Höjdpunkter i Normandiemed Mont-Saint-Michel

Normandie bjuder på en fantastisk blandning av spännande historia och historier, legender, kulturskatter, livliga städer, charmiga byar och underskön natur. Vi drar oss till minnes Jeanne d'Arc i Rouen, Vilhelm Erövraren i Bayeux, Claude Monet i Giverny och Dagen D vid Omaha Beach. Lokalt producerad cider och calvados förgyller gommen och världsarvet Mont-Saint-Michel blir kronan på verket.

RESFAKTA

Länder: Frankrike

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 15-26 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Idylliska Honfleur
 • Omaha Beach
 • Linneväven i Bayeux
 • Giverny med Monets trädgård
 • Nez de Jobourg

Dagsprogram
Sommar 2023–2024

Dag 1. Välkommen till Normandie
Vid ankomst till flygplatsen i Paris möter TEMA:s reseledare för en gemensam bussresa i nordvästlig riktning mot Normandie, en av Frankrikes totalt 18 regioner. Både sett till befolkningsmängd och yta står Normandie för cirka 5 procent av landets totala storlek. Namnet Normandie kommer av det stora antal bosättningar med ”nordmän” (främst norrmän och danskar) som låg här från 800-talet och framåt.

Vi styr nu kosan mot Rouen, huvudstad i Normandie, checkar in på hotellet och äter en gemensam välkomstmiddag.

Dag 2. Rouen – Trouville-sur-Mer
Efter frukost ägnar vi morgonen åt att tillsammans utforska Rouen. Författaren Victor Hugo sägs ha kallat Rouen för de 100 klockornas stad på grund av stadens stora antal kyrkor. Trots förödelsen under andra världskriget kan Rouen fortfarande stoltsera med några av landets allra pampigaste kyrkor. Den kanske främsta av dessa är Cathedral Notre-Dame de Rouen, en av Frankrikes viktigaste och vackraste kyrkor, som historiskt fungerat som krönings- och begravningskyrka för normandiska hertigar.

I Rouens historiska kvarter promenerar vi fram på kullerstensgatorna bland cirka 2 000 halvtimrade hus med så kallade utkragningar, många vackert dekorerade och restaurerade. Vissa av dessa byggnader är daterade till tidigt 1400-tal och totalt har cirka 200 klassats som historiska monument av den franska staten.

Vid Place du Vieux-Marché, det urgamla marknadstorget, stannar vi till för att minnas en historiens mest kända kvinnor. Det var här som Jeanne d’Arc 1431 brändes på bål av engelsmännen efter att ha anklagats för häxkonster och trolldom. Hon föddes en enkel bondflicka som vid 12 års ålder sägs ha börjat höra himmelska röster. Bland annat uppmanade de henne att rädda fosterlandet – vid den här tiden var nästan hela Frankrike belägrat av England. Jeanne d’Arc utsågs så småningom till befälhavare för hela den franska armén i kriget mot engelsmännen. Efter flera framgångsrika slag, som bland annat ledde till att den franska tronföljaren kunde krönas i Reims, tillfångatogs hon utanför Paris och överlämnades till engelsmännen. Efteråt bränningen spreds hennes aska i floden Seine. År 1456 upphävdes domen mot Jeanne d’Arc och knappt 500 år senare, 1920, helgonförklarades hon på årsdagen av sin död av påven Benedictus XV.

Vi lämnar Rouen och fortsätter rakt västerut mot kusten. Vi pausar på vägen för att titta närmare på ”Frankrikes vackraste ruin”– Jumiègesklostret – ett Benediktinkloster byggt redan under 800-talet. Med sina 50 meter höga, vita torn är det en både imponerande och vacker syn, och det faktum att vi samtidigt står under bar himmel bidrar till atmosfären under besöket.

Så småningom når vi den franska västkusten och kuststaden Trouville-sur-Mer där hotellet väntar i de centrala delarna av staden. Resten av dagen är du fri att på egen hand upptäcka de trivsamma kvarteren i Trouville-sur-Mer eller koppla av på hotellet innan det är dags för middag.

Dag 3. Honfleur – Fecamp – Étretat – Le Havre – Château du Breuil
Det franska kustlandskapet tillhör en av de stora höjdpunkterna under en resa i Normandie och därför ägnar vi hela denna dag till att upptäcka några av områdets guldkorn. Färden går norrut innan vi passerar floden Seines utlopp gör vi dagens första stopp i den berömda kuststaden Honfleur där fiskebåtar, lyxbåtar och segelbåtar fungerar som en vacker kuliss till konstgallerier, restauranger, kaféer och klubbar. Vi lämnar Honfleur och rör oss vidare norrut via den två kilometer långa snedkabelbron Pont de Normandie till den charmiga lilla byn Fecamp där den lokala hamnen har en nära 1 000-årig historia bakom sig. Strax söderut hittar vi sedan berömda Étretat, en jordbruksstad känd för sina vita kalkklippor, inte minst L’Aiguille – Nålen, som stolt reser sig 70 meter över havet. Tack var sin skönhet har området kring Étreat odödliggjorts många gånger om tack vare de stora impressionistiska målarna.

Vi fortsätter söderut och hittar Le Havre, en kontrastrik hamnstad där stadskärnans moderna arkitektur ställs mot de gamla, historiska kvarteren. Under andra världskriget drabbades staden hårt av bombningar och stora delar av Le Havre förstördes. Under ledning av arkitekten Auguste Perret genomfördes mellan 1945 och 1964 ett enormt arbete med att återuppbygga staden. I juli 2005 utnämndes Le Havre till världsarv av Unesco, som ett lysande exempel på efterkrigstidens urbana planering och arkitektur. Det går nog inte att underskatta Auguste Perrets insats i sammanhanget – hans förmåga att associera till Le Havres historiska strukturer och stadsmönster och samtidigt föra in den nya tidens idéer om stadsplanering och byggnadskonstruktion.

På eftermiddagen besöker vi Château du Breuil för att lära oss mer om destilleringsprocessen för calvados, det berömda äppelbrännvinet regionen är känt för. Självklart väntar också avsmakning av den ädla drycken. Med den uppfriskande smaken av calvados i gommen återvänder vi till Trouville-sur-Mer för en gemensam middag.

Dag 4. Deuville – Bayeux
På morgonen checkar vi ut från hotellet i Trouville-sur-Mer och börjar dagen med ett besök i Deauville, en av Frankrikes mest exklusiva semesterorter. Deauvilles stolthet är de vackra byggnaderna i ”belle époque”-stil (från tiden innan första världskriget), som ligger vackert uppradade i de centrala delar. Man skulle kunna säga att Deauville växte fram från ingenting. Hela området var fram till 1860-talet en enda stor sumpmark, men tack vare visionären dr Joseph Olliffe och ett antal välbärgade investerare dränerades marken och Deauville började ta form. Med hjälp av en helt ny järnvägslinje var staden i full blom inom bara fyra år.

Efter andra världskriget växte Deauvilles rykte internationellt. Flera marinor byggdes för att kunna ta emot fler besökare från havssidan och sedan 1975 har den amerikanska filmfestivalen lockat filmstjärnor och fans från hela världen. På senare tid har utbudet av kulturella evenemang ökat kraftigt, som ett komplement till mer väletablerade nöjen som polo, hästkapplöpning, golf, konstgallerier och shopping. Under somrarna fylls de stora, vita sandstränderna av sol- och baddyrkande turister och Deauvilles berömda kasino lockar besökare året runt.

Turen går sedan vidare mot Falaise och Château de Falaise, slottet där Vilhelm Erövraren en gång föddes. Därför har Falaise ibland kallats den Anglo-Normandiska dynastins vagga. Vilhelm Erövraren, som härstammade från vikingar, föddes som oäkting omkring 1028 och blev så småningom den förste normandiske kungen av England. Han kröntes efter att ha besegrat earlen Harald Godwinson under det berömda slaget vid Hastings 1066. Falaise är också känt för den så kallade Falaisefickan där de allierade trupperna i augusti 1944 omringade och besegrade två tyska arméer. Här avgjordes slaget om Normandie.

Vi lämnar Falaise och rullar vidare mot Caen där vi ägnar eftermiddagen åt en stadsvandring. Vi gläder oss när vi promenerar genom stadens äldre delar som lyckligtvis skonats från andra världskrigets bombningar. Här finns utsökt välbevarade monument ända från 1000-talet, liksom det av Vilhelm Erövraren spontant uppförda slottet Château Ducal med sina välbevarade befästningsmurar. Vilhelm låg även bakom bygget av de två klostren, Abbaye aux hommes och Abbaye aux femmes, varav det ena var reserverat endast för män och det andra för kvinnor. Efter besöket i Caen väntar en kort transfer till Bayeux där vi bor de närmaste fyra nätterna. Vi avslutar dagen med gemensam middag.

Dag 5. Omaha Beach – Bayeux
Dagens första utflykt går i andra världskrigets tecken. Vid Côte de Nacre hittar vi de stränder där amerikanska, kanadensiska och brittiska trupper landsteg den 6 juni 1944, i ett försök att stoppa den tyska ockupationen av Frankrike. Under ”Operation Overlord” – som hela aktionen kallades – delades den franska kustremsan in i flera sektorer. Varje sektor fick ett eget kodnamn och det mest omtalade är förmodligen Omaha Beach vars sektor sträckte sig från Sainte-Honorine-des-Pertes till Vierville-sur-Mer. Längs Omaha Beach, närmare bestämt I Colleville-sur-Mer ligger idag Normandy American Military Cemetery and Memorial. Ett minnesmärke som hedrar de amerikanska soldater som dog i Europa under kriget. Här finns också kartor och andra dokument som i detalj beskriver landstigningen och andra, påföljandet militära operationer.

Vi återvänder mot Bayeux, men på vägen stannar vi till hos en lokal ciderproducent. Vi tittar närmare på de stora äppelodlingarna och lär oss mer om de olika steg som krävs vid produktionen av Bayeuxs omtalade cider. Självklart avslutas besöket här med en provsmakning.

Tillbaka i Bayeux låter vi oss imponeras av stadens katedral, byggd redan på 1200-talet och ansedd som en av de pampigaste i hela landet. Inget besök i Bayeux är heller komplett utan att ha fått vila blicken på den berömda Bayeux-gobelängen – en 70 meter bred, broderad textilremsa som skildrar normandernas erövring av England 1066. Sannolikt utförd redan 1070 är Bayeux-gobelängen inte bara ett konstverk, utan också ett historiskt dokument som inkluderats i Unescos program för bevarandet av människans dokumentära arv – ”Memory of the World”.

Dag 6. La Hague
Efter frukost går bussen mot halvön La Hague i Manche, det allra västligaste av de fem departement som Normandie är indelat i. Här hittar vi klipporna vid Nez de Jobourg som näst efter klosterkyrkan Mont-Saint-Michel är den mest besökta av Normandies alla höjdpunkter. Klipporna reser sig lika vackert som dramatiskt längst ute på halvöns västra kant, 128 meter höga med djupa grottor som öppnar upp sig längst ner vid dess fot.

Flera av grottorna har namn som skvallrar om att legender kan ha uppstått här – som feernas grotta, lejongrottan, liksom stora och lilla kyrkgrottan. Runt omkring njuter vi av det vilda och karga landskapet och området som klassats som ornitologiskt reservat, hyser en mängd olika fågelarter som har sina häckningsplatser här. Innan vi lämnar La Hague för den här gången gör vi ett besök i den lilla hamnen Recine och staden Cherbourg.

På eftermiddagen besöker vi det vackra Chateau de Nacquiville som utnämnts till historiskt monument av den franska staten. Bygget av slottet inleddes 1510 och påminde initialt mest om en starkt befäst herrgård. Försvarsmurarna revs på 1700-talet medan huvudbyggnaden delvis byggdes om och expanderades under 1700- och 1800-talet.

Den magnifika trädgården som omger slottet skapades på 1830-talet av en engelsk trädgårdsarkitekt. Stilen är romantisk med många olika arter av rhododendron, azalea och hortensia, liksom ett stort antal prydnadsträd. En liten bäck med små vattenfall rinner ner i sjön i vilken Château de Nacqueville speglar sig. Vi återvänder till Bayeux för lite egen tid under sen eftermiddag och kväll.

Dag 7. Le Mont St. Michel
Idag väntar en längre bussresa (ca 220 km) för att nå en av resans verkliga höjdpunkter – Le Mont-Saint-Michel. Denna klosterkyrka är efter Paris den mest besökta platsen i hela Frankrike. Dess betydelse som resmål sträcker sig dock långt tillbaka i tiden – redan under medeltiden kom mängder av pilgrimer hit från hela Europa. Anledningarna till kyrkans enorma popularitet sägs vara flera.

Dels handlar det om dess mytiska ursprung – det sägs att bygget av kyrkan beordrades av ärkeängeln Mikael, som vid upprepade tillfällen visade sig i biskopen av Avranches drömmar. Detta sker under tidigt 700-tal och den första versionen av kyrkan står färdig 708. Arbetet med att expandera Le Mont-Saint-Michel fortsätter sedan under hela medeltiden, vilket bland annat förklarar den mer sentida gotisk-normandiska stilen på kyrkan.

Le Mont-Saint-Michel är 157 meter hög och ligger spektakulärt placerad högst upp på en liten halvö. Vid foten av ön ligger den by som växte fram under åren efter kyrkans tillkomst, omgiven av kraftfulla försvarsmurar. Själva byn är fortfarande en i högsta grad levande plats, med alla de typiska affärerna, restauranger och caféer.

En annan sak som aldrig upphör att fascinera med Le Mont-Saint-Michel är tidvattnet. Beroende på när du besöker kyrkan kan du få helt olika upplevelser om vattnet är ute eller inne, på väg in eller på väg ut. Le Mont-Saint-Michel är som nämnt beläget på en halvö och det händer i enstaka fall att den permanenta passagen över till ön, helt försvinner under ytan. Tidvattenvågor blir normalt som störst på platser där vattnet trycks ihop i trånga passager. Le Mont-Saint-Michel är en sådan plats och när förhållanden är gynnsamma och månen befinner sig nära jorden, kan det bildas vågor på upp till 15 meter runt ön. Detta sker dock bara ungefär vart 18:e år och lockar då flera tusen besökare till platsen.

Till sist ska nämnas att Le Mont-Saint-Michel sedan 1979 är klassat som kulturellt världsarv av Unesco, vilket självklart också bidragit till dess enorma attraktionskraft. Ett intressant tillägg är att under en period efter den franska revolutionen användes Le Mont-Saint-Michel faktiskt som fängelse. Därefter bedrevs ingen kyrklig verksamhet under många år. Först år 2001 kunde man glädjande nog se munkar och nunnor återvända till kyrkan.

På eftermiddagen återvänder vi till Bayeux och eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen samlas vi igen för gemensam avskedsmiddag på en lokal restaurang.

Dag 8. Hemresa från Paris
Efter en sista frukost på hotellet i Bayeux checkar vi ut och kör österut, mot flygplatsen. Strax innan vi passerar gränsen mellan Normandie och Île-de-France (regionen Paris tillhör) stannar vi dock till för en sista höjdpunkt i den lilla byn Giverny. Här väntar ett besök i den berömda målaren Claude Monets hus, där han levde ända fram till sin död. Både själva huset och den tillhörande blomsterträdgården fungerade ofta som inspirationskällor för några av hans mest kända verk.

Vår rundresa i Normandie har nu nått sitt slut och vi fortsätter den sista biten till flygplatsen. Vi hoppas att veckan tillsammans med oss har varit fantastisk och att många fina minnen följer med hem. À bientôt revenir – på återseende snart.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Paris
• Samtliga övernattningar
• 7 frukostar
• 6 middagar
• 1 calvadosprovning
• 1 ciderprovning
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flygresa till Paris. En övernattning på hotell i Rouen. Välkomstmiddag ingår.

Dag 2
Stadspromenad i Rouen och besök i Jumièges. Två övernattningar på hotell i Trouville-sur-Mer. Frukost och middag ingår.

Dag 3
Besök i Honfleur, Fécamp, Étretat, Le Havre och calvadosprovning i Château du Breuil. Frukost och middag ingår.

Dag 4
Besök i Deauville och stadspromenad i Caen. Fyra övernattningar på hotell i Bayeux. Frukost och middag ingår.

Dag 5
Utflykt till Omaha Beach och besök i Bayeux. Frukost och middag ingår.

Dag 6
Utflykt till La Hague och slottet Nacqueville. Frukost ingår.

Dag 7
Utflykt till Le Mont-Saint-Michel, ca 220 km tur och retur. Frukost och avskedsmiddag ingår.

Dag 8
Buss till Paris och flygplatsen Charles de Gaulle. Besök i Giverny. Frukost ingår.

Frankrike

Folkmängd 67 miljoner
Landets yta 547 030 km²
Valuta Euro
Religion 70 % romerska katoliker, 6–7% muslimer (främst sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % judar buddister m fl
Språk Franska är officiellt språk.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa t/r Skandinavien – Paris. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR). Uttagsautomater finns. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 25 EUR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning
Vädret är omväxlande i Normandie och kan precis som i södra England bjuda på en del regnskurar. Bra regnkläder är därför ett måste. Medtag gärna något eller några varmare plagg, likaså ett par bekväma och väl ingångna skor för promenader i naturen, i städerna och på museer.

Hotell/boende

Kommentarer

2024

2024 kommer vi att bo på Hotel de Brunville & Spa i Bayeux. Avresa 1 september 2024 bor vi på Churchill Hotel i Bayeux.

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2024-04-28 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2024-04-28
09:25
2024-04-28
10:15
SAS, 443
Copenhagen
Paris
2024-04-28
13:00
2024-04-28
14:50
SAS, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Copenhagen
2024-05-05
20:05
2024-05-05
21:50
SAS, 560
Copenhagen
Gothenburg
2024-05-05
23:00
2024-05-05
23:45
SAS, 448
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Göteborg 28 950 SEK Förfrågan
2024-04-28 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Paris
2024-04-28
13:00
2024-04-28
14:50
SAS, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Copenhagen
2024-05-05
20:05
2024-05-05
21:50
SAS, 560
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Köpenhamn 27 990 SEK 6 platser kvar Boka
2024-04-28 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2024-04-28
11:00
2024-04-28
12:10
SAS, 1421
Copenhagen
Paris
2024-04-28
13:00
2024-04-28
14:50
SAS, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Stockholm
2024-05-05
21:30
2024-05-05
23:55
SAS, 580
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Stockholm 28 690 SEK 3 platser kvar Boka
2024-06-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2024-06-09
09:30
2024-06-09
10:20
SAS, 443
Copenhagen
Paris
2024-06-09
12:50
2024-06-09
14:40
SAS, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Copenhagen
2024-06-16
20:10
2024-06-16
21:55
SAS, 560
Copenhagen
Gothenburg
2024-06-16
23:00
2024-06-16
23:45
SAS, 448
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Göteborg 31 150 SEK 2 platser kvar Boka
2024-06-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Paris
2024-06-09
12:50
2024-06-09
14:40
SAS, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Copenhagen
2024-06-16
20:10
2024-06-16
21:55
SAS, 560
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Köpenhamn 30 490 SEK Förfrågan
2024-06-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2024-06-09
10:50
2024-06-09
12:00
SAS, 1421
Copenhagen
Paris
2024-06-09
12:50
2024-06-09
14:40
SAS, 567
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Stockholm
2024-06-16
21:40
2024-06-17
00:05
SAS, 580
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Stockholm 29 990 SEK 3 platser kvar Boka
2024-09-01 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2024-09-01
06:20
2024-09-01
07:05
SAS, 1439
Copenhagen
Paris
2024-09-01
08:30
2024-09-01
10:20
SAS, 565
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Copenhagen
2024-09-08
20:10
2024-09-08
21:55
SAS, 560
Copenhagen
Gothenburg
2024-09-08
23:00
2024-09-08
23:45
SAS, 448
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Göteborg 29 390 SEK 6 platser kvar Boka
2024-09-01 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Paris
2024-09-01
08:30
2024-09-01
10:20
SAS, 565
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Copenhagen
2024-09-08
20:10
2024-09-08
21:55
SAS, 560
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Köpenhamn 29 550 SEK 6 platser kvar Boka
2024-09-01 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Paris
2024-09-01
07:45
2024-09-01
10:20
SAS, 573
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Copenhagen
2024-09-08
20:10
2024-09-08
21:55
SAS, 560
Copenhagen
Stockholm
2024-09-08
23:00
2024-09-09
00:10
SAS, 1428
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Stockholm 29 550 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-09-08 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2024-09-08
06:10
2024-09-08
07:40
K L M, 1152
Amsterdam
Paris
2024-09-08
10:35
2024-09-08
11:55
Air France, 1341
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Gothenburg
2024-09-15
21:20
2024-09-15
23:25
Air France, 1552
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Göteborg 30 350 SEK 4 platser kvar Boka
2024-09-08 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-09-08
06:00
2024-09-08
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Paris
2024-09-08
10:35
2024-09-08
11:55
Air France, 1341
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Copenhagen
2024-09-15
21:15
2024-09-15
23:10
Air France, 1350
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Köpenhamn 29 990 SEK 4 platser kvar Boka
2024-09-08 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2024-09-08
06:30
2024-09-08
08:40
K L M, 1104
Amsterdam
Paris
2024-09-08
10:35
2024-09-08
11:55
Air France, 1341
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Paris
Stockholm
2024-09-15
20:45
2024-09-15
23:20
Air France, 1462
8 dagar Höjdpunkter i Normandie Stockholm 29 550 SEK 6 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.