Nära möten i ZimbabweSafari i Hwange med Victoriafallen

Under en vecka bor vi på två unika lodger i Zimbabwe, i Victoria Falls på Gorges högt över Zambezifloden omgiven av tropisk grönska och branta klippväggar, Bomani med Afrikas vildmark utanför knuten. Vi gör dagliga safariturer i jeep och för den som vill till fots. Vi hälsar på människorna i grannbyn och möter barnen i skolan som vi sponsrar genom vårt val av just denna resa.

RESFAKTA

Länder: Zimbabwe

Typ av resa: Safari

Reslängd: 10 dagar

Gruppstorlek: 12-16 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Victoriafallen
 • Solnedgångstur på Zambezifloden
 • Fyra nätter på safarilodge med "all inclusive"
 • Safariturerna i Hwange nationalpark
 • Besök i afrikansk by

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Skandinavien – Johannesburg/Victoria Falls via München, Frankfurt eller London t/r . Övriga tranporter enligt program, del i dubbelrum med dusch/wc på hotell/lodger, måltider och övernattningar enligt program, inträden, TEMAs reseledning, alla utflykter, om inget annat anges.

Denna resa har max 8 rum, vilket betyder att vi tar max 16 personer. Vi erbjuder ett enkelrum per resa, som fås mot förfrågan. Beroende på hur bokningssituationen ser ut kan vi erbjuda ytterligare enkelrum, men då till ett högre enkelrumstillägg från 7930 kr.

Programändringar
Programordningen kan även gå i omvänd följd, d v s först safari i Hwange och därefter Gorges Lodge. Antalet övernattningar på varje lodge förändras inte.

Vi har valt att publicera en version. Dagsprogrammet och programinnehållet är identiskt och oberoende av rutt.

Avresorna 10 och 19 mars 2020 erbjuder vi de första tre nätterna på Imvelos lyxlodge, Zambezi Sands, vid Zambeziflodens södra stränder uppströms från Victoriafallen i Zambezi Nationalpark i stället för på Gorges Lodge som ligger nedströms i förhållande till fallen. Vattennivån är hög i mars och ger fantastiska möjligheter till utflykter med kanot och båt. Under dessa två unika avresor ingår dryck (vatten, öl, vin, drinkar etc) till alla måltider. Ingår: 7 övernattningar med helpension förutom Dag 2 och 4. Måltider som ingår exklusive flygmaten: 7 frukostar, 2 bruncher, 5 luncher, 7 middagar dessutom snacks och dryck under safariturerna.

Valuta
Vi har tidigare informerat om den nya zimbabwiska valutan. Erfarenheten fram till idag är att vi inte behöver växla till denna (Bond Dollar) utan vi gör som vi tidigare gjort – tar med oss USD. Visum betalas vid passkontrollen med USD. Kontrollera före avresan hur mycket, eftersom kostnaden kan ändras utan förvarning. Kostnad idag 25/10 2020 55 USD. Ha jämna kontanter till visum-betalningen. Sedlarna bör även vara "snygga/fräscha" och ovikta.

Observera att större delen av resan inkluderar de flesta måltider. Middag ingår dag 2, 3 och 4. Under de sista 4 dygnen ingår "all inclusive", där alla måltider, drycker och tvätt av kläder ingår. Men Dag 3, Dag 4 och avresedagen har vi lunch på egen hand. Det går nästan alltid bra att betala med kort. Vid köp av souvenirer , konsthantverk eller liknande är det också USD som gäller. Ta därför med USD i mindre valörer: 1-, 5- och 10-dollarssedlar.

Se också under Dricks längre ned på denna sida.

Dricks

Dricks ingår inte i resans pris. Beräkna 100 US-dollar/person helst i små valörer om 5, 10 och 20-dollarssedlar. TEMAs reseledare samlar in dricksen i början av resan och fördelar dricksen till personalen på de båda lodgerna och till safariguiderna.

Safari
Denna safariresa är unik, då vi också besöker att par byar för att möta lokalbefolkning och lära känna deras verklighet och vardag. I och med att TEMA avnänder Imvelos lodger (Gorges Lodge och Bomani Tented Lodge), så deltar våra kunder indirekt i flera olika stödprojekt – både sociala- och viltvårdprojekt. Bland annat besöker vi en skola som delvis har finansierats av Imvelo. Mer information om de olika stödprojekten får du på plats.

Vill du ta med dig begagnade kläder ock skor så är det välkommet. Under resan besöker vi bland annat en by och en skola då tillfälle ges att överlämna detta. Även pennor, skrivmateriel och leksaker uppskattas.

Klimat och klädsel

Mellan november och april, och förekommer tropiska regnskurar. Under vintern regnar det ingenting med svår torka som följd. Mellan november och april sjunker temperaturen sällan under 20 grader på nätterna. Dagtid får du räkna med temperaturer på runt 30 grader vid Victoriafallen, ibland varmare, och något svalare i Hwange.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finnes på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com

Klädsel och utrustning

Bekväma fritids- eller safarikläder i diskreta färger rekommenderas. Solhatt, keps eller liknande mot solen är bra att ha liksom solglasögon, solskydd och myggmedel. En kikare för safariturerna samt givetvis en kamera. Glöm inte extra batterier eller laddare. En grenkontakt är också bra att ha om man har flera kameror och annan elektronisk utrustning.

Glöm inte badkläder, eftersom det finns pool på båda lodgerna. Ett regnplagg som en tunn poncho kan också komma väl till pass.

Ett tips är att lägga all eventuell medicin, kikare och kamera samt ett extra klädombyte i handbagaget om bagaget skulle komma på villovägar efter ankomsten.

En mindre ficklampa kan vara bra att ha med.

Vaccinationer och hälsa, kontakta din läkare eller närmaste vaccinationscentral.

Hotell/boende

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Safariresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.