Sri Lanka - det gröna guldets ö

Vi färdas genom spännande vattenträdgårdar i Sigiriya till konungastäders palats i Polonnaruwa. Vi ser målningar i klipptemplet Dambulla och den heliga tandens tempel i charmerande Kandy. En av resans höjdpunkter är vår bussresa upp i höglandets te- och bergslandskap. Rundresan avslutas med ett par dagar vid kusten och huvudstaden Colombo. 

RESFAKTA

Länder: Sri Lanka

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 14 dagar

Gruppstorlek: 20-24 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Lejonklippan i Sigiriya
 • Tandens tempel i Kandy
 • Bussresan i höglandets telandskap
 • Safari i Udawalawe
 • Avkoppling i Hikkaduwa

Dagsprogram
Hösten 2018/Våren 2019

Dag 1 - Avresa.

Avresa under eftermiddagen med Qatar Airways från Stockholm, Köpenhamn och Oslo via Doha till Colombo.

Dag 2 - Ankomst till Sri Lanka.
TEMAs reseledare hälsar dig välkommen till Sri Lankas internationella flygplats Bandaranaike. Transfer till vårt hotell i Negombo och check-in. Resten av dagen till eget förfogande. Om kvällen möts vill en välkomstmiddag.  

Dag 3 – Dambulla.
Efter frukost reser vi till Dambulla, som är mest känd för det imponerande buddhistiska grottkomplexet Raja Maha Vihara, från 100-talet före Kristus. Det är det största och bäst bevarade grottemplet i hela landet. Här finns mer än 80 grottor, flera kloster, statyer och Buddhabilder. Muralmålningarna är omfattande och avbildar bland annat demonen Mara som frestar Buddha, samt Buddhas första predikan. Det gyllene templet i Dambulla skrevs 1991 in på Unescos världsarvslista. Efter besöket reser vi till hotellet för incheckning.   

Dag 4 - Sigiriya. Hiriwadunna.
Tidigt på morgonen reser vi till Sigiriya och den märkliga lejonklippan. Vi går genom ruiner av vad som kan ha varit Asiens äldsta landskapsträdgård med kanaler, pooler och fontäner. Högst upp på klippan byggde kungen under 400-talet ett palats som idag är ett av Unescos världsarv. En gång var det åtkomligt endast genom repstegar eller trappsteg som var uthuggna ur klippan. Idag är det lite bekvämare att bestiga klippan och halvvägs upp finns berömda frescomålningarna som föreställer barbröstade och förföriska jungfrur.  

Efter Sigiriya besöker vi Hiriwadunna. Under en demonstration av kvinnorna i byn får vi lära dig att tillaga en traditionell lankesisk måltid. Efter förevisningen serveras vi lunchen på lotusblad.

En vattenreservoar här bjuder på ett fantastiskt fågelliv samtidigt som vi får se byborna när de utför sina sysslor som fiske och klädtvätt vid sjön. Med hjälp av dubbla kanoter gör vi även en liten tur på den natursköna sjön.

Dag 5 – Polonnaruwa.
Under förmiddagen reser vi österut och gör ett besök i det medeltida Polonnaruwa. Här ser vi imponerande vattenreservoarer och byggnadsverk. Polonnaruwa föll dessvärre i glömska och upptäcktes först i modern tid, övertäckt av djungel. Idag har området frilagts och bland ruinerna ser vi praktfulla statyer och religiösa byggnader. Den största sevärdheten är Gal Vihara, en 13 meter lång liggande Buddha i sten. Under eftermiddagen finns det tid för avkoppling vid hotellet.  

Dag 6 – Kryddodlingar. Kandy. Buddhas hörntand. 
Vi fortsätter söderut genom det kryddoftande Sri Lanka och vid en av kryddträdgårdarna i Matale gör vi en rundvandring för att lära känna de många kryddsorterna. Vi ser kardemumma, ingefära och den berömda Ceylonkanelen, som en gång fångade de giriga kryddhandlarnas intresse för ön. Efter lunch når vi till centrala höglandet och staden Kandy. Staden omnämndes först på 1200-talet och är en fascinerande blandning av gammalt och nytt, världsligt och religiöst.  

Kandy, det singalesiska kungarikets sista huvudstad, förknippas fortfarande med mängder av legender och gamla traditioner och den singalesiska folkloren hålls vid liv. De flesta byggnaderna är från 1800-talet och i dag är staden ett Unesco – världsarv.

Under eftermiddagen besöker vi Peradeniyas botaniska trädgård, byggd som lustgård åt en av de tidigare kungarna. Under den brittiska kolonialtiden samlade man här träd, växter och tropiska blommor, som tillsammans ger en uppfattning om Sri Lankas mångskiftande flora. Under kvällen gör vi ett besök vid ett av buddhismens viktigaste pilgrimsmål, Tandens Tempel. Här sägs Buddhas ena hörntand finnas förvarad innesluten i sju stycken skrin, dekorerade med guld och ädla stenar. 

Dag 7 - Teplantage. Tudorgotik.  
Vi lämnar Kandy med buss och reser in i ett bergigt landskap där omgivningarna är fyllda med teplantager, trädgårdar och vattenfall. Under dagen besöker vi också en tefabrik, där vi får lära oss om den noggranna urvalsprocessen och beredningen av tebladen. Ingen annanstans smakar en kopp Ceylonte som här!

I Nuwara Elya har landskapet har bytt karaktär igen och det du nu ser runt omkring dig är pinjeträd och potatisodlingar. Vi upplever Sri Lankas kanske mest besynnerliga stad, älskad av engelsmännen på grund av sitt svala och sköna klimat. Den brittiska kolonialtiden känns ännu idag påtaglig med palatsliknande byggnader i viktoriansk stil och med tudorgotik. Vi fortsätter fram till Udawalawe där vi tar in på ett hotell för natten

Dag 8 – Udawalawe nationalpark .
Tidig morgon beger vi oss in i Udawalawe National Park. Detta är ett av de bästa ställena på ön för att se elefanter. Här ska finnas upp emot 500 elefanter. Man kan även se många andra djur som sambarhjort, vild vattenbuffel, mungos, krokodiler och stora varanödlor av olika slag. och äter lunch längs vägen. Efter vår jeepsafari fortsätter vi till Hikkaduwa för några dagars avkoppling vid havet.  

Dag 9 – 11 – Avkoppling i Hikkaduwa. 
Lediga dagar. Det finns flera mysiga barer och restauranger att välja på i Hikkaduwa. Det råder en vänlig och avslappnad atmosfär. Reseledaren kan ge dig mer tips och råd under din vistelse i Hikkaduwa. 

Dag 9 arrangerar vi en gratis utflykt med buss och båt till Madhu floden vid Balapitiya. Med båt kommer vi ut i en lagun med mangrove öar. Vi stiger i land på en ö som odlar kanel och får prova på ett fisk-spa.

Dag 10 arrangerar vi en utflykt till Galle. Staden Galle har ett gammalt fort med ett livligt folkliv och tydliga influenser från både Holland och England. Anmälan sker till vår reseledare på plats.

Dag 11. Ledig dag.

Dag 12 – Colombo.   
Så har det blivit dags att lämna Hikkaduwa och resa mot Colombo, en resa som tar ungefär 2 timmar. Här är den kommersiella och kulturella livsnerven som starkast. Colombo är en färgrik stad, där man ofta fastnar i trafikens surr och gytter. Men staden bjuder även på buddhistiska tempel, byggnader i brittisk kolonialstil och trevliga shopping. 

Efter en rundtur i huvudstaden checkar vi in på vårt hotell. Avskedsmiddag. 

Dag 13 – Hemresa.
Du har förmiddagen till eget förfogande. Under eftermiddagen har det blivit dags för High Tea - med te (eller kaffe) och smårätter, kakor och scones. Det har så blivit dags att ta farväl av nyvunna vänner och det vackra Sri Lanka. Vi reser nu tillbaka till flygplatsen för incheckning. Flygavgång på kvällen från Colombo till Doha och vidare till Skandinavien.  

Dag 14 – Hemkomst.
Vi ankommer till Stockholm, Köpenhamn och Oslo tidigt på morgonen.  


ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Colombo, t/r
• Samtliga flygmåltider

• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 7 luncher
• 7 middagar
• 1 High Tea
• Inträden enligt program
• Lokal engelsktalande auktoriserad guide
• TEMA-reseledare
• 2 flaskor mineralvatten (500 ML) per person och dag

RESFAKTA

Dag 1.

Avresa med Qatar Airways från Stockholm, Köpenhamn och Oslo via Doha till Colombos flygplats Bandaranaike. Flygmåltider ingår.

Dag 2.
Buss Bandaranaike – Negombo 23 km. Direkt incheckning på hotellet. Lunch och välkomstmiddag ingår. En övernattning på hotell i Negombo.

Dag 3.
Buss från Negombo – Dambulla, 154 km. Besök vid Dambulla grottempel. Frukost, lunch och middag ingår. Tre övernattningar på hotell i Dambulla.

Dag 4.
Buss Dambulla – Sigiriya - Hiriwadunna, t/r, 49 km. Besök i Sigiriya och Hiriwadunna. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5.
Buss Dambulla - Polonnaruwa t/r, 140 km. Besök i Polonnaruwa. Ledig eftermiddag. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6.
Buss Dambulla - Matale - Kandy, 117 km. Besök på kryddträdgård, Tandtemplet i Kandy, Peradeniyas botaniska trädgård. En övernattning på hotell i Kandy. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7.
Buss Kandy – Udawalawe 232 km. Besök på en tefabrik och i Nuwara Eliya. En övernattning på hotell i Udawalawe. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 8.
Jeepsafari i Udawalawe. Buss Udawalawe - Hikkaduwa, 156 km. Frukost och lunch ingår. Tre nätter på hotell i Hikkaduwa.

Dag 9.
Förmiddagsutflykt till Madhu River i Balapitiya, buss ca 38 km t/r. Båt på Madhu flod och lagun. Frukost ingår.

Dag 10.
Ledig dag. Frukost ingår. Optionell utflykt till Galle. Pris 30 USD per person.

Dag 11.
Ledig dag. Frukost ingår.

Dag 12.
Buss från Hikkaduwa – Colombo, 122 km. Rundtur i Colombo. Frukost och avskedsmiddag ingår. En övernattning i Colombo.

Dag 13.
Buss från Colombo – Bandaranaike flygplats 32 km. Frukost, High Tea och flygmåltider ingår.

Dag 14.
Hemkomst till Stockholm, Köpenhamn och Oslo tidigt på morgonen. Flygmåltider ingår.

Sri Lanka

Folkmängd 18,5 milj Landets yta 65 610 kvkm Valuta 1 rupee = 100 cent Religion Buddhism, hinduism, islam, kristendom. Religionsfrihet råder Språk Officiella språk är singalesiska och tamil. I förvaltning och massmedia används även engelska

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Colombo, t/r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.


Valuta:

Lankesisk rupee (LKR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.


Dricks:

Dricks ingår inte i resans pris, Vår TEMA-guide samlar in 10000 LKR per person (ca 547 kr) vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, lokalguider, jeep- och safaripersonal, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider med flera


Klimat:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.


Klädsel och utrustning:
Klimatet i Sri Lanka är tropiskt. Landets inre delar domineras av det centrala höglandet, där temperaturen är något svalare. Även Sri Lankas klimat styrs av monsuner, som uppträder två gånger om året. Det regn som förekommer uppträder oftast som korta, intensiva skyfall, som drar förbi på någon timma med efterföljande solsken. Tänk på att klimatet varmt och fuktigt.

Kläderna bör vara oömma eftersom vi ständigt är på utflykt. Den allra viktigaste utflyktsdetaljen är dock ett par bekväma och rejäla skor, väl ingångna och med låg klack och gummisula, för våra promenader i naturen, byarna och städerna. Klädseln bör framförallt bestå av lätta och luftiga plagg i bomull. Tänk på att på vissa heliga platser och vid tempelbesök måste man vara "anständigt" klädd, vilket betyder att kvinnor inte kan gå med bara axlar och både män och kvinnor måste ha täckta ben. Vid dagar med tempelbesök är det bra att ha ett par bekväma skor som är lätta att ta av och på, då du måste ta av skorna.

Badkläder bör också tas med då flera hotell har swimmingpool. Solhatt och solglasögon behövs. Det är också viktigt att du tar med dig solkräm med hög skyddsfaktor och ett läppcerat som hindrar solen att torka ut din hud. Bra att ta med sig vätskeersättning, typ Resorb, liksom eget reseapotek. Begränsat urval av solkrämer och myggmedel finns att köpa på plats. Det kan vara praktiskt att ha med en ordentlig regnponcho. 


Övrigt:
Vi bor bekvämt. Vid besök i naturreservatet Udawalawe färdas vi i små öppna jeepar som körs av naturguider. 


*Extrautflykter
I mån av intresse arrangerar vi extra utflykter under vistelsen i Hikkaduwa. En av dagarna åker vi till Galle, en lankesisk stad på sydkusten. Galle har ett gammalt fort med ett livligt folkliv och tydliga influenser från både Holland och England. Pris från 30 USD per person. 

Obs priserna är riktpriser och det går lika bra att betala med lankesiska rupies. 


Hotellen på Sri Lanka

På grund av mycket hög bokningsingång är en del av ankomsterna till Sri Lanka ombokade till andra hotell. 


Avresan 4 november:
I Kandy bor vi på Hotel Queens
https://queenshotelkandy.business.site/ 

Hikka Tranz i Hikkaduwa ersätts med Hotel Cinnamon Bey i Beruwela.
http://www.cinnamonhotels.com/en/cinnamonbeyberuwala/ 

Avresan 18 november:
I Dambulla bor vi på The Paradise Resort istället för Aliya Resort.
http://www.brownshotels.com/paradise/ 

Avresan 10 februari: 
I Dambulla bor vi på Habarana Village by Cinnamon istället för Aliya Resort.
http://www.cinnamonhotels.com/en/habaranavillagebycinnamon/ 


Wifi gratis på de flesta hotell i receptionsområdet. Räkna med långsammare uppkoppling än hemma.

Visum
Visum krävs för Nordiska medborgare. Visum ordnas före avresan via myndigheternas sida Välj ”Tourist ETA” och ”Apply for an Individual”. Priset för visum är 35 USD och är giltigt i 30 dagar (Du kan tidigast ansöka om visumet 3 månader innan avresa och fram till senast 72 timmar innan avresan). När du ansökt om visum är det viktigt att du tar med dig en utskriven kopia på din visumbekräftelse och visa upp i passkontrollen. Passet måste vara giltigt minst 6 månader från ankomstdatum. Som adress på Sri Lanka anger du första hotellet; Suriya Resort, Kammala Road, Waikkal, Sri Lanka. 

Med reservation för ändringar

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-11-18 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2018-11-18
15:35
2018-11-18
23:40
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2018-11-19
01:40
2018-11-19
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2018-11-30
20:20
2018-11-30
23:25
Qatar Airways, 655
Doha
Copenhagen
2018-12-01
01:35
2018-12-01
06:20
Qatar Airways, 161
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Köpenhamn 28 510 SEK Förfrågan
2018-11-18 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2018-11-18
16:25
2018-11-19
00:35
Qatar Airways, 168
Doha
Colombo
2018-11-19
01:40
2018-11-19
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2018-11-30
20:20
2018-11-30
23:25
Qatar Airways, 655
Doha
Stockholm
2018-12-01
01:40
2018-12-01
06:10
Qatar Airways, 169
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Stockholm 28 510 SEK Förfrågan
2019-01-13 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-01-13
15:35
2019-01-13
23:40
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2019-01-14
01:40
2019-01-14
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2019-01-25
20:20
2019-01-25
23:25
Qatar Airways, 655
Doha
Copenhagen
2019-01-26
01:35
2019-01-26
06:20
Qatar Airways, 161
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Köpenhamn 28 660 SEK Förfrågan
2019-01-13 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2019-01-13
16:25
2019-01-14
00:35
Qatar Airways, 168
Doha
Colombo
2019-01-14
01:40
2019-01-14
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2019-01-25
20:20
2019-01-25
23:25
Qatar Airways, 655
Doha
Stockholm
2019-01-26
01:40
2019-01-26
06:10
Qatar Airways, 169
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Stockholm 28 660 SEK Förfrågan
2019-01-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2019-01-27
16:25
2019-01-28
00:35
Qatar Airways, 168
Doha
Colombo
2019-01-28
01:40
2019-01-28
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2019-02-08
20:20
2019-02-08
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Stockholm
2019-02-09
01:40
2019-02-09
06:10
Qatar Airways, 169
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Stockholm 29 390 SEK Förfrågan
2019-01-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-01-27
15:35
2019-01-27
23:40
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2019-01-28
01:40
2019-01-28
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2019-02-08
20:20
2019-02-08
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Copenhagen
2019-02-09
01:35
2019-02-09
06:20
Qatar Airways, 161
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Köpenhamn 29 390 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-02-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2019-02-10
16:25
2019-02-11
00:35
Qatar Airways, 168
Doha
Colombo
2019-02-11
01:40
2019-02-11
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2019-02-22
20:20
2019-02-23
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Stockholm
2019-02-23
01:40
2019-02-23
06:10
Qatar Airways, 169
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Stockholm 29 940 SEK 4 platser kvar Boka
2019-02-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-02-10
15:35
2019-02-10
23:40
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2019-02-11
01:40
2019-02-11
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2019-02-22
20:20
2019-02-23
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Copenhagen
2019-02-23
01:35
2019-02-23
06:20
Qatar Airways, 161
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Köpenhamn 29 940 SEK 4 platser kvar Boka
2019-02-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2019-02-24
16:25
2019-02-25
00:35
Qatar Airways, 168
Doha
Colombo
2019-02-25
01:40
2019-02-25
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2019-03-08
20:20
2019-03-08
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Stockholm
2019-03-09
01:40
2019-03-09
06:10
Qatar Airways, 169
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Stockholm 29 330 SEK 6 platser kvar Boka
2019-02-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-02-24
15:35
2019-02-24
23:40
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2019-02-25
01:40
2019-02-25
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2019-03-08
20:20
2019-03-08
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Copenhagen
2019-03-09
01:35
2019-03-09
06:20
Qatar Airways, 161
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Köpenhamn 29 330 SEK 5 platser kvar Boka
2019-03-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2019-03-10
16:25
2019-03-11
00:35
Qatar Airways, 168
Doha
Colombo
2019-03-11
01:40
2019-03-11
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2019-03-22
20:20
2019-03-22
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Stockholm
2019-03-23
01:40
2019-03-23
06:10
Qatar Airways, 169
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Stockholm 27 980 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-03-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-03-10
15:35
2019-03-10
23:40
Qatar Airways, 160
Doha
Colombo
2019-03-11
01:40
2019-03-11
09:20
Qatar Airways, 664
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Colombo
Doha
2019-03-22
20:20
2019-03-22
23:10
Qatar Airways, 655
Doha
Copenhagen
2019-03-23
01:35
2019-03-23
06:20
Qatar Airways, 161
14 dagar Sri Lanka - det gröna guldets ö Köpenhamn 27 980 SEK 4 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose