Malaysia med Penang och Borneovärldsarv, varierad natur och exotiska djur

Med paradisiska småöar, regnskogar och myllrande städer är Malaysia en mix av Sydostasiens bästa. Under två veckor får vi oss till livs den kulturella smältdegeln Kuala Lumpur, världsarv i George Town på ön Penang, teplantage i Camerons högländer och Sandakan vid regnskogens kant. På den stora djungelön Borneo besöker vi ett räddningscenter för orangutanger och åker på oförglömliga safariturer med båt på Kinabatanganfloden.

RESFAKTA

Länder: Malaysia

Typ av resa: Rundresa - Safari

Reslängd: 14 dagar

Gruppstorlek: 15-26 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Kuala Lumpur med Petronas Twin Towers
 • Ön Penang med världsarvsstaden Georgetown
 • Regnskogen i Belum, en av världens äldsta
 • Safari längs Kinabatanganfloden
 • Orangutangcentret i Sepilok

Dagsprogram
Vinter 2022/2023

Dag 1. Avresa

Avresa från Skandinavien till Kuala Lumpur.

Dag 2. Ankomst Malaysia
Ankomst till Kuala Lumpurs moderna flygplats där TEMAs reseledare möter. Vi beger oss direkt till hotellet i centrala KL, som Kuala Lumpur kallas i folkmun. Incheckning för de första två nätterna.

På kvällen samlas vi och avnjuter välkomstmiddag och reseledaren ger en introduktion till landet och de upplevelser som ligger framför oss.

Dag 3. Petronas Tower och KL:s historiska centrum
Att bege sig upp i Petronas Twin Towers räknas nästan som ett "måste" bland stadens sevärdheter och därför ser vi till att inkludera ett besök denna morgon.

Denna dag promenerar vi, och använder lokala transportmedel som metro och KL monorail. Detta moderna tåg, vars räls löper på pelare över biltrafiken, tar oss till det historiska Kuala Lumpur. Vi börjar med en guidad vandring vid malajernas viktigaste landmärke, Dataran Merdeka, Självständighetstorget. Här hissades landets egen flagga för första gången vid självständigheten den 31 augusti 1957.

Vandringen passerar Central Market som en gång var en fiskmarknad. Idag säljs istället hantverk från Malaysias alla hörn här. Vid Sze Yah-templet kommer vi in i Chinatown och även här finns en marknad med trevlig shopping. Det moderna Kuala Lumpur är starkt influerat av västerländskt arkitektur, men historien och det lokala malajiska livet är ständigt närvarande. Det är en vibrerande stad med en rik och färgstark historia som fascinerar. Under promenaden äter vi också en lokal lunch på en mysig, liten restaurang i Chinatown.

Melawati Hills bjuder därefter på fin utsikt över Selangorfloden och fiskebyarna längs med vattnet. Även här trivs apor och vi ser med största sannolikhet såväl bladapor som markattor. Vid vattenbrynet njuter vi dagens middag med havet som förtecken. När mörkret sänker sig ger vi oss ut på en båttur för att se lysmaskarna som trivs längs med floden.

Dag 4. Via Batugrottor och Ipoh till Penang
Frukost och sedan utcheckning. Första anhalt är Batugrottorna med ett rikt utsmyckat hindutempel, byggt till apguden Hanumans ära. Häromkring är därför apor fredade och vi lär möta flera i de branta trapporna upp till templet.

Halvvägs till Penang når vi Ipoh, en stad som delas i en ny- och en äldre del av Kintafloden. Den gamla staden ståtar med brittiska kolonialbyggnader och vi sträcker på benen längs Concubine Lane där de gamla husen återställts till sin forna glans under tennbrytningens höjd. Livet fortgår i Ipoh opåverkat av turism och här möter vi den dagliga vardagen med sitt gatuliv av kommers och mat.

Sen eftermiddag når vi via en av Sydostasiens längsta bro den tropiska ön Penang. Kärt barn har många namns sägs det och Penang har kallats både Betelnötens ö och Orientens pärla samt Malaysia matmekka. Här blandas djungel, stränder och det historiska arvet i Georgetown där vi checkar in för de kommande två nätterna.

Dag 5. George Town
Förmiddagen tillbringar vi tillsammans med att utforska George Town som sedan 2008 är listad som ett av Unescos världsarv. Vi börjar med ett besök vid Chowrasta marknad för att känna av pulsen på en morgonmarknad. Vidare med buss via Fort Cornwallis, stadsdelen The Clan Jetties at Weld Quay, byggd på vatten och Den harmoniska gatan, där kyrkor, tempel och moskéer fredligt och fridfullt ligger vägg i vägg. Delar av George Town ser vi med hjälp av cykeltaxi, så kallad trishaw. Cheong Fatt Tze, eller The Blue Mansion som definitivt är blått, och en av George Towns arkitektoniska juveler.

Eftermiddagen är öppen för egna upptäckter och med tanke på stadens omfattande kulinariska utbud får du njuta kvällen på egen hand.

Dag 6. Tillbaka till fastlandet och ytterligare världsarv
Tillbaka på fastlandet kommer vi till Kuala Sepetangs mangroveskogar där vi går tar en promenad i denna unika och viktiga miljö, då mangroven skyddar kustlinjen från erosion. I Taiping besöker vi ett kafferosteri och får ta del av de traditionella metoderna att tillaga kaffe här i Malaysia och givetvis får vi ett smakprov också. Efter lunch fortsätter vi mot Belumdalen som vi når under eftermiddagen och checkar in på vår regnskogsresort.


Dag 7. Äventyr i Belums regnskog
Idag upptäcker vi den kungliga Belumdalens statspark. Området har en omfattande rik flora och fauna. Parken ingår i ett större naturskyddat område (Belum-Temengor Forest Complex) som är gränsöverskridande och innefattar delar av södra Thailand. Regnskogen här klassas, tillsammans med skogarna i Taman Negaras nationalpark längre söderut i landet, som bland de äldsta regnskogarna i världen - mer än 130 miljoner år gamla. Vi åker båt på Temenggorsjön där vi besöker Jahai och Temiarfolket. Vi upptäcker också djungeln till fots och försöker finna rafflesia, världens största blomma. Djungeln gömmer också vattenfall och kanske kan det till och med bli ett dopp. Vi gör åtminstone ett stopp vid fallen för en medhavd lunch.

Väl tillbaka på resorten kan du med naturen direkt inpå knuten, koppla av med moderna faciliteter och en utomhuspool.

Dag 8. Till Camerons högland
Resan fortsätter söder ut och från Belums sjö och tropiska regnskog förflyttas vi nu till högländerna runt Cameron. På vägen dit besöker vi den kungliga staden Kuala Kangsar.

Under kolonialtiden kom engelsmännen gärna till Cameron Highlands, främst för att klimatet liknade det engelska klimatet. Det koloniala arvet är påtagligt i mycket av traktens arkitektur. Här upptäckte man ett fantastiskt odlingslandskap. Och just teodlingar kom att dominera landskapet men även jordgubbar blev en populär gröda. Idag är det många som kommer hit för att se en annan sida av landet och just få njuta av ett svalare och mindre fuktigt klimat. Så även vi. Självklart smakar vi av en så kallad "afternoon tea" i en av de pittoreska byarna med en kopp te och varma scones!

Vidare till hotellet i Cameron, incheckning och middag på kvällen.

Dag 9. Vintergrön skog och vattenfall
Morgonen bjuder på en promenad i den så kallade Mossiga skogen. På den höga höjden vi befinner oss sveper ofta låga moln in och skogarna täcks ofta av dimma och fukt, vilket skapar en idealisk biotop för mossa, ormbunkar och orkidéer. Denna vintergröna skog är också ett perfekt habitat för insekter, grodor och fåglar som trivs i den något kyligare och fuktiga miljön.

Vi stannar till vid teplantagen Sungei Palace omgiven av böljande kullar där teodlingar klättrar längs bergen innan vi fortsätter till en lokal marknad där lokalproducerade produkter byter ägare.

Lunch i höglandet innan vi reser vidare på slingriga vägar ner mot Kuala Lumpur igen. Kvällen är till eget förfogande. Med ett centralt beläget hotell är det lätt att finna bra restauranger i närheten om du inte önskar att bara koppla av på det trevliga hotellet.

Dag 10. Flyg till landet söder om vinden
På morgonen flyger vi till Borneo och Sabah. Delstaten kallas också "The land below the wind", eftersom området ligger söder om det orkanbälte som annars ofta drabbar regionen.

Vi fortsätter längre in i Borneos natur med buss till slutmålet Kinabatangan Riverside Lodge, beläget vid floden med samma namn. Lodgen är byggd på pålar och smälter väl in i sin omgivning.

Under eftermiddagen står en safaritur på programmet. Med båt åker vi på floden och dess sidokanaler för spana efter såväl djur och fåglar. Kinabatanganfloden har det största koncentratet av vilt på Borneo och chansen är stor att se både gibbon och makaker men också den unika näsapan. 

Dag 11. Safari och trek längs Kinabatanganfloden
Fågellivet är mycket rikt. Många vaknar till lätet från någon av de åtta arter näshornsfåglar som lever här. Redan vid kl 6 sätter vi oss i båten för en morgontur. Horisonten ändrar färg dramatiskt när solen går upp. Även färggranna fåglar gör morgonen minnesvärd. Troligtvis ser vi eleganta hägrar och olika kungsfiskare liksom snabba biätare, med sina typiskt långa näbbar. Det är dock inte bara fåglar som fångar vår uppmärksamhet. Krokodiler finns och kanske kommer någon upp på en strandbank för att värma sig lite i morgonsolen. Efter cirka 1,5 timme är vi tillbaka på lodgen för frukost.

Under förmiddagen tar vi en kortare "djungeltrek" där vi tittar närmare på framförallt närområdets flora. Men vi försöker också lära oss mer om för oss annorlunda insekter och grodor.

På eftermiddagen beger vi oss åter ut på floden för att se försöka se mer av faunan. Mycket ska dock till för att se pygmeelefanten, men förhoppningsvis ser vi den utseendemässigt udda näsapan.

Dag 12. Orangutanger och björnar
Vi checkar ut och reser till Sepiloks rehabiliteringscenter för orangutanger. Djuren som finns här har tagits om hand för att de är skadade eller för att de konfiskerats ur illegal fångenskap. I reservatet ges de vård och rehabilitering i syfte att återanpassa dem till det vilda igen. Från gångbryggor i den tropiska regnskogen kan vi njuta av de fantastiska djuren.Den som vill bidra ytterligare till Sepiloks rehabiliteringscenter och bistå i kampen för orangutangernas överlevnad i det vilda, kan adoptera en orangutang. Man får ett certifikat, foton och adoptivapans personliga histora på pränt. Därutöver kommer uppdateringar två gånger per år om hur adepten mår. Läs vidare om adoptionen här.

I början av 2014 öppnade ytterligare ett rehabiliteringscenter i Sepiloks gröna omgivningar, The Bornean Sun Bear Conservation Centre (BSBCC). Detta har skapats för att omhänderta illegalt tillfångatagna malajbjörnar, den minsta björnarten i världen. Här får de en dräglig tillvaro, samtidigt som forskning bedrivs för att studera mer om björnen och dess behov.

Inte långt härifrån ligger också det hotell vi bor på för natten, MY Nature Resort. Men innan kvällen kommer hinner vi både äta lunch och middag. Framför allt kommer vi under eftermiddagen besöka det närbelägna Rainforest Discover Center och gå längs gångbroar högt upp bland trädkronorna och se regnskogen ur ett fågelperspektiv. Efter middagen finns även möjlighet för den som önskar att följa med på en nattvandring.

Dag 13. Avresa från Borneo
Tid för avkoppling fram till avfärd under eftermiddagen mot Kota Kinabalus flygplats. Byte av flyg sker i Kuala Lumpur för vidare färd mot Skandinavien.

Dag 14. Ankomst Skandinavien
Ankomst till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar
• 9 luncher
• 8 middagar
• Flygmåltider ingår
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1

Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst Kuala Lumpur. Ankomsttransfer 60 km. Middag ingår. Två övernattningar på hotell i centrala Kuala Lumpur.

Dag 3
Utflykt med besök i Petronas Tower och stadsvandring. Eftermiddag- och kvällsutflykt till Melawati Hills och Selangorfloden. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4
Kuala Lumpur – George Town/Penang, 360 km. Besök i Ipoh. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Georgetown.

Dag 5
Stadsrundtur i George Town med eftermiddagen och kväll på egen hand. Frukost och lunch ingår.

Dag 6
Penang – Belum, ca 175 km. Besök i Kuala Sepetangs mangroveskog. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på resort i Belum.

Dag 7
Utflykt i Royal Belum State Park med båttur och naturpromenad. Frukost, picknicklunch och middag ingår.

Dag 8
Belum – Cameron Highlands, ca 260 km. Stadsrundtur i Kuala Kangsar och besök på tefabrik. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Cameron Highlands.

Dag 9
Cameron Highlands – Kuala Lumpur, ca 215 km. Naturpromenad i Camerons högländer. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Kuala Lumpur.

Dag 10
Flyg Kuala Lumpur – Sandakan. Buss Sandakan – Kinabatangan 120 km. Kvällssafari på Kinabatanganfloden. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på lodge vid floden.

Dag 11
Morgon och kvällsafari med båt, samt naturpromenad. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 12
Kinabatangan – Sandakan 120 km. Besök till Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre och Bornean Sun Bear Conservation Centre. Frukost, lunch och middag.

Dag 13
Ledig dag fram till avresa. Flyg från Sandakan via Kuala Lumpur till Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 14
Ankomst Skandinavien.

Malaysia

Folkmängd 27,5 miljoner
Landets yta 329 758 km²
Religion Islam dominerar; minoriteter av hinduer, sikher, kristna, buddister och konfucianer
Valuta Ringgit
Språk Malajiska (bahasa malaysia) är officiellt språk; kinesiska är största minoritetsspråk; engelska används ofta som affärsspråk

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Kuala Lumpur t o r samt inrikesflyg Kuala Lumpur – Sandakan – Kuala Lumpur, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om inget annat anges.

Flygningen Kuala Lumpur – Sandakan – Kuala Lumpur sker med flygbolag som kan variera där vikt på incheckat bagage sätts till max 20 kg per person. 


Valuta
Ringgit (MYR). De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras vanligtvis i Malaysia. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Klimat
I Malaysia är det sommar året runt. Landet har ett varmt, tropiskt klimat med allmänna temperaturer på mellan 21–32 grader. I sydväst förekommer monsuner under månaderna april till oktober. I de nordvästra delarna av Malaysia förkommer monsuner från oktober till februari.

På Borneo råder generellt tropiskt klimat med regn året runt, med mest nederbörd från maj fram till oktober. Det är dock mest korta eftermiddagsskurar med klart väder både före och efter. Januari till mars är det förhållandevis lite regn i hela Sabah-provinsen.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel
Tunna, luftiga kläder rekommenderas. Heltäckta skor med gummisula bör också användas då en del promenader och i/urstigning i båtar förekommer på resan. Ett bra regnställ, regnjacka eller poncho är en nödvändighet; speciellt lämpligt vid flodturerna på Kinabatanganfloden. Malaysia är ett muslimskt land och vid besök till tempel ska axel och knän vara täckta, vilket gäller för både män och kvinnor.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 200 MYR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Att ge dricks handlar först och främst om att visa sin uppskattning med positiva extratjänster. Till exempel en slant motsvarande en eller ett par tior per dag till en duktig chaufför, 10–15 procent på restaurangnotan om maten och servicen var god, och en slant till den som bär bagaget till hotellrummet. I Sverige är dricks för många av dessa tjänster redan inkluderade i priset, t.ex. på taxikvittot eller restaurangnotan. Så är sällan fallet utomlands.

Övrigt
Vissa sedvänjor i Malaysia känner man igen sig i, andra inte. Detta gör det ett spännande land att resa i. Vår typiska punktlighet håller man inte så hårt på men att ta av sig skorna när man besöker någons hem, eller en moské till exempel är ett måste. Om du skulle äta något med händerna, ska du också komma ihåg att använda din högra hand, då vänster hand enligt muslimsk kultur används när man besöker toaletten.

Musik och trafik kan ibland vara högljudd. Men generellt så är malajerna lågmälda och ganska återhållsamma i sitt kroppsspråk. Skulle du, väl på plats, bli upprörd så hjälper det med andra ord inte att höja rösten och fäkta med armarna.

Observera
Vid besök på Sepiloks orangutangcenter kan kameraavgift begäras om man har avancerad utrustning; vid 400 mm objektiv hela 1.000 MYR. Även vid Gomantong/fladdermusgrottan har man infört en kameraavgift à 30 MYR.

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2022-12-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2022-12-22
09:45
2022-12-22
10:45
SAS, 142
Stockholm
Dubai
2022-12-22
14:30
2022-12-22
23:55
Emirates Airlines, 158
Dubai
Kuala Lumpur
2022-12-23
03:30
2022-12-23
14:35
Emirates Airlines, 346
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Dubai
2023-01-04
01:45
2023-01-04
05:05
Emirates Airlines, 343
Dubai
Stockholm
2023-01-04
08:30
2023-01-04
12:15
Emirates Airlines, 157
Stockholm
Gothenburg
2023-01-04
14:40
2023-01-04
15:40
SAS, 161
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Göteborg 48 590 SEK 4 platser kvar Boka
2022-12-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Dubai
2022-12-22
14:20
2022-12-22
23:45
Emirates Airlines, 152
Dubai
Kuala Lumpur
2022-12-23
03:30
2022-12-23
14:35
Emirates Airlines, 346
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Dubai
2023-01-04
01:45
2023-01-04
05:05
Emirates Airlines, 343
Dubai
Stockholm
2023-01-04
08:20
2023-01-04
12:20
Emirates Airlines, 151
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Köpenhamn 49 950 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-12-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Dubai
2022-12-22
14:30
2022-12-22
23:55
Emirates Airlines, 158
Dubai
Kuala Lumpur
2022-12-23
03:30
2022-12-23
14:35
Emirates Airlines, 346
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Dubai
2023-01-04
01:45
2023-01-04
05:05
Emirates Airlines, 343
Dubai
Stockholm
2023-01-04
08:30
2023-01-04
12:15
Emirates Airlines, 157
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Stockholm 47 990 SEK 4 platser kvar Boka
2023-01-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2023-01-08
17:25
2023-01-08
23:00
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Kuala Lumpur
2023-01-09
01:50
2023-01-09
17:15
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2023-01-20
23:40
2023-01-21
06:25
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Gothenburg
2023-01-21
09:20
2023-01-21
10:50
Turkish Airlines, 1797
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Göteborg 33 350 SEK Förfrågan
2023-01-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2023-01-08
18:00
2023-01-08
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2023-01-09
01:50
2023-01-09
17:15
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2023-01-20
23:40
2023-01-21
06:25
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2023-01-21
09:30
2023-01-21
10:50
Turkish Airlines, 1783
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Köpenhamn 32 890 SEK 2 platser kvar Boka
2023-01-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2023-01-08
17:50
2023-01-08
23:20
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Kuala Lumpur
2023-01-09
01:50
2023-01-09
17:15
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2023-01-20
23:40
2023-01-21
06:25
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Stockholm
2023-01-21
09:00
2023-01-21
10:30
Turkish Airlines, 1793
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Stockholm 34 350 SEK 6 platser kvar Boka
2023-02-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2023-02-19
17:25
2023-02-19
23:00
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Kuala Lumpur
2023-02-20
01:50
2023-02-20
17:00
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2023-03-03
23:50
2023-03-04
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Gothenburg
2023-03-04
09:20
2023-03-04
10:50
Turkish Airlines, 1797
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Göteborg 33 950 SEK 4 platser kvar Boka
2023-02-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2023-02-19
18:00
2023-02-19
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2023-02-20
01:50
2023-02-20
17:00
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2023-03-03
23:50
2023-03-04
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2023-03-04
09:30
2023-03-04
10:50
Turkish Airlines, 1783
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Köpenhamn 34 690 SEK 6+ platser kvar Boka
2023-02-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2023-02-19
17:50
2023-02-19
23:20
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Kuala Lumpur
2023-02-20
01:50
2023-02-20
17:00
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2023-03-03
23:50
2023-03-04
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Stockholm
2023-03-04
09:00
2023-03-04
10:30
Turkish Airlines, 1793
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Stockholm 34 350 SEK 6 platser kvar Boka
2023-03-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2023-03-05
17:25
2023-03-05
23:00
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Kuala Lumpur
2023-03-06
01:50
2023-03-06
17:00
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2023-03-17
23:50
2023-03-18
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Gothenburg
2023-03-18
09:20
2023-03-18
10:50
Turkish Airlines, 1797
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Göteborg 33 850 SEK 4 platser kvar Boka
2023-03-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2023-03-05
18:00
2023-03-05
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Kuala Lumpur
2023-03-06
01:50
2023-03-06
17:00
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2023-03-17
23:50
2023-03-18
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Copenhagen
2023-03-18
09:30
2023-03-18
10:50
Turkish Airlines, 1783
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Köpenhamn 33 850 SEK 3 platser kvar Boka
2023-03-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2023-03-05
17:50
2023-03-05
23:20
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Kuala Lumpur
2023-03-06
01:50
2023-03-06
17:00
Turkish Airlines, 60
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kuala Lumpur
Istanbul
2023-03-17
23:50
2023-03-18
06:20
Turkish Airlines, 61
Istanbul
Stockholm
2023-03-18
09:00
2023-03-18
10:30
Turkish Airlines, 1793
14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Stockholm 33 850 SEK 4 platser kvar Boka
2023-03-26 14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Göteborg 34 350 SEK 4 platser kvar Boka
2023-03-26 14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Köpenhamn 34 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2023-03-26 14 dagar Malaysia med Penang och Borneo Stockholm 34 350 SEK 6+ platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.