Sydafrika – från Boerland till Kap

Välkommen till Sydafrika! Under två veckor får du uppleva detta kontrastrika lands största sevärdheter: bland annat Krugerparken, Garden Route, vindistrikten och Kapstaden och mycket mycket mer.

Denna fullmatade rundresa i Sydafrika ger dig detta kontrastrika lands största sevärdheter. Du startar i Johannesburg med ett besök i Soweto, passerar majestätiska Blyde River Canyon och står öga mot öga med viltlivet i Krugerparken. Färden längs natursköna Garden Route med val- och delfinsafari, tar dig till Kapstaden, där rundresan avslutas med en utflykt till Sydafrikas förnämsta vindistrikt, Paarl och Stellenbosch.

RESFAKTA

Länder: Sydafrika

Reslängd: 17 dagar

Gruppstorlek: 20-29 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Soweto
 • Big Five i Krugerparken
 • Kungariket Swaziland
 • Val- och delfinsafari och vinprovning
 • Kapstaden och Godahoppsudden

Dagsprogram
2017-18

Dag 1 - Avresa till Sydafrika
Avresa på eftermiddagen från Skandinavien med reguljärflyg.

Dag 2 - Ankomst och utflykt till Soweto
Ankomst till Johannesburg någon gång under förmiddagen. Här bor vi en natt i den fashionabla förstaden Sandton.Efter ankomsten möts du av din TEMA-reseledare som tar dig direkt på resans första utflykt till Soweto. Här får du en orientering i det moderna Sydafrikas historia, där Soweto spelade en betydelsefull roll och var ett viktigt centrum för motståndet mot apartheidregimen. Även om Soweto delvis är fattigt är det inget slumområde, utan här bor människor i alla tänkbara sociala grupperingar.Efter en gemensam lunch reser vi tillbaka till Johannesburg och Sandton. Resten av dagen ledig för vila och egna aktiviteter.

Dag 3 - Blyde River Canyon
Efter frukost lämnar vi Johannesburg och reser i nordostlig riktning till Mpumalanga. Idag kommer du att få bekanta dig med ett av södra Afrikas mäktigaste naturscenerier, Blyde River Canyon. Det är en majestätisk ravin med nästan kilometerhöga bergväggar. Här ligger också Bourke's Potholes med sina enorma eroderade "grytor" och flera vattenfall. Sent på eftermiddagen kommer vi till det vackra och idylliska Hazyview som är ett litet jordbrukssamhälle, framför allt känt för sina bananodlingar. Namnet Hazyview syftar på det värmedis som under sommarens heta dagar ofta sveper in det lilla samhället. Närheten till några av landets mest spektakulära naturområden som Blyde River Canyon och Kruger National Park, har främjat uppkomsten av trevliga hotell och möjlighet till sköna friluftsaktiviteter, som exempelvis golf. Här övernattar vi en natt.

Dag 4 - Kruger National Park
De skyddade områdena i östra Mpumalanga omfattar sammanlagt en yta som är lika stor som Skåne, Halland och Blekinge tillsammans. Landskapet växlar mellan öppen savann och en kuperad terräng med buskskog. Krugerparken, en av Afrikas mest kända och välskötta nationalparker, kan mäta sig med de stora reservaten i Östafrika. Den grundades som ett jaktreservat redan 1898 av president Paul Kruger i den dåvarande republiken Transvaal, då betydligt mindre än den nuvarande. Området, som ligger mellan Crocodile River i söder och Limpopo River i norr, är 60 km brett och 350 km långt, totalt över 21.000 km². I detta enorma viltreservat finns idag åtminstone 500 fågelarter, 114 reptilarter, 49 fiskarter, 23 000 växtarter och 147 däggdjursarter registrerade. Under två dagar kommer du att få en oförglömlig upplevelse av afrikansk natur och djurliv. Vi lämnar Hazyview under förmiddagen och reser in Krugerparken med buss. Färden går söderut genom den afrikanska vildmarken till lodgen vid Krugerparkens södra gräns. Härifrån har du utsikt över floden, där enorma krokodiler ligger och dåsar i den heta solen.

Dag 5 - Safari i Krugerparken
Hela dagen ägnar vi åt Krugerparken. I öppna terrängfordon utforskar vi delar av denna enorma nationalpark. Chansen finns att få se de "fem stora", det vill säga lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning.Det bästa sättet att söka efter djur är att först lära sig i vilken typ av vegetation som de trivs i. Man brukar dela in Krugerparken i 16 olika så kallade ekozoner. Generellt är landskapet flackt till lätt kuperat. Genomsnittshöjden över havet är 260 meter, mest kuperat längst den östra gränsen.Klimatet är subtropiskt med en medeltemperatur på 30 grader i januari och 23 grader i juli. Häftiga, men korta åskskurar kan förekomma mellan november och februari.Det är dock inte självklart att du får se djuren på beställning. Sannolikheten att möta de allra största som elefant, giraff, flodhäst, de större antiloperna och lejon är stor. Den skygga och välkamouflerade leoparden är en vinstlott. Fågellivet fascinerar med sin mångfald och du ser många märkliga och exotiska arter.

Dag 6 - En natt i kungariket Swaziland
Resan fortsätter söderut när vi idag lämnar Sydafrika för ett dygn. Redan under förmiddagen kommer vi fram till gränsstationen mellan Sydafrika och Swaziland. Detta lilla självständiga kungarike bjuder på ett bördigt och grönskande landskap med många småbruk, men också stora industriellt drivna jordbruk. Landet har ett betydelsefullt skogsbruk och ansenliga mineraltillgångar, som också står för den viktigaste exporten. Flera intressanta stopp görs under dagen, bland annat besöker vi ett glasbruk. Swaziland ligger inklämt mellan Sydafrika och Moçambique med höga berg i väster som sluttar ned i sydostlig riktning i ett betydligt flackare landskap.Hotellet erbjuder en skön och stillsam eftermiddag. 

På kvällen bjuds det på en välsmakande middag.

Dag 7 - Zulus och St Lucia
Tidigt på morgonen går resan vidare söderut mot Sydafrika och provinsen KwaZulu-Natal som är zulufolkets hemvist. Här bor också större delen av landets indiskättade befolkning. Landskapet domineras av enorma sockerrörsplantager och täta skogar av eukalyptusodlingar.Målet för dagen är St Lucia, där Afrikas största floddelta, iSimangaliso Wetland Park, ligger. Sedan slutet av 90-talet finns det med på Unescos lista över världsarv. Området är unikt på många sätt, bl a för att det innehåller fem olika ekosystem med träsk, sjöar och stränder. Här finns flest krokodiler och flodhästar i hela landet. St Lucia är också en liten semesterort som lockar inhemsk turism med vattensport och fiske. Här stannar vi i två nätter. Kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 8 - Safariutflykt med Cape Vida

Idag väntar en spännande safariutflykt i detta fascinerande naturområde som be-står av fem olika ekosystem som hänger ihop inbördes och i sin tur utgör ett eget unikt landskap på 3 320 km2 med tre större sjösystem. Under utflykten som vi gör i öppna safarifordon, får vi en bra bild av Nationalparken och förhopp-ningsvis också uppleva magin med denna unika vildmark som bjuder på starka kontraster och stor skönhet.
Tillbaka på hotellet blir det sydafrikansk barbecue, så kallad brai. Senare på kvällen bjuder vi på ett spännande möte med en zuludansgrupp som visar oss några av sina traditionella krigsdanser. Därefter är kvällen ledig för egna aktiviteter.

OBS, dagens program anpassas efter väder och vind och kan komma att föränd-ras. Flera likvärdiga alternativa aktiviter kan förekomma.

Dag 9 - Durban och Port Elizabeth
Efter frukost fortsätter vi resan söderut till Sydafrikas tredje största stad och en av Afrikas största hamnar, Durban. Det är en annorlunda storstad med ett starkt inslag av indisk befolkning.Vi kör en panoramatur genom Durban, som fick en ordentlig ansiktslyftning i samband med fotbolls-VM. Besöket avslutas med lunch. Vi fortsätter till den nya flygplatsen för en kortare flygresa (ca en timme) till Port Elizabeth. Där övernattar vi.

Dag 10 – Tsitsikamma och läckra mollusker
Efter en kort stadstur i Port Elizabeth, reser vi västerut längs natursköna Garden Route som sträcker sig 220 km från Tsitsikamma Forest och Storms River i öster till Mossel Bay i väster. Vi gör ett längr stopp i Tsitsikamma National Park, känd för sin överdådiga vegetation. Här gör vi en promenad till den berömda hängbron nere vid havet. Om vädret tillåter ges tillfälle till bad i Indiska Oceanen.
Längs kusten ligger flera mycket populära semesterorter. Ett av dem, Plettenberg eller Plett kort och gott, vars spektakulärt vackra omgivningar och natursköna stränder lockar surfare och Sydafrikas mer välbärgade befolkning.
Lite längre västerut ligger Knysna, där vi stannar i två nätter. Här har många hantverkare och konstnärer slagit sig ner och atmosfären är avspänt charmig och lite bohemisk. Knysna ligger vid en unikt skyddad havsbukt med en trång passage ut mot havet. Förutsättningarna för att odla ostron här är perfekta. Sydafrikas mest kända ostron kommer också härifrån.
Kvällen är ledig för egna strövtåg och aktiviteter. Staden är full av spännande små bodar, affärer och restauranger, och gillar du ostron, passa på att njuta här, för de kan knappast bli bättre.

Dag 11 – Val- och delfinsafari

Vi lägger om programmet, denna dag på grund av de skogsbränder som härjade i trakten under 2017. Istället för att besöka naturreservatet Featherbed, som är stängt på obestämd tid, gör vi en spännande val-och delfinsafari från Plettenberg. Se informationen under Mer om resan!
Efter frukosten avreser vi till charmiga Plett, som tillsammans med Knysna är en av Sydafrikas eleganta badorter.
Vårt marina äventyr börjar från Central Beach. Under båtutflykten är chanserna stora att få se flasknosdelfiner som ofta visar sig i stora livfulla grupper, med lite tur också den skygga puckeldelfinen. Från januari till maj även vanlig delfin. Här finns också flera arter valar beroende på årstid: Sydkapare, knölval (från juni till december), brydes fenval (året runt). Pälssälarna som lever längs sydafrikas sydkust finns här också, vilket innebär att det lurar en och annan vithaj i vattnet.
Vi följer naturreservatet Robbergs vackra kustlinje innan vi återvänder till Central Beach.
Före lunchen hinner vi med en liten stadstur i Plettenberg.
Tillbaka i Knysna är kvällen ledig för egna aktiviteter.

Dag 12 - Historiska städer och vingårdar
Ca en timme från Knysna passerar vi Mossel Bay. Hit anlände portugisen Bartolomeu Dias 3 februari 1488. Då hade han rundat både Godahoppsudden och Afrikas sydligaste udde Cape Agulhas som förste europé någonsin.

Landskapet vi färdas genom förändras ständigt i  växlande vyer av berg och bördiga vetefält. Här kan man med lite tur få se en av Sydafrikas mest fascinerande fåglar, den utrotningshotade blåa paradistranan, Sydafrikas nationalfågel.

Vid lunchtid har vi kommit till en av Sydafrikas vackraste och äldsta städer, Swellendam. Här stannar vi till för lunch.Snart övergår vetefälten till ömsom vinrankor i raka led och fruktodlingar av persikor, äpplen och päron. Vi är nu inne i Sydafrikas välkända vindistrikt och färdas genom vackrast tänkbara kulturlandskap. Sent på eftermiddagen anländer vi till vårt hotell i Franschhoek, som ligger underskönt beläget i en dal mellan höga bergstoppar omgivet av vinodlingar. Många menar att det är den vackraste vindalen i världen. Det må vara hänt, men konkurrensen är hård även från intilliggande vindalar. Franschhoek producerar inte bara några av Sydafrikas bästa viner det är också ett verkligt matmecka, med några av landets bästa restauranger med internationella mästerkockar i köket.

Det var för cirka 300 år sedan som europeiska nybyggare, närmare bestämt franska hugenotter, började odla vin på kullarna. Dessa franska vinbönder kom som flyktingar efter att protestantismen bannlysts i Frankrike vid 1600-talets mitt. Här började man förmodligen odla vin långt innan det skedde i den nya världen. Den första vinstocken planterades i Kapstaden redan 1655 av Jan van Riebeeck, den första guvernören. Men den verkliga produktionen tog fart i och med ankomsten av de franska hugenotterna 1660–1690. Åtskilliga av dessa familjer var vinbönder. Klimatet och jordmånen är näst intill perfekta för vinodling, snarlikt Medelhavsregionernas med varma och torra somrar och svala till kyliga samt ganska regniga vintrar. För närvarande finns det fyra officiella vinregioner, Coastal Region, Klein Karoo, Olifants River och Breed River Valley. Av de nuvarande ca trettio vindidstrikten ligger de flesta i dessa regioner men några få i andra områden. De äldsta vindistrikten är Constantia, Stellenbosch och Paarl.Kvällen ledig för egna aktiviteter.

Dag 13 - Från Franschhoek till Kapstaden
Efter att vi checkat ut från hotellet inleder vi dagen med en liten stadstur i Franschhoek, som är en av Sydafrikas charmigaste. Vi hinner med Hugenottmuseet och lite ledig tid för egna strövtåg, innan vi fortsätter till en välkänd vingård för att prova några av dess viner. Här avnjuter vi också en välsmakande lunch innan resan fortsätter till vår slutdestination Kapstaden, "The Mother City". Kapstaden med omnejd har ett mycket behagligt klimat året runt. Från mitten av 1600-talet och trehundra år framåt var detta en mycket betydande hamnstad längs sjöfartsleden mellan Europa och Fjärran Östern. Stadens mest kända landmärke är Taffelberget till vars topplatå man lätt kan ta sig till med linbana för att klara dagar njuta av en vidunderlig utsikt. Under dessa dagar gör vi en stadstur i Kapstaden med Taffelberget, med reservation för väder och vind.

Dag 14 - Pingviner och goda hopp
Heldagsutflykt till Godahoppsudden. Denna världsberömda udde ligger i ett naturreservat ungefär sju mil från Kapstaden. Här finns en fascinerande flora av inhemska växter, bland annat pelargon och protea, längs de trädlösa bergssluttningarna. Vid Boulders Beach får du chansen att hälsa på kolonin med glasögonpingviner. På kvällen går vi på lokal underhållning och njuter av en härlig avskedsmiddag.

Dag 15 - Ledig dag i Kapstaden
Ledig dag för egna aktiviteter. Robben Island, fängelseön, där Mandela satt fängslad under många år går att besöka. Se under Mer om resan hur man enklast bokar biljetter.

Dag 16 - Avresa till Skandinavien
Ledigt fram till avresan till flygplatsen för hemresa.

Dag 17 - Hemkomst
Återkomst till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 16 frukostar
• 6 luncher
• 6 middagar (inkl flygmat)
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst till Johannesburg. Transfer och utflykt till Soweto. Bussresa 50 km. Frukost på flyget och lunch ingår. En övernattning på hotell i Sandton.

Dag 3
Johannesburg, Sandton – Blyde River Canyon – Hazyview. Ca 550 km. Frukost ingår. En övernattning på hotell i Hazyview.

Dag 4
Hazyview – Kruger National Park – Malelane. 220 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på lodge i Malelane.

Dag 5
Heldag i Krugerparken. Frukost och middag ingår

Dag 6
Malelane – Ezulwini, Swaziland. Ca 160 km. Frukost och middag ingår. En övernattning på lodge i Ezulwini.

Dag 7
Ezulwini – St Lucia. Ca 370 km. Frukost ingår. Två övernattningar på lodge i St Lucia.

Dag 8
Utflykt med safari till Cape Vidal. Zuludans. Frukost, och grillunch ingår.

Dag 9
St Lucia – Durban – Port Elizabeth, 275 km. Kortare stadstur i Durban. Transfer och inrikesflyg till Port Elizabeth. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Port Elizabeth.

Dag 10
Port Elizabeth – Tsitsikamma – Knysna. Bussresa 270 km. Kortare stadsrundtur i Port Elizabeth. Besök i Tsitsikamma. Frukost ingår. Två övernattningar på hotell i Knysna

Dag 11
Utflykt till Plettenberg. Val-och delfinsafari. 70 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 12
Knysna – Swellendam – Franschhoek. Bussresa 450 km. Frukost och lunch ingår. En övernattning i Franschhoek.

Dag 13
Franschhoek – Kapstaden, 95 km. Stadstur med Hugenottmuseet. Vinprovning och lunch på vingård. Kortare stadsrundtur i Kapstaden. Frukost och lunch ingår. Tre övernattningar på hotell i centrala Kapstaden.

Dag 14
Utflykt till Godahoppsudden. Ca 130 km. Besök i nationalparken Cape Peninsula och pingvinkolonin i Simonstown. Frukost och avskedsmiddag med show ingår.

Dag 15
Kapstaden. Ledig dag för egna aktiviteter. Frukost ingår.

Dag 16
Ledig dag fram till avresan till flygplatsen för hemresa. Frukost ingår.

Dag 17
Återkomst till Skandinavien.

Sydafrika

Folkmängd 55 000 000 Landets yta 1 221 037 km² Valuta Rand Religion Kristendom (ofta med inslag av traditionella inhemska religioner), relativt stora grupper av hinduer, muslimer och judar Språk Elva språk med officiell status: engelska, afrikaans, ndebele, nordsotho, sydsotho, siswati (swazi), tsonga, tswana, venda, xhosa och zulu

Mer om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Sydafrika t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider inklusive flygmåltider enligt resfakta, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om ej annat anges.

Programändringar – alternativa hotell
Vissa avresor har alternativa likvärdiga hotell som inte påverkar programinnehållet. Variationer av programmet kan förekomma om alternativt hotell ligger på annan ort än den i publicerad text. TEMA meddelar detta i god tid före avresan.

Dag 8,med utflykt till Cape Vidal kan göras på lite olika sätt beroende på väder och vind.

Dag 10 och 11, får nytt innehåll p g a de svåra skogsbränderna tidigare i år. Besöket på djurfarmen Tenikwa utgår, eftersom den inte uppfyller de krav som vi ställer på denna typ av verksamhet.
Vi ersätter Tenikwa (Dag 10) och utflykten till Featherbeds i Knysna (Dag 11) med en val- och delfinsafari i Plettenberg Dag 11.


Observera

För de som är intresserade av att se Robben Island under den lediga dagen i Kapstaden, Dag 15, är det numera enkelt att boka och köpa biljetter via museets hemsida, vilket vi också rekommenderar. Se hemsidan: http://www.robben-island.org.za.

Alternativa hotell kan förekomma på enstaka avresor.
Valuta: Sydafrikanska rand (ZAR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
I denna resa ingår viss gemensam dricks, exempelvis till bagagebärare, chaufförer, eventuella lokala guider och även till serveringspersonal vid gemensamma måltider.

Från och med 18/3 2018 ingår ej dricks i resans pris. Dricks för bagagehantering och till gemensamma måltider ingår på denna resa, men dricks till chaufförer och lokalguider ingår inte. Istället rekommenderar vi dig att räkna med 75 EUR per passagerare till chaufförer och lokalguider. För att göra detta så smidigt som möjligt betal ni detta på plats till vår Temareseledare som sköter fördelningen.

Önskar du utöver detta ge extra bevis på uppskattning är det naturligtvis upp till dig. TEMAs reseledare kan ge råd om vilken summa som är lämplig.
Klimat:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no. Se även TEMAs klimattabell »

Inom ett så vidsträckt land som Sydafrika finns många lokala klimatzoner. Årstiderna är omvända på det södra halvklotet. Våren infaller i september till oktober, sommaren under december till mars, hösten i april till maj och vintern under juni till augusti.

Sommarmånaderna (december till mars) är oftast varma och nederbördsrika. Vintern (juni till augusti) bjuder på soliga, klara dagar då temperaturen på inlandets högplatå kan sjunka ned mot fryspunkten nattetid, men med solens hjälp stiger dagstemperaturen till 15–25 grader beroende på region. Längs kusten mot Indiska Oceanen är temperaturen alltid högre.

Klädsel och utrustning
Oömma, lättvättade fritidskläder i bomull passar bra under dagsturerna. En jacka och varm tröja kan ibland behövas för tidiga morgnar och kyliga kvällar.

Atmosfären på våra hotell är relativt informell. Vi rekommenderar praktiska skor med låg klack för promenader i städer och natur. Solhatt, solglasögon, kikare för safariturerna samt givetvis en kamera och extra minneskort. Glöm inte dina laddare.

Glöm inte badkläder. De flesta hotell har pool. Ett regnplagg och paraply kan också komma väl till pass.

Övrigt
Vaccinationer och hälsa, kontakta din läkare eller närmaste vaccinationscentral.

Hotellinformation

 • Antal nätter: 1
 • Ort: Mantenga Falls Road, KINGDOM OF SWAZILAND
 • Mantenga Lodge
 • Antal nätter: 1
 • Ort: Carnarvon Place Humerail, PORT ELIZABETH.
 • Paxton Hotel

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-02-04

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2018-02-04
14:30
2018-02-04
16:00
SAS, 829
Frankfurt
Johannesburg
2018-02-04
20:45
2018-02-05
08:30
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2018-02-12
17:40
2018-02-12
19:00
South African, 1348
Cape Town
Johannesburg
2018-02-19
13:15
2018-02-19
15:10
South African, 334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2018-02-19
20:55
2018-02-20
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2018-02-20
09:55
2018-02-20
12:50
SAS, 502
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 36620 SEK Fullbokad
2018-02-04

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2018-02-04
14:00
2018-02-04
15:40
SAS, 817
Frankfurt
Johannesburg
2018-02-04
20:45
2018-02-05
08:30
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2018-02-12
17:40
2018-02-12
19:00
South African, 1348
Cape Town
Johannesburg
2018-02-19
13:15
2018-02-19
15:10
South African, 334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2018-02-19
20:55
2018-02-20
06:25
South African, 234
London
Copenhagen
2018-02-20
09:55
2018-02-20
12:50
SAS, 502
Copenhagen
Gothenburg
2018-02-20
13:40
2018-02-20
15:20
SAS, 438
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 36620 SEK Fullbokad
2018-02-04

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2018-02-04
14:40
2018-02-04
16:50
SAS, 637
Frankfurt
Johannesburg
2018-02-04
20:45
2018-02-05
08:30
South African, 261
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2018-02-12
17:40
2018-02-12
19:00
South African, 1348
Cape Town
Johannesburg
2018-02-19
13:15
2018-02-19
15:10
South African, 334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Johannesburg
London
2018-02-19
20:55
2018-02-20
06:25
South African, 234
London
Stockholm
2018-02-20
10:35
2018-02-20
14:05
SAS, 526
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 36620 SEK Fullbokad
2018-02-11

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2018-02-11
13:45
2018-02-11
15:15
SAS, 675
Frankfurt
Johannesburg
2018-02-11
20:45
2018-02-12
08:30
South African, 261
Durban
Port Elizabeth
2018-02-19
17:40
2018-02-19
19:00
South African, 1348
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2018-02-26
15:50
2018-02-26
17:45
South African, 352
Johannesburg
London
2018-02-26
21:50
2018-02-27
07:20
South African, 236
London
Copenhagen
2018-02-27
09:55
2018-02-27
12:50
SAS, 502
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 36770 SEK Fullbokad
2018-02-11

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2018-02-11
14:00
2018-02-11
15:40
Lufthansa, 817
Frankfurt
Johannesburg
2018-02-11
20:45
2018-02-12
08:30
South African, 261
Durban
Port Elizabeth
2018-02-19
17:40
2018-02-19
19:00
South African, 1348
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2018-02-26
15:50
2018-02-26
17:45
South African, 352
Johannesburg
London
2018-02-26
21:50
2018-02-27
07:20
South African, 236
London
Copenhagen
2018-02-27
09:55
2018-02-27
12:50
SAS, 502
Copenhagen
Gothenburg
2018-02-27
14:25
2018-02-27
15:20
SAS, 438
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 36770 SEK Fullbokad
2018-02-11

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2018-02-11
14:40
2018-02-11
16:50
SAS, 637
Frankfurt
Johannesburg
2018-02-11
20:45
2018-02-12
08:30
South African, 261
Durban
Port Elizabeth
2018-02-19
17:40
2018-02-19
19:00
South African, 1348
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Johannesburg
2018-02-26
15:50
2018-02-26
17:45
South African, 352
Johannesburg
London
2018-02-26
21:50
2018-02-27
07:20
South African, 236
London
Stockholm
2018-02-27
10:35
2018-02-27
14:05
SAS, 526
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 36770 SEK Fullbokad
2018-02-25 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 37200 SEK Förfrågan
2018-02-25 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 37200 SEK Förfrågan
2018-02-25 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 37200 SEK Förfrågan
2018-07-01 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 38215 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-07-01 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 38215 SEK 4 platser kvar Boka
2018-07-01 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 38215 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-07-15 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 38100 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-07-15 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 38100 SEK 4 platser kvar Boka
2018-07-15 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 38100 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-16 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 37285 SEK 6 platser kvar Boka
2018-09-16 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 37285 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-16 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 37285 SEK 4 platser kvar Boka
2018-09-30 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 36230 SEK 4 platser kvar Boka
2018-09-30 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 36230 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-30 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 36230 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-07 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 37485 SEK 4 platser kvar Boka
2018-10-07 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 37485 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-07 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 37485 SEK 6+ platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose