Sydthailands skärgård och regnskogarrundresa bortom allfarvägarna

Rundresa i Sydthailand, från Khao Soks grönskande regnskog till Phang Nga-buktens förtrollande sockertoppsskärgård. Djungelvandring varvas med båtturer, snorkling vid paradisöar, tempelbesök och möten med lokalbefolkningen. 

Vår mångåriga favoritresa i södra Thailand har nu fått en renovering och uppdatering för vintersäsongen 2017/18. Vi flyger nu med femstjärniga flygbolaget Qatar till och från Phuket. Programmet är fortfarande lika inkluderande, och nu även med ett par extra sol- och baddagar i slutet av rundresan.

Vi börjar med att upptäcka nationalparken Khao Soks djungel med näshornsfåglar och apor. Njut stillheten under avkopplande flodfärder. Färdas genom mangroveskog, besök lokalbefolkning och upplev buddhistiska tempel. I Trangs skärgård snorklar du vid paradisöar som Koh Chauk, Koh Hai och Koh Mook. Resan avslutas sedan i fina Krabi med lokalt liv på ön Klang och fint boende i Ao Nang. 

RESFAKTA

Länder: Thailand

Reslängd: 12 dagar

Gruppstorlek: 21-25 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Djungeltrekking och besök vid Cheow Lan-sjön
 • Båttur längs Tapifloden
 • Nattmarknaden i Trang
 • Ö-luffning i Trangarkipelagen
 • Heldag på Koh Klang med risodlingar och mangroveskog

Dagsprogram
Vinter 2017/18

Dag 1 - Avresa till Thailand
Avresa från Skandinavien till Thailand med Qatar via Doha.

Dag 2 - Till Khao Sok nationalpark
Du anländer på tidigt på morgonen till Phuket och möts av TEMAs reseledare. Från flygplatsen fortsätter vi landvägen norröver, över bron från Phuket till fastlandet och vidare till nationalparken Khao Sok. 

Vi kommer fram till vår lodge på förmiddagen och du får nu tid att tvätta av dig resdammet, njuta av lodgens rogivande miljö och en god lunch. Här i den tropiska regnskogen har djur och växter anpassat sig – antingen till en mörk och fuktig tillvaro i markplan eller till ett liv högt uppe bland trädkronorna. Regnskogens mäktiga valv skymmer stark sol och cikadornas visslande surr i träden skapar en magisk stämning. 

Under eftermiddagen utforskar vi nationalparken med en djungelpromenad och en kanottur på Khao Sok-floden som slingrar sig fram mellan fascinerande, vackra kalkstensformationer.

På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag på lodgen.

Dag 3 - Cheow Lan Lake
Khao Sok National Park är ett häpnadsväckande djungelområde med tropisk regnskog. Dagen spenderas på sjön Cheow Lan, där vi gör en kort båtresa och sedan vandrar genom den tropiska djungeln till en närbelägen insjö. På en bambuflotte tar vi oss ut till Coral Cave, med uråldriga stalagmiter och stalaktiter. Men det som gör grottan unik är just dess koraller.

Vi avnjuter lunch vid sjön och det finns tid för ett svalkande dopp innan vi reser tillbaka till vår lodge. 

Dag 4 - Båttur på Tapifloden
Vi lämnar Khao Sok och åker mot östkusten. Väl framme i Surat Thanis så går vi i hamnen ombord på en så kallad långbåt för en timmes båtresa längs Tapifloden. Under färden kan du se det vardagliga livet längs flodstränderna, där husen är byggda på pålar ute i vattnet. 

Lunchen serveras på en lokal restaurang innan vi därefter fortsätter vår resa söderut. 

Denna natt bor vi i Khanom på östkusten. Här förlöper vardagen sin gilla gång runt hörnet från vårt charmiga boende. 

Dag 5 - Byn med Thailands renaste luft
Vi följer kusten söderut fram till Nakhon Sri Thammarat. Här besöker vi det betydande buddhistiska pilgrimstemplet Wat Mahathat med sin imponerande stupa (en slags buddhistisk kultplats med buddhistiska reliker). Templet finns som förslag till att bli Thailands nästa världsarv på Unescos lista. 

I Baan Kiri Wong gör vi nästa stopp. Baan betyder by och Kiri Wong anses ha den bästa luften i hela landet. Innan ekoturism blev 'trendigt' så hade man här själva anammat ett förhållningssätt att leva i harmoni med såväl natur som sina traditioner. Här odlas mycket frukt, som till exempel kungen av thailändska frukter, Durian. Är det inte säsong för mogen frukt så finns det alltid frukt i olika varianter, konserverad, torkad etc. 

Vid Songhklasjön finner vi nattens härbärge. Resortens design påminner om de fiskeplattformar vi ser ute i sjön och stora delar av resorten är byggd på pålar med gångbroar över det grunda vattnet.  

Dag 6 - Sjö i gryning och marknad på natten
Vi börjar dagen med en tidig morgon då vi besöker den närbelägna och natursköna sjön Talay Noi. Fågellivet är mycket rikt och beroende på säsong kan vi även njuta vackra vattenliljor i sjön. Efter den tidiga starten återvänder vi till hotellet för en stärkande lunch innan vi fortsätter vår resa.

Framme i Trang besöker vi den botaniska parken. Här kan du ta en promenad högt uppe bland trädkronorna på en upphöjd gångbro som binds samman av höga observationstorn. 

Trang är känt som ha en av de bästa nattmarknaderna i hela södra Thailand. Här lagas och serveras läcker mat, en del av väldigt lokal prägel.

Dag 7 - Ö-luffning i Trangs arkipelag
På morgonen beger vi oss till Pakmengpiren. Där väntar en båt som tar med oss ut på ö-luffning i Andamanhavet och Trangs vackra arkipelag.

Idag badar och snorklar vi vid öar som var och en är ett eget litet paradis. Vid lilla Koh Chuak finns fantastiska koraller och Koh Hai bjuder på en dramatisk natur. Vi besöker även Emerald Cave, Smaragdgrottan vid Koh Mook – ett känt utflyktsmål bland öluffare. Vid lågvatten kan du simma genom en 80 meter lång tunnel som öppnar sig i en drömlik lagun med en sandstrand, omgiven av tropiska växter och branta klippor.

På eftermiddagen fortsätter vi sedan landvägen från Pakmeng till Ao Nang, Krabi, där vi checkar in för de kommande fyra nätterna.

Dag 8 - Koh Klang
Efter frukost beger vi oss ut på en kort båttur i Krabis arkipelag till ön Koh Klang. Här på ön fortgår livet som i gamla dagar och vi träffar lokalbefolkning på risfälten och i deras redskapsbodar. Efter lunch så upptäcker vi mangroveskogen med båt innan vi återvänder till Krabi för en avkopplande eftermiddag. 

På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.

Dag 9 - 10 Sol- och baddagar
Du har nu två avkopplande heldagar i Ao Nang. Njut den fina resorten med dess faciliteter eller ge dig ut på en ö-hoppning i Krabis arkipelag, eller åk 'taxibåt' till populära Raleigh beach där klättrare, backpackers och lyxturister trivs tillsammans. 

Dag 11 - Hemresa 
Rundresan börjar närma sig sitt slut och vi beger oss till flygplatsen. Möjlighet för extravecka på egen hand också möjlig.

Dag 12 - Hemkomst
Idag landar du hemma i Skandinavien efter en innehållsrik, men också väldigt avkopplande semester i fantastiska Thailand.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 9 frukostar
• 7 luncher
• 4 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider.

Dag 2
Ankomst till Phuket. Buss från flygplatsen till nationalparken Khao Sok, ca 145 km. Kanottur och djungelpromenad. Lunch och middag ingår. Två övernattningar på lodge i Khao Sok National Park.

Dag 3
Utflykt i nationalparken med båttur på sjön Cheow Lan. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4
Khao Sok National Park – Khanom, buss ca 190 km. Båttur på Tapifloden. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Khanom.

Dag 5
Khanom – Phatthalung, buss ca 210 km. Besök i och Nakon Sr Thammarat och Baan Khiri Wong. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Phatthalung.

Dag 6
Pattalung – Trang, buss ca 70 km. Utflykt Talay Noi Lake och botaniska trädgården Thung Khai. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Trang.

Dag 7
Trang – Ao Nang/Krabi, buss ca 130 km. Dagsutflykt i Trangs skärgård med bad och snorkling. Frukost och lunch ingår. Fyra övernattningar på hotell i Ao Nang.

Dag 8
Heldagsutflykt till ön Koh Klang. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 9 - 10
Sol- och baddagar. Frukost ingår.

Dag 11
Busstransfer mellan hotellet och flygplatsen, 150 km. Hemresa. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 12
Hemkomst

Thailand

Folkmängd 65,4 miljoner Landets yta 514 000 km² Valuta Baht Religion Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfucianter, kristna och övriga 2 %. Språk Olika varianter av thai, kinesiska dialekter, malajiska, khmer m fl

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien – Phuket t/r; övriga transporter enligt resans program, del i dubbelrum med dusch/wc, måltider enligt program, alla utflykter och inträden, om inget annat anges, samt TEMA-reseledare.

Extradagar med sol och bad
I rundresan ingår 4 nätter i Ao Nang/Krabi med två "hellediga sol- och baddagar. Vill du förlänga din vistelse här (Hotell: Krabi Thai Village, deluxerum inkl frukost) är det möjligt. Pris per natt beroende på säsong, ca 400 SEK per person. För frågor eller bokning av egen förlängning, ring oss på TEMA Direkt: 0771-37 38 39.

Valuta
Baht (THB).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns i de större städerna.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks

I denna resa ingår viss gemensam dricks, exempelvis till bagagebärare, chaufförer, eventuella lokala guider och även till serveringspersonal vid gemensamma måltider.

Från och med oktober 2018 ingår inte dricks i resans pris. Istället rekommenderar vi dig att räkna med 700 THB till chaufförer, restaurangpersonal och vid inkluderade aktiviteter. Betalas på plats till vår Temareseledare som sköter fördelningen. 

Klimat

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Sydthailand har ett tropiskt klimat och regn faller i huvudsak under månaderna maj till oktober. I periodens inledning faller nederbörden i form av kraftiga, men kortvariga eftermiddagsskurar. I september och delvis i oktober kan det bli mer långvariga regn.

Klädsel och utrustning
Du klär dig bäst i svala, luftiga plagg med lång ärm, som skyddar mot stark sol och även mot insekter. Bra skor för promenader i nationalparken rekommenderas. Glöm inte badkläder. Packa även ner ett paraply och lättare regnkläder.

Observera
TEMAs reseledare säger tack och hej efter avskedsmiddagen dag 8. Sol- och baddagarna är på egen hand. Avresedagen sker transfer till flygplatsen med engelsktalande lokalguide.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-02-13

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2018-02-13
08:00
2018-02-13
16:00
Qatar Airways, 170
Doha
Phuket
2018-02-13
19:30
2018-02-14
05:50
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Phuket
Doha
2018-02-23
19:40
2018-02-23
22:40
Qatar Airways, 841
Doha
Stockholm
2018-02-24
01:15
2018-02-24
05:45
Qatar Airways, 169
12 dagar Sydthailands skärgård och regnskogar Stockholm 18100 SEK 2 platser kvar Boka
2018-02-13

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2018-02-13
08:00
2018-02-13
16:00
Qatar Airways, 162
Doha
Phuket
2018-02-13
19:30
2018-02-14
05:50
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Phuket
Doha
2018-02-23
19:40
2018-02-23
22:40
Qatar Airways, 841
Doha
Copenhagen
2018-02-24
01:10
2018-02-24
05:50
Qatar Airways, 161
12 dagar Sydthailands skärgård och regnskogar Köpenhamn 18100 SEK Förfrågan
2018-03-27

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2018-03-27
10:00
2018-03-27
17:05
Qatar Airways, 170
Doha
Phuket
2018-03-27
20:00
2018-03-28
06:30
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Phuket
Doha
2018-04-06
19:35
2018-04-06
22:45
Qatar Airways, 841
Dongola
Stockholm
2018-04-07
01:15
2018-04-07
06:25
Qatar Airways, 169
12 dagar Sydthailands skärgård och regnskogar Stockholm 18585 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-03-27

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2018-03-27
10:25
2018-03-27
17:25
Qatar Airways, 162
Doha
Phuket
2018-03-27
20:00
2018-03-28
06:30
Qatar Airways, 842
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Phuket
Doha
2018-04-06
19:35
2018-04-06
22:45
Qatar Airways, 841
Doha
Copenhagen
2018-04-07
01:20
2018-04-07
06:45
Qatar Airways, 161
12 dagar Sydthailands skärgård och regnskogar Köpenhamn 18585 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-23 12 dagar Sydthailands skärgård och regnskogar Stockholm 16990 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-23 12 dagar Sydthailands skärgård och regnskogar Köpenhamn 16990 SEK 6+ platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose