Indiens gyllene triangelmed tigersafari

Världsarvet Taj Mahal, en jeepfärd, ett palats och chansen att se vilda tigrar i sin naturliga miljö ingår alla i denna spektakulära rundresa genom exotiska Indien. Färden går längs den gyllene triangeln Agra – Jaipur – Delhi och innehåller höjdpunkter som maharadjapalatset i Jaipur och bergsfästningen Fort Amber. Vi åker på tigersafari i Djungelbokens värld och några dagar senare står vi vid India Gate i Delhi omgivna av subkontinentens historia.

RESFAKTA

Länder: Indien

Typ av resa: Rundresa - Safari

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 15-26 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Taj Mahal i Agra
 • Den rosa staden Jaipur
 • Jeepfärd till Amber Fort
 • Tigersafari i Ranthambore
 • Stadsrundtur i Delhi

Dagsprogram
2024-2025

Dag 1. Avresa

Avresa från Skandinavien för att uppleva Indien. Vi flyger till Delhi med Finnair via Helsingfors. 

Dag 2. Rajasthan
Vi anländer till Delhi på morgonen och åker till ett hotell där vi har möjlighet att fräscha till oss och äta en lätt måltid. Med bekväm buss reser vi sedan mot Rajasthan. Under tidig kväll når vi fram till Jaipur där vi stannar två nätter.

Dag 3. Jaipur
Jaipur grundades på 1700-talet av kungen och astronomen Sawai Jai Singh. Än idag har den gamla stadsdelen en atmosfär av svunna dagar med sina palats, avenyer, färggranna basarer och vackra parker. Vi besöker det ståtliga stadspalatset (City Palace), byggt av maharadja Man Singh. Den kungliga familjen bor fortfarande här. Vindarnas palats (Hawa Mahal) är mer en fasad än ett palats. Vi stannar till och beundrar denna berömda byggnad. Här kunde palatsets kvinnor se ut över stadens liv utan att själva bli sedda.   

Vid besöket till Amberfortet tar vi jeep till borggården. Detta fort och palats byggdes av maharajan Man Singh 1592. Vi ser bland annat välbevarade målningar, fantastiska marmorpelare och utsiktsplatser.

Dag 4. Ranthambore 
Under förmiddagen går resan vidare till nationalparken Ranthambhore. Parken täcker en yta på ungefär 1 300 km². Sedan 1973 är Ranthambhore en del av Project Tiger och erhåller statliga pengar för att bevara sitt tigerbestånd. Frukost och middag ingår. Under förmiddagen gör vi ett besök i en lokal skola och kan bevittna den entusiasm varmed indiska skolbarn i landsbygden undervisas. Vi bor två nätter i Ranthambore. 

Dag 5. Ranthambore nationalpark 
I gryningen ger vi oss ut i parken på safari och färdas rakt in i Rudyard Kiplings värld. Vi får säkert se färggranna påfåglar, lekfulla lagurapor och olika sorters hjortar som fridfullt betar mellan träden. Andra djur som trivs i parken är vildsvin, mungo och de skygga läppbjörnarna. Får vi se den väl kamouflerade tigern? Chansen att få uppleva detta majestätiska rovdjur i sin naturliga miljö är god i Ranthambores nationalpark, men det finns inga garantier. På eftermiddagen besöker vi på nytt nationalparken.

Dag 6. Taj Mahal och Agra
Med buss och tåg reser vi till Bharatpur och vidare till Agra. Här väntar det storslagna mästerverket i marmor; Taj Mahal. När detta universella kärleksbevis byggdes sparades varken möda eller pengar. Själva sarkofagen är utförd i agat, lapis lazuli och jaspis. En 2,5 centimeter hög blomma kan innehålla hela 60 olika inläggningar i sten. Konsten att skapa dekorativa mönster med hjälp av olikfärgade stensorter, så kallad pietre dure, har sina rötter i antiken. Stor möda läggs på att leta fram olika stenars naturliga färgskiftningar och ådringar.  

I det omtalade Jasmintornet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fängslad i åtta år. Härifrån överblickade han sin älskade hustrus imponerande gravmonument, Taj Mahal, ett av världens underverk. Agrafortet är uppfört som en halvmåne och omsluts av en mur. Anläggningen byggdes för de militära styrkorna, men kom senare att förses med bostadskomplex, audienssalar och en stor trädgård.

Dag 7. Delhi
Efter frukost tar vi oss via den bekväma motorvägen till Delhi. Dagen tillbringas i både det gamla och nya Delhi. Vi börjar med en cykelrickshaw i det gamla Delhi får uppleva det spännande basarkvarteret i området. Hörnstenen i det av britternas nya Delhi, byggt och invigt år 1931, är presidentpalatset och dess residens, Rashtrapati Bhavan. Det är en imponerande byggnad med 340 rum, 2.5 km korridorer och en ståtlig trädgård över 70 hektar. Hela området täcker dryga 130 hektar. Vi promenerar längs paradgatan som leder till triumfbågen India Gate i ena änden. Incheckning och senare på kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag.

Dag 8. Hemresa
Tidig morgon reser vi till flygplatsen och påbörjar hemresan till nordliga breddgrader. Vi ankommer Skandinavien senare samma dag. 

Dag 8 - 13 Förlängning i Goa
Sol och bad dagar i egen regi vid en av Goa´s mest fantastiska hotell. Sex nätter med frukost ingår, fem nätter i Goas och en natt vid flygplasten i Delhi för hemresan. Samtliga transfers och inrikesflyg till och från Goa ingår i priset. Förfrågan sker i samband med resan och är beroende på tillgänglighet. Läs mer under fliken viktigt om resan.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Reguljärflyg till Delhi, t/r
• TEMA-reseledare
• Samtliga övernattningar
• Tågresa Bharatpur- Ranthambore
• Morgon- och eftermiddags-safari
• 7 frukostar
• 1 lunch
• 6 middagar
• Inträden enligt program
• Wifi på bussen (där det lokala nätet är starkt) 

RESFAKTA

Dag 1

Avresa från Skandinavien till Delhi, Indien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Bussresa Delhi - Jaipur, ca 271 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Jaipur.

Dag 3
Jaipur – Amber t/r, buss ca 24 km. Besök i Amberfortet och Jaipur City Palace. Frukost och middag ingår.

Dag 4
Buss Jaipur - Ranthambore, ca 165 km. Frukost och middag ingår. Vandring i byn och skolbesök. Två nätter på hotell i Ranthambore.

Dag 5
Morgon- och eftermiddagssafari i Ranthambore nationalpark med chans att se tiger. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6
Tåg Ranthambore – Bharatpur ca 200 km. Buss Bharatpur – Agra ca 60 km. Besök i Taj Mahal och röda fortet. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Agra.

Dag 7
Buss Agra - Delhi ca 210 km, ca fem timmar. Sightseeing i Delhi med besök vid India Gate. Frukost och avskedsmiddag ingår. En övernattning på hotell i Delhi.

Dag 8
Avresa från Delhi och hemkomst till Skandinavien samma dag. Frukost och flygmåltider ingår.

Indien

Folkmängd 1,3 miljarder
Landets yta 3 287 590 km²
Valuta Indisk rupie
Språk Hindi och engelska är officiella språk.
Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristna 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, övriga 3,5 %

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Delhi t/r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om inget annat anges.

Valuta

Indisk rupie (INR).
Växla gärna till indisk valuta vid ankomsten till flygplatsen i Delhi. Det är praktiskt att ha små valörer för alla former av dricks. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 2800 INR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, lokala guider, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Visum
Visum behövs för resa till Indien och resenärer gör själva sin ansökan. Se mer information på information om visum för resa till Indien.

Klimat
Klimatet i Indien styrs av monsunen i Bengaliska viken. Monsunen skapar en regnperiod från mitten av juni till mitten av september. Under dessa månader är medeltemperaturen mycket hög (ofta över 30°) med dagliga regnskurar. De lämpligaste månaderna för ett besök i dessa länder är från oktober till april.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning
Under dagarna passar lätta (och lättvättade) och bekväma bomullskläder. Från december till mitten av februari är morgnar och kvällar oftast kyliga. Det kan även vara kyligt dagtid vid dåligt väder. Gardera med ett ylleplagg och en lätt rock eller kappa för detta liksom långbyxor eller långkjol samt plagg som kan användas enligt lagermetoden att plocka av efterhand som dagstemperaturen stiger.

Kläderna bör vara oömma eftersom vi ständigt är på utflykt. Den allra viktigaste utflyktsdetaljen är dock ett par bekväma och rejäla skor, väl ingångna och med låg klack och gummisula, för våra promenader i naturen, byarna och städerna.

Tänk på att på vissa heliga platser och vid tempelbesök måste man vara korrekt klädd, vilket betyder att kvinnor inte kan gå med bara axlar och både män och kvinnor måste ha täckta ben. Vid dagar med tempelbesök är det bra att ha ett par bekväma skor som är lätta att ta av och på, då du måste ta av skorna. Badkläder bör också tas med då de flesta hotellen har swimmingpool.

Packa ner en solhatt och solglasögon. Även solkräm och läppcerat med hög solskyddsfaktor är bra att ha med sig. En ficklampa är också bra att ta med.

Safari
I Ranthambore reser vi med öppna större jeepar (canter) med plats för max 20 personer. Vi sitter vi två och två längs sidorna så alla har samma utsikt från jeepen.

Övrigt
Många tror man automatiskt blir magsjuk när man reser i Indien. Så är inte fallet! Viktigt är att tvättar händerna innan du äter. Ett tips är att införskaffa alcogel från apoteket inför resan. Observera dock regler för vätska i handbagage och just handsprit som innehåller hög alkoholhalt. Alternativt tar du med dig antiseptiska våtservetter.

I och med värmen ska man se till att dricka mycket vatten, se då till att det är buteljerat vatten och att förseglingen är obruten. Borsta inte tänderna i kranvatten och håll munnen stängd när du duschar.

Mycket mat äts för hand, då man exempelvis doppar bröd i såser. Om maten inte är tillagad eller inte går att skala – låt bli att äta det. Skala alltså frukt och avstå från sallader. En potatisskalare för att skala frukt kan vara bra att ha med.

Tänk också på att inte klappa eller röra lösspringande hundar då många har sjukdomar. Ta gärna med myggmedel för att skydda dig mot insekter.

Indien är ett relativt billigt land att vistas i även som turist. I hotellens kafeterior kan du få lunch och mer omfattande indiskt kryddade måltider för en låg kostnad. Vin är dyrt och de vanligaste måltidsdryckerna är öl, lemonad eller mineralvatten. Smycken, broderier, samt konsthantverk är exempel på varor och souvenirer som du kan köpa i Indien. Tänk på detta när du beräknar din reskassa.

Vi vill påminna om att svenska importbestämmelser förbjuder införsel av produkter från utrotningshotade djurarter, som elfenben, skinn från krokodil, fläckiga kattdjur, många ormarter, koraller med mera.

Bussarna i Indien är av god kvalitet, men på grund av dåliga vägar kan bussfärderna bitvis upplevas som obekväma. När vi reser med tåg försöker vi givetvis få hela gruppen placerad sittande tillsammans, men det kan i undantagsfall ske att vi sitter lite utspritt i tåget.

Indien är ett mycket stort land och har gigantiska avstånd och framförallt mycket trafik. Då detta är vår kortaste resa i Indien är programmet av naturliga grunder komprimerat och sker i ganska högt tempo. Du får helt enkelt mycket för pengarna.

Förlängning med sol och bad i Goa 

Önskar man så kan man förlänga sin vistelse med dagar på fantastiska Zuri White Sands i Goa. Vistelsen sker på egen hand och anordnas och vår samarbetspartner i Indien. Bokning är beroende på platstillgång och meddelas vid bokningstillfället.  

Allt detta ingår i priset

• 5 hotellnätter i Goa
• 1 hotellnatt vid flygplatsen i Delhi
• Inrikesflyg Delhi - Goa, t/r (max 15 kg bagage och 7 kg handbagage)
• Samtliga transporter
• 7 frukostar
• 1 middag, sista dagen i Delhi innan hemresan.

Pris från: 14 950 sek (extra flygkostnader kan tillkomma) 

Pris per person, avser del i dubbelrum 

Med reservation för ändringar.

Hotell/boende

Kommentarer

För oss på TEMA så är hotellvistelsen en del av upplevelsen, både standard och hotellets läge ska vara anpassat till resans upplägg. Trots detta kan avvikelser från ordinarie hotell (ovan) ibland förekomma, och vi reserverar oss mot ändringar. Samma krav på standard och läge gäller även för det nya hotellet.

* The Zuri White Sand gäller för förlängning med dagar i Goa, läs mer under "vikigt om resan" 

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2024-10-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2024-10-26
13:25
2024-10-26
15:55
Finnair, 954
Helsinki
Delhi
2024-10-26
18:30
2024-10-27
05:20
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-02
07:50
2024-11-02
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Copenhagen
2024-11-02
17:50
2024-11-02
18:35
Finnair, 959
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 25 450 SEK 6 platser kvar Boka
2024-10-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2024-10-26
13:30
2024-10-26
15:30
Finnair, 808
Helsinki
Delhi
2024-10-26
18:30
2024-10-27
05:20
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-02
07:50
2024-11-02
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Stockholm
2024-11-02
17:05
2024-11-02
17:01
Finnair, 813
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 25 750 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-10-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2024-10-26
12:10
2024-10-26
15:05
Finnair, 865
Helsinki
Delhi
2024-10-26
18:30
2024-10-27
05:20
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-02
07:50
2024-11-02
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Gothenburg
2024-11-02
16:15
2024-11-02
17:25
Finnair, 865
8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 25 850 SEK 2 platser kvar Boka
2024-11-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2024-11-09
14:00
2024-11-09
16:15
Finnair, 808
Helsinki
Delhi
2024-11-09
18:00
2024-11-10
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-16
07:50
2024-11-16
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Stockholm
2024-11-16
17:05
2024-11-16
17:01
Finnair, 813
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 25 850 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-11-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2024-11-09
12:20
2024-11-09
15:20
Finnair, 864
Helsinki
Delhi
2024-11-09
18:00
2024-11-10
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-16
07:50
2024-11-16
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Gothenburg
2024-11-16
16:15
2024-11-16
17:25
Finnair, 865
8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 25 850 SEK 4 platser kvar Boka
2024-11-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2024-11-09
13:00
2024-11-09
15:35
Finnair, 954
Helsinki
Delhi
2024-11-09
18:00
2024-11-10
06:05
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2024-11-16
07:50
2024-11-16
14:10
Finnair, 122
Helsinki
Copenhagen
2024-11-16
17:50
2024-11-16
18:35
Finnair, 959
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 26 850 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-01-18 8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 25 050 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-01-18 8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 24 150 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-01-18 8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 25 650 SEK 4 platser kvar Boka
2025-02-15 8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 24 250 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-02-15 8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 23 250 SEK 4 platser kvar Boka
2025-02-15 8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 23 650 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-01 8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 23 890 SEK 4 platser kvar Boka
2025-03-01 8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 23 750 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-01 8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 23 250 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-22 8 dagar Indiens gyllene triangel Göteborg 24 650 SEK 4 platser kvar Boka
2025-03-22 8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 24 650 SEK 4 platser kvar Boka
2025-03-22 8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 24 650 SEK 6+ platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.