Kryssning i Alaskamed Vancouver

Kusterna och skärgårdarna i sydöstra Alaska och British Columbia bjuder på en av de vackraste kryssningsrutterna i världen. Vi glider fram i ett nät av vattenvägar och fjordar som långsamt mejslats ut av mäktiga glaciärer. Hamnarna berättar olika kapitel ur Alaskas färgstarka historia, från ryska bosättare till guldrushens glada dagar. Vi kommer också nära vildmarken och dess djurliv. Allting sker i sällskap med TEMAs kunniga reseledare som är vår personlige guide genom hela kryssningen.

RESFAKTA

Länder: USA, Kanada

Typ av resa: Kryssning

Reslängd: 12 dagar

Gruppstorlek: 16-25 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Misty Fjords National Monument
 • Fjordar och glaciärer
 • Guldrushens Skagway
 • Vackra och lugna Juneau
 • Vancouver

Dagsprogram
Sommar 2024

Dag 1. Ankomst Vancouver, Kanada

Avresa från Skandinavien med ankomst till Vancouver samma dag. TEMAs reseledare möter på flygplatsen för gemensam bussresa till vårt hotell. Efter incheckning avnjuter vi en gemensam välkomstmiddag på en lokal restaurang.

Dag 2. Vi går ombord 

Efter frukost på hotellet är det dags att checka ut. Under förmiddagen går bussen mot hamnen där vi checkar in på fartyget och får våra hytter tilldelade. Sen eftermiddag lämnar vi Vancouvers hamn och vårt kryssningsäventyr tar sin början. Den som inte hinner med lunch i Vancouver kan äta ombord på fartyget efter avklarad incheckning.

Dag 3. Till havs

Vi kryssar norrut längs den nordamerikanska västkusten och kanske förstår du redan nu varför just den här kryssningsrutten har kallats en av de vackraste på jorden. Glöm inte hålla utkik efter Alaskas berömda djurliv – det är inte osannolikt att du får se både val och späckhuggare under resan. Här trivs också den vithövdade havsörnen, USA:s nationalfågel, och självklart brunbjörnarna som ibland visar upp sig vid strandkanten.

Dag 4. Juneau, Alaska

På morgonen når vi Tracy Arm Inlet, en av Alaskas mest spektakulära fjordar omgiven av branta klippor, glaciärtäckta berg och den största tempererade regnskogen i USA. Här gör fartyget ett kort stopp på, cirka 30 minuter, innan färden går vidare mot Juneau som vi når strax efter lunch.

Tidig eftermiddag anlöper vi Juneau, en sömning och dimhöljd stad med ungefär 32 000 invånare – mestadels fiskare och småföretagare. Den trivsamma nybyggaratmosfären och de många naturattraktionerna har gjort Juneau till en av Alaskas populäraste turistmål med över en miljon besök varje sommar.

En buss väntar på att först ta oss till Mendenhall Glacier, Alaskas mest berömda och mest lättillgängliga glaciär. Närmare två mil lång slingrar den sig fram som en flod av is och utgör en mäktig syn i det magnifika landskapet.

När vi känner oss nöjda med såväl digitala som mentala bilder, rullar bussen vidare genom Mendenhall Valley till Auke Bay och en av resans stora höjdpunkter – valsafari. Vi bordar ett specialdesignat fartyg som gör att vi får uppleva Alaskas djurliv på bästa möjliga sätt. Koppla av i den varma och bekväma kabinen medan fartyget plöjer fram genom Stephen Passage örika vatten.

Området är under sommaren en populär samlingsplats för stora mängder knölvalar som kommer hit för att äta. Så fort en val siktas, manövrerar kaptenen fartyget så att du får bästa möjliga vy. De majestätiska stjärtfenorna som sträcker sig mot himlen när de dyker, är inget du glömmer i första taget.

Det finns visserligen aldrig några garantier att se val, men vi vågar ändå säga att chanserna är stora – under de 15 år som man erbjudit valsafari i området har valarna visat sig på varje tur. Förutom valarna finns även chans att se späckhuggare, sjölejon, sälar, tumlare och örnar. Med på resan finns en naturexpert som förklarar beteenden och berättar närmare om valar och övriga djur vi ser.

Dag 5. Skagway, Alaska

Under guldrushens glada dagar i Klondike fungerade Skagway som den primära inkörsporten till de legendariska guldfälten, och växte snabbt till att bli Alaskas största bosättning. En livlig och kaotisk samlingsplats för nybyggare och lycksökare med affärer, salooner och hotell.

När guldrushen avtog under 1900-talet försvann Skagway tillfälligt från kartan. Idag lever staden ett nytt liv som inkörsport för en helt annan typ av besökare – turister nyfikna på Alaskas färgstarka historia, djurliv och naturliga skönhet.

I hamnen väntar en buss på att ta oss till starten på White Pass & Yukon Route Railroad, som också utgör starten på dagens äventyr – en 10 mil lång tågresa norrut som tar oss 120 år tillbaka i tiden. Under guldrushen i Klondike 1898, lyckades man bygga en järnväg genom norra Alaskas mest oländiga terräng, ett fantastiskt bevis på människans ingenjörskonst. Spåret klättrar till en höjd av närmare 900 meter medan du kopplar och njuter av utsikten från de klassiskt stilfulla vagnarna.

Det blir ett panorama av berg, glaciärer, vattenfall, klyftor, tunnlar och historiska platser. I klipporna kan du se märken från den första järnvägen, en permanent påminnelse om de tusentals människor som passerade här i jakten på lyckan.

Så småningom når vi Bennett, en numera övergiven stad som en gång var en viktig knutpunkt för den fortsatta resan mot Klondike. Då byggdes många båtar och flottar här för den fortsatta färden över Bennett Lake och vidare längs floden Yukon. Vi kliver av tåget och får lite egen tid att besöka det lokala järnvägsmuseet, promenera längs Lake Bennetts stränder och kanske göra ett besök i kyrkan uppe på kullen.

Tillbaka på tåget igen serveras lunch medan vi tuffar på mot Carcross, en förenkling av stadens rätta namn Caribou Crossing, som blir tågresans slutstation. Här byter vi tåg mot buss och kan njuta av vackra omgivningar längs Klondike Highway på vägen tillbaka till Skagway. Vi anländer Skagway sen eftermiddag.

Dag 6. Glacier Bay

Ät frukost till bilden av frosttäckta klippor som sakta tycks sjunka ner i mossiga skogar och en 457 meter djup fjord. Glacier Bay är ett av jordens största biosfärområden och har förärats titeln världsarv av Unesco. Här fortsätter mötet mellan is, sten och vatten kontinuerligt att förändra och skulptera det dramatiska landskapet, som hör till kronjuvelerna bland Alaskas naturupplevelser.

I slutet på 1700-talet täcktes fortfarande hela området av en enorm ismassa med en höjd på 1 200 meter. Redan 1916 hade dock glaciärerna dragit sig tillbaka med 105 kilometer, en av de snabbaste återgångarna som registrerats. Detta har lett till att landmassorna nu reser sig med cirka 30 millimeter per år. På vissa platser i fjorden går denna förändring tydligt att iaktta, där nyligen exponerat land uppvisar skarpare kanter och mindre vegetation.

Dag 7. Ketchikan, Alaska

På förmiddagen glider vi in mot Ketchikan som länge varit en hubb för laxfiske i området och där färsk fisk och skaldjur serveras på många av de lokala restaurangerna. Här lever också Alaskas ursprungsbefolknings rika kultur och traditioner en frodande tillvaro hos indiannationer som Tlingit, Haida och Tsimshian.

Idag väntar naturupplevelser av högsta klass när vi utforskar Misty Fjords National Monument. Äventyret börjar redan i Kechikan’s pittoreska hamn, där vi bordar ett mindre kryssningsfartyg och glider ut på vattnet bland fiskebåtar och färgglada sjöflygplan. Glöm inte att spana efter det lokala djurlivet, såväl i vattnet som på land längs den karga kusten.

När vi så småningom når Behm-kanalen omges vi plötsligt av den naturprakt som Misty Fjords National Monument bjuder på. Naturforskaren John Muir ska tydligen ha kallat området för ”Yosemite of the North”, vilket vittnar om den inverkan Misty Fjords kan ha på sina besökare.

Under turen besöker vi ett havsörnsbo, en Tlingitisk bildskrift och New Eddystone Rock – en vulkanisk spira som reser sig ur det smaragdgröna vattnet. Vi får också uppleva Rudyerd Bay – ett av is skulpterat mästerverk djup inne i Misty Fjords. Här får vi lära oss mer om fjordarnas historia samtidigt som vi glider fram bland klippor som sträcker sig närmare 1 000 meter upp i luften.

På vägen tillbaka bjuds vi på snacks och dryck samtidigt som vi håller utkik efter valar, sälar, örnar och andra djur.

Har du tid över före eller efter vår utflykt kan vi rekommendera ett besök på historiska Creek Street, en strandpromenad byggd av trä där du kan shoppa souvenirer, lokal konst och den rökta laxen området är känd för.

Dag 8. Till havs

Den sista kryssningsdagen går i sydlig riktning, tillbaka mot Vancouver, längs såväl amerikansk som kanadensisk kust. Passa på att återigen njuta av det storslagna fjordlandskapet och kanske belönas med en glimt av valfenor som bryter havsytan eller örnar som majestätiskt rider på de kalla vindarna.

Dag 9. Vancouver

Kryssningen har nått sitt slut men äventyret fortsätter. Efter frukost ombord checkar vi ut och tar oss gemensamt in till Vancouver där vi checkar in på vårt hotell för natten.

Vancouver rankas ofta högt i listor över ”världens bästa stad” där livskvalité värderas. Men det är inte bara lokalbefolkningen som trivs här. Efter skogsindustrin är turismen stadens största inkomstkälla och med sitt naturnära läge och multikulturella atmosfär är det inte svår att förstå varför.

Dagens program tar oss först på en stadsrundtur för att bland annat se English Bay, Canada Place, Chinatown och Robson Street. Vi passerar också enorma Stanley Park, som till ytan faktiskt är något större än Central Park i New York.

Nu korsar vi pampiga Lions Gate Bridge för att nå North Vancouver. Här blir vårt första stopp Capilano Suspension Bridge Park, en cederdoftande naturpark som bjuder både på vacker skog, totempålar och möjligheten att lära dig mer om den kanadensiska indiankulturen. Här finns också en laxtrappa i Capilanofloden med tillhörande besökscenter. För den som gillar när det kittlar lite i maggropen kan vi rekommendera en promenad över hängbron som gett parken dess namn – 137 meter lång hänger den uppspänd 70 meter över Capilanos ravin.

Vi fortsätter mot Grouse Mountain, ett populärt område för skidåkning, vandring och mountainbiketurer strax norr om centrum. Väl framme byter vi bussen mot linbanan för att ta oss upp på berget. Belöningen blir en milsvid utsikt över Vancouver, Howe Sound och Burrard Inlet, följt av gemensam lunch. Sommartid brukar Grouse Mountain sjuda av aktivitet och bland annat bjuder lokala skogshuggare på underhållning i The Grouse Mountain's Lumberjack Show, där de visar hur man klättrar i och fäller träd. Här finns också en fristad för hotade djurarter öppen för besök, där du kan lära mer om både gråvargen och grizzlybjörnen.

Under sen eftermiddag återvänder vi till Vancouver där kvällen står till eget förfogande. Det finns gott om restauranger att välja bland men fråga gärna hotellpersonalen eller TEMAs reseledare om vill ha tips.

Dag 10 Ledig dag

Dagen är fri för egna aktiviteter. Vancouver med omnejd har mycket att erbjuda, er reseledare hjälper er gärna med tips och idéer.  På kvällen avnjuter vi en gemensam avskedsmiddag.

Dag 11 Hemresa

Dagen är fri för egna strövtåg, så ta chansen att känna denna kanadensiska pärla på pulsen en sista gång – sen eftermiddag går bussen mot flygplatsen.

Dag 12. Ankomst Skandinavien

Välkommen hem. Vi hoppas att du har haft en fantastisk kryssning tillsammans med oss på TEMA och att du fått med dig många fina minnen.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar i utsideshytt
• 10 frukostar
• 7 luncher
• 9 middagar
• Alla utflykter enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1

Avresa Skandinavien och ankomst Vancouver. Middag ingår. En natt på hotell i Vancouver.

Dag 2

Fri tid morgonen. Transfer till fartyget och incheckning. Frukost, lunch och middag ingår. 7 nätter på kryssningsfartyg.

Dag 3

Dag till havs. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4

Ankomst Juneau, Alaska. Gemensam dagsutflykt. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5

Ankomst Skagway, Alaska. Gemensam dagsutflykt. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6

Dag till havs. Kryssning i Glacer Bay. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7

Ankomst Ketchikan, Alaska. Gemensam dagsutflykt. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 8

Dag till havs. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 9

Ankomst Vancouver och guidad stadsrundtur. Frukost ingår.

Dag 10

Ledig dag. Gemensam avskedsmiddag. Frukost och middag ingår.

Dag 11

Transfer till flygplatsen. Avresa mot Skandinavien. Frukost ingår.

Dag 12

Ankomst Skandinavien.

USA

Folkmängd 322 miljoner
Landets yta 9 372 614 km²
Valuta US-dollar (USD)
Religion Protestantisk kristendom dominerar; även katoliker och ortodoxt kristna, judisk minoritet, mindre grupper av muslimer, buddhister och sikher
Språk Engelska. Största minoritetsspråk är spanska.

Kanada

Folkmängd: 35,2 miljoner
Landets yta: 9,976,140 km²
Valuta: Kanadensisk dollar (CAD)
Språk: Engelska 59,3%, franska 23,2% (officiella språk) - sammanlagt talas ett hundratal språk i Kanada.
Religion: Katoliker 45 %, protestanter 36 %, grekisk-ortodoxa, judar, muslimer, sikher, hinduer med flera.
Statsskick: Konstitutionell monarki

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa till och från Vancouver. TEMAs reseledning, samtliga övernattningar med del i dubbelhytt, måltider, utflykter och resans transporter enligt dagsprogrammet.

OBS! För denna resa gäller en förhöjd anmälningsavgift på 9 000 kr per person som inbetalas inom en vecka. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid en eventuell avbeställning. Se därför gärna över ditt avbeställningsskydd innan du bokar.

Om rederiet
Holland America Line är ett engelskt/amerikanskt företag och ett av världens äldsta rederier, grundat redan 1873 som Netherlands-America Steamship Company. Då var syftet att transportera både varor och människor från Europa till Amerika. Redan 1895 erbjuder Holland America Line sin första kryssning och 1971 lämnar företaget transportdelen av verksamheten bakom sig för gott och går helt över till kryssningar.

Holland America Line har i dag en stor flotta fartyg i mellanstorlek och erbjuder kryssningar till spännande och exotiska platser över hela jordklotet. Känt för sin höga standard, fantastiska service, goda mat och stora engagemang för miljön, är Holland America Line en självklar samarbetspartner för TEMA.

Om fartygen
Vilket av Holland America Lines fartyg du reser med beror på avresedatum. Alla erbjuder de en rymlig och bekväm resa där du aldrig behöver ha tråkigt. När du inte besöker någon av resans alla exotiska destinationer, har du gott om tid att upptäcka alla aktiviteter ombord – matlagningskurser, shower, musik och mycket annat.

Vill du röra lite extra på dig under resan finns också ett stort träningscenter och två pooler. I Explorations Central kan du själv lära dig mer om de resmål vi besöker, utöver att din reseledare håller föreläsningar och förbereder dig inför kommande utflykter. Bäst av allt är att många av aktiviteterna ingår i resans pris.

Mot en extra kostnad kan du koppla av i fartygets spa, göra ett besök på skönhetssalongen eller hos frisören. Wifi finns ombord men är i regel dyr att använda. Räkna med en kostnad på 30 dollar per dag eller 150 dollar för 12 dagar.

Avresa 2024-08-06: Zaandam

Avresa 2024-09-03 Zaandam

Hytterna
På den här resan är Ocean View-hytter/utsideshytter med havsutsikt automatiskt inkluderad i grundpriset. Alla hytter har egen dusch och toalett, förvaringsmöjligheter, kylskåp och hårtork. Möjlighet kan finnas att, mot en extra kostnad, uppgradera din hytt. Tillgänglig uppgradering för denna kryssning är:

Vista Suite: Ljusa hytter med privat veranda/balkong.

Antalet hytter till nedan angivna tilläggspris är begränsat och kan ibland sälja slut fort, varför vi inte kan garantera tillgång. Först till kvarn gäller. Ha också i åtanke, att har du väl ändrat hyttkategori finns ingen garanti att du kan byta tillbaka om du skulle ångra dig. Är du intresserad av att uppgradera din hytt informerar du våra säljare i samband med bokning.

Tillägg per person:

Avresa 2024-08-06:                                                                                  DR: 5900 kr per person                                                                            ER: 11 800 SEK per person/hytt


Avresa 2024-09-03                                                                                    DR: 6200 SEK per person                                                                        ER: 12300 SEK per person/hytt 


På flertalet av Holland America Lines fartyg är hytterna utrustade med eluttag av både amerikansk (115 V) och europeisk modell (220 V). Dock kan en adapter alltid komma till användning, speciellt under dagsprogrammet innan kryssningen där vi inte kan garantera europeiska uttag på hotellet.

Mat och dryck ombord
På fartyget behöver du aldrig gå hungrig eller törstig. Här erbjuds ett stort utbud av restauranger, snacksserveringar, barer och kaféer – och flera är inkluderade i priset. Vare sig du är sugen på fine dining eller något enklare, så är alternativen många. Skulle du någon gång föredra att äta i hytten finns 24 timmars room service utan extra kostnad.

Vad gäller dryck ingår vatten, juice, kaffe (vanligt bryggkaffe), te och mjölk. I resans pris ingår inte alkoholhaltiga drycker, vissa specialteer, övriga kaffesorter (cappucino, café latte etc.), läsk, vatten på flaska eller smoothies.

En tilläggsnyhet sedan april 2021 i Holland America Lines kryssningar är ett paket man kallar "Have it all". För Kryssning i Alaska ingår då ett dryckespaket med ett stort utbud av vin, öl, drinkar eller alkoholfritt, en extra utflykt i rederiets regi, en à la carte-middagar samt ett wifi-paket (1 enhet). Priset för detta tillägg är 50 EUR/person/dag eller totalt 400 EUR/person. Säg till oss vid bokningstillfället.


Det finns också dryckespaket som kan bokas separat, i förhand eller ombord på fartyget dock blir det priset något högre jämfört med "Have it all".


Visum
Skandinaviska medborgare behöver två inresetillstånd för denna resa, ett för Kanada och ett för USA.

För Kanada gäller att alla resenärer måste registrera sig för ett ”Electronic Travel Authorization” innan inresa till Kanada. Vänligen logga in för att registrera dig. Kostnaden är 7 CAD (kanadensisk dollar) per person. Inresetillståndet är giltigt i 5 år (Inresetillståndet kommer att registreras på passet så om ditt pass går ut under tiden måste du ansöka om nytt eTA på ditt nya pass).

För USA registrerar du själv dig på ESTA för att få tillstånd till ombordstigning på flyget. Via länken nedan kan du läsa mer om vilka regler som gäller och hur du går till väga för att registrera dig.

Läs mer om ESTA >>

Det krävs även kompletterande uppgifter till flygbolaget. Vänligen logga in på ”Min resa” snarast möjligt.

Vänligen notera att ni som bokat endast landarrangemang måste kontakta oss direkt på passport@temaresor.se för att kunna uppge era kompletterande uppgifter.

Under vissa av dagsutflykterna vi gör under kryssningen, passerar vi gränsen mellan USA och Kanada. Ha därför alltid till vana att ta med passet när du lämnar fartyget.

Valuta och valutaväxling
På fartyget gäller amerikanska dollar (USD) men det går utmärkt att vid behov växla till sig lokala valutor ombord eller via växlingskontor och uttagsautomater i de hamnar vi besöker.

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras normalt i de flesta butiker i större städer.

Betalning ombord
Som gäst hos Holland America Line tilldelas du automatiskt ett eget konto när du kliver ombord. Alla eventuella inköp och tjänster ombord debiteras på kontot genom ditt nyckelkort. Kontanter accepteras inte för enskilda transaktioner, till exempel i barer, affärer, spa, strandutflykter. Nyckelkortet blir med andra ord ditt främsta betalningsmedel. Som en del i incheckningsprocessen på kryssningens första dag, sker en registrering av ett kredit- eller betalkort (Visa®, Mastercard®, American Express® eller Discover®), vilket i sin tur aktiverar ditt nyckelkort.

Den dag du går ombord reserverar Holland America Line en summa på ditt kredit- eller betalkort motsvarande 100 USD per person och per kryssningsdag. Skulle du spendera det reserverade beloppet innan kryssningen är över, godkänns ditt kort för redan gjorda köp och ytterligare 100 dollar per person och kryssningsdag för återstoden av kryssningen.

Dricks
Gemensam dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 60 USD per person vid resans början, och sköter om fördelningen till till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokala guider och bagagebärare.

På fartyget har man en så kallad Hotel service charge, en form av obligatorisk serviceavgift som går direkt till fartygets personal. Avgiften läggs automatiskt på ditt konto ombord och är för närvarande $14,50-$16,00 per person och dag beroende på hyttkategori. Hotel service charge betalas i samband med utcheckning från fartyget.

Utöver det är dricks helt frivilligt, men kanske vill du lämna något lite extra till städpersonal eller någon annan ur fartygets personal som tagit hand om dig under resan. Hur mycket du i så fall vill lämna är helt upp till dig själv, det finns inga specifika riktlinjer.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning
Ombord på fartyget är det dagtid ok att med ledig klädsel, ex t-shirt och sneakers. Kvällstid och till middagar förväntas du dock vara mer propert klädd. Män behöver inte bära kostym, men gärna kavaj, skjorta och chinos eller mörka jeans. För kvinnor fungerar såväl klänning som kjol och byxor.

I Alaska kan vädret skifta snabbt och även under sommartid får du räkna med en del regn och temperaturer som påminner om milda vintrar i Skandinavien. Packa därför så att du kan klä dig efter lager-på-lager-modellen. Viktigast är funktionella regnkläder och ett par sköna och vattentåliga promenadskor. Sneakers fungerar bra på stadspromenad i Vancouver och på fartyget, men under utflykterna i Alaska är ett par låga, vattentåliga vandringsskor att föredra. Bra underställ, varm tröja, mössa och vantar är också måsten, gärna i funktionsmaterial som fleece eller ylle.

Kontrollera med din reseledare vilken typ av klädsel som rekommenderas inför respektive utflykt. Du kan också få mer information om klimatet på varje destination, och mycket annat, i fartygets eget Exploration Center.

Tänk på att du måste ta med passet eller annat foto-ID på alla utflykter.

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2024-08-06 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Munich
2024-08-06
12:50
2024-08-06
14:25
Lufthansa, 2441
Munich
Vancouver
2024-08-06
15:30
2024-08-06
16:45
Lufthansa, 476
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Frankfurt
2024-08-16
16:25
2024-08-17
10:55
Lufthansa, 493
Frankfurt
Copenhagen
2024-08-17
17:00
2024-08-17
18:20
Lufthansa, 830
12 dagar Kryssning i Alaska Köpenhamn 67 345 SEK 6 platser kvar Boka
2024-08-06 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Munich
2024-08-06
11:50
2024-08-06
14:00
Lufthansa, 2415
Munich
Vancouver
2024-08-06
15:30
2024-08-06
16:45
Lufthansa, 476
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Frankfurt
2024-08-16
16:25
2024-08-17
10:55
Lufthansa, 493
Frankfurt
Stockholm
2024-08-17
13:45
2024-08-17
15:50
Lufthansa, 806
12 dagar Kryssning i Alaska Stockholm 67 425 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-08-06 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Munich
2024-08-06
12:00
2024-08-06
13:50
Lufthansa, 2429
Munich
Vancouver
2024-08-06
15:30
2024-08-06
16:45
Lufthansa, 476
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Frankfurt
2024-08-16
16:25
2024-08-17
10:55
Lufthansa, 493
Frankfurt
Gothenburg
2024-08-17
12:40
2024-08-17
14:15
Lufthansa, 816
12 dagar Kryssning i Alaska Göteborg 69 995 SEK 6 platser kvar Boka
2024-09-03 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Munich
2024-09-03
12:50
2024-09-03
14:25
Lufthansa, 2441
Munich
Vancouver
2024-09-03
15:30
2024-09-03
16:45
Lufthansa, 476
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Frankfurt
2024-09-13
16:25
2024-09-14
10:55
Lufthansa, 493
Frankfurt
Copenhagen
2024-09-14
17:00
2024-09-14
18:20
Lufthansa, 830
12 dagar Kryssning i Alaska Köpenhamn 65 550 SEK 6 platser kvar Boka
2024-09-03 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Munich
2024-09-03
11:50
2024-09-03
14:00
Lufthansa, 2415
Munich
Vancouver
2024-09-03
15:30
2024-09-03
16:45
Lufthansa, 476
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Frankfurt
2024-09-13
16:25
2024-09-14
10:55
Lufthansa, 493
Frankfurt
Stockholm
2024-09-14
13:45
2024-09-14
15:50
Lufthansa, 806
12 dagar Kryssning i Alaska Stockholm 65 650 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-09-03 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Munich
2024-09-03
12:00
2024-09-03
13:50
Lufthansa, 2429
Munich
Vancouver
2024-09-03
15:30
2024-09-03
16:45
Lufthansa, 476
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Vancouver
Frankfurt
2024-09-13
16:25
2024-09-14
10:55
Lufthansa, 493
Frankfurt
Gothenburg
2024-09-14
12:40
2024-09-14
14:15
Lufthansa, 816
12 dagar Kryssning i Alaska Göteborg 68 250 SEK 6 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Kryssningar

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.