Nyhet

Kryssning Australien och Nya ZeelandMed Tasmanien

Upplev en oförglömlig kryssning i Australien och Nya Zeeland, tillsammans med en av TEMAs kunniga reseledare. Näst intill varje dag väntar nya spännande stopp på denna resa, där vi upplever magiska landskap och fascinerande städer. Låt dig förföras av Oceaniens hisnande skönhet, samtidigt som du njuter av bekvämligheten ombord på Holland America Lines fartyg.

RESFAKTA

Länder: Australien, Nya Zeeland

Typ av resa: Kryssning

Reslängd: 20 dagar

Gruppstorlek: 16-32 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Sydney och Melbourne
 • Hobart, Tasmanien
 • Milford Sound och Fjordland Nationalpark
 • Marlborough, Rotorua och Christchurch
 • Auckland

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Två nätter i Sydney.
• Välkomstmiddag i Sydney

• Övernattning i utsideshytt
• Samtliga måltider under kryssningen
• Alla utflykter enligt program
• En övernattning i Auckland
• Avskedsmiddag i Auckland
• TEMA-reseledare


Header Image Skriv ut ”Dagsprogram” och ”Viktigt om resan”

RESFAKTA

Dag 1
Avresa Skandinavien.

Dag 2
Ankomst Sydney, välkomstmiddag. 2 övernattningar i Sydney.

Dag 3
Stadstur Sydney, eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Gemensam middag. Frukost och middag ingår.

Dag 4
Ombordstigning på Holland America Lines Westerdam. Frukost, lunch och middag ingår under hela kryssningen.

Dag 5
Till havs.

Dag 6
Halvdagsutflykt i Melbourne.

Dag 7
Till havs, vi kryssar mot Tasmanien.

Dag 8
Heldagsutflykt Tasmanien.

Dag 9–10
Till havs.

Dag 11
Vi kryssar i fjordlandskapet.

Dag 12
Halvdagsutflykt i Dunedin.

Dag 13
Halvdagsutflykt i Lyttleton (Christchurch).

Dag 14
Heldagsutflykt (ca 6 timmar) i Marlbourough (Picton).

Dag 15
Halvdagsutflykt i Wellington.

Dag 16
Halvdagsutflykt i Napier.

Dag 17
Utflykt i Rotorua (ca 5,5 tim).

Dag 18
Avstigning i Auckland och halvdagsutflykt. Avskedsmiddag och en övernattning i Auckland. Frukost och middag ingår.

Dag 19
Hemresa. Frukost ingår.

Dag 20
Ankomst Skandinavien.

Australien

Folkmängd 24 miljoner
Landets yta 7 692 024 km²
Valuta
Australisk dollar (AUD)
Religion
Kristendom (hälften katoliker, hälften protestanter)
Språk
Engelska är officellt språk; aboriginerna talar också australspråk.

Nya Zeeland

Folkmängd 4,5 miljoner
Landets yta
270 534 km²
Valuta Nyzeeländsk dollar
Religion
Protestantisk kristendom, minoritet av katoliker
Språk
Engelska och maori är officiella språk

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa till Australien och hem från Nya Zeeland. TEMAs reseledning, samtliga övernattningar med del i dubbelrum och utsideshytt, måltider, utflykter och resans transporter enligt dagsprogrammet.

OBS! För denna resa gäller en förhöjd anmälningsavgift på 9 000 kr per person som inbetalas inom en vecka. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid en eventuell avbeställning. Se därför gärna över ditt avbeställningsskydd innan du bokar.

TEMAs gruppstorlek
För TEMA står resan och resenären i fokus. Tillsammans möter vi människor, kulturer och upplevelser i naturen på ett nära, äkta och behagligt sätt. Våra gruppstorlekar reflekterar detta och är en stor anledning till att många väljer att resa med TEMA. Vi undviker allt för stora grupper på våra resor för att ge alla en så upplevelsefylld resa som möjligt och erbjuda resor på riktigt som ger minnen för livet!

Om rederiet
Holland America Line är ett engelskt/amerikanskt företag och ett av världens äldsta rederier, grundat redan 1873 som Netherlands-America Steamship Company. Då var syftet att transportera både varor och människor från Europa till Amerika. Redan 1895 erbjuder Holland America Line sin första kryssning och 1971 lämnar företaget transportdelen av verksamheten bakom sig för gott och går helt över till kryssningar.

Holland America Line har i dag en stor flotta fartyg i mellanstorlek och erbjuder kryssningar till spännande och exotiska platser över hela jordklotet. Känt för sin höga standard, fantastiska service, goda mat och stora engagemang för miljön, är Holland America Line en självklar samarbetspartner för TEMA.

Om kryssningsprogrammet
Notera att kryssningens längd och kryssningsprogrammet kan variera från avresa till avresa, då rederiet ibland lägger om rutterna. Det mesta är sig likt men förkommer att ett eller annat stopp avviker. Vi ber dig därför ha överseende med att det bildmaterial vi har tillgängligt kan visa destinationer vi inte besöker på den kryssning du valt. Liksom att programmet kan ändras.

Om fartygen
Vilket av Holland America Lines fartyg du reser med kan växla beroende på avresedatum. Alla erbjuder de en rymlig och bekväm resa där du aldrig behöver ha tråkigt. När du inte besöker någon av resans alla exotiska destinationer, har du gott om tid att upptäcka alla aktiviteter ombord – matlagningskurser, shower, musik och mycket annat. Vill du röra lite extra på dig under resan finns också ett stort träningscenter och två stora pooler. I Explorations Central kan du själv lära dig mer om de resmål vi besöker, utöver att din reseledare håller föreläsningar och förbereder dig inför kommande utflykter. Bäst av allt är att många av aktiviteterna ingår i resans pris. Mot en extra kostnad kan du koppla av i fartygets spa, göra ett besök på skönhetssalongen eller hos frisören. Wifi finns ombord men är i regel dyr att använda.

Avresa 2025-01-02 Westerdam

Hytterna
På den här resan är Ocean View-hytter/utsideshytter inkluderad i grundpriset (kategori G). Alla hytter har egen dusch och toalett, förvaringsmöjligheter, kylskåp och hårtork.

Möjlighet finns att uppgradera till balkonghytt (kategori VD) mot en kostnad på: 6500 SEK per person i dubbelhytt och 13900 SEK för uppgradering av enkelhytt.

Mat och dryck ombord
På fartyget behöver du aldrig gå hungrig eller törstig. Här erbjuds ett stort utbud av restauranger, snacksserveringar, barer och caféer – och flera är inkluderade i priset. Vare sig du är sugen på fine dining eller något mer casual, så är alternativen många. Skulle du någon gång föredra att äta i hytten finns 24 timmars room service utan extra kostnad. Vad gäller dryck ingår vatten, juice, kaffe (vanligt bryggkaffe), te och mjölk. I resans pris ingår inte alkoholhaltiga drycker, vissa specialiteer, övriga kaffesorter (cappucino, café latte etc.), läsk, vatten på flaska eller smoothies. En tilläggsnyhet sedan april 2021 i Holland America Lines kryssningar är ett paket man kallar "Have it all". Då ingår dryckespaket med ett stort utbud av vin, öl, drinkar eller alkoholfritt, två à la carte-middagar samt ett wifi-paket (1 enhet) och dricks till personalen ombord. Priset för detta tillägg är 65 EUR/person/dag eller totalt 975 EUR/person. Säg till oss vid bokningstillfället.

Det finns också dryckespaket som kan bokas separat, i förhand eller ombord på fartyget dock blir det priset något högre jämfört med "Have it all".

Valuta och valutaväxling
På fartyget gäller amerikanska dollar (USD) men det går utmärkt att vid behov växla till sig lokala valutor ombord eller via växlingskontor och uttagsautomater i de hamnar vi besöker. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras normalt i de flesta butiker i större städer.

Betalning ombord
Som gäst hos Holland America Line tilldelas du automatiskt ett eget konto när du kliver ombord. Alla eventuella inköp och tjänster ombord debiteras på kontot genom ditt nyckelkort. Kontanter accepteras inte för enskilda transaktioner, till exempel i barer, affärer, spa, strandutflykter. Nyckelkortet blir med andra ord ditt främsta betalningsmedel. Som en del i incheckningsprocessen sker en registrering av ett kredit- eller betalkort (Visa®, Mastercard®, American Express® eller Discover®), vilket i sin tur aktiverar ditt nyckelkort. Den dag du går ombord reserverar Holland America Line en summa på ditt kredit- eller betalkort motsvarande 60 amerikanska dollar per person och per kryssningsdag. Vid kryssningens slut dras bara den summa du handlat för under kryssningen och reservationen på det återstående beloppet plockas bort. Skulle du spendera det reserverade beloppet innan kryssningen är över, debiteras ditt kort för redan gjorda köp och ytterligare 60 dollar per person och kryssningsdag reserveras för återstoden av kryssningen.

Dricks
På fartyget har man en så kallad Hotel service charge, en form av obligatorisk serviceavgift som normalt läggs på varje resenärs konto ombord. På denna resa har vi dock valt att förbetala denna avgift och på så sätt inkludera den i resans pris. För programmet före och efter kryssningen samlar din reseledare in 7 AUD o som avser dricks för hotell, restauranger, busschaufför och lokalguide m.m. Utöver det är dricks helt frivilligt, men kanske vill du lämna något lite extra till städpersonal eller någon annan ur fartygets personal som tagit hand om dig under resan. Hur mycket du i så fall vill lämna är helt upp till dig själv, det finns inga specifika riktlinjer.

Klädsel och utrustning
Ombord på fartyget är det dagtid ok att bära shorts, t-shirt och sandaler. Kvällstid och till middagar förväntas du vara propert klädd. Män behöver inte bära kostym, men gärna kavaj, skjorta och chinos eller mörka jeans. För kvinnor fungerar klänning, såväl som kjol eller byxor.

Valuta
Australisk dollar (AUD).

Nyzeeländsk dollar (NZD).

Uttagsautomater finns. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Klimat
Årstiderna i Australien och Nya Zeeland är de motsatta jämfört med det norra halvklotet. Eftersom både Australien och Nya Zeeland är vidsträckta länder med stora avstånd så bjuder de på stora lokala variationer i klimatet.

Från november till mars är det varmt i hela Australien, fuktigt med tropiska regn i den norra delen. På Nya Zeelands nordö är klimatet subtropiskt med normalt högre medeltemperatur än på sydön, där klimatet mer liknar det som vi är vana med här hemma i Skandinavien.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel utflykter
Under dagtid, när vi besöker storstäder samt under bussresorna, är den lämpligaste klädseln bomullsplagg (klänning/byxor) samt ett par skor av sandaltyp. Undvik syntetmaterial och åtsittande jeans. En varm kofta/jacka kan vara bra att ha efter skymningen eller i bussen då luftkonditioneringen ibland kan upplevas kall/dragig. Regnställ, oömma skor, solhatt, solglasögon, hög solskyddsfaktor, shorts och badkläder är viktigt att ha med sig.

Observera
I både Australien och Nya Zeeland tillämpas ett strikt förbud mot införsel av frukt, grönsaker, frön, nötter, färsk mat med mera. Inför ankomsten fyller du i ett formulär gällande produkter av detta slag. I samband med passerandet av tullgräns, sker en rigorös kontroll. Om du har någon av ovan nämnda varor med dig, finns det soptunnor tillgängliga där du kan kasta bort det.

Observera också att Australien och Nya Zeeland har stränga regler beträffande införsel av tobak; endast 25 gram tobak får föras in tullfritt till Australien och till Nya Zeeland gäller 50 gram tullfritt. All tobak utöver detta måste deklareras och betalas tull för. Mängden gäller oavsett var och när den har inhandlats och oavsett om den fraktas i hand- eller incheckat bagage. Annars måste böter betalas.

Dessutom kan det vara bra att ta med sig en grenkontakt om man har mycket elektronik. Kontrollera för säkerhets skull att dina "apparater" tål 100V. För kryssningen. På flertalet av Holland America Lines fartyg är hytterna utrustade med eluttag av både amerikansk (115V) och europeisk modell (220V).

Visum
Visum behövs, ett för Australien och ett för Nya Zeeland.

Hotell/boende

 • Antal nätter: 14
 • Ort: HOLLAND AMERICA LINE
 • Westerdam

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2025-01-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2025-01-02
09:45
2025-01-02
10:45
Emirates Airlines, 142
Stockholm
Dubai
2025-01-02
14:30
2025-01-03
00:10
Emirates Airlines, 158
Dubai
Sydney
2025-01-03
02:00
2025-01-03
22:30
Emirates Airlines, 414
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Auckland
Dubai
2025-01-20
21:05
2025-01-21
05:15
Emirates Airlines, 449
Dubai
Stockholm
2025-01-21
08:20
2025-01-21
12:40
Emirates Airlines, 157
Stockholm
Gothenburg
2025-01-21
18:05
2025-01-21
19:05
SAS, 165
20 dagar Kryssning Australien och Nya Zeeland Göteborg 93 850 SEK 5 platser kvar Boka
2025-01-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Dubai
2025-01-02
14:30
2025-01-03
00:10
Emirates Airlines, 158
Dubai
Sydney
2025-01-03
02:00
2025-01-03
22:30
Emirates Airlines, 414
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Auckland
Dubai
2025-01-20
21:05
2025-01-21
05:15
Emirates Airlines, 449
Dubai
Stockholm
2025-01-21
08:20
2025-01-21
12:40
Emirates Airlines, 157
20 dagar Kryssning Australien och Nya Zeeland Stockholm 93 850 SEK 3 platser kvar Boka
2025-01-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Dubai
2025-01-02
14:20
2025-01-03
00:10
Emirates Airlines, 152
Dubai
Sydney
2025-01-03
02:00
2025-01-03
22:30
Emirates Airlines, 414
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Auckland
Dubai
2025-01-20
21:05
2025-01-21
05:15
Emirates Airlines, 449
Dubai
Copenhagen
2025-01-21
08:30
2025-01-21
12:30
Emirates Airlines, 151
20 dagar Kryssning Australien och Nya Zeeland Köpenhamn 93 850 SEK Förfrågan

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Kryssningar

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.