Sorrentos solgula citronermed Capri, Pompeji och Vesuvius

Denna rundresa med kultur tar dig till en av Europas mest spektakulära kustlinjer, den berömda Amalfikusten. Med flärdfulla Sorrento som bas upplever du konstnärstaden Positano, den romantiska ön Capri liksom Vesuvius kraterkant. I den historiska staden Pompeji stiger du in i antikens värld. Besöken tar dig även tätt inpå den grönskande Medelhavsnaturen med sina dofter och Sorrentos solgula citroner. 

RESFAKTA

Länder: Italien

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 15-24 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Besök på vulkanen Vesuvius
 • Amalfikustens vackraste byar
 • Pompejis arkeologiska utgrävningar
 • Romantiska Capri
 • Sju nätters boende i Sorrento

Dagsprogram
Sommar 2019

Dag 1 - Ankomst Napoli. 
Avresa från Skandinavien till Napoli, där vi möts av Temas-reseledare och buss. En fascinerande resa leder oss till den vackra Sorrentohalvön där vi på vänster sida av bussen snart ser vulkanen Vesuvius konturer resa sig samtidigt som vi på höger sida kan blicka ut över vattnet och kanske s ön Capri. Den karaktäristiska kustremsa där bland annat Sorrento ligger har världens finaste och godaste citroner. Med start i februari börjar de söta citronerna att skördas. Vi ankommer vårt hotell och checkar in på det hotell där vi skall bo hela vistelsen.  

Dag 2 – Söta citroner. 
Rundresans första dag börjar med ett besök inne i Sorrento. Staden ligger på en bergsplatå med branta stup ned mot havet, och är sedan länge en känd badort som frekventerats av kungligheter, författare och andra celebriteter. Sorrento är vidare en stad för kulturintresserade och alla andra som söker en skönhetsupplevelse utöver det vanliga. I mer än hundra år har Sorrento varit en av Italiens mest omsusade semesterorter. Än idag sitter flärden kvar. Här finns väldoftande delikatessbutiker, kaffeterrasser med rottingmöbler och badbryggor med gammaldags omklädningshytter. Lägg till detta ett charmigt småstadsliv.   

Med vår buss fortsätter vi längs slingrande vägar ut på Sorrentohalvön. Var vi än tittar längs kusten ser vi olivlundar och citronlundar. Du känner igen citronerna på ett lite knottrigare skal än de vi hittar hemma. Dessa har ett tjockt skal fyllt med olja och riktigt frisk citronsmak.

Efter bussturen äter vi en traditionell söndagslunch på en vin- och bondgård på kullarna ovanför Sorrento. Här sitter vi omgivna av vinrankor, fikonträd, apelsiner och citroner.

I Italien är maten en stor del av kulturen. Men det finns något som är viktigare och det är traditionerna. Att sätta sig ner tillsammans vid ett stort bord och äta en måltid tillsammans, innebär att du får spendera tid tillsammans med vänner och bekanta. Kasta inte i dig maten. Slå dig ner, luta dig tillbaka och njut av livets goda.

Efter en välsmakande lunch åker vi tillbaka till vårt hotell.

Dag 3 – Vesuvius och Pompeji.
Efter frukost reser vi till berget och vulkanen Vesuvius. Vulkanen som sträcker sig 1 277 meter över havet klassificeras som en stratovulkan och är fortfarande aktiv. På en höjd av 1000 meter går vi av bussen och vandrar upp till kraterkanten. Det var den här vulkanens utbrott år 79 som lade Pompeji och många andra städer i området under aska och pimpsten. Vesuvius har haft hög förekomst av vulkanutbrott, även om lång tid förflyger mellan utbrotten. Det senaste ägde rum 1944.  

På eftermiddagen har det blivit dags för ett besök vid Pompejis unika ruiner – en av resans absoluta höjdpunkter. Tack vare utgrävningarna, som började 1748, har vi idag möjlighet att konkret stiga in i antikens värld och få en inblick i romarnas dagliga liv. Vi går på gator och trottoarer som anlades under antiken. Vi ser olika typer av byggnader som tempel, butikslokaler, badhus och bostadshus dekorerade med mosaiker och fresker. Vi återvänder till hotellet.

Dag 4 – Capri med San Michele.
Med buss och båt reser vi från Sorrento till Capri, ön som både är unik och exklusiv. Dramatiska klippor stupar rakt ner i ett azurblått hav och byarna ligger utspridda bland doftande apelsin- och citronlundar.  

Från hamnen reser vi med buss upp till Anacapri för lunch och besök vid Villa San Michele, där den svenske läkaren Axel Munthe byggde sitt livsverk. Anläggningen är uppförd på ruinerna efter den romerska kejsaren Tiberius villa från 20-talet efter Kristus. Från den praktfulla terrasserade trädgården har vi en oslagbar utsikt över Capri stad, hamnen och Neapelbukten. I Anacapri gör vi också ett besök i kyrkan San Michele som har ett fantastiskt majolikagolv.

Efter lunch får vi egen tid för att strosa i de fina gränderna eller ta en sittlift upp till berget Monte Solaro. Med buss återvänder till hamnen för båtresa tillbaka till Sorrento.

Dag 5 - Ledig dag. 
Du har dagen till eget förfogande. Din reseledare kan ge dig flera tips på trevliga aktiviteter. Du kanske vill göra en tågutflykt till Herkualaneum, bada i Ischias termalbad eller göra sköna strövtåg i Sorrento. 

Dag 6 – Neapel med arkeologiska museet. 
Efter frukost reser vi mot Neapel, Kampaniens huvudstad. En panoramas tur ger oss en god inblick i den spännande och charmerande staden. Till fots vandrar vi genom det historiska centrum och äter traditionell pizza! Ett besök på det arkeologiska museet avslutar besöket och det har blivit dags att återvända till Sorrento.  

Dag 7 – Amalfi, Positano och Ravello. 
Dagens utflykt tar oss till Amalfikusten, kanske världens vackraste kuststräcka. Det är lätt att bli mållös av de vackra scenerier vi ser från bussen. Höga bergstoppar, hus som klättrar på sluttningar och mysiga badvikar vid ett blått hav. Positano, som är trappornas stad har ett sagolikt läge. Amalfi bjuder på en lokal atmosfär längs en huvudgata. I Kvarndalen hittar vi det intressanta pappersmuséet. Under ledig tid rekommenderar vi dig att ta trapporna upp till Amalfis imponerande domkyrka och slå dig sedan ner på något av de mysiga konditorierna nedanför. I Ravello får du också tid att besöka Villa Rufolo för att njuta av utsikten från oändlighetens terrass.  

Dag 8 - Hemresa. 
Busstransfer från Sorrento – Capodicchino och Napolis flygplats. Vi säger Arrivederci och på återseende till pastan, pizzan och de solgula citronernas förlovade land!  

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Napoli, t/r
• Samtliga övernattningar
• TEMA-reseledare
• 7 frukostar
• 5 luncher
• 1 middag
• hotellskatt 10 euro person ingår

RESFAKTA

Dag 1

Flyg Skandinavien – Napoli/Capodicchino. Buss till Sorrento, ca 55 km. Sju övernattningar på hotell i Sorrento. Middag ingår.

Dag 2
Buss Sorrento - Termini – Sant Agata t/r, ca 23 km. Stadsvandring i Sorrento. Frukost och lunch ingår.

Dag 3
Buss Sorrento - Vesuvius – Pompeji, t/r ca 88 km. Besök på vulkanen Vesuvius. Vandring vid Pompeji, ca 2,5 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Buss Sorrento – hamnen t/r, ca 4 km. Båt Sorrento – Capri, lokalbuss på Capri. Besök i Anacapri med Axel Munthes villa. Frukost och lunch ingår.

Dag 5
Ledig dag. Frukost ingår.

Dag 6
Buss Sorrento – Neapel t/r ca 100 km. Sightseeing och promenad i Neapel. Besök på arkeologiska museet. Frukost och pizzalunch ingår.

Dag 7
Buss Sorrento – Positano – Amalfi – Ravello t/r, ca 90 km. Tid på egen hand i Amalfi. Frukost ingår.

Dag 8
Buss Sorrento – Napoli/Capodicchino, ca 55 km. Flyg Napoli - Skandinavien. Frukost ingår.

Italien

Folkmängd 58 milj 

Landets yta 301 230 km²  Valuta Euro Språk Italienska samt minoritetsspråken sardiska, ladinska, tyska, franska, albanska, slovenska och grekiska Religion Ca 85 % av italienarna är romerska katoliker. Övriga är bl a muslimer, protestanter, Jehovas vittnen, buddister och judar.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien - Napoli ToR. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta:
Euro (EUR).
De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns. Läs mer under "Valutaväxling"
För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor. 

Dricks:
Vår TEMA-guide samlar in 30 EUR per person (ca 300 kr) vid resans början, och sköter om fördelningen av dricks till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider med mera.  

Gruppstorlek:
 Minst 15 personer och max 24 personer. 

Klimat och klädsel:
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no. 

Observera:
Det är ingen vandringsresa, men vi promenerar ett par kilometer per dag, ofta på ojämn mark i samband med arkeologiska områden, besök på Vesuvius och på Capri. Sorrentområdet är mycket kuperat med backar och trappor. Det är viktigt att du tar med ett par bekväma och rejäla skor, väl ingångna och med låg klack och gummisula. 

Transfer: 
Transfer i restid från Napolis flygplats till hotellet ca 1,5 timme.

Boendet:
Vi bor i standardrum med utsikt mot trädgården eller havet på Hotel Britannia. 

Med reservation för ändringar. 

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-04-20 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2019-04-20
06:35
2019-04-20
08:15
Lufthansa, 821
Frankfurt
Naples
2019-04-20
09:35
2019-04-20
11:30
Lufthansa, 334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Munich
2019-04-27
13:05
2019-04-27
14:45
Lufthansa, 1927
Munich
Gothenburg
2019-04-27
15:45
2019-04-27
17:35
Lufthansa, 2430
8 dagar Sorrentos solgula citroner Göteborg 18 885 SEK 6 platser kvar Boka
2019-04-20 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2019-04-20
06:50
2019-04-20
08:20
Lufthansa, 833
Frankfurt
Naples
2019-04-20
09:35
2019-04-20
11:30
Lufthansa, 334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Munich
2019-04-27
13:05
2019-04-27
14:45
Lufthansa, 1927
Munich
Copenhagen
2019-04-27
16:50
2019-04-27
18:20
Lufthansa, 2444
8 dagar Sorrentos solgula citroner Köpenhamn 18 885 SEK 5 platser kvar Boka
2019-04-20 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2019-04-20
06:20
2019-04-20
08:30
Lufthansa, 809
Frankfurt
Naples
2019-04-20
09:35
2019-04-20
11:30
Lufthansa, 334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Munich
2019-04-27
13:05
2019-04-27
14:45
Lufthansa, 1927
Munich
Stockholm
2019-04-27
15:30
2019-04-27
17:40
Lufthansa, 2418
8 dagar Sorrentos solgula citroner Stockholm 18 885 SEK Förfrågan
2019-05-04 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2019-05-04
06:50
2019-05-04
08:20
Lufthansa, 833
Frankfurt
Naples
2019-05-04
09:35
2019-05-04
11:30
Lufthansa, 334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Frankfurt
2019-05-11
13:05
2019-05-11
15:05
Lufthansa, 335
Frankfurt
Copenhagen
2019-05-11
17:05
2019-05-11
18:25
Lufthansa, 830
8 dagar Sorrentos solgula citroner Köpenhamn 18 905 SEK 6 platser kvar Boka
2019-05-04 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2019-05-04
06:35
2019-05-04
08:15
Lufthansa, 821
Frankfurt
Naples
2019-05-04
09:35
2019-05-04
11:30
Lufthansa, 334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Frankfurt
2019-05-11
13:05
2019-05-11
15:05
Lufthansa, 335
Frankfurt
Gothenburg
2019-05-11
16:50
2019-05-11
18:25
Lufthansa, 818
8 dagar Sorrentos solgula citroner Göteborg 18 905 SEK 1 platser kvar Boka
2019-05-04 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2019-05-04
06:20
2019-05-04
08:30
Lufthansa, 809
Frankfurt
Naples
2019-05-04
09:35
2019-05-04
11:30
Lufthansa, 334
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Naples
Frankfurt
2019-05-11
13:05
2019-05-11
15:05
Lufthansa, 335
Frankfurt
Stockholm
2019-05-11
16:00
2019-05-11
18:00
Lufthansa, 804
8 dagar Sorrentos solgula citroner Stockholm 18 905 SEK Förfrågan
2019-09-07 8 dagar Sorrentos solgula citroner Göteborg 16 875 SEK 6 platser kvar Boka
2019-09-07 8 dagar Sorrentos solgula citroner Köpenhamn 16 875 SEK 6 platser kvar Boka
2019-09-07 8 dagar Sorrentos solgula citroner Stockholm 16 875 SEK 4 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose