Hokkaidomed Sapporo, Hakodate och Tokyo

Resan går till Japans nordö, Hokkaido. Vi ser ett mindre känt Japan med städer som Aizu, Hakodate, Noboribetsu och Sapporo. Vi fascineras också av samuraikultur och japansk mat när den är som bäst. Snabbtåget tar oss från Tokyo genom norra Honshu – och världens näst längsta tågtunnel, 100 meter under havsbottnen – innan vi anländer till vackra Hokkaido.

RESFAKTA

Länder: Japan

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 10 dagar

Gruppstorlek: 15-25 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Stadsturen i Tokyo
 • Samuraistaden Aizu
 • Tågresa under havet
 • Onuma Nationalpark
 • Sapporo, nordöns huvudstad

Dagsprogram
2019

Dag 1 - Avresa till Tokyo
Dags för avresa till Japan! Du flyger via Helsingfors med Finnair direkt in till Tokyo och Narita International Airport, där reseledare och buss väntar. Ankomst följande dag.

Dag 2 - Ankomst till Huvudstaden

Ankomst till Tokyo.  Om ankomsten är tidig passar vi på att göra en kortare stadstur, eftersom våra hotellrum är klara först ca 15:30. Vi inleder med Meiji Jingu, uppförd till minne av kejsar Meji (1867-1912). Denne anses i högsta grad ha bidragit till Japans förvandling från ett slutet feodalt samhälle till en modern nation. Helgedomen ligger i ett vackert skogsklätt parkområde i centrala Tokyo. Sedan besöker vi observatoriet i Kenzo Tanges futuristiska stadshus. Byggnaden har liknats vid en blandning av en gotisk katedral och ett datachip, som lär ha inspirerat  regissören Ridley Scott till filmer som 'Black Rain' och 'Bladerunner'. Vid klart väder har du en fantastisk utsikt över Tokyos Manhattan härifrån.

Efter incheckningen på hotellet är du ledig fram till välkomstmiddagen. Din reseledare tipsar dig om du vill passa att göra något på egen hand fram till dess.

Dag 3 - Stadstur med lunch

Tokyo är en gigantisk storstad med många ansikten. Myllrande människoströmmar på väg till och från sina arbetsplatser; motorvägar i flera våningar, men också stora parker där en gammal helgedom kan dölja sig i tystnaden under trädens täta lövverk.

I Asakusa finns något av det gamla Edos själ. Asakusa var tidigare nöjesområdet nummer ett med sina kabukiteatrar och geishahus. Några av områdets höjdpunkter är Kannon-templet med sin fem våningar höga pagod och Nakamisearkaden med butiker som säljer allt från kimonos till riskakor.
På Edo-Tokyomuseet lär vi oss mer om Tokyos spännande historia. Lunchen äter vi på en lokal och populär restaurang. Härifrån lär vi inte gå hungriga, eftersom vi blir serverade en s k sumobrottargryta.

Efter lunchen åker vi förbi det Kejserliga palatset, omgivet av mäktiga vallgravar. Här bor kejsar Akihito och hans hustru Michiko.

Kvällen ledig för vila eller egna aktiviteter.

Dag 4 - Snabbtåg och samurajer

Idag lämnar vi huvudstaden för att fortsätta äventyret längre norrut men fortfarande på huvudön Honshu. Inför avresan packar du ett handbagage för det du behöver för en och en halv dag och för en övernattning. Resten av bagaget, de stora väskorna, får en egen transport till hotellet i Hakodate, där vi övernattar Dag 5. På snabbtågen är möjligheten att ta med bagage begränsat – dessutom mycket opraktiskt och besvärligt att släpa på under tågresorna. Nu slipper vi detta. Våra tunga väskor, får en egen transport till vårt hotell i Hakodate.

Efter en kort transfer kommer vi fram till tågstationen varifrån vi ska resa med JR Super Express, shinkansen, det japanska snabbtåget. Framme i Koriyama väntar buss och en resa på cirka 1,5 tim till samurajstaden Aizu Wakamatsu som är en mindre stad med ca 125 000 invånare. Staden är känd för den vackra naturen med Bandaiberget och Inawashirosjön men framför allt för sin samurajkultur. Människorna härifrån har ett gott rykte om att vara ärliga och pålitliga och starkt traditionsbundna, mer än på många andra platser i Japan.

Lunchen som ingår idag är en lokal specialitet, wanko soba, en variant av nudlar. Sushi är knappast husmanskost i Japan vilket många tror. Om något skulle kallas för husmanskost så är det just nudlar. De serveras ofta till frukost, lunch och middag i olika skepnader, tjocka eller tunna, ibland i heta buljonger, men också  kalla med dippsåser, utan eller med tillbehör,  kött, fisk, skaldjur och grönsaker. De kan vara gjorda av vete eller bovete och namnen varierar efter typ: ramen, udon, yakisoba, soba, somen.  Den första Michelinklassade nudelrestaurangen i världen fick sin stjärna för ett par år sedan. I dag provar vi bovetenudlar, soba.

Vi besöker den mäktiga slottsfästningen Tsurugajyo och ett samurajhem. Vi hinner också med ett lokalt sakebryggeri innan vi reser tillbaka till Koriyama, varifrån vi fortsätter med shinkhansen till staden Morioka längre norrut.

Morioka, med ca 300 000 invånare,  ligger vid sammanflödet av tre floder: Kitakami, Shizukuishi och Nakatsu

Kvällen ledig för egna strövtåg.

Dag 5 - Tågtunnel under Stilla Havet

Från hotellet är det kort promenad till tågstationen. Vi reser vidare norrut till kuststaden Aomori, som är lika stor som Morioka. Varje år i augusti håller man en stor festival här, Nebuta Matsuri, vars parader, musik och dans är vida känt runt om i Japan. Vi besöker Nebutamuseet som är tillägnad just denna Festival. Vi får också ta del av en shamisenkonsert. Shamisen är ett traditionellt stränginstrument med 3 strängar.

Efter lunchen väntar en spännande tågresa under havet genom världens näst längsta tågtunnel, Seikantunneln. Av den dryga 53 km långa tunneln ligger 23,3 km under havet – 100 m under havsbotten. Tunneln planerades och byggdes mellan 1946 och 1988, då den öppnades för tågtrafik. 26/3 2016 invigdes snabbtåget shinkansen som nu förbinder du två stora öarna Honshu och Hokkaido. 

Under eftermiddagen anländer vi till Hakodate, Hokkaidos tredje största stad. Innan vi kommer till hotellet besöker vi det mäktiga försvarsfortet Goryokaku, byggt i form av en femuddig stjärna. Byggnaden stod klar i mitten av 1800-talet och är en udda byggnad i Japan, eftersom den är inspirerad av fransk militärarkitektur.

På kvällen tar vi linbanan upp till Mount Hakodate. Härifrån har vi en fantastisk panoramautsikt över staden.

Resten av kvällen ledig.

Dag 6 – Morgonmarknad, Onuma och Toyasjöns Nationalparker

Vårt första besök idag blir Hakodates Morgonmarknad, som är ren skönhet för ögat! Havets frukter och fiskar i alla dess former, men också frukt och grönsaker. Japanernas enormt rika matkultur får här en mycket god representant.
Strax utanför Hakodate ligger Nationalparken Onuma, som anses vara en av Japans vackraste naturparker med sina små broförbundna öar. Landskapet bildades i förhistorisk tid efter ett enormt utbrott av vulkanen Komagatake, som fortfarande är aktiv och vars blåaktiga skepnad dominerar landskapet.
Vi fortsätter till Toyasjön, som är en del av Nationalparken med samma namn och ett av Japans vackraste landskap. 2008 höll japanerna G8-mötet här på ett av lyxhotellen i området. Från Usu Ropeway har vi en svindlande utsikt över Toyasjön och dess omgivningar.
Sent på eftermiddagen anländer vi till Noboribetsu, känd för sina hälsobad, heta källor och gejsrar.
Här checkar vi på hotell och stannar en natt.


På kvällen väntar en spännande japansk middag.


Dag 7 – Helvetes portar och elegant lager
Sapporo är Hokkaidos huvudstad och dagens etappmål. På vägen dit besöker vi bl a Djävulsdalen. De japanska öarna har många aktiva vulkaner och Djävulsdalen, Jigokudani, är en stor krater med diameter på 450 m. Här blir vi påminda om den vulkaniska aktiviteten. Det ryker, bubblar och stinker som vore porten till helvetet just här. Vi knackar inte på dörren denna gång utan fortsätter till en populärhistorisk temapark, Jidaimura, med fokus på den s k edoperioden (1603 – 1868). Här har man byggt upp ett litet samhälle med ”autentiska” gator och byggnader.
Nästa och vårt sista stopp på denna nordjapanska resa är Sapporo, Hokkaidos huvudstad.  Men innan vi checkar in på vårt hotell som för övrigt har härbärgerat det japanska kejsarparet besöker vi Asahibryggeriet, japans mest kända, för att skölja ner den beska smaken av Hin håle och dessutom lära oss lite mer om den japanska ölkulturen.

Sapporo är en relativt ung stad, som grundades under 1800-talets andra hälft. Tidigare hade Hokkaido styrts från Hakodate. Klimatet här påminner om det vi har i Skandinavien.
1972 fick man de Olympiska Vinterspelen och det var väl egentligen då som man först kunde sätta platsen på en karta. Idag är Sapporo Japans femte största stad med en folkmängd på knappt tre miljoner invånare.

Vi stannar de tre kommande nätterna här.

Dag 8 - Sillmiljonärer och whisky i världsklass
Otaru är ett mindre fiskesamhälle som blivit ett populärt utflyktsmål strax utanför Sapporo. Från sent 1700-tal och fram till i mitten av 1900-talet var Otaru en framgångsrik handels- och fiskehamn. Det var också härifrån man lade den första järnvägen på Hokkaido. Otagu Unga, hamnkanalen, är idag ett attraktivt kultur- och nöjeskvarter som lockar besökare från när och fjärran med sina museer, hantverksbodar, restauranger och affärer inhysta i de fint restaurerade gamla lagerbyggnaderna.

Enorma förmögenheter skapades från sillfisket, som pågick fram till 1950-talet då beståndet hade börjat kollapsa. Några blev ohyggligt rika och skapade palatsliknande hem, s k ”sillpalats”, Vi besöker ett av dem allra finaste, Aoyama Villan, som tillhörde familjen med samma namn. Villan är ett mästerverk av olika ädla träsorter och full av värdefull konst och konsthantverk. Märk väl att majoriteten av sillen man fiskade användes i första hand till att framställa gödsel för jordbruket.

Made in Japan har inte alltid förknippats med hög kvalitet. Idag är det som bekant annorlunda med den saken. Den japanska kulturen har en perfektionistisk drivkraft och det gäller det mesta som produceras i detta land. Det gäller också japansk whisky som bland kännare är bland de bästa i världen och toppar flera listor över världens bästa. Möjlighet finns till ett besök på Nikka Destilleri, som är en av landets mest kända producenter. Det är inte alltid möjligt att få besöka destilleriet, men vi gör ett försök.
Före återresan till Sapporo får du ledig tid till egna strövtåg i centrum av denna lilla trevliga stad.


Resten av dagen ledig.


Dag 9 - Olympisk stad med egen nudelsoppa
Under dagens heldagstur i Sapporo bekantar vi oss med denna spännande stad. Vi besöker bl a stadens stolthet, Odoriparken och Aka-Renga, det röda tegelpalatset, som tjänat som provinsregeringens huvudsäte. Men vi inleder på stadens stora saluhall som även denna är en fröjd för alla sinnen. Skaldjur och fisk i mängder och japanernas förmåga att skapa oemotståndliga uppläggningar.
Mitt i sjömanskvarteren Suskino på några smala gator, ligger några av stadens mest kända nudelrestauranger. Hit vallfärdar nudelentusiaster – inte bara från Japan utan från hela världen för att äta ramen nudelsoppa, som är specialitet härifrån. Här njuter vi av en härlig japansk nudellunch, som också rundar av den här resans japanska matkultur
Resten av dagen ledig för egna aktiviteter.

Dag 10 - Hemresa
Avresa till Skandinaven via Tokyo och  Helsingfors. Du anländer Skandinavien under sen eftermiddag eller tidig kväll.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Flygmåltider ingår
• Samtliga övernattningar
• 8 frukostar
• 4 luncher
• 3 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Enkelrumstillägg fr 2305:-

RESFAKTA

DAG 1
Skandinavien – Tokyo. Avresa till Japan. Måltider under flygresan ingår.

DAG 2
Ankomst Tokyo. Transfer till hotellet. Frukost på flyget och välkomstmiddag ingår. Två övernattningar på hotell i Tokyo.

DAG 3
Heldagstur i Tokyo med lunch. Frukost och lunch ingår.

DAG 4

Tokyo – Koriyama – Aizu-Wakamatsu – Morioka. Stadstur i Aizu. Buss och tågresa med JR Super Express. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Morioka.

DAG 5
Morioka – Aomori – Hokkaido, Hakodate. Stadstur i Aomori och kvällstur i Hakodate. Frukost och lunchlåda ingår. En övernattning på hotell i Hakodate.

DAG 6
Hakodate – Onumaparken och Tyoasjön – Noboribetsu. Besök på Morgonmarknaden i Hakodate. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Noboribetsu.

DAG 7

Noboribetsu – Sapporo, med bl a Djävulsdalen 180 km. Frukost ingår. Tre nätter på hotell i Sapporo.

DAG 8
Utflykt till Otaru. Frukost och lunch ingår.

DAG 9
Heldagsutflykt i Sapporo med bl a Centralmarknaden, Regeringspalatset och Odoriparken. Frukost och avskedsmiddag ingår.

DAG 10
Sapporo – Tokyo – Skandinavien. Transfer och flygresa. Ankomst Skandinavien. Frukost och flygmat ingår.

Japan

Folkmängd 128 085 000 Landets yta 377 835 km² Valuta Yen Religion 54% är shintoister, 40% buddhister, 0,7% kristna och 4,7% uppger andra trostillhörigheter, exempelvis shamanism. (officiella siffror) Språk Japanska Statsskick Konstitutionell monarki Kejsare: Akihito Premiärminister: Shinzo Abe

Viktigt om resan

I grundpriset ingår:
Flygresa Skandinavien–Tokyo, inrikesflyg, buss och tågresor i Japan enligt programmet, del i dubbelrum, måltider enligt program, inträden och utflykter om inget annat anges samt TEMA-reseledare.
Vi har valt att lägga våra 3 avresor 2018 när naturen är som vackrast. Den första under våren med begynnande grönska och fruktträd i blom inte minst körsbärsträden; den andra mitt i sommaren som inte är olik vår egen skandinaviska sommar med all sin grönska och frodighet och en under den japanska hösten med en annan palett av färger som går i starka röda och gula nyanser – den årstid som japanerna själva älskar så mycket.

Dricks:
Dricks i Japan förekommer sällan och generellt sätt förväntas ingen dricks.


Hotellen:

Alternativa likvärdiga hotell förekommer på vissa avresor.

Valuta:
Yen (JPY).
Läs mer under Valutaväxling »
Betal- och kreditkort gäller på många platser men kan inte alltid tas för givet. Bankomater finns på 7/11 och Citibank för uttag. Vill du växla kontanter så fungerar US-dollar eller euro bäst.
Du betalar själv för måltidsdrycker (öl, vin, mineralvatten eller kanske sake) samt för de måltider som inte ingår enligt dagsprogrammet. Det finns alla möjligheter att inta dessa till låg kostnad på mindre restauranger, dit japanerna själva går.

När du beräknar din valuta, så tänk även på att Japan är ett eldorado för den shoppingintresserade: kameror, elektronik, CD-skivor, klädesplagg, antikviteter, klockor, lackarbeten, dockor, pärlor, samurajsvärd, kimonos med mera.
För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Klimat och klädsel:
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no. Se även TEMAs klimattabell »
Klimatet varierar väsentligt från det snörika Hokkaido i norr till de sydliga delarnas närmast subtropiska väderleksförhållanden. Likaså innebär höjden över havet betydande temperaturskillnader. Det faller rikligt med nederbörd under en stor del av året.

Klädsel:

På sommaren och tidiga hösten gäller lätta och svala bomullskläder under res- och utflyktsdagarna. För de sena höstresorna kan en kappa eller rock vara bra att ha. Klimatet i norra Japan påminner om vårt eget.
Tag för säkerhets skull med ett ylleplagg för besök i bergstrakterna under vår och höst. Ta även med dig ett paraply eller ett lättare regnplagg.
Bagage

Observera:
OBS, det behövs platta stickkontaker samt adapter för 100 volt om batterier ska laddas. Trådlöst internet finns att tillgå på i stort sett alla hotell.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-04-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2019-04-30
08:50
2019-04-30
11:10
Finnair, 862
Helsinki
Tokyo
2019-04-30
17:35
2019-05-01
08:55
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sapporo
Tokyo
2019-05-09
07:55
2019-05-09
09:30
Japan Airlines, 3040
Tokyo
Helsinki
2019-05-09
11:00
2019-05-09
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Gothenburg
2019-05-09
16:00
2019-05-09
16:25
Finnair, 865
10 dagar Hokkaido Göteborg 44 550 SEK 4 platser kvar Boka
2019-04-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2019-04-30
14:35
2019-04-30
16:35
Finnair, 810
Helsinki
Tokyo
2019-04-30
17:35
2019-05-01
08:55
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sapporo
Tokyo
2019-05-09
07:55
2019-05-09
09:30
Japan Airlines, 3040
Tokyo
Helsinki
2019-05-09
11:00
2019-05-09
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Stockholm
2019-05-09
16:00
2019-05-09
16:00
Finnair, 813
10 dagar Hokkaido Stockholm 44 550 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-04-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2019-04-30
13:20
2019-04-30
15:50
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2019-04-30
17:35
2019-05-01
08:55
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sapporo
Tokyo
2019-05-09
07:55
2019-05-09
09:30
Japan Airlines, 3040
Tokyo
Helsinki
2019-05-09
11:00
2019-05-09
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Helsinki
2019-05-09
15:40
2019-05-09
16:20
Finnair, 957
10 dagar Hokkaido Köpenhamn 44 550 SEK 2 platser kvar Boka
2019-07-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2019-07-11
13:00
2019-07-11
15:25
Finnair, 864
Helsinki
Tokyo
2019-07-11
17:35
2019-07-12
08:55
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sapporo
Tokyo
2019-07-20
07:55
2019-07-20
09:25
Japan Airlines, 3040
Tokyo
Helsinki
2019-07-20
11:00
2019-07-20
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Gothenburg
2019-07-20
17:00
2019-07-20
17:25
Finnair, 865
10 dagar Hokkaido Göteborg 49 150 SEK 4 platser kvar Boka
2019-07-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2019-07-11
14:35
2019-07-11
16:35
Finnair, 810
Helsinki
Tokyo
2019-07-11
17:35
2019-07-12
08:55
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sapporo
Tokyo
2019-07-20
07:55
2019-07-20
09:25
Japan Airlines, 3040
Tokyo
Helsinki
2019-07-20
11:00
2019-07-20
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Stockholm
2019-07-20
16:00
2019-07-20
16:00
Finnair, 813
10 dagar Hokkaido Stockholm 49 150 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-07-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2019-07-11
13:20
2019-07-11
15:50
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2019-07-11
17:35
2019-07-12
08:55
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sapporo
Tokyo
2019-07-20
07:55
2019-07-20
09:25
Japan Airlines, 3040
Tokyo
Helsinki
2019-07-20
11:00
2019-07-20
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Helsinki
2019-07-20
16:35
2019-07-20
17:15
Finnair, 957
10 dagar Hokkaido Köpenhamn 49 150 SEK 4 platser kvar Boka
2019-10-01 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2019-10-01
13:20
2019-10-01
15:50
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2019-10-01
17:35
2019-10-02
08:55
Finnair, 073
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sapporo
Tokyo
2019-10-10
07:55
2019-10-10
09:30
Japan Airlines, 3040
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tokyo
Helsinki
2019-10-10
11:00
2019-10-10
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Gothenburg
2019-10-10
16:00
2019-10-10
16:25
Finnair, 865
10 dagar Hokkaido Köpenhamn 45 250 SEK Förfrågan
2019-10-01 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2019-10-01
14:35
2019-10-01
16:35
Finnair, 810
Helsinki
Tokyo
2019-10-01
17:35
2019-10-02
08:55
Finnair, 073
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sapporo
Tokyo
2019-10-10
07:55
2019-10-10
09:30
Japan Airlines, 3040
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tokyo
Helsinki
2019-10-10
11:00
2019-10-10
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Stockholm
2019-10-10
16:00
2019-10-10
16:00
Finnair, 813
10 dagar Hokkaido Stockholm 45 250 SEK Förfrågan
2019-10-01 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2019-10-01
13:00
2019-10-01
15:25
Finnair, 864
Helsinki
Tokyo
2019-10-01
17:35
2019-10-02
08:55
Finnair, 073
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sapporo
Tokyo
2019-10-10
07:55
2019-10-10
09:30
Japan Airlines, 3040
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tokyo
Helsinki
2019-10-10
11:00
2019-10-10
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Gothenburg
2019-10-10
16:00
2019-10-10
16:25
Finnair, 865
10 dagar Hokkaido Göteborg 45 250 SEK Förfrågan

I alla våra resor ingår

 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet
 
XClose