Indiens gyllene triangelmed tigersafari

Världsarvet Taj Mahal, en jeepfärd, ett palats och chansen att se vilda tigrar i sin naturliga miljö ingår alla i denna spektakulära rundresa genom exotiska Indien. Färden går längs den gyllene triangeln Agra - Jaipur - Delhi och innehåller höjdpunkter som maharadjapalatset i Jaipur och bergsfästningen Fort Amber. Vi åker på tigersafari i Djungelbokens värld och några dagar senare står vid vid India Gate i Delhi omgivna av subkontinentens historia.

RESFAKTA

Länder: Indien

Typ av resa: Rundresa - Safari

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 15-24 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Taj Mahal i Agra
 • Den rosa staden Jaipur
 • Jeepfärd till Amber Fort
 • Tigersafari i Ranthambore
 • Stadsrundturen i Delhi

Dagsprogram
Våren 2019 (ej 18-25 mars)

Dag 1 - Avresa.

Avresa från Skandinavien mot Sydostasien för att uppleva Indien. Vi flyger till Delhi med Finnair via Helsingfors. 

Dag 2 – Rajasthan.
Vi anländer till Delhi på morgonen och åker till ett hotell där vi får möjlighet att fräscha till oss och äta en lätt måltid. Med bekväm buss reser vi sedan mot Rajasthan. Under tidig kväll når vi fram till Jaipur där vi stannar två nätter.

Dag 3 - Jaipur.
Jaipur grundades på 1700-talet av kungen och astronomen Sawai Jai Singh. Än idag har den gamla stadsdelen en atmosfär av svunna dagar med sina palats, avenyer, färggranna basarer och vackra parker. Vi besöker det ståtliga stadspalatset (City Palace), byggt av maharadja Man Singh. Den kungliga familjen bor fortfarande här. Vindarnas palats (Hawa Mahal) är mer en fasad än ett palats. Vi stannar till och beundrar denna berömda byggnad. Här kunde palatsets kvinnor se ut över stadens liv utan att själva bli sedda.

Vid besöket till Amberfortet gör vi en jeepfärd till borggården. Detta fort och palats byggdes av maharajan Man Singh 1592. Vi ser bland annat välbevarade målningar, fantastiska marmorpelare och utsiktsplatser.

Dag 4 - Ranthambore.
Under förmiddagen går resan vidare till den nationalparken Ranthambhore. Parken täcker en yta på ungefär 1 300 km². Sedan 1973 är Ranthambhore en del av Project Tiger och erhåller statliga pengar för att bevara sitt tigerbestånd. Frukost och middag ingår. Under eftermiddagen gör vi ett besök i en lokal skola och kan bevittna den entusiasm varmed indiska skolbarn i landsbygden undervisas. Vi bor två nätter i Ranthambore.

Dag 5 - Ranthambore nationalpark.
I gryningen ger vi oss ut i parken på safari och färdas rakt in i Rudyard Kiplings värld. Vi får säkert se färggranna påfåglar, lekfulla lagurapor och olika sorters hjortar som fridfullt betar mellan träden. Andra djur som trivs i parken är vildsvin, mungo och de skygga läppbjörnarna. Får vi se den väl kamouflerade tigern? Chansen att få uppleva detta majestätiska rovdjur i sin naturliga miljö är god i Ranthambores nationalpark, men det finns inga garantier. På eftermiddagen gör vi ett nytt besök inne i nationalparken.

Dag 6 - Taj Mahal. Agra.
Med buss och tåg reser vi till Bharatpur och så vidare till Agra. Här väntar det storslagna mästerverket i marmor; Taj Mahal. När detta universella kärleksbevis byggdes sparades varken möda eller pengar. Själva sarkofagen är utförd i agat, lapis lazuli och jaspis. En 2,5 centimeter hög blomma kan innehålla hela 60 olika inläggningar i sten. Konsten att skapa dekorativa mönster med hjälp av olikfärgade stensorter, så kallad pietre dure, har sina rötter i antiken. Stor möda läggs på att leta fram olika stenars naturliga färgskiftningar och ådringar.

I det omtalade Jasmintornet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fängslad i åtta år. Härifrån överblickade han sin älskade hustrus imponerande gravmonument, Taj Mahal, ett av världens underverk. Agrafortet är uppfört som en halvmåne och omsluts av en mur. Anläggningen byggdes för de militära styrkorna, men kom senare att förses med bostadskomplex, audienssalar och en stor trädgård. Under eftermiddagen fortsätter vi på den bekväma motorvägen till Delhi.

Dag 7 - Delhi.
Under förmiddagen tittar vi närmare på det gamla och nya Delhi. Vi börjar med att åka förbi India Gate innan vi åker in mot den gamla stadsdelen. Vi besöker den fina Jama Masjid-moskén, och får uppleva det spännande basarkvarteret när vi provar en cykelrickshaw i området. Vi ser också delar av det nya Delhi byggt och invigt av britterna 1931. Vi får också lite tid på egen hand.

Dag 8 - Hemresa.
Tidig morgon reser vi till flygplatsen och påbörjar hemresan till nordliga breddgrader. Du ankommer Skandinavien senare samma dag. Hemresan sker med Finnair och via Helsingfors. Vi hoppas att du har haft en minnesvärd resa och hälsar dig välkommen tillbaka för fler spännande upplevelser.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Reguljärflyg till Delhi, t/r
• TEMA-reseledare
• Samtliga övernattningar
• En tågresa Ranthambore-Delhi
• 7 frukostar
• 1 lunch
• 6 middagar
• Inträden enligt program
• Wifi på bussen (där det lokala nätet är starkt) 

RESFAKTA

Dag 1.

Avresa från Skandinavien till Delhi, Indien. Flygmåltider ingår.

Dag 2.
Ankomst Delhi. Bussresa Delhi - Jaipur, ca 271 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Jaipur.

Dag 3.
Jaipur – Amber t/r, buss ca 24 km. Besök i Amberfortet och Jaipur City Palace. Frukost och middag ingår.

Dag 4.
Buss Jaipur - Ranthambore, ca 165 km. Frukost och middag ingår. Vandring i byn och skolbesök. Två nätter på hotell i Ranthambore.

Dag 5.
Morgon- och eftermiddagssafari i Ranthambore nationalpark med chans att se tiger. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6.
Hotellet - Ranthambore station, 8 km. Tåg Ranthambore – Bharatpur ca 200 km. Buss Bharatpur – Agra – Delhi, ca 294 km. Besök i Taj Mahal och Agras röda fort. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Delhi.

Dag 7.
Sightseeing i Delhi med buss, cykelrickshaw och till fots. Frukost och avskedsmiddag ingår.

Dag 8.
Avresa från Delhi och hemkomst till Skandinavien samma dag. Frukost och flygmåltider ingår.

Indien

Folkmängd 1, 33 miljarder

Landets yta 3 287 590 km²

Valuta Rupie

Språk Hindi och engelska är Indiens två officiella språk.

Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristna 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, övriga 3,5 %

Dagsprogram
Holifesten 18-25 mars

Dag 1 - Avresa. 

Avresa från Skandinavien mot Sydostasien för att uppleva Indien. Vi flyger till Delhi med Finnair via Helsingfors.

Dag 2 – Agra. Baby Taj. 
Vi anländer till Delhi på morgonen och åker till ett hotell där vi får möjlighet att fräscha till oss och äta en lätt måltid. Med bekväm buss reser vi sedan mot Agra. Under eftermiddagen och checkar in på hotell för en natt och reser därefter till Baby Taj, ett gravmonument som anses vara förebilden till Taj Mahal, även detta vackert smyckat med halvädelstenar.  

Dag 3 – Agra. Taj Mahal. Röda fortet. 
Tidig morgon väntar ett besök vid det storslagna mästerverket i marmor; Taj Mahal. När detta universella kärleksbevis byggdes sparades varken möda eller pengar. Själva sarkofagen är utförd i agat, lapis lazuli och jaspis. En 2,5 centimeter hög blomma kan innehålla hela 60 olika inläggningar i sten. Konsten att skapa dekorativa mönster med hjälp av olikfärgade stensorter har sina rötter i antiken. Stor möda läggs på att leta fram olika stenars naturliga färgskiftningar och ådringar. 

I det omtalade Jasmintornet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fängslad i åtta år. Härifrån överblickade han sin älskade hustrus imponerande gravmonument, Taj Mahal, ett av världens underverk. Agrafortet är uppfört som en halvmåne och omsluts av en mur. Anläggningen byggdes för de militära styrkorna, men kom senare att förses med bostadskomplex, audienssalar och en stor trädgård.

Under eftermiddagen fortsätter vi mot Jaipur för två nätter.

Jaipur grundades på 1700-talet av kungen och astronomen Sawai Jai Singh. Än idag har den gamla stadsdelen en atmosfär av svunna dagar med sina palats, avenyer, färggranna basarer och vackra parker.

Dag 4 - Jaipur. Holifesten.
När vintern är slut och våren kommer firas den glada och smått kaotiska färgfestivalen Holi i hela Indien. Man tänder eldar och kastar färgpulver eller färgat vatten på varandra. Det är en fest då man kopplar av och har roligt. Bakgrunden till Holi är legenden om Hirankashyap – en mäktig ond makt som stred med gudarna och vann. Festligheterna börjar med att man tänder eldar på offentliga platser. I princip festar man inte i hemmet. Räkna med att bli nerstänkt med färg. Särskilt barnen älskar att kasta färg på de vuxna. Man släpper även vattenfyllda ballonger från balkongerna, och det dröjer inte länge förrän allt och alla är täckt med vatten och färgpulver. Gator och människor lyser i rött, silver, grönt, gult och blått. Efter festligheterna äter man en festmåltid bestående av sötsaker och läckra grönsaksrätter.  

För att kunna delta i festligheterna utan att riskera att få våra egna kläder färgade får vi ett litet paket med vita pyamasliknande kläder, tofflor turban och organisk färg.

Vi får underhållning i form av traditionell folkdans från Rajasthan och musik från Bollywood. Efter festligheterna reser vi till hotellet för ombyte och vila. Under eftermiddagen besöker vi det ståtliga stadspalatset (City Palace), byggt av maharadja Man Singh. Arvtagarna till den sista maharadjan bor i en del av palatset.

Dag 5 - Ranthambore.
Vi börjar med ett besök vid Amberfortet och gör en jeepfärd upp till borggården. Detta fort och palats byggdes av maharadjan Man Singh 1592. Vi ser bland annat välbevarade målningar, vackra marmorpelare och utsiktsplatser. 

Vindarnas palats (Hawa Mahal) är mer en fasad än ett palats. Vi stannar till och beundrar denna berömda byggnad. Här kunde palatsets kvinnor se ut över stadens liv utan att själva bli sedda.

Under eftermiddagen går resan vidare till den nationalparken Ranthambhore. Parken täcker en yta på ungefär 1 300 km². Sedan 1973 är Ranthambhore en del av Project Tiger och erhåller statliga pengar för att bevara sitt tigerbestånd. Frukost och middag ingår. Under eftermiddagen gör vi ett besök i en lokal skola och kan bevittna den entusiasm varmed indiska skolbarn i landsbygden undervisas. Vi bor två nätter i Ranthambore.

Dag 6 - Ranthambore nationalpark. 
I gryningen ger vi oss ut i parken på safari och färdas rakt in i Rudyard Kiplings värld. Vi får säkert se färggranna påfåglar, lekfulla lagurapor och olika sorters hjortar som fridfullt betar mellan träden. Andra djur som trivs i parken är vildsvin, mungo och de skygga läppbjörnarna. Får vi se den väl kamouflerade tigern? Chansen att få uppleva detta majestätiska rovdjur i sin naturliga miljö är god i Ranthambores nationalpark, men det finns inga garantier. På eftermiddagen gör vi ett nytt besök inne i nationalparken. 

Dag 7 – Tågresa. Delhi. 
En tågresa tar oss tillbaka till Delhi, där vi gör en kortare rundtur med buss. Trafiken i Delhi är oberäknelig vilket gör det svårt att beskriva exakt vad vi hinner att se.  

Dag 8 - Hemresa. 
Tidig morgon reser vi till flygplatsen och påbörjar hemresan till nordliga breddgrader. Du ankommer Skandinavien senare samma dag. Hemresan sker med Finnair och via Helsingfors. Vi hoppas att du har haft en minnesvärd resa och hälsar dig välkommen tillbaka för fler spännande upplevelser. 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Reguljärflyg till Delhi, t/r
• TEMA-reseledare
• Samtliga övernattningar
• En tågresa Ranthambore-Delhi
• 7 frukostar
• 1 lunch
• 6 middagar
• Inträden enligt program
• Wifi på bussen (där det lokala nätet är starkt) 

RESFAKTA

Dag 1.

Avresa från Skandinavien till Delhi, Indien. Flygmåltider ingår.

Dag 2.
Ankomst Delhi. Buss Delhi - Agra, ca 210 km. Frukost och middag ingår. Besök på Baby Taj. En övernattning på hotell i Agra.

Dag 3.
Buss Agra – Jaipur, buss ca 235 km. Besök i Taj Mahal, Röda fortet. Frukost och middag ingår. Två övernattningar i Jaipur.

Dag 4.
Jaipur – Amber t/r ca 25 km t/r. Holifesten. Besök i Jaipurs City Palace. Frukost och middag ingår.

Dag 5.
Buss Jaipur – Amber - Ranthambore, ca 198 km. Besök I Amberfortet. Frukost och middag ingår. Två nätter på hotell i Ranthambore.

Dag 6.
Morgon- och eftermiddagssafari i Ranthambore nationalpark med chans att se tiger. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7.
Hotellet - Ranthambore station, 8 km. Tåg Ranthambore – Delhi (kl 07.00 – 12.30) ca 200 km. Frukost och avskedsmiddag ingår. Sightseeing i Delhi. En övernattning på hotell i Delhi.

Dag 8.
Avresa från Delhi och hemkomst till Skandinavien samma dag. Frukost och flygmåltider ingår.

Indien

Folkmängd 1, 33 miljarder

Landets yta 3 287 590 km²

Valuta Rupie

Språk Hindi och engelska är Indiens två officiella språk.

Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristna 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, övriga 3,5 %

Dagsprogram
Hösten 2019/Våren 2020

Dag 1 - Avresa.

Avresa från Skandinavien mot Sydostasien för att uppleva Indien. Vi flyger till Delhi med Finnair via Helsingfors.

Dag 2 – Rajasthan.
Vi anländer till Delhi på morgonen och åker till ett hotell där vi får möjlighet att fräscha till oss och äta en lätt måltid. Med bekväm buss reser vi sedan mot Rajasthan. Under tidig kväll når vi fram till Jaipur där vi stannar två nätter.

Dag 3 - Jaipur.
Jaipur grundades på 1700-talet av kungen och astronomen Sawai Jai Singh. Än idag har den gamla stadsdelen en atmosfär av svunna dagar med sina palats, avenyer, färggranna basarer och vackra parker. Vi besöker det ståtliga stadspalatset (City Palace), byggt av maharadja Man Singh. Den kungliga familjen bor fortfarande här. Vindarnas palats (Hawa Mahal) är mer en fasad än ett palats. Vi stannar till och beundrar denna berömda byggnad. Här kunde palatsets kvinnor se ut över stadens liv utan att själva bli sedda.

Vid besöket till Amberfortet gör vi en jeepfärd till borggården. Detta fort och palats byggdes av maharajan Man Singh 1592. Vi ser bland annat välbevarade målningar, fantastiska marmorpelare och utsiktsplatser.

Dag 4 - Ranthambore.
Under förmiddagen går resan vidare till den nationalparken Ranthambhore. Parken täcker en yta på ungefär 1 300 km². Sedan 1973 är Ranthambhore en del av Project Tiger och erhåller statliga pengar för att bevara sitt tigerbestånd. Frukost och middag ingår. Under eftermiddagen gör vi ett besök i en lokal skola och kan bevittna den entusiasm varmed indiska skolbarn i landsbygden undervisas. Vi bor två nätter i Ranthambore.

Dag 5 - Ranthambore nationalpark.
I gryningen ger vi oss ut i parken på safari och färdas rakt in i Rudyard Kiplings värld. Vi får säkert se färggranna påfåglar, lekfulla lagurapor och olika sorters hjortar som fridfullt betar mellan träden. Andra djur som trivs i parken är vildsvin, mungo och de skygga läppbjörnarna. Får vi se den väl kamouflerade tigern? Chansen att få uppleva detta majestätiska rovdjur i sin naturliga miljö är god i Ranthambores nationalpark, men det finns inga garantier. På eftermiddagen gör vi ett nytt besök inne i nationalparken.

Dag 6 - Taj Mahal. Agra.
Med buss och tåg reser vi till Bharatpur och så vidare till Agra. Här väntar det storslagna mästerverket i marmor; Taj Mahal. När detta universella kärleksbevis byggdes sparades varken möda eller pengar. Själva sarkofagen är utförd i agat, lapis lazuli och jaspis. En 2,5 centimeter hög blomma kan innehålla hela 60 olika inläggningar i sten. Konsten att skapa dekorativa mönster med hjälp av olikfärgade stensorter, så kallad pietre dure, har sina rötter i antiken. Stor möda läggs på att leta fram olika stenars naturliga färgskiftningar och ådringar.

I det omtalade Jasmintornet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fängslad i åtta år. Härifrån överblickade han sin älskade hustrus imponerande gravmonument, Taj Mahal, ett av världens underverk. Agrafortet är uppfört som en halvmåne och omsluts av en mur. Anläggningen byggdes för de militära styrkorna, men kom senare att förses med bostadskomplex, audienssalar och en stor trädgård. 

Dag 7 - Delhi.
Under morgonen fortsätter vi på den bekväma motorvägen till Delhi.Under dagen ser vi delar av Delhis olika sidor. Vi ser bland annat India Gate och får uppleva det spännande basarkvarteret när vi provar en cykelrickshaw i området. Vi ser också delar av det nya Delhi byggt och invigt av britterna 1931. 

Dag 8 - Hemresa.
Tidig morgon reser vi till flygplatsen och påbörjar hemresan till nordliga breddgrader. Du ankommer Skandinavien senare samma dag. Hemresan sker med Finnair och via Helsingfors. Vi hoppas att du har haft en minnesvärd resa och hälsar dig välkommen tillbaka. 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Reguljärflyg till Delhi, t/r
• TEMA-reseledare
• Samtliga övernattningar
• En tågresa Ranthambore-Delhi
• 7 frukostar
• 1 lunch
• 6 middagar
• Inträden enligt program
• Wifi på bussen (där det lokala nätet är starkt) 

RESFAKTA

Dag 1.

Avresa från Skandinavien till Delhi, Indien. Flygmåltider ingår.

Dag 2.
Ankomst Delhi. Bussresa Delhi - Jaipur, ca 271 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Jaipur.

Dag 3.
Jaipur – Amber t/r, buss ca 24 km. Besök i Amberfortet och Jaipur City Palace. Frukost och middag ingår.

Dag 4.
Buss Jaipur - Ranthambore, ca 165 km. Frukost och middag ingår. Vandring i byn och skolbesök. Två nätter på hotell i Ranthambore.

Dag 5.
Morgon- och eftermiddagssafari i Ranthambore nationalpark med chans att se tiger. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6.
Buss till Ranthambore station, 8 km. Tåg Ranthambore – Bharatpur ca 200 km. Buss Bharatpur – Agra ca 60 km. Besök i Taj Mahal och Agras röda fort. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Agra.

Delhi, ca 294 km. Besök i Taj Mahal och Agras röda fort. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Delhi.

Dag 7.
Buss Agra - Delhi ca 210 km. Sightseeing i Delhi med besök vid India Gate och basarkvarteren med cykelfärd. Frukost och avskedsmiddag ingår. En övernattning på hotell i Delhi.

Dag 8.
Avresa från Delhi och hemkomst till Skandinavien samma dag. Frukost och flygmåltider ingår.

Indien

Folkmängd 1, 33 miljarder

Landets yta 3 287 590 km²

Valuta Rupie

Språk Hindi och engelska är Indiens två officiella språk.

Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristna 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, övriga 3,5 %

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Delhi t/r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om inget annat anges.


Valuta

Indiska Rupies (INR).

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Växla gärna till dig indisk valuta vid ankomsten till flygplatsen i Delhi. Det är praktiskt att ha små valörer för alla former av dricks.


Dricks

Gemensam dricks inkluderas inte på denna resa och istället rekommenderar vi ett belopp om 2000 INR (ca 250 kronor) för dricks till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokalguider och bagagebärare. TEMAs reseledare samlar ihop drickspott vid start av resan och portionerar därefter ut till berörda personer.

Visum
Visum behövs för resa till Indien och resenärer gör själva sin ansökan. Se mer information på information om visum för resa till Indien.


Klimat

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimatet i Indien styrs av monsunen i Bengaliska viken. Monsunen skapar en regnperiod från mitten av juni till mitten av september. Under dessa månader är medeltemperaturen mycket hög (ofta över 30°) med dagliga regnskurar. De lämpligaste månaderna för ett besök i dessa länder är från oktober till april.


Klädsel och utrustning
Under dagarna rör du dig i lätta (och lättvättade) och bekväma bomullskläder. Från december till mitten av februari är morgnar och kvällar oftast kyliga. Det kan även vara kyligt dagtid vid dåligt väder. Du måste gardera dig med ett ylleplagg och en lätt rock eller kappa för detta liksom långbyxor eller långkjol samt plagg som kan användas enligt lagermetoden att plocka av efterhand som dagstemperaturen stiger.

Kläderna bör vara oömma eftersom vi ständigt är på utflykt. Den allra viktigaste utflyktsdetaljen är dock ett par bekväma och rejäla skor, väl ingångna och med låg klack och gummisula, för våra promenader i naturen, byarna och städerna.

Tänk på att på vissa heliga platser och vid tempelbesök måste man vara "anständigt" klädd, vilket betyder att kvinnor inte kan gå med bara axlar och både män och kvinnor måste ha täckta ben. Vid dagar med tempelbesök är det bra att ha ett par bekväma skor som är lätta att ta av och på, då du måste ta av skorna. Badkläder bör också tas med då de flesta hotellen har swimmingpool.

Packa ner en solhatt och solglasögon. Även solkräm och läppcerat med hög solskyddsfaktor är bra att ha med sig. En ficklampa är också bra att ta med.

Övrigt

Många tror man automatiskt blir magsjuk när man reser i Indien. Så är inte fallet! Viktigt är att  tvättar händerna innan du äter. Ett tips är att införskaffa alcogel från apoteket inför resan. Observera dock regler för vätska i handbagage och just handsprit som innehåller hög alkoholhalt. Alternativt tar du med dig antiseptiska våtservetter. 

I och med värmen ska man se till att dricka mycket vatten, se då till att det är buteljerat vatten och att förseglingen är obruten. Borsta inte tänderna i kranvatten och håll munnen stängd när du duschar.

Mycket mat äts för hand, då man exempelvis doppar bröd i såser. Om maten inte är tillagad eller inte går att skala – låt bli att äta det. Skala alltså frukt och avstå från sallader. En potatisskalare för att skala frukt kan vara bra att ha med.

Tänk också på att inte klappa eller röra lösspringande hundar då många har sjukdomar. Ta gärna med myggmedel för att skydda dig mot insekter.

Indien är ett relativt billigt land att vistas i även som turist. I hotellens kafeterior kan du få lunch och mer omfattande indiskt kryddade måltider för en låg kostnad. Vin är dyrt och de vanligaste måltidsdryckerna är öl, lemonad eller mineralvatten. Smycken, broderier, samt konsthantverk är exempel på varor och souvenirer som du kan köpa i Indien. Tänk på detta när du beräknar din reskassa.

Vi vill påminna om att svenska importbestämmelser förbjuder införsel av produkter från utrotningshotade djurarter, som elfenben, skinn från krokodil, fläckiga kattdjur, många ormarter, koraller med mera.

Bussarna i Indien är av god kvalitet, men på grund av dåliga vägar kan bussfärderna bitvis upplevas som obekväma. När vi reser med tåg försöker vi givetvis få hela gruppen placerad sittande tillsammans, men det kan i undantagsfall ske att vi sitter lite utspritt i tåget. 

Indien är ett mycket stort land och har gigantiska avstånd och framförallt mycket trafik. Då detta är vår kortaste resa i Indien är programmet av naturliga grunder komprimerat och sker i ganska högt tempo. Du får helt enkelt mycket för pengarna.

Hotellen i Indien
På grund av hög bokningsingång är en del av ankomsterna till ombokade till andra hotell än de som är presenterade;

För avresorna 27 januari, 24 februari och 14 april bor vi på; 
Four Point by Sheraton i Jaipur.


Indiska festivaler
Avresan den 18 mars 2019 får också ett omvänt dagsprogram då vi har inkluderat färgfestivalen Holi i programmet. 


Med reservation för ändringar. 

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-01-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2019-01-27
16:45
2019-01-27
19:20
Finnair, 956
Helsinki
Delhi
2019-01-27
20:20
2019-01-28
06:35
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2019-02-03
10:35
2019-02-03
14:45
Finnair, 122
Helsinki
Copenhagen
2019-02-03
17:45
2019-02-03
18:25
Finnair, 959
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 13 795 SEK Förfrågan
2019-01-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2019-01-27
16:55
2019-01-27
18:55
Finnair, 816
Helsinki
Delhi
2019-01-27
20:20
2019-01-28
06:35
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2019-02-03
10:35
2019-02-03
14:45
Finnair, 122
Helsinki
Stockholm
2019-02-03
16:20
2019-02-03
16:20
Finnair, 815
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 13 795 SEK 2 platser kvar Boka
2019-02-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2019-02-24
16:55
2019-02-24
18:55
Finnair, 816
Helsinki
Delhi
2019-02-24
20:20
2019-02-25
06:35
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2019-03-03
10:35
2019-03-03
14:45
Finnair, 122
Helsinki
Stockholm
2019-03-03
16:20
2019-03-03
16:20
Finnair, 815
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 14 395 SEK Förfrågan
2019-02-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2019-02-24
16:45
2019-02-24
19:20
Finnair, 956
Helsinki
Delhi
2019-02-24
20:20
2019-02-25
06:35
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2019-03-03
10:35
2019-03-03
14:45
Finnair, 122
Helsinki
Copenhagen
2019-03-03
17:45
2019-03-03
18:25
Finnair, 959
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 14 395 SEK 4 platser kvar Boka
2019-03-18 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2019-03-18
16:40
2019-03-18
18:40
Finnair, 814
Helsinki
Delhi
2019-03-18
20:20
2019-03-19
06:35
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2019-03-25
10:35
2019-03-25
14:45
Finnair, 122
Helsinki
Stockholm
2019-03-25
16:05
2019-03-25
16:05
Finnair, 813
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 15 645 SEK 6 platser kvar Boka
2019-03-18 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2019-03-18
16:45
2019-03-18
19:20
Finnair, 956
Helsinki
Delhi
2019-03-18
20:20
2019-03-19
06:35
Finnair, 121
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Helsinki
2019-03-25
10:35
2019-03-25
14:45
Finnair, 122
Helsinki
Helsinki
2019-03-25
15:30
2019-03-25
16:05
Finnair, 955
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 15 645 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-03-31 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-03-31
17:40
2019-04-01
00:45
Qatar Airways, 160
Doha
Delhi
2019-04-01
02:30
2019-04-01
08:40
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Doha
2019-04-07
03:25
2019-04-07
04:55
Qatar Airways, 579
Doha
Copenhagen
2019-04-07
08:00
2019-04-07
13:30
Qatar Airways, 159
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 15 135 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-03-31 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2019-03-31
17:40
2019-04-01
00:40
Qatar Airways, 168
Doha
Delhi
2019-04-01
02:30
2019-04-01
08:40
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Doha
2019-04-07
03:25
2019-04-07
04:55
Qatar Airways, 579
Doha
Stockholm
2019-04-07
07:45
2019-04-07
13:00
Qatar Airways, 167
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 15 135 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-04-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-04-14
17:40
2019-04-15
00:45
Qatar Airways, 160
Doha
Delhi
2019-04-15
02:30
2019-04-15
08:40
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Doha
2019-04-21
03:25
2019-04-21
04:55
Qatar Airways, 579
Doha
Copenhagen
2019-04-21
08:00
2019-04-21
13:30
Qatar Airways, 159
8 dagar Indiens gyllene triangel Köpenhamn 16 785 SEK 5 platser kvar Boka
2019-04-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2019-04-14
17:40
2019-04-15
00:40
Qatar Airways, 168
Doha
Delhi
2019-04-15
02:30
2019-04-15
08:40
Qatar Airways, 570
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Delhi
Doha
2019-04-21
03:25
2019-04-21
04:55
Qatar Airways, 579
Doha
Stockholm
2019-04-21
07:45
2019-04-21
13:00
Qatar Airways, 167
8 dagar Indiens gyllene triangel Stockholm 16 785 SEK 2 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose