Vackra Vietnamen klassisk rundresa från nord till syd

Upplev Vietnams tidlösa charm, från sjöarnas stad Hanoi via skärgården i Ha Long-bukten till storstadspuls i Saigon. Under knappt två veckor lär vi känna folket som med blyga och nyfikna leenden välkomnar oss och delar med sig av sin kultur och fantastiska mat. Det blir en innehållsrik resa på land och floder, till havs och i underjorden – ner i Cu Chi-tunnlarna!

RESFAKTA

Länder: Vietnam

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 12 dagar

Gruppstorlek: 15-26 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Ha Longbuktens sockertoppsberg
 • Hoi Ans världsarvslistade gamla stadsdel
 • Cu Chi, det hemliga nätverket av tunnlar
 • Pulsen i Saigon
 • Heldag i Mekongdeltat med båttur och lokala besök

Dagsprogram
Vietnam från november 2023

Dag 1. Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien mot Hanoi.

Dag 2. Välkommen till vidunderliga Vietnam
TEMAs reseledare möter på flygplatsen i Hanoi. Redan under färden från flygplatsen till det centralt belägna hotellet slås vi av det sjudande folklivet, såväl på landsbygden som i förorter och centrum. Alla tycks vara på väg någonstans. 

Första kvällen i Vietnam avnjuter vi en gemensam välkomstmiddag som blir en introduktion till det vietnamesiska köket. En perfekt början på vår temaresa.

Dag 3. Stadsrundtur i Hanoi
Hanoi, de många sjöarnas stad, är Vietnams politiska huvudstad. Trots att den växer så det knakar har staden fortfarande en bylik karaktär. Tusentals motorcyklar och mopeder trängs med lika många rickshaw och fotgängare i ett närmast osannolikt gytter. Frånsett de modernare delarna av staden tycks tiden i stora områden ha stått stilla sedan kolonialtiden. Stämningen är på samma gång drömsk och verklig. 

Stadsrundturen går till kolonialtidens centrum och bostadsområden med vackert ornamenterade äldre hus; men även till senare byggnationer i stel rysk arkitektur. Vi ser pagoder och helgedomar som ”Litteraturens tempel”. Vi upplever Ho Chi Minh-mausoleet (öppettider varierar dock) och området kring presidentpalatset. Till fots eller cykeltaxi ser vi Hanois gamla stadsdel som förr var ett kommersiellt centrum där varje varugrupp hade sin egen gata. Vare sig verksamheten finns kvar eller inte har namnen bevarats, och vi passerar gator med namn som Sugar, Tin och Paper Street. 

Till sist blir det en vietnamesisk kulturupplevelse med tusenåriga anor. Vi ser en föreställning med dockor av trä som ser ut att dansa på vattenytan i en bassäng.

Under stadsrundturen blir det även gemensam, vietnamesisk lunch.  

Dag 4. Kryssning i Halongbukten
På morgonen färdas vi österut, genom Röda flodens bördiga deltaområde, till Ha Longbukten. Längs vägen ser vi prov på ris- jordbruk. I landskapsbilden dominerar risodlingar och malvafärgade dammar, där lotus och vattenhyacinter blommar. 

Ha Longbukten är förmodligen Vietnams och ett av hela Sydostasiens märkligaste och vackraste områden. Buktens spektakulära skärgårdslandskap består av små djupgröna öar som sticker upp likt sockertoppar ur vattnet. Vi kommer tätt inpå höga kalkstensklippor som stupar brant ner i vattnet. I vattenlinjen ligger spännande grottformationer formade av årtusendens erosion. 

Lunch serveras ombord under seglatsen i den spektakulära arkipelagen med höga klippformationer. När vi seglar tillbaka väntar en övernattning på hotell i Ha Long där vi också äter middag.

Dag 5. Till centrala Vietnam
Idag beger vi oss tillbaka till Hanoi. Därifrån fortsätter vi med inrikesflyg den cirka 100 mil långa sträckan till Da Nang, en stor stad som expanderar rejält, belägen vid kusten ungefär halvvägs mellan Hanoi och Saigon. 

I Da Nang fanns USA:s största flygbas under Vietnamkriget, vilket än idag kan spåras i en lite mer påtaglig västerländsk prägel än på andra håll. Härifrån fortsätter vi till den historiska orten Hoi An, landets äldsta stad som ofta kallas Vietnams vagga.

Under eftermiddagen utforskar vi Hoi Ans äldsta stadsdel. Stadens centrum är bilfritt, vilket inbjuder till en promenad bland butiker, konstgallerier och gamla byggnader. Denna anrika handelsstad kom under Vietnamkriget att bli avskuren till följd av förstörda järnvägslinjer och en uppdämd flod. Det ledde till att den lämnades helt orörd av krigets härjningar. Än idag känns miljön som ett fruset utsnitt ur en svunnen tid. De välbevarade gamla handelshusens arkitektur påminner om epoken när japanska, franska, kinesiska och indiska handelsmän bosatte sig i Hoi An. Det är lätt att förstå varför staden har placerats på Unescos världsarvslista. 


Dag 6. Hoi Ans landsbygd
Idag ger vi oss ut på landsbygden och möter invånarna i Hoi Ans omgivningar. Här lever befolkningen på fiske och jordbruk. Vi ser exempel på båda delarna. Vi färdas med båt på floden Thu Bon. Den som vill kan prova att ro i en rund korgliknande båt av bambu, något som är mycket svårare än de flesta tror. Här ser vi både nippapalmer och den lokala fiskerinäringen och hur man arbetar med sina enorma nät. Eftermiddagen är till eget förfogande.Dag 7. Vietnamesisk kokkonst
Idag lär vi oss mer om, och provar själva på, vietnamesisk kokkonst. Vi börjar med ett besök på den lokala marknaden. 

Därefter går vi därefter ombord på en båt och glider sakta nedströms till en restaurang vid floden. Där ser närmare på ört- och grönsaksträdgården och lär oss mer om några av basingredienserna till specialiteter från Hoi An och Vietnam. Sedan är det dags för kocken att demonstrera sina färdigheter, innan vi själva ska försöka få till samma rätt på egen hand (själva matlagningen tar cirka två timmar).  Personalen ger god hjälp och det är en avslappnad atmosfär. När lektionen är över njuter vi av det vi har lagat. Det blir garanterat en rolig, lärorik och kulinariskt minnesvärd förmiddag. 

Eftermiddag och kväll tillbringas efter eget tycke. Det finns nu möjlighet att på egen hand uppleva mer av charmiga Hoi An.

Dag 8. Via Da Nang till Saigon
Resan fortsätter till Marmorbergen som charmar med tempelprakt, spektakulära grottor och utsikten över Non Nuoc-strandens ständigt svepande böljor. 

Från Danang flyger vi till Saigon (cirka 1 timme) och checkar in på ett fint, centralt beläget hotell. Här är klimatet betydligt varmare och fuktigare än i norra Vietnam. Saigon, idag Ho Chi Minh-staden, är landets största stad, Vietnams ekonomiska centrum och dessutom den viktigaste hamnstaden i Saigonflodens delta.

Före incheckning stannar vi vid torget där mariastatyn står utanför Notre Damekatedralen som just nu renoveras. Här ser vi det gamla franska postkontoret som liknar en fransk järnvägsstation.

Dag 9. Cu Chi-tunnlarna 
På morgonen lämnar vi storstaden för att bege oss ut på landsbygden, mot gränsen till Kambodja. Förmiddagen ägnar vi åt Cu Chi-tunnlarna, som byggdes och utnyttjades av befrielserörelsen FNL före och under Vietnamkriget. Det är en stark upplevelse att se dessa kilometerlånga kommunikationsleder, ibland byggda i tre våningar under jord med sov- och konferensutrymmen, sjukhus och mycket annat. Vissa av tunnlarna byggdes rakt under de amerikanska baserna med möjlighet till snabba attacker och försvinnanden. 

Tillbaka i Saigon besöker vi Krigsminnesmuseet och det gamla presidentpalatset som var sätet för Sydvietnams regering fram till 30 april 1975. Det var vid presidentpalatset som bilden av Françoise Demulder visade de två stridsvagnarna köra igenom portarna och Löjtnant Bui Quang Than sprang med VC-flaggan i handen.

För den som önskar kan man bli avsläppt vid "Central market" där allt typiskt vietnamesiskt kan inhandlas. Hotellet är på kort gångavstånd från marknaden.

Kvällen är på egen hand och för att upptäcka mer av Saigon med nöjen och fantastiska restauranger. 

Dag 10. Mekongdeltat 
Mekongdeltat är dagens utflyktsmål. Vi lämnar Saigon tidigt på morgonen och åker till deltat som räknas som Vietnams ”risskål”. Landskapet vi färdas genom visar en mångfald av grönt genomskuret av vattenvägar. Vattnet spelar huvudrollen i både miljö och vardag. Hela dagen tillbringar vi bland båtar och pråmar och plantager.  

Med båt upptäcker vi mer av Mekongdeltat och lär oss mer om de produkter som finns i området. Här odlas kokospalmer, otaliga frukter och det är ett hjärta för Vietnams odling av pangasius.

Under dagen får du se en av Cai Dairörelsens heliga platser. En religion med nästan fem miljoner anhängare där Jesus, Mohammed, Konfucius och Victor Hugo alla är religiöst beaktningsvärda personer.

Det blir en heldag i Vietnams vardag och det spännande Mekongdeltat.  


Dag 11. Hemresa
Morgonen och förmiddagen är till eget förfogande.


Dag 12. Hemkomst
Vi landar på skandinavisk mark. Vi tackar för denna gång och hälsar välkommen tillbaka till TEMA.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 9 frukostar
• 6 luncher(från hösten 2024 5 luncher)
• 3 middagar
• Inträden enligt program
• Gruppresa med TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1

Flygresa Skandinavien – Vietnam. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Flygresa med ankomst Hanoi. Välkomstmiddag ingår. Två övernattningar på hotell i centrala Hanoi.

Dag 3
Stadsrundtur i Hanoi som avslutas med vattenmarionetteater. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Hanoi – Halong, 200 km. Båtutflykt i Halongbukten. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Halong.

Dag 5
Halong – Hanoi, 200 km. Flyg Hanoi – Da Nang, 1 timme 15 min. Frukost ingår. Tre övernattningar på hotell i Hoi An.

Dag 6
Utflykt på landsbygden, båttur och tur i bambukorg för den som ösnkar. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Matlagningskurs. Ledig eftermiddag och kväll. Frukost och lunch ingår.

Dag 8
Flyg Danang – Saigon, 1 timme 20 min. Frukost ingår. Tre övernattningar på hotell i centrala Saigon.

Dag 9
Utflykt till Cu Chi-tunnlarna, presidentpalatset och besök vid Museum of War Remnants. Frukost och lunch ingår.

Dag 10
Utflykt till Mekongdeltat. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 11
Flygresa Saigon – Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 12
Ankomst till Skandinavien.

Vietnam

Folkmängd 100 miljoner
Landets yta 329 560 km²
Religion
Religioner är buddhism (65-70 %), katolicism (ca 8 %), konfucianism, daoism, caodai och hoa hao.
Språk

Officiellt språk är vietnamesiska

Dagsprogram
Vackra Vietnam höst och vinter 24/25

Dag 1. Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien mot Hanoi.

Dag 2. Välkommen till vidunderliga Vietnam
TEMAs reseledare möter på flygplatsen i Hanoi. Redan under färden från flygplatsen till det centralt belägna hotellet slås vi av det sjudande folklivet, såväl på landsbygden som i förorter och centrum. Alla tycks vara på väg någonstans.

Första kvällen i Vietnam avnjuter vi en gemensam välkomstmiddag som blir en introduktion till det vietnamesiska köket. En perfekt början på vår temaresa.

Dag 3. Stadsrundtur i Hanoi
Hanoi, de många sjöarnas stad, är Vietnams politiska huvudstad. Trots att den växer så det knakar har staden fortfarande en bylik karaktär. Tusentals motorcyklar och mopeder trängs med lika många rickshaw och fotgängare i ett närmast osannolikt gytter. Frånsett de modernare delarna av staden tycks tiden i stora områden ha stått stilla sedan kolonialtiden. Stämningen är på samma gång drömsk och verklig.

Stadsrundturen går till kolonialtidens centrum och bostadsområden med vackert ornamenterade äldre hus; men även till senare byggnationer i stel rysk arkitektur. Vi ser pagoder och helgedomar som ”Litteraturens tempel”. Vi upplever Ho Chi Minh-mausoleet (öppettider varierar dock) och området kring presidentpalatset. Till fots eller cykeltaxi ser vi Hanois gamla stadsdel som förr var ett kommersiellt centrum där varje varugrupp hade sin egen gata. Vare sig verksamheten finns kvar eller inte har namnen bevarats, och vi passerar gator med namn som Sugar, Tin och Paper Street.

Vi avrundar dagen med en vietnamesisk kulturupplevelse med tusenåriga anor. Vi ser en föreställning med dockor av trä som ser ut att dansa på vattenytan i en bassäng.

Dag 4. Kryssning i Halongbukten
På morgonen färdas vi österut, genom Röda flodens bördiga deltaområde, till Halongbukten. Längs vägen ser vi prov på ris- jordbruk. I landskapsbilden dominerar risodlingar och malvafärgade dammar, där lotus och vattenhyacinter blommar.

Halongbukten är förmodligen Vietnams och ett av hela Sydostasiens märkligaste och vackraste områden. Buktens spektakulära skärgårdslandskap består av små djupgröna öar som sticker upp likt sockertoppar ur vattnet. Vi kommer tätt inpå höga kalkstensklippor som stupar brant ner i vattnet. I vattenlinjen ligger spännande grottformationer formade av årtusendens erosion.

Lunch serveras ombord under seglatsen i den spektakulära arkipelagen med höga klippformationer. När vi seglar tillbaka väntar en övernattning på hotell i Ha Long.

Dag 5. Till centrala Vietnam
Idag beger vi oss tillbaka till Hanoi. Därifrån fortsätter vi med inrikesflyg den cirka 100 mil långa sträckan till Da Nang, en stor stad som expanderar rejält, belägen vid kusten ungefär halvvägs mellan Hanoi och Saigon.

I Da Nang fanns USA:s största flygbas under Vietnamkriget, vilket än idag kan spåras i en lite mer påtaglig västerländsk prägel än på andra håll. Härifrån fortsätter vi till den historiska orten Hoi An, landets äldsta stad som ofta kallas Vietnams vagga.

Under eftermiddagen utforskar vi Hoi Ans äldsta stadsdel. Stadens centrum är bilfritt, vilket inbjuder till en promenad bland butiker, konstgallerier och gamla byggnader. Denna anrika handelsstad kom under Vietnamkriget att bli avskuren till följd av förstörda järnvägslinjer och en uppdämd flod. Det ledde till att den lämnades helt orörd av krigets härjningar. Än idag känns miljön som ett fruset utsnitt ur en svunnen tid. De välbevarade gamla handelshusens arkitektur påminner om epoken när portugisiska ,japanska, franska, kinesiska och indiska handelsmän bosatte sig i Hoi An. Det är lätt att förstå varför staden har placerats på Unescos världsarvslista.

Dag 6. Hoi Ans landsbygd
Idag ger vi oss ut på landsbygden och möter invånarna i Hoi Ans omgivningar. Här lever befolkningen på fiske och jordbruk. Vi ser exempel på båda delarna. Vi färdas med båt på floden Thu Bon (Hägerns hals). Den som vill kan prova att ro i en rund korgliknande båt av bambu, något som är mycket svårare än de flesta tror. Här ser vi både nippapalmer och den lokala fiskerinäringen och hur man arbetar med sina enorma nät.

Dag 7. Tid på egen hand i Hoi An
Det finns nu möjlighet att på egen hand uppleva mer av charmiga Hoi An. eller att bara passa på att ta det riktigt lugnt en dag. Kanske tar du dig till lokalmarknaden, bokar en matlagningskurs eller köper Hoi Ans museumpaket för att besöka flera klantempel och köpmanshem. Världsarvet My Son som är ruinerna av Champarikets gamla religiösa center är också bara en timma bort för den intresserade.

Dag 8. Via Da Nang till Saigon/Ho Chi Minhstaden
Resan fortsätter till Marmorbergen som charmar med tempelprakt, spektakulära grottor och utsikten över Non Nuoc-strandens ständigt svepande böljor.

Från Danang flyger vi till Saigon (cirka 1 timme) och checkar in på ett fint, centralt beläget hotell. Här är klimatet betydligt varmare och fuktigare än i norra Vietnam. Saigon, idag Ho Chi Minh-staden, är landets största stad, Vietnams ekonomiska centrum och dessutom den viktigaste hamnstaden i Saigonflodens delta.

Före incheckning stannar vi vid torget där mariastatyn står utanför Notre Damekatedralen som just nu renoveras. Här ser vi det gamla franska postkontoret som liknar en fransk järnvägsstation.

Dag 9. Cu Chi-tunnlarna
På morgonen lämnar vi storstaden för att bege oss ut på landsbygden,  i riktning mot gränsen till Kambodja. Förmiddagen ägnar vi åt Cu Chi-tunnlarna, som byggdes och utnyttjades av befrielserörelsen FNL före och under Vietnamkriget. Det är en stark upplevelse att se dessa kilometerlånga kommunikationsleder, ibland byggda i tre våningar under jord med sov- och konferensutrymmen, sjukhus och mycket annat. Vissa av tunnlarna byggdes rakt under de amerikanska baserna med möjlighet till snabba attacker och försvinnanden.

Tillbaka i Saigon besöker vi Krigsminnesmuseet och det gamla presidentpalatset som var sätet för Sydvietnams regering fram till 30 april 1975. Det var vid presidentpalatset som bilden av Françoise Demulder visade de två stridsvagnarna köra igenom portarna och Löjtnant Bui Quang Than sprang med VC-flaggan i handen.

För den som önskar kan man bli avsläppt vid "Central market" där allt typiskt vietnamesiskt kan inhandlas. Hotellet är på kort gångavstånd från marknaden.

Kvällen är på egen hand och för att upptäcka mer av Saigon med nöjen och fantastiska restauranger.

Dag 10. Mekongdeltat
Mekongdeltat är dagens utflyktsmål. Vi lämnar Saigon tidigt på morgonen och åker till deltat som räknas som Vietnams ”risskål”. Landskapet vi färdas genom visar en mångfald av grönt genomskuret av vattenvägar. Vattnet spelar huvudrollen i både miljö och vardag. Hela dagen tillbringar vi bland båtar och pråmar och plantager.

Med båt upptäcker vi mer av Mekongdeltat och lär oss mer om de produkter som finns i området. Här odlas kokospalmer, otaliga frukter och det är ett hjärta för Vietnams odling av pangasius.

Under dagen får du se en av Cai Dairörelsens heliga platser. En religion med nästan fem miljoner anhängare där Jesus, Mohammed, Konfucius och Victor Hugo alla är religiöst beaktningsvärda personer.

Det blir en heldag i Vietnams vardag och det spännande Mekongdeltat.

Dag 11. Hemresa
Morgonen och förmiddagen är till eget förfogande. Fler möjligheter att utforska stadens marknader och prova spännande rätter ur det vietnamesiska köket.

Dag 12. Hemkomst
Vi landar på skandinavisk mark. Vi tackar för denna gång och hälsar välkommen tillbaka till TEMA.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 9 frukostar
• 6 luncher(från hösten 2024 5 luncher)
• 3 middagar
• Inträden enligt program
• Gruppresa med TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1

Flygresa Skandinavien – Vietnam. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Flygresa med ankomst Hanoi. Välkomstmiddag ingår. Två övernattningar på hotell i centrala Hanoi.

Dag 3
Stadsrundtur i Hanoi som avslutas med vattenmarionetteater. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Hanoi – Halong, 200 km. Båtutflykt i Halongbukten. Frukost, lunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Halong.

Dag 5
Halong – Hanoi, 200 km. Flyg Hanoi – Da Nang, 1 timme 15 min. Frukost ingår. Tre övernattningar på hotell i Hoi An.

Dag 6
Utflykt på landsbygden, båttur och tur i bambukorg för den som önskar. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Marknadsbesök och matlagningskurs. Ledig eftermiddag och kväll. Frukost och lunch ingår.

Dag 8
Flyg Danang – Saigon, 1 timme 20 min. Frukost ingår. Tre övernattningar på hotell i centrala Saigon.

Dag 9
Utflykt till Cu Chi-tunnlarna, presidentpalatset och besök vid Museum of War Remnants. Frukost och lunch ingår.

Dag 10
Utflykt till Mekongdeltat. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 11
Flygresa Saigon – Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 12
Ankomst till Skandinavien.

Vietnam

Folkmängd 100 miljoner
Landets yta 329 560 km²
Religion
Religioner är buddhism (65-70 %), katolicism (ca 8 %), konfucianism, daoism, caodai och hoa hao.
Språk

Officiellt språk är vietnamesiska

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien – Hanoi/Saigon t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet. Vi märker ett större intresse bland våra deltagare för att boka business class. Gör en förfrågan vid bokningstillfället så undersöker kontoret om det är möjligt för just din flygning att köpa till en uppgradering. En del resenärer önskar förlängning efter eller före resan. Även i detta fall kan ni be kontoret undersöka möjligheten. Vår systerarrangör Jambo Tours har också en rundresa där förlängning ingår på Phu Quoc. Läs mer här.

Observera

Flygresorna inrikes i Vietnam bokas lokalt av våra samarbetspartner på plats. Biljetterna till dessa flygningar erhålls på plats. Vid incheckning för avresa från Skandinavien rekommenderar vi att du har resans dagsprogram/dagbok tillgängligt för att kunna visa hur och vilken dag du lämnar Vietnam. Detta då visumfritt uppehälle i Vietnam för Skandinaviska medborgare är 45 dagar. Skicka en passkopia till Temaresor, namn på biljetterna i Vietnam måste stämma enligt hur de skrivs i passet.

Observera att maxvikt för incheckat bagage på inrikessträckorna är 20 kg och endast ett (1) incheckat bagage per person. I tillägg till detta max 7kg handbagage. Öppnade flaskor med alkohol kan inte medföras på inrikesflygningar i Vietnam. (inte ens incheckade)

 

Valuta
Dong (VND). Uttagsautomater finns. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Klimat

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning

I de nordliga delarna av Vietnam kring Hanoi kan det bli relativt kyligt nattetid och tidigt på morgonen under vintermånaderna (dec–jan), så en varm tröja/ kofta kan behövas. Jämför väderrapporter för Hanoi, Hoi An, och Ho Chi Minhstaden. Regnperioden i centrala Vietnam sträcker sig in över nyåret. Mestadels gäller att man bäst klär sig i svala, luftiga plagg med lång ärm, som skyddar mot stark sol och även mot stickande insekter. Paraply och lätta regnkläder rekommenderas. Små behållare med handsprit kan vara bra att ha med sig liksom våtservetter för toalettbesök.

Dricks

Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 60 USD per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Från och med hösten 2024 är dag 7 på egen hand. Antalet gemensamma måltider reduceras något.
 

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2024-03-05 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Dubai
2024-03-05
14:20
2024-03-05
23:45
Emirates Airlines, 152
Dubai
Hanoi
2024-03-06
03:40
2024-03-03
12:40
Emirates Airlines, 394
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Dubai
2024-03-15
23:55
2024-03-16
04:25
Emirates Airlines, 393
Dubai
Copenhagen
2024-03-16
08:30
2024-03-16
08:30
Emirates Airlines, 151
12 dagar Vackra Vietnam Köpenhamn 36 450 SEK Förfrågan
2024-03-05 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Dubai
2024-03-05
14:30
2024-03-06
00:10
Emirates Airlines, 158
Dubai
Hanoi
2024-03-06
03:40
2024-03-03
12:40
Emirates Airlines, 394
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Dubai
2024-03-15
23:55
2024-03-16
04:25
Emirates Airlines, 393
Dubai
Stockholm
2024-03-16
08:20
2024-03-16
12:40
Emirates Airlines, 157
12 dagar Vackra Vietnam Stockholm 34 550 SEK Förfrågan
2024-03-05 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2024-03-05
09:45
2024-03-05
10:40
SAS, 443
Copenhagen
Dubai
2024-03-05
14:20
2024-03-05
23:45
Emirates Airlines, 152
Dubai
Hanoi
2024-03-06
03:40
2024-03-03
12:40
Emirates Airlines, 394
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Dubai
2024-03-15
23:55
2024-03-16
04:25
Emirates Airlines, 393
Dubai
Copenhagen
2024-03-16
08:30
2024-03-16
08:30
Emirates Airlines, 151
Copenhagen
Gothenburg
2024-03-16
14:30
2024-03-16
15:25
SAS, 430
12 dagar Vackra Vietnam Göteborg 35 640 SEK Förfrågan
2024-07-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Dubai
2024-07-09
15:25
2024-07-10
00:05
Emirates Airlines, 158
Dubai
Hanoi
2024-07-10
03:30
2024-07-10
13:15
Emirates Airlines, 394
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Dubai
2024-07-19
23:55
2024-07-20
04:00
Emirates Airlines, 393
Dubai
Stockholm
2024-07-20
08:40
2024-07-20
13:45
Emirates Airlines, 157
12 dagar Vackra Vietnam Stockholm 35 650 SEK 4 platser kvar Boka
2024-07-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2024-07-09
12:45
2024-07-09
13:45
SAS, 162
Stockholm
Dubai
2024-07-09
15:25
2024-07-10
00:05
Emirates Airlines, 158
Dubai
Hanoi
2024-07-10
03:30
2024-07-10
13:15
Emirates Airlines, 394
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Dubai
2024-07-19
23:55
2024-07-20
04:00
Emirates Airlines, 393
Dubai
Stockholm
2024-07-20
08:40
2024-07-20
13:45
Emirates Airlines, 157
Stockholm
Gothenburg
2024-07-20
15:35
2024-07-20
16:30
SAS, 161
12 dagar Vackra Vietnam Göteborg 36 990 SEK 2 platser kvar Boka
2024-07-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Dubai
2024-07-09
15:35
2024-07-09
23:55
Emirates Airlines, 152
Dubai
Hanoi
2024-07-10
03:30
2024-07-10
13:15
Emirates Airlines, 394
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Dubai
2024-07-19
23:55
2024-07-20
04:00
Emirates Airlines, 393
Dubai
Copenhagen
2024-07-20
08:20
2024-07-20
13:15
Emirates Airlines, 151
12 dagar Vackra Vietnam Köpenhamn 38 290 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-11-05 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-11-05
17:55
2024-11-05
23:15
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Hanoi
2024-11-06
02:20
2024-11-06
15:25
Turkish Airlines, 164
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Istanbul
2024-11-15
21:40
2024-11-16
05:00
Turkish Airlines, 163
Istanbul
Copenhagen
2024-11-16
08:30
2024-11-16
09:55
Turkish Airlines, 1783
12 dagar Vackra Vietnam Köpenhamn 45 550 SEK 6 platser kvar Boka
2024-11-05 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2024-11-05
17:50
2024-11-05
23:35
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Hanoi
2024-11-06
02:20
2024-11-06
15:25
Turkish Airlines, 164
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Istanbul
2024-11-15
21:40
2024-11-16
05:00
Turkish Airlines, 163
Istanbul
Stockholm
2024-11-16
08:55
2024-11-16
10:40
Turkish Airlines, 1793
12 dagar Vackra Vietnam Stockholm 41 750 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-11-05 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2024-11-05
17:45
2024-11-05
23:15
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Hanoi
2024-11-06
02:20
2024-11-06
15:25
Turkish Airlines, 164
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Istanbul
2024-11-15
21:40
2024-11-16
05:00
Turkish Airlines, 163
Istanbul
Gothenburg
2024-11-16
09:15
2024-11-16
10:55
Turkish Airlines, 1797
12 dagar Vackra Vietnam Göteborg 41 890 SEK Förfrågan
2024-12-17 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Dubai
2024-12-17
15:35
2024-12-17
23:55
Emirates Airlines, 152
Dubai
Hanoi
2024-12-18
03:40
2024-12-18
12:40
Emirates Airlines, 394
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Dubai
2024-12-27
23:55
2024-12-28
04:25
Emirates Airlines, 393
Dubai
Copenhagen
2024-12-28
08:20
2024-12-28
13:15
Emirates Airlines, 151
12 dagar Vackra Vietnam Köpenhamn 42 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-12-17 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Dubai
2024-12-17
15:25
2024-12-18
00:05
Emirates Airlines, 158
Dubai
Hanoi
2024-12-18
03:40
2024-12-18
12:40
Emirates Airlines, 394
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Dubai
2024-12-27
23:55
2024-12-28
04:25
Emirates Airlines, 393
Dubai
Stockholm
2024-12-28
08:40
2024-12-28
13:45
Emirates Airlines, 157
12 dagar Vackra Vietnam Stockholm 43 450 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-12-17 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Stockholm
2024-12-17
12:45
2024-12-17
13:45
SAS, 162
Stockholm
Dubai
2024-12-17
15:25
2024-12-18
00:05
Emirates Airlines, 158
Dubai
Hanoi
2024-12-18
03:40
2024-12-18
12:40
Emirates Airlines, 394
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Ho Chi Minh City
Dubai
2024-12-27
23:55
2024-12-28
04:25
Emirates Airlines, 393
Dubai
Stockholm
2024-12-28
08:40
2024-12-28
13:45
Emirates Airlines, 157
Stockholm
Gothenburg
2024-12-28
15:35
2024-12-28
16:30
SAS, 161
12 dagar Vackra Vietnam Göteborg 45 390 SEK 4 platser kvar Boka
2025-01-09 12 dagar Vackra Vietnam Stockholm 37 750 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-01-09 12 dagar Vackra Vietnam Göteborg 37 990 SEK 3 platser kvar Boka
2025-01-09 12 dagar Vackra Vietnam Köpenhamn 41 050 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-02-20 12 dagar Vackra Vietnam Göteborg 38 450 SEK 4 platser kvar Boka
2025-02-20 12 dagar Vackra Vietnam Köpenhamn 38 450 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-02-20 12 dagar Vackra Vietnam Stockholm 38 450 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-02-27 12 dagar Vackra Vietnam Göteborg 38 450 SEK 4 platser kvar Boka
2025-02-27 12 dagar Vackra Vietnam Köpenhamn 38 450 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-02-27 12 dagar Vackra Vietnam Stockholm 38 450 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-07-02 12 dagar Vackra Vietnam Göteborg 36 450 SEK 4 platser kvar Boka
2025-07-02 12 dagar Vackra Vietnam Köpenhamn 36 450 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-07-02 12 dagar Vackra Vietnam Stockholm 36 450 SEK 6+ platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.