänster ombord debiteras på kontot genom ditt nyckelkort. Kontanter accepteras inte för enskilda transaktioner, till exempel i barer, affärer, spa, strandutflykter. Nyckelkortet blir med andra ord ditt främsta betalningsmedel. Som en del i incheckningsprocessen sker en registrering av ett kredit- eller betalkort (Visa®, Mastercard®, American Express® eller Discover®), vilket i sin tur aktiverar ditt nyckelkort. Den dag du går ombord reserverar Holland America Line en summa på ditt kredit- eller betalkort motsvarande 60 amerikanska dollar per person och per kryssningsdag. Vid kryssningens slut dras bara den summa du handlat för under kryssningen och reservationen på det återstående beloppet plockas bort. Skulle du spendera det reserverade beloppet innan kryssningen är över, debiteras ditt kort för redan gjorda köp och ytterligare 60 dollar per person och kryssningsdag reserveras för återstoden av kryssningen.

Dricks

På fartyget har man en så kallad Hotel service charge, en form av obligatorisk serviceavgift som normalt läggs på varje resenärs konto ombord. På denna resa har vi dock valt att förbetala denna avgift och på så sätt inkludera den i resans pris. För programmet före och efter kryssningen samlar din reseledare in 7 AUD o som avser dricks för hotell, restauranger, busschaufför och lokalguide m.m. Utöver det är dricks helt frivilligt, men kanske vill du lämna något lite extra till städpersonal eller någon annan ur fartygets personal som tagit hand om dig under resan. Hur mycket du i så fall vill lämna är helt upp till dig själv, det finns inga specifika riktlinjer.

Klädsel och utrustning

Ombord på fartyget är det dagtid ok att bära shorts, t-shirt och sandaler. Kvällstid och till middagar förväntas du vara propert klädd. Män behöver inte bära kostym, men gärna kavaj, skjorta och chinos eller mörka jeans. För kvinnor fungerar klänning, såväl som kjol eller byxor.

Valuta

Australisk dollar (AUD).

Nyzeeländsk dollar (NZD).

Uttagsautomater finns. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Klimat

Årstiderna i Australien och Nya Zeeland är de motsatta jämfört med det norra halvklotet. Eftersom både Australien och Nya Zeeland är vidsträckta länder med stora avstånd så bjuder de på stora lokala variationer i klimatet.

Från november till mars är det varmt i hela Australien, fuktigt med tropiska regn i den norra delen. På Nya Zeelands nordö är klimatet subtropiskt med normalt högre medeltemperatur än på sydön, där klimatet mer liknar det som vi är vana med här hemma i Skandinavien.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel utflykter

Under dagtid, när vi besöker storstäder samt under bussresorna, är den lämpligaste klädseln bomullsplagg (klänning/byxor) samt ett par skor av sandaltyp. Undvik syntetmaterial och åtsittande jeans. En varm kofta/jacka kan vara bra att ha efter skymningen eller i bussen då luftkonditioneringen ibland kan upplevas kall/dragig. Regnställ, oömma skor, solhatt, solglasögon, hög solskyddsfaktor, shorts och badkläder är viktigt att ha med sig.

Observera

I både Australien och Nya Zeeland tillämpas ett strikt förbud mot införsel av frukt, grönsaker, frön, nötter, färsk mat med mera. Inför ankomsten fyller du i ett formulär gällande produkter av detta slag. I samband med passerandet av tullgräns, sker en rigorös kontroll. Om du har någon av ovan nämnda varor med dig, finns det soptunnor tillgängliga där du kan kasta bort det.

Observera också att Australien och Nya Zeeland har stränga regler beträffande införsel av tobak; endast 25 gram tobak får föras in tullfritt till Australien och till Nya Zeeland gäller 50 gram tullfritt. All tobak utöver detta måste deklareras och betalas tull för. Mängden gäller oavsett var och när den har inhandlats och oavsett om den fraktas i hand- eller incheckat bagage. Annars måste böter betalas.

Dessutom kan det vara bra att ta med sig en grenkontakt om man har mycket elektronik. Kontrollera för säkerhets skull att dina "apparater" tål 100V. För kryssningen. På flertalet av Holland America Lines fartyg är hytterna utrustade med eluttag av både amerikansk (115V) och europeisk modell (220V).

Visum

Visum behövs, ett för Australien och ett för Nya Zeeland.


Hotell/boende

 • Antal nätter: 14
 • Ort: HOLLAND AMERICA LINE
 • Westerdam

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2025-01-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2025-01-02
09:45
2025-01-02
10:45
Emirates Airlines, 142
Stockholm
Dubai
2025-01-02
14:30
2025-01-03
00:10
Emirates Airlines, 158
Dubai
Sydney
2025-01-03
02:00
2025-01-03
22:30
Emirates Airlines, 414
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Auckland
Dubai
2025-01-21
21:05
2025-01-22
05:15
Emirates Airlines, 449
Dubai
Stockholm
2025-01-22
08:20
2025-01-22
12:40
Emirates Airlines, 157
Stockholm
Gothenburg
2025-01-22
18:05
2025-01-22
19:05
SAS, 165
20 dagar Kryssning Australien och Nya Zeeland Göteborg 93 850 SEK 6 platser kvar Boka
2025-01-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Dubai
2025-01-02
14:20
2025-01-03
00:10
Emirates Airlines, 152
Dubai
Sydney
2025-01-03
02:00
2025-01-03
22:30
Emirates Airlines, 414
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Auckland
Dubai
2025-01-21
21:05
2025-01-22
05:15
Emirates Airlines, 449
Dubai
Copenhagen
2025-01-22
08:30
2025-01-22
12:30
Emirates Airlines, 151
20 dagar Kryssning Australien och Nya Zeeland Köpenhamn 93 850 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-01-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Dubai
2025-01-02
14:30
2025-01-03
00:10
Emirates Airlines, 158
Dubai
Sydney
2025-01-03
02:00
2025-01-03
22:30
Emirates Airlines, 414
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Auckland
Dubai
2025-01-21
21:05
2025-01-22
05:15
Emirates Airlines, 449
Dubai
Stockholm
2025-01-22
08:20
2025-01-22
12:40
Emirates Airlines, 157
20 dagar Kryssning Australien och Nya Zeeland Stockholm 93 850 SEK 6 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Kryssningar

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.