Safari till Serengeti med ZanzibarManyara, Ngorongoro och Tarangire

Vid Riftdalens förkastningsbrant finner vi sodasjön Manyara med fascinerande fågelliv. På Serengetis oändliga grässlätter är djur och natur världsarvsklassade och från Ngorongoros kraterkant blickar vi ödmjukt ut över en Edens lustgård och mänsklighetens vagga. I Tarangire färdas vi genom ett rullande landskap med ståtliga baobabträd. En vecka senare befinner vi oss på kryddön Zanzibars stränder och kopplar av med sol och bad.

RESFAKTA

Länder: Tanzania

Typ av resa: Safari

Reslängd: 14 dagar

Gruppstorlek: 15-18 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Safari med helpension
 • Den oändliga savannen, Serengeti
 • Manyarasjön och dess fågelliv
 • Chans till "big five" i Ngorongorokratern
 • Tarangire med baobablundar och elefanter

Dagsprogram
2024-2025

Dag 1 - Avresa till Tanzania
Avresa med flyg från Skandinavien med byte på vägen.

Dag 2. Ankomst Kilimanjaro.
Vid ankomst möter du TEMA:s reseledare och vi far vidare till hotellet i Arusha. Resten av dagen är fri för vila och avkoppling. Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

Dag 3 - Safari vid Lake Manyara
Lagom till lunch anländer vi till Lake Manyara, vars nordvästra strand är en mosaik av olika miljöer. Här finns bland annat lummiga skogsdungar med patrullerande babianflockar.

På förkastningsbranten åt nordväst rör sig inte sällan hjordar av elefanter i skuggan av de skyddande baobabträden. Vid sjöns stränder vältrar sig flodhästar i dyn och ofta syns stora flockar av rosa flamingo. Fågellivet vid Manyarasjön är mycket rikt, både till antal arter och mängden fåglar. Här stannar vi en natt.

Dag 4 - Masaibyar och Serengeti
Idag väntar en enastående vacker resa västerut mot den omtalade nationalparken Serengeti. Serengeti är ett masaiord med betydelsen ändlös slätt. Landskapet växlar mellan öppna grässlätter i sydöst, savanner med spridda dungar av paraplyakacia och feberträd i de inre delarna samt ett mer kuperat och delvis skogsklätt landskap i norr mot gränsen till Masai Mara i Kenya.

Vi stannar två dagar i Serengeti och gör flera spännande safariturer - både i gryningen och under eftermiddagen.

Dag 5 - Safari i Serengetis oändliga slättland
Serengetis nationalpark bjuder på en imponerande viltrikedom. Hjordar av afrikansk buffel, gnuantilop och zebror blandas här med flockar av gaseller och impalaantiloper. Här jagar geparden, världens snabbaste kattdjur, Thomsongaseller i sprinterfart. De kan uppnå en hastighet på över 100 km/tim!

Området är också känt för sina lejon med imponerande, nästan svarta manar. Har du tur får du se en leopard i ett korvträd, där den vilar under dagens heta timmar. Sjakaler liksom hyenor och skarpögda gamar ser till att naturens renhållning fungerar på ett tillfredsställande sätt.

Dag 6 - Ngorongoro Conservation Area
Under morgonen styr vi kosan österut, mot Ngorongoro.

Innan jeepen börjar köra uppför Ngorongoromassiven passerar vi inte långt från Olduvaiklyftan. Det var där den världsberömda forskarfamiljen Leakey fann spår av förhistoriska människor som levde för ca två miljoner år sedan. Man har även hittat en stor mängd fossil från numera utdöda djur. Det skapar en känsla av vördnad att befinna sig i det område som skulle kunna vara människans ursprung på jorden. Den storslagna Ngorongorokratern besitter ofattbara mängder djur. Här kan du med lite tur se alla "The Big Five". Förhoppningsvis har du haft lyckan att redan få se elefant, buffel, lejon och leopard i Serengeti, men här hoppas vi kunna lägga till den magnifika noshörningen till listan av djur vi ser.Från arla morgon och fram till lunch utforskar vi kraterns unika natur och djurliv. I kraterns botten har det uppstått en äkta Edens lustgård. På en yta av ca 260 km² möter du en ofattbar djurrikedom av gräsätare och rovdjur.

Mellan Ngorongoro och Manyara Nationalpark ligger en slocknad vulkan, Ol Deani, och här breder ett bördigt och frodigt jordbrukslandskap ut sig. Huvudort i detta vackra landskap är Karatu. Under den tyska koloniala administrationen mellan 1885-1918, då landet hette Tanganyika, lades grunden för de kaffefarmar som finns här idag.

Vi bor på en trevlig lodge i närheten av Karatu. Eftermiddagen kan du tillbringa vid lodgens pool och smälta intrycken från de senaste dagarnas upplevelser på savannen.

Dag 7 - 8 - Safari i Tarangire nationalpark
Tarangire National Park har ett öppet, parklikt landskap som växlar mellan trädsavann och storslagna lundar av baobabträd. Här finns rikligt med storvilt, i synnerhet under torrperioderna, och en mängd fågelarter året runt. Du har goda chanser att få se elefanter, vilka håller landskapet öppet genom att välta omkull träd och buskar i sitt ständiga sökande efter föda. Vi bor på en trevlig tältlodge i två nätter med gott om tid att utforska nationalparken.

Dag 9 - Stonetown
Safariveckan har kommit till ett slut. Vi lämnar lodgen efter frukost och hinner få en sista safariupplevelse på väg ut genom parken. Väl på asfalterad väg igen fortsätter vi tillbaka till Arusha där vi äter lunch innan det är dags för TEMAs reseledare att tacka för sig.

Du flyger under eftermiddagen från Arusha till Zanzibar (biljett erhålles på plats), där du får vidare transport med engelsktalande guide till Seyyida Hotel & Spa. Här får du nu möjlighet att gå på egen upptäcktspromenad i de smala gränderna och kanske besöker du Anglikanska kyrkan och den gamla slavmarknaden. Senare på kvällen kan vi rekommendera ett besök vid matmarknaden vid Forodhani Gardens, kanske för en Zanzibar-pizza.

Dag 10 - Kryddtur på väg till stranden
Efter frukost checkar du ut. En engelsktalande guide kommer och hämtar dig och ditt sällskap för en tur till en av Zanzibars många kryddodlingar. När du luktat och smakat på de olika exotiska kryddorna avslutas utflykten på östkusten, framme vid ditt hem för de kommande tre nätterna. Nu har du flera dagar att smälta intryck, sova ut och koppla av, samt givetvis njuta av härliga bad.

Under sol- och baddagarna på Zanzibar finns möjlighet till en mängd aktiviteter som snorkling, båtutflykter etc. Detta kan arrangeras i hotellets regi eller av vår agents representant. Information får du vid ankomsten eller vid hotellets informationsdisk.

Dag 11 - 12- Zanzibar
Avkopplande och exotisk vistelse på Zanzibar.

Dag 13 - Hemresa
Avresa till Skandinavien med byte av flyg på vägen. Flygmåltider ingår.

Dag 14 - Ankomst Skandinavien
Tillbaka igen i Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 9 luncher
• 10 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Skandinavien – Tanzania med byte av flyg längs vägen.

Dag 2

Ankomst till Arusha. En övernattning på hotell/lodge i Arusha. Middag på kvällen.

Dag 3
Arusha – Lake Manyara, 120 km. Bybesök och safari i Lake Manyara nationalpark. Frukost, picknicklunch och middag ingår. En övernattning på lodge vid Lake Manyara nationalpark.

Dag 4
Manyara – Serengeti, 270 km. Safari i Serengeti. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på lodge i Serengeti nationalpark.

Dag 5
Serengeti. Morgon- och eftermiddagssafari i Serengeti. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6
Serengeti – Ngorongoro, 140 km. Safari längs vägen och i Ngorongorokratern. Frukost, picknicklunch och middag ingår. En övernattning på lodge i Karatu.

Dag 7 – 8
Karatu – Tarangire, 100 km. Safari i Tarangire nationalpark. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på lodge i Tarangire nationalpark.

Dag 9
Tarangire – Arusha – Zanzibar. Jeeptransfer 140 km och inrikesflyg till Zanzibar. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Stonetown på Zanzibar.

Dag 10
Zanzibar. Utflykt till kryddträdgård. Transfer Stonetown - östkusten, 40 km. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på resort på Zanzibar.

Dag 11 – 12
Sol och bad på Zanzibar. Halvpension ingår.

Dag 13
Zanzibar – Skandinavien. Transfer och flyg. Frukost ingår.

Dag 14
Tillbaka i Skandinavien.

Tanzania

Folkmängd 55 miljoner
Landets yta 945 090 km²
Valuta Tanzanisk shilling
Religion Kristna 62 %, muslimer 35 %, små grupper av anhängare av hinduism, buddism, bahai och traditionella afrikanska religioner
Språk Engelska och swahili (kiswahili) är officiella språk; arabiska talas på Zanzibar och Pemba; därutöver ett stort antal lokala språk

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Skandinavien–Arusha/Dar es-Salaam–Skandinavien, flyg Arusha–Zanzibar-Dar es Salaam (dessa inrikes flygbiljetter erhålles på plats, bagagevikt 23 kg), övriga transporter enligt program, del i dubbelrum på hotell, lodger och permanenta tältläger, måltider enligt dagsprogram, TEMAs reseledning, inträden och utflykter, om inget annat anges.

Programändringar
Dagsprogrammet under safariveckan kan komma i en annan ordningsföljd än den publicerade.

Safari
I Tanzania reser vi med fyrhjulsdrivna jeepar med uppfällbar taklucka; max sex resenärer i respektive jeep, var och en är garanterad fönsterplats. Taket kan öppnas för bästa möjligheter till fotografering.

Bagaget
Packa i mjuka väskor för safaridelen (ej väska med hårt skal), då utrymmet i safarins jeepar är begränsat. Övrigt bagage förvaras säkert hos vår lokala samarbetspartner i Arusha. Före avresan till Zanzibar vid lunchttid i Arusha får vi tillbaka våra väskor och kan packa om bagaget. Därefter gör vi en gruppincheckning av allt bagage och reser med handbagage.

På adresslappen på ditt incheckade bagage är det en rekommendation att förutom ditt namn och kontaktnummer/epost även anger vår lokala agent på plats: Anderson’s African Adventure, samt deras journummer för ev förlorat/försenat bagage (+255 788 456 456).

Packningstips
– Ficklampa. På grund av energi- och vattenransonering stänger många lodger av både varmvatten och el vid vissa tidpunkter.
– Kamera.
– Kikare med förstoringsgrad 8–10. Vissa resenärer kan uppleva att en bra kikare till och med kan vara mer värt än en kamera på safari.
– Adapter till afrikanska stickkontakter. På många platser i Tanzania används fortfarande den brittiska stickkontaktsmodellen (commonwealth-modell) med tre pluggar.

Vaccinationer
Rådgör med läkare eller vaccinationscentral i god tid före avresan.

Fotografering
Under safarin ser vi vilda djur i sin naturliga miljö, i skyddade områden. Det betyder att man ofta stannar på avstånd hellre än att köra så nära att djuren störs. Teleobjektiv är nödvändigt för bra djurbilder, 135 mm kan räcka då det gäller större djur, men för mindre däggdjur och fåglar behövs 300–400 mm.

Ta gärna med extra minneskort eller film hemifrån. Räkna med att en hel del film går åt om du inte använder digital utrustning.

Att fotografera människor du möter kan ibland vara känsligt. Förr var det dessutom enligt lag förbjudet att fotografera en av folkgrupperna, massajerna. Endast efter direkt överenskommelse med dem kan du få ta bilder och du bör i förväg göra upp om ett pris.

Överhuvudtaget är det en god regel att alltid fråga först, innan bilden tas. Uniformerad personal (polis, militär och parkvakter) får aldrig fotograferas.

Under resan finns möjlighet att besöka en massajby. Detta kostar 15 USD per person. Då får man fotografera hur mycket man vill i byn och även massajer; som annars tar just betalt om de ska bli fotograferade.

Valuta
Tanzanisk shilling (TZS).

US-dollar är bra att ta med på resan. En rekommendation är att växla små belopp i taget. Möjlighet till valutaväxling på växlingskontor i Arusha dag två. De flesta hotell/lodger accepterar de vanligaste bankkorten, men tar ofta 5 procent i avgift.

OBS, att vi på senare tid blivit informerade om att USD-sedlar äldre än 2006 ofta inte blir accepterade för kontant betalning. Därför rekommenderar vi att se till att inte ta med sådana dollarsedlar tryckta före 2006.

Under safarin ingår helpension. Därför behöver du inte räkna med andra utgifter än personlig dricks, måltidsdrycker samt eventuella inköp av souvenirer.

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
TEMAs reseledare samlar in dricks vid ankomst för gemensamma måltider och bagagehantering, beräkna 52 USD. Dricks till respektive safarichaufför ges vid avslutad safari direkt till chauffören (för en veckas safari rekommenderas cirka 50 USD). Totalt 102 USD.

Vistelsen på Zanzibar är på egen hand och här dricksar var och en själv. Normen är cirka 1 USD per person vid lunch, och även middag. Därtill rekommenderas 1 USD per person till väskbärare vid ankomst till/avresa från hotellet på Zanzibar.

Turistskatt
Vid förlängning av resan till Zanzibar har öns myndigheter infört en infrastrukturskatt på hotellövernattningar i Zanzibar.

Alla hotell måste ta ut en extraskatt som betalas direkt till hotellet vid incheckning. Pris per person och natt: 5 USD beroende på hotellets rating.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns bland annat på www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Under safarin befinner vi oss nära ekvatorn, men tänk på att norra Tanzania är ett höglandsområde. Serengeti och Ngorongoro ligger 1 500–2 600 meter över havet. På dagarna är det i regel hett med stark sol med temperaturer på över 30 grader. Från juni till augusti kan temperaturen sjunka under nollsträcket på nätterna i Ngorongoro.

Hotellen/husen är inte lika välisolerade som hemma och nattkylan kan tränga in i rummen. I Tarangire bor vi i ett permanent tältläger där nätterna kan upplevas kyliga efter varma dagar.

På Zanzibar är det varmt dygnet runt. Dygnets minimitemperatur ligger sällan under 25 grader.

Klädsel
Under dagsetapperna passar bekväma och oömma kläder. Shorts eller kjol kan i regel användas under dagarna, men ta med långbyxor och långärmade skjortor som skydd mot nattkyla, mygg och stark sol.

Vi rekommenderar bekväma och väl ingångna skor. En lätt huvudbonad mot den starka solen är nödvändig och även bra solglasögon. Kvällar och morgnar kan tröja eller en lätt jacka behövas.

Badkläder behövs givetvis både för dopp i lodgernas swimmingpool och på Zanzibar.

Det kan vara bra att ha badskor med sig, eftersom havsbottnen kan vara taggig och vass samt att det förekommer sjöborrar.

Övrigt
Standarden på safarins lodger är god. Rummen och tälten är utrustade med bad/dusch och wc samt sängar med myggnät.

Vistelsen på Zanzibar är på egen hand, utan TEMAs reseledare. Istället representeras TEMA av en lokala, engelsktalande, samarbetspartner på Zanzibar som sköter om transporterna mellan flygplats och hotell.

Under sol- och baddagarna på Zanzibar finns möjlighet till en mängd aktiviteter som snorkling, båtutflykter, utflykt till Stenstaden och liknande. Detta kan arrangeras i hotellets regi eller av TEMAs lokala samarbetspartner. Information fås vid ankomst eller vid hotellets informationsdisk.

Genom Jivita Foundation Tillsammans med vår lokala samarbetspartner är vi med och finansiellt stöder den proaktiva och ungdomsdrivna organisationen Jivita Foundation som adresserar olika socioekonomiska frågor och utmaningar som ungdomar möter i Tanzania. Följ deras aktiviteter på Instagram: @jivitafoundation.

Observera
Från och med juni 2019 förbjuds införande och användande av plastpåsar i Tanzania!

Lämna plastpåsarna hemma (med undantag för de så kallade zip-lock påsar som man har vätskor i på flyget). Med avsikt att minska miljöförstöringen inför Tanzania stränga straff mot införande och användande av platspåsar. Liknande lag finns redan sedan 2017 i grannlandet Kenya och den nya lagen stöds av FN:s miljöprogram.

Hotell/boende

Kommentarer

Alternativa hotell/lodger
Lodgerna Lake Manyara Lodge och Seronera Wildlife Lodge har för närvarande ingen egen hemsida.

2024
30/1
Tarangire: Tarangire Sopa

Zanzibar, Stone Town: Marumaru Hotel

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2024-07-16 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2024-07-16
17:05
2024-07-16
18:25
SAS, 1408
Stockholm
Addis Ababa
2024-07-16
21:00
2024-07-17
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-07-17
10:15
2024-07-17
12:50
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-07-28
17:00
2024-07-28
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2024-07-28
23:40
2024-07-29
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Copenhagen
2024-07-29
09:15
2024-07-29
10:25
SAS, 403
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 71 250 SEK 4 platser kvar Boka
2024-07-16 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2024-07-16
17:50
2024-07-16
18:55
SAS, 164
Stockholm
Addis Ababa
2024-07-16
21:00
2024-07-17
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-07-17
10:15
2024-07-17
12:50
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-07-28
17:00
2024-07-28
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2024-07-28
23:40
2024-07-29
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Gothenburg
2024-07-29
08:15
2024-07-29
09:15
SAS, 2151
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 74 250 SEK 1 platser kvar Boka
2024-07-16 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Addis Ababa
2024-07-16
21:00
2024-07-17
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-07-17
10:15
2024-07-17
12:50
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-07-28
17:00
2024-07-28
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2024-07-28
23:40
2024-07-29
05:40
Ethiopian, 714
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 70 450 SEK 4 platser kvar Boka
2024-10-15 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2024-10-15
16:00
2024-10-15
17:00
SAS, 162
Stockholm
Addis Ababa
2024-10-15
21:50
2024-10-16
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-10-16
10:35
2024-10-16
13:10
Ethiopian, 715
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-10-27
17:00
2024-10-27
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2024-10-27
23:40
2024-10-28
06:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Gothenburg
2024-10-28
14:30
2024-10-28
15:30
SAS, 161
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 62 290 SEK 3 platser kvar Boka
2024-10-15 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2024-10-15
18:10
2024-10-15
19:25
SAS, 410
Stockholm
Addis Ababa
2024-10-15
21:50
2024-10-16
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-10-16
10:35
2024-10-16
13:10
Ethiopian, 715
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-10-27
17:00
2024-10-27
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Copenhagen
2024-10-28
01:35
2024-10-28
08:40
Ethiopian, 724
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 62 290 SEK 4 platser kvar Boka
2024-10-15 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Addis Ababa
2024-10-15
21:50
2024-10-16
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-10-16
10:35
2024-10-16
13:10
Ethiopian, 715
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-10-27
17:00
2024-10-27
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2024-10-27
23:40
2024-10-28
06:40
Ethiopian, 714
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 61 790 SEK 2 platser kvar Boka
2024-11-11 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2024-11-11
17:55
2024-11-11
19:00
Ethiopian, 164
Stockholm
Addis Ababa
2024-11-11
21:50
2024-11-12
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-11-12
10:35
2024-11-12
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-11-23
17:00
2024-11-24
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2024-11-23
23:40
2024-11-24
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Gothenburg
2024-11-24
08:15
2024-11-24
09:15
Ethiopian, 2151
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 63 290 SEK 4 platser kvar Boka
2024-11-11 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Addis Ababa
2024-11-11
19:50
2024-11-12
06:50
Ethiopian, 725
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-11-12
10:35
2024-11-12
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-11-23
17:00
2024-11-24
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2024-11-23
23:40
2024-11-24
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Copenhagen
2024-11-24
09:55
2024-11-24
11:05
Ethiopian, 1419
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 63 150 SEK 4 platser kvar Boka
2024-11-11 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Addis Ababa
2024-11-11
21:50
2024-11-12
06:20
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-11-12
10:35
2024-11-12
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2024-11-23
17:00
2024-11-24
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2024-11-23
23:40
2024-11-24
05:40
Ethiopian, 714
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 62 190 SEK 3 platser kvar Boka
2024-12-21 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2024-12-21
16:00
2024-12-21
16:50
SAS, 431
Copenhagen
Addis Ababa
2024-12-21
19:50
2024-12-22
06:50
Ethiopian, 725
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-12-22
10:35
2024-12-22
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-01-02
17:00
2025-01-02
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2025-01-02
23:40
2025-01-03
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Gothenburg
2025-01-03
08:10
2025-01-03
09:10
SAS, 2151
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 85 350 SEK Förfrågan
2024-12-21 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Addis Ababa
2024-12-21
19:50
2024-12-22
06:50
Ethiopian, 725
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-12-22
10:35
2024-12-22
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-01-02
17:00
2025-01-02
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Copenhagen
2025-01-03
01:35
2025-01-03
08:40
Ethiopian, 748
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 83 790 SEK Förfrågan
2024-12-21 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Addis Ababa
2024-12-21
21:00
2024-12-22
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2024-12-22
10:35
2024-12-22
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-01-02
17:00
2025-01-02
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2025-01-02
23:40
2025-01-03
05:40
Ethiopian, 714
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 83 550 SEK Förfrågan
2025-01-07 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 61 650 SEK 4 platser kvar Boka
2025-01-07 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 60 150 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-01-07 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 61 450 SEK 4 platser kvar Boka
2025-01-25 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Addis Ababa
2025-01-25
21:00
2025-01-26
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-01-26
10:35
2025-01-26
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-02-06
17:00
2025-02-06
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2025-02-06
23:40
2025-02-07
05:40
Ethiopian, 714
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 63 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-01-25 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2025-01-25
16:00
2025-01-25
16:50
SAS, 431
Copenhagen
Addis Ababa
2025-01-25
19:50
2025-01-26
06:50
Ethiopian, 725
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-01-26
10:35
2025-01-26
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-02-06
17:00
2025-02-06
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2025-02-06
23:40
2025-02-07
05:40
Ethiopian, 714
Stockholm
Gothenburg
2025-02-07
08:10
2025-02-07
09:10
SAS, 2151
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 65 350 SEK 4 platser kvar Boka
2025-01-25 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Addis Ababa
2025-01-25
19:50
2025-01-26
06:50
Ethiopian, 725
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-01-26
10:35
2025-01-26
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-02-06
17:00
2025-02-06
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Copenhagen
2025-02-07
01:35
2025-02-07
08:40
Ethiopian, 724
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 63 550 SEK 4 platser kvar Boka
2025-02-03 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Addis Ababa
2025-02-03
21:00
2025-02-04
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-02-04
10:35
2025-02-04
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-02-15
17:00
2025-02-15
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2025-02-15
23:40
2025-02-16
05:40
Ethiopian, 787
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 63 490 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-02-03 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2025-02-03
14:45
2025-02-03
15:45
SAS, 164
Stockholm
Addis Ababa
2025-02-03
21:00
2025-02-04
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-02-04
10:35
2025-02-04
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-02-15
17:00
2025-02-15
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2025-02-15
23:40
2025-02-16
05:40
Ethiopian, 787
Stockholm
Gothenburg
2025-02-16
08:15
2025-02-16
09:15
SAS, 2151
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 63 950 SEK 4 platser kvar Boka
2025-02-03 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2025-02-03
17:00
2025-02-03
18:10
SAS, 1408
Stockholm
Addis Ababa
2025-02-03
21:00
2025-02-04
06:30
Ethiopian, 715
Addis Ababa
Kilimanjaro
2025-02-04
10:35
2025-02-04
13:10
Ethiopian, 815
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Zanzibar
Addis Ababa
2025-02-15
17:00
2025-02-15
19:45
Ethiopian, 812
Addis Ababa
Stockholm
2025-02-15
23:40
2025-02-16
05:40
Ethiopian, 787
Stockholm
Copenhagen
2025-02-16
09:55
2025-02-16
11:05
SAS, 1419
14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 63 990 SEK 4 platser kvar Boka
2025-02-24 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 63 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-02-24 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 64 050 SEK 4 platser kvar Boka
2025-02-24 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 63 890 SEK 4 platser kvar Boka
2025-03-10 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Stockholm 60 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-10 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Göteborg 60 590 SEK 4 platser kvar Boka
2025-03-10 14 dagar Safari till Serengeti med Zanzibar Köpenhamn 61 450 SEK 4 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Safariresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.