Rundresa i Bibelns landmed Israel och Palestina

Följ med på vår klassiska rundresa i Israel. En färd genom tid, religion och historia. Vi besöker Jerusalem, Döda havet, Galileen och Masada.

Rundresan i Israel är en hisnande färd genom århundraden, från kulturens gryning över Bibelns miljöer till den moderna statens dramatiska framväxt i vår egen tid. Odödliga platser som Nasaret, Betlehem, Döda havet, Genesarets sjö, Herodes klippfästning Masada och Jerusalem som är en helig stad för tre världsreligioner.

RESFAKTA

Länder: Israel

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 20-30 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Den vita staden Tel Aviv
 • Kibbutzbesök och vinprovning
 • Oljeberget och Jerusalem
 • Naturvandring i Ein Gedi
 • Kung Herodes klippfästning Masada

Dagsprogram
Nov 17-Apr 18 + 20 Maj + 3 Jun

Dag 1 - Ankomst. 
Efter en kort transfer från Tel Avivs flygplats Ben Gurion når vi hotellet som ligger i hjärtat av Tel Aviv. Staden som grundades 1909, är landets näst största stad. Då flyget först landar vid midnatt reser du direkt till hotellet för incheckning. Vi bor en natt på hotell i Tel Aviv. 

Dag 2 – Nasaret.
På grund av sen ankomst till hotellet får du lite välbehövlig sovmorgon idag. Rundresan i Bibelns land börjar med ett besök i Caesarea. 

I Caesarea Maritima hade den romerska prokuratorn sitt säte. Här finns resterna av mäktiga byggnadsverk som byggdes av kung Herodes år 22 före Kristus. Samme kung gjorde senare Caesarea till den näst största staden i Judea, efter Jerusalem. Det tog honom 12 år och staden fick sin stora hamn, en amfiteater och en akvedukt. 

Vi besöker sedan Karmelberget, som har en lång historia av mänsklig bosättning. Namnet Karmel kommer av ett hebreiskt ord som betyder fruktträdgård. Bergets högsta punkt är endast 552 meter över havet, men dess läge ovanligt iögonfallande. Under 1200-talet bildade en grupp eremiter kloster här och antog som karmelitorden en gemensam regel. Från klostret har vi en fin utsikt över Harmagedons dal. Harmagedon är en plats som omnämns i Uppenbarelseboken som det sista slagfältet mellan det goda och det onda. Ordet Harmagedon, har bland annat på engelska blivit en omskrivning för jordens undergång. 

På Karmelberget finns ett flertal mindre städer som bebos av druser. Druserna är en mindre, religiöst definierad etnisks grupp i Libanon, Israel, Syrien och Jordanien. Folkgruppen talar arabiska och lever i stora drag som sina arabiska grannar. De anses inte som muslimer, trots att deras trosföreställningar härstammar från islam. Här stannar vi och får möjlighet att köpa lunch på en av deras restauranger. 

Vi avslutar dagen med ett besök i den berömda Bebådelsekyrkan i Nasaret. Här sägs Maria och Josef ha levt med sin lille son Jesus. 

Dag 3 – Genesaret. 
Vi gör en intressant och lärorik rundvandring på en kibbutz, där vi bland annat får lära oss lite om deras traditioner och arbetsliv. Vid Genesarets sjö besöker vi en 2000-årig båt, som användes av fiskare under Jesu tid.

Vår bussfärd tar oss vidare till Kapernaum, kristendomens vagga, där Jesus och hans lärjungar bodde. Till fots tar vi oss på vackra vägar, samtidigt som vi lär känna några av världens viktigaste och historiska platser. Vi besöker också platsen vid Saligprisningarnas berg där Jesus höll sin bergspredikan. 

Om vädret tillåter så tar vi en båttur på Genesarets sjö. 

I det Övre Galiléen gör vi ett besök på en vingård för rundvisning och vinprovning. Israel har vin som producerats sedan långt före Jesu tid. Den moderna vinindustrin tog fart då Rotschild etablerade en vingård här på 1800-talet.  

Dag 4 – Jordandalen. 
Enligt evangeliets böcker döptes Jesus av Johannes i Jordanfloden, vars vatten ännu idag strömmar från Genesarets sjö till Döda Havet. Kan historiska böcker skrivna under andra hälften av första århundradet verifieras med arkeologi och de traditioner som utvecklades under 2000 års tid? För dem som tror är det inte en icke-fråga. Tusentals troende från hela världen kommer till dopplatsen vid Jordanfloden för att uppleva den plats som för dem är den flod i vilken deras gud Jesus döptes. Vi stannar för att se på platsen.

Vår bussfärd för oss vidare till Jeriko via Jordandalen. Floden Jordan, är 250 kilometer lång och mynnar ut i Döda havet. Den är Mellanösterns tredje största flod och utgör gränsen mellan Jordanien i öster och staten Israel och västbanken i väster. I Jordandalen använder de Palestinska bönderna idag hög jordbruksteknologi från Israel. Det är ett anmärkningsvärt exempel på fredlig samvaro. 

Under dagen besöker vi staden Jeriko. Enligt arkeologerna är det en av världens äldsta städer. Dagens Jeriko är en stad i Palestinska territorierna på nuvarande Västbanken av floden Jordan. Vi stannar vid Tel Jeriko den arkeologiska gamla delen av staden. Här kämpade den kände ledaren Josua en av de mest dramatiska och viktiga striderna i världshistorien. Kampen omnämns i Bibeln i en dramatisk text om Jerikos murar.

På vägen upp mot Jerusalem och Olivberget ser vi grekisk-ortodoxa kloster och många beduinläger. 

Olivberget eller Oljeberget är en ås öster om det gamla Jerusalem. I dag är Oljeberget en del av staden, som fått sitt namn av den rika förekomsten av olivträd. Berget nämns ofta i Bibeln som platsen för olika händelser.

Härifrån vandrar vi ner till historiska platser som den judiska gravplatsen. Uppskattningsvis finns det 150 000 gravar där. Enligt judisk tro så kommer de första som återuppstår när Messias kommer tillbaka vara de som ligger begravda på Oljeberget. 

Vid foten av Oljeberget låg Getsemane, den olivträdgård där Jesus enligt Nya Testamentet togs till fånga inför sin korsfästelse. 

Dag 5 – Gamla Jerusalem
Dagen börjar vid Zions berg. En betydelsefull och värdefull plats i Jerusalem. Vi ser rummet där Jesus intog sin sista måltid med lärjungarna och kung Davids grav.

Vi besöker även de gamla judiska kvarteren och får lära känna Judendomen lite bättre. Vi ser platser och upplever miljöer ur Bibelns värld. Vi känner dofter och trängs med folk från Via Dolorosa till Golgata och i Basarerna. Vi får känna på stenarna där Jesus har gått. Vi besöker även den heliga gravens kyrka. 

Besöket vid västra muren (klagomuren) lämnar ingen oberörd. Speciellt intressant kan det vara att besöka platsen då de judiska pojkarna kallas fram för att läsa ett avsnitt ur den heliga boken Torah på hebreiska. 

Ledig eftermiddag.

Dag 6 – Betlehem. Fredagsbön. 
Dagen börjar med ett besök i den stora synagogan i Jerusalem, här kan du fördjupa dina kunskaper i den judiska religionen och traditionen. 

Utanför parlamentsbyggnaden står en 5 meter hög stor, sjuarmad bronsljusstake. Denna symbol från Bibelns tid är judarnas viktigaste. 

Vi gör också ett besök vi Yad Vashem. Detta är minnesplatsen över nazismens offer. Upplevelsen är både stark och skakande. 

Dagens höjdpunkt blir besöket i Födelsekyrkan i Betlehem, platsen för Jesu födelse. Enligt traditionen utpekas en grotta som Jesu födelseplats. Ovanpå denna uppfördes på 300-talet kyrkan av Kejsar Konstantin den store. Platsen betraktas som helig av såväl kristna som muslimer. Födelsekyrkan år sedan 2012 ett världsarv.

I Betlehem ges möjlighet att prova en typisk arabisk lunch. Palestinierna i Betlehem är berömda för sina handsnidade olivträdfigurer. Vi stannar till vid en av deras butiker. 

Du har eftermiddagen ledig för egna upptäckter och strövtåg. På kvällen har du möjlighet att delta i den judiska fredagsbönen i den stora synagogan i Jerusalem, belägen i närheten av hotellet. 

Dag 7 – Döda havet. Masada. 
Idag reser vi från Jerusalem ner till den längsta punkten på jorden. Döda havet ligger 400 meter lägre än havsytans nivå. Vi reser genom ett kargt och samtidigt storslaget ökenlandskap som både är vackert och omväxlande. 

Vi kör förbi Qumran, en ruin belägen på en platå ca 10 km inåt landet från Döda havets nordvästra strand. Qumran är mest känd som den plats som låg närmast dödahavsrullarnas gömställe i ett par grottor i ökenklipporna.

Ein Gedi naturreservat är en oas i öknen. Här tar vi en promenad till ett vattenfall. På vägen kan vi se stenbockar och växter som bara finns i öknen. 

Vid en lämplig plats dukar vi upp en smakfull picknick med lokala råvaror och färska delikatesser. 

Döda havet är en annorlunda upplevelse. När du badar i det salta, hälsosamma vattnet flyter du som en kork. Ahava är ett israeliskt kosmetiskt företag som producerar lera, salt och krämer. Här gör vi också ett besök. 

Kung Herodes klippfästning Masada är en annan stor upplevelse. Platsens gripande historia berättar om modet hos klippans försvarare och deras strid mot de erövrande romarna. År 2001 upptogs Masada på Unescos lista över världsarv. 

Ledig kväll.

Dag 8 – Tel Aviv. Hemresa
Under förmiddagen gör vi en busstur i Tel Aviv. Här förstår vi varför staden är så välbesökt. Här finns vackra stränder, Bauhaus-arkitektur och en internationell livsstil. Dessutom finner vi parker, shopping och sevärda stadsdelar som Neve Tzedek.  

I den historiska hamnstaden Jaffa gör vi en promenad. Härigenom skeppades traditionellt citrusfrukter för export. 

Det har blivit dags att ta farväl av Israel för den här gången. Under eftermiddagen reser vi till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. Vi hälsar dig välkommen tillbaka till TEMAs värld och hoppas att länderna i denna region redan frestar med ett nytt besök. 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Tel Aviv, t/r

• Samtliga övernattningar

• 7 frukostar

• 1 picknick lunch

• 1 vinprovning

• 7 middagar (varav 1 lätt middag vid sen ankomst)

• Inträden enligt program

• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1.
Skandinavien – Tel Aviv.Busstransfer till hotellet, ca 25 km. En övernattning på hotell i Tel Aviv. Flygmåltider ombord, lätt måltid vid ankomst till hotellet.

Dag 2.
Tel Aviv – Nasaret – Tiberias. Buss ca 130 km. Besök i Caesarea, Nasaret och Karmelberget. Frukost och middag ingår. Vi bor två nätter på hotell vid Genesarets sjö.

Dag 3.
Utflykt till Galiléen och Golanhöjden.Buss ca 40 km. Besök i Kapernaum och Saligprisningarnas berg. Vinprovning och kibbutzbesök. Frukost och middag ingår.

Dag 4.Tiberias – Jeriko – Jerusalem.
Buss ca 165 km. Jordandalen, Jeriko och Oljeberget. Frukost och middag ingår. Fyra övernattningar på hotell i Jerusalem.

Dag 5.
Utflykt till Zions berget och Gamla Staden, buss ca 5 km. Promenad i Jerusalems gamla stadsdel. Ledig eftermiddag. Frukost och middag ingår.

Dag 6.
Yad Vashem och bussresa till Betlehem ca 10 km. Ledig eftermiddag. Frukost och middag ingår.

Dag 7.
Buss Jerusalem – Ein Gedi – Döda havet – Masadaklippan – Jerusalem., ca 200 km. En promenad i naturreservatet EinGeid. Bad vid Döda havet. Frukost, picknicklunch och middag ingår.

Dag 8.
Buss Jerusalem – Tel Aviv, ca 70 km. Sightseeing i Tel Aviv. Avresa till flygplatsen, ca 25 km. Frukost ingår.

Israel

Folkmängd 8 miljoner (uppskattad mängd okt 2013) Landets yta 20 770 km² Valuta New Israeli Shekel (NIS eller ILS) Språk Hebreiska, arabiska Religion Judendom, islam, kristendom

Dagsprogram
6 Maj 2018, 1 Okt 2018

Dag 1 - Ankomst. 

Efter en kort transfer från Tel Avivs flygplats Ben Gurion når vi hotellet som ligger i hjärtat av Tel Aviv. Staden som grundades 1909, är landets näst största stad. Om du önskar kan du ta en promenad längs Tel Avivs strand om kvällen. Vi bor en natt på hotell i Tel Aviv.

Dag 2 – Nasaret.
Under vår busstur i Tel Aviv förstår vi varför staden är så välbesökt. Här finns vackra stränder, Bauhaus-arkitektur och en internationell livsstil. Dessutom finner vi parker, shopping och sevärda stadsdelar som Neve Tzedek.

I den historiska hamnstaden Jaffa gör vi en promenad. Härigenom skeppades traditionellt citrusfrukter för export.

I Caesarea Maritima hade den romerska prokuratorn sitt säte. Här finns resterna av mäktiga byggnadsverk som byggdes av kung Herodes år 22 före Kristus. Samme kung gjorde senare Caesarea till den näst största staden i Judea, efter Jerusalem. Det tog honom 12 år och staden fick sin stora hamn, en amfiteater och en akvedukt.

Vi besöker sedan Karmelberget, som har en lång historia av mänsklig bosättning. Namnet Karmel kommer av ett hebreiskt ord som betyder fruktträdgård. Bergets högsta punkt är endast 552 meter över havet, men dess läge ovanligt iögonfallande. Under 1200-talet bildade en grupp eremiter kloster här och antog som karmelitorden en gemensam regel. Från klostret har vi en fin utsikt över Harmagedons dal. Harmagedon är en plats som omnämns i Uppenbarelseboken som det sista slagfältet mellan det goda och det onda. Ordet Harmagedon, har bland annat på engelska blivit en omskrivning för jordens undergång.

På Karmelberget finns ett flertal mindre städer som bebos av druser. Druserna är en mindre, religiöst definierad etnisks grupp i Libanon, Israel, Syrien och Jordanien. Folkgruppen talar arabiska och lever i stora drag som sina arabiska grannar. De anses inte som muslimer, trots att deras trosföreställningar härstammar från islam. Här stannar vi och får möjlighet att köpa lunch på en av deras restauranger.

Vi avslutar dagen med ett besök i den berömda Bebådelsekyrkan i Nasaret. Här sägs Maria och Josef ha levt med sin lille son Jesus.

Dag 3 – Genesaret. 
Vi gör en intressant och lärorik rundvandring på en kibbutz, där vi bland annat får lära oss lite om deras traditioner och arbetsliv. Vid Genetsares sjö besöker vi en 2000-årig båt, som användes av fiskare under Jesu tid.

Vår bussfärd tar oss vidare till Kapernaum, kristendomens vagga, där Jesus och hans lärjungar bodde. Till fots tar vi oss på vackra vägar, samtidigt som vi lär känna några av världens viktigaste och historiska platser. Vi besöker också platsen vid Saligprisningarnas berg där Jesus höll sin bergspredikan.

Om vädret tillåter så tar vi en båttur på Genesarets sjö. 

I det Övre Galiléen gör vi ett besök på en vingård för rundvisning och vinprovning. Israel har vin som producerats sedan långt före Jesu tid. Den moderna vinindustrin tog fart då Rotschild etablerade en vingård här på 1800-talet.  

Dag 4 – Jordandalen. 
Enligt evangeliets böcker döptes Jesus av Johannes i Jordanfloden, vars vatten ännu idag strömmar från Genesarets sjö till Döda Havet. Kan historiska böcker skrivna under andra hälften av första århundradet verifieras med arkeologi och de traditioner som utvecklades under 2000 års tid? För dem som tror är det inte en icke-fråga. Tusentals troende från hela världen kommer till dopplatsen vid Jordanfloden för att uppleva den plats som för dem är den flod i vilken deras gud Jesus döptes. Vi stannar för att se på platsen.

Vår bussfärd för oss vidare till Jeriko via Jordandalen. Floden Jordan, är 250 kilometer lång och mynnar ut i Döda havet. Den är Mellanösterns tredje största flod och utgör gränsen mellan Jordanien i öster och staten Israel och västbanken i väster. I Jordandalen använder de Palestinska bönderna idag hög jordbruksteknologi från Israel. Det är ett anmärkningsvärt exempel på fredlig samvaro.

Under dagen besöker vi staden Jeriko. Enligt arkeologerna är det en av världens äldsta städer. Dagens Jeriko är en stad i Palestinska territorierna på nuvarande Västbanken av floden Jordan. Vi stannar vid Tel Jeriko den arkeologiska gamla delen av staden. Här kämpade den kände ledaren Josua en av de mest dramatiska och viktiga striderna i världshistorien. Kampen omnämns i Bibeln i en dramatisk text om Jerikos murar.

På vägen upp mot Jerusalem och Olivberget ser vi grekisk-ortodoxa kloster och många beduinläger.

Olivberget eller Oljeberget är en ås öster om det gamla Jerusalem. I dag är Oljeberget en del av staden, som fått sitt namn av den rika förekomsten av olivträd. Berget nämns ofta i Bibeln som platsen för olika händelser.

Härifrån vandrar vi ner till historiska platser som den judiska gravplatsen. Uppskattningsvis finns det 150 000 gravar där. Enligt judisk tro så kommer de första som återuppstår när Messias kommer tillbaka vara de som ligger begravda på Oljeberget.

Vid foten av Oljeberget låg Getsemane, den olivträdgård där Jesus enligt Nya Testamentet togs till fånga inför sin korsfästelse. 

Dag 5 – Gamla Jerusalem. 
Dagen börjar vid Zions berg. En betydelsefull och värdefull plats i Jerusalem. Vi ser rummet där Jesus intog sin sista måltid med lärjungarna och kung Davids grav.

Vi besöker även de gamla judiska kvarteren och får lära känna Judendomen lite bättre. Vi ser platser och upplever miljöer ur Bibelns värld. Vi känner dofter och trängs med folk från Via Dolorosa till Golgata och i Basarerna. Vi får känna på stenarna där Jesus har gått. Vi besöker även den heliga gravens kyrka.

Besöket vid västra muren (klagomuren) lämnar ingen oberörd. Speciellt intressant kan det vara att besöka platsen då de judiska pojkarna kallas fram för att läsa ett avsnitt ur den heliga boken Torah på hebreiska.

Ledig eftermiddag.

Dag 6 – Betlehem. Fredagsbön. 
Dagen börjar med ett besök i den stora synagogan i Jerusalem, här kan du fördjupa dina kunskaper i den judiska religionen och traditionen.

Utanför parlamentsbyggnaden står en 5 meter hög stor, sjuarmad bronsljusstake. Denna symbol från Bibelns tid är judarnas viktigaste.

Vi gör också ett besök vi Yad Vashem. Detta är minnesplatsen över nazismens offer. Upplevelsen är både stark och skakande.

Dagens höjdpunkt blir besöket i Födelsekyrkan i Betlehem, platsen för Jesu födelse. Enligt traditionen utpekas en grotta som Jesu födelseplats. Ovanpå denna uppfördes på 300-talet kyrkan av Kejsar Konstantin den store. Platsen betraktas som helig av såväl kristna som muslimer. Födelsekyrkan år sedan 2012 ett världsarv.

I Betlehem ges möjlighet att prova en typisk arabisk lunch. Palestinierna i Betlehem är berömda för sina handsnidade olivträdfigurer. Vi stannar till vid en av deras butiker.

Du har eftermiddagen ledig för egna upptäckter och strövtåg. På kvällen har du möjlighet att delta i den judiska fredagsbönen i den stora synagogan i Jerusalem, belägen i närheten av hotellet.

Dag 7 – Döda havet. Masada. 
Idag reser vi från Jerusalem ner till den längsta punkten på jorden. Döda havet ligger 400 meter lägre än havsytans nivå. Vi reser genom ett kargt och samtidigt storslaget ökenlandskap som både är vackert och omväxlande.

Vi kör förbi Qumran, en ruin belägen på en platå ca 10 km inåt landet från Döda havets nordvästra strand. Qumran är mest känd som den plats som låg närmast dödahavsrullarnas gömställe i ett par grottor i ökenklipporna.

Ein Gedi naturreservat är en oas i öknen. Här tar vi en promenad till ett vattenfall. På vägen kan vi se stenbockar och växter som bara finns i öknen.

Vid en lämplig plats dukar vi upp en smakfull picknick med lokala råvaror och färska delikatesser.

Döda havet är en annorlunda upplevelse. När du badar i det salta, hälsosamma vattnet flyter du som en kork. Ahava är ett israeliskt kosmetiskt företag som producerar lera, salt och krämer. Här gör vi också ett besök.

Kung Herodes klippfästning Masada är en annan stor upplevelse. Platsens gripande historia berättar om modet hos klippans försvarare och deras strid mot de erövrande romarna. År 2001 upptogs Masada på Unescos lista över världsarv.

Ledig kväll.

Dag 8 – Hemresa. 
Det har blivit dags att ta farväl av Israel för den här gången. Under eftermiddagen reser vi till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. Vi hälsar dig välkommen tillbaka till TEMAs värld och hoppas att länderna i denna region redan frestar med ett nytt besök. 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Tel Aviv, t/r

• Samtliga övernattningar

• 7 frukostar

• 1 picknick lunch

• 1 vinprovning

• 7 middagar (varav 1 lätt middag vid sen ankomst)

• Inträden enligt program

• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1.

Skandinavien – Tel Aviv. Busstransfer till hotellet, ca 25 km. En övernattning på hotell i Tel Aviv. Flygmåltider ombord, lätt måltid vid ankomst till hotellet.

Dag 2.
Tel Aviv – Nasaret – Tiberias. Buss ca 130 km. Sightseeing i Tel Aviv. Besök i Caesarea, Nasaret och Karmelberget. Frukost och middag ingår. Vi bor två nätter på hotell vid Genesarets sjö.

Dag 3.
Utflykt till Galiléen och Golanhöjden. Buss ca 40 km. Besök i Kapernaum och Saligprisningarnas berg. Vinprovning och kibbutzbesök. Frukost och middag ingår.

Dag 4.
Tiberias – Jeriko – Jerusalem. Buss ca 165 km. Jordandalen, Jeriko och Oljeberget. Frukost och middag ingår. Fyra övernattningar på hotell i Jerusalem.

Dag 5.
Utflykt till Zions berget och Gamla Staden, buss ca 5 km. Promenad i Jerusalems gamla stadsdel. Ledig eftermiddag. Frukost och middag ingår.

Dag 6.
Yad Vashem och bussresa till Betlehem ca 10 km. Ledig eftermiddag. Frukost och middag ingår.

Dag 7.
Buss Jerusalem – Ein Gedi – Döda havet – Masadaklippan – Jerusalem., ca 200 km. En promenad i naturreservatet Ein Gedi. Bad vid Döda havet. Frukost, picknicklunch och middag ingår.

Dag 8.
Buss Jerusalem – Tel Avivs flygplats, ca 40 km. Frukost ingår.

Israel

Folkmängd 8 miljoner (uppskattad mängd okt 2013) Landets yta 20 770 km² Valuta New Israeli Shekel (NIS eller ILS) Språk Hebreiska, arabiska Religion Judendom, islam, kristendom

Mer om resan

I grundpriset ingår:

Flygresa Tel Aviv t/r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.


Valuta:

Israeli Shekel (ILS).

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.


Dricks:

I denna resa ingår inte dricks, reseledaren samlar in en summa motsvarande 300 Shekel (80 USD) per person kronor i början av resan och delar ut detta bland bagagebärare, chaufförer och serveringspersonal vid gemensamma måltider.


Kibbutzboende:

Från och med 1 oktober bor vi två nätter på et kibbutzhotell nära Genererats Sjö. 

Vi har valt att bo på ett kibbutz hotell, för att få större inblick i denna unika livsform som spelat en viktig roll i den moderna staten Israels uppbyggnad. Kibbutz är en kollektiv gemenskap och var ursprungligen baserad på jordbruk. Idag har jordbruket delvis ersatts av andra ekonomiska grenar, inklusive industrianläggningar och högteknologiska företag. Vi gör givetvis en intressant och lärorik rundvandring på kibbutzen under vistelsen här. 

Klimat:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.


Klädsel: 

Under dagarna rör du dig i bekväma bomullskläder, dock med en lätt rock/kappa eller tröja till hands, om det skulle bli kyligt någon dag i mellersta och norra Israel. Tag med regnkläder av lättpackad typ. En badhandduk och strandskor för besök vid Döda havet är praktiskt att ha med.


Observera:

De flesta butiker är stängda under Israels vilodag, Shabbat, som infaller på fredag till lördag kväll. På söndagarna har butikerna öppet.


Övrigt:

Transporten till flygplatsen på hemresedagen kan ske med buss eller taxi, beroende på tidspunkt och antalet deltagare till de olika flygen. Reseledaren finns med i den transporten där de flesta deltagare sitter. 

*För avresor under hösten 2018 ersätter vi boendet på Hotel Caesar i Tiberias med 2 nätter på Kibbutz Lavi. 


Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-03-18

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Vienna
2018-03-18
17:00
2018-03-18
19:20
Austrian Airlines, 314
Vienna
Tel Aviv
2018-03-18
20:25
2018-03-19
00:50
Austrian Airlines, 859
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Vienna
2018-03-25
16:10
2018-03-25
19:00
Austrian Airlines, 858
Vienna
Stockholm
2018-03-25
21:00
2018-03-25
23:15
Austrian Airlines, 317
8 dagar Rundresa i Bibelns land Stockholm 16275 SEK Förfrågan
2018-03-18

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2018-03-18
17:40
2018-03-18
19:25
Austrian Airlines, 304
Vienna
Tel Aviv
2018-03-18
20:25
2018-03-19
00:50
Austrian Airlines, 859
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Vienna
2018-03-25
16:10
2018-03-25
19:00
Austrian Airlines, 858
Vienna
Copenhagen
2018-03-25
20:20
2018-03-25
22:05
Austrian Airlines, 307
8 dagar Rundresa i Bibelns land Köpenhamn 16275 SEK Förfrågan
2018-05-06

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2018-05-06
10:00
2018-05-06
12:10
Lufthansa, 801
Frankfurt
Tel Aviv
2018-05-06
14:00
2018-05-06
19:00
Lufthansa, 694
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2018-05-13
16:30
2018-05-13
20:00
Lufthansa, 687
Frankfurt
Stockholm
2018-05-13
21:30
2018-05-13
23:35
Lufthansa, 808
8 dagar Rundresa i Bibelns land Stockholm 17460 SEK 2 platser kvar Boka
2018-05-06

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2018-05-06
09:55
2018-05-06
11:25
Lufthansa, 825
Frankfurt
Tel Aviv
2018-05-06
14:00
2018-05-06
19:00
Lufthansa, 694
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2018-05-13
16:30
2018-05-13
20:00
Lufthansa, 687
Frankfurt
Copenhagen
2018-05-13
21:30
2018-05-13
22:50
Lufthansa, 832
8 dagar Rundresa i Bibelns land Köpenhamn 17460 SEK 5 platser kvar Boka
2018-06-03

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Vienna
2018-06-03
17:45
2018-06-03
19:30
Austrian Airlines, 304
Vienna
Tel Aviv
2018-06-03
20:25
2018-06-04
00:50
Austrian Airlines, 859
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Vienna
2018-06-10
16:10
2018-06-10
19:00
Austrian Airlines, 858
Vienna
Copenhagen
2018-06-10
20:20
2018-06-10
22:05
Austrian Airlines, 307
8 dagar Rundresa i Bibelns land Köpenhamn 17560 SEK 2 platser kvar Boka
2018-06-03

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Vienna
2018-06-03
16:50
2018-06-03
19:10
Austrian Airlines, 314
Vienna
Tel Aviv
2018-06-03
20:25
2018-06-04
00:50
Austrian Airlines, 859
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Vienna
2018-06-10
16:10
2018-06-10
19:00
Austrian Airlines, 858
Vienna
Stockholm
2018-06-10
20:20
2018-06-10
22:55
Austrian Airlines, 317
8 dagar Rundresa i Bibelns land Stockholm 17560 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-01

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2018-10-01
10:10
2018-10-01
12:20
Lufthansa, 801
Frankfurt
Tel Aviv
2018-10-01
14:00
2018-10-01
19:00
Lufthansa, 694
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Vienna
2018-10-08
16:10
2018-10-08
19:00
Austrian Airlines, 858
Vienna
Stockholm
2018-10-08
20:20
2018-10-08
22:35
Austrian Airlines, 317
8 dagar Rundresa i Bibelns land Stockholm 22480 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-01

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2018-10-01
09:55
2018-10-01
11:25
Lufthansa, 825
Frankfurt
Tel Aviv
2018-10-01
14:00
2018-10-01
19:00
Lufthansa, 694
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Vienna
2018-10-08
16:10
2018-10-08
19:00
Austrian Airlines, 858
Vienna
Copenhagen
2018-10-08
20:20
2018-10-08
22:05
Austrian Airlines, 307
8 dagar Rundresa i Bibelns land Köpenhamn 22480 SEK 4 platser kvar Boka
2018-10-29

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2018-10-29
14:25
2018-10-29
15:55
Lufthansa, 829
Frankfurt
Tel Aviv
2018-10-29
17:50
2018-10-29
23:00
Lufthansa, 690
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2018-11-05
16:20
2018-11-05
20:00
Lufthansa, 687
Frankfurt
Copenhagen
2018-11-05
21:45
2018-11-05
23:10
Lufthansa, 832
8 dagar Rundresa i Bibelns land Köpenhamn 19160 SEK 6 platser kvar Boka
2018-10-29

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2018-10-29
13:50
2018-10-29
15:55
Lufthansa, 803
Frankfurt
Tel Aviv
2018-10-29
17:50
2018-10-29
23:00
Lufthansa, 690
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Frankfurt
2018-11-05
16:20
2018-11-05
20:00
Lufthansa, 687
Frankfurt
Stockholm
2018-11-05
21:25
2018-11-05
23:35
Lufthansa, 808
8 dagar Rundresa i Bibelns land Stockholm 19160 SEK 6 platser kvar Boka
2018-10-29

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2018-10-29
13:15
2018-10-29
15:55
Lufthansa, 817
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Frankfurt
Gothenburg
2018-11-05
21:50
2018-11-05
23:30
Lufthansa, 820
8 dagar Rundresa i Bibelns land Göteborg 19160 SEK 4 platser kvar Boka
2018-11-12

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2018-11-12
10:10
2018-11-12
12:20
Lufthansa, 801
Frankfurt
Tel Aviv
2018-11-12
14:00
2018-11-12
19:00
Lufthansa, 694
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Vienna
2018-11-19
16:10
2018-11-19
19:00
Austrian Airlines, 858
Vienna
Stockholm
2018-11-19
20:20
2018-11-19
22:35
Austrian Airlines, 317
8 dagar Rundresa i Bibelns land Stockholm 18570 SEK 4 platser kvar Boka
2018-11-12 8 dagar Rundresa i Bibelns land Göteborg 18570 SEK 6 platser kvar Boka
2018-11-12

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2018-11-12
09:55
2018-11-12
11:25
Lufthansa, 825
Frankfurt
Tel Aviv
2018-11-12
14:00
2018-11-12
19:00
Lufthansa, 694
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tel Aviv
Vienna
2018-11-19
16:10
2018-11-19
19:00
Austrian Airlines, 858
Vienna
Copenhagen
2018-11-19
20:20
2018-11-19
22:05
Austrian Airlines, 307
8 dagar Rundresa i Bibelns land Köpenhamn 18570 SEK 6 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet
 
XClose