Safari i Zimbabwemed Victoriafallen

Följ med på en oförglömlig resa till Victoriafallen och Zimbabwes största nationalpark Hwange. Du möter lokalbefolkningen och bor vid savannen, granne med The Big Five.

Under en vecka bor vi på fantastiska lodger vid Victoriafallen och i Zimbabwes största nationalpark Hwange med utsikt över Zambesifloden. Strax intill ligger savannen där de stora djuren finns. Vi gör dagliga safariturer, både till fots och med jeep. Du äter picknick i skuggan av akacior och middag serveras under stjärnhimlen. Vi möter lokalbefolkningen och bidrar bland annat till barnens utbildning. Välkommen till en vecka fylld av intryck och oförglömliga möten.

RESFAKTA

länder: Zimbabwe

Reslängd: 11 dagar

Gruppstorlek: 12-16 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Victoriafallen
 • Solnedgångstur på Zambesifloden
 • Sex nätter på safarilodge med All Inclusive
 • Safariturerna i Hwange National Park
 • Besök i skola

Avresor

Datum Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2017-07-18 11 dagar Safari i Zimbabwe Stockholm 35300 SEK 6+ platser kvar Boka
2017-07-18 11 dagar Safari i Zimbabwe Köpenhamn 35300 SEK 6 platser kvar Boka
2017-09-30 11 dagar Safari i Zimbabwe Stockholm 35520 SEK 6+ platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Safariresor

Dagsprogram
Avresor 9/11- 9/2

Dag 1 - Avresa till Victoriafallen
Avresa från Skandinavien till Victoriafallen via Johannesburg. Mat på flyget i enlighet med biljettinformation.

Dag 2 - Gorge Lodge vid Zambesifloden
Efter ankomst till flygplatsen Victoria Falls International möts du av din reseledare och chaufför. Busstransfer till lodgen tar ca 30 minuter. Gorges Lodge ligger vid kanten av Batokaravinen, ca 10 km nedströms Zambesifloden. Med svårslagen utsikt ett par hundra meter över floden och med prunkande tropisk trädgård blir din vistelse här på Gorge Lodge en oförglömlig upplevelse. Från den elegant dekorerade huvudbyggnaden med lobby, matsal och bar ser du över ravinen rakt in i grannlandet Zambia. Naturen och landskapet på denna plats bjuder inte bara på enastående skönhet, här finns också rikt fågelliv, vilda blommor och fjärilar i alla tänkbara färger. När du är incheckad och har bekantat dig med ditt boende de kommande två nätterna, har du möjlighet att ta igen dig några timmar efter den långa resan.  Innan mörkret faller beger du dig till utsiktsverandan Dibu Dibu, för att njuta av vyerna och kanske får du syn på häckande klippörnar. Här bjuds du på en drink med tilltugg. Lite senare innan vi sätter oss till bords för en trerättersmiddag, blir det en uppvisning av traditionella danser av en lokal dansgrupp.

Dag 3 - Utflykt till Victoriafallen
Efter frukosten inleder vi dagens aktiviteter med en kortare vandring längs den dramatiska flodravinen och får en intressant genomgång av omgivningarnas geologi, samt lite smått och gått om den inhemska floran och faunan som omger oss. Innan lunchen serveras i huvudbyggnaden, har du ännu tid för att spana efter rovfåglar som klippörn och falk. De branta väggarna ger perfekta förutsättningar för dessa rovfåglar. Eftermiddagen ägnar vi oss åt en av Afrikas och världens största sevärdheter, Victoriafallens Nationalpark. "Mullrande rök", Mosi-oa-Tunya, är lokalbefolkningens benämning på fallen. Skotten Dr Livingstone tog sig friheten att döpa om dem efter sin drottning. Cecil Rhodes beställde en bro över floden strax nedanför fallen i början av 1900-talet. Han ville att tågen skulle bestänkas av det skummande vattnet. Victoriafallen är ett av de största och mest imponerande vattenfall naturen skapat med en bredd på 1,7 km och ett fall på ca 110 m. Detta vattenskådespel är numera en av Afrikas stora turistattraktioner och är sedan 1989 upptaget på Unescos Världsarvslista. Zambesifloden, Afrikas fjärde största flod, har fått äran att gestalta denna spektakulära vattenkonst. Floden, som har sina källor i Zambia, rinner genom ett flertal länder innan den hittar ut i Indiska Oceanen i Moçambique strax norr om staden Beira. Då har den färdats över 2 500 km. Efter ett oförglömligt besök ges tid till att botanisera på en souvenir- och hantverksmarknad innan vi. Avslutningsvis förgyller vi denna dag med en flodtur på övre Zambesi, lagom för att njuta av den afrikanska solens avsked denna dag. Längs stränderna kommer du förhoppningsvis se elefanter, flodhästar, krokodiler och fridfullt betande antiloper. Att få uppleva solnedgången på Zambesifloden med alla ljud och dofter eggar fantasin. Känslan och närvaron är svår att beskriva. Dagen lider mot sitt slut och natten faller snabbt på dessa breddgrader. En oförglömlig dag är till ända. Tillbaka på lodgen väntar en härlig zimbabwisk grillmiddag under den afrikanska nattens strålande stjärnhimmel. 

Dag 4 - Safari i Hwange Nationalpark
Idag är det dags att lämna Gorge Lodge för att resa söderut mot Hwange National Park. Första etappen görs med buss till en plats som kallas Halfway House och tar ca 2,5 timmar. Landskapet under denna första del av resan bjuder på vackra vyer av savann, baobabträdslundar och afrikanska byar. Framme vid Halfway House gör vi en kort paus för bensträckning och toalettbesök. Sedan byter vi transportmedel och fortsätter resan i ca 1,5 timme i fyrhjulsdrivna safarifordon som tar oss till Bomanis tältlodge i Ngamos slättland vid Hwanges sydöstliga hörn. Här ska vi tillbringa tre nätter.  Under de tre dygn du bor på Bomani är allt inkluderat, även dryck och tvätt. Bomani är en idealisk plats för att utforska denna avlägsna del av Hwange. Här kan du också ta del av stödprojekten, dels för den lokala befolkningen i Tsholotsho och dels för viltvårdsprojektet i Hwange Nationalpark. Efter att du checkat in njuter du av en lättare lunch följt av en kortare siesta. Därefter börjar resans första safaritur i Hwange Nationalpark. Hwange Nationalpark är Zimbabwes största nationalpark och omfattar en yta av ca 15 000 km². Parken är känd för sina stora elefanthjordar som hör till de talrikaste i Afrika. Här finns över 100 arter däggdjur och mer än 400 olika fågelararter. Hwange är en extrem miljö som framträder med två mycket olika utseenden. Regnen faller i slutet och i början av året. Under vintern, från juni till september, faller så gott som inget regn alls. Landskapet torkar ut och blir till en ogästvänlig öken, eftersom det inte finns några naturliga inflöden av vatten. Under de tuffaste månaderna överlever djuren på den begränsade vegetationen och tack vare att människan hjälper till genom att pumpa upp vatten på flera ställen i nationalparken. Som gäst på Bomani bidrar du också till detta, då en del av vinsten bl. a går till detta projekt. Här har du möjlighet att få se elefant, buffel, lejon och leopard, vilka alla är en del av faunan. Här finns dessutom några av de största och mest livskraftiga flockarna av afrikansk vildhund liksom ett ansenligt antal av den mycket sällsynta bruna hyenan. Tack vare den stora mängden gräsätare finns det flera stora rovdjur. Lejon är allmänt förekommande. Leoparden är som vanligt skygg och avskyr att bli sedd. Med lite tur får man en skymt av det vackra kattdjuret, ofta väl kamouflerad i en stor akacia på en tjock gren i lövverkets skuggspel. Efter de inledande regnen i november december exploderar Hwange i grönska – karaktäristiskt för den här typen av vegetation – vilket också drar till sig massor av fåglar. Under eftermiddagen gör vi en safaritur som avslutas vid gömstället Stoffie’s Damm för kvällsfotografering. Vi avrundar med en solnedgångsdrink och lite snacks.  Tillbaka på lodgen får du tid att fräscha upp dig före trerättersmidagen.

Dag 5 - Heldagssafari i Hwange Nationalpark
Vid det här laget har du bekantat dig med landskapet och växtligheten och börjat känna dig hemma i Hwange. Inför dagens safari packar du en mindre väska eller ryggsäck för att vara ute hela dagen. Kaffe och skorpor serveras i huvudbyggnaden före avresan. Vi ägnar hela dagen åt safari i nationalparken. Du får bekanta dig med några av pumpstationerna, som är så livsavgörande för många av djuren under torkan. Vi får en bra information om hur vattenförsörjningen fungerar. Efter en läcker picknick i vildmarken hinner du med en liten siesta i gräset i skuggan under träden vid Mfagazaan. Sedan fortsätter du med att spana efter djur under eftermiddagens safaritur. På kvällen serveras en trerättersmiddag.

Dag 6 - Besök i närliggande by och safari till fots
Idag besöker vi ett litet samhälle och en skola i närheten. Vi hälsar på hos några familjer och får se hur de bor och hur vardagens sysslor ter sig. Därefter besöker vi en skola och träffar rektorn eller en lärare som visar oss runt. Vi rundar av i ett klassrum där vi har möjlighet att deltaga i undervisningen en stund och kanske bjuder eleverna på lite sång. OBS, under skollov och helger besöker vi inte skolan, eftersom den är stängd. Lunchen äter vi på lodgen och före eftermiddagens safaritur hinner vi med lite vila. Idag tar vi sikte på ett område bestående av akacialundar. Här lämnar vi våra fordon och påbörjar en spännande vandring – safari till fots. Det är en obeskrivlig känsla att för omväxlings skull känna marken under fötterna under safarin, svepas in av dofterna och höra fåglarnas sånger och kvitter som låter lite annorlunda utanför fordonen, så att säga. Nu skärps våra sinnen på ett annat sätt än när man sitter i jeepen. Vi vandrar i sällskap med våra kunniga och beväpnade rangers. På kvällen samlas vi runt brasan för en drink och lite snacks, innan middagen serveras under den afrikanska natthimlen.

Dag 7 - Från Bomani till Nehimba
Idag efter frukosten lämnar vi Bomani och påbörjar resan till nästa fantastiska lodge Nehimba som ligger längre norrut mitt inne i Nationalparken. Första delen av rutten gör vi med tåg, ett specialbyggt safaritåg som tar oss norrut längs Nationalparkens östra gräns.  Efter två timmar byter vi till fyrhjulsdrivna fordon och tar oss fram över savannen i ytterligare två timmar till Nehimba Lodge, där vi stannar i tre nätter. Området är bl a känt för sina elefantjägare, d v s lejon som specialiserat sig på elefantjakt. Här möts Kalaharis sand och lundar av mopaneträd, som ger landskapet dess speciella karaktär. Framme i Nehimba, efter att vi checkat in och bekantat oss med lodgen, serveras en härlig lunch på restaurangens veranda, varifrån man kan spana ut över det öppna savannlandskapet. Härifrån har du bra utsikt över lodgens vattenhål och eventuella besökare som kommer för att släcka törsten. Senare på eftermiddagen ger vi oss ut för att lära känna omgivningarna som är av en annan karaktär än i Bomani. Våra ögon är lite mera tränade nu och har vi tur kanske vi upptäcker något djur vi inte sett tidigare. Solen sjunker snabbt i kvällningen och vi förundras ännu en gång över hur den afrikanska solen förvandlas till ett konstverk medan vi smuttar på en svalkande drink. På Nehimba väntar en trerättersmiddag som vi njuter av under den afrikanska stjärnhimlen.

Dag 8 - Te vid uråldrigt vattenhål
Vi ägnar hela dagen åt detta storslagna savannlandskap och dess invånare. Först med en safari till fots då vi särskilt uppmärksammar olika spår och hur man tolkar dem.  Vid Nehimba Seep, ett uråldrigt vattenhål som fram till helt nyligen använts av lokala bushmän, stannar vi upp och njuter av en kopp te och lite tilltugg. Idag är det en viktig vattenkälla för alla djur i området, inte minst elefanterna som också kommer hit för den mineralrika leran. Efter lunch och ledig eftermiddag på lodgen ger vi oss ut igen på savannen och fortsätter spana efter djur. Vid solnedgången njuter vi ännu en gång av en läskande drink och lite smått och gott, medan solljuset snabbt sjunker ner mot horisonten och färgar himlen i alla tänkbara nyanser av rött. Senare på kvällen serveras en härlig middag på lodgen.

Dag 9 - Picknick vid Mandavudammen
Idag söker vi oss till andra platser i parken. Vi tar oss längre in i Nationalparken och ser bl a en saltkälla och förhoppningsvis får vi se något djur vi inte sett tidigare. Vid Mandavudammen gör vi halt för vår lunch. Området är känt för sitt rika fågelliv. En fantastisk vecka i södra Afrika är nästan till ända. Förhoppningsvis är vi så fulla av fantastiska och minnesvärda intryck, att resan och våra upplevelser lever kvar länge, mycket länge och värmer upp våra sinnen och tar oss tillbaka till savannen och dess invånare. Kanske finns det ett budskap i allt detta som vi kan ta med oss hem och förmedla till nära och kära, och när andan faller på berätta några spännande och inspirerande historier. På kvällen serveras en trerätters avskedsmåltid.

Dag 10 - Avresa till Victoria Falls International
En oförglömlig vecka har gått och idag tar vi farväl av Zimbabwe och Afrika för denna gång. Flyget från Victoria Falls avgår tidig eftermiddag, så transfern till flyget startar efter en tidig frukost. Du anländer till Skandinavien följande dag under eftermiddagen.

Dag 11 - Ankomst Skandinavien
Ankomst Skandinavien via någon av flygplatserna i Frankfurt, München eller London.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• 8 övernattningar varav 6 på all inclusive safarilodge
• 8 frukostar
• 7 luncher
• 8 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Enkelrumstillägg från 4 300:-

RESFAKTA

Dag 1

Avresa till Victoriafallen.

Dag 2

Ankomst till Victoriafallen. Transfer till lodgen. Middag ingår. Två övernattningar på lodge vid Zambesifloden.

Dag 3

Kortare ravinvandring och utflykt till Victoriafallen. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4

Avresa till Bomani vid Hwange Nationalpark, 318 km. Frukost, lunch och middag ingår. Tre övernattningar på Bomani Tented Lodge.

Dag 5

Heldagssafari i Hwange Nationalpark. Helpension med dryck ingår.

Dag 6

Utflykt till en närliggande by. Safari i Hwange Nationalpark. Helpension inklusive dryck.

Dag 7

Bomani – Nehimba. Ca 150 km. Etermiddags- och kvällssafari med solnedgångsdrink. Helpension inklusive dryck. Tre övernattningar på Nehimba Safari Lodge.

Dag 8

Heldagssafari med morgonsafari till fots. Helpension inklusive dryck.

Dag 9

Utflykt till en närliggande by. Safari i Hwange Nationalpark. Helpension med avskedsmiddag inklusive dryck.

Dag 10

Avresa till flygplatsen i Victoria Falls för hemresa. Frukost ingår.

Dag 11

Ankomst Skandinavien.

Zimbabwe

Folkmängd 13 milj. Landets yta 390.580 km². Valuta Amerikanska dollar (USD). Religion 50 %, kristna 25 %, inhemska religioner 24 %, muslimer och annan 1 %. Språk Officiella språk är engelska, shona och sindebele.

Dagsprogram
Avresa 27/2

Dag 1 - Avresa till Victoriafallen
Avresa från Skandinavien till Victoriafallen via Johannesburg. Mat på flyget i enlighet med biljettinformation.

Dag 2 - Gorge Lodge vid Zambesifloden
Efter ankomst till flygplatsen Victoria Falls International möts du av din reseledare och chaufför. Busstransfer till lodgen tar ca 30 minuter.Gorges Lodge ligger vid kanten av Batokaravinen, ca 10 km nedströms Zambesifloden. Med svårslagen utsikt ett par hundra meter över floden och med prunkande tropisk trädgård blir din vistelse här på Gorge Lodge en oförglömlig upplevelse. Från den elegant dekorerade huvudbyggnaden med lobby, matsal och bar ser du över ravinen rakt in i grannlandet Zambia. Naturen och landskapet på denna plats bjuder inte bara på enastående skönhet, här finns också rikt fågelliv, vilda blommor och fjärilar i alla tänkbara färger.När du är incheckad och har bekantat dig med ditt boende de kommande två nätterna, har du möjlighet att ta igen dig några timmar efter den långa resan. Innan mörkret faller beger du dig till utsiktsverandan Dibu Dibu, för att njuta av vyerna och kanske får du syn på häckande klippörnar. Här bjuds du på en drink med tilltugg. Lite senare innan vi sätter oss till bords för en trerättersmiddag, blir det en uppvisning av traditionella danser av en lokal dansgrupp.

Dag 3 - Utflykt till Victoriafallen
Efter frukosten inleder vi dagens aktiviteter med en kortare vandring längs den dramatiska flodravinen och får en intressant genomgång av omgivningarnas geologi, samt lite smått och gått om den inhemska floran och faunan som omger oss.Innan lunchen serveras i huvudbyggnaden, har du ännu tid för att spana efter rovfåglar som klippörn och falk. De branta väggarna ger perfekta förutsättningar för dessa rovfåglar.Eftermiddagen ägnar vi oss åt en av Afrikas och världens största sevärdheter, Victoriafallens Nationalpark."Mullrande rök", Mosi-oa-Tunya, är lokalbefolkningens benämning på fallen. Skotten Dr Livingstone tog sig friheten att döpa om dem efter sin drottning. Cecil Rhodes beställde en bro över floden strax nedanför fallen i början av 1900-talet. Han ville att tågen skulle bestänkas av det skummande vattnet.Victoriafallen är ett av de största och mest imponerande vattenfall naturen skapat med en bredd på 1,7 km och ett fall på ca 110 m. Detta vattenskådespel är numera en av Afrikas stora turistattraktioner och är sedan 1989 upptaget på Unescos Världsarvslista.Zambesifloden, Afrikas fjärde största flod, har fått äran att gestalta denna spektakulära vattenkonst. Floden, som har sina källor i Zambia, rinner genom ett flertal länder innan den hittar ut i Indiska Oceanen i Moçambique strax norr om staden Beira. Då har den färdats över 2 500 km.Efter ett oförglömligt besök ges tid till att botanisera på en souvenir- och hantverksmarknad innan vi.Avslutningsvis förgyller vi denna dag med en flodtur på övre Zambesi, lagom för att njuta av den afrikanska solens avsked denna dag. Längs stränderna kommer du förhoppningsvis se elefanter, flodhästar, krokodiler och fridfullt betande antiloper. Att få uppleva solnedgången på Zambesifloden med alla ljud och dofter eggar fantasin. Känslan och närvaron är svår att beskriva.Dagen lider mot sitt slut och natten faller snabbt på dessa breddgrader. En oförglömlig dag är till ända.Tillbaka på lodgen väntar en härlig zimbabwisk grillmiddag under den afrikanska nattens strålande stjärnhimmel. 

Dag 4 - Safari i Hwange Nationalpark
Idag är det dags att lämna Gorge Lodge för att resa söderut mot Hwange National Park. Första etappen görs med buss till en plats som kallas Halfway House och tar ca 2,5 timmar. Landskapet under denna första del av resan bjuder på vackra vyer av savann, baobabträdslundar och afrikanska byar. Framme vid Halfway House gör vi en kort paus för bensträckning och toalettbesök. Sedan byter vi transportmedel och fortsätter resan i ca 1,5 timme i fyrhjulsdrivna safarifordon som tar oss till Bomanis tältlodge i Ngamos slättland vid Hwanges sydöstliga hörn. Här ska vi tillbringa tre nätter. Under de tre dygn du bor på Bomani är allt inkluderat, även dryck och tvätt.Bomani är en idealisk plats för att utforska denna avlägsna del av Hwange. Här kan du också ta del av stödprojekten, dels för den lokala befolkningen i Tsholotsho och dels för viltvårdsprojektet i Hwange Nationalpark.Efter att du checkat in njuter du av en lättare lunch följt av en kortare siesta. Därefter börjar resans första safaritur i Hwange Nationalpark.Hwange Nationalpark är Zimbabwes största nationalpark och omfattar en yta av ca 15 000 km². Parken är känd för sina stora elefanthjordar som hör till de talrikaste i Afrika. Här finns över 100 arter däggdjur och mer än 400 olika fågelararter.Hwange är en extrem miljö som framträder med två mycket olika utseenden. Regnen faller i slutet och i början av året. Under vintern, från juni till september, faller så gott som inget regn alls. Landskapet torkar ut och blir till en ogästvänlig öken, eftersom det inte finns några naturliga inflöden av vatten. Under de tuffaste månaderna överlever djuren på den begränsade vegetationen och tack vare att människan hjälper till genom att pumpa upp vatten på flera ställen i nationalparken. Som gäst på Bomani bidrar du också till detta, då en del av vinsten bl. a går till detta projekt.Här har du möjlighet att få se elefant, buffel, lejon och leopard, vilka alla är en del av faunan. Här finns dessutom några av de största och mest livskraftiga flockarna av afrikansk vildhund liksom ett ansenligt antal av den mycket sällsynta bruna hyenan.Tack vare den stora mängden gräsätare finns det flera stora rovdjur. Lejon är allmänt förekommande. Leoparden är som vanligt skygg och avskyr att bli sedd. Med lite tur får man en skymt av det vackra kattdjuret, ofta väl kamouflerad i en stor akacia på en tjock gren i lövverkets skuggspel.Efter de inledande regnen i november december exploderar Hwange i grönska – karaktäristiskt för den här typen av vegetation – vilket också drar till sig massor av fåglar.Under eftermiddagen gör vi en safaritur som avslutas vid gömstället Stoffie’s Damm för kvällsfotografering. Vi avrundar med en solnedgångsdrink och lite snacks. Tillbaka på lodgen får du tid att fräscha upp dig före trerättersmidagen.

Dag 5 - Heldagssafari i Hwange Nationalpark
Vid det här laget har du bekantat dig med landskapet och växtligheten och börjat känna dig hemma i Hwange. Inför dagens safari packar du en mindre väska eller ryggsäck för att vara ute hela dagen. Kaffe och skorpor serveras i huvudbyggnaden före avresan. Vi ägnar hela dagen åt safari i nationalparken. Du får bekanta dig med några av pumpstationerna, som är så livsavgörande för många av djuren under torkan. Vi får en bra information om hur vattenförsörjningen fungerar.Efter en läcker picknick i vildmarken hinner du med en liten siesta i gräset i skuggan under träden vid Mfagazaan. Sedan fortsätter du med att spana efter djur under eftermiddagens safaritur.På kvällen serveras en trerättersmiddag.

Dag 6 - Besök i närliggande by och safari till fots
Idag besöker vi ett litet samhälle och en skola i närheten. Vi hälsar på hos några familjer och får se hur de bor och hur vardagens sysslor ter sig. Därefter besöker vi en skola och träffar rektorn eller en lärare som visar oss runt. Vi rundar av i ett klassrum där vi har möjlighet att deltaga i undervisningen en stund och kanske bjuder eleverna på lite sång. OBS, under skollov och helger besöker vi inte skolan, eftersom den är stängd.Lunchen äter vi på lodgen och före eftermiddagens safaritur hinner vi med lite vila.Idag tar vi sikte på ett område bestående av akacialundar. Här lämnar vi våra fordon och påbörjar en spännande vandring – safari till fots. Det är en obeskrivlig känsla att för omväxlings skull känna marken under fötterna under safarin, svepas in av dofterna och höra fåglarnas sånger och kvitter som låter lite annorlunda utanför fordonen, så att säga. Nu skärps våra sinnen på ett annat sätt än när man sitter i jeepen. Vi vandrar i sällskap med våra kunniga och beväpnade rangers.På kvällen samlas vi runt brasan för en drink och lite snacks, innan middagen serveras under den afrikanska natthimlen.

Dag 7 - Från Bomani till Zambezi Sands
Idag efter frukosten lämnar vi Bomani och påbörjar resan till nästa fantastiska lodge Zambezi Sands. Vi har valt att använda denna lodge de två sista avresorna i februari och mars, när Zambezifloden och dess omgivningar är som vackrast. Första delen av rutten gör vi med tåg, ett specialbyggt safaritåg, Elephant Express, som tar oss norrut längs Nationalparkens östra gräns.  Efter två timmar byter vi till minibussar eller jeepar och färdas i ytterligare ett par timmar till Zambezi Sands. Dryck och snacks serveras under resans gång. Lodgen, som utgörs av luxuösa och rymliga tält med badrum och stora egna verandor med egen badbassäng, varifrån du har en magnifik utsikt över floden. Här stannar vi i tre nätter.Zambezifloden är Afrikas mäktigaste floder och kontinentens fjärde längsta. 2574 km lång rinner den genom 5 länder Zambia, Angola, Namibia, Botswana, Zimbabwe och Mozambique, där den förenas med Indiska Oceanen. Flera vattenfall klarar den av på vägen – de mest kända är Victoriafallen.  Två enorma dammar, stora som väldiga insjöar, för vattenkraftverk har skapats: Kariba och Cabora-Bassa.  Zambezifloden är en av Afrikas verkliga artärer som skapar förutsättningarna för allt liv i en stor del av södra och sydöstra Afrika. Innan du njuter av en härlig 3-rätters middag får du ännu en afrikansk solnedgång som du kan bevittna från din veranda.

Dag 8 - Safari i Zambezi Nationalpark

Zambezi National Park och Victoria Falls National Park utgör tillsammans 56 000 ha. Zambezifloden utgör den norra gränsen som också är gräns mot grannlandet Zambia. Nationalparken hyser en mängd större djur som elefant, giraff, lejon, buffel, flodhäst, krokodil, leopard och ett flertal antiloparter bl a sabelantilop och eland. Fågellivet är rikt och fascinerande kring floden.

Idag gör vi två safariturer i Zambezi National Park, både i jeep och till fots, en på morgonen efter frukost och en under sen eftermiddag och kväll.

Lunchen avnjuter vi ute i bushen på en väl vald plats innan vi återvänder till lodgen.

Resten av eftermiddagen fram till kvällssafarin är fri för egna aktiviteter som vila och avkoppling. Varför inte studera fågellivet vid flodstranden från din veranda eller från din privata verandapool.

Tillbaka på lodgen väntar en 3-rätters middag. 

Dag 9 - Kanotpaddling på Zambezifloden
Idag kan du bestämma själv hur du vill spendera förmiddagen. Du har möjlighet att ta en kanottur på floden eller en flodsafari med större båt. Vill du bara ta det lugnt på lodgen så gör du det.Efter lunch och ett par timmars siesta gör vi vår sista safaritur i Zambezis Nationalpark för den här gången.En underbar vecka i södra Afrika är nästan till ända. Förhoppningsvis är vi så fulla av fantastiska och minnesvärda intryck, att resan och våra upplevelser lever kvar länge, mycket länge och värmer upp våra sinnen och tar oss tillbaka till savannen och dess invånare och människorna vi träffat. Kanske finns det ett budskap i allt detta som vi kan ta med oss hem och förmedla till nära och kära, och när andan faller på berätta några spännande och inspirerande historier.Kvällens middag som väntar blir den sista på lodgen för den här gången och resans avskedsmiddag.

Dag 10 - Avresa till Victoria Falls International
En oförglömlig vecka har gått och idag tar vi farväl av Zimbabwe och Afrika för denna gång.Denna sista morgon innan vi lämnar lodgen och tar oss till flygplatsen har du möjlighet att göra en sista safarivandring.Du anländer till Skandinavien följande dag under eftermiddagen.

Dag 11 - Ankomst Skandinavien
Ankomst Skandinavien via någon av flygplatserna i Frankfurt, München eller London.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• 8 övernattningar varav 6 på all inclusive safarilodge
• 8 frukostar
• 7 luncher
• 8 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Enkelrumstillägg från 4 300:-

RESFAKTA

Dag 1

Avresa till Victoriafallen.

Dag 2

Ankomst till Victoriafallen. Transfer till lodgen. Middag ingår. Två övernattningar på lodge vid Zambesifloden.

Dag 3

Kortare ravinvandring och utflykt till Victoriafallen. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4

Avresa till Bomani vid Hwange Nationalpark, 318 km. Frukost, lunch och middag ingår. Tre övernattningar på Bomani Tented Lodge.

Dag 5

Heldagssafari i Hwange Nationalpark. Helpension med dryck ingår.

Dag 6

Utflykt till en närliggande by. Safari i Hwange Nationalpark. Helpension inklusive dryck.

Dag 7

Bomani – Zambezi Sands. 290 km. Helpension inklusive all dryck. Tre övernattningar på Zambesi Sands Lodge.

Dag 8

Safariturer i Zambezi National Park. Helpension inklusive all dryck.

Dag 9

Aktiviteter på Zambezifloden. Safaritur i Nationalparken. Helpension inklusive all dryck

Dag 10

Avresa till flygplatsen i Victoria Falls för hemresa. Frukost ingår.

Dag 11

Ankomst Skandinavien.

Zimbabwe

Folkmängd 13 milj. Landets yta 390.580 km². Valuta Amerikanska dollar (USD). Religion 50 %, kristna 25 %, inhemska religioner 24 %, muslimer och annan 1 %. Språk Officiella språk är engelska, shona och sindebele.

Avresor

Datum Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2017-07-18 11 dagar Safari i Zimbabwe Stockholm 35300 SEK 6+ platser kvar Boka
2017-07-18 11 dagar Safari i Zimbabwe Köpenhamn 35300 SEK 6 platser kvar Boka
2017-09-30 11 dagar Safari i Zimbabwe Stockholm 35520 SEK 6+ platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Safariresor

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien – Johannesburg/Victoria Falls via München, Frankfurt eller London t/r . Övriga tranporter enligt program, del i dubbelrum med dusch/wc på hotell/lodger, måltider och övernattningar enligt program, inträden, TEMAs reseledning, alla utflykter, om inget annat anges.Vintern 15/16 är denna resa 10 dagar, vintern 16/17 11 dagar.

Programändringar:

Vintern 16/17 (nov - feb. 11 dagar.
Publicerad programordning kan ändras på vissa avresor, d v s att vi startar resan på Bomani eller Nehimba och avslutar i Victoria Falls. Vi har valt att publicera en version, men kommer att meddela inför resan i vilken ordning varje avresa kommer i här på denna sida. Dagsprogrammet och programinnehållet är identiskt och oberoende av rutt.

OBS
För avresorna i februari 18/2 och 27/2 har vi valt lodgen Zambezi Sands som bättre passar årstiden, när vattnet i Zambezifloden står högt. Lodgen håller mycket hög standard och klassificeras precis som Nehimba som lyxlodge. Första avresan följer publicerat program. Andra avresan 27/2 går i omvänd ordning enligt följande: Dag 1-3 Zambesi Sands, Dag 4-6 Bomani och Dag 7-9 Gorges Lodge.

Valuta:

Amerikansk dollar (USD).

Ha jämna kontanter till Visum-betalningen. Sedlarna bör även vara "snygga/fräscha" och ovikta.

Lodgerna tar inte bank- eller kreditkort. Räkna inte med att få tillgång till uttagsautomat. Det som du behöver kalkylera för är dricks, privata inköp av hantverk och souvenirer, småsaker och för lunch och måltidsdryck dag 2, dag 4 och avresedagen dag 9.

Det underlättar att ha små valörer på USD eftersom det alltid är ont om växel överallt. Ta gärna med 1- 5- och 10-dollarssedlar.

Större delen av resan inkluderar de flesta måltider. Under de sista 4 dygnen ingår All Inclusive, där alla måltider, drycker och tvätt av kläder ingår.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks:

Dricks ingår inte i resans pris. Därför rekommenderar vi att du beräknar ungefär 20–25 US-dollar/dag/person och per hotell/lodge. Din TEMA-reseledare informerar mer om detta på plats.

Safari:

Denna safariresa är unik, då vi ockås besöker att par byar för att möta lokalbefolkning och lära känna deras verklighet och vardag. I och med att TEMA avnänder Imvelos lodger (Gorge Lodge, Bomani Tented Lodge och Nehimba Lodge), så deltar våra kunder indirekt i flera olika stödprojekt – både sociala- och viltvårdprojekt. Bland annat besöker vi en skola som delvis har finansierats av Imvelo. Mer information om de olika stödprojekten får du på plats.

Vill du ta med dig begagnade kläder ock skor så är det välkommet. Under resan besöker vi bl a en by och en skola då tillfälle ges att överlämna detta. Även pennor, skrivmateriel och leksaker uppskattas.

Klimat och klädsel:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Våra resor avgår mellan november och april, och då förekommer tropiska regnskurar. Under vintern regnar det ingenting med svår torka som följd. Mellan november och april sjunker temperaturen sällan under 20 grader på nätterna. Dagtid får du räkna med temperaturer på runt 30 grader vid Victoriafallen, ibland varmare, och något svalare i Hwange.

Klädsel och utrustning:
Bekväma fritids- eller safarikläder i diskreta färger rekommenderas. Solhatt, keps eller liknande mot solen är bra att ha liksom solglasögon, solskydd och myggmedel. En kikare för safariturerna samt givetvis en kamera. Glöm inte extra batterier eller laddare. En grenkontakt är också bra att ha om man har flera kameror och annan elektronisk utrustning.

Glöm inte badkläder, eftersom det finns pool på Gorge Lodge. Ett regnplagg som en tunn poncho kan också komma väl till pass.

Ett tips är att lägga all eventuell medicin, kikare och kamera samt ett extra klädombyte i handbagaget om bagaget skulle komma på villovägar efter ankomsten.

En mindre ficklampa kan vara bra att ha med sig.

Vaccinationer och hälsa, kontakta din läkare eller närmaste vaccinationscentral.

Hotellinformation

 
XClose