Safari till Serengeti med ZanzibarManyarasjön, Ngorongoro och Tarangire

Tanzaniasafari är den ultimata safarin! Upplev Serengetis savann, Tarangires baobablundar, Manyarasjöns fågelliv och Ngorongorokratern – en äkta Edens lustgård. Först en vecka safari och därefter sköna och lata dagar med sol och bad på ön Zanzibar.

Det är några av världens mest omtalade naturområden, vars fascinerande djurliv och enastående skönhet du får uppleva under den här safariresan. Vid Riftdalens förkastningsbrant finner vi sodasjön Manyara med fascinerande fågelliv. På Serengetis oändliga grässlätter är djur och natur världsarvsklassade av Unesco. Från Ngorongoros kraterkant blickar man ödmjukt ut över en Edens lustgård och mänsklighetens vagga. Och avslutande game drive i Tarangire går genom ett rullande landskap med ståtliga baobabträd. Efter en veckas med safariupplevelser, solupp- och nedgångar samt kanske en och annan gin och tonic, flyger du ut till kryddön Zanzibar och kopplar av med sol och bad.

RESFAKTA

Länder: Tanzania

Reslängd: 14 dagar

Gruppstorlek: 16-18 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Safari med helpension
 • Den oändliga savannen, Serengeti
 • Lake Manyara med sitt fågelliv
 • Chans till "Big Five" i Ngorongorokratern
 • Tarangire med baobablundar och elefanter

Dagsprogram
Vinter 2017/18 - Resan 14 dagar

Dag 1 - Dagflyg till Tanzania
Tidig avresa med flyg från Skandinavien via Amsterdam. Ankomst Arusha sent på kvällen. 

Efter ankomsten till Arusha möter du din reseledare som väntar med buss för avresa till hotellet i Arusha.

Dag 2 - Safari vid Lake Manyara
Lagom till lunch anländer vi till Lake Manyara, vars nordvästra strand är en mosaik av olika miljöer. Här finns bland annat lummiga skogsdungar med patrullerande babianflockar.

På förkastningsbranten åt nordväst rör sig inte sällan hjordar av elefanter i skuggan av de skyddande baobabträden. Vid sjöns stränder vältrar sig flodhästar i dyn och ofta syns stora flockar av rosa flamingo. Fågellivet vid Manyarasjön är mycket rikt, både till antal arter och mängden fåglar. Här stannar vi en natt.

Dag 3 - Masaibyar och Serengeti
Idag väntar en enastående vacker resa västerut mot den omtalade nationalparken Serengeti. Serengeti är ett masaiord med betydelsen ändlös slätt. Landskapet växlar mellan öppna grässlätter i sydöst, savanner med spridda dungar av paraplyakacia och feberträd i de inre delarna samt ett mer kuperat och delvis skogsklätt landskap i norr mot gränsen till Masai Mara i Kenya. 

Vi stannar två dagar i Serengeti och gör flera spännande safariturer - både i gryningen och under eftermiddagen.

Dag 4 - Safari i Serengetis oändliga slättland
Serengetis nationalpark bjuder på en imponerande viltrikedom. Hjordar av afrikansk buffel, gnuantilop och zebror blandas här med flockar av gaseller och impalaantiloper. Här jagar geparden, världens snabbaste kattdjur, thomsongaseller i sprinterfart. De kan uppnå en hastighet på över 100 km/tim!

Området är också känt för sina lejon med imponerande, nästan svarta manar. Har du tur får du se en leopard i ett korvträd, där den vilar under dagens heta timmar. Sjakaler liksom hyenor och skarpögda gamar ser till att naturens renhållning fungerar på ett tillfredsställande sätt.

Dag 5 - Ngorongoro Conservation Area
Under morgonen och hela förmiddagen fortsätter vi att utforska Serengetis viltrika slätter. Samtidigt styr vi kosan österut, mot Ngorongoro.

Innan jeepen börjar köra uppför Ngorongoromassiven passerar vi inte långt från Olduvaiklyftan. Det var där den världsberömda forskarfamiljen Leakey fann spår av förhistoriska människor som levde för ca två miljoner år sedan. Man har även hittat en stor mängd fossil från numera utdöda djur. Det skapar en känsla av vördnad att befinna sig i det område som skulle kunna vara människans ursprung på jorden.

Sen eftermiddag anländer vi till lodgen som ligger ca 2 000 meter över havet, alldeles vid kraterkanten.

Dag 6 - Safari i Ngorongorokratern
Den storslagna Ngorongorokratern besitter ofattbara mängder djur. Här kan du med lite tur se alla "The Big Five". Förhoppningsvis har du haft lyckan att redan få se elefant, buffel, lejon och leopard i Serengeti, men här hoppas vi kunna lägga till den magnifika noshörningen till listan av djur vi ser.Från arla morgon och fram till lunch utforskar vi kraterns unika natur och djurliv. I kraterns botten har det uppstått en äkta Edens lustgård. På en yta av ca 260 km² möter du en ofattbar djurrikedom av gräsätare och rovdjur.

Mellan Ngorongoro och Manyara Nationalpark ligger en slocknad vulkan, Ol Deani, och här breder ett bördigt och frodigt jordbrukslandskap ut sig. Huvudort i detta vackra landskap är Karatu. Under den tyska koloniala administrationen mellan 1885-1918, då landet hette Tanganyika, lades grunden för de kaffefarmar som finns här idag.

Vi bor på en trevlig lodge i närheten av Karatu. Eftermiddagen kan du tillbringa vid lodgens pool och smälta intrycken från de senaste dagarnas upplevelser på savannen.

Dag 7 - Safari i Tarangire nationalpark
Tarangire National Park har ett öppet, parklikt landskap som växlar mellan trädsavann och storslagna lundar av baobabträd. Här finns rikligt med storvilt, i synnerhet under torrperioderna, och en mängd fågelarter året runt. Du har goda chanser att få se elefanter, vilka håller landskapet öppet genom att välta omkull träd och buskar i sitt ständiga sökande efter föda.

Dag 8 - Stonetown
Safariveckan har kommit till ett slut. Vi lämnar lodgen efter frukost och hinner få en sista safariupplevelse på väg ut genom parken. Väl på asfalterad väg igen fortsätter vi tillbaka till Arusha där vi äter lunch innan det är dags för TEMAs reseledare att tacka för sig.

Du flyger under eftermiddagen från Arusha till Zanzibar (biljett erhålles på plats), där du får vidare transport med engelsktalande guide till Seyyida Hotel & Spa. Här får du nu möjlighet att gå på egen upptäcktspromenad i de smala gränderna och kanske besöker du Anglikanska kyrkan och den gamla slavmarknaden. Senare på kvällen kan vi rekommendera ett besök vid matmarknaden vid Forodhani Gardens, kanske för en Zanzibar-pizza. 

Dag 9 - Kryddtur på väg till stranden
Efter frukost checkar du ut. En engelsktalande guide kommer och hämtar dig och ditt sällskap för en tur till en av Zanzibars många kryddodlingar. När du luktat och smakat på de olika exotiska kryddorna avslutas utflykten på östkusten, framme vid ditt hem för de kommande fyra nätterna. Nu har du flera dagar att smälta intryck, sova ut och koppla av, samt givetvis njuta av härliga bad. 

Under sol- och baddagarna på Zanzibar finns möjlighet till en mängd aktiviteter som snorkling, båtutflykter etc. Detta kan arrangeras i hotellets regi eller av vår agents representant. Information får du vid ankomsten eller vid hotellets informationsdisk.

Dag 10 - 12 - Zanzibar
Avkopplande och exotisk vistelse på Blue Bay Beach Resort & Spa med helpension.

Dag 13 - Hemresa
Avresa till Skandinavien via Dar es Salaam och Amsterdam. Flygmåltider ingår.

Dag 14 - Ankomst Skandinavien
Tillbaka igen i Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 10 luncher
• 10 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Skandinavien – Tanzania via Amsterdam. Ankomst till Arusha. En övernattning på hotell/lodge i Arusha.

Dag 2
Arusha – Lake Manyara, 120 km. Bybesök och safari i Lake Manyara nationalpark. Frukost, picknicklunch och middag ingår. En övernattning på lodge vid Lake Manyara nationalpark.

Dag 3
Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på lodge i Serengeti nationalpark.

Dag 4
Morgon- och eftermiddagssafari i Serengeti. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5
Serengeti – Ngorongoro, 140 km. Safari under morgon och förmiddag. Frukost, picknicklunch och middag ingår. En övernattning på lodge vid Ngorongorokratern.

Dag 6
Ngorongoro – Karatu, 40 km. Safari i Ngorongorokratern. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på lodge i Karatu.

Dag 7
Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire nationalpark. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på lodge i Tarangire nationalpark.

Dag 8
Tarangire – Arusha – Zanzibar. Jeeptransfer 140 km och inrikesflyg till Zanzibar. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Stonetown på Zanzibar.

Dag 9
Utflykt till kryddträdgård. Transfer Stonetown - östkusten, 40 km. Frukost, lunch och middag ingår. Fyra övernattningar på resort på Zanzibar.

Dag 10 - 12
Sol och bad på Zanzibar. Helpension ingår.

Dag 13
Zanzibar – Skandinavien. Transfer och flyg. Frukost ingår.

Dag 14
Tillbaka i Skandinavien.

Tanzania

Folkmängd
49 miljoner Landets yta
945 090 km²Valuta
Tanzanisk shillingReligion
Kristna 62 %, muslimer 35 %, små grupper av anhängare av hinduism, buddism, bahai och traditionella afrikanska religionerSpråk
Engelska och swahili (kiswahili) är officiella språk; arabiska talas på Zanzibar och Pemba; därutöver ett stort antal lokala språk

Dagsprogram
Sommar 2018

Dag 1 - Dagflyg till Tanzania
Tidig avresa med flyg från Skandinavien via Amsterdam. Ankomst Arusha sent på kvällen. 

Efter ankomsten till Arusha möter du din reseledare som väntar med buss för avresa till hotellet i Arusha.

Dag 2 - Safari vid Lake Manyara
Lagom till lunch anländer vi till Lake Manyara, vars nordvästra strand är en mosaik av olika miljöer. Här finns bland annat lummiga skogsdungar med patrullerande babianflockar.

På förkastningsbranten åt nordväst rör sig inte sällan hjordar av elefanter i skuggan av de skyddande baobabträden. Vid sjöns stränder vältrar sig flodhästar i dyn och ofta syns stora flockar av rosa flamingo. Fågellivet vid Manyarasjön är mycket rikt, både till antal arter och mängden fåglar. Här stannar vi en natt.

Dag 3 - Masaibyar och Serengeti
Idag väntar en enastående vacker resa västerut mot den omtalade nationalparken Serengeti. Serengeti är ett masaiord med betydelsen ändlös slätt. Landskapet växlar mellan öppna grässlätter i sydöst, savanner med spridda dungar av paraplyakacia och feberträd i de inre delarna samt ett mer kuperat och delvis skogsklätt landskap i norr mot gränsen till Masai Mara i Kenya. 

Vi stannar två dagar i Serengeti och gör flera spännande safariturer - både i gryningen och under eftermiddagen.

Dag 4 - Safari i Serengetis oändliga slättland
Serengetis nationalpark bjuder på en imponerande viltrikedom. Hjordar av afrikansk buffel, gnuantilop och zebror blandas här med flockar av gaseller och impalaantiloper. Här jagar geparden, världens snabbaste kattdjur, thomsongaseller i sprinterfart. De kan uppnå en hastighet på över 100 km/tim!

Området är också känt för sina lejon med imponerande, nästan svarta manar. Har du tur får du se en leopard i ett korvträd, där den vilar under dagens heta timmar. Sjakaler liksom hyenor och skarpögda gamar ser till att naturens renhållning fungerar på ett tillfredsställande sätt.

Dag 5 - Ngorongoro Conservation Area
Under morgonen och hela förmiddagen fortsätter vi att utforska Serengetis viltrika slätter. Samtidigt styr vi kosan österut, mot Ngorongoro.

Innan jeepen börjar köra uppför Ngorongoromassiven passerar vi inte långt från Olduvaiklyftan. Det var där den världsberömda forskarfamiljen Leakey fann spår av förhistoriska människor som levde för ca två miljoner år sedan. Man har även hittat en stor mängd fossil från numera utdöda djur. Det skapar en känsla av vördnad att befinna sig i det område som skulle kunna vara människans ursprung på jorden.

Sen eftermiddag anländer vi till lodgen som ligger ca 2 000 meter över havet, alldeles vid kraterkanten.

Dag 6 - Safari i Ngorongorokratern
Den storslagna Ngorongorokratern besitter ofattbara mängder djur. Här kan du med lite tur se alla "The Big Five". Förhoppningsvis har du haft lyckan att redan få se elefant, buffel, lejon och leopard i Serengeti, men här hoppas vi kunna lägga till den magnifika noshörningen till listan av djur vi ser.Från arla morgon och fram till lunch utforskar vi kraterns unika natur och djurliv. I kraterns botten har det uppstått en äkta Edens lustgård. På en yta av ca 260 km² möter du en ofattbar djurrikedom av gräsätare och rovdjur.

Mellan Ngorongoro och Manyara Nationalpark ligger en slocknad vulkan, Ol Deani, och här breder ett bördigt och frodigt jordbrukslandskap ut sig. Huvudort i detta vackra landskap är Karatu. Under den tyska koloniala administrationen mellan 1885-1918, då landet hette Tanganyika, lades grunden för de kaffefarmar som finns här idag.

Vi bor på en trevlig lodge i närheten av Karatu. Eftermiddagen kan du tillbringa vid lodgens pool och smälta intrycken från de senaste dagarnas upplevelser på savannen.

Dag 7 - Safari i Tarangire nationalpark
Tarangire National Park har ett öppet, parklikt landskap som växlar mellan trädsavann och storslagna lundar av baobabträd. Här finns rikligt med storvilt, i synnerhet under torrperioderna, och en mängd fågelarter året runt. Du har goda chanser att få se elefanter, vilka håller landskapet öppet genom att välta omkull träd och buskar i sitt ständiga sökande efter föda.

Dag 8 - Stonetown
Safariveckan har kommit till ett slut. Vi lämnar lodgen efter frukost och hinner få en sista safariupplevelse på väg ut genom parken. Väl på asfalterad väg igen fortsätter vi tillbaka till Arusha där vi äter lunch innan det är dags för TEMAs reseledare att tacka för sig.  

Du flyger under eftermiddagen från Arusha till Zanzibar (biljett erhålles på plats), där du får vidare transport med engelsktalande guide till Seyyida Hotel & Spa. Här får du nu möjlighet att gå på egen upptäcktspromenad i de smala gränderna och kanske besöker du Anglikanska kyrkan och den gamla slavmarknaden. Senare på kvällen kan vi rekommendera ett besök vid matmarknaden vid Forodhani Gardens, kanske för en Zanzibar-pizza. 

Dag 9 - Kryddtur på väg till stranden
Efter frukost checkar du ut. En engelsktalande guide kommer och hämtar dig och ditt sällskap för en tur till en av Zanzibars många kryddodlingar. När du luktat och smakat på de olika exotiska kryddorna avslutas utflykten på östkusten, framme vid ditt hem för de kommande fyra nätterna. Nu har du flera dagar att smälta intryck, sova ut och koppla av, samt givetvis njuta av härliga bad. 

Under sol- och baddagarna på Zanzibar finns möjlighet till en mängd aktiviteter som snorkling, båtutflykter etc. Detta kan arrangeras i hotellets regi eller av vår agents representant. Information får du vid ankomsten eller vid hotellets informationsdisk.

Dag 10 - 12 - Zanzibar
Avkopplande och exotisk vistelse på Blue Bay Beach Resort & Spa med helpension.

Dag 13 - Hemresa
Avresa till Skandinavien via Dar es Salaam och Amsterdam. Flygmåltider ingår.

Dag 14 - Ankomst Skandinavien
Tillbaka igen i Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 10 luncher
• 10 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Skandinavien – Tanzania via Amsterdam. Ankomst till Arusha. En övernattning på hotell/lodge i Arusha.

Dag 2
Arusha – Lake Manyara, 120 km. Bybesök och safari i Lake Manyara nationalpark. Frukost, picknicklunch och middag ingår. En övernattning på lodge vid Lake Manyara nationalpark.

Dag 3
Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på lodge i Serengeti nationalpark.

Dag 4
Morgon- och eftermiddagssafari i Serengeti. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5
Serengeti – Ngorongoro, 140 km. Safari under morgon och förmiddag. Frukost, picknicklunch och middag ingår. En övernattning på lodge vid Ngorongorokratern.

Dag 6
Ngorongoro – Karatu, 40 km. Safari i Ngorongorokratern. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på lodge i Karatu.

Dag 7
Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire nationalpark. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på lodge i Tarangire nationalpark.

Dag 8
Tarangire – Arusha – Zanzibar. Jeeptransfer 140 km och inrikesflyg till Zanzibar. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Stonetown på Zanzibar.

Dag 9
Utflykt till kryddträdgård. Transfer Stonetown - östkusten, 40 km. Frukost, lunch och middag ingår. Fyra övernattningar på resort på Zanzibar.

Dag 10 - 12
Sol och bad på Zanzibar. Helpension ingår.

Dag 13
Zanzibar – Skandinavien. Transfer och flyg. Frukost ingår.

Dag 14
Tillbaka i Skandinavien.

Tanzania

Folkmängd
49 miljoner Landets yta
945 090 km²Valuta
Tanzanisk shillingReligion
Kristna 62 %, muslimer 35 %, små grupper av anhängare av hinduism, buddism, bahai och traditionella afrikanska religionerSpråk
Engelska och swahili (kiswahili) är officiella språk; arabiska talas på Zanzibar och Pemba; därutöver ett stort antal lokala språk

Dagsprogram
Vinter 2018/19 - 12 dagars reslängd

Dag 1 - Dagflyg till Tanzania
Tidig avresa med flyg från Skandinavien via Amsterdam. Ankomst Arusha sent på kvällen. 

Efter ankomsten till Arusha möter du din reseledare som väntar med buss för avresa till hotellet i Arusha.

Dag 2 - Safari vid Lake Manyara
Lagom till lunch anländer vi till Lake Manyara, vars nordvästra strand är en mosaik av olika miljöer. Här finns bland annat lummiga skogsdungar med patrullerande babianflockar.

På förkastningsbranten åt nordväst rör sig inte sällan hjordar av elefanter i skuggan av de skyddande baobabträden. Vid sjöns stränder vältrar sig flodhästar i dyn och ofta syns stora flockar av rosa flamingo. Fågellivet vid Manyarasjön är mycket rikt, både till antal arter och mängden fåglar. Här stannar vi en natt.

Dag 3 - Masaibyar och Serengeti
Idag väntar en enastående vacker resa västerut mot den omtalade nationalparken Serengeti. Serengeti är ett masaiord med betydelsen ändlös slätt. Landskapet växlar mellan öppna grässlätter i sydöst, savanner med spridda dungar av paraplyakacia och feberträd i de inre delarna samt ett mer kuperat och delvis skogsklätt landskap i norr mot gränsen till Masai Mara i Kenya. 

Vi stannar två dagar i Serengeti och gör flera spännande safariturer - både i gryningen och under eftermiddagen.

Dag 4 - Safari i Serengetis oändliga slättland
Serengetis nationalpark bjuder på en imponerande viltrikedom. Hjordar av afrikansk buffel, gnuantilop och zebror blandas här med flockar av gaseller och impalaantiloper. Här jagar geparden, världens snabbaste kattdjur, thomsongaseller i sprinterfart. De kan uppnå en hastighet på över 100 km/tim!

Området är också känt för sina lejon med imponerande, nästan svarta manar. Har du tur får du se en leopard i ett korvträd, där den vilar under dagens heta timmar. Sjakaler liksom hyenor och skarpögda gamar ser till att naturens renhållning fungerar på ett tillfredsställande sätt.

Dag 5 - Ngorongoro Conservation Area
Tidig morgonen fortsätter vi att utforska Serengetis viltrika slätter, enroute österut, mot Ngorongoro. 

Innan jeepen vi når Ngorongoro passerar vi inte långt från Olduvaiklyftan. Det var där den världsberömda forskarfamiljen Leakey fann spår av förhistoriska människor som levde för ca två miljoner år sedan. Man har även hittat en stor mängd fossil från numera utdöda djur. Det skapar en känsla av vördnad att befinna sig i det område som skulle kunna vara människans ursprung på jorden.

I kraterns botten har det uppstått en äkta Edens lustgård. På en yta av ca 260 km² möter du en ofattbar djurrikedom av gräsätare och rovdjur. Här kan vi med lite tur se alla "The Big Five". Förhoppningsvis har du haft lyckan att redan få se elefant, buffel, lejon och leopard i Serengeti, men här hoppas vi kunna lägga till den magnifika noshörningen till listan av djur vi ser. Vi äter vår picknicklunch vid den lilla sjön nere i kratern. 

Mellan Ngorongoro och Manyara Nationalpark ligger en slocknad vulkan, Ol Deani, och här breder ett bördigt och frodigt jordbrukslandskap ut sig. Huvudort i detta vackra landskap är Karatu. Under den tyska koloniala administrationen mellan 1885-1918, då landet hette Tanganyika, lades grunden för de kaffefarmar som finns här idag.

Vi bor på en trevlig lodge i närheten av Karatu. Ta dig ett dopp i lodgens pool och smälta intrycken från de senaste dagarnas upplevelser på savannen.

Dag 6 - Safari i Tarangire nationalpark
Tarangire National Park har ett öppet, parklikt landskap som växlar mellan trädsavann och storslagna lundar av baobabträd. Här finns rikligt med storvilt, i synnerhet under torrperioderna, och en mängd fågelarter året runt. Du har goda chanser att få se elefanter, vilka håller landskapet öppet genom att välta omkull träd och buskar i sitt ständiga sökande efter föda.

Dag 7 - Stonetown
Safariveckan har kommit till ett slut. Vi lämnar lodgen efter frukost och hinner få en sista safariupplevelse på väg ut genom parken. Väl på asfalterad väg igen fortsätter vi tillbaka till Arusha där vi äter lunch innan det är dags för TEMAs reseledare att tacka för sig. 

Du flyger under eftermiddagen från Arusha till Zanzibar (biljett erhålles på plats), där du får vidare transport med engelsktalande guide till Seyyida Hotel & Spa. Här får du nu möjlighet att gå på egen upptäcktspromenad i de smala gränderna och kanske besöker du Anglikanska kyrkan och den gamla slavmarknaden. Senare på kvällen kan vi rekommendera ett besök vid matmarknaden vid Forodhani Gardens, kanske för en Zanzibar-pizza.   

Dag 8 - Kryddtur på väg till stranden
Efter frukost checkar du ut. En engelsktalande guide kommer och hämtar dig och ditt sällskap för en tur till en av Zanzibars många kryddodlingar. När du luktat och smakat på de olika exotiska kryddorna avslutas utflykten på östkusten, framme vid ditt hem för de kommande tre nätterna. Nu har du några dagar att smälta intryck, sova ut och koppla av, samt givetvis njuta av härliga bad. 

Under sol- och baddagarna på Zanzibar finns möjlighet till en mängd aktiviteter som snorkling, båtutflykter etc. Detta kan arrangeras i hotellets regi eller av vår agents representant. Information får du vid ankomsten eller vid hotellets informationsdisk.

Dag 9 - 10 - Zanzibar
Avkopplande och exotisk vistelse på Blue Bay Beach Resort & Spa med helpension.

Dag 11 - Hemresa
Avresa till Skandinavien via Dar es Salaam och Amsterdam. Flygmåltider ingår.

Dag 12 - Ankomst Skandinavien
Tillbaka igen i Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 10 luncher
• 10 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Skandinavien – Tanzania via Amsterdam. Ankomst till Arusha. En övernattning på hotell/lodge i Arusha.

Dag 2
Arusha – Lake Manyara, 120 km. Bybesök och safari i Lake Manyara nationalpark. Frukost, picknicklunch och middag ingår. En övernattning på lodge vid Lake Manyara nationalpark.

Dag 3
Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på lodge i Serengeti nationalpark.

Dag 4
Morgon- och eftermiddagssafari i Serengeti. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5
Serengeti – Ngorongoro – Karatu, 180 km. Safari i Ngorongorokratern. Frukost, picknicklunch och middag ingår. En övernattning på lodge i Karatu.

Dag 6
Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire nationalpark. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på lodge i Tarangire nationalpark.

Dag 7
Tarangire – Arusha – Zanzibar. Jeeptransfer 140 km och inrikesflyg till Zanzibar. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Stonetown på Zanzibar.

Dag 8
Utflykt till kryddträdgård. Transfer Stonetown - östkusten, 40 km. Frukost, lunch och middag ingår. Tre övernattningar på resort på Zanzibar.

Dag 9 - 10
Sol och bad på Zanzibar. Helpension ingår.

Dag 11
Zanzibar – Skandinavien. Transfer och flyg. Frukost ingår.

Dag 12
Tillbaka i Skandinavien.

Tanzania

Folkmängd
49 miljoner Landets yta
945 090 km²Valuta
Tanzanisk shillingReligion
Kristna 62 %, muslimer 35 %, små grupper av anhängare av hinduism, buddism, bahai och traditionella afrikanska religionerSpråk
Engelska och swahili (kiswahili) är officiella språk; arabiska talas på Zanzibar och Pemba; därutöver ett stort antal lokala språk

Mer om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Skandinavien - Arusha/Zanzibar - Skandinavien, flyg Arusha - Zanzibar (denna flygbiljett erhålles på plats), övriga transporter enligt program, del i dubbelrum på hotell, lodger och permanenta tältläger, måltider enligt dagsprogram, TEMAs reseledning, inträden och utflykter, om inget annat anges.

Observera / Programändringar

Resan justeras till vintersäsongen 2018/19, dvs från och med avresa 2018-10-31. Resan får då en total reslängd om 12 dagar istället för det ordinarie program om 14 dagar som tidigare under 2018.

Dagsprogrammet under safariveckan kan komma i en annan ordningsföljd än den publicerade.

Safari
I Tanzania reser du med 4-hjuls drivna jeepar med uppfällbar taklucka. Ni är max sex resenärer i respektive jeep, det vill säga, alla är garanterad fönsterplats. Taket kan öppnas upp för bästa möjligheter till fotografering när man är ute på en så kallad gamedrive = safaritur i nationalparken.

Bagaget
Packa gärna i mjuka väskor, då utrymmet i safarins jeepar begränsat. Dela gärna upp bagaget, så att du endast har med dig den packning du behöver för safarin. Övrigt bagage förvaras hos vår lokala samarbetspartner i Arusha fram till avresan till Zanzibar.

På adresslappen på ditt incheckade bagage är det en rekommendation att förutom ditt namn och kontaktnummer/mail även anger vår lokala agent på plats: Anderson's African Adventure, samt deras journummer för ev förlorat/försenat bagage (+255 769 456 247).

Packningstips
- Plastpåsar. Bra att ha som skydd mot damm/lera för din elektroniska utrustning.
- Ficklampa. På grund av energi- och vattenransonering stänger många lodger av både varmvatten och el vid vissa tidpunkter.
- Kamera.
- Kikare med förstoringsgrad 8–10. Vissa resenärer kan uppleva att en bra kikare till och med kan vara mer värt än en kamera på safari.
- Adapter till afrikanska stickkontakter. På många platser i Tanzania används fortfarande den brittiska stickkontaktsmodellen (commonwealth-modell) med tre pluggar.

Vaccinationer
Rådgör med läkare eller vaccinationscentral i god tid före avresan. 

Fotografering
Under safarin får du se de vilda djuren i sin rätta miljö i skyddade områden. Det betyder att man ofta stannar på avstånd hellre än att köra så nära att djuren störs. Teleobjektiv är nödvändigt för bra djurbilder, 135 mm kan räcka då det gäller större djur, men för mindre däggdjur och fåglar behövs 300–400 mm.

Ta gärna med extra minneskort eller film hemifrån. Räkna med att en hel del film går åt om du inte använder digital utrustning.

Att fotografera människor du möter kan ibland vara känsligt. Förr var det dessutom enligt lag förbjudet att fotografera en av folkgrupperna, masaierna. Endast efter direkt överenskommelse med dem kan du få ta bilder och du bör i förväg göra upp om ett pris.

Överhuvudtaget är det en god regel att alltid fråga först innan du tar en bild. Uniformerad personal (polis, militär och parkvakter) får aldrig fotograferas.

Under resan finns möjlighet att besöka en masaiby. För detta tas en avgift om 15 USD per person. Då får man fotografera hur mycket man vill i byn och även masaierna; som annars tar just betalt om de ska bli fotograferade.

Valuta

Tanzanian shilling (TZS).

US-dollar är bra att ha med sig. En rekommendation är att växla små belopp i taget. Möjlighet till valutaväxling på växlingskontor i Arusha dag två. De flesta hotell/lodger accepterar de vanligaste bankkorten, men tar oftast 5% i avgift.

Under safarin ingår helpension, därför behöver du inte räkna med andra utgifter än personlig dricks, måltidsdrycker samt eventuella inköp av souvenirer.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks

Din TEMA-reseledare på plats samlar ihop dricks vid ankomst för gemensamma måltider och bagagehantering, beräkna 30 USD. Dricks till respektive safarichaufför ges vid avslutad safari direkt till din dedikerade safarichaufför (för en veckas safari rekommenderas ca 50 USD).

Vistelsen på Zanzibar är på egen hand och här dricksar man själv. Normen är ca 1 USD per person vid lunch, och även middag. Därtill rekommenderas 1 USD per person till väskbärare vid ankomst till/avresa från resorten på Zanzibar. 

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Under safarin befinner du dig nära ekvatorn men tänk på att norra Tanzania är ett höglandsområde. Serengeti och Ngorongoro ligger på en höjd av 1 500–2 600 meter över havet. På dagarna är det i regel hett med stark sol med temperaturer på över 30 grader. Från juni till augusti kan temperaturen sjunka under nollsträcket på nätterna i Ngorongoro.

Hotellen/husen är inte lika välisolerade som hemma och nattkylan kan tränga in i rummen. I Tarangire bor vi i ett permanent tältläger där nätterna kan upplevas kyliga efter varma dagar.

På Zanzibar är det varmt dygnet runt. Dygnets minimitemperatur ligger sällan under 25 grader.

Klädsel
Under dagsetapperna rör du dig bäst i bekväma och oömma kläder. Shorts eller kjol kan i regel användas under dagarna, men du bör ha med dig långbyxor och långärmade skjortor som skydd mot nattkyla, mygg och stark sol.

Du bör ha bekväma och väl ingångna skor. En lätt huvudbonad mot den starka solen är nödvändig. Du bör också ha bra solglasögon. Kvällar och morgnar kan tröja eller en lätt jacka behövas.

Badkläder behövs givetvis både för dopp i lodgernas swimmingpool och på Zanzibar.

Övrigt

Med tanke på att vi befinner oss i Afrikas bush är standarden på safarins lodger och tältcamp god. Rummen och tälten är rena och huvudsakligen insektsfria. De är utrustade med bad/dusch och wc samt sängar med myggnät.

Vistelsen på Zanzibar är på egen hand, utan TEMAs reseledare. Istället representeras TEMA av vår lokala, engelsktalande, samarbetspartner på Zanzibar som sköter om transporterna mellan flygplats och hotell.

Under sol- och baddagarna på Zanzibar finns möjlighet till en mängd aktiviteter som snorkling, båtutflykter, utflykt till Stone Town och liknande. Detta kan arrangeras i hotellets regi eller av vår lokala samarbetspartner. Information får du vid ankomsten eller vid hotellets informationsdisk. Läs mer om hotellet på dess hemsida:
Blue Bay Beach Resort and Spa


Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-01-28

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-01-28
06:00
2018-01-28
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-01-28
10:15
2018-01-28
20:40
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-02-09
23:55
2018-02-10
07:15
K L M, 567
Amsterdam
Copenhagen
2018-02-10
10:00
2018-02-10
11:25
K L M, 1127
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 40450 SEK Förfrågan
2018-01-28

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-01-28
06:20
2018-01-28
08:35
K L M, 1104
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-01-28
10:15
2018-01-28
20:40
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-02-09
23:55
2018-02-10
07:15
K L M, 567
Amsterdam
Stockholm
2018-02-10
08:20
2018-02-10
10:25
K L M, 1107
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 40450 SEK Förfrågan
2018-01-28

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2018-01-28
06:00
2018-01-28
07:35
K L M, 1152
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-01-28
10:15
2018-01-28
20:40
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-02-09
23:55
2018-02-10
07:15
K L M, 567
Amsterdam
Gothenburg
2018-02-10
08:05
2018-02-10
09:35
K L M, 1153
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 40450 SEK Förfrågan
2018-02-11

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-02-11
06:00
2018-02-11
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-02-11
10:15
2018-02-11
20:40
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-02-23
23:55
2018-02-24
07:15
K L M, 567
Amsterdam
Copenhagen
2018-02-24
10:00
2018-02-24
11:25
K L M, 1127
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 43350 SEK Förfrågan
2018-02-11

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-02-11
06:20
2018-02-11
08:35
K L M, 1104
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-02-11
10:15
2018-02-11
20:40
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-02-23
23:55
2018-02-24
07:15
K L M, 567
Amsterdam
Stockholm
2018-02-24
08:20
2018-02-24
10:25
K L M, 1107
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 43350 SEK Förfrågan
2018-02-11

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2018-02-11
06:00
2018-02-11
07:35
K L M, 1152
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-02-11
10:15
2018-02-11
20:40
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-02-23
23:55
2018-02-24
07:15
K L M, 567
Amsterdam
Gothenburg
2018-02-24
08:05
2018-02-24
09:35
K L M, 1153
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 43350 SEK Förfrågan
2018-04-01

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-04-01
06:30
2018-04-01
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-04-01
10:25
2018-04-01
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-04-13
23:10
2018-04-14
07:30
K L M, 567
Amsterdam
Stockholm
2018-04-14
08:30
2018-04-14
10:30
K L M, 1107
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 35950 SEK 4 platser kvar Boka
2018-04-01

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2018-04-01
06:10
2018-04-01
07:40
K L M, 1152
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-04-01
10:25
2018-04-01
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-04-13
23:10
2018-04-14
07:30
K L M, 567
Amsterdam
Gothenburg
2018-04-14
09:50
2018-04-14
11:20
K L M, 1155
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 35950 SEK Förfrågan
2018-04-01

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-04-01
06:00
2018-04-01
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-04-01
10:25
2018-04-01
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-04-13
23:10
2018-04-14
07:30
K L M, 567
Amsterdam
Copenhagen
2018-04-14
09:45
2018-04-14
11:05
K L M, 1127
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 35950 SEK 4 platser kvar Boka
2018-07-15

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-07-15
06:00
2018-07-15
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-07-15
10:25
2018-07-15
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-07-27
23:10
2018-07-28
07:30
K L M, 567
Amsterdam
Copenhagen
2018-07-28
09:45
2018-07-28
11:05
K L M, 1127
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 43990 SEK 6 platser kvar Boka
2018-07-15

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2018-07-15
06:10
2018-07-15
07:40
K L M, 1152
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-07-15
10:25
2018-07-15
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-07-27
23:10
2018-07-28
07:30
K L M, 567
Amsterdam
Gothenburg
2018-07-28
09:50
2018-07-28
11:20
K L M, 1155
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 43990 SEK 2 platser kvar Boka
2018-07-15

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-07-15
06:30
2018-07-15
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-07-15
10:25
2018-07-15
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-07-27
23:10
2018-07-28
07:30
K L M, 567
Amsterdam
Stockholm
2018-07-28
09:55
2018-07-28
11:55
K L M, 1109
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 43990 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-16

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-09-16
06:30
2018-09-16
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-09-16
10:35
2018-09-16
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-09-28
23:20
2018-09-29
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Stockholm
2018-09-29
08:30
2018-09-29
10:30
K L M, 1107
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 39890 SEK 2 platser kvar Boka
2018-09-16

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2018-09-16
06:10
2018-09-16
07:40
K L M, 1152
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-09-16
10:35
2018-09-16
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-09-28
23:20
2018-09-29
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Gothenburg
2018-09-29
09:50
2018-09-29
11:20
K L M, 1155
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 39890 SEK 2 platser kvar Boka
2018-09-16

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-09-16
06:00
2018-09-16
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-09-16
10:35
2018-09-16
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-09-28
23:20
2018-09-29
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Copenhagen
2018-09-29
09:45
2018-09-29
11:05
K L M, 1127
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 39890 SEK 5 platser kvar Boka
2018-09-30

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-09-30
06:30
2018-09-30
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-09-30
10:35
2018-09-30
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-12
23:20
2018-10-13
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Stockholm
2018-10-13
08:30
2018-10-13
10:30
K L M, 1107
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 41990 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-30

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2018-09-30
06:10
2018-09-30
07:40
K L M, 1152
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-09-30
10:35
2018-09-30
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-12
23:20
2018-10-13
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Gothenburg
2018-10-13
09:50
2018-10-13
11:20
K L M, 1155
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 41990 SEK 2 platser kvar Boka
2018-09-30

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-09-30
06:00
2018-09-30
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-09-30
10:35
2018-09-30
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-12
23:20
2018-10-13
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Copenhagen
2018-10-13
09:45
2018-10-13
11:05
K L M, 1127
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 41990 SEK 6 platser kvar Boka
2018-10-07

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-10-07
06:30
2018-10-07
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-10-07
10:35
2018-10-07
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-19
23:20
2018-10-20
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Stockholm
2018-10-20
08:30
2018-10-20
10:30
K L M, 1107
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 41250 SEK 6 platser kvar Boka
2018-10-07

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2018-10-07
06:10
2018-10-07
07:40
K L M, 1152
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-10-07
10:35
2018-10-07
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-19
23:20
2018-10-20
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Gothenburg
2018-10-20
09:50
2018-10-20
11:20
K L M, 1155
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 41250 SEK 1 platser kvar Boka
2018-10-07

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-10-07
06:00
2018-10-07
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-10-07
10:35
2018-10-07
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-19
23:20
2018-10-20
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Copenhagen
2018-10-20
09:45
2018-10-20
11:05
K L M, 1127
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 41250 SEK 6 platser kvar Boka
2018-10-14

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2018-10-14
06:30
2018-10-14
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-10-14
10:35
2018-10-14
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-26
23:20
2018-10-27
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Stockholm
2018-10-27
08:30
2018-10-27
10:30
K L M, 1107
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 40750 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-14

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2018-10-14
06:10
2018-10-14
07:40
K L M, 1152
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-10-14
10:35
2018-10-14
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-26
23:20
2018-10-27
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Gothenburg
2018-10-27
09:50
2018-10-27
11:20
K L M, 1155
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 40750 SEK 2 platser kvar Boka
2018-10-14

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2018-10-14
06:00
2018-10-14
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Kilimanjaro
2018-10-14
10:35
2018-10-14
20:00
K L M, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Dar es Salaam
Amsterdam
2018-10-26
23:20
2018-10-27
07:35
K L M, 567
Amsterdam
Copenhagen
2018-10-27
09:45
2018-10-27
11:05
K L M, 1127
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 40750 SEK 6 platser kvar Boka
2018-10-21 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 43390 SEK 6 platser kvar Boka
2018-10-21 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 43390 SEK 2 platser kvar Boka
2018-10-21 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 43390 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-28 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 43250 SEK Förfrågan
2018-10-28 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 43250 SEK 2 platser kvar Boka
2018-10-28 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 43250 SEK 6 platser kvar Boka
2018-10-31 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 39890 SEK 4 platser kvar Boka
2018-10-31 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 39890 SEK 4 platser kvar Boka
2018-10-31 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 39890 SEK 2 platser kvar Boka
2018-11-14 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 37950 SEK 4 platser kvar Boka
2018-11-14 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 37950 SEK 6 platser kvar Boka
2018-11-14 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 37950 SEK 4 platser kvar Boka
2018-11-21 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 36990 SEK 6 platser kvar Boka
2018-11-21 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 36990 SEK 4 platser kvar Boka
2018-11-21 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 36990 SEK 4 platser kvar Boka
2018-12-22 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 50990 SEK 4 platser kvar Boka
2018-12-22 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 50990 SEK 4 platser kvar Boka
2018-12-22 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 50990 SEK 6 platser kvar Boka
2018-12-26 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 51590 SEK Förfrågan
2018-12-26 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 51590 SEK Förfrågan
2018-12-26 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 51590 SEK Förfrågan
2019-01-16 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 41250 SEK Förfrågan
2019-01-16 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 41250 SEK Förfrågan
2019-01-16 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 41250 SEK Förfrågan
2019-01-23 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 41250 SEK Förfrågan
2019-01-23 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 41250 SEK Förfrågan
2019-01-23 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 41250 SEK Förfrågan
2019-01-30 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 41250 SEK Förfrågan
2019-01-30 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 41250 SEK Förfrågan
2019-01-30 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 41250 SEK Förfrågan
2019-02-06 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 41250 SEK Förfrågan
2019-02-06 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 41250 SEK Förfrågan
2019-02-06 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 41250 SEK Förfrågan
2019-02-13 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 41250 SEK Förfrågan
2019-02-13 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 41250 SEK Förfrågan
2019-02-13 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 41250 SEK Förfrågan
2019-02-20 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 41250 SEK Förfrågan
2019-02-20 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 41250 SEK Förfrågan
2019-02-20 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 41250 SEK Förfrågan
2019-04-13 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 37890 SEK Förfrågan
2019-04-13 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 37890 SEK Förfrågan
2019-04-13 12 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 37890 SEK Förfrågan
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Safariresor

 
XClose