Sydafrika – från Boerland till Kap

Denna fullmatade rundresa i Sydafrika ger dig detta kontrastrika lands största sevärdheter. Du startar i Johannesburg, passerar majestätiska Blyde River Canyon och står öga mot öga med viltlivet i Krugerparken och landets vackraste nationalpark Hluhluwe. Färden går längs natursköna Garden Route, tar dig till vindistrikten, Stellenbosch och till Kapstaden, där rundresan avslutas.

RESFAKTA

Länder: Sydafrika

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 17 dagar

Gruppstorlek: 20-29 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Stadstur i Johannesburg
 • Big five i Krugerparken
 • Kungariket Swaziland
 • Stellenbosch och vinprovning
 • Kapstaden och Godahoppsudden

Dagsprogram
Program avslutas 31/10

Dag 1 - Avresa till Sydafrika
Avresa på eftermiddagen från Skandinavien med reguljärflyg.

Dag 2 - Ankomst och utflykt till Soweto
Ankomst till Johannesburg någon gång under förmiddagen. Här bor vi en natt i den fashionabla förstaden Sandton.Efter ankomsten möts du av din TEMA-reseledare som tar dig direkt på resans första utflykt till Soweto. Här får du en orientering i det moderna Sydafrikas historia, där Soweto spelade en betydelsefull roll och var ett viktigt centrum för motståndet mot apartheidregimen. Även om Soweto delvis är fattigt är det inget slumområde, utan här bor människor i alla tänkbara sociala grupperingar.Efter en gemensam lunch reser vi tillbaka till Johannesburg och Sandton. Resten av dagen ledig för vila och egna aktiviteter.

Dag 3 - Blyde River Canyon
Efter frukost lämnar vi Johannesburg och reser i nordostlig riktning till Mpumalanga. Idag kommer du att få bekanta dig med ett av södra Afrikas mäktigaste naturscenerier, Blyde River Canyon. Det är en majestätisk ravin med nästan kilometerhöga bergväggar. Här ligger också Bourke's Potholes med sina enorma eroderade "grytor" och flera vattenfall. Sent på eftermiddagen kommer vi till det vackra och idylliska Hazyview som är ett litet jordbrukssamhälle, framför allt känt för sina bananodlingar. Namnet Hazyview syftar på det värmedis som under sommarens heta dagar ofta sveper in det lilla samhället. Närheten till några av landets mest spektakulära naturområden som Blyde River Canyon och Kruger National Park, har främjat uppkomsten av trevliga hotell och möjlighet till sköna friluftsaktiviteter, som exempelvis golf. Här övernattar vi en natt.

Dag 4 - Kruger National Park
De skyddade områdena i östra Mpumalanga omfattar sammanlagt en yta som är lika stor som Skåne, Halland och Blekinge tillsammans. Landskapet växlar mellan öppen savann och en kuperad terräng med buskskog. Krugerparken, en av Afrikas mest kända och välskötta nationalparker, kan mäta sig med de stora reservaten i Östafrika. Den grundades som ett jaktreservat redan 1898 av president Paul Kruger i den dåvarande republiken Transvaal, då betydligt mindre än den nuvarande. Området, som ligger mellan Crocodile River i söder och Limpopo River i norr, är 60 km brett och 350 km långt, totalt över 21.000 km². I detta enorma viltreservat finns idag åtminstone 500 fågelarter, 114 reptilarter, 49 fiskarter, 23 000 växtarter och 147 däggdjursarter registrerade. Under två dagar kommer du att få en oförglömlig upplevelse av afrikansk natur och djurliv. Vi lämnar Hazyview under förmiddagen och reser in Krugerparken med buss. Färden går söderut genom den afrikanska vildmarken till lodgen vid Krugerparkens södra gräns. Härifrån har du utsikt över floden, där enorma krokodiler ligger och dåsar i den heta solen.

Dag 5 - Safari i Krugerparken
Hela dagen ägnar vi åt Krugerparken. I öppna terrängfordon utforskar vi delar av denna enorma nationalpark. Chansen finns att få se de "fem stora", det vill säga lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning.Det bästa sättet att söka efter djur är att först lära sig i vilken typ av vegetation som de trivs i. Man brukar dela in Krugerparken i 16 olika så kallade ekozoner. Generellt är landskapet flackt till lätt kuperat. Genomsnittshöjden över havet är 260 meter, mest kuperat längst den östra gränsen.Klimatet är subtropiskt med en medeltemperatur på 30 grader i januari och 23 grader i juli. Häftiga, men korta åskskurar kan förekomma mellan november och februari.Det är dock inte självklart att du får se djuren på beställning. Sannolikheten att möta de allra största som elefant, giraff, flodhäst, de större antiloperna och lejon är stor. Den skygga och välkamouflerade leoparden är en vinstlott. Fågellivet fascinerar med sin mångfald och du ser många märkliga och exotiska arter.

Dag 6 - En natt i kungariket Swaziland
Resan fortsätter söderut när vi idag lämnar Sydafrika för ett dygn. Redan under förmiddagen kommer vi fram till gränsstationen mellan Sydafrika och Swaziland. Detta lilla självständiga kungarike bjuder på ett bördigt och grönskande landskap med många småbruk, men också stora industriellt drivna jordbruk. Landet har ett betydelsefullt skogsbruk och ansenliga mineraltillgångar, som också står för den viktigaste exporten. Flera intressanta stopp görs under dagen, bland annat besöker vi ett glasbruk. Swaziland ligger inklämt mellan Sydafrika och Moçambique med höga berg i väster som sluttar ned i sydostlig riktning i ett betydligt flackare landskap.Hotellet erbjuder en skön och stillsam eftermiddag. 

På kvällen bjuds det på en välsmakande middag.

Dag 7 - Zulus och St Lucia
Tidigt på morgonen går resan vidare söderut mot Sydafrika och provinsen KwaZulu-Natal som är zulufolkets hemvist. Här bor också större delen av landets indiskättade befolkning. Landskapet domineras av enorma sockerrörsplantager och täta skogar av eukalyptusodlingar.Målet för dagen är St Lucia, där Afrikas största floddelta, iSimangaliso Wetland Park, ligger. Sedan slutet av 90-talet finns det med på Unescos lista över världsarv. Området är unikt på många sätt, bl a för att det innehåller fem olika ekosystem med träsk, sjöar och stränder. Här finns flest krokodiler och flodhästar i hela landet. St Lucia är också en liten semesterort som lockar inhemsk turism med vattensport och fiske. Här stannar vi i två nätter. Kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 8 - Safariutflykt med Cape Vidal

Idag väntar en spännande safariutflykt i detta fascinerande naturområde som be-står av fem olika ekosystem som hänger ihop inbördes och i sin tur utgör ett eget unikt landskap på 3 320 km2 med tre större sjösystem. Under utflykten som vi gör i öppna safarifordon, får vi en bra bild av Nationalparken och förhopp-ningsvis också uppleva magin med denna unika vildmark som bjuder på starka kontraster och stor skönhet.
Tillbaka på hotellet blir det sydafrikansk barbecue, så kallad brai. Senare på kvällen bjuder vi på ett spännande möte med en zuludansgrupp som visar oss några av sina traditionella krigsdanser. Därefter är kvällen ledig för egna aktiviteter.

OBS, dagens program anpassas efter väder och vind och kan komma att föränd-ras. Flera likvärdiga alternativa aktiviter kan förekomma.

Dag 9 - Durban och Port Elizabeth
Efter frukost fortsätter vi resan söderut till Sydafrikas tredje största stad och en av Afrikas största hamnar, Durban. Det är en annorlunda storstad med ett starkt inslag av indisk befolkning.Vi kör en panoramatur genom Durban, som fick en ordentlig ansiktslyftning i samband med fotbolls-VM. Besöket avslutas med lunch. Vi fortsätter till den nya flygplatsen för en kortare flygresa (ca en timme) till Port Elizabeth. Där övernattar vi.

Dag 10 – Tsitsikamma och läckra mollusker
Efter en kort stadstur i Port Elizabeth, reser vi västerut längs natursköna Garden Route som sträcker sig 220 km från Tsitsikamma Forest och Storms River i öster till Mossel Bay i väster. Vi gör ett längr stopp i Tsitsikamma National Park, känd för sin överdådiga vegetation. Här gör vi en promenad till den berömda hängbron nere vid havet. Om vädret tillåter ges tillfälle till bad i Indiska Oceanen.
Längs kusten ligger flera mycket populära semesterorter. Ett av dem, Plettenberg eller Plett kort och gott, vars spektakulärt vackra omgivningar och natursköna stränder lockar surfare och Sydafrikas mer välbärgade befolkning.
Lite längre västerut ligger Knysna, där vi stannar i två nätter. Här har många hantverkare och konstnärer slagit sig ner och atmosfären är avspänt charmig och lite bohemisk. Knysna ligger vid en unikt skyddad havsbukt med en trång passage ut mot havet. Förutsättningarna för att odla ostron här är perfekta. Sydafrikas mest kända ostron kommer också härifrån.
Kvällen är ledig för egna strövtåg och aktiviteter. Staden är full av spännande små bodar, affärer och restauranger, och gillar du ostron, passa på att njuta här, för de kan knappast bli bättre.

Dag 11 – Val- och delfinsafari

Vi lägger om programmet, denna dag på grund av de skogsbränder som härjade i trakten under 2017. Istället för att besöka naturreservatet Featherbed, som är stängt på obestämd tid, gör vi en spännande val-och delfinsafari från Plettenberg. Se informationen under Mer om resan!
Efter frukosten avreser vi till charmiga Plett, som tillsammans med Knysna är en av Sydafrikas eleganta badorter.
Vårt marina äventyr börjar från Central Beach. Under båtutflykten är chanserna stora att få se flasknosdelfiner som ofta visar sig i stora livfulla grupper, med lite tur också den skygga puckeldelfinen. Från januari till maj även vanlig delfin. Här finns också flera arter valar beroende på årstid: Sydkapare, knölval (från juni till december), brydes fenval (året runt). Pälssälarna som lever längs sydafrikas sydkust finns här också, vilket innebär att det lurar en och annan vithaj i vattnet.
Vi följer naturreservatet Robbergs vackra kustlinje innan vi återvänder till Central Beach.
Före lunchen hinner vi med en liten stadstur i Plettenberg.
Tillbaka i Knysna är kvällen ledig för egna aktiviteter.

Dag 12 - Historiska städer och vingårdar
Ca en timme från Knysna passerar vi Mossel Bay. Hit anlände portugisen Bartolomeu Dias 3 februari 1488. Då hade han rundat både Godahoppsudden och Afrikas sydligaste udde Cape Agulhas som förste europé någonsin.

Landskapet vi färdas genom förändras ständigt i  växlande vyer av berg och bördiga vetefält. Här kan man med lite tur få se en av Sydafrikas mest fascinerande fåglar, den utrotningshotade blåa paradistranan, Sydafrikas nationalfågel.

Vid lunchtid har vi kommit till en av Sydafrikas vackraste och äldsta städer, Swellendam. Här stannar vi till för lunch.Snart övergår vetefälten till ömsom vinrankor i raka led och fruktodlingar av persikor, äpplen och päron. Vi är nu inne i Sydafrikas välkända vindistrikt och färdas genom vackrast tänkbara kulturlandskap. Sent på eftermiddagen anländer vi till vårt hotell i Franschhoek, som ligger underskönt beläget i en dal mellan höga bergstoppar omgivet av vinodlingar. Många menar att det är den vackraste vindalen i världen. Det må vara hänt, men konkurrensen är hård även från intilliggande vindalar. Franschhoek producerar inte bara några av Sydafrikas bästa viner det är också ett verkligt matmecka, med några av landets bästa restauranger med internationella mästerkockar i köket.

Det var för cirka 300 år sedan som europeiska nybyggare, närmare bestämt franska hugenotter, började odla vin på kullarna. Dessa franska vinbönder kom som flyktingar efter att protestantismen bannlysts i Frankrike vid 1600-talets mitt. Här började man förmodligen odla vin långt innan det skedde i den nya världen. Den första vinstocken planterades i Kapstaden redan 1655 av Jan van Riebeeck, den första guvernören. Men den verkliga produktionen tog fart i och med ankomsten av de franska hugenotterna 1660–1690. Åtskilliga av dessa familjer var vinbönder. Klimatet och jordmånen är näst intill perfekta för vinodling, snarlikt Medelhavsregionernas med varma och torra somrar och svala till kyliga samt ganska regniga vintrar. För närvarande finns det fyra officiella vinregioner, Coastal Region, Klein Karoo, Olifants River och Breed River Valley. Av de nuvarande ca trettio vindidstrikten ligger de flesta i dessa regioner men några få i andra områden. De äldsta vindistrikten är Constantia, Stellenbosch och Paarl.Kvällen ledig för egna aktiviteter.

Dag 13 - Från Franschhoek till Kapstaden
Efter att vi checkat ut från hotellet inleder vi dagen med en liten stadstur i Franschhoek, som är en av Sydafrikas charmigaste. Vi hinner med Hugenottmuseet och lite ledig tid för egna strövtåg, innan vi fortsätter till en välkänd vingård för att prova några av dess viner. Här avnjuter vi också en välsmakande lunch innan resan fortsätter till vår slutdestination Kapstaden, "The Mother City". Kapstaden med omnejd har ett mycket behagligt klimat året runt. Från mitten av 1600-talet och trehundra år framåt var detta en mycket betydande hamnstad längs sjöfartsleden mellan Europa och Fjärran Östern. Stadens mest kända landmärke är Taffelberget till vars topplatå man lätt kan ta sig till med linbana för att klara dagar njuta av en vidunderlig utsikt. Under dessa dagar gör vi en stadstur i Kapstaden med Taffelberget, med reservation för väder och vind.

Dag 14 - Pingviner och goda hopp
Heldagsutflykt till Godahoppsudden. Denna världsberömda udde ligger i ett naturreservat ungefär sju mil från Kapstaden. Här finns en fascinerande flora av inhemska växter, bland annat pelargon och protea, längs de trädlösa bergssluttningarna. Vid Boulders Beach får du chansen att hälsa på kolonin med glasögonpingviner. På kvällen går vi på lokal underhållning och njuter av en härlig avskedsmiddag.

Dag 15 - Ledig dag i Kapstaden
Ledig dag för egna aktiviteter. Robben Island, fängelseön, där Mandela satt fängslad under många år går att besöka. Se under Mer om resan hur man enklast bokar biljetter.

Dag 16 - Avresa till Skandinavien
Ledigt fram till avresan till flygplatsen för hemresa.

Dag 17 - Hemkomst
Återkomst till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 14 frukostar
• 3 luncher
• 6 middagar
• Mat på flyget
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst till Johannesburg. Transfer och utflykt till Soweto. Bussresa 50 km. Frukost på flyget och lunch ingår. En övernattning på hotell i Sandton.

Dag 3
Johannesburg, Sandton – Blyde River Canyon – Hazyview. Ca 550 km. Frukost ingår. En övernattning på hotell i Hazyview.

Dag 4
Hazyview – Kruger National Park – Malelane. 220 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på lodge i Malelane.

Dag 5
Heldag i Krugerparken. Frukost och middag ingår

Dag 6
Malelane – Ezulwini, Swaziland. Ca 160 km. Frukost och middag ingår. En övernattning på lodge i Ezulwini.

Dag 7
Ezulwini – St Lucia. Ca 370 km. Frukost ingår. Två övernattningar på lodge i St Lucia.

Dag 8
Utflykt med safari till Cape Vidal. Zuludans. Frukost, och grillunch ingår.

Dag 9
St Lucia – Durban – Port Elizabeth, 275 km. Kortare stadstur i Durban. Transfer och inrikesflyg till Port Elizabeth. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Port Elizabeth.

Dag 10
Port Elizabeth – Tsitsikamma – Knysna. Bussresa 270 km. Kortare stadsrundtur i Port Elizabeth. Besök i Tsitsikamma. Frukost ingår. Två övernattningar på hotell i Knysna

Dag 11
Utflykt till Plettenberg. Val-och delfinsafari. 70 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 12
Knysna – Swellendam – Franschhoek. Bussresa 450 km. Frukost och lunch ingår. En övernattning i Franschhoek.

Dag 13
Franschhoek – Kapstaden, 95 km. Stadstur med Hugenottmuseet. Vinprovning och lunch på vingård. Kortare stadsrundtur i Kapstaden. Frukost och lunch ingår. Tre övernattningar på hotell i centrala Kapstaden.

Dag 14
Utflykt till Godahoppsudden. Ca 130 km. Besök i nationalparken Cape Peninsula och pingvinkolonin i Simonstown. Frukost och avskedsmiddag med show ingår.

Dag 15
Kapstaden. Ledig dag för egna aktiviteter. Frukost ingår.

Dag 16
Ledig dag fram till avresan till flygplatsen för hemresa. Frukost ingår.

Dag 17
Återkomst till Skandinavien.

Sydafrika

Folkmängd 55 000 000 Landets yta 1 221 037 km² Valuta Rand Religion Kristendom (ofta med inslag av traditionella inhemska religioner), relativt stora grupper av hinduer, muslimer och judar Språk Elva språk med officiell status: engelska, afrikaans, ndebele, nordsotho, sydsotho, siswati (swazi), tsonga, tswana, venda, xhosa och zulu

Dagsprogram
Nytt program fr o m 1/11

Dag 1 - Avresa till Sydafrika
Avresa på eftermiddagen från Skandinavien med reguljärflyg.

Dag 2 - Ankomst och stadstur i ”Guldstaden”.

Ankomst till Johannesburg någon gång under förmiddagen. Här bor vi en natt i den fashionabla förstaden Sandton. Efter ankomsten möts du av din TEMA-reseledare som antingen tar dig direkt till hotellet eller påbörjar en guidad tur genom Johannesburgs centrum beroende på ankomsttiden till flygplatsen.
Under de senaste 5 åren har Johannesburg utvecklats till en mycket intressant storstad. Efter 1995 flyttade de flesta företagen ut från centrum, internationella hotell stängdes, den tidigare vita medelklassen flyttade därifrån. Guldstaden förvandlades snabbt, bara på några år, till en skrämmande och hotfull spökstad. Idag ser det annorlunda ut. En möjlig jämförelse är New York. Johannesburg ett Afrikas New York. Vi gör en kortare stadstur och får en ny bild av det nya, moderna och unga Sydafrika med sin sjudande energi och kreativitet.
Vi stannar till vid Constitution Hill. Här kommer vi få ta del av historien om Sydafrikas resa till demokrati på ett spännande sätt. Tidigare låg här ett fängelse och ett militärt fort med ett minst sagt turbulent förflutet. Idag är det huvudsäte för landets Konstitutionella Domstol, som stöder medborgarnas rättigheter.
Det tidigare fängelset är antagligen den plats som hållit flest världsberömda personligheter bakom lås och bom – i alla fall i Afrika: Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Winnie Madikizela-Mandela, bland många andra.
Constitutional Court, Sydafrikas Konstitutionella Domstol är en djupt symbolisk och betydelsefull institution, vars dörrar öppnades av Nelson Mandela den 14 februari 1995. Men det var nio år senare som byggnaden vi ser idag invigdes här på Constitution Hill. Då av president Mbeki.
Vi får uppleva en mycket intressant guidad tur och se en unik konstsamling.
Efter stadsturen i denna afrikanska tiomiljonersmetropol checkar vi in på hotellet i Sandton, en av Johannesburgs välbärgade förstäder. Intill hotellet ligger en av Johannesburgs stora shoppingcentrum Sandton City. Har man glömt något hemma så hittar man det här.
Resten av dagen ledig för vila och egna aktiviteter.

Dag 3 - Blyde River Canyon
Efter frukost lämnar vi Johannesburg och reser i nordostlig riktning till Mpumalanga. Idag kommer du att få bekanta dig med ett av södra Afrikas mäktigaste naturscenerier, Blyde River Canyon. Det är en majestätisk ravin med nästan kilometerhöga bergväggar. Här ligger också Bourke's Potholes med sina enorma eroderade "grytor" och flera vattenfall. Sent på eftermiddagen kommer vi till det vackra och idylliska Hazyview som är ett litet jordbrukssamhälle, framför allt känt för sina bananodlingar. Namnet Hazyview syftar på det värmedis som under sommarens heta dagar ofta sveper in det lilla samhället. Närheten till några av landets mest spektakulära naturområden som Blyde River Canyon och Kruger National Park, har främjat uppkomsten av trevliga hotell och möjlighet till sköna friluftsaktiviteter, som exempelvis golf. Här övernattar vi en natt.

Dag 4 - Kruger National Park
Idag ägnar vi hela dagen åt Sydafrikas största vildmarker, Kruger Nationalpark. Det blir spännande safariturer under kunnig ledning av erfarna safariguider. I öppna terrängfordon utforskar vi delar av denna enorma nationalpark. Chansen finns att få se de "fem stora", det vill säga lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning.
De skyddade områdena i östra Mpumalanga omfattar sammanlagt en yta som är lika stor som Skåne, Halland och Blekinge tillsammans. Landskapet växlar mellan öppen savann och en kuperad terräng med buskskog. Krugerparken, en av Afrikas mest kända och välskötta nationalparker, kan mäta sig med de stora reservaten i Östafrika. Den grundades som ett jaktreservat redan 1898 av president Paul Kruger i den dåvarande republiken Transvaal, då betydligt mindre än den nuvarande. Området, som ligger mellan Crocodile River i söder och Limpopo River i norr, är 60 km brett och 350 km långt, totalt över 21.000 km². I detta enorma viltreservat finns idag åtminstone 500 fågelarter, 114 reptilarter, 49 fiskarter, 23 000 växtarter och 147 däggdjursarter registrerade.
Det bästa sättet att söka efter djur är att först lära sig i vilken typ av vegetation som de trivs i. Man brukar dela in Krugerparken i 16 olika så kallade ekozoner. Generellt är landskapet flackt till lätt kuperat. Genomsnittshöjden över havet är 260 meter, mest kuperat längst den östra gränsen. Klimatet är subtropiskt med en medeltemperatur på 30 grader i januari och 23 grader i juli. Häftiga, men korta åskskurar kan förekomma mellan november och februari. Det är dock inte självklart att du får se djuren på beställning. Sannolikheten att möta de allra största som elefant, giraff, flodhäst, de större antiloperna och lejon är stor. Den skygga och välkamouflerade leoparden är en vinstlott. Fågellivet fascinerar med sin mångfald och du ser många märkliga och exotiska arter.
Om inte vädret stoppar os äter vi middag utomhus under den stjärnklara ljumma afrikanska natten.

Dag 5 - En natt i kungariket Swaziland
Resan fortsätter söderut när vi idag lämnar Sydafrika för ett dygn. Redan under förmiddagen kommer vi fram till gränsstationen mellan Sydafrika och Swaziland. Detta lilla självständiga kungarike bjuder på ett bördigt och grönskande landskap med många småbruk, men också stora industriellt drivna jordbruk. Landet har ett betydelsefullt skogsbruk och ansenliga mineraltillgångar, som också står för den viktigaste exporten. Flera intressanta stopp görs under dagen, bland annat besöker vi ett glasbruk. Swaziland ligger inklämt mellan Sydafrika och Moçambique med höga berg i väster som sluttar ned i sydostlig riktning i ett betydligt flackare landskap. Hotellet erbjuder en skön och stillsam eftermiddag.

På kvällen bjuds det på en välsmakande middag.

Dag 6 – Zulufolkets land
Vi reser genom ett vidöppet och vackert afrikanskt landskap med Lebombobergen i öster som bildar gräns mot grannlandet Moçambique. Efter gränskontrollen är vi tillbaka i Sydafrika och provinsen KwaZulu-Natal som är zulufolkets hemvist. Här bor också större delen av landets indiska befolkning.
Landskapet domineras av enorma sockerrörsplantager och täta skogar av eukalyptusodlingar. Målet idag och för de kommande två övernattningarna är Mkuze privata naturreservat vid Ghost Mountain och Jazinisjön.
Innan vi lämnar detta lilla afrikanska kungadöme gör vi ett intressant stopp på en stearinljusfabrik med höga estetiska ambitioner.
Efter incheckning på lodgen gör vi en panoramatur i närområdet och njuter av det vackra landskapet kring Juzinisjön.
På kvällen serveras en härlig middag på lodgen.

Dag 7 – Safari i Hluhluwe-Umfolozi
Idag väntar en spännande safariutflykt i Sydafrikas kanske vackraste nationalpark, Hluhluwe-Umfolosi.
Hluhluwe-Imfolozi Park är det första proklamerade naturreservatet i Afrika. 960 km² kuperat landskap känt för sitt rika djurliv. Nationalparken är den enda statliga parken i KwaZulu-Natal, som har ”de fem stora”: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Tack vare stora insatser har parken det största antalet vita noshörningar i världen. Förutom the big five, finns en mängd andra däggdjursarter, olika antiloper, vårtsvin, flodhästar, reptiler inte minst nilkrokodil och över 340 fågelarter. Det är också den plats i världen där man lättast kan få se den sällsynta nyalaantilopen.
Eftermiddagen är ledig för vila, men just innan eftermiddag övergår till kväll gör vi en sol-nedgångskryssning på Jozanisjön.

På kvällen väntar middag och en kraftfull uppvisning av zuludanser.

Dag 8 – Inrikesflyg till Port Elizabeth
Vi tar en liten sovmorgon innan vi fortsätter till nästa övernattningsort Port Elizabeth. Idag lämnar vi Kwazulu-Natal för provinsen Eastern Cape, där Port Elizabeth är huvudort. Bussresan till flygplatsen tar cirka 3 timmar och går genom ett grönt och frodigt jordbrukslandskap, som växlar mellan, öppna betesmarker, vidsträckta sockerrörsodlingar och täta eukalyptusskogar.
Flyget avgång under eftermiddagen och tar cirka en timme. Framme i PE, som sydafrikanerna själva kallar sin stad, väntar buss för en kortare transport till hotellet. Kvällen ledig för vila och egen tid.

Dag 9 – Tsitsikamma och läckra mollusker
Efter en kort stadstur i Port Elizabeth, reser vi västerut längs natursköna Garden Route som sträcker sig 220 km från Tsitsikamma Forest och Storms River i öster till Mossel Bay i väster. Vi gör ett längre stopp i Tsitsikamma National Park, känd för sin överdådiga orörda vegetation och dramatiska kust präglad av djupa flodraviner som mynnar ut i havet. Här gör vi en promenad till den berömda hängbron nere vid havet. Om vädret tillåter ges tillfälle till bad i Indiska Oceanen.
Längs kusten ligger flera mycket populära semesterorter. En av dem, Plettenberg, vars vackra omgivningar och natursköna stränder lockar surfare och Sydafrikas mer välbärgade befolkning.
Sent under eftermiddagen anländer vi till Mossel Bay, en historisk plats vackert beläget vid Indiska Oceanen. Det var hit portugisen Bartolomeus Dias anlände 3 februari 1488. Då hade han rundat både Godahoppsudden och Afrikas sydligaste udde Cape Agulhas som förste europé någonsin.
Mossel Bay är idag en populär semesterort med trevliga restauranger och möjligheter till bad i Indiska Oceanen.
Framme i Mossel checkar vi in på vårt hotell som ligger direkt vid havet och med perfekta förutsättningar för ett härligt dopp i havet.
Kvällen ledig för egna aktiviteter.

Dag 10 – Utflykt till Knysna
Dagens utflykt går till Knysna, mitt i Garden Route, liksom Mossel Bay också mycket populär liten stad. Här har många hantverkare och konstnärer slagit sig ner och atmosfären är avspänt charmig och lite bohemisk. Knysna ligger vid en unikt skyddad havsbukt med en trång passage ut mot havet. Förutsättningarna för att odla ostron här är perfekta. Sydafrikas mest kända ostron kommer också härifrån. Varje år i slutet av juni hålls en populär uppskattad ostronfestival här.
Dagens aktivitet inleds just här i Knysna. Vi tar båt över Knysna Lagoon till Featherbed Nature Reserve, som är ett 150 ha stort privat naturreservat som vetter direkt ut mot havet. På andra sidan lagunen fortsätter vi till Knysna Western Head, där vi inleder en 2,2 lång lättare naturpromenad i det vackra och spännande unika kustlandskapet och får intressant information om ekologin.
Efter vandringen kommer det att smaka utmärkt med lunch som serveras utomhus under milkwood-trädens täta kronor. Utflykten tar cirka 4 timmar och därefter återvänder vi med båt till Knysna och Mossel Bay.
Kvällen ledig för egna aktiviteter i Mossel Bay.

Dag 11 – Vetefält och historiska städer

Vi lämnar kusten och reser vidare västerut. Vårt mål är vinlandet och dess huvudstad Stellenbosch.
Landskapet förändras ständigt i växlande vyer av berg och bördiga vetefält. Under dagen passerar vi några av Sydafrikas äldsta städer: Albertina, Heidelberg och Swellendam. Med lite tur kan man få en skymt en av Sydafrikas mest fascinerande fåglar, den utrotningshotade blåa paradistranan, Sydafrikas nationalfågel.

Vid lunchtid har vi kommit till Swellendam. Här stannar vi till för lunch.
De vidsträckta vetefälten övergår allt mer till ett landskap av vinodlingar och fruktodlingar, persika, äpple och päron. Vi är inne i Sydafrikas välkända vindistrikt och färdas genom de sköna kulturlandskapen.
Sent på eftermiddagen anländer vi till vårt hotell i centrala Stellenbosch, som inte bara producerar vin utan är också ett verkligt matmecka, med några av landets bästa restauranger.

Kvällen ledig för egna aktiviteter.

Dag 12 – Stadstur till fots och vinkultur
Stellenbosch historia går tillbaka till 1679, när guvernör Simon van der Stel, förstod att området var idealisk för jordbruk. Han öronmärkte den bördiga dalen och kallade den för "van der Stels bush". Tillsammans med Constantia var Stellenbosch en av de tidigaste vinregionerna i landet, och till denna dag fortsätter man att producera ett kalejdoskopiskt utbud av fina viner.
Vi inleder dagen med en historisk tur till fots som tar oss till flera välbevarade gamla byggnader, några från tidigt 1700-tal. Här ingår också Stellenbosch historiska museum.
Sedan tar vi bussen till vingården Backsberg, känt för sina kvalitetsviner. Här blir det inte bara information och historia utan en ordentlig vinprovning och en superb lunch.
Det var för cirka 300 år sedan som europeiska nybyggare, närmare bestämt franska hugenotter, började odla vin. Dessa franska vinbönder kom som flyktingar efter att protestantismen bannlysts i Frankrike vid 1600-talets mitt. Den första vinstocken planterades i Kapstaden redan 1655 av Jan van Riebeeck. Men den verkliga produktionen tog fart i och med ankomsten av de franska hugenotterna 1660–1690. Åtskilliga av dessa familjer var vinbönder. Klimatet och jordmånen är näst intill perfekta för vinodling, snarlikt Medelhavsregionernas med varma och torra somrar och svala till kyliga samt ganska regniga vintrar. För närvarande finns det fyra officiella vinregioner, Coastal Region, Klein Karoo, Olifants River och Breed River Valley. Av de nuvarande ca trettio vindidstrikten ligger de flesta i dessa regioner men några få i andra områden. De äldsta vindistrikten är Constantia, Stellenbosch och Paarl.
Kvällen är ledig för egna strövtåg.

Dag 13 - Från Stellenbosch till Kapstaden
En timme från Stellenbosch ligger Kapstaden vid foten av det berömda landmärket Taffelberget, som majestätiskt ramar in staden med Atlanten i väster och Indiska Oceanen i öster.
Från mitten av 1600-talet och trehundra år framåt var detta en mycket betydande hamnstad längs sjöfartsleden mellan Europa och Fjärran Östern. Vi inleder direkt med en stadstur som tar oss till Kapmalajkvarteren, Bo Kaap, och om inte vädret vill något annat tar vi linbanan upp till Taffelberget, drygt 1000 m över havet och med en svindlande utsikt över Kapstaden.

Dag 14 - Pingviner och goda hopp
Heldagsutflykt till Godahoppsudden. Denna världsberömda udde ligger i ett naturreservat ungefär sju mil från Kapstaden. Här finns en fascinerande flora av inhemska växter, bland annat pelargon och protea, längs de trädlösa bergssluttningarna. Vid Boulders Beach får du chansen att hälsa på kolonin med glasögonpingviner.
På kvällen går vi på lokal underhållning och njuter av en härlig middag.

Dag 15 - Ledig dag i Kapstaden
Ledig dag för egna aktiviteter. Robben Island, fängelseön, där Mandela satt fängslad under många år går att besöka. Se under Mer om resan hur man enklast bokar biljetter.

Dag 16 - Avresa till Skandinavien
Ledigt fram till avresan till flygplatsen för hemresa.

Dag 17 - Hemkomst
Återkomst till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 14 frukostar
• 3 luncher
• 6 middagar
• Mat på flyget
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1.
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2.
Ankomst till Johannesburg. Transfer och stadstur med Constitution Hill. Bussresa 37 km. Frukost på flyget ingår. En övernattning på hotell i Sandton.

Dag 3.
Johannesburg, Sandton – Blyde River Canyon – Hazyview. Ca 430 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på lodge i Hazyview.

Dag 4.
Heldagssafari i Krugerparken. Frukost och middag ingår.

Dag 5.
Hazyview – Mbabane, Swaziland. Buss 254 km. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Mbabane, Swaziland.

Dag 6.
Mbabane - Mkhuze. Utflykt till Lebombobergen. Buss 226 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på värdshus i Mkhuze.

Dag 7.

Safari i Hluhluwe-Umfolosi National Park. Solnedgångstur med båt på Jozinisjön och zuludans. Frukost och middag ingår.

Dag 8.

Mkhuze – Port Elizabeth. Buss 286 km. Flygresa. Frukost ingår. En övernattning på hotell i Port Elizabeth.

Dag 9.
Port Elisabeth – Tsitsikammaparken - Mossel Bay. Buss 379 km. Frukost ingår. Två övernattningar på hotell i Mossel Bay.

Dag 10.
Utflykt till Knysna och Featherbeds Naturreservat. Buss 216 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 11.
Knysna – Swellendam – Stellenbosch. Buss 465 km. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Stellenbosch

Dag 12.
Stadstur i Stellenbosch och vingårdsbesök med vinprovning och lunch. Frukost och lunch ingår.

Dag 13.
Stellenbosch – Kapstaden. Buss 53 km. Stadstur med Bo Kaap och Taffelberget. Frukost ingår. Tre övernattningar på hotell i Kapstaden.

Dag 14.
Utflykt till Godahoppsudden. Ca 130 km. Besök i nationalparken Cape Peninsula och pingvinkolonin i Simonstown. Frukost och avskedsmiddag med show ingår.

Dag 15.
Kapstaden. Ledig dag för egna aktiviteter. Frukost ingår.

Dag 16.
Ledig dag fram till avresan till flygplatsen för hemresa. Frukost ingår.

Dag 17.
Återkomst till Skandinavien.

Sydafrika

Folkmängd 55 000 000 Landets yta 1 221 037 km² Valuta Rand Religion Kristendom (ofta med inslag av traditionella inhemska religioner), relativt stora grupper av hinduer, muslimer och judar Språk Elva språk med officiell status: engelska, afrikaans, ndebele, nordsotho, sydsotho, siswati (swazi), tsonga, tswana, venda, xhosa och zulu

Viktigt om resan

I grundpriset ingår:
Flygresa Sydafrika t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider inklusive flygmåltider enligt resfakta, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om ej annat ang

Nytt program från och med 1 nov 2018:
Från och november får resan delvis ett nytt programinnehåll med lite större fokus på safari under den första halvan av rundresan. Förutom safari i Krugerparken gör vi safartur i nationalparken Hluhluwe-Umfolozi. Vi höjer också standarden generellt när det gäller hotellen och lodgerna.

Hotellen och lodgerna fr o m avresan 4 november:
Dag 2 - Garden Court Sandton City
Dag 3 och 4 - Kruger Park Lodge, Hazyview
Dag 5 - Mountain Inn, Swaziland
Dag 6 & 7 - Ghost Mountain Inn, Mkuze Game Reserve
Dag 8 - Paxton Hotel, Port Elizabeth
Dag 9 & 10 - The Point Hotel, Mossel Bay
Dag 11 & 12 - Marriot, Dorpshuis & Spa, Stellenbosch
Dag 12, 13, 14 - The Hyde, Kapstaden

Alternativa hotell kan användas på vissa avresor.

Observera:

För de som är intresserade av att se Robben Island under den lediga dagen i Kapstaden, Dag 15, är det numera enkelt att boka och köpa biljetter via museets hemsida, vilket vi också rekommenderar. Se hemsidan: http://www.robben-island.org.za.

Alternativa hotell kan förekomma på enstaka avresor.
Valuta: Sydafrikanska rand (ZAR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks:
2018 ingår ej dricks i resans pris. Dricks för bagagehantering och till gemensamma måltider ingår på denna resa, men dricks till chaufförer och lokalguider ingår inte. Istället rekommenderar vi dig att räkna med 75 EUR per passagerare till chaufförer och lokalguider. För att göra detta så smidigt som möjligt betalar ni detta på plats till vår Temareseledare som sköter fördelningen.

Önskar du utöver detta ge extra bevis på uppskattning är det naturligtvis upp till dig. TEMAs reseledare kan ge råd om vilken summa som är lämplig.

Klimat:
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no. Se även TEMAs klimattabell »

Inom ett så vidsträckt land som Sydafrika finns många lokala klimatzoner. Årstiderna är omvända på det södra halvklotet. Våren infaller i september till oktober, sommaren under december till mars, hösten i april till maj och vintern under juni till augusti.

Sommarmånaderna (december till mars) är oftast varma och nederbördsrika. Vintern (juni till augusti) bjuder på soliga, klara dagar då temperaturen på inlandets högplatå kan sjunka ned mot fryspunkten nattetid, men med solens hjälp stiger dagstemperaturen till 15–25 grader beroende på region. Längs kusten mot Indiska Oceanen är temperaturen alltid högre.

Klädsel och utrustning:
Oömma, lättvättade fritidskläder i bomull passar bra under dagsturerna. En jacka och varm tröja kan ibland behövas för tidiga morgnar och kyliga kvällar.

Atmosfären på våra hotell är relativt informell. Vi rekommenderar praktiska skor med låg klack för promenader i städer och natur. Solhatt, solglasögon, kikare för safariturerna samt givetvis en kamera och extra minneskort. Glöm inte dina laddare.

Glöm inte badkläder. De flesta hotell har pool. Ett regnplagg och paraply kan också komma väl till pass.

Övrigt:
Vaccinationer och hälsa, kontakta din läkare eller närmaste vaccinationscentral.

Hotellinformation

 • Antal nätter: 1
 • Ort: Mantenga Falls Road, KINGDOM OF SWAZILAND
 • Mantenga Lodge
 • Antal nätter: 1
 • Ort: Carnarvon Place Humerail, PORT ELIZABETH.
 • Paxton Hotel

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-10-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2018-10-07
16:30
2018-10-07
17:30
SAS, 1517
London
Johannesburg
2018-10-07
19:00
2018-10-08
07:05
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2018-10-15
11:10
2018-10-15
12:15
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2018-10-15
14:10
2018-10-15
15:45
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2018-10-22
11:15
2018-10-22
13:01
South African, 326
Johannesburg
London
2018-10-22
20:00
2018-10-23
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2018-10-23
09:50
2018-10-23
12:40
SAS, 502
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 37 485 SEK Förfrågan
2018-10-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2018-10-07
15:25
2018-10-07
17:00
SAS, 527
London
Johannesburg
2018-10-07
19:00
2018-10-08
07:05
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2018-10-15
11:10
2018-10-15
12:15
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2018-10-15
14:10
2018-10-15
15:45
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2018-10-22
11:15
2018-10-22
13:01
South African, 326
Johannesburg
London
2018-10-22
20:00
2018-10-23
06:25
South African, 234
London
Stockholm
2018-10-23
10:35
2018-10-23
14:05
SAS, 526
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 37 485 SEK Förfrågan
2018-10-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-10-07
12:40
2018-10-07
13:30
SAS, 437
Copenhagen
London
2018-10-07
16:30
2018-10-07
17:30
SAS, 1517
London
Johannesburg
2018-10-07
19:00
2018-10-08
07:05
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2018-10-15
11:10
2018-10-15
12:15
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2018-10-15
14:10
2018-10-15
15:45
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2018-10-22
11:15
2018-10-22
13:01
South African, 326
Johannesburg
London
2018-10-22
20:00
2018-10-23
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2018-10-23
09:50
2018-10-23
12:40
SAS, 502
Copenhagen
Gothenburg
2018-10-23
14:55
2018-10-23
15:50
SAS, 438
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 37 485 SEK Förfrågan
2019-01-13 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2019-01-13
09:40
2019-01-13
10:25
SAS, 443
Copenhagen
London
2019-01-13
14:55
2019-01-13
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-01-13
18:05
2019-01-14
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-01-20
11:30
2019-01-20
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-01-20
14:15
2019-01-20
15:50
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-01-28
16:45
2019-01-28
18:40
South African, 354
Johannesburg
London
2019-01-28
21:00
2019-01-29
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2019-01-29
09:55
2019-01-29
12:50
SAS, 502
Copenhagen
Gothenburg
2019-01-29
14:05
2019-01-29
15:00
SAS, 438
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 44 440 SEK 4 platser kvar Boka
2019-01-13 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2019-01-13
11:10
2019-01-13
12:50
SAS, 531
London
Johannesburg
2019-01-13
18:05
2019-01-14
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-01-20
11:30
2019-01-20
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-01-20
14:15
2019-01-20
15:50
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-01-28
16:45
2019-01-28
18:40
South African, 354
Johannesburg
London
2019-01-28
21:00
2019-01-29
06:25
South African, 234
London
Stockholm
2019-01-29
10:35
2019-01-29
14:05
SAS, 526
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 44 440 SEK 6 platser kvar Boka
2019-01-13 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-01-13
14:55
2019-01-13
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-01-13
18:05
2019-01-14
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-01-20
11:30
2019-01-20
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-01-20
14:15
2019-01-20
15:50
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-01-28
16:45
2019-01-28
18:40
South African, 354
Johannesburg
London
2019-01-28
21:00
2019-01-29
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2019-01-29
09:55
2019-01-29
12:50
SAS, 502
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 44 440 SEK 3 platser kvar Boka
2019-02-03 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2019-02-03
12:05
2019-02-03
13:05
SAS, 158
Stockholm
London
2019-02-03
15:20
2019-02-03
17:00
SAS, 527
London
Johannesburg
2019-02-03
18:05
2019-02-04
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-02-10
11:30
2018-02-10
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-02-10
14:15
2019-02-10
15:50
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-02-18
15:05
2018-02-18
17:00
South African, 346
Johannesburg
Frankfurt
2019-02-18
20:15
2019-02-19
06:15
South African, 260
Frankfurt
Copenhagen
2019-02-19
09:30
2019-02-19
10:55
SAS, 640
Copenhagen
Gothenburg
2019-02-19
14:05
2019-02-19
15:00
SAS, 438
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 45 635 SEK 4 platser kvar Boka
2019-02-03 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2019-02-03
15:20
2019-02-03
17:00
SAS, 527
London
Johannesburg
2019-02-03
18:05
2019-02-04
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-02-10
11:30
2018-02-10
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-02-10
14:15
2019-02-10
15:50
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-02-18
15:05
2018-02-18
17:00
South African, 346
Johannesburg
Frankfurt
2019-02-18
20:15
2019-02-19
06:15
South African, 260
Frankfurt
Stockholm
2019-02-19
12:15
2019-02-19
14:20
SAS, 2636
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 45 635 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-02-03 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-02-03
14:55
2019-02-03
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-02-03
18:05
2019-02-04
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-02-10
11:30
2018-02-10
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-02-10
14:15
2019-02-10
15:50
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-02-18
15:05
2018-02-18
17:00
South African, 346
Johannesburg
Frankfurt
2019-02-18
20:15
2019-02-19
06:15
South African, 260
Frankfurt
Copenhagen
2019-02-19
09:30
2019-02-19
10:55
SAS, 640
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 45 635 SEK 6 platser kvar Boka
2019-02-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-02-10
14:55
2019-02-10
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-02-10
18:05
2019-02-11
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-02-17
11:30
2019-02-17
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-02-17
14:15
2019-02-17
15:50
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-02-15
15:05
2019-02-25
17:00
South African, 346
Johannesburg
Frankfurt
2019-02-25
20:15
2019-02-26
06:15
South African, 260
Frankfurt
Copenhagen
2019-02-26
09:30
2019-02-26
10:55
SAS, 640
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 43 610 SEK 2 platser kvar Boka
2019-02-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2019-02-10
12:40
2019-02-10
13:25
SAS, 437
Copenhagen
London
2019-02-10
14:55
2019-02-10
16:00
SAS, 505
London
Johannesburg
2019-02-10
18:05
2019-02-11
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-02-17
11:30
2019-02-17
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-02-17
14:15
2019-02-17
15:50
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-02-15
15:05
2019-02-25
17:00
South African, 346
Johannesburg
Frankfurt
2019-02-25
20:15
2019-02-26
06:15
South African, 260
Frankfurt
Copenhagen
2019-02-26
09:30
2019-02-26
10:55
SAS, 640
Copenhagen
Gothenburg
2019-02-26
14:05
2019-02-26
15:00
SAS, 438
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 43 610 SEK Förfrågan
2019-02-10 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2019-02-10
16:05
2019-02-10
17:45
SAS, 1523
London
Johannesburg
2019-02-10
18:05
2019-02-11
07:15
South African, 235
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-02-17
11:30
2019-02-17
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-02-17
14:15
2019-02-17
15:50
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-02-15
15:05
2019-02-25
17:00
South African, 346
Johannesburg
Frankfurt
2019-02-25
20:15
2019-02-26
06:15
South African, 260
Frankfurt
Stockholm
2019-02-26
12:15
2019-02-26
14:20
SAS, 2636
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 43 610 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-02-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2019-02-24
18:15
2019-02-24
19:45
SAS, 1635
Frankfurt
Johannesburg
2019-02-24
20:45
2019-02-25
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-03-03
11:30
2019-03-03
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-03-03
14:15
2019-03-03
14:15
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-03-11
15:05
2019-03-11
17:00
South African, 346
Johannesburg
Frankfurt
2019-03-11
20:15
2019-03-12
06:15
South African, 260
Frankfurt
Copenhagen
2019-03-12
09:30
2019-03-12
10:55
SAS, 640
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 44 855 SEK 2 platser kvar Boka
2019-02-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2019-02-24
13:55
2019-02-24
15:35
Lufthansa, 817
Copenhagen
Frankfurt
2019-02-24
18:15
2019-02-24
19:45
SAS, 1635
Frankfurt
Johannesburg
2019-02-24
20:45
2019-02-25
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-03-03
11:30
2019-03-03
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-03-03
14:15
2019-03-03
14:15
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-03-11
15:05
2019-03-11
17:00
South African, 346
Johannesburg
Frankfurt
2019-03-11
20:15
2019-03-12
06:15
South African, 260
Frankfurt
Copenhagen
2019-03-12
09:30
2019-03-12
10:55
SAS, 640
Frankfurt
Gothenburg
2019-03-12
09:35
2019-03-12
11:15
Lufthansa, 810
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 44 855 SEK 4 platser kvar Boka
2019-02-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2019-02-24
17:00
2019-02-24
19:10
SAS, 673
Frankfurt
Johannesburg
2019-02-24
20:45
2019-02-25
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-03-03
11:30
2019-03-03
12:35
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-03-03
14:15
2019-03-03
14:15
South African, 419
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2019-03-11
15:05
2019-03-11
17:00
South African, 346
Johannesburg
Frankfurt
2019-03-11
20:15
2019-03-12
06:15
South African, 260
Frankfurt
Stockholm
2019-03-12
12:15
2019-03-12
14:20
SAS, 2636
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 44 855 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-03-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2019-03-24
14:40
2019-03-24
16:50
SAS, 637
Frankfurt
Johannesburg
2019-03-24
20:45
2019-03-25
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-03-31
11:10
2019-03-31
12:15
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-03-31
14:10
2019-03-31
15:45
South African, 419
Cape Town
Johannesburg
2019-04-08
15:05
2019-04-08
17:00
South African, 346
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-04-08
20:00
2019-04-09
06:25
South African, 234
London
Stockholm
2019-04-09
10:35
2019-04-09
14:05
SAS, 526
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 43 925 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-03-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2019-03-24
13:55
2019-03-24
15:35
Lufthansa, 817
Frankfurt
Johannesburg
2019-03-24
20:45
2019-03-25
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-03-31
11:10
2019-03-31
12:15
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-03-31
14:10
2019-03-31
15:45
South African, 419
Cape Town
Johannesburg
2019-04-08
15:05
2019-04-08
17:00
South African, 346
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-04-08
20:00
2019-04-09
06:25
South African, 234
Copenhagen
Gothenburg
2019-04-09
15:00
2019-04-09
15:50
SAS, 430
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 43 925 SEK 6 platser kvar Boka
2019-03-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2019-03-24
13:45
2019-03-24
15:15
SAS, 675
Frankfurt
Johannesburg
2019-03-24
20:45
2019-03-25
08:25
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Johannesburg
2019-03-31
11:10
2019-03-31
12:15
South African, 550
Johannesburg
Port Elizabeth
2019-03-31
14:10
2019-03-31
15:45
South African, 419
Cape Town
Johannesburg
2019-04-08
15:05
2019-04-08
17:00
South African, 346
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-04-08
20:00
2019-04-09
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2019-04-09
09:55
2019-04-09
12:50
SAS, 502
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 43 925 SEK 6 platser kvar Boka
2019-07-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-07-07
18:25
2019-07-07
19:30
SAS, 1507
London
Johannesburg
2019-07-07
21:05
2019-07-08
10:15
South African, 237
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-07-22
21:55
2019-07-23
07:20
South African, 236
London
Copenhagen
2019-07-23
09:55
2019-07-23
12:50
SAS, 502
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 45 105 SEK Förfrågan
2019-07-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2019-07-07
16:05
2019-07-07
17:45
SAS, 1523
London
Johannesburg
2019-07-07
21:05
2019-07-08
10:15
South African, 237
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-07-22
21:55
2019-07-23
07:20
South African, 236
London
Stockholm
2019-07-23
10:35
2019-07-23
14:05
SAS, 526
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 45 105 SEK Förfrågan
2019-07-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2019-07-07
15:20
2019-07-07
16:05
SAS, 439
Copenhagen
London
2019-07-07
18:25
2019-07-07
19:30
SAS, 1507
London
Johannesburg
2019-07-07
21:05
2019-07-08
10:15
South African, 237
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-07-22
21:55
2019-07-23
07:20
South African, 236
London
Copenhagen
2019-07-23
09:55
2019-07-23
12:50
SAS, 502
Copenhagen
Gothenburg
2019-07-23
15:00
2019-07-23
15:50
SAS, 430
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 45 105 SEK Förfrågan
2019-10-13 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-10-13
18:25
2019-10-13
19:30
SAS, 1507
London
Johannesburg
2019-10-13
21:05
2019-10-14
10:15
South African, 237
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-10-28
21:55
2019-10-29
07:20
South African, 236
London
Copenhagen
2019-10-29
09:55
2019-10-29
12:50
SAS, 502
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 45 695 SEK Förfrågan
2019-10-13 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2019-10-13
16:05
2019-10-13
17:45
SAS, 1523
London
Johannesburg
2019-10-13
21:05
2019-10-14
10:15
South African, 237
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-10-28
21:55
2019-10-29
07:20
South African, 236
London
Stockholm
2019-10-29
10:35
2019-10-29
14:05
SAS, 526
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 45 695 SEK Förfrågan
2019-10-13 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2019-10-13
15:20
2019-10-13
16:05
SAS, 439
Copenhagen
London
2019-10-13
18:25
2019-10-13
19:30
SAS, 1507
London
Johannesburg
2019-10-13
21:05
2019-10-14
10:15
South African, 237
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2019-10-28
21:55
2019-10-29
07:20
South African, 236
London
Copenhagen
2019-10-29
09:55
2019-10-29
12:50
SAS, 502
Copenhagen
Gothenburg
2019-10-29
15:00
2019-10-29
15:50
SAS, 430
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 45 695 SEK Förfrågan
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose