Stora Vietnamresanfrån Hanoi via Ha Long till Saigon

Upplev Vietnams tidlösa charm, från sjöarnas stad Hanoi via skärgården i Ha Long-bukten till storstadspuls i Saigon. Under knappt två veckor lär vi känna folket som med blyga och nyfikna leenden välkomnar oss och delar med sig av sin kultur och fantastiska mat. Det blir en innehållsrik resa på land och floder, till havs och i underjorden – ner i Cu Chi-tunnlarna!

Från och med januari 2020 får Stora Vietnamresan 12 dagars reslängd. RESFAKTA

Länder: Vietnam

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 14 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Ha Longbuktens sockertoppsberg
 • Hoi Ans världsarvslistade gamla stadsdel
 • Cu Chi, det hemliga nätverket av tunnlar
 • Kul kurs i vietnamesisk matlagningskonst
 • Heldag i Mekongdeltat med båttur och lokala besök

Dagsprogram
Sommar 2019

Dag 1 - Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien med Thai Airways mot Bangkok. 

Dag 2 - Välkommen till Vietnam
Tidig morgon byte av flyg i Bangkok och vidare mot Hanoi i norra Vietnam. Där möter reseledaren på flygplatsen. Redan under färden från flygplatsen till det centralt belägna hotellet slås vi av det sjudande folklivet, såväl på landsbygden som i förorter och centrum. Alla tycks vara på väg någonstans – alla verkar ha en uppgift.

Första kvällen i Vietnam avnjuter vi en gemensam välkomstmiddag som blir en introduktion till det vietnamesiska köket.

Dag 3 - Stadsrundtur i Hanoi
Hanoi, de många sjöarnas stad, är Vietnams politiska huvudstad. Trots att den växer så det knakar har staden i mångt och mycket fortfarande en bylik karaktär. Tusentals motorcyklar och mopeder trängs med lika många rickshaws och fotgängare i ett närmast osannolikt gytter. Frånsett de modernare delarna av staden tycks tiden i stora områden ha stått stilla sedan kolonialtiden. Stämningen är på samma gång drömsk och verklig.

Förmiddagens stadsrundtur tar dig till både kolonialtidens centrum och bostadsområden med vackert ornamenterade äldre hus. Men även till senare byggnationer i stelt rysk arkitektur. Du ser pagoder och helgedomar som ”Litteraturens tempel”. Samt Ho Chi Minh-museet och området kring presidentpalatset. Denne vietnamesiska frihetskämpes och nationalhjältes hem och mausoleum påminner oss om ett stycke nutidshistoria som inte lämnar någon oberörd. Vi äter under stadsrundturen en gemensam, vietnamesisk lunch. 

Under eftermiddagen upplever vi nya sidor av Hanoi tillsammans med cykeltaxi. Turen tar oss förbi sjön Hoan Kiem, där du ser det vackra templet Ngoc Son trona på en ö ute i vattnet. Hanoi var förr ett kommersiellt centrum där varje varugrupp hade sin egen gata. Vare sig verksamheten finns kvar eller inte har namnen bevarats, och vi passerar gator med namn som Sugar, Tin och Paper Street. Vi kommer även till den trevliga Dong Xuan-marknaden.

På kvällen blir det en vietnamesisk kulturupplevelse med tusenåriga anor. Vi ser "Water Puppet Theatre", en föreställning med dockor av trä som ser ut att dansa på vattenytan i en pool. 

Dag 4 - Kryssning i Ha Longbukten
På morgonen färdas vi österut till Ha Longbukten. Vägen dit går genom Röda flodens bördiga deltaområde. Längs vägen ser vi prov på det traditionella jordbruket, där mekaniken ännu inte gjort sitt intåg. I landskapsbilden dominerar risodlingar och malvafärgade dammar, där lotus och vattenhyacinter blommar.

Ha Longbukten är förmodligen Vietnams och hela Sydostasiens märkligaste och vackraste områden. Vi går ombord på en djonkliknande farkost som tar oss ut på vattnet. Buktens spektakulära skärgårdslandskap består av små djupgröna öar som sticker upp likt sockertoppar ur vattnet. Vi kommer tätt inpå höga kalkstensklippor som stupar brant ner i vattnet. I vattenlinjen ligger spännande grottformationer formade av årtusendens erosion.

Lunchen serveras ombord på båten när vi saktar seglar ut i den spektakulära arkipelagen med sina höga klippformationer. När vi sedan seglar tillbaka väntar en övernattning på hotell i Ha Long där vi också äter vår middag.

Dag 5 - Till centrala Vietnam
Längs den moderna snabbare vägen beger vi oss tillbaka till Hanoi. Därifrån fortsätter vi med inrikesflyg den cirka 100 mil långa sträckan till Da Nang, en mellanstor stad belägen vid kusten ungefär halvvägs mellan Hanoi och Saigon.

I Da Nang fanns USA:s största flygbas under Vietnamkriget, vilket än idag kan spåras i en lite mer påtaglig västerländsk prägel än på andra håll.Härifrån fortsätter vi söderut längs kusten för att komma till den historiska orten Hoi An, landets äldsta stad som ofta kallas Vietnams vagga. Där checkar vi in på ett hotell för de kommande tre nätterna.

Dag 6 - Hoi Ans landsbygd och gamla stad
Idag ger vi oss ut på landsbygden och möter invånarna i Hoi Ans omgivningar. Här lever befolkningen på fiske och jordbruk. Vi får se exempel på båda delarna. Med båt åker vi ut på floden Thu Bon. Den som vill kan själv få prova att ro i en rund korgliknande båt av bambu, något som är mycket svårare än de flesta tror.Till lunch så provar vi vietnamesisk snabbmat i form av Banh mi, på en enkel servering i Hoi An. Man kan översätta Banh mi som vietnamesiskt bröd och det är en fylld baguette. Så med andra ord en blandning av västerländsk bröd med österländsk fyllning.  

Under eftermiddagen utforskar vi Hoi Ans äldsta stadsdel. Stadens centrum är helt bilfritt, vilket inbjuder till en promenad bland butiker, konstgallerier och gamla byggnader. Denna anrika handelsstad kom under Vietnamkriget att bli avskuren till följd av förstörda järnvägslinjer och en uppdämd flod. Det ledde till att den lämnades helt orörd av krigets härjningar. Än idag känns miljön som ett fruset utsnitt ur en svunnen tid. De välbevarade gamla handelshusens arkitektur påminner oss om epoken när japanska, franska, kinesiska och indiska handelsmän bosatte sig i Hoi An. Det är lätt att förstå varför staden har placerats på Unescos världsarvslista.

Dag 7 - Lär dig laga vietnamesiskt
Idag får du en spännande möjlighet att lära oss mer om, och själva prova på, vietnamesisk kokkonst. Vi börjar dagen med ett besök på den lokala marknaden. Omgivna av färger, dofter och intryck iakttar vi först kommersen från en servering, innan det är dags att själva interagera med försäljarna och handla några av ingredienserna till det vi ska laga.

Vi går därefter ombord på en båt och glider sakta medströms till en lokal restaurang invid floden. Där får vi se närmare på ört- och grönsaksträdgården för att lära oss mer om några av basingredienserna till specialiteter från Hoi An och Vietnam som helhet.Sedan är det dags för kocken att demonstrera sina färdigheter, innan vi själva ska försöka få till samma rätt på egen hand (själva matlagningen tar cirka två timmar). När lektionen är över slår vi oss ner tillsammans för att avnjuta det vi lagat. Det blir garanterat en rolig, lärorik och kulinariskt minnesvärd förmiddag.

Eftermiddag och kväll tillbringas efter eget tycke. Kanske skön avkoppling vid det trevlig poolområdet eller direkt vid havet. Det finns nu möjlighet att på egen hand uppleva mer av charmiga Hoi An.

Dag 8 - Ledig förmiddag och kejsarstaden Hue
Efter frukost checkar vi ut och fortsätter till Marmorbergen, som charmar med sin tempelprakt, spektakulära grottor och utsikten över de ständigt svepande böljorna längs stranden vid Non Nuoc. Vi gör ett stopp vid denna strand som under Vietnamkriget gick under namnet China Beach. Då var det en populär plats för amerikanska trupper där de kunde koppla av och kurera sina mindre skador åsamkade i strid. 

I Danang besöker vi Champamuseet, betraktat som Vietnams förnämsta historiska museum. Det domineras helt av föremål och lämningar från den så kallade Champakulturen – en tidig, förfinad och bildad civilisation med rötter i Indien. Champakulturen kom att bli mycket betydelsefull för Vietnams mellersta och södra delar.

Bussresan vidare till Hue tar oss över berg och djupa dalar med många vackra vyer. I fonden breder Sydkinesiska sjön ut sig. Idag återstår inte särskilt mycket av den gamla kejsarstaden Hue, men man kan fortfarande ana stadens forna skönhet. Betydande delar förstördes under Vietnamkriget och den så kallade Tet-offensiven. 

På kvällen äter vi en gemensam middag, typisk för staden Hue.

Dag 9 - Kejsarstaden Hue och Parfymfloden
Du börjar dagen med en båttur på Huongfloden, eller Parfymfloden som den också kallas. Ett landmärke är Thien Mu-pagoden där du säkert ser munkarna i sina saffransgula dräkter och noviserna som påtar i bonsai-trädgården. Vi passerar även det kejserliga palatset, byggt med den Förbjudna staden i Beijing som förebild. Härifrån styrdes Vietnam i nästan 150 år och det är lätt att hänföras av legenderna om Nguyen-dynastin.

Sent på eftermiddagen/tidig kväll flyger vi till Saigon (ca 1 tim) och checkar in på ett fint, centralt beläget hotell. Här är klimatet betydligt varmare och fuktigare än i norra Vietnam. Saigon, idag Ho Chi Minh-staden, är landets största stad, Vietnams ekonomiska centrum och dessutom den viktigaste hamnstaden i Saigonflodens delta.

Dag 10 - Cu Chi-tunnlarna 
På morgonen lämnar vi storstaden för att bege oss ut på landsbygden, mot gränsen till Kambodja. Förmiddagen ägnar vi åt de kända och beryktade Cu Chi-tunnlarna, som byggdes och utnyttjades av befrielserörelsen FNL före och under Vietnamkriget. Det är en stark upplevelse att se dessa kilometerlånga kommunikationsleder, ibland byggda i tre våningar under jord med sov- och konferensutrymmen, sjukhus och mycket annat. Vissa av tunnlarna byggdes rakt under de amerikanska baserna med möjlighet till snabba attacker och försvinnanden.

Tillbaka i Saigon besöker vi Krigsminnesmuseet och ser sevärdheter som tidigare det presidentpalatset, Notre Dame och "Central market".

Vi har sedan egen tid att denna kväll upptäcka mer av Saigon med nöjen och fantastiska restauranger.  

Dag 11 - Mekongdeltat 
Mekongdeltat är dagens utflyktsmål. Vi lämnar Saigon tidigt på morgonen och åker till deltat som räknas som Vietnams ”risskål”. Landskapet vi färdas genom visar en mångfald av grönt genomskuret av vattenvägar. Vattnet spelar huvudrollen i både miljö och vardag. Hela dagen spenderar vi bland båtar, pråmar och flytande marknader. 

Vi gör en kortare promenad genom denna, för oss mycket annorlunda, verklighet. Att röra sig utomhus här ger oss ljud, lukter och smak på köpet. Vi stannar kort vid någon liten servering och provar en vietnamesisk kaffe innan vi fortsätter över broar och längs kanaler. Vid en liten by får vi ta del av befolkningens arbete i en riskvarn där man processar riset. Med båt upptäcker vi mer av Mekongdeltat och får lära oss en hel del om kokosnöten, och smaka på olika kokosprodukter.

Dagens lunch blir också spektakulär med stora fiskar, så kallade jättegurami (Elephant Ears Fish) som när den friterats blir både ett konstverk och en god måltid. Det blir en heldag i Vietnams vardag och det spännande Mekongdeltat. 

Sent på eftermiddagen kommer vi tillbaka till Saigon där kvällen är fri. 

Dag 12 - Ho Chi Minh med Cholon och Cao Dai
Idag lär vi känna mer av Saigon genom en stadsrundtur som visar dig mera av denna kommersiella, sjudande, kosmopolitiska stad. I jämförelse framstår Hanoi som en traditionell och underutvecklad byhåla.

Vi besöker daoistiska, Jade-kejsarens pagod, också känd som Sköldpaddans pagod vilken är en av de viktigaste religiösa platserna i staden. Därefter fortsätter vi till Cholon, den kinesiska stadsdelen, med intressant historia, intensiv kommers och flera marknader. Under dagen upplever vi också ett litet tempel för den märkliga Cao Dai-sekten, vars signum är klara färger och en filosofi som kombinerar de stora världsreligionerna till en.

Det blir även tid för egna upptäckter denna dag innan vi på kvällen gör en gemensam kryssning på Saigonfloden med avskedsmiddag ombord. 

Dag 13 - Hemresa
På morgonen och förmiddagen finns tid på egen hand för shopping av presenter och souvenirer. Vi behåller rummen fram till klockan 15:00, då det strax därefter blir dags att bege sig till flygplatsen för att påbörja hemresan.

Vi flyger via Bangkok där vi kan sträcka lite på benen innan vi går ombord för flygningen mot Skandinavien.

Dag 14 - Hemkomst
En innehållsrik och spännande resa i det fascinerande Vietnam har nått sitt slut och du landar åter på skandinavisk mark. Vi tackar för denna gång och hälsar dig välkommen tillbaka till TEMA.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar (from januari 2020: 10 frukostar)
• 8 luncher (from januari 2020: 6 luncher)
• 5 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flygresa Skandinavien – Bangkok. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Flygresa Bangkok – Hanoi. Välkomstmiddag ingår. Två övernattningar på hotell i centrala Hanoi.

Dag 3
Stadsrundtur i Hanoi med buss och cykeltaxi. "Water Puppet Theatre". Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Hanoi – Halong, 200 km. Båtutflykt i Halongbukten. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Halong.

Dag 5
Halong – Hanoi, 200 km. Flyg Hanoi – Da Nang, 1 timme 15 min. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på hotell i Hoi An.

Dag 6
Utflykt på landsbygden, båttur och stadspromenad i Hoi An. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Marknadsbesök och matlagningskurs. Ledig eftermiddag och kväll. Frukost och lunch ingår.

Dag 8
Buss Hoi An – Hue, med besök vid China Beach och i Da Nang. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Hue.

Dag 9
Utflykt i Hue med båttur på Parfymfloden. Flyg Hue – Saigon, 1 timme 20 min. Frukost och lunch ingår. Fyra övernattningar på hotell i centrala Saigon.

Dag 10
Utflykt till Cu Chi-tunnlarna och besök vid Museum of War Remnants. Frukost och lunch ingår.

Dag 11
Utflykt till Mekongdeltat. Frukost och lunch ingår.

Dag 12
Stadsrundtur och flodkryssning i Saigon. Frukost och middag ingår.

Dag 13
Flygresa Saigon – Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 14
Ankomst till Skandinavien.

Vietnam

Folkmängd 90 miljoner
Landets yta 329 560 km²
Religion
Religioner är buddhism (65-70 %), katolicism (ca 8 %), konfucianism, daoism, caodai och hoa hao.
Språk

Officiellt språk är vietnamesiska

Dagsprogram
Vinter 2019/20

Dag 1 - Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien med Thai Airways mot Bangkok. 

Dag 2 - Välkommen till Vietnam
Tidig morgon byter av flyg i Bangkok och vidare mot Hanoi i norra Vietnam. Där möter reseledaren på flygplatsen. Redan under färden från flygplatsen till vårt centralt belägna hotell slås vi av det sjudande folklivet, såväl på landsbygden som i förorter och centrum. Alla tycks vara på väg någonstans – alla verkar ha en uppgift.

Första kvällen i Vietnam avnjuter vi en gemensam välkomstmiddag som blir en introduktion till det vietnamesiska köket.

Dag 3 - Stadsrundtur i Hanoi
Hanoi, de många sjöarnas stad, är Vietnams politiska huvudstad. Trots att den växer så det knakar har staden i mångt och mycket fortfarande en bylik karaktär. Tusentals motorcyklar och mopeder trängs med lika många rickshaws och fotgängare i ett närmast osannolikt gytter. Frånsett de modernare delarna av staden tycks tiden i stora områden ha stått stilla sedan kolonialtiden. Stämningen är på samma gång drömsk och verklig.

Förmiddagens stadsrundtur tar dig till både kolonialtidens centrum och bostadsområden med vackert ornamenterade äldre hus. Men även till senare byggnationer i stelt rysk arkitektur. Du ser pagoder och helgedomar som ”Litteraturens tempel”. Samt Ho Chi Minh-museet och området kring presidentpalatset. Denne vietnamesiska frihetskämpes och nationalhjältes hem och mausoleum påminner oss om ett stycke nutidshistoria som inte lämnar någon oberörd. Vi äter under stadsrundturen en gemensam, vietnamesisk lunch. 

Under eftermiddagen upplever vi nya sidor av Hanoi tillsammans med cykeltaxi. Turen tar oss förbi sjön Hoan Kiem, där du ser det vackra templet Ngoc Son trona på en ö ute i vattnet. Hanoi var förr ett kommersiellt centrum där varje varugrupp hade sin egen gata. Vare sig verksamheten finns kvar eller inte har namnen bevarats, och vi passerar gator med namn som Sugar, Tin och Paper Street. Vi kommer även till den trevliga Dong Xuan-marknaden.

På kvällen blir det en vietnamesisk kulturupplevelse med tusenåriga anor. Vi ser "Water Puppet Theatre", en föreställning med dockor av trä som ser ut att dansa på vattenytan i en pool. 

Dag 4 - Kryssning i Ha Longbukten
På morgonen färdas vi österut till Ha Longbukten. Vägen dit går genom Röda flodens bördiga deltaområde. Längs vägen ser vi prov på det traditionella jordbruket, där mekaniken ännu inte gjort sitt intåg. I landskapsbilden dominerar risodlingar och malvafärgade dammar, där lotus och vattenhyacinter blommar.

Ha Longbukten är förmodligen Vietnams och hela Sydostasiens märkligaste och vackraste områden. Vi går ombord på en djonkliknande farkost som tar oss ut på vattnet. Buktens spektakulära skärgårdslandskap består av små djupgröna öar som sticker upp likt sockertoppar ur vattnet. Vi kommer tätt inpå höga kalkstensklippor som stupar brant ner i vattnet. I vattenlinjen ligger spännande grottformationer formade av årtusendens erosion.

Lunchen serveras ombord på båten när vi saktar seglar ut i den spektakulära arkipelagen med sina höga klippformationer. När vi sedan seglar tillbaka väntar en övernattning på hotell i Ha Long där vi också äter vår middag.

Dag 5 - Till centrala Vietnam
Längs den moderna snabbare vägen beger vi oss tillbaka till Hanoi. Därifrån fortsätter vi med inrikesflyg den cirka 100 mil långa sträckan till Da Nang, en mellanstor stad belägen vid kusten ungefär halvvägs mellan Hanoi och Saigon.

I Da Nang fanns USA:s största flygbas under Vietnamkriget, vilket än idag kan spåras i en lite mer påtaglig västerländsk prägel än på andra håll.Härifrån fortsätter vi söderut längs kusten för att komma till den historiska orten Hoi An, landets äldsta stad som ofta kallas Vietnams vagga. Där checkar vi in på ett hotell för de kommande tre nätterna.

Dag 6 - Hoi Ans landsbygd och gamla stad
Idag ger vi oss ut på landsbygden och möter invånarna i Hoi Ans omgivningar. Här lever befolkningen på fiske och jordbruk. Vi får se exempel på båda delarna. Med båt åker vi ut på floden Thu Bon. Den som vill kan själv få prova att ro i en rund korgliknande båt av bambu, något som är mycket svårare än de flesta tror.Till lunch så provar vi vietnamesisk snabbmat i form av Banh mi, på en enkel servering i Hoi An. Man kan översätta Banh mi som vietnamesiskt bröd och det är en fylld baguette. Så med andra ord en blandning av västerländsk bröd med österländsk fyllning.  

Under eftermiddagen utforskar vi Hoi Ans äldsta stadsdel. Stadens centrum är helt bilfritt, vilket inbjuder till en promenad bland butiker, konstgallerier och gamla byggnader. Denna anrika handelsstad kom under Vietnamkriget att bli avskuren till följd av förstörda järnvägslinjer och en uppdämd flod. Det ledde till att den lämnades helt orörd av krigets härjningar. Än idag känns miljön som ett fruset utsnitt ur en svunnen tid. De välbevarade gamla handelshusens arkitektur påminner oss om epoken när japanska, franska, kinesiska och indiska handelsmän bosatte sig i Hoi An. Det är lätt att förstå varför staden har placerats på Unescos världsarvslista.

Dag 7 - Lär dig laga vietnamesiskt
Idag får vi en spännande möjlighet att lära oss mer om, och själva prova på, vietnamesisk kokkonst. Vi börjar dagen med ett besök på den lokala marknaden. Omgivna av färger, dofter och intryck iakttar vi först kommersen från en servering, innan det är dags att själva interagera med försäljarna och handla några av ingredienserna till det vi ska laga.

Vi går därefter ombord på en båt och glider sakta medströms till en lokal restaurang invid floden. Där får vi se närmare på ört- och grönsaksträdgården för att lära oss mer om några av basingredienserna till specialiteter från Hoi An och Vietnam som helhet. Sedan är det dags för kocken att demonstrera sina färdigheter, innan vi själva ska försöka få till samma rätt på egen hand (själva matlagningen tar cirka två timmar). När lektionen är över slår vi oss ner tillsammans för att avnjuta det vi lagat. Det blir garanterat en rolig, lärorik och kulinariskt minnesvärd förmiddag.

Eftermiddag och kväll tillbringas efter eget tycke. Kanske skön avkoppling vid det trevlig poolområdet eller direkt vid havet. Det finns nu möjlighet att på egen hand uppleva mer av charmiga Hoi An.

Dag 8 - Via China Beach till Saigon
Efter frukost checkar vi ut och fortsätter till Marmorbergen, som charmar med sin tempelprakt, spektakulära grottor och utsikten över de ständigt svepande böljorna längs stranden vid Non Nuoc. Vi gör ett stopp vid denna strand som under Vietnamkriget gick under namnet China Beach. Då var det en populär plats för amerikanska trupper där de kunde koppla av och kurera sina mindre skador åsamkade i strid. 

I Danang kliver vi ombord flyget som tar oss söderöver till Saigon (cirka 1 timme) och checkar in på ett fint, centralt beläget hotell. Här är klimatet betydligt varmare och fuktigare än i norra Vietnam. Saigon, idag Ho Chi Minh-staden, är landets största stad, Vietnams ekonomiska centrum och dessutom den viktigaste hamnstaden i Saigonflodens delta.

Dag 9 - Cu Chi-tunnlarna 
På morgonen lämnar vi storstaden för att bege oss ut på landsbygden, mot gränsen till Kambodja. Förmiddagen ägnar vi åt de kända och beryktade Cu Chi-tunnlarna, som byggdes och utnyttjades av befrielserörelsen FNL före och under Vietnamkriget. Det är en stark upplevelse att se dessa kilometerlånga kommunikationsleder, ibland byggda i tre våningar under jord med sov- och konferensutrymmen, sjukhus och mycket annat. Vissa av tunnlarna byggdes rakt under de amerikanska baserna med möjlighet till snabba attacker och försvinnanden.

Tillbaka i Saigon besöker vi Krigsminnesmuseet. Vi lokaliserar oss sedan mer i staden, ser sevärdheter som det tidigare presidentpalatset, Notre Dame och "Central market".

Vi har sedan egen tid att denna kväll upptäcka mer av Saigon med nöjen och fantastiska restauranger.  

Dag 10 - Mekongdeltat 
Mekongdeltat är dagens utflyktsmål. Vi lämnar Saigon tidigt på morgonen och åker till deltat som räknas som Vietnams ”risskål”. Landskapet vi färdas genom visar en mångfald av grönt genomskuret av vattenvägar. Vattnet spelar huvudrollen i både miljö och vardag. Hela dagen spenderar vi bland båtar, pråmar och flytande marknader. 

Vi gör en kortare promenad genom denna, för oss mycket annorlunda, verklighet. Att röra sig utomhus här ger oss ljud, lukter och smak på köpet. Vi stannar kort vid någon liten servering och provar en vietnamesisk kaffe innan vi fortsätter över broar och längs kanaler. Med båt upptäcker vi mer av Mekongdeltat och får lära oss en hel del om kokosnöten, och smaka på olika kokosprodukter.

Dagens lunch blir också spektakulär med stora fiskar, så kallade jättegurami (Elephant Ears Fish) som när den friterats blir både ett konstverk och en god måltid. Det blir en heldag i Vietnams vardag och det spännande Mekongdeltat. 

På kvällen gör vi en gemensam kryssning på Saigonfloden med avskedsmiddag ombord. 

Dag 11 - Hemresa
På morgonen och förmiddagen har du tid på egen hand för shopping av presenter och souvenirer. Vi behåller rummen fram till klockan 15:00, då det strax därefter blir dags att bege sig till flygplatsen för att påbörja hemresan.

Vi flyger via Bangkok där vi kan sträcka lite på benen innan vi går ombord för flygningen mot Skandinavien.

Dag 12 - Hemkomst
En innehållsrik och spännande resa i det fascinerande Vietnam har nått sitt slut och du landar åter på skandinavisk mark. Vi tackar för denna gång och hälsar dig välkommen tillbaka till TEMA.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar (from januari 2020: 10 frukostar)
• 8 luncher (from januari 2020: 6 luncher)
• 5 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flygresa Skandinavien – Bangkok. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Flygresa Bangkok – Hanoi. Välkomstmiddag ingår. Två övernattningar på hotell i centrala Hanoi.

Dag 3
Stadsrundtur i Hanoi med buss och cykeltaxi. "Water Puppet Theatre". Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Hanoi – Halong, 200 km. Båtutflykt i Halongbukten. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Halong.

Dag 5
Halong – Hanoi, 200 km. Flyg Hanoi – Da Nang, 1 timme 15 min. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på hotell i Hoi An.

Dag 6
Utflykt på landsbygden, båttur och stadspromenad i Hoi An. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Marknadsbesök och matlagningskurs. Ledig eftermiddag och kväll. Frukost och lunch ingår.

Dag 8
Flyg Danang – Saigon, 1 timme 20 min. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på hotell i centrala Saigon.

Dag 9
Utflykt till Cu Chi-tunnlarna och besök vid Museum of War Remnants. Frukost och lunch ingår.

Dag 10
Utflykt till Mekongdeltat. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 11
Flygresa Saigon – Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 12
Ankomst till Skandinavien.

Vietnam

Folkmängd 90 miljoner
Landets yta 329 560 km²
Religion
Religioner är buddhism (65-70 %), katolicism (ca 8 %), konfucianism, daoism, caodai och hoa hao.
Språk

Officiellt språk är vietnamesiska

Dagsprogram
Finsk avresa mars 2020 - 11 dagar

Dag 1 - Avresa från Finland
Avresa från Helsingfors med Qatar Airways via Doha till Hanoi. 

Dag 2 - Välkommen till Vietnam
TEMAs reseledare möter på flygplatsen och redan under färden från flygplatsen till vårt centralt belägna hotell slås vi av det sjudande folklivet, såväl på landsbygden som i förorter och centrum. Alla tycks vara på väg någonstans – alla verkar ha en uppgift.

Första kvällen i Vietnam avnjuter vi en gemensam välkomstmiddag som blir en introduktion till det vietnamesiska köket.

Dag 3 - Stadsrundtur i Hanoi
Hanoi, de många sjöarnas stad, är Vietnams politiska huvudstad. Trots att den växer så det knakar har staden i mångt och mycket fortfarande en bylik karaktär. Tusentals motorcyklar och mopeder trängs med lika många rickshaws och fotgängare i ett närmast osannolikt gytter. Frånsett de modernare delarna av staden tycks tiden i stora områden ha stått stilla sedan kolonialtiden. Stämningen är på samma gång drömsk och verklig.

Förmiddagens stadsrundtur tar dig till både kolonialtidens centrum och bostadsområden med vackert ornamenterade äldre hus. Men även till senare byggnationer i stelt rysk arkitektur. Du ser pagoder och helgedomar som ”Litteraturens tempel”. Samt Ho Chi Minh-museet och området kring presidentpalatset. Denne vietnamesiska frihetskämpes och nationalhjältes hem och mausoleum påminner oss om ett stycke nutidshistoria som inte lämnar någon oberörd. Vi äter under stadsrundturen en gemensam, vietnamesisk lunch. 

Under eftermiddagen upplever vi nya sidor av Hanoi tillsammans med cykeltaxi. Turen tar oss förbi sjön Hoan Kiem, där du ser det vackra templet Ngoc Son trona på en ö ute i vattnet. Hanoi var förr ett kommersiellt centrum där varje varugrupp hade sin egen gata. Vare sig verksamheten finns kvar eller inte har namnen bevarats, och vi passerar gator med namn som Sugar, Tin och Paper Street. Vi kommer även till den trevliga Dong Xuan-marknaden.

På kvällen blir det en vietnamesisk kulturupplevelse med tusenåriga anor. Vi ser "Water Puppet Theatre", en föreställning med dockor av trä som ser ut att dansa på vattenytan i en pool. 

Dag 4 - Kryssning i Ha Longbukten
På morgonen färdas vi österut till Ha Longbukten. Vägen dit går genom Röda flodens bördiga deltaområde. Längs vägen ser vi prov på det traditionella jordbruket, där mekaniken ännu inte gjort sitt intåg. I landskapsbilden dominerar risodlingar och malvafärgade dammar, där lotus och vattenhyacinter blommar.

Ha Longbukten är förmodligen Vietnams och hela Sydostasiens märkligaste och vackraste områden. Vi går ombord på en djonkliknande farkost som tar oss ut på vattnet. Buktens spektakulära skärgårdslandskap består av små djupgröna öar som sticker upp likt sockertoppar ur vattnet. Vi kommer tätt inpå höga kalkstensklippor som stupar brant ner i vattnet. I vattenlinjen ligger spännande grottformationer formade av årtusendens erosion.

Lunchen serveras ombord på båten när vi saktar seglar ut i den spektakulära arkipelagen med sina höga klippformationer. När vi sedan seglar tillbaka väntar en övernattning på hotell i Ha Long där vi också äter vår middag.

Dag 5 - Till centrala Vietnam
Längs den moderna snabbare vägen beger vi oss tillbaka till Hanoi. Därifrån fortsätter vi med inrikesflyg den cirka 100 mil långa sträckan till Da Nang, en mellanstor stad belägen vid kusten ungefär halvvägs mellan Hanoi och Saigon.

I Da Nang fanns USA:s största flygbas under Vietnamkriget, vilket än idag kan spåras i en lite mer påtaglig västerländsk prägel än på andra håll.Härifrån fortsätter vi söderut längs kusten för att komma till den historiska orten Hoi An, landets äldsta stad som ofta kallas Vietnams vagga. Där checkar vi in på ett hotell för de kommande tre nätterna.

Dag 6 - Hoi Ans landsbygd och gamla stad
Idag ger vi oss ut på landsbygden och möter invånarna i Hoi Ans omgivningar. Här lever befolkningen på fiske och jordbruk. Vi får se exempel på båda delarna. Med båt åker vi ut på floden Thu Bon. Du som vill kan själv få prova att ro i en rund korgliknande båt av bambu, något som är mycket svårare än de flesta tror.Till lunch så provar vi vietnamesisk snabbmat i form av Banh mi, på en enkel servering i Hoi An. Man kan översätta Banh mi som vietnamesiskt bröd och det är en fylld baguette. Så med andra ord en blandning av västerländsk bröd med österländsk fyllning.  

Under eftermiddagen utforskar vi Hoi Ans äldsta stadsdel. Stadens centrum är helt bilfritt, vilket inbjuder till en promenad bland butiker, konstgallerier och gamla byggnader. Denna anrika handelsstad kom under Vietnamkriget att bli avskuren till följd av förstörda järnvägslinjer och en uppdämd flod. Det ledde till att den lämnades helt orörd av krigets härjningar. Än idag känns miljön som ett fruset utsnitt ur en svunnen tid. De välbevarade gamla handelshusens arkitektur påminner oss om epoken när japanska, franska, kinesiska och indiska handelsmän bosatte sig i Hoi An. Det är lätt att förstå varför staden har placerats på Unescos världsarvslista.

Dag 7 - Lär dig laga vietnamesiskt
Idag får du en spännande möjlighet att lära dig mer om- och själv få prova vietnamesisk kokkonst. Vi börjar dagen med ett besök på den lokala marknaden. Omgivna av färger, dofter och intryck iakttar vi först kommersen från en servering, innan det är dags att själva interagera med försäljarna och handla några av ingredienserna till det vi ska laga.

Vi går därefter ombord på en båt och glider sakta medströms till en lokal restaurang invid floden. Där får vi se närmare på ört- och grönsaksträdgården för att lära oss mer om några av basingredienserna till specialiteter från Hoi An och Vietnam som helhet. Sedan är det dags för kocken att demonstrera sina färdigheter, innan vi själva ska försöka få till samma rätt på egen hand (själva matlagningen tar cirka två timmar). När lektionen är över slår vi oss ner tillsammans för att avnjuta det vi lagat. Det blir garanterat en rolig, lärorik och kulinariskt minnesvärd förmiddag.

Eftermiddag och kväll spenderar du sedan efter eget tycke. Kanske skön avkoppling vid det trevlig poolområdet eller direkt vid havet. Du har nu också möjlighet att på egen hand uppleva mer av charmiga Hoi An.

Dag 8 - Via China Beach till Saigon
Efter frukost checkar vi ut och fortsätter till Marmorbergen, som charmar med sin tempelprakt, spektakulära grottor och utsikten över de ständigt svepande böljorna längs stranden vid Non Nuoc. Vi gör ett stopp vid denna strand som under Vietnamkriget gick under namnet China Beach. Då var det en populär plats för amerikanska trupper där de kunde koppla av och kurera sina mindre skador åsamkade i strid. 

I Danang kliver vi ombord flyget som tar oss söderöver till Saigon (ca 1 tim) och checkar in på ett fint, centralt beläget hotell. Här är klimatet betydligt varmare och fuktigare än i norra Vietnam. Saigon, idag Ho Chi Minh City, är landets största stad, Vietnams ekonomiska centrum och dessutom den viktigaste hamnstaden i Saigonflodens delta.

Dag 9 - Cu Chi-tunnlarna 
På morgonen lämnar vi storstaden för att bege oss ut på landsbygden, mot gränsen till Kambodja. Förmiddagen ägnar vi åt de kända och beryktade Cu Chi-tunnlarna, som byggdes och utnyttjades av befrielserörelsen FNL före och under Vietnamkriget. Det är en stark upplevelse att se dessa kilometerlånga kommunikationsleder, ibland byggda i tre våningar under jord med sov- och konferensutrymmen, sjukhus och mycket annat. Vissa av tunnlarna byggdes rakt under de amerikanska baserna med möjlighet till snabba attacker och försvinnanden.

Tillbaka i Saigon besöker vi Krigsmuseumet Museum of War Remnants, som tidigare gick under namnet The Museum of American and Chinese War Crimes även Museum of War Atrocities. Vi lokaliserar oss sedan mer i staden, ser sevärdheter som de tidigare Presidentpalatset, Notre Dame och Central market.

Du får sedan egen tid att denna kväll upptäcka mer av Saigon med nöjen och fantastiska restauranger.  

Dag 10 - Mekongdeltat 
Mekongdeltat är dagens utflyktsmål. Vi lämnar Saigon tidigt på morgonen och åker till deltat som räknas som Vietnams ”risskål”. Landskapet vi färdas genom visar en mångfald av grönt genomskuret av vattenvägar. Vattnet spelar huvudrollen i både miljö och vardag. Hela dagen spenderar vi bland båtar, pråmar och flytande marknader. 

Vi gör en kortare promenad genom denna, för oss mycket annorlunda, verklighet. Att röra sig utomhus här ger oss ljud, lukter och smak på köpet. Vi stannar kort vid någon liten servering och provar en vietnamesisk kaffe innan vi fortsätter över broar och längs kanaler. Med båt upptäcker vi mer av Mekongdeltat och får lära oss en hel del om kokosnöten, och smaka på olika kokosprodukter.

Dagens lunch blir också spektakulär med stora fiskar, så kallade jättegurami (Elephant Ears Fish) som när den friterats blir både ett konstverk och en god måltid. Det blir en heldag i Vietnams vardag och det spännande Mekongdeltat. 

På kvällen gör vi en gemensam kryssning på Saigonfloden med avskedsmiddag ombord. 

Dag 11 - Hemresa
Flyget avgår på morgonen och du flyger via Doha där du kan sträcka lite på benen innan vidare flygning mot Finland.


ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 11 frukostar (from januari 2020: 10 frukostar)
• 8 luncher (from januari 2020: 6 luncher)
• 5 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flygresa Finland – Vietnam via Qatar. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst Hanoi. Välkomstmiddag ingår. Två övernattningar på hotell i centrala Hanoi.

Dag 3
Stadsrundtur i Hanoi med buss och cykeltaxi. "Water Puppet Theatre". Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Hanoi – Halong, 200 km. Båtutflykt i Halongbukten. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Halong.

Dag 5
Halong – Hanoi, 200 km. Flyg Hanoi – Da Nang, 1 timme 15 min. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på hotell i Hoi An.

Dag 6
Utflykt på landsbygden, båttur och stadspromenad i Hoi An. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Marknadsbesök och matlagningskurs. Ledig eftermiddag och kväll. Frukost och lunch ingår.

Dag 8
Flyg Danang – Saigon, 1 timme 20 min. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på hotell i centrala Saigon.

Dag 9
Utflykt till Cu Chi-tunnlarna och besök vid Museum of War Remnants. Frukost och lunch ingår.

Dag 10
Utflykt till Mekongdeltat. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 11
Flygresa Saigon – Finland. Frukost och flygmåltider ingår.

Vietnam

Folkmängd 90 miljoner
Landets yta 329 560 km²
Religion
Religioner är buddhism (65-70 %), katolicism (ca 8 %), konfucianism, daoism, caodai och hoa hao.
Språk

Officiellt språk är vietnamesiska

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien – Hanoi/Saigon t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Observera

Flygresorna inrikes i Vietnam bokas lokalt av våra samarbetspartner på plats. Biljetterna till dessa flygningar erhålls på plats. Vid incheckning för avresa från Skandinavien rekommenderar vi att du har resans dagsprogram/dagbok tillgängligt för att kunna visa hur och vilken dag du lämnar Vietnam. Detta då visumfritt uppehälle i Vietnam för Skandinaviska medborgare är 14 dagar.

Observera att maxvikt för incheckat bagage på inrikessträckorna är 20 kg och endast ett (1) incheckat bagage per person. I tillägg till detta max 7kg handbagage. De internationella flygningarna med Thai Airways tillåter dock 30 kg.

Valuta

Dong (VND). Uttagsautomater finns. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Klimat

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning

I de nordliga delarna av Vietnam kring Hanoi kan det bli relativt kyligt nattetid och tidigt på morgonen under vintermånaderna (dec–jan), så en varm tröja/ kofta kan behövas. Mestadels gäller att man bäst klär sig i svala, luftiga plagg med lång ärm, som skyddar mot stark sol och även mot stickande insekter. Paraply och lätta regnkläder rekommenderas.

Dricks

Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 60 USD per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Hotell
Från och med januari 2020 så bor vi i Hanoi på Mövenpick Hotel Hanoi*****. 

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-10-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Bangkok
2019-10-24
14:30
2019-10-25
05:50
Thai Airways, 961
Bangkok
Hanoi
2019-10-25
07:45
2019-10-25
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2019-10-05
20:10
2019-10-05
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Stockholm
2019-11-06
01:25
2019-11-06
06:55
Thai Airways, 960
14 dagar Stora Vietnamresan Stockholm 26 450 SEK Förfrågan
2019-10-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2019-10-24
10:45
2019-10-24
11:40
SAS, 152
Stockholm
Bangkok
2019-10-24
14:30
2019-10-25
05:50
Thai Airways, 961
Bangkok
Hanoi
2019-10-25
07:45
2019-10-25
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2019-10-05
20:10
2019-10-05
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Stockholm
2019-11-06
01:25
2019-11-06
06:55
Thai Airways, 960
Stockholm
Gothenburg
2019-11-06
08:15
2019-11-06
09:15
SAS, 2151
14 dagar Stora Vietnamresan Göteborg 26 450 SEK Förfrågan
2019-10-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2019-10-24
14:25
2019-10-25
06:00
Thai Airways, 951
Bangkok
Hanoi
2019-10-25
07:45
2019-10-25
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2019-10-05
20:10
2019-10-05
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Copenhagen
2019-11-06
00:50
2019-11-06
06:35
Thai Airways, 950
14 dagar Stora Vietnamresan Köpenhamn 26 450 SEK Förfrågan
2020-01-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2020-01-02
16:25
2020-01-03
00:35
Qatar Airways, 168
Doha
Hanoi
2020-01-03
02:55
2020-01-03
13:30
Qatar Airways, 976
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Doha
2020-01-12
19:15
2020-01-12
23:55
Qatar Airways, 971
Doha
Copenhagen
2020-01-13
01:35
2020-01-13
06:20
Qatar Airways, 161
Copenhagen
Stockholm
2020-01-13
09:05
2020-01-13
10:15
SAS, 1418
12 dagar Stora Vietnamresan Stockholm 25 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-01-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Stockholm
2020-01-02
14:25
2020-01-02
15:35
SAS, 406
Stockholm
Doha
2020-01-02
16:25
2020-01-03
00:35
Qatar Airways, 168
Doha
Hanoi
2020-01-03
02:55
2020-01-03
13:30
Qatar Airways, 976
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Doha
2020-01-12
19:15
2020-01-12
23:55
Qatar Airways, 971
Doha
Copenhagen
2020-01-13
01:35
2020-01-13
06:20
Qatar Airways, 161
12 dagar Stora Vietnamresan Köpenhamn 25 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-01-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Bangkok
2020-01-30
13:30
2020-01-31
05:45
Thai Airways, 961
Bangkok
Hanoi
2020-01-31
07:45
2020-01-31
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2020-02-09
20:10
2020-02-09
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Stockholm
2020-02-10
01:25
2020-02-10
06:55
Thai Airways, 960
12 dagar Stora Vietnamresan Stockholm 25 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-01-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2020-01-30
13:50
2020-01-31
06:20
Thai Airways, 951
Bangkok
Hanoi
2020-01-31
07:45
2020-01-31
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2020-02-09
20:10
2020-02-09
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Copenhagen
2020-02-10
00:50
2020-02-10
06:35
Thai Airways, 950
12 dagar Stora Vietnamresan Köpenhamn 25 990 SEK 6 platser kvar Boka
2020-02-20 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Bangkok
2020-02-20
13:30
2020-02-21
05:45
Thai Airways, 961
Bangkok
Hanoi
2020-02-21
07:45
2020-02-21
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2020-03-01
20:10
2020-03-01
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Stockholm
2020-03-02
01:25
2020-03-02
06:55
Thai Airways, 960
12 dagar Stora Vietnamresan Stockholm 25 890 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-02-20 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2020-02-20
13:50
2020-02-21
06:20
Thai Airways, 951
Bangkok
Hanoi
2020-02-21
07:45
2020-02-21
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2020-03-01
20:10
2020-03-01
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Copenhagen
2020-03-02
00:50
2020-03-02
06:35
Thai Airways, 950
12 dagar Stora Vietnamresan Köpenhamn 25 890 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-10-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Bangkok
2020-10-22
13:30
2020-10-23
05:45
Thai Airways, 961
Bangkok
Hanoi
2020-10-23
07:45
2020-10-23
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2020-11-01
20:10
2020-11-01
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Stockholm
2020-11-02
01:25
2020-11-02
06:55
Thai Airways, 960
14 dagar Stora Vietnamresan Stockholm 26 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-10-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2020-10-22
13:50
2020-10-23
06:20
Thai Airways, 951
Bangkok
Hanoi
2020-10-23
07:45
2020-10-23
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2020-11-01
20:10
2020-11-01
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Copenhagen
2020-11-02
00:50
2020-11-02
06:35
Thai Airways, 950
14 dagar Stora Vietnamresan Köpenhamn 26 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-01-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Bangkok
2021-01-30
13:30
2021-01-31
05:45
Thai Airways, 961
Bangkok
Hanoi
2021-01-31
07:45
2021-01-31
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2021-02-09
20:10
2021-02-09
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Stockholm
2021-02-10
01:25
2021-02-10
06:55
Thai Airways, 960
14 dagar Stora Vietnamresan Stockholm 26 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-01-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2021-01-30
13:50
2021-01-31
06:20
Thai Airways, 951
Bangkok
Hanoi
2021-01-31
07:45
2021-01-31
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2021-02-09
20:10
2021-02-09
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Copenhagen
2021-02-10
00:50
2021-02-10
06:35
Thai Airways, 950
14 dagar Stora Vietnamresan Köpenhamn 26 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-03-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2021-03-27
13:50
2021-03-28
06:20
Thai Airways, 951
Bangkok
Hanoi
2021-03-28
07:45
2021-03-28
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2021-04-06
20:10
2021-04-06
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Copenhagen
2021-04-07
00:50
2021-04-07
06:35
Thai Airways, 950
14 dagar Stora Vietnamresan Köpenhamn 26 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-03-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Bangkok
2021-03-27
13:30
2021-03-28
05:45
Thai Airways, 961
Bangkok
Hanoi
2021-03-28
07:45
2021-03-28
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2021-04-06
20:10
2021-04-06
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Stockholm
2021-04-07
01:25
2021-04-07
06:55
Thai Airways, 960
14 dagar Stora Vietnamresan Stockholm 26 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-10-28 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Bangkok
2021-10-28
13:30
2021-10-29
05:45
Thai Airways, 961
Bangkok
Hanoi
2021-10-29
07:45
2021-10-29
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2021-11-07
20:10
2021-11-07
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Stockholm
2021-11-08
01:25
2021-11-08
06:55
Thai Airways, 960
14 dagar Stora Vietnamresan Stockholm 26 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-10-28 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Bangkok
2021-10-28
13:50
2021-10-29
06:20
Thai Airways, 951
Bangkok
Hanoi
2021-10-29
07:45
2021-10-29
09:35
Thai Airways, 560
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Bangkok
2021-11-07
20:10
2021-11-07
21:35
Thai Airways, 557
Bangkok
Copenhagen
2021-11-08
00:50
2021-11-08
06:35
Thai Airways, 950
14 dagar Stora Vietnamresan Köpenhamn 26 990 SEK 6+ platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.