Höjdpunkter i KinaShanghai och Beijing

En rundresa med några av Kinas största sevärdheter och shopping i Shanghai och Beijing. Kvällstid blir det akrobatikshow och middagar med allt från "17 små rätter" till pekinganka.

Under en dryg veckas rundresa får du se några av Kinas största sevärdheter - Kinesiska muren, Den förbjudna staden och Himmelska fridens torg. Vi bor fint och centralt, tar oss runt i ett lugnt och behagligt tempo - dock med snabbtåg mellan Shanghai och Beijing. Utöver ett gediget program, får du i dessa metropoler också gott om tid för shopping på egen hand. 


För avresor från och med 1 dec 2018 till 31 mars 2019 finns nu "boka-tidigt rabatt" om 500 kronor per person - erbjudandet gäller vid bokning senast 2018-03-31. 

RESFAKTA

Länder: Kina

Reslängd: 9 dagar

Gruppstorlek: 20-28 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Kinesiska muren
 • Förbjudna staden
 • Middag med pekinganka
 • Shopping
 • Akrobatikföreställning i Shanghai

Dagsprogram
2018

Dag 1 - Avresa till Shanghai
Avresa för TEMAs niodagars-resa till Kinas två stora metropoler Shanghai och Beijing. Du flyger bekvämt med SAS och kan njuta service och filmer. Eller luta dig tillbaka och sov, då vi först landar lokal tid följande morgon. 

Dag 2 - Stadsrundtur i Shanghai
Du anländer till Shanghai och möts av din TEMA-reseledare. Shanghai, smaka bara på namnet - en av Asiens mest mytomspunna platser, och tillika landets modernaste, största och mest dynamiska stad. Under en kort rundtur passerar vi det berömda The Bund, området längs Huangpufloden och kolonialtidens mest fashionabla promenadstråk. Här ser vi byggnader som gamla Hong Kong Shanghai Bank, tullhuset och legendariska Peace Hotel med sitt karakteristiska pyramidformade gröna tak. På andra sidan vattnet syns Shanghais nyaste stadsdel, Pudong, med sin fantastiska, futuristiska arkitektur och några av Kinas högsta byggnader. Högst av de moderna skyskraporna tornar Shanghai Tower med sina 632 meter. Endast Dubai har idag en skyline som i höjd överträffar Shanghais. Shanghai är staden som inte nöjer sig med att vara ledande i Kina. Shanghai vill leda världen.  

På Nanjing Road, den längsta handelsgatan i hela Kina, får du tid att sträcka lite på benen. Nanjing räknas som en av världens mest besökta affärsgator. 

Vi äter både gemensam välkomstlunch och middag idag, på vilka du får möjligheten att prova på Shanghaikökets lätta och sötsura smaker.. 

Dag 3 - Yu Yuan och kinesisk akrobatik
Vi börjar dagen med ett besök i Yu-trädgården, beställd och anlagd av en mandarin under Ming-dynastin. Trädgården ligger i ett område som under 1800-talet blev Shanghais eget "Chinatown", en stadsdel där Shanghaiborna själva kunde röra sig fritt under den utländska dominansen. Idag är detta ett fullkomligt myller av smala gränder, tehus, bostadsruckel och affärsprång som är mycket spännande att strosa runt i.Under dagen får du också en inblick i den förfinade konsten att framställe siden från silkesmaskar. Denna konst har bidragit till Shanghais framväxt som mode- och trendcentrum i dagens Asien. Prisvärt är bland annat de fina täcken som görs från tvillingkokonger. 

Eftermiddagen är programfri och vi rekommenderar ett besök i Taikang Lu, ett område i de forna franska kvarteren, som sjuder av liv med gallerier, butiker, caféer och restauranger. Ett annat alternativ är att bege sig till det mycket intressanta Shanghai Museum, smakfullt inrett och överskådligt arrangerat med utsökt porslin från olika dynastier, tuschteckningar, brons- och silverföremål bland mycket annat. Din TEMA-reseledare har flera tips som lätt fyller din eftermiddag. 

På kvällen äter vi gemensam middag och ser en akrobatikföreställning. Artisternas skicklighet och talang skapar underhållning på mycket hög nivå.

Dag 4 - Ledig dag i Shanghai
Dagen är ledig för fler egna upptäckter i Shanghai. Vill du komma utanför storstadsjungeln kan vi varmt rekommendera en dagsutflykt till Dianshanhusjön där Zhujiajiao ligger. Zhujiajiao är ett kinesiskt Venedig med kanaler och småsjöar. Välvda stenbroar sträcker sig över vattenvägarna och tusentals hus från dynastierna Ming (1368-1644) och Qing (1644-1911) gör det till en mycket vacker stad.Marco Polo ska ha beskrivit dessa miljöer när han pratade om att i “Himlen finns paradiset och på jorden finns Hangzhou”. Hangzhou är idag en flermiljonstad, men i de gamla vattenstäderna finns miljöerna han talade om fortfarande kvar. Stilla platser där den klassiska, kinesiska trädgårdskonsten gömmer sig bakom måndörrar, och där gondoler fortfarande vaggar fram under broarna.   

Utflykten sker utanför ordinarie TEMA-program och med engelsktalande guide. Anmälan och betalning görs till din TEMA-reseledare på plats. Priset är ca 400 CNY inklusive lunch.

Dag 5 - Höghastighetståg Shanghai – Beijing
Efter frukost lämnar du Shanghai för att fortsätta din resa i Kina med fyra dagar i Beijing. De två städerna kopplades samman med järnvägsförbindelse redan 1912. Idag, drygt hundra år senare, går resan tio gånger snabbare (4 timmar och 50 minuter) då tåget når en hastighet av närmare 300 km/h. Komforten är hög. Alla sitter vi med rättvända säten i tågets färdriktning, och risken för åksjuka är väldigt liten. 

Observera dock att bagageservicen är begränsad på tågstationerna. Du måste själv bära ditt bagage på/av perronger och tåg.  

Efter incheckning på hotellet får du lite ledig tid innan vi promenerar till en restaurang för en god välkomstmiddag i Beijing. 

Dag 6 - Utflykt till Kinesiska muren
Idag beger vi oss iväg på en heldagstur till ett av världens mest berömda byggnadsverk, Kinesiska muren. Redan under 600-talet f Kr byggdes muren i sektioner av olika hertigdömen. Då riket slutligen enades år 221 f Kr, under Qin Shi Huang Di, länkades sektionerna ihop till en sammanhängande mur. Det sägs att mer än 300 000 slavar arbetade med den under tio års tid. Idag mäter murens längd över 600 mil och är utan tvekan ett av världens underverk. Begreppet om muren går som en röd tråd genom hela den kinesiska historien och det är få upplevelser i världen som går upp mot att få göra en promenad på den Kinesiska muren!  

På kvällen har du möjlighet att få se den speciella konstform som vi i väst kallar Pekingopera. Dess korrekta namn är jingju och den har, från sitt ursprung i Peking, kommit att bli högt uppskattad över hela landet. Föreställningen är ett sammandrag på ca 1 timme för att visa det bästa inom operakonsten av artisternas perfekta rörelser, säregna sång, akrobaktik, och otroliga dialog. Bara de färglada dräkterna och sminkningen är en konstform i sig. Det är just här i Peking du ska passa på att se den. Operakvällen är ett valfritt evenemang som du bokar och betalar direkt till din TEMA-reseledare. Priset är ca 250-300 yuan, beroende på var du sitter i salongen.

Dag 7 - Utflykt till Förbjudna staden och Himmelska fridens torg
Idag besöker vi Pekings största sevärdhet, Den förbjudna staden. Det är världens största palatsområde till ytan, med imponerande palats, paviljonger och trädgårdar. Med visst vemod besöker vi det Inre palatset, som var kejsarens privata del och "fängelse för livet". Där levde han omgiven av en mängd konkubiner, prinsar, eunucker, präster och ministrar. Det kan nämnas att bara för mathållningen i Den förbjudna staden krävdes hela 5 000-6 000 kockar! Tjugofyra kejsare från de två sista dynastierna, Ming och Qing, regerade härifrån Mittens rike under nästan 500 år fram till 1911.Vi gör även en promenad på världens största torg, Den himmelska fridens torg. Runt torget reser sig regeringsbyggnader, Folkets stora hall och Mao Zedongs mausoleum. 

En av höjdpunkterna under resan är ett besök i Hutongerna – de gamla stadskvarteren. Fram till 1990-talet hade Peking få höghus, och stadsbilden dominerades av en mer lantlig bild av låga byggnader bakom grå murar med en Siheyuan-Pekingfyrkant som utgjorde hemmet. Inne i Hutongområdena får man en känsla av att vara ute på landet, fast man i själva verket är  mitt inne i centrala Peking.  I en cykeltrishaw färdas vi genom gränderna, och kommer även till en familj som berättar om sitt liv och sina minnen från detta Pekings forna dagar. Under hundratals med år uppfördes huvudstaden om och om igen efter samma stadsplanering. Det Peking vi ser mest av är egentligen en väldigt ung stad. 

För kvällen kanske vi redan nu kan locka med ett besök på Red Theatre för att se Legend of Kung Fu. Det är en kombination av kung fu, dans och akrobatik i en episk och vackert berättad show som har jämförts med Riverdance i intensitet. Biljetter varierar i pris från ca 280-880 RMB beroende på plats och tillgång. Du bokar och betalar till din reseledare eller lokalguide på plats. 

Dag 8 - Tian Tan och thé

Idag på morgonen besöker vi Tian Tan, Himmelens tempel. Templet räknas som Kinas mest ansedda religiösa byggnad, ett arkitektoniskt mästerverk i trä och ett av Unescos världsarv. Det ligger i en av Beijings största parker och här kan du även se invånare utöva graciösa gymnastikövningar som tai chi, svärddans eller tango. Parkerna är kinesernas verkliga oaser, och att besöka dem på morgonen är ett minne för livet.Landets kultur är starkt förknippad med te och i Beijing finns idag många traditionella tehus. Under förmiddagen besöker vi ett sådant och får ta del av en klassisk teceremoni.Beijing i sig är ett paradis när det gäller shopping av alla de slag. Vi ser till att du kommer förbi Silkmarket. Silkmarket som numer är ett varuhus har kläder och kinesiska souvenirer i flera våningar. Här måste man pruta! Men allt sker med glimten i ögat och med en god portion humor. 

Därefter är dagen ledig för egna utfärder i Beijing. Din reseledare är sedan länge välbekant med staden och kan komma med många tips och rekommendationer som passar dina önskemål. 

På kvällen är det dags att på vår gemensamma avskedsmiddag få uppleva ytterligare en kulinarisk höjdpunkt. Vi ska avnjuta Peking-anka grillad över träkol och serverad i tunna crêpes. Köttet doppas i en söt bönsås, vårlök och gurka. Kocken trancherar ankan direkt vid bordet vilket förhöjer upplevelsen.

Dag 9 - Hemresa och hemkomst

Efter en spännande vecka i Kina är det dags att packa väskan. Under förmiddagen åker vi till Pekings futuristiska flygplats, som ser ut som en fjällklädd drake, för återresan till Skandinavien. För att komma till avresehallen får man till och med åka en sträcka med tåg.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 7 frukostar
• 3 luncher
• 4 middagar (Vinter 2018-19: 3 middagar)
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien.

Dag 2
Ankomst till Shanghai. Utflykt till Pudong och the Bund. Lunch och middag ingår. Tre övernattningar på centralt beläget hotell i Shanghai.

Dag 3
Besök i Yu Yuan, "Chinatown" och kvällsshow med akrobatik. Frukost och middag ingår.

Dag 4
Ledig dag. Möjlighet att boka en extra dagsutflykt till vattenstaden (Watertown) Zhujiajiao. Frukost ingår.

Dag 5
Höghastighetståg Shanghai – Beijing. Frukost och middag ingår. Fyra övernattningar på centralt beläget hotell i Beijing.

Dag 6
Utflykt till Kinesiska muren. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Utflykt till Förbjudna staden och Himmelska fridens torg. Trishawtur i Hutongerna. Frukost och lunch ingår.

Dag 8
Besök vid Himmelens tempel, Silk Market och teceremoni. Frukost och middag ingår.

Dag 9
Peking – Skandinavien. Frukost ingår.

Kina

Folkmängd 1 323 600 000 Landets yta 9 600 000 km² Valuta Yuan Religion Buddism, taoism och konfucianism (utövas ofta jämsides), minoriteter av kristna och muslimer. Språk Kinesiska (med flera mycket olika dialekter); de flesta minoriteter har dessutom egna språk

Dagsprogram
Vinter 2018/19

Dag 1 - Avresa till Shanghai
Avresa för TEMAs niodagars-resa till Kinas två stora metropoler Shanghai och Beijing. Du flyger bekvämt med SAS och kan njuta service och filmer. Eller luta dig tillbaka och sov, då vi först landar lokal tid följande morgon. 

Dag 2 - Stadsrundtur i Shanghai
Du anländer till Shanghai och möts av din TEMA-reseledare. Shanghai, smaka bara på namnet - en av Asiens mest mytomspunna platser, och tillika landets modernaste, största och mest dynamiska stad. Under en kort rundtur passerar vi det berömda The Bund, området längs Huangpufloden och kolonialtidens mest fashionabla promenadstråk. Här ser vi byggnader som gamla Hong Kong Shanghai Bank, tullhuset och legendariska Peace Hotel med sitt karakteristiska pyramidformade gröna tak. På andra sidan vattnet syns Shanghais nyaste stadsdel, Pudong, med sin fantastiska, futuristiska arkitektur och några av Kinas högsta byggnader. Högst av de moderna skyskraporna tornar Shanghai Tower med sina 632 meter. Endast Dubai har idag en skyline som i höjd överträffar Shanghais. Shanghai är staden som inte nöjer sig med att vara ledande i Kina. Shanghai vill leda världen.  

På Nanjing Road, den längsta handelsgatan i hela Kina, får du tid att sträcka lite på benen. Nanjing räknas som en av världens mest besökta affärsgator. 

Vi äter både gemensam välkomstlunch och middag idag, på vilka du får möjligheten att prova på Shanghaikökets lätta och sötsura smaker.. 

Dag 3 - Yu Yuan och kinesisk akrobatik
Vi börjar dagen med ett besök i Yu-trädgården, beställd och anlagd av en mandarin under Ming-dynastin. Trädgården ligger i ett område som under 1800-talet blev Shanghais eget "Chinatown", en stadsdel där Shanghaiborna själva kunde röra sig fritt under den utländska dominansen. Idag är detta ett fullkomligt myller av smala gränder, tehus, bostadsruckel och affärsprång som är mycket spännande att strosa runt i.Under dagen får du också en inblick i den förfinade konsten att framställe siden från silkesmaskar. Denna konst har bidragit till Shanghais framväxt som mode- och trendcentrum i dagens Asien. Prisvärt är bland annat de fina täcken som görs från tvillingkokonger. 

Eftermiddagen är programfri och vi rekommenderar ett besök i Taikang Lu, ett område i de forna franska kvarteren, som sjuder av liv med gallerier, butiker, caféer och restauranger. Ett annat alternativ är att bege sig till det mycket intressanta Shanghai Museum, smakfullt inrett och överskådligt arrangerat med utsökt porslin från olika dynastier, tuschteckningar, brons- och silverföremål bland mycket annat. Din TEMA-reseledare har flera tips som lätt fyller din eftermiddag. 

På kvällen äter vi gemensam middag och ser en akrobatikföreställning. Artisternas skicklighet och talang skapar underhållning på mycket hög nivå.

Dag 4 - Ledig dag i Shanghai
Dagen är ledig för fler egna upptäckter i Shanghai. Vill du komma utanför storstadsjungeln kan vi varmt rekommendera en dagsutflykt till Dianshanhusjön där Zhujiajiao ligger. Zhujiajiao är ett kinesiskt Venedig med kanaler och småsjöar. Välvda stenbroar sträcker sig över vattenvägarna och tusentals hus från dynastierna Ming (1368-1644) och Qing (1644-1911) gör det till en mycket vacker stad.Marco Polo ska ha beskrivit dessa miljöer när han pratade om att i “Himlen finns paradiset och på jorden finns Hangzhou”. Hangzhou är idag en flermiljonstad, men i de gamla vattenstäderna finns miljöerna han talade om fortfarande kvar. Stilla platser där den klassiska, kinesiska trädgårdskonsten gömmer sig bakom måndörrar, och där gondoler fortfarande vaggar fram under broarna.   

Utflykten sker utanför ordinarie TEMA-program och med engelsktalande guide. Anmälan och betalning görs till din TEMA-reseledare på plats. Priset är ca 400 CNY inklusive lunch.

Dag 5 - Höghastighetståg Shanghai – Beijing
Efter frukost lämnar du Shanghai för att fortsätta din resa i Kina med fyra dagar i Beijing. De två städerna kopplades samman med järnvägsförbindelse redan 1912. Idag, drygt hundra år senare, går resan tio gånger snabbare (4 timmar och 50 minuter) då tåget når en hastighet av närmare 300 km/h. Komforten är hög. Alla sitter vi med rättvända säten i tågets färdriktning, och risken för åksjuka är väldigt liten. 

Observera dock att bagageservicen är begränsad på tågstationerna. Du måste själv bära ditt bagage på/av perronger och tåg.  

Under eftermiddagen besöker vi Tian Tan, Himmelens tempel. Templet räknas som Kinas mest ansedda religiösa byggnad, ett arkitektoniskt mästerverk i trä och ett av Unescos världsarv. Det ligger i en av Beijings största parker och här kan du även se invånare utöva graciösa gymnastikövningar som tai chi, svärddans eller tango. Parkerna är kinesernas verkliga oaser, och att besöka dem på morgonen är ett minne för livet.Landets kultur är starkt förknippad med te och i Beijing finns idag många traditionella tehus. 

På kvällen är det dags att få uppleva ytterligare en kulinarisk höjdpunkt. Vi ska avnjuta Peking-anka grillad över träkol och serverad i tunna crêpes. Köttet doppas i en söt bönsås, vårlök och gurka. Kocken trancherar ankan direkt vid bordet vilket förhöjer upplevelsen.

Dag 6 - Utflykt till Kinesiska muren
Idag beger vi oss iväg på en heldagstur till ett av världens mest berömda byggnadsverk, Kinesiska muren. Redan under 600-talet f Kr byggdes muren i sektioner av olika hertigdömen. Då riket slutligen enades år 221 f Kr, under Qin Shi Huang Di, länkades sektionerna ihop till en sammanhängande mur. Det sägs att mer än 300 000 slavar arbetade med den under tio års tid. Idag mäter murens längd över 600 mil och är utan tvekan ett av världens underverk. Begreppet om muren går som en röd tråd genom hela den kinesiska historien och det är få upplevelser i världen som går upp mot att få göra en promenad på den Kinesiska muren!  

På kvällen har du möjlighet att få se den speciella konstform som vi i väst kallar Pekingopera. Dess korrekta namn är jingju och den har, från sitt ursprung i Peking, kommit att bli högt uppskattad över hela landet. Föreställningen är ett sammandrag på ca 1 timme för att visa det bästa inom operakonsten av artisternas perfekta rörelser, säregna sång, akrobaktik, och otroliga dialog. Bara de färglada dräkterna och sminkningen är en konstform i sig. Det är just här i Peking du ska passa på att se den. Operakvällen är ett valfritt evenemang som du bokar och betalar direkt till din TEMA-reseledare. Priset är ca 250-300 yuan, beroende på var du sitter i salongen.

Dag 7 - Utflykt till Förbjudna staden och Himmelska fridens torg
Idag besöker vi Pekings största sevärdhet, Den förbjudna staden. Det är världens största palatsområde till ytan, med imponerande palats, paviljonger och trädgårdar. Med visst vemod besöker vi det Inre palatset, som var kejsarens privata del och "fängelse för livet". Där levde han omgiven av en mängd konkubiner, prinsar, eunucker, präster och ministrar. Det kan nämnas att bara för mathållningen i Den förbjudna staden krävdes hela 5 000-6 000 kockar! Tjugofyra kejsare från de två sista dynastierna, Ming och Qing, regerade härifrån Mittens rike under nästan 500 år fram till 1911.Vi gör även en promenad på världens största torg, Den himmelska fridens torg. Runt torget reser sig regeringsbyggnader, Folkets stora hall och Mao Zedongs mausoleum. 

En av höjdpunkterna under resan är ett besök i Hutongerna – de gamla stadskvarteren. Fram till 1990-talet hade Peking få höghus, och stadsbilden dominerades av en mer lantlig bild av låga byggnader bakom grå murar med en Siheyuan-Pekingfyrkant som utgjorde hemmet. Inne i Hutongområdena får man en känsla av att vara ute på landet, fast man i själva verket är  mitt inne i centrala Peking.  I en cykeltrishaw färdas vi genom gränderna, och kommer även till en familj som berättar om sitt liv och sina minnen från detta Pekings forna dagar. Under hundratals med år uppfördes huvudstaden om och om igen efter samma stadsplanering. Det Peking vi ser mest av är egentligen en väldigt ung stad. Under dagen får du också uppleva en klassisk teceremoni. 

För kvällen kanske vi redan nu kan locka med ett besök på Red Theatre för att se Legend of Kung Fu. Det är en kombination av kung fu, dans och akrobatik i en episk och vackert berättad show som har jämförts med Riverdance i intensitet. Biljetter varierar i pris från ca 280-880 RMB beroende på plats och tillgång. Du bokar och betalar till din reseledare eller lokalguide på plats. 

Dag 8 - Tian Tan och thé
Beijing i sig är ett paradis när det gäller shopping av alla de slag. Idag har du en ledig dag för egna utfärder i Beijing. Din reseledare är sedan länge välbekant med staden och kan komma med många tips och rekommendationer som passar dina önskemål.

Kanske en shoppingrunda kan passa i detta mecka vad gäller marknader och varuhus. Silkmarket som numer är ett varuhus har kläder och kinesiska souvenirer i flera våningar. Här måste man pruta! Men allt sker med glimten i ögat och med en god portion humor. 

Dag 9 - Hemresa och hemkomst

Efter en spännande vecka i Kina är det dags att packa väskan. Under förmiddagen åker vi till Pekings futuristiska flygplats, som ser ut som en fjällklädd drake, för återresan till Skandinavien. För att komma till avresehallen får man till och med åka en sträcka med tåg.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 7 frukostar
• 3 luncher
• 4 middagar (Vinter 2018-19: 3 middagar)
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien.

Dag 2
Ankomst till Shanghai. Utflykt till Pudong och the Bund. Lunch och middag ingår. Tre övernattningar på centralt beläget hotell i Shanghai.

Dag 3
Besök i Yu Yuan, "Chinatown" och kvällsshow med akrobatik. Frukost och middag ingår.

Dag 4
Ledig dag. Möjlighet att boka en extra dagsutflykt till vattenstaden (Watertown) Zhujiajiao. Frukost ingår.

Dag 5
Höghastighetståg Shanghai – Beijing. Besök vid Himmelens tempel. Frukost och middag ingår. Fyra övernattningar på centralt beläget hotell i Beijing.

Dag 6
Utflykt till Kinesiska muren. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Utflykt till Förbjudna staden och Himmelska fridens torg. Trishawtur och teceremoni i Hutongerna. Frukost och lunch ingår.

Dag 8
Ledig dag. Frukost ingår.

Dag 9
Peking – Skandinavien. Frukost ingår.

Kina

Folkmängd 1 323 600 000 Landets yta 9 600 000 km² Valuta Yuan Religion Buddism, taoism och konfucianism (utövas ofta jämsides), minoriteter av kristna och muslimer. Språk Kinesiska (med flera mycket olika dialekter); de flesta minoriteter har dessutom egna språk

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa till Shanghai med retur från Beijing. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta

Kinesiska Yuan (CNY).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras på hotellen samt i större butiker och på restauranger.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

När du beräknar din reskassa, tänk på att Kina är ett eldorado för shopping samt att måltidsdryck till de gemensamma måltiderna inte ingår i resans pris.

Klimat

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Nästan hela Kinas klimat styrs av monsunvindarna och under sommaren är luftfuktigheten hög. Under vintersäsongen kan dagarna vara kyliga.

Klädsel och utrustning
Atmosfären på hotellen är relativt informell, även på de bättre hotellen. Under dagarna går du löst och ledigt klädd i oömma kläder. Viktigt är bra skor med låg klack och gummisula.

Utrustningen beror naturligtvis på årstiden. Under sommaren reser du i lätta och lättvättade bomullskläder. Hotellen har snabb och bra tvättservice. Under tidig vår och under hösten bör du ha ett ylleplagg samt rock eller kappa till hands. Regn kan förekomma, så ta med dig regnkläder och gärna ett paraply.

Resväskan måste vara hållbar eftersom den ofta i samband med flygresorna utsätts för omild behandling. Det finns gott om shoppingmöjligheter, så det är nästan ofrånkomligt att du har med dig mer bagage på hemresan än vad du hade med dig på utresan. Det kan vara bra att ta med sig en extra, hopvikbar shoppingväska/bag.

Dricks

I denna resa ingår gemensam dricks, exempelvis till bagagebärare, chaufförer, eventuella lokala guider och även till serveringspersonal vid gemensamma måltider.

From 2018 så inkluderas inte dricksen på denna resa och istället rekommenderar vi ett belopp om 26 USD för dricks till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokalguider och bagagebärare. TEMAs reseledare samlar ihop drickspott vid start av resan och portionerar därefter ut till berörda personer. 

Observera

Bussarna i Kina är av god kvalitet, men håller inte alltid samma bekväma standard som i Skandinavien.

Övrigt

För dig som vill läsa lite mer om Kina innan din resa kan vi rekommendera nedan böcker:

Det röda fältet - Mo Yan
En roman som utspelas under 1920 och 30-talets kaos med fattigdom, banditer och japansk ockupation. Det är kärlek, grymhet och poesi mot en bakgrund av de oändliga fälten av mörkröd sorghum på Kinas landsbygd.

Vitlöksballaderna - Mo Yan
Storslagen roman som har sin handling i nordöstra Kina där vitlöksodlarna gör uppror mot en totalitär och korrumperad byråkrati. Hyllad världen över men fördömdes i Kina pga sitt kontroversiella innehåll.

Den harmoniska revolutionen - Ulrika K Engström

Den siste kejsaren - Brian Power

Förste kejsaren av Kina - R W L Guisso

En röd hjältinnas död - Qiu Xiaolong
(deckare i Shanghai miljö)

Shanghai Baby - Wei Hui
(40 000 exemplar brända av kinesiska staten. Ung författarinna, sågs tidigt som en av landets
mest lovande författarinnor. Den här bokens innehåll ansågs dock allt för vågat och frispråkigt.)

Vilda Svanar - Jung Chang

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-03-24 9 dagar Höjdpunkter i Kina Göteborg 13345 SEK Förfrågan
2018-03-24 9 dagar Höjdpunkter i Kina Stockholm 13345 SEK Förfrågan
2018-03-24 9 dagar Höjdpunkter i Kina Köpenhamn 13345 SEK 1 platser kvar Boka
2018-04-21 9 dagar Höjdpunkter i Kina Stockholm 14220 SEK Förfrågan
2018-04-21 9 dagar Höjdpunkter i Kina Göteborg 14220 SEK Förfrågan
2018-04-21 9 dagar Höjdpunkter i Kina Köpenhamn 14220 SEK 4 platser kvar Boka
2018-05-26 9 dagar Höjdpunkter i Kina Köpenhamn 13805 SEK 4 platser kvar Boka
2018-05-26 9 dagar Höjdpunkter i Kina Göteborg 13805 SEK Förfrågan
2018-05-26 9 dagar Höjdpunkter i Kina Stockholm 13805 SEK 5 platser kvar Boka
2018-07-14 9 dagar Höjdpunkter i Kina Stockholm 15490 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-07-14 9 dagar Höjdpunkter i Kina Göteborg 15490 SEK 2 platser kvar Boka
2018-07-14 9 dagar Höjdpunkter i Kina Köpenhamn 15490 SEK 6 platser kvar Boka
2018-09-15 9 dagar Höjdpunkter i Kina Stockholm 13990 SEK 6 platser kvar Boka
2018-09-15 9 dagar Höjdpunkter i Kina Göteborg 13990 SEK Förfrågan
2018-09-15 9 dagar Höjdpunkter i Kina Köpenhamn 13990 SEK Förfrågan
2018-10-27 9 dagar Höjdpunkter i Kina Köpenhamn 13990 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-27 9 dagar Höjdpunkter i Kina Stockholm 13990 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-27 9 dagar Höjdpunkter i Kina Göteborg 13990 SEK 2 platser kvar Boka
2018-12-01 9 dagar Höjdpunkter i Kina Köpenhamn 14390 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-12-01 9 dagar Höjdpunkter i Kina Göteborg 14390 SEK 4 platser kvar Boka
2018-12-01 9 dagar Höjdpunkter i Kina Stockholm 14390 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-12-29 9 dagar Höjdpunkter i Kina Köpenhamn 14490 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-12-29 9 dagar Höjdpunkter i Kina Stockholm 14490 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-12-29 9 dagar Höjdpunkter i Kina Göteborg 14490 SEK 4 platser kvar Boka
2019-02-23 9 dagar Höjdpunkter i Kina Köpenhamn 14490 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-02-23 9 dagar Höjdpunkter i Kina Stockholm 14490 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-02-23 9 dagar Höjdpunkter i Kina Göteborg 14490 SEK 4 platser kvar Boka
2019-03-16 9 dagar Höjdpunkter i Kina Stockholm 14990 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-03-16 9 dagar Höjdpunkter i Kina Göteborg 14990 SEK 4 platser kvar Boka
2019-03-16 9 dagar Höjdpunkter i Kina Köpenhamn 14990 SEK 6+ platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose