Nyhet

Vandring i Nepalmed Annapurna och Nagarkot

En oförglömlig vandringsresa i Nepal med TEMA, som börjar och slutar i staden Katmandu, Nepals kulturella och historiska hjärta. Resan tar oss till natursköna Nagarkot, känd för sin enastående soluppgång över Himalaya. I Nagarkot njuter vi av den friska bergsluften och de magnifika vyerna innan vi ger oss ut på våra första vandringar genom terrassodlingar och små byar. Vi flyger vidare till Pokhara, resans höjdpunkt de majestätiska Annapurnabergen. Här vandrar vi genom täta rhododendronskogar, längs brusande floder och över höga bergspass,  där vi kan skymta snöklädda toppar över världens högsta bergsmassiv. Under vandringarna i Annapurna bor vi i lokala tehus (lodger), det bjuds på traditionell nepalesisk mat, och möten men en vänlig och varm befolkning. Vår vandringsresa bjuder på en bra blandning av natur och kultur, där varje steg tar oss djupare in i Nepals enastående skönhet och rikedom. En resa till Nepal är verkligen en plats som erbjuder oförglömliga minnen för livet.

RESFAKTA

Länder: Nepal

Typ av resa: Vandringsresa - svårighetsgrad 3, utmanande

Reslängd: 12 dagar

Gruppstorlek: 11-16 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Soluppgången över Himalaya i Nagarkot
 • Vandringsdagar i Annapurnabergen
 • Poon Hills soluppgång
 • Nära möten med lokalbefolkningen
 • Livfulla Kathmandu

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg Skandinavien –  Kathmandu t/r
• Flyg Kathmandu – Pokhara t/r
• Samtliga övernattningar

• TEMA-reseledare
• Nepalesisk bergsguide, bärare
• 10 frukostar
• 7 luncher
• 9 middagar
• Trekking-tillstånd
• Inträden och avgifter enligt program

Header Image Skriv ut "Dagsprogram" och "Viktig information om resan"

RESFAKTA

Dag 1
Avresa Skandinavien - Kathmandu. Flygmåltider ingår. Övernattning ombord.

Dag 2
Ankomst till Kathmandu, höjd 1330 möh. Buss till hotellet, ca 10 km. Informationsmöte på eftermiddagen om vandringarna. En övernattning på hotell i Kathmandu. Middag ingår.

Dag 3
Buss Kathamdu till Nagarkot höjd 2195 möh, 35 km, 1.5 timme. Frukost och middag ingår.

Dag 4
Vandring Nagarkot till Changunarayan, längd 12 km, vandringstid 3-4 timmar. Besök på Changunarayan tempel. Buss Changunarayan till Nagarkot, 16km, 45 min. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5
Buss Nagarkot till Kathmandu, 35 km, 1.5 timme. Flyg Kathmandu till Pokhara, höjd 820 möh, flygtid 25 minuter. Buss till Kimche, höjd 1640 möh, 3 timmar. Vandring från Kimche till Ghandruk höjd 1940 möh, längd 3km, vandringstid 1-2 timmar. En övernattning på lodge i Ghandruk. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6
Vandring Ghandruk till Tadapani, höjd 2650 möh, längd 8km, vandringstid 6 timmar. En övernattning på lodge i Tadapani. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7
Vandring Tadapani till Ghorepani, höjd 2880 möh. En övernattning på lodge i Ghorepani. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 8
Frivillig vandring till Poon Hill, höjd 3200 möh. Vandring Ghorepani till Ulleri, höjd 2010 möh, längd 8 km, vandringstid 5-6 timmar. En övernattning på lodge i Ulleri. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 9
Vandring Ulleri till Birethani, höjd 1100 möh, längd 8km vandringstid 4-5 timmar, Buss till Pokhara, 3 timmar. En övernattning på hotell i Pokhara. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 10
Flyg Pokhara till Kathmandu, flygtid 25 min. Buss Kathmandu ca 10 km. Ledig eftermiddag. Två hotellövernattningar i Kathmandu. Frukost ingår.

Dag 11
Bussutflykt i Kathmandu, ca 30 km, besök vid Pashupatinath och Boudhanath. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 12
Avresa till flygplatsen i Kathmandu, buss ca 10 km. Kathmandu till Skandinavien. Frukost på hotellet och flygmåltider ingår.

Nepal

Folkmängd 31 miljoner
Landets yta 147 181 km²
Valuta Nepalesisk rupie
Religion Hinduism och buddhism
Språk Officiellt språk är nepali (nära besläktat med hindi), Engelska.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa t/r Kathmandu. inrikesflygning t/r Pokhara, TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

TEMAs gruppstorlek
För TEMA står resan och resenären i fokus. Tillsammans möter vi människor, kulturer och upplevelser i naturen på ett nära, äkta och behagligt sätt. Våra gruppstorlekar reflekterar detta och är en stor anledning till att många väljer att resa med TEMA.

Vi undviker allt för stora grupper på våra resor för att ge alla en så upplevelsefylld resa som möjligt och erbjuda resor på riktigt som ger minnen för livet!

Valuta

Nepalesiska rupi (NPR)

Det kan vara svårt att växla skandinavisk valuta i Nepal. Vi rekommenderar valutor som US-dollar och euro. Dessa växlas på plats till lokal valuta. De flesta internationella kredit- och betalkort accepteras på hotell och restauranger. Det kan vara problematiskt att ta ut kontanter i automater – ta med reserv i dollar eller euro.

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 100 USD per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Lodger
Lodgerna i Annapurna är små, personliga och familjedrivna, standarden är enkel men noga utvalda, gemensam dusch och toalett finns men tillgången till varmvatten kan periodvis vara bristfällig. Singelrum är begränsade. 

Visum
Du måste du själv ansöka om visum, sök ett  "tourist visa with 15 days validity" via https://nepaliport.immigration.gov.np/

UD reseinformation till Nepal

Drick gärna mycket vatten
Det är bra både mot värme och höjdskillnader. Se till att det är buteljerat vatten och att förseglingen är obruten. Viss mat äts med händerna, exempelvis bröd som doppas i såser. Håll god handhygien. Ett tips är att införskaffa alcogel inför resan.

Nepal är relativt billiga land att vistas i som turist. Vin är dyrt och de vanligaste måltidsdryckerna är öl, lemonad eller mineralvatten.

Ingen avgift för kamera men däremot gäller fotoförbud i templen.

Programmet kan komma att ändras beroende på lokal flygtider, vägförhållanden, och med detta få en annan ordningsföljd än beskrivet i dagsprogrammet.

Hög höjd
Vi vandrar och bor på högre höjder. Hög höjd kan känns i form av ett lätt tryck över bröstet, svag huvudvärk samt "andningssvårigheter" när man passerar 2500 meter över havet. Detta är helt normalt och kan lindras med druvsockertabletter. Framförallt undviks höjdsjukan genom att ta det lugnt, gå sakta och undvika häftiga rörelser.

Utrustning
Under dagarna passar lätta, lättvättade och bekväma kläder. Det kan vara kyligt dagtid vid dåligt väder. Gardera med ett ylleplagg samt plagg som kan användas enligt lager-på-lager-metoden, att plocka av efterhand som dagstemperaturen stiger.

Tänk på att på vissa heliga platser och vid tempelbesök ska man vara korrekt klädd, vilket betyder att kvinnor inte kan gå med bara axlar och både män och kvinnor måste ha täckta ben. Vid besök i tempel och kloster är det bra att ha ett par bekväma skor som är lätta att ta av och på, då du måste ta av skorna.

Packningstips
Bekväma och oömma kläder (under vandringen)
Ankelhöga vandringsskor/kängor
Vanliga motionsskor (för ombyte och lättare promenader)
Varm tröja
Regnställ
Solhatt
Påfyllningsbar vattenflaska
Termos för ev. varma drycker
Dagsryggsäck (ca 22 l)
Sittunderlag
Kikare
Ficklampa
Solglasögon
Ett litet reseapotek med bla skavsårsplåster
Hopfällbar vandringsstav*

*är bra som stöd men inget måste.

Med reservation för ändringar.

Hotell/boende

Kommentarer

För oss på TEMA så är hotellvistelsen en del av upplevelsen, både standard och hotellets läge ska vara anpassat till resans upplägg. Trots detta kan avvikelser från ordinarie hotell (ovan) ibland förekomma, och vi reserverar oss mot ändringar. Samma krav på standard och läge gäller även för det nya hotellet. 

Lodgerna i Annapurna är små, personliga och familjedrivna, standarden är enkel men noga utvalda, gemensam dusch och toalett finns men tillgången till varmvatten kan periodvis vara bristfällig. Singelrum är begränsade. 

Ingår i alla våra resor

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Behaglig gruppstorlek
 • Noggrant utvalda flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Entréavgifter enligt program
 • Trygghet med resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Vandringsresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.