Indiens gyllene triangelmed tigersafari

Världsarvet Taj Mahal, en jeepfärd, ett palats och chansen att se vilda tigrar i sin naturliga miljö ingår alla i denna spektakulära rundresa genom exotiska Indien. Färden går längs den gyllene triangeln Agra – Jaipur – Delhi och innehåller höjdpunkter som maharadjapalatset i Jaipur och bergsfästningen Fort Amber. Vi åker på tigersafari i Djungelbokens värld och några dagar senare står vi vid India Gate i Delhi omgivna av subkontinentens historia.

RESFAKTA

Länder: Indien

Typ av resa: Rundresa - Safari

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 15-26 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Taj Mahal i Agra
 • Den rosa staden Jaipur
 • Jeepfärd till Amber Fort
 • Tigersafari i Ranthambore
 • Stadsrundtur i Delhi

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Reguljärflyg till Delhi, t/r
• TEMA-reseledare
• Samtliga övernattningar
• Tågresa Bharatpur- Ranthambore
• Morgon- och eftermiddags-safari
• 7 frukostar
• 1 lunch
• 6 middagar
• Inträden enligt program
• Wifi på bussen (där det lokala nätet är starkt) 
Header Image Skriv ut ”Dagsprogram” och ”Viktigt om resan”

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien till Delhi, Indien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Bussresa Delhi - Jaipur, ca 271 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Jaipur.

Dag 3
Jaipur – Amber t/r, buss ca 24 km. Besök i Amberfortet och Jaipur City Palace. Frukost och middag ingår.

Dag 4
Buss Jaipur - Ranthambore, ca 165 km. Frukost och middag ingår. Vandring i byn och skolbesök. Två nätter på hotell i Ranthambore.

Dag 5
Morgon- och eftermiddagssafari i Ranthambore nationalpark med chans att se tiger. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6
Tåg Ranthambore – Bharatpur ca 200 km. Buss Bharatpur – Agra ca 60 km. Besök i Taj Mahal och röda fortet. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Agra.

Dag 7
Buss Agra - Delhi ca 210 km, ca fem timmar. Sightseeing i Delhi med besök vid India Gate. Frukost och avskedsmiddag ingår. En övernattning på hotell i Delhi.

Dag 8
Avresa från Delhi och hemkomst till Skandinavien samma dag. Frukost och flygmåltider ingår.

Indien

Folkmängd 1,3 miljarder
Landets yta 3 287 590 km²
Valuta Indisk rupie
Språk Hindi och engelska är officiella språk.
Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristna 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, övriga 3,5 %

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Delhi t/r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om inget annat anges.

TEMAs gruppstorlek
För TEMA står resan och resenären i fokus. Tillsammans möter vi människor, kulturer och upplevelser i naturen på ett nära, äkta och behagligt sätt. Våra gruppstorlekar reflekterar detta och är en stor anledning till att många väljer att resa med TEMA.

Vi undviker allt för stora grupper på våra resor för att ge alla en så upplevelsefylld resa som möjligt och erbjuda resor på riktigt som ger minnen för livet!

Valuta
Indisk rupie (INR).
Växla gärna till indisk valuta vid ankomsten till flygplatsen i Delhi. Det är praktiskt att ha små valörer för alla former av dricks. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 2800 INR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, lokala guider, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Visum
Visum behövs för resa till Indien och resenärer gör själva sin ansökan. Se mer information på information om visum för resa till Indien.

Klimat
Klimatet i Indien styrs av monsunen i Bengaliska viken. Monsunen skapar en regnperiod från mitten av juni till mitten av september. Under dessa månader är medeltemperaturen mycket hög (ofta över 30°) med dagliga regnskurar. De lämpligaste månaderna för ett besök i dessa länder är från oktober till april.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning
Under dagarna passar lätta (och lättvättade) och bekväma bomullskläder. Från december till mitten av februari är morgnar och kvällar oftast kyliga. Det kan även vara kyligt dagtid vid dåligt väder. Gardera med ett ylleplagg och en lätt rock eller kappa för detta liksom långbyxor eller långkjol samt plagg som kan användas enligt lagermetoden att plocka av efterhand som dagstemperaturen stiger.

Kläderna bör vara oömma eftersom vi ständigt är på utflykt. Den allra viktigaste utflyktsdetaljen är dock ett par bekväma och rejäla skor, väl ingångna och med låg klack och gummisula, för våra promenader i naturen, byarna och städerna.

Tänk på att på vissa heliga platser och vid tempelbesök måste man vara korrekt klädd, vilket betyder att kvinnor inte kan gå med bara axlar och både män och kvinnor måste ha täckta ben. Vid dagar med tempelbesök är det bra att ha ett par bekväma skor som är lätta att ta av och på, då du måste ta av skorna. Badkläder bör också tas med då de flesta hotellen har swimmingpool.

Packa ner en solhatt och solglasögon. Även solkräm och läppcerat med hög solskyddsfaktor är bra att ha med sig. En ficklampa är också bra att ta med.

Safari
I Ranthambore reser vi med öppna större jeepar (canter) med plats för max 20 personer. Vi sitter vi två och två längs sidorna så alla har samma utsikt från jeepen.

Övrigt
Många tror man automatiskt blir magsjuk när man reser i Indien. Så är inte fallet! Viktigt är att tvättar händerna innan du äter. Ett tips är att införskaffa alcogel från apoteket inför resan. Observera dock regler för vätska i handbagage och just handsprit som innehåller hög alkoholhalt. Alternativt tar du med dig antiseptiska våtservetter.

I och med värmen ska man se till att dricka mycket vatten, se då till att det är buteljerat vatten och att förseglingen är obruten. Borsta inte tänderna i kranvatten och håll munnen stängd när du duschar.

Mycket mat äts för hand, då man exempelvis doppar bröd i såser. Om maten inte är tillagad eller inte går att skala – låt bli att äta det. Skala alltså frukt och avstå från sallader. En potatisskalare för att skala frukt kan vara bra att ha med.

Tänk också på att inte klappa eller röra lösspringande hundar då många har sjukdomar. Ta gärna med myggmedel för att skydda dig mot insekter.

Indien är ett relativt billigt land att vistas i även som turist. I hotellens kafeterior kan du få lunch och mer omfattande indiskt kryddade måltider för en låg kostnad. Vin är dyrt och de vanligaste måltidsdryckerna är öl, lemonad eller mineralvatten. Smycken, broderier, samt konsthantverk är exempel på varor och souvenirer som du kan köpa i Indien. Tänk på detta när du beräknar din reskassa.

Vi vill påminna om att svenska importbestämmelser förbjuder införsel av produkter från utrotningshotade djurarter, som elfenben, skinn från krokodil, fläckiga kattdjur, många ormarter, koraller med mera.

Bussarna i Indien är av god kvalitet, men på grund av dåliga vägar kan bussfärderna bitvis upplevas som obekväma. När vi reser med tåg försöker vi givetvis få hela gruppen placerad sittande tillsammans, men det kan i undantagsfall ske att vi sitter lite utspritt i tåget.

Indien är ett mycket stort land och har gigantiska avstånd och framförallt mycket trafik. Då detta är vår kortaste resa i Indien är programmet av naturliga grunder komprimerat och sker i ganska högt tempo. Du får helt enkelt mycket för pengarna.

Förlängning med sol och bad i Goa
Önskar man så kan man förlänga sin vistelse med dagar på fantastiska Zuri White Sands i Goa. Vistelsen sker på egen hand och anordnas och vår samarbetspartner i Indien. Bokning är beroende på platstillgång och meddelas vid bokningstillfället.  

Allt detta ingår i priset

• 5 hotellnätter i Goa
• 1 hotellnatt vid flygplatsen i Delhi
• Inrikesflyg Delhi - Goa, t/r (max 15 kg bagage och 7 kg handbagage)
• Samtliga transporter
• 7 frukostar
• 1 middag, sista dagen i Delhi innan hemresan.

Indikationspris: 14 950 sek (extra flygkostnader kan tillkomma) 

Pris per person, avser del i dubbelrum 

Med reservation för ändringar.

Hotell/boende

Kommentarer

För oss på TEMA så är hotellvistelsen en del av upplevelsen, både standard och hotellets läge ska vara anpassat till resans upplägg. Trots detta kan avvikelser från ordinarie hotell (ovan) ibland förekomma, och vi reserverar oss mot ändringar. Samma krav på standard och läge gäller även för det nya hotellet.

* The Zuri White Sand gäller för förlängning med dagar i Goa, läs mer under "vikigt om resan" 

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2024-10-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2024-10-26
13:25
2024-10-26
15:55
Finnair, 954
Helsinki
Delhi
2024-10-26
18:30
2024-10-27
05:20
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-02
07:50
2024-11-02
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Copenhagen
2024-11-02
17:50
2024-11-02
18:35
Finnair, 959
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 26 850 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-10-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2024-10-26
13:30
2024-10-26
15:30
Finnair, 808
Helsinki
Delhi
2024-10-26
18:30
2024-10-27
05:20
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-02
07:50
2024-11-02
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Stockholm
2024-11-02
17:05
2024-11-02
17:01
Finnair, 813
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 28 150 SEK 6 platser kvar Boka
2024-10-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2024-10-26
12:10
2024-10-26
15:05
Finnair, 865
Helsinki
Delhi
2024-10-26
18:30
2024-10-27
05:20
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-02
07:50
2024-11-02
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Gothenburg
2024-11-02
16:15
2024-11-02
17:25
Finnair, 865
8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 26 250 SEK 2 platser kvar Boka
2024-11-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2024-11-09
13:00
2024-11-09
15:35
Finnair, 954
Helsinki
Delhi
2024-11-09
18:00
2024-11-10
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-16
07:50
2024-11-16
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Copenhagen
2024-11-16
17:50
2024-11-16
18:35
Finnair, 959
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 25 850 SEK 6 platser kvar Boka
2024-11-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2024-11-09
12:20
2024-11-09
15:20
Finnair, 864
Helsinki
Delhi
2024-11-09
18:00
2024-11-10
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-16
07:50
2024-11-16
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Gothenburg
2024-11-16
16:15
2024-11-16
17:25
Finnair, 865
8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 25 390 SEK 4 platser kvar Boka
2024-11-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2024-11-09
14:00
2024-11-09
16:15
Finnair, 808
Helsinki
Delhi
2024-11-09
18:00
2024-11-10
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-16
07:50
2024-11-16
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Stockholm
2024-11-16
17:05
2024-11-16
17:01
Finnair, 813
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 26 150 SEK 3 platser kvar Boka
2025-01-18 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2025-01-18
13:00
2025-01-18
15:35
Finnair, 0954
Helsinki
Delhi
2025-01-18
18:00
2025-01-19
06:05
Finnair, 0121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-01-25
07:50
2025-01-25
14:10
Finnair, 0122
Helsinki
Gothenburg
2025-01-25
17:50
2025-01-25
18:35
Finnair, 0959
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 23 650 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-01-18 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2025-01-18
14:00
2025-01-18
16:15
Finnair, 0810
Helsinki
Delhi
2025-01-18
18:00
2025-01-19
06:05
Finnair, 0121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-01-25
07:50
2025-01-25
14:10
Finnair, 0122
Helsinki
Stockholm
2025-01-25
17:05
2025-01-25
17:10
Finnair, 0815
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 23 150 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-01-18 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2025-01-18
12:20
2025-01-18
15:20
Finnair, 0864
Helsinki
Delhi
2025-01-18
18:00
2025-01-19
06:05
Finnair, 0121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-01-25
07:50
2025-01-25
14:10
Finnair, 0122
Helsinki
Gothenburg
2025-01-25
16:15
2025-01-25
17:25
Finnair, 0865
8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 23 190 SEK 4 platser kvar Boka
2025-02-15 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2025-02-15
14:00
2025-02-15
16:15
Finnair, 810
Helsinki
Delhi
2025-02-15
18:00
2025-02-16
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-02-22
07:50
2025-02-22
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Stockholm
2025-02-22
17:05
2025-02-22
17:10
Finnair, 815
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 22 750 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-02-15 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2025-02-15
13:00
2025-02-15
15:35
Finnair, 954
Helsinki
Delhi
2025-02-15
18:00
2025-02-16
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-02-22
07:50
2025-02-22
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Copenhagen
2025-02-22
17:50
2025-02-22
18:35
Finnair, 959
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 23 890 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-02-15 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2025-02-15
12:20
2025-02-15
15:20
Finnair, 864
Helsinki
Delhi
2025-02-15
18:00
2025-02-16
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-02-22
07:50
2025-02-22
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Gothenburg
2025-02-22
16:15
2025-02-22
17:25
Finnair, 865
8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 22 650 SEK 4 platser kvar Boka
2025-03-01 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2025-03-01
14:00
2025-03-01
16:15
Finnair, 810
Helsinki
Delhi
2025-03-01
18:00
2025-03-02
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-03-08
07:50
2025-03-08
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Stockholm
2025-03-08
17:05
2025-03-08
17:10
Finnair, 815
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 23 150 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-01 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2025-03-01
13:00
2025-03-01
15:35
Finnair, 954
Helsinki
Delhi
2025-03-01
18:00
2025-03-02
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-03-08
07:50
2025-03-08
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Copenhagen
2025-03-08
17:50
2025-03-08
18:35
Finnair, 959
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 23 690 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-01 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2025-03-01
12:20
2025-03-01
12:20
Finnair, 864
Helsinki
Delhi
2025-03-01
18:00
2025-03-02
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-03-08
07:50
2025-03-08
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Gothenburg
2025-03-08
16:15
2025-03-08
17:25
Finnair, 865
8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 22 890 SEK 4 platser kvar Boka
2025-03-22 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2025-03-22
13:40
2025-03-22
15:55
Finnair, 810
Helsinki
Delhi
2025-03-22
18:00
2025-03-23
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-03-29
07:50
2025-03-29
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Stockholm
2025-03-29
17:05
2025-03-29
17:10
Finnair, 815
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 23 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-22 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2025-03-22
13:00
2025-03-22
15:35
Finnair, 954
Helsinki
Delhi
2025-03-22
18:00
2025-03-23
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-03-29
07:50
2025-03-29
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Copenhagen
2025-03-29
17:50
2025-03-29
17:25
Finnair, 959
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 24 550 SEK 4 platser kvar Boka
2025-03-22 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2025-03-22
12:20
2025-03-22
15:20
Finnair, 864
Helsinki
Delhi
2025-03-22
18:00
2025-03-23
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2025-03-29
07:50
2025-03-29
14:10
Finnair, 122
8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 22 790 SEK 4 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.