IndokinaVietnam, Kambodja & Laos

Vi börjar i Vietnam med Hanoi och spektakulära Halongbukten, för att sedan färdas söderut via Hoi An till Ho Chi Minh, mera känd för oss som Saigon. Resan på Mekongfloden tar oss till oförglömliga upplevelser i Kambodjas khmertempel och tempelstaden Angkor Wat, dolt av djungel under 400 år. Vi tar också del av landets ohyggliga nutidshistoria. Resan avslutas i Laos med den praktfulla världsarvsstaden Luang Prabang.


RESFAKTA

Länder: Vietnam, Kambodja, Laos

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 19 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Båtresa i Halongbukten
 • Historiska Hoi An
 • Saigon och Cu Chi-tunnlarna
 • Khmerriket med templet Angkor Wat
 • Världsarvstaden Luang Prabang

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa till Hanoi och retur från Luang Prabang till Skandinavien, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om inget annat anges.

Observera
Flygresorna inrikes och regionalt bokas lokalt av våra samarbetspartner på plats. Biljetterna till dessa flygningar erhålls på plats. Vid incheckning för avresa från Skandinavien rekommenderar vi att du har resans dagsprogram/dagbok tillgängligt för att kunna visa hur och vilken dag du lämnar Vietnam. Detta då visumfritt uppehälle i Vietnam för Skandinaviska medborgare är 14 dagar.

Maxvikt för incheckat bagage på inrikessträckorna är 20 kg och endast ett (1) incheckat bagage per person. I tillägg till detta max 7kg handbagage. De internationella flygningarna med Thai Airways tillåter dock 30 kg.

Valuta
Vietnam: Dong (VND).
Kambodja: Riel (KHR).
Laos: Kip (LAK).

I resan ingår måltider enligt dagsprogrammet, övriga måltider samt måltidsdrycker betalar du själv.


De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.


Klimat
Vietnam, Kambodja och Laos har ett tropiskt klimat med regnperioder.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel
Ta gärna med dig lättare regnkläder, ett paraply och en varmare tröja/kofta. Men mestadels gäller att man bäst klär sig i svala, luftiga plagg med lång ärm, som skyddar mot stark sol och även mot insekter. Packa lätt. Tvättservicen på hotellen är snabb och bra.

Ta med ombyte till middagar. Klädkoden även på de bättre hotellen mycket informell. Ta även med badkläder, då flera av hotellen har pool.

Dricks
Dricks ingår inte i resans pris. Beräkna 90 USD för aktiviteter, lokalguider, chaufförer, gemensamma måltider och bagagehantering. TEMAs reseledare samlar ihop detta vid ankomst och portionerar därefter ut till berörda personer under resans gång.

Övrigt
På rundresans hotell i Can Tho och Chau Doc vid Mekongfloden vetter de flesta rummen mot eller delvis mot floden. Den livliga trafiken kan av vissa uppfattas som något störande.

Ibland kan det ske tillfälliga förändringar i dagsprogrammet med anledning av helgdagsfirande i Sydostasien. Ändringar kan särskilt komma att ske kring det kinesiska nyåret Idul Fitri, vietnamesiska Tet och Thailands Song Kran.

Hotell/boende

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.