Norditalienska sjöarmed Berninaexpressen

Comosjön och Luganosjön är två norditalienska pärlor. Från sjösidan ser vi måleriska byar, villor och palats. Under tågresan på Alpernas högst belägna järnväg är utsikten som en tavla med snöklädda bergstoppar, alpsjöar och blomsterängar. Vi bor hela veckan med takterrass i medeltida Como. Resan avslutas i finansstaden och modemetropolen Milano. Färdsätt: buss, båt, till fots och en spektakulär tågresa på över 2 000 meters höjd.

RESFAKTA

Länder: Italien

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 18-24 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Båtturer på Como- och Luganosjön
 • Smalspårig järnväg till S:t Moritz
 • Bergbana till Monte Brunate
 • Panoramavyer över Alperna
 • Stadsrundtur i Milano

Dagsprogram
April-Oktober 2018

Dag 1 - Ankomst. Como. 

När vi landat på flygplatsen i Milano väntar Temaresors reseledare och buss. Därifrån är det en timmes bussresa till Como, som blir vår bas under hela veckan. Vårt hotell har pool och takterrass (öppen juni-september), där du kan koppla av och smälta intrycken mellan varven. Como har romerska anor och blev under renässansen ett viktigt sidencentrum. Staden breder ut sig innanför de mäktiga medeltida stadsmurarna där katedralen och rådhuset är viktiga landmärken.Runtom i staden ligger livliga torg med caféer och fontäner, där du kan slå dig ner mellan dina strövtåg i de smala, vindlande gränderna. Como är en ganska stor stad, med många butiker och restauranger. 

Dag 2 - Comosjön. 
Det är Alpernas utlöpare som skapar den dramatiska terrängen runt Comosjön. Vyerna över bergen och den klippiga kusten mot sjön för tankarna till norska fjordar. Trots det nordliga läget dominerar vegetationen från Medelhavet. Området kring Comosjön är ett av Italiens mest exklusiva med eleganta palats och villor med parkliknande trädgårdar. De ligger som ett vackert smycke utmed de sluttningar och terrasser som kantar sjön. Ankomst till byn Lenno med båt. Här gör vi en promenad längs sjöpromenaden på ca 200 meter. För att nå ut till utsökta Villa Balbaniello från 1700-talet kliver vi ned i en mindre båt. Efter en rundvandring i palatset får vi ta del av färgprakten i parken innan båten tar oss till Bellagio. Denna måleriska by i mitten av sjön har fått stor uppmärksamhet för sin skönhet och brukar kallas Comosjöns pärla. Vindlande gränder, livliga torg och gator med roliga småbutiker gör den perfekt för några timmars besök. Här serveras dagens lunch och efter egna strövtåg bland söndagsöppna affärer återvänder vi med båt till Como. Ledig kväll.  

Dag 3 - Berninaexpressen. 
Tidigt på morgonen reser vi med buss i ca 2,5 timme längs Comosjöns östsida och ett bedårande vinlandskap. Under tågresan med den smalspåriga Berninaexpressen genomgår naturen en förvandling, Vi reser genom alpin terräng med höga snöklädda bergstoppar, glaciärer, alpsjöar och vilda blomsterängar.

Spektakulära naturscenerier avlöser varandra och ingen sträcka är den andra lik. Järnvägen är Alpernas högst belägna och höjdpunkten är Ospizio Bernina 2 250 meter över havet. Vi åker över 196 broar och genom 55 tunnlar och njuter av den storslagna utsikten genom stora panoramafönster. Mitt på dagen rullar tåget in i den historiska och fashionabla byn S:t Moritz. Här hölls vinterolympiaden både år 1928 och 1948. Vi äter en god lunch vid S:t Moritzsjön omgivna av tät granskog och hus i traditionell alparkitektur. På eftermiddagen går bussen tillbaka till Como.

Dag 4 - Monte Brunate. 
Under förmiddagen tar vi en promenad till bergbanan i Como. Här reser vi upp till Monte Brunate, ovanför Como. Här promenerar vi till en utkiksplats för att se den omgivande naturen. Efter lunch har vi resten av dagen ledig för egna upptäckter i och omkring Como. 

Dag 5 - Till Luganosjön. 
Vi reser med buss från Como till det vackra Lugano, beläget vid sjön med samma namn. Sjön tillhör både Schweiz och Italien, men här talar alla italienska. Restaurangerna domineras av italiensk gastronomi och många schweizare har semesterhus här på grund av det varma och behagliga klimatet. Schweizisk ordning och organisation blandas med italiensk charm och raffinemang.En promenad tar dig till det centrala torget Piazza della Riforma och strandpromenaden utmed sjön. Under en båttur kommer vi sedan att få uppleva lite vildare naturintryck i form av de sockertoppsliknande bergen kring Luganosjön. Efter lunch och lite tid på egen hand tar vi bussen tillbaka till Como och här har du några lediga eftermiddagstimmar innan middagen dukas upp.

Dag 6 - Villa och småbyar. 
I Tremezzo finns Villa Carlotta från 1600-talet som innehåller flera verk av Thorvaldsen och Canova. Till villan hör en botanisk park på 70 000 kvadratmeter som är den allra mest besökta av alla trädgårdar runt Comosjön. Parken är som vackrast från mars till maj, då rhododendron, azalea och kamelia blommar.Längre fram på förmiddagen åker vi buss utmed den västra sjösidan genom flera små byar med bebyggelse i kulörta färger. En gång täcktes bergsterrasserna här av vinstockar. Nu återstår bara några få vingårdar som framställer både röda, vita och roséviner. Du besöker en liten vingård och gör en vinprovning och blir serverad en lunch med lokala smaker.Kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 7 - Milano. 
Milano är regionen Lombardiets huvudstad, ett finanscentrum och Italiens största modemetropol. År 2015 riktades alla blickar mot Milano genom världsutställningen EXPO. Men staden är kanske allra mest känd för sitt landmärke, den spetsliknande gotiska katedralen. Under en panorama tur med buss och till fots ser vi stadens mest kända platser: fotbollsstadion, Victor Emanuel-galleriet, operahuset La Scala, medeltidsfästningen Castello Sforza, den monumentala kyrkogården och domkyrkotorget med katedralen (som vi beundrar utifrån). Eataly är den största italienska marknadsplatsen i världen. Här finns köksskola och ett enormt utbud av mat, dryck, restauranger, shoppingområden med pasta- och olivoljeavdelningar liksom skönhets- och köksartiklar. Eataly samarbetar med Slowfood-rörelsen som har sitt ursprung här i Italien. Att smaka på något av allt som erbjuds inom Eataly är närmast ett måste när man är i Milano, så här tar vi paus för lunch. Under eftermiddagen återvänder vi till Como och promenerar till en restaurang för avskedsmiddag.

Dag 8 - Hemresa. 
Efter en upplevelsespäckad vecka av naturscenerier, stadsliv, god mat och spännande möten når resan sitt slut. Bussen tar dig till Milano/Malpensa för flygresan tillbaka till Skandinavien. Arrivederci – På återseende!

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Milano, t/r
• Samtliga övernattningar
• 7 frukostar
• 4 luncher
• 2 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Bekvämt boende med gångavstånd till Como centrum (pool sommartid)
• Vin och vatten ingår vid alla gemensamma måltider
• hotellskatt (100 kronor ingår)

RESFAKTA

Dag 1

Skandinavien–Milano/Malpensa. Transfer till Como. Buss 50 km. Sju övernattningar på hotell i Como.

Dag 2
Morgonpromenad genom Comos centrum. Heldagsutflykt på Comosjön med båt och besök iland. Promenad ca 4 km t/r hotell-båtterminal Como + ca 200 m på sjöpromenaden i Lenno. I Belaggio bestämmer du hur mycket du vill promenera. Frukost och lunch ingår. Ledig kväll.

Dag 3
Buss Como–Tirano, ca 136 km. Berninaexpressen (tåg Tirano–S:t Moritz, ca 3 timmar). Promenad ca 1 km i St Moritz + längs med sjön. Buss S:t Moritz–Como ca 142 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Bergbana Como–Monte Brunate t/r. Promenad ca 5 km t/r hotell - Funicolare + 1 km på Monte Brunate. Frukost och lunch ingår. Ledig eftermiddag.

Dag 5
Buss Como – Lugano t/r ca 65 km. Båtutflykt på Luganosjön. Promenad ca 1 km Lugano + ca 3 km t/r rest/middag Como. Under ledig tid i Lugano bestämmer du hur mycket du vill promenera. Frukost och middag ingår.

Dag 6
Buss Como–Domaso Winery–Tremezzo–Como, ca 110 km. Besök på en vingård med lunch samt Villa Carlotta och en botanisk park. Promenad botaniska parken Villa Carlotta ca 1 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Buss Como–Milano 100 km t/r, panoramatur med buss och till fots i Milano. Promenad Milano ca 3 km + 4 km t/r rest/middag Como. Frukost och middag ingår.

Dag 8
Transfer till flygplatsen, ca 50 km. Frukost ingår.

Italien

Folkmängd 58 milj 

Landets yta 301 230 km²  Valuta Euro Språk Italienska samt minoritetsspråken sardiska, ladinska, tyska, franska, albanska, slovenska och grekiska Religion Ca 85 % av italienarna är romerska katoliker. Övriga är bl a muslimer, protestanter, Jehovas vittnen, buddister och judar.

Dagsprogram
April - Oktober 2019

Dag 1 - Ankomst. Como.

När vi landat på flygplatsen i Milano väntar Temaresors reseledare och buss. Därifrån är det en timmes bussresa till Como, som blir vår bas under hela veckan. Vårt hotell har pool och takterrass (öppen juni-september), där du kan koppla av och smälta intrycken mellan varven. Como har romerska anor och blev under renässansen ett viktigt sidencentrum. Staden breder ut sig innanför de mäktiga medeltida stadsmurarna där katedralen och rådhuset är viktiga landmärken.Runtom i staden ligger livliga torg med caféer och fontäner, där du kan slå dig ner mellan dina strövtåg i de smala, vindlande gränderna. Como är en ganska stor stad, med många butiker och restauranger.

Dag 2 - Comosjön. 
Det är Alpernas utlöpare som skapar den dramatiska terrängen runt Comosjön. Vyerna över bergen och den klippiga kusten mot sjön för tankarna till norska fjordar. Trots det nordliga läget dominerar vegetationen från Medelhavet. Området kring Comosjön är ett av Italiens mest exklusiva med eleganta palats och villor med parkliknande trädgårdar. De ligger som ett vackert smycke utmed de sluttningar och terrasser som kantar sjön. Ankomst till byn Lenno med båt. Här gör vi en promenad längs sjöpromenaden på ca 200 meter. För att nå ut till utsökta Villa Balbaniello från 1700-talet kliver vi ned i en mindre båt. Efter en rundvandring i palatset får vi ta del av färgprakten i parken innan båten tar oss till Bellagio. Denna måleriska by i mitten av sjön har fått stor uppmärksamhet för sin skönhet och brukar kallas Comosjöns pärla. Vindlande gränder, livliga torg och gator med roliga småbutiker gör den perfekt för några timmars besök. Här serveras dagens lunch och efter egna strövtåg bland söndagsöppna affärer återvänder vi med båt till Como. Ledig kväll.   

Dag 3 - Berninaexpressen. 
Tidigt på morgonen reser vi med buss i ca 2,5 timme längs Comosjöns östsida och ett bedårande vinlandskap. Under tågresan med den smalspåriga Berninaexpressen genomgår naturen en förvandling, Vi reser genom alpin terräng med höga snöklädda bergstoppar, glaciärer, alpsjöar och vilda blomsterängar. 

Spektakulära naturscenerier avlöser varandra och ingen sträcka är den andra lik. Järnvägen är Alpernas högst belägna och höjdpunkten är Ospizio Bernina 2 250 meter över havet. Vi åker över 196 broar och genom 55 tunnlar och njuter av den storslagna utsikten genom stora panoramafönster. Mitt på dagen rullar tåget in i den historiska och fashionabla byn S:t Moritz. Här hölls vinterolympiaden både år 1928 och 1948. Vi äter en god lunch vid S:t Moritzsjön omgivna av tät granskog och hus i traditionell alparkitektur. På eftermiddagen går bussen tillbaka till Como. 

Dag 4 - Monte Brunate. 
Under förmiddagen tar vi en promenad till bergbanan i Como. Här reser vi upp till Monte Brunate, ovanför Como. Här promenerar vi till en utkiksplats för att se den omgivande naturen. Efter lunch har vi resten av dagen ledig för egna upptäckter i och omkring Como. 

Dag 5 - Till Luganosjön. 
Vi reser med buss från Como till det vackra Lugano, beläget vid sjön med samma namn. Sjön tillhör både Schweiz och Italien, men här talar alla italienska. Restaurangerna domineras av italiensk gastronomi och många schweizare har semesterhus här på grund av det varma och behagliga klimatet. Schweizisk ordning och organisation blandas med italiensk charm och raffinemang.En promenad tar dig till det centrala torget Piazza della Riforma och strandpromenaden utmed sjön. Under en båttur kommer vi sedan att få uppleva lite vildare naturintryck i form av de sockertoppsliknande bergen kring Luganosjön. Efter lunch och lite tid på egen hand tar vi bussen tillbaka till Como och här har du några lediga eftermiddagstimmar innan middagen dukas upp. 

Dag 6 - Villa och småbyar. 
I Tremezzo finns Villa Carlotta från 1600-talet som innehåller flera verk av Thorvaldsen och Canova. Till villan hör en botanisk park på 70 000 kvadratmeter som är den allra mest besökta av alla trädgårdar runt Comosjön. Parken är som vackrast från mars till maj, då rhododendron, azalea och kamelia blommar.Längre fram på förmiddagen åker vi buss utmed den västra sjösidan genom flera små byar med bebyggelse i kulörta färger. En gång täcktes bergsterrasserna här av vinstockar. Nu återstår bara några få vingårdar som framställer både röda, vita och roséviner. Du besöker en liten vingård och gör en vinprovning och blir serverad en lunch med lokala smaker.Kvällen är ledig för egna aktiviteter. 

Dag 7 - Milano. 
Milano är regionen Lombardiets huvudstad, ett finanscentrum och Italiens största modemetropol. År 2015 riktades alla blickar mot Milano genom världsutställningen EXPO. Men staden är kanske allra mest känd för sitt landmärke, den spetsliknande gotiska katedralen. Under en panorama tur med buss och till fots ser vi stadens mest kända platser: fotbollsstadion, Victor Emanuel-galleriet, operahuset La Scala, medeltidsfästningen Castello Sforza, den monumentala kyrkogården och domkyrkotorget med katedralen (som vi beundrar utifrån). Eataly är den största italienska marknadsplatsen i världen. Här finns köksskola och ett enormt utbud av mat, dryck, restauranger, shoppingområden med pasta- och olivoljeavdelningar liksom skönhets- och köksartiklar. Eataly samarbetar med Slowfood-rörelsen som har sitt ursprung här i Italien. Att smaka på något av allt som erbjuds inom Eataly är närmast ett måste när man är i Milano, så här tar vi paus för lunch. Under eftermiddagen återvänder vi till Como och promenerar till en restaurang för avskedsmiddag. 

Dag 8 - Hemresa. 
Efter en upplevelsespäckad vecka av naturscenerier, stadsliv, god mat och spännande möten når resan sitt slut. Bussen tar dig till Milano/Malpensa för flygresan tillbaka till Skandinavien. Arrivederci – På återseende!

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Milano, t/r
• Samtliga övernattningar
• 7 frukostar
• 4 luncher
• 2 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Bekvämt boende med gångavstånd till Como centrum (pool sommartid)
• Vin och vatten ingår vid alla gemensamma måltider
• hotellskatt (100 kronor ingår)

RESFAKTA

Dag 1

Skandinavien–Milano/Malpensa. Transfer till Como. Buss 50 km. Sju övernattningar på hotell i Como.

Dag 2
Morgonpromenad genom Comos centrum. Heldagsutflykt på Comosjön med båt och besök iland. Promenad ca 4 km t/r hotell-båtterminal Como + ca 200 m på sjöpromenaden i Lenno. I Belaggio bestämmer du hur mycket du vill promenera. Frukost och lunch ingår. Ledig kväll.

Dag 3
Buss Como–Tirano, ca 136 km. Berninaexpressen (tåg Tirano–S:t Moritz, ca 3 timmar). Promenad ca 1 km i St Moritz + längs med sjön. Buss S:t Moritz–Como ca 142 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Bergbana Como–Monte Brunate t/r. Promenad ca 5 km t/r hotell - Funicolare + 1 km på Monte Brunate. Frukost och lunch ingår. Ledig eftermiddag.

Dag 5
Buss Como – Lugano t/r ca 65 km. Båtutflykt på Luganosjön. Promenad ca 1 km Lugano + ca 3 km t/r rest/middag Como. Under ledig tid i Lugano bestämmer du hur mycket du vill promenera. Frukost och middag ingår.

Dag 6
Buss Como–Domaso Winery–Tremezzo–Como, ca 110 km. Besök på en vingård med lunch samt Villa Carlotta och en botanisk park. Promenad botaniska parken Villa Carlotta ca 1 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Buss Como–Milano 100 km t/r, panoramatur med buss och till fots i Milano. Promenad Milano ca 3 km + 4 km t/r rest/middag Como. Frukost och middag ingår.

Dag 8
Transfer till flygplatsen, ca 50 km. Frukost ingår.

Italien

Folkmängd 58 milj 

Landets yta 301 230 km²  Valuta Euro Språk Italienska samt minoritetsspråken sardiska, ladinska, tyska, franska, albanska, slovenska och grekiska Religion Ca 85 % av italienarna är romerska katoliker. Övriga är bl a muslimer, protestanter, Jehovas vittnen, buddister och judar.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår:

Flygresa till Milano t/r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.


Valuta:

Euro (EUR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.


Dricks:

Dricks ingår inte. Vår TEMA-guide samlar in 10 EUR per person (ca 104 kr) vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer och restaurangpersonal vid gemensamma måltider. 


Klimat:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.


Klädsel och utrustning:
Ta med kläder lämpliga för vandringar i stad och natur. Medtag gärna en liten ryggsäck. Regnjacka kan behövas liksom solskydd. Viktigt är bra skor med ordentlig sula.


Observera:

Resan är uppbyggd med buss, tåg och båt för att kunna besöka de vackraste platserna i denna underbara del av Italien. Det är ingen vandringsresa, men vi promenerar mellan en och fyra kilometer per dag i samband med stadspromenader, besök och måltider. Du får även en del ledig tid för att uppleva och besöka mer till fots.

Med reservation för ändringar.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-04-13 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 17 985 SEK Förfrågan
2019-04-13 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 17 985 SEK 4 platser kvar Boka
2019-04-13 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 17 985 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-04-20 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 15 870 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-04-20 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 15 870 SEK 3 platser kvar Boka
2019-04-20 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 15 870 SEK 4 platser kvar Boka
2019-04-27 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 16 550 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-04-27 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 16 550 SEK 4 platser kvar Boka
2019-04-27 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 16 550 SEK 4 platser kvar Boka
2019-05-11 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 18 045 SEK Förfrågan
2019-05-11 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 18 045 SEK Förfrågan
2019-05-11 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 18 045 SEK Förfrågan
2019-06-01 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 16 415 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-06-01 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 16 415 SEK 4 platser kvar Boka
2019-06-01 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 16 415 SEK 2 platser kvar Boka
2019-06-22 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 16 360 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-06-22 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 16 360 SEK 4 platser kvar Boka
2019-06-22 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 16 360 SEK 4 platser kvar Boka
2019-06-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Milan
2019-06-29
08:25
2019-06-29
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-07-06
11:20
2019-07-06
13:25
SAS, 1686
8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 16 980 SEK Förfrågan
2019-06-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2019-06-29
06:20
2019-06-29
07:05
SAS, 1439
Copenhagen
Milan
2019-06-29
08:25
2019-06-29
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-07-06
11:20
2019-07-06
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Gothenburg
2019-07-06
17:30
2019-07-06
18:25
SAS, 430
8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 16 980 SEK Förfrågan
2019-06-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2019-06-29
06:10
2019-06-29
07:20
SAS, 1415
Copenhagen
Milan
2019-06-29
08:25
2019-06-29
10:30
SAS, 1685
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Milan
Copenhagen
2019-07-06
11:20
2019-07-06
13:25
SAS, 1686
Copenhagen
Milan
2019-07-06
15:20
2019-07-06
16:30
SAS, 1424
8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 16 980 SEK Förfrågan
2019-07-06 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 17 035 SEK 4 platser kvar Boka
2019-07-06 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 17 035 SEK 4 platser kvar Boka
2019-07-06 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 17 035 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-09-14 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 16 135 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-09-14 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 16 135 SEK 4 platser kvar Boka
2019-09-14 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 16 135 SEK 4 platser kvar Boka
2019-09-21 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 16 135 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-09-21 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 16 135 SEK 2 platser kvar Boka
2019-09-21 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 16 135 SEK 4 platser kvar Boka
2019-09-28 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 16 135 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-09-28 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 16 135 SEK 4 platser kvar Boka
2019-09-28 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 16 135 SEK 4 platser kvar Boka
2019-10-05 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 15 680 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-10-05 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 15 680 SEK 4 platser kvar Boka
2019-10-05 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 15 680 SEK 4 platser kvar Boka
2019-10-12 8 dagar Norditalienska sjöar Köpenhamn 15 680 SEK 4 platser kvar Boka
2019-10-12 8 dagar Norditalienska sjöar Göteborg 15 680 SEK 4 platser kvar Boka
2019-10-12 8 dagar Norditalienska sjöar Stockholm 15 680 SEK 6+ platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose