Indiens gyllene triangelmed tigersafari

Rundresa i Indiens gyllene triangel, det vill säga klassiska Delhi, Agra med Taj Mahal och den rosa staden Jaipur. Därutöver får du uppleva tigersafari i Ranthambore nationalpark.

Världsarvet Taj Mahal, en jeepfärd, ett maharadjapalats och chansen att se tigrar i sin naturliga miljö ingår i denna spektakulära rundresa. Färden går längs den gyllene triangeln Agra - Jaipur - Delhi och innehåller höjdpunkter som Maharadjapalatset i Jaipur och bergsfästningen Fort Amber. Du åker på tigersafari i Djungelbokens värld och några dagar senare står du vid India Gate i Delhi omgiven av Indiens nutidshistoria.

RESFAKTA

länder: Indien

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 18-26 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Taj Mahal i Agra
 • Tigersafari i Ranthambore
 • Den rosa staden Jaipur
 • Jeepfärd till Amber Fort
 • Stadsrundturen i Delhi

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

Dagsprogram
okt–apr

Dag 1 - Avresa
Avresa från Skandinavien mot Sydostasien för att uppleva Indien. Vi flyger till Delhi med Qatar Airways via Doha.

Dag 2 - Wildlife SOS Center
Vi anländer till Delhi på morgonen och åker till ett hotell där vi får möjlighet att fräscha till oss och äta en lätt måltid.Med bekväm buss reser vi sedan längs den nya och bekväma motorvägen till Agra. Under vägen besöker vi Wildlife SOS Center, där vi får se hur organisationen arbetar för att bevara och skydda Indiens vilda djur och natur. Wildlife SOS Center grundades 1995 av en liten grupp individuella och har idag vuxit till en stor organisation med filialer ibland annat USA och Storbritannien. Under tidig kväll når vi fram till Agra där vi stannar en natt. 

Dag 3 - Taj Mahal och Red fort
Idag väntar två storslagna upplevelser i Agra. Taj Mahal är ett mästerverk i marmor. När detta universella kärleksbevis byggdes sparades varken möda eller pengar. Själva sarkofagen är utförd i agat, lapis lazuli och jaspis. En 2,5 centimeter hög blomma kan innehålla hela 60 olika steninläggningar.Konsten att skapa dekorativa mönster med hjälp av olikfärgade stensorter, så kallad pietre dure, har sina rötter i antiken. Stor möda läggs på att leta fram olika stenars naturliga färgskiftningar och ådringar. 

I det omtalade Jasmintornet i Agrafortet satt mogulen Shah Jahan fängslad i åtta år. Härifrån överblickade han sin älskade hustrus imponerande gravmonument, Taj Mahal, ett av världens underverk. Agrafortet är uppfört som en halvmåne och omsluts av en mur. Anläggningen byggdes för de militära styrkorna, men kom senare att förses med bostadskomplex, audienssalar och en stor trädgård.Under eftermiddagen fortsätter vi till Jaipur.

Dag 4 - Stadsrundtur Jaipur
Jaipur grundades på 1700-talet av kungen och astronomen Sawai Jai Singh. Än idag har den gamla stadsdelen en atmosfär av svunna dagar med sina palats, avenyer, färggranna basarer och vackra parker. Vi besöker Jantar Mantar, maharajans eget observatorium, samt det ståtliga City Palace, byggt av samme maharaja. Palatset blev hans nya hem efter att han lämnat Amber Fort. Den kungliga familjen bor fortfarande här. Det finns mycket att se på, bland annat ett textilmuseum, en vapenutställning och flera vackra portaler. 

Hawa Mahal, eller vindarnas palats, är mer en fasad än ett palats. Vi stannar till och beundrar denna berömda byggnad. Här kunde palatsets kvinnor se ut över stadens liv utan att själva bli sedda. 

Vid besöket till Amberfortet gör vi en jeepfärd till borggården. Detta fort och palats byggdes av maharajan Man Singh 1592. Vi ser bland annat välbevarade originalmålningar, fantastiska marmorpelare och utsiktsplatser.

Dag 5 - Mot Ranthambore
Under förmiddagen går resan vidare till den vackert belägna nationalparken Ranthambhore. Parken täcker en yta på ungefär 1 300 km². Sedan 1973 är Ranthambhore en del av Project Tiger och erhåller statliga pengar för att bevara sitt tigerbestånd. Frukost och middag ingår. 

Dag 6 - Safari
I gryningen ger vi oss ut i parken på safari och färdas rakt in i Rudyard Kiplings värld. Vi får säkert se färggranna påfåglar, lekfulla lagurapor och olika sorters hjortar som fridfullt betar mellan träden. Andra djur som trivs i parken är vildsvin, mungo och de skygga läppbjörnarna.Får vi se den väl kamouflerade tigern? Chansen att få uppleva detta majestätiska rovdjur i sin naturliga miljö är god i Ranthambores nationalpark, men det finns inga garantier.På eftermiddagen gör vi ett nytt besök inne i nationalparken. 

Dag 7 - Tåg till Delhi
En tågresa tar oss tillbaka till Delhi, där vi gör en kortare rundtur med buss. Trafiken i Delhi är oberäknelig vilket gör det svårt att beskriva exakt vad vi hinner se. Men India Gate och Qutab Minar brukar vi hinna med.Avskedmiddag.

Dag 8 - Hemresa
Tidig morgon reser vi till flygplatsen och påbörjar hemresan till nordliga breddgrader. Du ankommer Skandinavien senare samma dag. Hemresan sker med Qatar Airways och via Doha. Vi hoppas att du har haft en minnesvärd resa och hälsar dig välkommen tillbaka för fler spännande upplevelser.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Reguljärflyg Delhi ToR
• TEMA-reseledare
• Samtliga övernattningar
• En tågresa Ranthambore-Delhi
• 7 frukostar
• 1 lunch
• 6 middagar
• Inträden enligt program
• All gemensam dricks ingår

RESFAKTA

Dag 1

Avresa från Skandinavien till Delhi, Indien. Flygmåltider ingår.

Dag 2

Ankomst Delhi. Bussresa Delhi - Agra, ca 225 km.Ett besök på Wildlife SOS Center. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Agra.

Dag 3

Agra – Jaipur, buss 240 km. Besök i Taj Mahal och Red fort i Agra. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Jaipur.

Dag 4

Jaipur – Amber – Jaipur, buss ca 24 km. Besök i Amberfortet och Jaipur City Palace. Frukost och middag ingår.

Dag 5

Buss Jaipur - Ranthambore, ca 165 km. Frukost och middag ingår. Två nätter på hotell i Ranthambore.

Dag 6

Morgon- och eftermiddagssafari i Ranthambore nationalpark med chans att se tiger. Byvandring. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7

Ranthambore – Delhi med tåg ca 400 km. Sightseeing i Delhi. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Delhi.

Dag 8

Avresa från Delhi och hemkomst till Skandinavien samma dag. Frukost och flygmåltider ingår.

Indien

Folkmängd 1 080 miljoner Landets yta 3 287 590 km² Valuta Rupie Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristna 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, övriga 3,5 % Språk Hindi och engelska är Indiens två officiella språk.

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Delhi t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om inget annat anges.


Valuta

Indiska Rupies (INR).

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Växla gärna till dig indisk valuta vid ankomsten till flygplatsen i Delhi. Det är praktiskt att ha små valörer för alla former av dricks.


Dricks

I denna resa ingår viss gemensam dricks, exempelvis till bagagebärare, chaufförer, eventuella lokala guider och även till serveringspersonal vid gemensamma måltider.


Klimat och klädsel

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klimatet i Indien styrs av monsunen i Bengaliska viken. Monsunen skapar en regnperiod från mitten av juni till mitten av september. Under dessa månader är dagsmedeltemperaturen mycket hög (ofta över 30°) med dagliga regnskurar. De lämpligaste månaderna för ett besök i dessa länder är från oktober till april.

Klädsel och utrustning
Under dagarna rör du dig i lätta (och lättvättade) och bekväma bomullskläder. Från december till mitten av februari är morgnar och kvällar oftast kyliga. Det kan även vara kyligt dagtid vid dåligt väder. Du måste gardera dig med ett ylleplagg och en lätt rock eller kappa för detta liksom långbyxor eller långkjol samt plagg som kan användas enligt lagermetoden att plocka av efterhand som dagstemperaturen stiger.

Kläderna bör vara oömma eftersom vi ständigt är på utflykt. Den allra viktigaste utflyktsdetaljen är dock ett par bekväma och rejäla skor, väl ingångna och med låg klack och gummisula, för våra promenader i naturen, byarna och städerna.

Tänk på att på vissa heliga platser och vid tempelbesök måste man vara "anständigt" klädd, vilket betyder att kvinnor inte kan gå med bara axlar och både män och kvinnor måste ha täckta ben. Vid dagar med tempelbesök är det bra att ha ett par bekväma skor som är lätta att ta av och på, då du måste ta av skorna. Badkläder bör också tas med då de flesta hotellen har swimmingpool.

Packa ner en solhatt och solglasögon. Även solkräm och läppcerat med hög solskyddsfaktor är bra att ha med sig. En ficklampa är också bra att ta med.

Övrigt

Många tror man automatiskt blir magsjuk när man reser i Indien. Så är inte fallet! I och med värmen ska man se till att dricka mycket vatten, se då till att det är buteljerat vatten och att förseglingen är obruten. Mycket mat äts för hand, då man exempelvis doppar bröd i såser. Vår rekommendation är då att se till att hålla en bra handhygien. Ett tips är att införskaffa alcogel från apoteket inför resan. Observera dock regler för vätska i handbagage och just handsprit som innehåller hög alkoholhalt.

Indien är ett relativt billigt land att vistas i även som turist. I hotellens kafeterior kan du få lunch och mer omfattande indiskt kryddade måltider för en låg kostnad. Vin är dyrt och de vanligaste måltidsdryckerna är öl, lemonad eller mineralvatten. Smycken, broderier, samt konsthantverk är exempel på varor och souvenirer som du kan köpa i Indien. Tänk på detta när du beräknar din reskassa.

Vi vill påminna om att svenska importbestämmelser förbjuder införsel av produkter från utrotningshotade djurarter, som elfenben, skinn från krokodil, fläckiga kattdjur, många ormarter, koraller med mera.

Bussarna i Indien är av god kvalitet, men på grund av dåliga vägar kan bussfärderna bitvis upplevas som obekväma.

Indien är ett mycket stort land och har gigantiska avstånd och framförallt mycket trafik. Då detta är vår kortaste resa i Indien är programmet av naturliga grunder komprimerat och sker i ganska högt tempo. Du får helt enkelt mycket för pengarna.

I resans pris ingår en donation á 16 USD per person till organisationen Wildlife SOS India.

Observera

Hälsa
Det är mycket du kan göra själv för att undvika att bli sjuk under resan, bland annat är det viktigt att du tvättar händerna innan du äter och är noga med vad du äter och dricker. Om det inte är tillagat eller går att skala – låt bli att äta det. Skala alltså frukt och avstå från sallader. En potatisskalare för att skala frukt kan vara bra att ha med.
Drick aldrig kranvattnet eller något med is i, utan välj buteljerat vatten, gärna kolsyrat, eller läskedrycker med förseglat lock. Borsta inte tänderna i kranvatten och håll munnen stängd när du duschar. Ta gärna med antiseptiska våtservetter. Tänk också på att inte klappa eller röra lösspringande hundar då många har sjukdomar. Ta med myggmedel för att skydda mot insekter.

Taj Mahal
Under sommaren 2016 påbörjades en renovering av Taj Mahal. Något slutdatum har ännu inte uppgetts.  

Hotellinformation

 
XClose