Kuba – en nation i förändring(en isolerad skönhet)

Rundresa på Kuba med själfulla Havanna, kolonialstaden Trinidad och Che Guevaras Santa Clara på programmet. Andra höjdpunkter är grönskan i Viñalesdalen, cruising i amerikanare från 50-talet och staden Cienfuegos. Du får dessutom njuta avkoppling på kritvita stränder. Resan genom detta varmhjärtade örike bjuder på kultur, färgexplosioner, historia, rytmer, kubanska cowboys, socker- och tobaksodlingar och en cigarrfabrik.

RESFAKTA

Länder: Kuba

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 16 dagar

Gruppstorlek: 18-25 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Havanna till fots, i buss och i amerikanare från 50-talet
 • Viñalesdalen och den berömda muralmålningen
 • Båttur i La Cueva del Indio
 • Världsarvsstaden Trinidad
 • Che Guevara-museet i Santa Clara

Dagsprogram
Vintern 18/19

Dag 1 - Ankomst till Havanna
Avresa från Skandinavien. Ankomst till José Marti flygplatsen i La Ciudad de Habana, Kubas huvudstad. Det är en av världens rikaste kulturstäder och staden håller fortfarande fast vid dess gamla rötter och traditioner, vilket märks tydligt på dess mångfald av palats, katedraler och borgar.På flygplatsen möts du av din reseledare och chaufför. Busstransfer till hotellet tar ungefär 45 minuter. Resan börjar med tre övernattningar på hotell i Havanna.

Dag 2 - Stadsrundtur i Havanna
Hotel Habana Libre är ett av Kubas största hotell och ett av Havannas mest kända landmärken. Hotellet ligger bekvämt, bara några meter från Malecon, den 8 kilometer långa stranden. Med svårslagen utsikt över Havanna och ett trevligt poolområde i markplan blir din vistelse här en oförglömlig upplevelse. Missa inte restaurangen på 25:e våningen! Vi börjar vistelsen med en stadsrundtur längs Malecón, Havannas berömda boulevard som följer strandkanten från den livliga stadsdelen Vedado till det Gamla Havanna. I det färgstarka Havanna ser du Plaza de la Revolución eller Revolutionsplatsen, där Fidel Castro höll sina långa tal.  Under en stadsvandring i de centrala och historiska kvarteren besöker vi de fyra berömda torgen; Plaza Vieja, Plaza de Armas, Plaza San Francisco och Plaza de la Cathedral. Vi beundrar katedralen San Cristobal med sin vackra barockfasad och de många vackra husen kring torget Plaza de Armas. Vieja Habana eller det Gamla Havanna som har över 900 landmärken, håller långsamt på att återfå sin arkitektoniska skönhet. Entusiastiska restaureringsarbeten genomförs och idag återfinns Havanna på Unescos världsarvslista.Efter middagen kanske du fortsätter ut i natten och provar en av stadens salsaklubbar?

Dag 3 - Viñalesdalen
Idag reser du västerut från Havanna. Bussen tar oss till Viñalesdalen som av Unesco förklarats som världsnaturarv. Västra Cuba med Vinalesdalen anses vara den vackraste samt mest natursköna delen av Cuba. Dramatiska bergstoppar varvas med frodig grönska och här odlas det som många anser vara världens bästa tobak. I Las Barrigonas besöks en tobaksbonde och vi ser hans grödor och marker. Förutom tobak finns många endemiska växter och djur i dalen. Har du tur kanske du ser en bikolibri eller en kubafink.Från en liten höjd njuter vi den vackra utsikten över Viñales dalgång. Vid Mogote dos Hermanas äter vi lunch och ser en berömd muralmålning. Målningen är gjord i modern tid av konstnären Leovigildo González på uppdrag av Fidel Castro och föreställer evolutionens historia, den är enorm och täcker nästan en hel bergssida. Vi besöker även en spektakulär grotta; Cueva del Indio. Den är inte så stor men när du efter en stund vandrat bland stalaktiter och stalagmiter kommer du fram till en underjordisk flod. Här går du ombord på en liten båt som tar dig vidare till ett litet vattenfall där du stiger av. Färden är både intressant och vacker. Vi återvänder till Havanna. 

Dag 4 - Från storstad till avkoppling
Under förmiddagen lämnar vi Havanna och reser till Varadero vid Atlantens kust. Efter ett par dagars vistelse i storstaden får vi tid att koppla av lite vid kritvita stränder och i ett turkosblått vatten. 

Dag 5 - Ledig dag i Varadero
Så får du tid för sol, bad och avkoppling. Kanske vill du unna dig en sovmorgon! Varför inte ta en promenad längs stranden? Upplev när-området från en dubbeldäckare. Din reseledare kan ge dig mer tips och råd. 

Dag 6 - Cienfuegos och cigarrer
Efter frukost har det blivit dags att se mer av Kuba. Första anhalten blir Cienfuegos eller Söderns pärla som den också kallas. Du får här en vacker panoramatur i stadens havsbukt. Denna eleganta stad med Kubanska mått mätt är byggd i 1800-tals nyklassicism efter att tidigare ha varit en indianbosättning. Vi ser bland annat katedralen och triumfbågen. Cienfuegos är också en av landets viktigaste hamnstäder när det gäller export av bland annat socker. Vidare är staden upptagen på Unescos världsarvslista. Vi vandrar från huvudstråket Paseo del Prado till det vackra torget Parque Marti. Här finns ett flertal byggnader i kolonialstil. Kuba är världsberömt för sina cigarrer. Under ett besök i en cigarrfabrik får vi lära oss hur den populära cigarren rullas för hand. Kubacigarrer är en utmärkt present att ta med hem. 

Femton kilometer söder om Cienfuegos ligger en prunkande botanisk trädgård som vi besöker. Här finns en av världens största samlingar av palmträd. Efter rundvandringen i grönskan reser vi vidare till nästa höjdpunkt, staden Trinidad. Vi bor tre nätter i Casa Particular (privathus) i Trinidad. På Kuba får man numera lova att hyra ut rum till turister. Varje familj har 1-2 dubbelrum de hyr ut. Du har egen dusch och toalett. Du äter frukost och middag hemma hos familjerna. Standarden är vanligtvis enkel men ren och maten är vällagad. Dessa familjer talar oftast några ord engelska, men uppskattar givetvis om du prövar dig fram på lite spanska. Vi rekommenderar ett besök på någon av stadens barer kvällstid för att lyssna på skön musik och kanske koppla av med en Mojito. 

Dag 7 - Trinidad och bad i Karibiska havet
Trinidad, Kubas koloniala pärla, är klassad som världsarv av Unesco. Stadens kullerstensgator, sockerbaronernas pastellfärgade palats och fönsterbalustrader tar dig tillbaka till en förgången tidsepok. Från att ha varit en indiansk boplats utnämndes Trinidad till stad år 1514. Staden har en anmärkningsvärd historia, här är de flesta byggnader från 1700- och 1800-talet.  Vid det centrala torget, planterat med kungspalmer, bougainvillea och rosor ligger de forna sockerbaronernas pastellfärgade, vackra hus. Flera av dessa är numera museum. Här ligger även stadens katedral; Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad. I Trinidad måste du dricka en Canchánchara på baren med samma namn. En söt romdrink som Mambísoldaterna sägs ha svept innan de gick i strid mot de spanska erövrarna. Efter lunch är vi lediga och kan uppleva mer av Trinidad eller ta ett dopp i det klara turkosa vattnet innan middag. Ta med dig handduk och badkläder så kör vår buss till det karibiska havet för några timmars skön avkoppling i sanden!

Dag 8 - Upplev mer av Trinidad
Reseledaren kan ge dig mer tips på aktiviteter för din lediga dag, men några förslag kan vara att vandra bland kaffebuskar, tropiska fåglar och vattenfall vid Escambray med en kubansk guide. (Du åker lastbil till bergen norr om staden, stoppar vid en utsiktsplats 700 meter över havet, besöker ett kaffeplantage för att höra om kaffets historia på Kuba. Du får besöka en plats där bönderna säljer tropiska frukter. Du gör en vandring på ca 3 kilometer och får möjlighet att bada i ett vattenfall för att sedan lite senare äta en god lunch på kyckling). 

Alternativt kan du rida häst i Ingenio dalen bland bönder och byar. Eller varför inte passa på att ta en danslektion vid Casa de la Música? Eventuella utflykter betalas separat  (ingår inte). 

Dag 9 - Santa Clara och Che Guevara 
I utkanten av Trinidad stannar vi vid det tidigare sockerbruket haciendan Manaca Iznaga. Dess 45 meter höga torn är väl underhållet och ger en vid utsikt över dalen. Därefter fortsätter bussresan till staden Santa Clara. Här finner vi många monument från revolutionen då Fidel Castro tog makten från den dåvarande president Fulgencio Batista. Argentinaren och revolutionären Che Guevara ledde slaget och sedan 1997 ligger han begravd i staden. Che Guevara dog 1967 i Bolivia, men 1997 grävdes hans kvarlevor upp och skickades tillbaka till Kuba och Santa Clara. Här besöker vi Che Guevaras mausoleum och monument samt hör om den seger han gav åt rebellerna under den kubanska revolutionen. Vi ser även tåget som spårade ur och gjorde så att revolutionen lyckades.

Resan går sedan från fastlandet till Cayo Santa María via ett femtiotal broar och många små öar.  

Dag 10 - 11 - Avkoppling med sol- och baddagar
Här i Cayo Santa María är stränderna långa och kritvita, havets vatten är varmt och djupt turkosblått, poolerna svalkande och all inclusive ingår dessa dagar, du kan njuta och koppla av. Unna dig avkoppling, massage och loja dagar. På egen hand kan du boka djuphavsfiske eller andra turer till både havs och land. 

Dag 12 - Sockerindustrin 
Under resan tillbaka till Havanna gör vi ett stopp I Remedios, även kallad San Juan de los Remedios. Staden ligger bara 5 km från Kubas norra kuststräcka. Den grundades av Isabella II från Spanien, när landet fortfarande var en spansk koloni. Här besöker vi både ett tåg- och sockermuseum. Sockermuseet är egentligen ett nerlagt sockerbruk. Vi gör även en kortare resa med ett gammalt tåg som idag drivs av diesel och kol. Under sen eftermiddag/tidig kväll är du tillbaka i Havanna för resans tre sista nätter. 

Dag 13 - I Ernest Hemingways fotspår
I en anspråkslös förort till Havanna ligger Finca Vigía. Här bodde Ernest Hemingway mellan åren 1939 till 1960. Idag är hans hus omgjort till ett museum.  I fiskebyn Cojímar blev han inspirerad till att skriva Den gamle och havet – här gör vi ett besök vid den restaurang där Hemingway var stamgäst, La Terraza. 

Restaurangen är fylld av fotografier av Hemingway och i en hörna på restaurangens veranda med havsutsikt finns det bord och stol där han brukade sitta. Detta hörn är som ett eget litet museum. Idag får ingen sitta vid detta bord. 200 meter bort på promenaden finns en byst av Hemingway. Värmen är påtaglig. 

Vi svalkar oss med en mojito på Hotel Ambos Mundos, här bodde Hemingway i sju år. En av dagarna i Havanna gör du en spännande och kul färd i amerikanska bilar från 50-talet. Du har resten av eftermiddagen ledig för egna strövtåg och upplevelser. På kvällen kan vi rekommendera ett besök på en av de legendariska nattklubbarna i Havanna. Den mest fantastiska och spektakulära showen ser du på Tropicana, en utomhusteater där du under bar himmel upplever en ”Once in a lifetime Experience”.

Dag 14 - Kuba idag
Havanna bjuder som stora delar av Kuba på ett rikt musik- och dansutbud med många klubbar, kabaréer och salsadanser på gator och i gränder. Havanna hyser även en av världens bästa balettskolor och flera dansakademier, konstgallerier, teatrar och museum. Under förmiddagen gör vi ett spännande besök på en av stadens balettskolor. Havannas universitet är ett statligt universitet, grundat 1728 av romersk-katolska kyrkan, som det äldsta universitet på Kuba och ett av de äldsta i Amerika. I dag är universitetet uppdelat i 15 fakulteter med campus i Havanna. Om möjligt gör vi ett besök vid universitetet. 

Dag 15 - Hemresa
Rundresan närmar sig sitt slut och det är dags att bege sig till flygplatsen i Havanna. Du checkar in bagaget och flyger hem över Atlanten.

Dag 16 - Hemkomst
Rundresan är slut och du är hemma igen. Temaresor tackar för förtroendet den här gången och önskar på återseende! 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Havanna t/r
• Samtliga övernattningar
• TEMA-reseledare
• Inträden enligt program
• 14 frukostar
• 11 luncher
• 11 middagar
• All gemensam dricks ingår (ej från 4/10 2018)

RESFAKTA

Dag 1
Avresa. Flygmåltider ingår. Ankomst till Kuba och Havanna. Busstransfer till hotellet. Tre övernattningar på hotell i Havanna.

Dag 2
Promenad och stadsrundtur i Havanna. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3
Bussutflykt till Viñalesdalen, ca 410 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Buss från Havanna till Varadero, ca 153 km. Frukost i Havanna. All Inclusive ingår på hotellet i Varadero med start från middag. Två nätter i Varadero.

Dag 5
Ledig dag. All Inclusive ingår.

Dag 6
Buss från Varadero till Trinidad via Cienfuegos, ca 262 km. Frukost, lunch och middag ingår. Tre övernattningar i Casa Particular i Trinidad.

Dag 7
Halvdagstur i Trinidad. Ledig eftermiddag. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 8
Ledig dag i Trinidad. Frukost och middag ingår.

Dag 9
Buss från Trinidad till Santa Clara och Cayo Santa María, ca 204 km. Frukost, lunch och middag ingår. Tre övernattningar på Hotel i Cayo Santa María.

Dag 10 - 11
Avkoppling med sol- och baddagar. All Inclusive.

Dag 12
Buss från Cayo Santa María till Remedios City och Havanna, ca 420 km. Frukost och lunch ingår. Tre övernattningar på Hotel i Havanna.

Dag 13
Halvdagsutflykt i Havanna. Frukost, lunch och middag ingår. Ledig eftermiddag. Frivillig kvällsutflykt till nattklubb.

Dag 14
Halvdagsutflykt i Havanna. Frukost, lunch och middag ingår. Ledig eftermiddag.

Dag 15
Lediga timmar fram till bussavgång för hemresa. Frukost ingår i Havanna, flygmåltider ombord.

Dag 16
Hemkomst till Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Kuba

Folkmängd
11 300 000 Landets yta
110 860 km² Valuta
Kubansk peso Religion
Huvudsakligen katolicism, minoriteter av protestantiskt kristna och utövare av afro-kubanska religioner Språk
Spanska

Dagsprogram
Vinter 19/20

Dag 1 - Ankomst till Havanna
Avresa från Skandinavien. Ankomst till José Marti flygplatsen i La Ciudad de Habana, Kubas huvudstad. Det är en av världens rikaste kulturstäder och staden håller fortfarande fast vid dess gamla rötter och traditioner, vilket märks tydligt på dess mångfald av palats, katedraler och borgar.På flygplatsen möts du av din reseledare och chaufför. Busstransfer till hotellet tar ungefär 45 minuter. Resan börjar med tre övernattningar på hotell i Havanna.

Dag 2 - Stadsrundtur i Havanna
Hotel Habana Libre är ett av Kubas största hotell och ett av Havannas mest kända landmärken. Hotellet ligger bekvämt, bara några meter från Malecon, den 8 kilometer långa stranden. Med svårslagen utsikt över Havanna och ett trevligt poolområde i markplan blir din vistelse här en oförglömlig upplevelse. Missa inte restaurangen på 25:e våningen! Vi börjar vistelsen med en stadsrundtur längs Malecón, Havannas berömda boulevard som följer strandkanten från den livliga stadsdelen Vedado till det Gamla Havanna. I det färgstarka Havanna ser du Plaza de la Revolución eller Revolutionsplatsen, där Fidel Castro höll sina långa tal.  Under en stadsvandring i de centrala och historiska kvarteren besöker vi de fyra berömda torgen; Plaza Vieja, Plaza de Armas, Plaza San Francisco och Plaza de la Cathedral. Vi beundrar katedralen San Cristobal med sin vackra barockfasad och de många vackra husen kring torget Plaza de Armas. Vieja Habana eller det Gamla Havanna som har över 900 landmärken, håller långsamt på att återfå sin arkitektoniska skönhet. Entusiastiska restaureringsarbeten genomförs och idag återfinns Havanna på Unescos världsarvslista.Efter middagen kanske du fortsätter ut i natten och provar en av stadens salsaklubbar?

Dag 3 - Viñalesdalen
Idag reser du västerut från Havanna. Bussen tar oss till Viñalesdalen som av Unesco förklarats som världsnaturarv. Västra Cuba med Vinalesdalen anses vara den vackraste samt mest natursköna delen av Cuba. Dramatiska bergstoppar varvas med frodig grönska och här odlas det som många anser vara världens bästa tobak. I Las Barrigonas besöks en tobaksbonde och vi ser hans grödor och marker. Förutom tobak finns många endemiska växter och djur i dalen. Har du tur kanske du ser en bikolibri eller en kubafink.Från en liten höjd njuter vi den vackra utsikten över Viñales dalgång. Vid Mogote dos Hermanas äter vi lunch och ser en berömd muralmålning. Målningen är gjord i modern tid av konstnären Leovigildo González på uppdrag av Fidel Castro och föreställer evolutionens historia, den är enorm och täcker nästan en hel bergssida. Vi besöker även en spektakulär grotta; Cueva del Indio. Den är inte så stor men när du efter en stund vandrat bland stalaktiter och stalagmiter kommer du fram till en underjordisk flod. Här går du ombord på en liten båt som tar dig vidare till ett litet vattenfall där du stiger av. Färden är både intressant och vacker. Vi återvänder till Havanna. 

Dag 4 - Från storstad till avkoppling
Under förmiddagen lämnar vi Havanna och reser till Varadero vid Atlantens kust. Efter ett par dagars vistelse i storstaden får vi tid att koppla av lite vid kritvita stränder och i ett turkosblått vatten. 

Dag 5 - Ledig dag i Varadero
Så får du tid för sol, bad och avkoppling. Kanske vill du unna dig en sovmorgon! Varför inte ta en promenad längs stranden? Upplev när-området från en dubbeldäckare. Din reseledare kan ge dig mer tips och råd. 

Dag 6 - Cienfuegos och cigarrer
Efter frukost har det blivit dags att se mer av Kuba. Första anhalten blir Cienfuegos eller Söderns pärla som den också kallas. Du får här en vacker panoramatur i stadens havsbukt. Denna eleganta stad med Kubanska mått mätt är byggd i 1800-tals nyklassicism efter att tidigare ha varit en indianbosättning. Vi ser bland annat katedralen och triumfbågen. Cienfuegos är också en av landets viktigaste hamnstäder när det gäller export av bland annat socker. Vidare är staden upptagen på Unescos världsarvslista. Vi vandrar från huvudstråket Paseo del Prado till det vackra torget Parque Marti. Här finns ett flertal byggnader i kolonialstil. Kuba är världsberömt för sina cigarrer. Under ett besök i en cigarrfabrik får vi lära oss hur den populära cigarren rullas för hand. Kubacigarrer är en utmärkt present att ta med hem. 

Femton kilometer söder om Cienfuegos ligger en prunkande botanisk trädgård som vi besöker. Här finns en av världens största samlingar av palmträd. Efter rundvandringen i grönskan reser vi vidare till nästa höjdpunkt, staden Trinidad. Vi bor tre nätter i Casa Particular (privathus) i Trinidad. På Kuba får man numera lova att hyra ut rum till turister. Varje familj har 1-2 dubbelrum de hyr ut. Du har egen dusch och toalett. Du äter frukost och middag hemma hos familjerna. Standarden är vanligtvis enkel men ren och maten är vällagad. Dessa familjer talar oftast några ord engelska, men uppskattar givetvis om du prövar dig fram på lite spanska. Vi rekommenderar ett besök på någon av stadens barer kvällstid för att lyssna på skön musik och kanske koppla av med en Mojito. 

Dag 7 - Trinidad och bad i Karibiska havet
Trinidad, Kubas koloniala pärla, är klassad som världsarv av Unesco. Stadens kullerstensgator, sockerbaronernas pastellfärgade palats och fönsterbalustrader tar dig tillbaka till en förgången tidsepok. Från att ha varit en indiansk boplats utnämndes Trinidad till stad år 1514. Staden har en anmärkningsvärd historia, här är de flesta byggnader från 1700- och 1800-talet.  Vid det centrala torget, planterat med kungspalmer, bougainvillea och rosor ligger de forna sockerbaronernas pastellfärgade, vackra hus. Flera av dessa är numera museum. Här ligger även stadens katedral; Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad. I Trinidad måste du dricka en Canchánchara på baren med samma namn. En söt romdrink som Mambísoldaterna sägs ha svept innan de gick i strid mot de spanska erövrarna. Efter lunch är vi lediga och kan uppleva mer av Trinidad eller ta ett dopp i det klara turkosa vattnet innan middag. Ta med dig handduk och badkläder så kör vår buss till det karibiska havet för några timmars skön avkoppling i sanden!

Dag 8 - Upplev mer av Trinidad
Reseledaren kan ge dig mer tips på aktiviteter för din lediga dag, men några förslag kan vara att vandra bland kaffebuskar, tropiska fåglar och vattenfall vid Escambray med en kubansk guide. (Du åker lastbil till bergen norr om staden, stoppar vid en utsiktsplats 700 meter över havet, besöker ett kaffeplantage för att höra om kaffets historia på Kuba. Du får besöka en plats där bönderna säljer tropiska frukter. Du gör en vandring på ca 3 kilometer och får möjlighet att bada i ett vattenfall för att sedan lite senare äta en god lunch på kyckling). 

Alternativt kan du rida häst i Ingenio dalen bland bönder och byar. Eller varför inte passa på att ta en danslektion vid Casa de la Música? Eventuella utflykter betalas separat  (ingår inte). 

Dag 9 - Santa Clara och Che Guevara 
I utkanten av Trinidad stannar vi vid det tidigare sockerbruket haciendan Manaca Iznaga. Dess 45 meter höga torn är väl underhållet och ger en vid utsikt över dalen. Därefter fortsätter bussresan till staden Santa Clara. Här finner vi många monument från revolutionen då Fidel Castro tog makten från den dåvarande president Fulgencio Batista. Argentinaren och revolutionären Che Guevara ledde slaget och sedan 1997 ligger han begravd i staden. Che Guevara dog 1967 i Bolivia, men 1997 grävdes hans kvarlevor upp och skickades tillbaka till Kuba och Santa Clara. Här besöker vi Che Guevaras mausoleum och monument samt hör om den seger han gav åt rebellerna under den kubanska revolutionen. Vi ser även tåget som spårade ur och gjorde så att revolutionen lyckades.

Resan går sedan från fastlandet till Cayo Santa María via ett femtiotal broar och många små öar.  

Dag 10 - 11 - Avkoppling med sol- och baddagar
Här i Cayo Santa María är stränderna långa och kritvita, havets vatten är varmt och djupt turkosblått, poolerna svalkande och all inclusive ingår dessa dagar, du kan njuta och koppla av. Unna dig avkoppling, massage och loja dagar. På egen hand kan du boka djuphavsfiske eller andra turer till både havs och land. 

Dag 12 - Sockerindustrin 
Under resan tillbaka till Havanna gör vi ett stopp I Remedios, även kallad San Juan de los Remedios. Staden ligger bara 5 km från Kubas norra kuststräcka. Den grundades av Isabella II från Spanien, när landet fortfarande var en spansk koloni. Här besöker vi både ett tåg- och sockermuseum. Sockermuseet är egentligen ett nerlagt sockerbruk. Vi gör även en kortare resa med ett gammalt tåg som idag drivs av diesel och kol. Under sen eftermiddag/tidig kväll är du tillbaka i Havanna för resans tre sista nätter. 

Dag 13 - I Ernest Hemingways fotspår
I en anspråkslös förort till Havanna ligger Finca Vigía. Här bodde Ernest Hemingway mellan åren 1939 till 1960. Idag är hans hus omgjort till ett museum.  I fiskebyn Cojímar blev han inspirerad till att skriva Den gamle och havet – här gör vi ett besök vid den restaurang där Hemingway var stamgäst, La Terraza. 

Restaurangen är fylld av fotografier av Hemingway och i en hörna på restaurangens veranda med havsutsikt finns det bord och stol där han brukade sitta. Detta hörn är som ett eget litet museum. Idag får ingen sitta vid detta bord. 200 meter bort på promenaden finns en byst av Hemingway. Värmen är påtaglig. 

Vi svalkar oss med en mojito på Hotel Ambos Mundos, här bodde Hemingway i sju år. En av dagarna i Havanna gör du en spännande och kul färd i amerikanska bilar från 50-talet. Du har resten av eftermiddagen ledig för egna strövtåg och upplevelser. På kvällen kan vi rekommendera ett besök på en av de legendariska nattklubbarna i Havanna. Den mest fantastiska och spektakulära showen ser du på Tropicana, en utomhus teater där du under bar himmel upplever en ”Once in a lifetime Experience”.

Dag 14 - Kuba idag
Havanna bjuder som stora delar av Kuba på ett rikt musik- och dansutbud med många klubbar, kabaréer och salsadanser på gator och i gränder. Havanna hyser även en av världens bästa balettskolor och flera dansakademier, konstgallerier, teatrar och museum. Under förmiddagen gör vi ett spännande besök på en av stadens balettskolor. Havannas universitet är ett statligt universitet, grundat 1728 av romersk-katolska kyrkan, som det äldsta universitet på Kuba och ett av de äldsta i Amerika. I dag är universitetet uppdelat i 15 fakulteter med campus i Havanna. Om möjligt gör vi ett besök vid universitetet. 

Dag 15 - Hemresa
Rundresan närmar sig sitt slut och det är dags att bege sig till flygplatsen i Havanna. Du checkar in bagaget och flyger hem över Atlanten.

Dag 16 - Hemkomst
Rundresan är slut och du är hemma igen. Temaresor tackar för förtroendet den här gången och önskar på återseende! 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Havanna t/r
• Samtliga övernattningar
• TEMA-reseledare
• Inträden enligt program
• 14 frukostar
• 11 luncher
• 11 middagar
• All gemensam dricks ingår (ej från 4/10 2018)

RESFAKTA

Dag 1
Avresa. Flygmåltider ingår. Ankomst till Kuba och Havanna. Busstransfer till hotellet. Tre övernattningar på hotell i Havanna.

Dag 2
Promenad och stadsrundtur i Havanna. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3
Bussutflykt till Viñalesdalen, ca 410 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Buss från Havanna till Varadero, ca 153 km. Frukost i Havanna. All Inclusive ingår på hotellet i Varadero med start från middag. Två nätter i Varadero.

Dag 5
Ledig dag. All Inclusive ingår.

Dag 6
Buss från Varadero till Trinidad via Cienfuegos, ca 262 km. Frukost, lunch och middag ingår. Tre övernattningar i Casa Particular i Trinidad.

Dag 7
Halvdagstur i Trinidad. Ledig eftermiddag. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 8
Ledig dag i Trinidad. Frukost och middag ingår.

Dag 9
Buss från Trinidad till Santa Clara och Cayo Santa María, ca 204 km. Frukost, lunch och middag ingår. Tre övernattningar på Hotel i Cayo Santa María.

Dag 10 - 11
Avkoppling med sol- och baddagar. All Inclusive.

Dag 12
Buss från Cayo Santa María till Remedios City och Havanna, ca 420 km. Frukost och lunch ingår. Tre övernattningar på Hotel i Havanna.

Dag 13
Halvdagsutflykt i Havanna. Frukost, lunch och middag ingår. Ledig eftermiddag. Frivillig kvällsutflykt till nattklubb.

Dag 14
Halvdagsutflykt i Havanna. Frukost, lunch och middag ingår. Ledig eftermiddag.

Dag 15
Lediga timmar fram till bussavgång för hemresa. Frukost ingår i Havanna, flygmåltider ombord.

Dag 16
Hemkomst till Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Kuba

Folkmängd
11 300 000 Landets yta
110 860 km² Valuta
Kubansk peso Religion
Huvudsakligen katolicism, minoriteter av protestantiskt kristna och utövare av afro-kubanska religioner Språk
Spanska

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Havanna t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.


Valuta:

Kubansk konvertibel peso (CUC).

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Endast VISA fungerar i bankomater. Få affärer accepterar kortbetalning över huvud taget. Enstaka banker accepterar MasterCard, men då måste du gå in på banken och riskerar att stå i långa köer. Landet är i stort sett ett kontantsamhälle.


Viktigt!
Vi rekommenderar dig ta med kontanter i Euro, som du smidigt växlar till konvertibel pesos på plats. Vi rekommenderar 300 Euro per person. Växla hälften redan på hotellet i Havanna. Därefter finns växlingsmöjligheter på hotellet i Varadero och Cayo Santa Maria.

På flygplatsen sista dagen kan du växla tillbaka dina pesos till västvaluta igen, men tänk på att kursen är dyr och du förlorar upp till 10 % . På flygplatsen kan du betala med både kort och US dollar i affärer, restauranger och barer.


Pass/visum:
Pass måste vara giltigt 6 månader efter hemresedatum. Turistkort krävs för skandinaviska medborgare. TEMA är godkänd auktorisatör att utfärda turistkort (kostar 350kr, passkopia krävs). OBS! Måste dock meddelas TEMA vid bokningstillfället, om så önskas.


Dricks:
På denna resa tillkommer dricks. Räkna med 85 CUC/person som betalas på plats och fördelas av Temaguiden. Förutom den dricks som samlas in gemensamt, är det brukligt att ge för individuell service såsom vid toalettbesök, till musikerna, och städerskan, även om det är ett All Inclusive hotell.

Dricksen är en viktig del av lönen för de som arbetar inom turism och service. Fråga gärna din Temaguide vad som är lämpligt att lämna i dricks.


Klimat och klädsel:
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.


Klädsel:
Under rundresan du ledigt klädd, gärna i bomullskläder. Som skydd mot blåst och för svalare kvällar är det bra att ha med sig en jacka. Ett regnplagg kan också behövas, och gärna ett hopfällbart paraply. En tröja kan vara bra att ha i de luftkonditionerade bussarna. Viktigast som alltid är bra och rejäla skor för promenader i natur, byar och städer. Ta också med dig badkläder, badhandduk och myggmedel.


Övrigt:
Under den lediga dagen i Trinidad erbjuds du följa med på en lantlig utflykt med lastbil, möjlighet till bad i vattenfall och lunch. Utflykten kostar 47 CUC. Under en av kvällarna i Havanna arrangeras en utflykt till en nattklubb. Tropicana är den mest spektakulära och populära. Du anmäler ditt intresse vid ankomst och betalar till en lokal resebyrå i kontanta euro. Pris ca 85 Euro, i priset ingår storslagen show, en kvarts flaska rom och Coca Cola. Andra alternativ finns. Din reseledare kan ge fler tips.


Casa particular:
På Kuba får man numera lov att hyra ut rum till turister. I Trinidad bor du tre nätter i casa particular (privathus). Varje familj har 1-2 dubbelrum och du bor med egen dusch samt serveras frukost och middag hemma hos familjerna. Standarden är vanligtvis enkel men ren och maten är vällagad. Dessa familjer talar oftast några ord engelska, men uppskattar givetvis om du prövar dig fram på lite spanska.


Packning:
Ta med dig huvudvärkstabletter, medicin, plåster och solskyddsfaktor hemifrån. På Kuba finns det inte alltid.


Internet:
Tillgången till internet är fortfarande begränsad på Kuba, men börjar så sakteliga förbättras. 3G-nätet har under 2017 börjat implementeras till mångas glädje, dock kan kabeluppkoppling och wifi ha långsam och oregelbunden trafik. Ibland fungerar det inte alls. De större hotellen har vanligtvis wifi mot kostnad.


Rätt förväntningar på service och hotell:
För att uppskatta och ta till dig den kubanska livskänslan måste du vara inställd på att allt inte fungerar som hemma. Man välkomnar besökare med värme men håller också på sin stolthet, och gäster som förväntar sig att få alla önskemål uppfyllda genast kan emellanåt bli frustrerade. Kunskaperna i engelska varierar och det kan vara en fördel att behärska några enkla hälsnings- och artighetsfraser på spanska. Att landets ekonomi är pressad, bland annat till följd av tidigare handelshinder, märks på allt från vägunderhåll till hotellstandard. Vi på TEMA gör allt för att erbjuda de bästa hotellen, ändå måste du ibland vara beredd på att mötas av skavanker som fuktfläckar, skeva garderobsdörrar eller reparationer som inte utförts.


Ändringar:
Kuba är en kommuniststat. Hotell och programinslag kan komma att ändras med mycket kort varsel, ibland utan någon som helst information eller förklaring.


Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-02-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-02-21
09:55
2019-02-21
11:25
K L M, 1126
Amsterdam
Havana
2019-02-21
12:35
2019-02-21
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Paris
2019-03-07
20:20
2019-03-08
11:15
Air France, 825
Paris
Copenhagen
2019-03-08
12:20
2019-03-08
14:15
Air France, 1850
16 dagar Kuba – en nation i förändring Köpenhamn 31 230 SEK Fullbokad
2019-02-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2019-02-21
10:00
2019-02-21
11:35
K L M, 1154
Amsterdam
Havana
2019-02-21
12:35
2019-02-21
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Paris
2019-03-07
20:20
2019-03-08
11:15
Air France, 825
Paris
Gothenburg
2019-03-08
13:45
2019-03-08
15:55
Air France, 1452
16 dagar Kuba – en nation i förändring Göteborg 31 230 SEK Fullbokad
2019-02-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2019-02-21
09:30
2019-02-21
11:40
K L M, 1106
Amsterdam
Havana
2019-02-21
12:35
2019-02-21
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Paris
2019-03-07
20:20
2019-03-08
11:15
Air France, 825
Paris
Stockholm
2019-03-08
14:50
2019-03-08
17:25
Air France, 1062
16 dagar Kuba – en nation i förändring Stockholm 31 230 SEK Fullbokad
2019-03-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-03-07
09:55
2019-03-07
11:25
K L M, 1126
Amsterdam
Havana
2019-03-07
12:35
2019-03-07
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-03-21
20:15
2019-03-22
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Copenhagen
2019-03-22
12:15
2019-03-22
13:40
K L M, 1129
16 dagar Kuba – en nation i förändring Köpenhamn 29 685 SEK Fullbokad
2019-03-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2019-03-07
10:00
2019-03-07
11:35
K L M, 1154
Amsterdam
Havana
2019-03-07
12:35
2019-03-07
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-03-21
20:15
2019-03-22
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Gothenburg
2019-03-22
12:10
2019-03-22
13:40
K L M, 1155
16 dagar Kuba – en nation i förändring Göteborg 29 685 SEK Fullbokad
2019-03-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2019-03-07
09:30
2019-03-07
11:40
K L M, 1106
Amsterdam
Havana
2019-03-07
12:35
2019-03-07
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-03-21
20:15
2019-03-22
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Stockholm
2019-03-22
14:35
2019-03-22
16:35
K L M, 1115
16 dagar Kuba – en nation i förändring Stockholm 29 685 SEK Fullbokad
2019-03-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2019-03-21
10:00
2019-03-21
11:35
K L M, 1154
Amsterdam
Havana
2019-03-21
12:35
2019-03-21
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Paris
2019-04-04
22:25
2019-04-05
13:35
Air France, 943
Paris
Gothenburg
2019-04-05
15:00
2019-04-05
17:00
Air France, 1452
16 dagar Kuba – en nation i förändring Göteborg 30 425 SEK Förfrågan
2019-03-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2019-03-21
09:30
2019-03-21
11:40
K L M, 1106
Amsterdam
Havana
2019-03-21
12:35
2019-03-21
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Paris
2019-04-04
22:25
2019-04-05
13:35
Air France, 943
Paris
Stockholm
2019-04-05
15:50
2019-04-05
18:20
Air France, 1062
16 dagar Kuba – en nation i förändring Stockholm 30 425 SEK Förfrågan
2019-03-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-03-21
09:55
2019-03-21
11:25
K L M, 1126
Amsterdam
Havana
2019-03-21
12:35
2019-03-21
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Paris
2019-04-04
22:25
2019-04-05
13:35
Air France, 943
Paris
Copenhagen
2019-04-05
16:40
2019-04-05
18:30
Air France, 1050
16 dagar Kuba – en nation i förändring Köpenhamn 30 425 SEK Förfrågan
2019-10-31 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2019-10-31
09:35
2019-10-31
11:40
K L M, 1106
Amsterdam
Havana
2019-10-31
12:35
2019-10-31
18:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-11-14
19:15
2019-11-15
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Stockholm
2019-11-15
14:35
2019-11-15
16:35
K L M, 1115
16 dagar Kuba – en nation i förändring Stockholm 31 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-10-31 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2019-10-31
10:00
2019-10-31
11:35
K L M, 1154
Amsterdam
Havana
2019-10-31
12:35
2019-10-31
18:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-11-14
19:15
2019-11-15
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Gothenburg
2019-11-15
12:00
2019-11-15
13:45
K L M, 1185
16 dagar Kuba – en nation i förändring Göteborg 31 350 SEK 2 platser kvar Boka
2019-10-31 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-10-31
09:55
2019-10-31
11:25
K L M, 1126
Amsterdam
Havana
2019-10-31
12:35
2019-10-31
18:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-11-14
19:15
2019-11-15
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Copenhagen
2019-11-15
12:15
2019-11-15
13:40
K L M, 1129
16 dagar Kuba – en nation i förändring Köpenhamn 31 350 SEK 6 platser kvar Boka
2019-11-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Zürich
2019-11-14
10:00
2019-11-14
12:25
Swiss International Air Lines, 1249
Zürich
Havana
2019-11-14
13:25
2019-11-14
18:45
Swiss International Air Lines, 8032
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Zürich
2019-11-28
20:30
2019-11-29
12:00
Swiss International Air Lines, 8033
Zürich
Stockholm
2019-11-29
16:30
2019-11-29
18:55
Swiss International Air Lines, 1254
16 dagar Kuba – en nation i förändring Stockholm 32 850 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-11-14 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Zürich
2019-11-14
09:40
2019-11-14
11:35
Swiss International Air Lines, 1267
Zürich
Havana
2019-11-14
13:25
2019-11-14
18:45
Swiss International Air Lines, 8032
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Zürich
2019-11-28
20:30
2019-11-29
12:00
Swiss International Air Lines, 8033
Zürich
Copenhagen
2019-11-29
17:25
2019-11-29
19:15
Swiss International Air Lines, 1272
16 dagar Kuba – en nation i förändring Köpenhamn 32 850 SEK 6 platser kvar Boka
2019-12-19 16 dagar Kuba – en nation i förändring Köpenhamn 40 550 SEK 4 platser kvar Boka
2019-12-19 16 dagar Kuba – en nation i förändring Göteborg 40 550 SEK Förfrågan
2019-12-19 16 dagar Kuba – en nation i förändring Stockholm 40 550 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-01-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2019-01-02
06:00
2019-01-02
07:35
K L M, 1152
Amsterdam
Havana
2019-01-02
12:35
2019-01-02
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-01-16
19:15
2019-01-17
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Gothenburg
2019-01-17
12:10
2019-01-17
13:40
K L M, 1155
16 dagar Kuba – en nation i förändring Göteborg 31 550 SEK 4 platser kvar Boka
2020-01-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2019-01-02
06:30
2019-01-02
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Havana
2019-01-02
12:35
2019-01-02
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-01-16
19:15
2019-01-17
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Stockholm
2019-01-17
14:35
2019-01-17
16:35
K L M, 1115
16 dagar Kuba – en nation i förändring Stockholm 31 550 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-01-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-01-02
06:00
2019-01-02
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Havana
2019-01-02
12:35
2019-01-02
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-01-16
19:15
2019-01-17
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Copenhagen
2019-01-17
12:15
2019-01-17
13:40
K L M, 1129
16 dagar Kuba – en nation i förändring Köpenhamn 31 550 SEK 5 platser kvar Boka
2020-01-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2019-01-16
06:00
2019-01-16
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Havana
2019-01-16
12:35
2019-01-16
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-01-30
19:15
2019-01-31
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Copenhagen
2019-01-31
12:15
2019-01-31
13:40
K L M, 1129
16 dagar Kuba – en nation i förändring Köpenhamn 31 150 SEK 5 platser kvar Boka
2020-01-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2019-01-16
06:30
2019-01-16
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Havana
2019-01-16
12:35
2019-01-16
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-01-30
19:15
2019-01-31
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Stockholm
2019-01-31
14:35
2019-01-31
16:35
K L M, 1115
16 dagar Kuba – en nation i förändring Stockholm 31 150 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-01-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2019-01-16
06:00
2019-01-16
07:35
K L M, 1152
Amsterdam
Havana
2019-01-16
12:35
2019-01-16
17:15
K L M, 723
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Havana
Amsterdam
2019-01-30
19:15
2019-01-31
10:35
K L M, 724
Amsterdam
Gothenburg
2019-01-31
12:10
2019-01-31
13:40
K L M, 1155
16 dagar Kuba – en nation i förändring Göteborg 31 150 SEK 4 platser kvar Boka
2020-02-20 16 dagar Kuba – en nation i förändring Köpenhamn 31 850 SEK 6 platser kvar Boka
2020-02-20 16 dagar Kuba – en nation i förändring Göteborg 31 850 SEK 4 platser kvar Boka
2020-02-20 16 dagar Kuba – en nation i förändring Stockholm 31 850 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-03-05 16 dagar Kuba – en nation i förändring Stockholm 31 550 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-03-05 16 dagar Kuba – en nation i förändring Göteborg 31 550 SEK 2 platser kvar Boka
2020-03-05 16 dagar Kuba – en nation i förändring Köpenhamn 31 550 SEK 6 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • TEMAs reseledare
 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose