Sydafrika – från Boerland till Kap

På denna fullmatade rundresa får vi Sydafrikas största sevärdheter till livs. Vi startar i Johannesburg med en stadsrundtur, passerar ”Sydafrikas Grand Canyon” Blyde River, står öga mot öga med vildmarkens stora i nationalparkerna Kruger och Hluhluwe. Färden längs natursköna Garden Route tar oss till vindistrikt och vinprovning innan resan avrundas med Kapstaden och Godahoppsudden.

RESFAKTA

Länder: Sydafrika

Typ av resa: Mat- och vinresa - Rundresa - Safari

Reslängd: 17 dagar

Gruppstorlek: 20-26 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Stadstur i Johannesburg
 • Safari i Krugerparken och Hluhluwe
 • Kungariket Swaziland
 • Stellenbosch och vinprovning
 • Kapstaden och Godahoppsudden

Dagsprogram
2022-2023

Dag 1. Avresa till Sydafrika
Avresa på eftermiddagen från Skandinavien med reguljärflyg.

Dag 2. Ankomst och stadstur i ”Guldstaden”.
Ankomst till Johannesburg någon gång under förmiddagen. Här bor vi en natt i den fashionabla förstaden Sandton. Efter ankomsten möter TEMAs reseledare. Beroende på ankomsttid blir det transport till hotellet eller en guidad tur genom Johannesburgs centrum.
Under de senaste 5 åren har Johannesburg utvecklats till en mycket intressant storstad. Efter 1995 flyttade de flesta företagen ut från centrum, internationella hotell stängdes, den tidigare vita medelklassen flyttade därifrån. Guldstaden förvandlades snabbt, bara på några år, till en skrämmande och hotfull spökstad. Idag ser det annorlunda ut. En möjlig jämförelse är New York. Vi gör en kortare stadstur och får en ny bild av det nya, moderna och unga Sydafrika med sjudande energi och kreativitet.
Vi stannar till vid Constitution Hill. Här tar vi del av historien om Sydafrikas resa till demokrati på ett spännande sätt. Tidigare låg här ett fängelse och ett militärt fort med ett minst sagt turbulent förflutet. Idag är det huvudsäte för landets konstitutionella domstol, som stöder medborgarnas rättigheter.
Det tidigare fängelset är antagligen den plats som hållit flest världsberömda personligheter bakom lås och bom – i alla fall i Afrika: Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Winnie Madikizela-Mandela, bland många andra.
Constitutional Court, Sydafrikas konstitutionella domstol är en djupt symbolisk och betydelsefull institution, vars dörrar öppnades av Nelson Mandela den 14 februari 1995. Men det var nio år senare som byggnaden vi ser idag invigdes här på Constitution Hill. Då av president Mbeki.
Vi får uppleva en mycket intressant guidad tur och se en unik konstsamling.
Efter stadsturen i denna afrikanska tiomiljonersmetropol checkar vi in på hotellet i Sandton, en av Johannesburgs välbärgade förstäder. Intill hotellet ligger en av Johannesburgs stora shoppingcentrum Sandton City. Har man glömt något hemma så hittar man det här.
Resten av dagen ledig för vila och egna aktiviteter.

Dag 3. Blyde River Canyon
Efter frukost lämnar vi Johannesburg och reser i nordostlig riktning till Mpumalanga. Idag bekantar vi oss med ett av södra Afrikas mäktigaste naturscenerier, Blyde River Canyon. Det är en majestätisk ravin med nästan kilometerhöga bergväggar. Här ligger också Bourke's Potholes med sina enorma eroderade "grytor" och flera vattenfall. Sent på eftermiddagen kommer vi till det vackra och idylliska Hazyview som är ett litet jordbrukssamhälle, framför allt känt för sina bananodlingar. Namnet Hazyview syftar på det värmedis som under sommarens heta dagar ofta sveper in det lilla samhället. Närheten till några av landets mest spektakulära naturområden som Blyde River Canyon och Kruger nationalpark, har främjat uppkomsten av trevliga hotell och möjlighet till sköna friluftsaktiviteter, som exempelvis golf. Här övernattar vi två nätter.

Dag 4. Kruger nationalpark

Idag ägnar vi hela dagen åt Sydafrikas största vildmarker, Kruger nationalpark. Det blir spännande safariturer under kunnig ledning av erfarna safariguider. I öppna terrängfordon utforskar vi delar av denna enorma nationalpark. Chansen finns att få se de "fem stora", det vill säga lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning.
De skyddade områdena i östra Mpumalanga omfattar sammanlagt en yta som är lika stor som Skåne, Halland och Blekinge tillsammans. Landskapet växlar mellan öppen savann och kuperad terräng med buskskog. Krugerparken, en av Afrikas mest kända och välskötta nationalparker, kan mäta sig med de stora reservaten i Östafrika. Den grundades som ett jaktreservat redan 1898 av president Paul Kruger i den dåvarande republiken Transvaal, då betydligt mindre än den nuvarande. Området, som ligger mellan Crocodile River i söder och Limpopo River i norr, är 60 km brett och 350 km långt, totalt över 21,000 km². I detta enorma viltreservat finns idag åtminstone 500 fågelarter, 114 reptilarter, 49 fiskarter, 23 000 växtarter och 147 däggdjursarter registrerade.
Det bästa sättet att söka efter djur är att först lära sig i vilken typ av vegetation som de trivs i. Man brukar dela in Krugerparken i 16 olika så kallade ekozoner. Generellt är landskapet flackt till lätt kuperat. Genomsnittshöjden över havet är 260 meter, mest kuperat längst den östra gränsen. Klimatet är subtropiskt med en medeltemperatur på 30 grader i januari och 23 grader i juli. Häftiga, men korta åskskurar kan förekomma mellan november och februari. Det är dock inte självklart att vi får se djuren på beställning. Sannolikheten att möta de allra största som elefant, giraff, flodhäst, de större antiloperna och lejon är stor. Den skygga och väl kamouflerade leoparden är en vinstlott. Fågellivet fascinerar med sin mångfald och du ser många märkliga och exotiska arter.
Om inte vädret stoppar oss äter vi middag utomhus under den stjärnklara ljumma afrikanska natten.

Dag 5. En natt i kungariket Swaziland
Resan fortsätter söderut när vi idag lämnar Sydafrika för ett dygn. Redan under förmiddagen kommer vi fram till gränsstationen mellan Sydafrika och Swaziland. Detta lilla självständiga kungarike bjuder på ett bördigt och grönskande landskap med många småbruk, men också stora industriellt drivna jordbruk. Landet har ett betydelsefullt skogsbruk och ansenliga mineraltillgångar, som också står för den viktigaste exporten.
Flera intressanta stopp görs under dagen, bland annat besöker vi ett glasbruk. Swaziland ligger inklämt mellan Sydafrika och Moçambique med höga berg i väster som sluttar ned i sydostlig riktning i ett betydligt flackare landskap. Hotellet erbjuder en skön och stillsam eftermiddag. På kvällen bjuds en välsmakande middag.

Dag 6. Zulufolkets land
Vi reser genom ett vidöppet och vackert afrikanskt landskap med Lebombobergen i öster som bildar gräns mot grannlandet Moçambique. Efter gränskontrollen är vi tillbaka i Sydafrika och provinsen KwaZulu-Natal som är zulufolkets hemvist. Här bor också större delen av landets indiska befolkning.
Landskapet domineras av enorma sockerrörsplantager och täta skogar av eukalyptusodlingar. Målet idag är Mkuze privata naturreservat vid Ghost Mountain och Jazinisjön.
Eftermiddagen är ledig för vila, men just innan eftermiddag övergår till kväll gör vi en sol-nedgångskryssning på Jozanisjön.
På kvällen väntar middag på lodgen.

Dag 7. Safari i Hluhluwe-Umfolozi
Idag väntar en spännande safariutflykt i Sydafrikas kanske vackraste nationalpark, Hluhluwe-Umfolosi – det först proklamerade naturreservatet i Afrika. Ett 960 km² kuperat landskap, känt för sitt rika djurliv. Nationalparken är den enda statliga parken i KwaZulu-Natal, som har ”de fem stora”: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Tack vare stora insatser har parken det största antalet vita noshörningar i världen. Förutom "the big five", finns en mängd andra däggdjursarter, olika antiloper, vårtsvin, flodhästar, reptiler inte minst nilkrokodil och över 340 fågelarter. Det är också den plats i världen där man lättast kan få se den sällsynta nyalaantilopen.

Innan vidare resa till Durban får vi smaka en typisk braai lunch. Vi bor en natt i Umhlanga beläget norr om Durban.

Dag 8. Inrikesflyg till Port Elizabeth och övernattning i Cape St. Francis
Tidig avresa med inrikesflyg till Port Elizabeth.

Framme i PE, som sydafrikanerna själva kallar sin stad, väntar buss för en kortare stads tur i staden och efter det vidare transport till den strandnära kustbyn Cape St. Francis för övernattning. Eftermiddagen och kvällen är ledig för egna promenader på stranden eller på någon av vandringslederna, ett uppfriskande dopp i havet eller vila för den som önskar.

Dag 9. Tsitsikamma
Vi reser västerut längs natursköna Garden Route som sträcker sig 220 km från Tsitsikamma Forest och Storms River i öster till Mossel Bay i väster. Vi gör ett längre stopp i Tsitsikamma National Park, känd för sin överdådiga orörda vegetation och dramatiska kust präglad av djupa flodraviner som mynnar ut i havet. Här promenerar vi till den berömda hängbron nere vid havet. Om vädret tillåter ges tillfälle till bad i Indiska oceanen.
Längs kusten ligger flera mycket populära semesterorter. En av dem är Plettenberg, vars vackra omgivningar och natursköna stränder lockar surfare och Sydafrikas mer välbärgade befolkning.
Under eftermiddagen anländer vi till Knysna, som uttalas ”Najsna”.  Här finns ett livligt Waterfront och staden är mycket trevlig att promenera omkring i. Kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 10. Featherbed naturreservat
I Knysna har många hantverkare och konstnärer slagit sig ner och atmosfären är avspänt charmig och lite bohemisk. Staden ligger vid en unikt skyddad havsbukt med en trång passage ut mot havet. Förutsättningarna för att odla ostron här är perfekta. Sydafrikas mest kända ostron kommer också härifrån. Varje år i slutet av juni hålls en populär uppskattad ostronfestival här.
Idag tar vi båt över Knysna Lagoon till Featherbed Nature Reserve, som är ett 150 hektar stort privat naturreservat som vetter direkt ut mot havet. På andra sidan lagunen fortsätter vi till Knysna Western Head, där vi inleder en 2,2 kilometer lång, lättare naturpromenad i det vackra och spännande unika kustlandskapet och får intressant information om ekologin.
Efter vandringen kommer det att smaka utmärkt med lunch som serveras utomhus under milkwood-trädens täta kronor. Utflykten tar cirka 4 timmar och därefter återvänder vi med båt. Kvällen är ledig för egna aktiviteter i Knysna.

Dag 11. Vetefält och historiska städer
Vi lämnar kusten och reser vidare västerut. Vårt mål är vinlandet och dess huvudstad Stellenbosch.
Landskapet förändras ständigt i växlande vyer av berg och bördiga vetefält. Under dagen passerar vi några av Sydafrikas äldsta städer: Albertina, Heidelberg och Swellendam. Med lite tur kan man få en skymt en av Sydafrikas mest fascinerande fåglar, den utrotningshotade blåa paradistranan, Sydafrikas nationalfågel.

Vid lunchtid har vi kommit till Swellendam. Här stannar vi till för lunch.
De vidsträckta vetefälten övergår allt mer till ett landskap av vinodlingar och fruktodlingar, persika, äpple och päron. Vi är inne i Sydafrikas välkända vindistrikt och färdas genom de sköna kulturlandskapen.
Sent på eftermiddagen anländer vi till vårt hotell i centrala Stellenbosch, som inte bara producerar vin utan är också ett verkligt matmecka, med några av landets bästa restauranger.

Kvällen ledig för egna aktiviteter.

Dag 12. Stadstur till fots och vinkultur
Stellenbosch historia går tillbaka till 1679, när guvernör Simon van der Stel, förstod att området var idealisk för jordbruk. Han öronmärkte den bördiga dalen och kallade den för "van der Stels bush". Tillsammans med Constantia var Stellenbosch en av de tidigaste vinregionerna i landet, och till denna dag fortsätter man att producera ett kalejdoskopiskt utbud av fina viner.
Vi inleder dagen med en historisk tur till fots som tar oss till flera välbevarade gamla byggnader, några från tidigt 1700-tal. Här ingår också Stellenbosch historiska museum.
Sedan tar vi bussen till vingården Backsberg, känt för sina kvalitetsviner. Här blir det inte bara information och historia utan en ordentlig vinprovning och en superb lunch.
Det var för cirka 300 år sedan som europeiska nybyggare, närmare bestämt franska hugenotter, började odla vin. De kom som flyktingar efter att protestantismen bannlysts i Frankrike vid 1600-talets mitt. Den första vinstocken planterades i Kapstaden redan 1655 av Jan van Riebeeck. Men den verkliga produktionen tog fart i och med ankomsten av de franska hugenotterna 1660–1690. Åtskilliga av dessa familjer var vinbönder. Klimatet och jordmånen är näst intill perfekta för vinodling, snarlikt Medelhavsregionernas med varma och torra somrar och svala till kyliga samt ganska regniga vintrar. För närvarande finns det fyra officiella vinregioner, Coastal Region, Klein Karoo, Olifants River och Breed River Valley. Av de nuvarande cirka trettio vindidstrikten ligger de flesta i dessa regioner men några få i andra områden. De äldsta vindistrikten är Constantia, Stellenbosch och Paarl.
Kvällen är ledig för egna strövtåg.

Dag 13. Från Stellenbosch till Kapstaden
En timme från Stellenbosch ligger Kapstaden vid foten av det berömda landmärket Taffelberget, som majestätiskt ramar in staden med Atlanten i väster och Indiska oceanen i öster.
Från mitten av 1600-talet och trehundra år framåt var detta en mycket betydande hamnstad längs sjöfartsleden mellan Europa och Fjärran Östern. Vi inleder direkt med en stadstur som tar oss till Kapmalajkvarteren, Bo Kaap, och om inte vädret vill något annat tar vi linbanan upp till Taffelberget, drygt 1 000 meter över havet och med en svindlande utsikt över Kapstaden.

Dag 14. Pingviner och goda hopp
Heldagsutflykt till Godahoppsudden. Denna världsberömda udde ligger i ett naturreservat ungefär sju mil från Kapstaden. Här finns en fascinerande flora av inhemska växter, bland annat pelargon och protea, längs de trädlösa bergssluttningarna. Vid Boulders Beach får du chansen att hälsa på kolonin med sydafrikansk pingvin.
På kvällen går vi på lokal underhållning och njuter av en härlig middag.

Dag 15. Ledig dag i Kapstaden
Ledig dag för egna aktiviteter. Robben Island, fängelseön där Mandela satt fängslad under många år, går att besöka. Se under Mer om resan hur man enklast bokar biljetter. 

Dag 16. Avresa till Skandinavien
Ledigt fram till avresan till flygplatsen för hemresa.

Dag 17. Hemkomst
Återkomst till Skandinavien.


ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 14 frukostar
• 4 luncher
• 5 middagar
• Mat på flyget
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1.
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2.
Ankomst till Johannesburg. Transfer och stadstur med Constitution Hill. Bussresa 37 km. Frukost på flyget ingår. En övernattning på hotell i Sandton.

Dag 3.
Johannesburg, Sandton – Blyde River Canyon – Hazyview. Ca 430 km. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på lodge i Hazyview.

Dag 4.
Heldagssafari i Krugerparken. Frukost och middag ingår.

Dag 5.
Hazyview – Mbabane, Swaziland. Buss 254 km. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Mbabane, Swaziland.

Dag 6.
Mbabane - Mkhuze. Utflykt till Lebombobergen. Buss 226 km. Solnedgångstur med båt på Jozinisjön. Frukost och middag ingår.
Dag 7.
Safari i Hluhluwe-Umfolosi National Park– Umhlanga. Buss 310 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 8.
Durban – Port Elizabeth – Cape St. Francis. Flygresa. Buss 100 km. Frukost ingår. En övernattning på hotell i Cape St. Francis.

Dag 9.
Port Elisabeth – Tsitsikammaparken - Knysna. Buss 220 km. Frukost ingår. Två övernattningar på hotell i Knysna.

Dag 10.
Utflykt till Knysna och Featherbeds Naturreservat. Frukost och lunch ingår.

Dag 11.
Knysna – Swellendam – Stellenbosch. Buss 465 km. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Stellenbosch

Dag 12.
Stadstur i Stellenbosch och vingårdsbesök med vinprovning och lunch. Frukost och lunch ingår.

Dag 13.
Stellenbosch – Kapstaden. Buss 53 km. Stadstur med Bo Kaap och Taffelberget. Frukost ingår. Tre övernattningar på hotell i Kapstaden.
Dag 14.
Utflykt till Godahoppsudden. Ca 130 km. Besök i nationalparken Cape Peninsula och pingvinkolonin i Simonstown. Frukost och avskedsmiddag med show ingår.

Dag 15.
Kapstaden. Ledig dag för egna aktiviteter. Frukost ingår.

Dag 16.
Ledig dag fram till avresan till flygplatsen för hemresa. Frukost ingår.

Dag 17.
Återkomst till Skandinavien.

Sydafrika

Folkmängd 56 miljoner
Landets yta 1 221 037 km²
Valuta Rand
ReligionKristendom (ofta med inslag av traditionella inhemska religioner), relativt stora grupper av hinduer, muslimer och judar
Språk Elva språk med officiell status: engelska, afrikaans, ndebele, nordsotho, sydsotho, siswati (swazi), tsonga, tswana, venda, xhosa och zulu

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Sydafrika t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider inklusive flygmåltider enligt resfakta, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om ej annat ang

Observera
För de som är intresserade av att se Robben Island under den lediga dagen i Kapstaden, Dag 15, är det numera enkelt att boka och köpa biljetter via museets hemsida, vilket vi också rekommenderar. Se hemsidan: http://www.robben-island.org.za.

Alternativa hotell kan förekomma på enstaka avresor. 


Valuta
Sydafrikansk rand (ZAR). De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks

Dricks ingår ej i resans pris. Istället rekommenderar vi 1200 ZAR per passagerare till chaufförer och lokalguider. För att göra detta så smidigt som möjligt betalas detta till TEMAs reseledare som sköter fördelningen.


Klimat

Inom ett så vidsträckt land som Sydafrika finns många lokala klimatzoner. Årstiderna är omvända på det södra halvklotet. Våren infaller i september till oktober, sommaren under december till mars, hösten i april till maj och vintern under juni till augusti.

Sommarmånaderna (december till mars) är oftast varma och nederbördsrika. Vintern (juni till augusti) bjuder på soliga, klara dagar då temperaturen på inlandets högplatå kan sjunka ned mot fryspunkten nattetid, men med solens hjälp stiger dagstemperaturen till 15–25 grader beroende på region. Längs kusten mot Indiska Oceanen är temperaturen alltid högre.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning

Oömma, lättvättade fritidskläder i bomull passar bra under dagsturerna. En jacka och varm tröja kan ibland behövas för tidiga morgnar och kyliga kvällar.

Atmosfären på våra hotell är relativt informell. Vi rekommenderar praktiska skor med låg klack för promenader i städer och natur. Solhatt, solglasögon, kikare för safariturerna samt givetvis en kamera och extra minneskort. Glöm inte dina laddare.

Glöm inte badkläder. De flesta hotell har pool. Ett regnplagg och paraply kan också komma väl till pass.

Övrigt

Vaccinationer och hälsa, kontakta din läkare eller närmaste vaccinationscentral.

Hotell/boende

Kommentarer


From Januari 2022 Sker övernattningarnai Hazyview på  Umbhaba Eco Lodge


Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2022-11-06 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 46 790 SEK 6 platser kvar Boka
2022-11-06 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 46 790 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-11-06 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 48 690 SEK 3 platser kvar Boka
2022-11-20 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2022-11-20
21:40
2022-11-21
05:50
Qatar Airways, 164
Doha
Johannesburg
2022-11-21
06:55
2022-11-21
14:40
Qatar Airways, 1367
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2022-11-27
07:45
2022-11-27
09:05
British Airways, 6324
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Doha
2022-12-05
13:15
2022-12-06
00:25
Qatar Airways, 1370
Doha
Copenhagen
2022-12-06
01:35
2022-12-06
06:20
Qatar Airways, 161
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 46 790 SEK 6 platser kvar Boka
2022-11-20 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2022-11-20
21:45
2022-11-21
05:55
Qatar Airways, 172
Doha
Johannesburg
2022-11-21
06:55
2022-11-21
14:40
Qatar Airways, 1367
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2022-11-27
07:45
2022-11-27
09:05
British Airways, 6324
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Doha
2022-12-05
13:15
2022-12-06
00:25
Qatar Airways, 1370
Doha
Stockholm
2022-12-06
01:50
2022-12-06
06:20
Qatar Airways, 169
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 46 790 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-11-20 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2022-11-20
18:30
2022-11-20
19:20
SAS, 449
Copenhagen
Doha
2022-11-20
21:40
2022-11-21
05:50
Qatar Airways, 164
Doha
Johannesburg
2022-11-21
06:55
2022-11-21
14:40
Qatar Airways, 1367
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2022-11-27
07:45
2022-11-27
09:05
British Airways, 6324
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Doha
2022-12-05
13:15
2022-12-06
00:25
Qatar Airways, 1370
Doha
Copenhagen
2022-12-06
01:35
2022-12-06
06:20
Qatar Airways, 161
Copenhagen
Gothenburg
2022-12-06
08:15
2022-12-06
09:05
SAS, 434
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 48 690 SEK 5 platser kvar Boka
2023-01-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2023-01-15
21:40
2023-01-16
05:50
Qatar Airways, 164
Doha
Johannesburg
2023-01-16
06:55
2023-01-16
14:40
Qatar Airways, 1367
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2023-01-22
07:45
2023-01-22
09:05
British Airways, 6324
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Doha
2023-01-30
13:15
2023-01-31
00:25
Qatar Airways, 1370
Doha
Copenhagen
2023-01-31
01:35
2023-01-31
06:20
Qatar Airways, 161
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 47 690 SEK 6 platser kvar Boka
2023-01-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2023-01-15
21:45
2023-01-16
05:55
Qatar Airways, 172
Doha
Johannesburg
2023-01-16
06:55
2023-01-16
14:40
Qatar Airways, 1367
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2023-01-22
07:45
2023-01-22
09:05
British Airways, 6324
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Doha
2023-01-30
13:15
2023-01-31
00:25
Qatar Airways, 1370
Doha
Stockholm
2023-01-31
01:50
2023-01-31
06:20
Qatar Airways, 169
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 47 690 SEK 6+ platser kvar Boka
2023-01-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2023-01-15
18:30
2023-01-15
19:20
SAS, 449
Copenhagen
Doha
2023-01-15
21:40
2023-01-16
05:50
Qatar Airways, 164
Doha
Johannesburg
2023-01-16
06:55
2023-01-16
14:40
Qatar Airways, 1367
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Durban
Port Elizabeth
2023-01-22
07:45
2023-01-22
09:05
British Airways, 6324
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Doha
2023-01-30
13:15
2023-01-31
00:25
Qatar Airways, 1370
Doha
Copenhagen
2023-01-31
01:35
2023-01-31
06:20
Qatar Airways, 161
Copenhagen
Gothenburg
2023-01-31
08:15
2023-01-31
09:05
SAS, 434
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 49 650 SEK 5 platser kvar Boka
2023-02-01 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2023-02-01
15:35
2023-02-01
23:35
Qatar Airways, 160
Doha
Johannesburg
2023-02-02
02:05
2023-02-02
09:40
Qatar Airways, 1363
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Doha
2023-02-16
13:15
2023-02-17
00:25
Qatar Airways, 1370
Doha
Copenhagen
2023-02-17
07:50
2023-02-17
12:35
Qatar Airways, 159
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Köpenhamn 47 685 SEK 6 platser kvar Boka
2023-02-01 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2023-02-01
15:30
2023-02-01
23:40
Qatar Airways, 168
Doha
Johannesburg
2023-02-02
02:05
2023-02-02
09:40
Qatar Airways, 1363
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Doha
2023-02-16
13:15
2023-02-17
00:25
Qatar Airways, 1370
Doha
Stockholm
2023-02-17
08:05
2023-02-17
12:50
Qatar Airways, 167
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 47 685 SEK 6+ platser kvar Boka
2023-02-01 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2023-02-01
09:40
2023-02-01
10:25
SAS, 443
Copenhagen
Doha
2023-02-01
15:35
2023-02-01
23:35
Qatar Airways, 160
Doha
Johannesburg
2023-02-02
02:05
2023-02-02
09:40
Qatar Airways, 1363
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Cape Town
Doha
2023-02-16
13:15
2023-02-17
00:25
Qatar Airways, 1370
Doha
Copenhagen
2023-02-17
07:50
2023-02-17
12:35
Qatar Airways, 159
Copenhagen
Gothenburg
2023-02-17
14:15
2023-02-17
15:05
SAS, 438
17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Göteborg 49 605 SEK 5 platser kvar Boka
2023-02-19   17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap 44 250 SEK 5 platser kvar Förfrågan
2023-03-05 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap 47 690 SEK Förfrågan
2023-03-05 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap Stockholm 47 690 SEK 6+ platser kvar Boka
2023-03-05 17 dagar Sydafrika – från Boerland till Kap 49 650 SEK Förfrågan
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Matresor och vinresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.